Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Poslanec Kurbel chcel o zámeroch vedenia mesta diskutovať s verejnosťou a dotknutými obyvateľmi. Neuspel.

Miloš MajkoDátum12. 08. 2013 14:33:59TémaAktuálne témy
24

Posledné rokovanie mestského zastupiteľstva sa nieslo v znamení výlučne dvoch bodov. Jedným z bodov bol dodatočne schválený bod o kritickom stave s pitnou vodou v meste a druhým, tým plánovaným a teda dôvodom prečo mestské zastupiteľstvo bolo zvolané bol vstup investora do Mestského bytového podniku.

Konateľ do funkcie dosadený na dobu určitú vo svojej správe odprezentoval tri možné varianty vývoja v bytovom podniku, no pre poslancov dôkladne rozpracoval len cestu jednu a tou je práve odporúčaný vstup partnera do podniku hlavne v oblasti tepelného hospodárstva.

Teplo je lukratívnym biznisom nielen u nás v meste. A tu sa nejedná o fazuľky. Sám konateľ nepoprel, že nárast cien za teplo pre odberateľov je pravdepodobný až istý. V návrhu na uznesenie predloženom poslancom MsZ bolo "berie na vedomie" no hlasovaním poslanci už na predmetnom zastupiteľstve rozhodovali o oveľa podstatnejšej veci. Toto sa nepozdávalo poslancovi Kurbelovi, ktorý chcel hlasovanie odložiť na ďalšie zastupiteľstvo a dovtedy o veci informovať najmä dotknutých obyvateľov, teda širokú verejnosť a celý zámer mesta nechať pripomienkovať týmito obyvateľmi. Počas diskusie primátor mesta vyhlásil 15 min. prestávku a zvolal poslancov do malej zasadačky. Mimo prítomnú verejnosť. Po prestávke nastalo hlasovanie, pri ktorom bol proti jediný poslanec MsZ a to Pavol Kurbel. Tento sa stále domáhal oboznámenia verejnosti so zámerom mesta vopred, k čomu však nedošlo. Následne tak isto o jeho návrhu hlasované už teda nebolo.

Nechceme sa vyjadrovať k tomu, či je navrhnutá a poslancami v podstate schválená cesta správna, najsprávnejšia či najvýhodnejšia. A ak najvýhodnejšia tak pre koho. Opätovne presne tak ako v iných prípadoch poukazujeme na to, že o tak závažnej veci, ktorá sa dotkne stoviek možno tisícok domácností hlasovali poslanci MsZ bez verejnej diskusie, bez spýtania sa dotknutých na ich názor a to s tým, že oni predsa nesú za svoje rozhodnutia zodpovednosť. V hovorenom slove pre obyčajného človeka to vyzerá takmer ako poučka, ktorá vychádza z tvrdej reality. Pravdou však je, že poslanci osobnú, hmotnú, či žiadnu inú zodpovednosť, okrem "politickej" nenesú. Výsledok hlasovania je rozhodnutím kolektívneho orgánu a u nás kolektívna zodpovednosť nie je prípustná.

Na záver si kladiem otázku. Takto si občan predstavuje fungovanie samosprávy? Toto považuje občan za službu za svoje peniaze? Naozaj nestojí občan voleným zástupcom ani v jednom prípade za to, aby sa ho spýtali na jeho názor?

Už v diskusii sa objavili názory niektorých občanov, že tento prípad im veľmi intenzívne pripomína rozhodovanie o poliklinike. Aj tam verejnosť a tí, ktorí na vec pozerali s nadhľadom, pretože do nej neboli priamo zainteresovaní, na možné riziká upozorňovali a konanie poslancov neschvaľovali. Aj tam boli však použité podobné argumenty. A vidíme, kde v pomyslenom "potravinovom reťazci" sa občan, spotrebiteľ a ten kto to všetko platí nachádza.

S poslancom Pavlom Kurbelom prinášame na túto tému rozhovor.

Pre všetkých, ktorým tento článok nevyhovuje snáď len nasledovné. Nie je to o osobných záujmoch kohokoľvek zo SOL, chcení niekoho diskreditovať alebo hľadať niekde či v niečom problém. Ja bývam na rodinnom dome preto sa ma problematika popísaná v tomto článku v podstate nedotýka vôbec. Dotýka sa ma však spôsob rozhodovania poslancov, ich neochota komunikovať s verejnosťou vopred, odvolávanie sa na zodpovednosť, ktorá v podstate nejestvuje a snaha vec riešiť mimoriadne rýchlo, dokonca cez prázdniny a dovolenky kedy všetko okolo nás funguje takpovediac v polomŕtvom režime. Počas dvoch prázdninových týždňov mesto Sereď v tak závažnej veci akou je tepelné hospodárstvo pre stovky bytov hľadá strategického partnera, čo už samotné vo mne evokuje ďalší problém. Túto vec som konzultoval s odborníkom z významnej firmy z okolia predmetnému biznisu sa venujúcej cez 20 rokov. Už po prvých mojich slovách do telefónu majiteľ firmy vedel o čom je reč a s rehotom mi povedal "to nie je debata na telefón, stretnime sa na káve".


- - -

OPRAVA: Poslanci o uznesení mimo verejnosť nerokovali v malej zasadačke, ale v kancelárii prednostu úradu.


Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
teplo a dobre uz bolo | 20-01-2017 20:23:14
Takze dielo je dokonane a prebehla malovka. Kto a kolko zarobil na tomto ksefte?? Ake ze to nahle zmeny do konca roku v Energetike Sered. http://www.orsr.sk/vypis.asp?ID=302884&SID=7&P=1
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-01-2017 15:48:31
https://dennikn.sk/647203/v-izraeli-sa-policajti-neboja-pre-korupciu-vysetruju-uz-tretieho-premiera-za-sebou/
tragedia alebo komedia | 03-01-2017 09:39:42
Ake bude dalsie dejstvo tohoto divadla okolo tepelneho hospodarstva? Co znamenaju vyjadrenia hlada sa, ci pripravuje sa vstup strategickeho partnera do tepelneho hospodarstva mesta? Co sa to tu vlastne hrá na obyvatelov ake divadlo?? Moze uz konecne statutar mesta obyvatelom v Novom roku naliat aspon trosku cisteho vina v podobe pravdiveho oboznamenia o skutocnostiach okolo MsBP ??
obyvatel | 30-12-2016 18:51:16
Tu je nazorna realita ako ucelovo sa najskor zlou zmluvou zabetonuje,zmanipuluje a nasledne opucuje mesto o majetok a aj kontrolou nad nim.

http://www.pluska.sk/regiony/stredne-slovensko/fraska-zastupitelstve-detve-hrozi-podpolani-zo-strany-obyvatelov-peticia-za-nove-volby.html?utm_source=Pluska-2014&utm_medium=citajteviac&utm_campaign=vb2014
Komunikovať | 15-08-2013 13:25:46
Pozrite sa na seba , komunikujte a hlavne neširte dezinformácie.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-08-2013 17:28:06
Občan | 14-08-2013 16:11:41 | - komunikovat, komunikovat a komunikovat.

Jedina cesta, ako predist problemom, sireniu dezinformacii, zbytocnej konfrontacii a naslednym nakladom, ba mozno aj skodam.

Pokial som pocul - a to som pocul celkom jasne na MsZ, poclanec Kurbel chcel o zameroch vedenia mesta oboznamit obcanov, verejnost, teda tych, ktorych sa rozhodnutie dotkne bytostne.
Pytam sa, chcel tak vela?

Nemyslim si, ze prioritne riesil samotne sposoby, ci vyhodnost alebo nevyhodnost transakcie. Riesil INFORMOVANOST ludi.

Ak sa mylim, kludne ma opravte.
Občan | 14-08-2013 16:11:41
Keď som si prečítal vyjadrenie oMsBP vyššie prečo mám dojem že vy tu nehovoríte tak celkom pravdu, ale iba to, čo Vám vyhovuje?

Alt.1 Predaj - zamietnutý
Alt. 2 prenájom a vstup partnera
Alt.3 ponechať súčasný stav , čo popisuje analýza

P. Kurbel veď vy ste privatizoval v nedávnej minulosti ( budova bazáru, budova autosúč . Dizzy , farby a vy neviete rozdiel medzi predajom a prenájmom.
Konečne , že sa po rokoch poslanci odhodlali a začali riešiť aj tento problém . A diskusia ? Čo ste navrhli , aké riešenia iné , alebo čo iné navrhujete? Roky 0,0000 nič a keď odborníci, podčiarkujem odborníci predstavia možnosti ako ďalej , ste schopní len odsunúť problém .
Haló, tento stav nenastal za posledný mesiac alebo rok . Vlečie sa roky a vychádza mi že sa systematicky prehliadal .Preto ešte raz poviem: Konečne!
obcan | 13-08-2013 20:58:34
presne tak aj na schodzi vlastnikov hokejky bol s nejakym dotiahnutym s bytoveho a mudro polozil otazku len si nepockal na odpoved a zbabelo zmizol.
pre roba horvatha | 13-08-2013 20:53:59
no ja som postrehol ze na tej akcii sa angazuje najviac poslanec ci co to zastava aku funkciu krajcovic, ten sa angazuje vsade. Ten ma pri vsetkom hlavne slovo to ste si este nevsimli?
Obcan | 13-08-2013 19:24:10
Miroslava | 13-08-2013 16:41:40

Neakych smiesnych 200 eciek,co to je ?
To maju niektori radni pani na kavicky.
Tu uz vela ludi zvlcelo,potrebuju viac a viac penazi od tych nasich az po poslancov parlamentu.
Co ste nepocula toho poslanca ze z 300e by dokazal v pohode vyzit ?
Myslim ze ked sa ludom v meste zvysia poplatky,tak si aspon skor zvyknu na to ked im zdrazia vsetko aj ti z vlady.
Za stvrtstorocie sme mali byt uz pekne daleko a my stale preslapujeme na mieste,alebo este cuvame...
Na Slovensku doteraz nebolo jedineho verejneho cinitela ktoremu by slo o dobro pre obcana.
A ten obcan sa da kupit za pivecko,gulasik,miesto toho aby to vsetko povesali na kandelabre pri cestach...
seredan | 13-08-2013 17:51:52
velkou palicou na nich. Sak toto je strasne cu si tu robia urcity ludia. Treba asi nabehnut na urad a pekne ich odtial vypoklonkovat. Co tak dat nejake stretnutie pred uradom, dat sa dokopy a pekne ist za nasimi vicispanmy?
Miroslava | 13-08-2013 16:41:40
Pan Kurbel ak je toto pravda tak som zostala z toho velmi zhnusena myslela som si ze pan primator nie je takyto. Teraz to vyzera ze mal naozaj velky zaujem aby to preslo ked to takto urobil. Uz dnes mam aj tak dost vysoke najomne ved za 3oj izbovy byt platime uz skoro 200 eur mesacne a este to pojde hore? To uz naozaj vsetci skusaju kolko toho este znesieme?
Robo Horvath :( | 13-08-2013 15:24:59
Dufam ze si to vyjadrenie pana Kurbela precitame vsetci a pochopime ze tu bol jasný manever a zamer ako od toho uznesenia odtiahnut p.Kurbela aby to bolo v tichosti,rychlosti a hlavne bez moznosti jeho pripomienok.
P.Kurbel môžem poprosit aby vsetci obyvatelia vedeli kto boli ti dalsi poslanci co tak promptne riesia predaj tepla obyvatelov. Aby bolo jasne ze kto bude za to zodpovedny ked to dopadne tak ako s poliklinimou alebo ako to tu bolo pisane v Pezinku.
Jozef | 13-08-2013 14:00:43
Primátor mesta Martin Tomčányi zaujal voči tejto téme nasledujúce stanovisko: „Prikláňam sa tiež k alternatíve vstupu strategického partnera, ktorý by zabezpečil výmenu rozvodov, ktoré sú vo veľmi zlom stave ako aj benefity pre mesto. Som zásadne proti predaju spoločnosti. Želám si, aby cena plynu bola po vstupe investora aspoň na takej úrovni ako dnes alebo nižšia, a celkové rozhodnutie, ktoré urobíme bolo na prospech obyvateľov mesta“.

ja si zelam, aby aj elektrina a voda boli lacnejsie a este benzin.
alebo si myslite, ze sa to Martinove zelanie premietne aj do buducej zmluvy? Neviem preco, ale nejak sa to podoba na dobry kauf s poliklinikou.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-08-2013 13:53:57
Anonym | 13-08-2013 10:38:48 | - zatial ziadna odpoved. Spomina sa tazko, ze? Este pockam, je to dolezite minimalne tak, ako to tvorenie navrhu uznesenia mimo verejnost, ze? ;-)
Pavol Kurbel | 13-08-2013 13:29:32
1, pre obyvateľ
ak tvrdíte, že v dokumente sa hovorí o stabilizácii alebo o znížení ceny tepla , máte pravdu. Ak to tak naozaj bude ,budem rád. Ale prečo pán Káčer priznal, že príde k zvýšeniu ceny? Súkromný investor ide do biznisu preto, aby zarobil a nie prerobil.
Bol by som rád, keby ste mal pravdu, obávam sa však, že sa mýlite. Ďalej píšete:
Hovoriť o privatizácii ktorú poslanci JEDNOHLASNE VYLÚČLI a dohodli sa na vstupe partnera formou prenájmu je ČO?
Viete, ono je to asi tak. Ak niekomu poviete, že je idiot alebo imbecil, je to rozdiel. Ale len naoko. V skutočnosti je to to isté. Ak má naozaj takú diagnózu, človek ho môže len poľutovať. A jemu je jedno, či ho ľutujete preto, že je idiot, alebo preto, že je imbecil. Kvalita jeho života je veľmi podobná. A tak nejak je to aj s tým prenájmom.

2, pre anonym
neviem kto koho má sklamať.
Primátor prerušil rokovanie, aby návrhová komisia pripravila uznesenie. Mňa osobne vyzval, aby som sa toho zúčastnil. Keď som tam prišiel, nie však do malej zasadačky ako nesprávne píšete, ale do kancelárie prednostu, tak tam sedel prednosta a asi 8 poslancov. Návrhová komisia má 3 členov. Kolegovia už pripravovali uznesenie. Asi po jednej až dvoch minútach prišiel do kancelárie sekretárky prednostu Martin a hovoril mi, že mi musí niečo veľmi dôležité povedať. Ja som mu povedal, že teraz nemôžem, lebo sa pripravuje uznesenie a chcem byť pritom. On však trval na tom, že to čo mi chce povedať, je veľmi dôležité. Tak som vyšiel za ním. Hovoril mi o tom, čo všetko mesto robí pre to, aby sa zlepšila kvalita vody. Dokiaľ mi to všetko povedal, komisia už stihla pripraviť uznesenie. Takže ani tvrdenie, že Martin bol celý čas vo veľkej zasadačke nie je pravdivé. Hoci je úplne jedno kde bol a čo robil. Predsa nie je jeho povinnosťou byť počas prestávky v rokovacej miestnosti.
Robo Horvath :( | 13-08-2013 12:00:22
Pre: Anonym | 13-08-2013 10:38:48 to podomnou
Robo Horvath :( | 13-08-2013 11:58:44
Pre : to mas pravdu, mna si sklamal uz davno a dodnes mam vyčitku ze som ta volil. Ale snaz sa mat aspon chrbtovu kost pred obyvatelmi co ta tiez volili a este ti veria a neschovavaj sa za svoju komisiu co si si dosadil, je to citatelne a ubohe tu robit odrb na obyvatelov mesta co ta a vas volili vo viere ze sa im bude lepsie zit a pritom ich tu ides a idete doslova odrbat a osklbat. Fuj, je to naozaj hnus a na toto ja uz nemam zaludok.
Anonym | 13-08-2013 11:23:12
Aktíva aktívnym, pasíva pasívnym - občania vyrovnajú vo forme vyšších platieb
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-08-2013 11:18:36
Anonym | 13-08-2013 11:12:54 | - nemozem za to, ale po 21 rokoch podnikania ma zaujima, co bude s pasivami. ;-)
Anonym | 13-08-2013 11:12:54
Toto isté sa udialo v Pezinku - dlhodobý nájom aktív.
A teraz si v centre Pezinku pomaly každý bytový dom chce zriadiť domovú kotolňu. Škoda ale že to nie je také jednoduché.
anonym | 13-08-2013 10:46:23
MBP postavil drahý geotermálny vrt a teraz to treba posunúť strategickému partnerovi.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-08-2013 10:44:45
Anonym | 13-08-2013 10:38:48 | - v kolkych pripadoch pocas rokovania ktoreho MsZ presne sa to stalo? - presnejsie, kolko krat bolo odobratie sa do zasadacky v praxi pouzite?

Napisete tak ochotne ako hovorite o bode rokovania aj nazvy bodov, ktorych sa to tykalo?

Dakujem za odpoved.
Anonym | 13-08-2013 10:38:48
Musím Ťa sklamať , ale do malej zasadačky sa odoberie návrhová komisia a poslanci ktorí majú k návrhu čo povedať podľa rokovacieho poriadku.
A opäť Ťa sklamem , primátor bol celý čas vo veľkej zasadačke,ergo sa v malej zasadačke nenachádzal a návrh uznesenia pripravuje a predkladá návrhová komisia schválená na začiatku zasadnutia. Senzácia za každú cenu?
Jozef | 13-08-2013 10:31:21
Robo, p. Kurbel to uz raz objasnil:

"Pavol Kurbel | 08-10-2010 21:17:54
.......som zhodou okolností vstupoval do budovy Mestského úradu spolu s niekoľkými kolegami. Neviem už presne o čom sme hovorili, ale začula nás pani upratovačka. A vtedy povedala na našu adresu vetu, ktorej význam si veľmi dobre pamätám. Povedala asi toto. Teraz sú všetci hŕ do poslaneckej roboty, ale o rok to tu bude také ako vždy. Budú hlasovať, ani nebudú vedieť o čom. Vtedy som nechcel veriť vlastným ušiam, ale postupne ako plynul čas som prišiel na to, že mala pravdu. Ak sa poslanec poslanca pýta, ako má hlasovať, lebo na nič nemá vlastný názor, alebo si materíály neprečítal..."
Robo Horvath :( | 13-08-2013 10:25:06
Tato cast vo mne evokuje nieco,co by chcelo vysvetlenie pre obyvatelov.
"Počas diskusie primátor mesta vyhlásil 15 min. prestávku a zvolal poslancov do malej zasadačky. Mimo prítomnú verejnosť. Po prestávke nastalo hlasovanie, pri ktorom bol proti jediný poslanec MsZ a to Pavol Kurbel."

Co sa za zatvorenými dverami udialo a ako to prebiehalo a co bol ten spustac za to odhlasovanie tej rýchlej akcie, ze si dovolim tvrdit, co dvihlo suhlasnu ruku aj poslancom co o tom nemaju ani len predstavu a šajnu ze o com sa to tu toci.

Pan Kurbel mozete to tu ozrejmiť obyvatelom ze ake zakulisie pod vedenim primatora tam prebiehalo?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-08-2013 09:03:37
Obyvateľ | 13-08-2013 08:07:55 | - povinny ranny tancek na urade? ;-)

Nuz robit dalsi obchod minimalne desatrocia s mestskym majetkom cez prazdniny napadlo Vas, takze preto teraz.

Ako som pisal - hlavne komunikovat, aj ked o nicom... A za toto platime ludi tam, kde sme mysleli, ze budu robit v nas prospech.

Jediny kandidat do VUC je doteraz znamy. Teda ja poznam dvoch. Ale to je predsa ich vec, nie? - a to teda obaja vieme, o kom je rec, takze budme ferovi...

A preco iba pan Kurbel? Nuz, on ma oslovil. Ostatni poslanci sa akosi nemaju k cinu.

Upozornujem - mna. Ak sa zase obratom objavi PR rozhovor, mozno pride aj faktura ;-) - uplne blbi nie sme, ze?
anonym | 13-08-2013 08:35:58
Väčšina z terajších poslancov sedela v MZ aj 10-12 rokov pred terajším volebným obdobím. Že MsBP zle hospodári vedeli aj pred rokmi. Prečo nekonali? Hádam keď je to majetok mesta mali svojich mestských pracovníkov v dozornej rade. Im stačilo, že brali ako členovia dozornej rady odmeny a čo kontrola zo strany mesta.
hombre | 13-08-2013 08:34:28
Obyvateľ | 13-08-2013 08:07:55, ďakujem Vám za "objasnenie" tejto čoskoro kauzy, z pohľadu zamestnanca MsÚ. Podľa toho ako píšete, niet ani najmenších pochýb, že tam patríte. Len zopakujem otázku zo včera: "Tak prečo potom primátor a štatutár mesta v jednej osobe nekonal v súlade so zákonom?". Na to by si zrejme radi prečítali odpoveď aj viacerí, ktorí navštevujú túto stránku. Obyvateľ, už dopredu Vám ďakujem za odpoveď!
Obyvateľ | 13-08-2013 08:07:55
Keď si prejdeme vyjadrenia poslanca , je tam tolko protirečení že jeden by sa rehotal ale je to do plaču.
Hovoriť o privatizácii ktorú poslanci JEDNOHLASNE VYLÚČLI a dohodli sa na vstupe partnera formou prenájmu je ČO? Partner musí splniť viacero kritérií a mimo iných
- stabilizovať cenu tepla pre občanov prípadne ju znížiť
- vymeniť rozvody tepla a TÚV v Seredi

A ešte otázky:
Prečo sa k tomu vyjadruje len 1 poslanec, len ten čo bol proti?

Prečo má niekto záujem ukazovať len jednu stranu mince a nepovie pravdu o stave ktorý trvá roky a ktorý nikto , ani pán poslanec NEMAL ZÁUJEM otvárať.

Prečo , v minulom období 10 r. sa nesmelo do tohto problému zavŕtať?

Prečo až teraz tesne pred voľbami do VÚC sa takto opekňujete?
Nebudete kandidovať do VÚC ? Obaja?
Robo Horvath :( | 13-08-2013 00:00:34
Uz davno tu na tento problem upozornujem. Konecne tu p Kurbel otvori obyvatelom oci. Ludia konecne sa spamätajte. To naozaj nevidite oco tu vlastne ide? Pan Kacer tam bol dosadeni ucelovo a planovane aby sa tu zinscenoval takyto ojeb a lacny predaj vasho majetku. Taketo jednanie voci nam obyvatelom zo strany mesta a poslancov (cest výnimke ako je p,Kurbel) je nehorazna tragedia nasho mesta a hnus co sa tu deje.
Riesenie?
Obcianske zdruzenie je nutna a triezva cesta pre toto mesto lebo inak budeme pre nich len toaletny papier co splachnu.
Presadit dalsiu peticiu aby ste mali moznost povedat vas nazor a smer,preto ze nie vedenie a poslanci to platia.
A nakoniec si presadit mat moznost sa ako cinziak odpojit od MsBP a zriadit si samostatne vykurovanie vcetne teplej vody.
A nech sa potom zadrhnu a aj MsBP uz nebudete potrebovat.
Ria 12.08.2013 | 12-08-2013 21:55:41
Pri čítaní správy z vykonanej kontroly na MsBP sa vlasy ježili.To stačilo na zastupiteľstve prezentovať, že všetko je
v poriadku? Nikto ich nekontroloval? Učtovali si čo chceli a
ako chceli. Každý rok sme doplácali na kúrenie.Tí, čo od nich
odišli mali na kúrení preplatky.Aj pri ročnom vyučtovaní je mnoho chýb.Len nikto si to nevšíma, ľudia sú spokojní keď dostanú nejaký preplatok. Svojim spôsobom sme si aj my na vine,že im to dovolíme.Aj z fondu opráv nikto nekontoluje, či práce boli vykonané a ako. Myslím si, že zasa budeme platiť niekoho nevyše.
hombre | 12-08-2013 21:38:51
Žiaľ, v článku popísaný princíp "komunikcie" poslancov s ich voličmi je pravdivý a raz viac, inokedy menej zreteľný či do očí bijúci. A to celé s tichou podporou primátora. Keď hrozilo, že nedajbože sa uznesenie cez prázdninové mimoriadne zasadanie neprijme, nastala technicko-taktická prestávka..Pýtam sa je pravda, že MsBP pod vedením RA skončil v červených číslach? Zdá sa že ano! Tak prečo potom primátor a štatutár mesta v jednej osobe nekonal v súlade so zákonom? Straty ktoré vznikli MsBP a de facto mestu Sereď ako 100% akcionárovi sa pekne rozložia na plecia nie len tých, čo majú nejaký vzťah s MsBP ale aj na ostatných Seredčanov! Veď niekto to predsa zaplatiť musí. Tento príspevok skončím slovami tu občas diskutujúcej klasičky: "My Ti Martin veríme"
ALICA | 12-08-2013 21:33:59
Vážení občania, tak ako to dopadlo s MsBP v Seredi, tak dopadne aj výberové konanie na riaditeľa ZŠ na ul. Komenského. Mesto si dosadí svojho blízkeho kamaráta, ktorý bude hrabať pre seba a pár ľudí okolo seba. Prečo nebolo výberové konanie na tento post ale bol dosadený p. Marko a p. Káčer. Dostanem ako občan odpoveď? Ďakujem
tibor | 12-08-2013 21:20:32
inak viem ze odstahovanim nic neriesim :(
Pan Majko, robite zasluznu vec, otvarate ludom oci. Skoda ze to este potrva na slovnesku kym ludia zistia aku maju naozaj moc. Najprv ich budu muset prestat trapit tie bezne vsadepritomne financne problemy.
tibor | 12-08-2013 21:15:10
sered to je take slovensko v malom, ake veci sa praktizuju v parlamente tak je to aj u nas.
V tomto zavidim Estonsku. Referendum by sa zvolalo emailom, a kazdy obcan na internete by si odhlasoval.
A tie dva tyzdne su naozaj ze smiesne :D, kdo vie kolko nad tym spekulovali ako to spravia. Z nicoho nic zistia ze bytovy podnik je v srackach tak to rychlo vyriesime. Teraz ked su baraky zateplene uz nemusia ist peniaze do plynu, ale do niekoho penazenky...
Nastastie sa odtialto coskoro odstahujem.
Hamba poslancom.
PS: ty ktory ste ste ich volili, chodte sa svojho poslanca spytat o com sa diskutovalo tych 15 minut
zvedavý | 12-08-2013 18:49:19
a všetci sa budú do očí občanom vyšklebovať ako im pomáhajú,čo pre nich robia- no to teda vidíme.....
už len trochu viac arogancie a sme ako v Šoporni,pravda páni poslanci na čele s primátorom end copmany....
obyvateľ | 12-08-2013 18:16:51
...tak až teraz som pochopil,prečo nedovolili nášmu bytovému domu zriadiť kotolňu...
nechapem | 12-08-2013 15:23:43
...nechapem ako je mozne, ze za byvaleho vedenia sa dostal MBP do takych sraciek, ze je nutny vstup investora - privatizera. Co na to hovori byvaly sef? Ako bude za tento stav zodpovedat. Predpokladam, ze za svoje pracovne "akoze vykony" bral riadnu mzdu, takze ak sposobil MBP alebo mestu skodu, nech za to zodpoveda. Nielen, ako je to dnes moderne, ze zlozi funkciu, ale nech sa zodpoveda moralne aj financne. A na zaver sa este opytam - preco takto nedopadlo konkurencne bytove druzstvo ??? - to len keby sa chcel RA na nieco vyhovarat.
Jozef | 12-08-2013 14:59:00
uz je neskoro. O vstupe strategickeho investora je uz rozhodnute.
Alebo o privatizacii ako spravne povedal p. Kurbel
Obyvateľ | 12-08-2013 14:57:16
Konečne ste sa rozhýbali a riešite to , čo malo byť dávno vyriešené. Že sa niekto podujal je chvályhodné , len aby nebolo neskoro.
Jozef | 12-08-2013 14:50:14
tak a teraz som zvedavy na reakcie "obcana" a ostatnej uderky.Ci aj toto je medzi Majkom a L.V.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign