Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Poslanci tvrdia že starosta obce porušil zákon. Zasadanie OZ opustili.

Miloš MajkoDátum16. 05. 2012 00:39:16Témaobec Šoporňa
200

Šoporňa  |   Všeličo iné, len nie zasadanie  Obecného zastupiteľstva dnes pripomínalo svojim priebehom rokovanie poslancov a starostu obce. Najskôr vysvetlovanie zákonov, neskôr roztržka  a nakoniec odchod časti poslancov z rokovania  OZ. 

Chceme byť neutrálni a objektívni, preto nebudeme komentovať konanie jednotlivých strán. Prinášame však  VIDEO záznam z celého rokovania  OZ bez strihu a následne rozhovory s niektorými poslancami  OZ, občanmi a samozrejme zo starostom obce  Šoporňa.

Nechávame na divákov a na samotných občanov  najmä obce  Šoporňa, aby si po vzhliadnutí videa urobili názor na vec sami.

Ospravedlňujeme sa za kvalitu videozáznamu, bol vyhotovený v stiesnených podmienkach zasadačky  OU, kde bol problém v manipulácii s kamerou. V tomto prípade sme však vyhodnotili, že videozáznam zasadania bez strihu má najväčšiu vypovedaciu a dokumentačnú hodnotu a preto ho uverejňujeme tak, ako bol natočený.

Ďakujeme za pochopenie.

Pre prípadnú kontrolu disponujeme aj audiozáznamom z celého rokovania.


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko

Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
pre Marián | 03-06-2012 21:21:45
Musíme len čakať.
Kika | 03-06-2012 14:02:25
Prosím Vás, že také meno /osoba/ako kakarka niekoho zaujíma. To je žena bez IQ a všetko ostatné má na poslednom mieste.To je 0.
Marián | 03-06-2012 13:30:37
Poslanci majú karty v rukách. Aj kontrolórka obce môže podať oznámenie o porušení zákona.
Možno sme viac ako netrpezliví, ale poslanci vedia čo je potrebné urobiť, aké kroky a hlavne na ktorých miestach.

Ostatné je na každom jednotlivcovi, ako napríklad na "kakarke", že si pred poslancami odpľuje a podobne. V podstate to by sme mohli všetci pri strete s "našim zákonom", ale som presvedčený, že naše IQ je na oveľa vyššej úrovni a neznižovali by sme sa pľuvať /na verejnosti a dopúšťať sa tak priestupku voči správe/, aj keď sa jedná o 0.
anonym | 03-06-2012 12:58:27
Otázka nestojí ako občania zareagujú, ak sa niečo začne diať. Skôr ide o to či sa vôbec niečo začne diať. Občania svoj záujem o veci verejné deklarovali veľkým počtom na referende, ale čím dlhšie to trvá, tým viacej sú znechutení. Občania čakajú na to čo vymyslia poslanci, ale zatiaľ sa veci nehýbu a tí ich držia v neistote tým, že sľubujú niečo čo je zahalené rúškom tajomstva. Ak je situácia neriešiteľná, tak sa to malo povedať už dávno a možno by nebolo potrebné čakať na kroky poslancov. Ľudia postupom času začínajú byť skeptickí a neskôr naozaj môže prísť k tomu, že sa veci pohnú a ľudia nezareagujú nijako. Dokedy majú čakať na niečo čo neprichádza?
pre Marián | 03-06-2012 12:35:53
A nedá sa niečo urobiť bez poslancov?
Marián | 03-06-2012 11:57:52
Poslanci sú ticho, niečo sa robí a tak ešte chvíľku počkáme. Ešte chvíľku, ešte jednu krátku chvíľočku, ešte ...
Záleží na šikovnosti právnika...
...ešte chvíľka, . . . ups, neskoro. Už sa píše rok 2022?
pre Marián | 03-06-2012 11:18:55
Ja by som neradila napísať anonym. Veď tak hlboko sme neklesli ako starosta. Veď kto by chcel mohol by to podpísať.
A napísať občania Šoporne. Bolo by to trápne anonym ten môžu hodiť do koša. My máme aspoň IQ a nie ako pán starosta.
To je len môj názor.
Kika
Marián | 03-06-2012 09:29:53
Tak sa znova pýtam, čo s ním - nedodržiava zákon, neplní úlohu starostu obce podľa daného sľubu, nerešpektuje OZ, ... vytvára nové - vlastné zákony, diktátora môže robiť doma v kuchyni a nie na úrade, stále je to málo?
A napíšete, že situácia je neriešiteľná?
Kto musí prestúpiť zákon a znížiť sa na jeho úroveň, aby bolo "podľa zákona" zadosťučinené?
To už aj ministerstvo je na nášho úžasného starostu prikrátke?
Alebo niekto musí napísať anonym na ministerstvo s podrobnými udalosťami, aby sa niečo pohlo, keď to zákonnou cestou nejde?
Skutočne sa dostaneme do štádia, keď to občanov Šoporne prestane baviť a k voľbám, resp. k referendu nepríde ani polovica voličov. Veď načo? Toto je vec, ktorá sa musí riešiť bezodkladne.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 03-06-2012 08:38:59
tá situácia je neriešitelná, starosta sa vyhýba práci, nezvoláva zastupiteľstvá, okrem toho posledného ktoré musel zvolať, tak som zvedavá, ked sa niečo začne diať, ako občania zareagujú, či nevopchajú hlavu do piesku, takže aj skutky , nielen písať na seredonline, je to na každom z vás, ako sa k veci postavíte,
anonym | 03-06-2012 08:31:10
Obávam sa, že skôr sa skončí volebné obdobie starostu...
Marián | 03-06-2012 00:17:43
Netreba hovoriť, aké kroky sa realizujú v danej veci. V každom priestore sa vyskytne individuum, ktoré prenesie informáciu nežiaducej osobe.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 02-06-2012 20:42:11
robíme
anonym | 02-06-2012 20:40:33
Skúste radšej najprv niečo urobiť so starostom. Dokedy majú ľudia čakať?
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 02-06-2012 16:57:22
ja hovorim o nadaných deťoch, ktorích rodiačia nemajú na to, aby ich podporovali finančne na rozvoj ich nadania, hovorím o ludoch, ktorí sa síce snažia, ale sú pod hranicou chudoby, určite hovorím aj o romskych deťoch, ktorích rodičia sa v rámci svojich možností starajú , ale nedokážu svoje deti podporiť v ich nadaní. Toto by určite riešila komisia, ktorá by dôkladne preskúmala každú žiadosť.
A ja dúfam, že sopornania nie sú takí závistlivy, videla som to dnes ako prispievali na charitu a ani sa neopytali kam tie peniaze idú. Za dobrú vec sa oplatí bojovať.
olla | 02-06-2012 14:38:27
pre:Erika Ščípová | 02-06-2012 11:54:21
Ako nápad je to dobrý, no asi v našej dedine ťažko realizovateľný.Komu chcete pomáhať? Prví budú rómovia, ktorí budú naťahovať ruky. Peniažky prepijú a prefetujú, a ľudia prestanú prispievať.Ľudia, ktorí by pomoc potrebovali sa hanbia o ňu požiadať. A viete si predstaviť tú závisť? Dosť nás rozhádal terajší starosta. To čo ľudia potrebujú je práca. Koľko mladých sa premáva bezcieľne po dedine. Koľko starších chlapov prišlo o robotu pár rokov pred dôchodkom.Skúste sa zamerať týmto smerom. Viem, že je to veľmi ťažké, je kríza. No vytvoriť miesta pre tých, ktorí chcú pracovať a hoci aj obnovovať dedinu, opravovať starú škôlku, je asi prospešnejšie, ako im dať peniaze zadarmo. Možno na to by majetnejší občania skôr prispeli.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 02-06-2012 12:49:06
nemá dať komu pokutu, mali povolenie. Ja som to dala, len ako vzor, aký je postup,
pre p. Eriku | 02-06-2012 12:35:04
Pani Erika len píšte že OU môže dať pokutu, hneď tam bude náš p. starosta inkasovať. Veď to je dosť peňazí.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 02-06-2012 11:54:21
Verejná zbierka je vždy vykonávaná sústreďovaním finančných prostriedkov na osobitnom účte organizácie, ktoré boli získané spôsobmi uvedenými v žiadosti. Pri konaní verejnej zbierky sa musia dodržiavať podmienky určené v rozhodnutí.

Ako dlho trvá získanie povolenia konania zbierky?
Na vydanie rozhodnutia o povolení konania verejnej zbierky sa vzťahujú ustanovenia všeobecného predpisu o správnom konaní – zákona č. 71/1967 Zb. o správnom konaní (správny poriadok) v znení neskorších predpisov a správny orgán je povinný rozhodnúť do 30 dní od prijatia úplnej žiadosti.

Sú nejaké obmedzenia alebo dôvody, pre ktoré MVO nemôže konať zbierku? Je nejakým spôsobom obmedzený účel, na ktorý je možné zbierať peniaze, alebo je obmedzený čas a priestor konania zbierok?

Za verejnú zbierku sa nepovažuje:
1.zbierka konaná politickými stranami, spolkami, občianskymi združeniami a ďalšími spoločenskými organizáciami a združeniami medzi ich členmi vyberaním príspevkov, predajom známok, odznakov a podobných predmetov, ktorej výnos má byť použitý na plnenie ich úloh,
2.zbierky konané v kostoloch, modlitebniach a iných miestnostiach určených na kultové obrady, ktorých výnos je určený na podporu činnosti cirkví a štátom uznaných náboženských spoločností,
3.poskytovanie vecných darov a darov na konkrétnu činnosť organizátora zbierky,
4.poskytovanie milodarov fyzickým osobám,
5.poskytovanie podielu zo zaplatenej dane,
6.poskytovanie príjmov z nadačného fondu,
7.poskytovanie darov podľa Občianskeho zákonníka,
8.dobrovoľné zbierky konané obcami,
9.zbierky konané neinvestičnými fondmi.

Zbierky sa nesmú konať vo verejných dopravných prostriedkoch, na ich staniciach, v lôžkových zdravotníckych zariadeniach, v pohostinstvách a zábavných miestnostiach a v predajniach.
Čas konania verejnej zbierky treba uviesť konkrétnym termínom akcie alebo pri dlhšie konaných zbierkach ohraničiť termínmi. Vzhľadom na aktuálnosť účelu verejnej zbierky sa povolenie vydáva najviac na obdobie jedného roka.

Akým spôsobom sa kontroluje, či prostriedky, ktoré sa vyzbierali, idú skutočne na deklarovaný účel?
Organizácia je povinná predložiť vyúčtovanie najneskôr do 30 dní od skončenia trvania zbierky orgánu, ktorý zbierku povolil. Použitie čistého výnosu verejnej zbierky sa kontroluje podľa predložených dokladov, ktoré preukazujú jeho použitie.

Ako treba pripraviť vyúčtovanie zbierky?
Vo vyúčtovaní je potrebné uviesť priebeh konania zbierky, hrubý (celkový) výnos verejnej zbierky, náklady spojené s vykonaním verejnej zbierky, čistý výnos verejnej zbierky a preukázať, akým spôsobom bol čistý výnos verejnej zbierky použitý.

K vyúčtovaniu je potrebné predložiť nasledujúce doklady (fotokópie):
doklady o nákladoch súvisiacich s vykonaním verejnej zbierky, ktoré nepresahujú prevažnú časť hrubého výnosu,
výpis z bankového účtu o použití (prevode) čistého výnosu cieľovým subjektom, prípadne aj fotokópie darovacích zmlúv alebo rozhodnutia komisií,
v prípade použitia čistého výnosu na zakúpenie materiálneho zabezpečenia, doklady o takomto nákupe,
doklady od telekomunikačných operátorov.

Aký je postup, ak MV SR zistí nejaké pochybenie zo strany organizátora zbierky?
Ak orgán, ktorý konanie verejnej zbierky povolil, zistí, že nastali pochybenia, pre ktoré by sa zbierka nemohla konať, je povinný rozhodnutie o povolení konania verejnej zbierky zrušiť a konanie zbierky zastaviť.
Obvodný úrad má povinnosť uložiť pokutu do 200 000 Sk právnickej osobe, ktorá v jeho územnom obvode koná verejnú zbierku bez povolenia, alebo pri tom spolupôsobí, alebo koná v rozpore s podmienkami určenými v rozhodnutí o povolení konania zbierky, alebo použije výnos verejnej zbierky na iný než povolený účel. Obvodný úrad môže prikázať odviesť do štátneho rozpočtu výnos verejnej zbierky, ktorá nebola povolená alebo rozhodnutie o jej povolení bolo zrušené.

S akými chybami sa najčastejšie stretávate pri žiadostiach o povolenie konania zbierky a vo vyúčtovaniach zbierok?
Najčastejšou chybou pri žiadostiach je neuvedenie osobitného účtu a názov banky, v ktorej sa budú sústreďovať finančné prostriedky získané verejnou zbierkou (účet na verejnú zbierku môže byť odlíšený aj variabilným symbolom) a určenie účelu zbierky, ktorým má byť podpora činnosti danej organizácie.
Najčastejšou chybou pri podávaní vyúčtovania je nezaslanie fotokópií výpisov z osobitného účtu o prevode finančných prostriedkov a nepreukázanie nákladov spojených s vykonaním zbierky.

Čo by ste poradili MVO, ktorá ide konať zbierku prvýkrát?
V prvom rade si organizácia musí zvážiť verejnoprospešný účel konania verejnej zbierky a spôsob, akým ju chce vykonávať. Podrobnosti o spôsobe konania verejnej zbierky sú zverejnené na internetovej stránke MV SR: www.civil.gov.sk.

Aký je záujem o zbierky zo strany MVO?
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 02-06-2012 11:52:41
Ako postupovať pri organizovaní zbierky
Jedným z častých nástrojov získavania prostriedkov na činnosť mimovládnych organizácií je konanie zbierok. Napriek tomu, že pomerne veľa organizácií je už v tejto činnosti skúsená, oveľa väčšie množstvo sa k ich organizovaniu ešte nikdy neodhodlala. Téma tohto čísla je určená predovšetkým im, ale verím, že prinesie zaujímavé podnety aj tým, pre ktorých je konanie zbierky takmer mechanickou záležitosťou.

K prvému rozhovoru k téme o verejnoprospešných zbierkach sme si pozvali pani Petronelu Belicovú zo Sekcie verejnej správy Ministerstva vnútra SR.

Kto môže konať verejnú zbierku?
Na území Slovenskej republiky môže verejnú zbierku usporiadať len právnická osoba, ktorá vznikla alebo pôsobí podľa právnych predpisov Slovenskej republiky a má sídlo na jej území.

Čo si musí MVO ujasniť pred tým, ako požiada MV SR o povolenie zbierky?
Organizácia by si mala hlavne dobre premyslieť verejnoprospešný účel, na ktorý chce zbierku usporiadať a miesto konania zbierky, od ktorého závisí, na ktorý orgán podá svoju žiadosť.
Príslušnými orgánmi štátnej správy na vydanie rozhodnutia o povolení konania verejnej zbierky sú:
1.obvodný úrad pre verejné zbierky, ktoré sa konajú na území obcí patriacich do jeho územného obvodu,
2.krajský úrad pre verejné zbierky, ktoré sa konajú v obciach na území kraja, ak nie je príslušný obvodný úrad,
3.ministerstvo vnútra po dohode s ministerstvom financií pre verejné zbierky, ktoré sa konajú na území presahujúcom územný obvod jedného kraja,
4.ministerstvo vnútra po dohode s ministerstvom financií a s ministerstvom zahraničných vecí pre všetky verejné zbierky, ktorých výnos má byť použitý v zahraničí.

Aký je postup pri konaní zbierky?
Postup pri povoľovaní a konaní verejných zbierok upravuje zákon Slovenskej národnej rady č. 63/1973 Zb. o verejných zbierkach a o lotériách a iných podobných hrách v znení neskorších predpisov a vyhláška Ministerstva vnútra Slovenskej republiky
č. 64/1973 Zb., ktorou sa vykonávajú niektoré ustanovenia zákona o verejných zbierkach. Žiadosť o povolenie usporiadania verejnej zbierky musí byť písomná a musí obsahovať:
a)konkrétny verejnoprospešný účel, na ktorý sa zbierka bude konať,
b)spôsob konania verejnej zbierky,
c)miesto a čas konania verejnej zbierky,
d)predpokladané náklady spojené s konaním verejnej zbierky,
e)mená, priezviská, funkcie a adresy bydlísk osôb zodpovedných za konanie verejnej zbierky,
f)číslo osobitného účtu a názov banky, v ktorej sa budú sústreďovať finančné prostriedky získané verejnou zbierkou, pričom účet na verejnú zbierku môže byť odlíšený aj variabilným symbolom,
g)ak sa bude verejná zbierka konať zbierkovými listinami, k žiadosti treba priložiť vzor zbierkovej listiny, oznámiť ich predpokladaný počet a mená osôb, ktoré budú príspevky vyberať,
h)presný názov a právnu formu právnickej osoby, jej adresu, IČO pridelené štatistickými orgánmi a žiadosť treba podpísať štatutárnym zástupcom,
i)konanie o povolení verejnej zbierky podlieha správnemu poplatku podľa zákona Národnej rady Slovenskej republiky č. 145/1995 Z. z. o správnych poplatkoch v znení neskorších predpisov, poplatok je potrebné priložiť, nie nalepiť.

Verejnú zbierku možno konať:
a)zasielaním finančných prostriedkov na osobitný účet zriadený na tento účel v peňažnom ústave priamo, poštovými poukazmi alebo prevodmi z účtu prispievateľa,
b)zriadením a zverejnením miest určených na prijímanie peňažných príspevkov,
c)zbierkovými listinami,
d)predajom predmetov,
e)predajom vstupeniek na kultúrne, športové a iné verejné podujatia usporiadané na získanie finančných prostriedkov.
Verejná zbierka je vždy vykonávaná sústreďovaním finančných prostriedkov na osobit
Marián | 02-06-2012 11:15:42
Ak účet uvedenej zbierky bude spravovať obec, tak sa azda nemusím ďalej vyjadrovať, kam tie peniaze pôjdu.
Ak by účet spravoval niektorý z poslancov, je to len na dobu možno jedného obdobia a je nemysliteľné, aby ho spravovala fyzická osoba.
Účet by musela spravovať organizácia, ktorá je v obci. A to napr. Klub dôchodcov. Možno by to malo zmysel. Ale rozhodne som ZA, aby sa starším a nevládnym, prípadne aj chorým v našej obci pomohlo.
re:aaa | 02-06-2012 11:14:44
Ty deges komunisticky,tak ked niekto porusuje zakon od toho su sudy a nie nejaky cerveny degesi zo Soporne tu budu urcovat kto porusil zakon a kto nie.Podla tvojej logiky ta mozem zastrelit pretože si to ja myslim a tiez si myslim ze uz štát a orgány činné v trestnom konaní zlyhali a nevedia zabrániť tvojej tresnej cinnosti.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 02-06-2012 10:58:23
možno ste si viacerí všimli, že častokrát postáva pred nákupným centrom pani, ktorá vyberá na onkologicky chorých pacientov. Všimla som si ,že niektorí ju obídu, niektorí prispejú, bez toho, že by sa pytali načo sú tie peniaze, pre koho sú a a či vôbec má na takúto zbierku povolenie. Ja to pravidelne overujem, pretože som sa častokrát stretla s podvodníkmi, ktorí sa takouto formou obohacujú. Ale musím povedať, že táto pani povolenie má, len zaujímavá je jedna vec, povolenie je vydané na nejakého pána a teraz si neviem spomenut či z Vlčian, alebo inej dediny niekde tam na okolí. Ja osobne si dám zaležať aby som zistila, kam tie peniaze posielajú, kedže účel bol daný pre onkologicky chorých pacientov, nevedela mi povedať, kam tie peniaze pôjdu a kde sa použijú. Charita je krásna vec, pomôcť ludom, ktorí sú v núdzi, aj ked človek sám má málo, tak to je to najkrajšie a najhodnotnejšie, čo človek zo seba môže dať. A tak ma napadlo, čo keby sme my zriadili pre našu obec zbierku na pomoc tým, ktorí sú tažko chorí, chudobným rodinám na pomoc ich deťom, myslím, že takých rodín, ktorým sa oplatí pomôcť je tu dosť, hovorim o tých, ktorí to skutočne potrebujú a nie tých, ktorí zneužívajú pomoc. Tak vyjadrite svoj názor, možno sa niekam pohneme.
pre pre Kika | 02-06-2012 08:18:25
nikto nehovorí, že dane sa dodatočne nezaplatia, ale nakladať takto s obecnými peniazmi je tiež protizákonné a nikto ho v tom nezastaví, a to je v poriadku si myslíte? pretože vyzbierané peniaze je obec povinná použiť pre dobro obce a občanov a na zveľadovanie majetku obce a nie pre vyvolené firmy. Keby obec fungovala podľa zákonov, občanov by to ani nenapadlo, len za ich peniaze, profitujú firmy blízke niekomu a nie obec
pre aaaa | 02-06-2012 08:05:59
presne ste to napísal(a),
aaaa | 01-06-2012 22:57:08
úvahy o nezaplatení daní sú logickým radikálnym dôsledkom vývoja v Šoporni, keď starosta stratil zábrany a ľudia si nevedia pomôcť, štát a orgány činné v trestnom konaní zlyhali a nevedia zabrániť zneužívaniu moci
pre pre dane | 01-06-2012 19:26:38
Keď som ja blbý, tak ty nemáš na hlave ani zárez od čapice, nie to ešte nejaký mozgový závit. Najprv sa nauč čítať, písať a potom komentuj.
občan Šoporne | 01-06-2012 19:15:02
Súdruh Vlček nielen, že sa verejne vyhrážal poslancom (viditeľné z nahrávky TVKrea), ale vyhrážal sa aj občanom, voličom čo si týchto poslancov zvolili a to je na troch poslancov zhruba 900 občanov Šoporne. 90% občanov je už proti súdruhovi Vlčekovi a jeho chorému správaniu. Normálny človek by sa dávno tohto úradu vzdal. Súdruh Vlček sa zaradil na prvé miesto v Šoporni, čo sa týka klamárstva a rozkrádania spoločných peňazí. Už by mali konečne začať konať orgány činné v trestnom konaní. Je tam mnoho trestných oznámení vrátane hl. kontrolórky „čo porušila pracovnú disciplínu, keď si chcela overiť jeho mesačný príjem.“ Nič len mu nasadiť kazajku pre bláznov a eskortovať ho rovno do Pezinka!!!
olla | 01-06-2012 19:05:44
Vyrubená daň z nehnuteľností je splatná do 15 dní odo dňa nadobudnutia právoplatnosti platobného výmeru, ak zákon o miestnych daniach neustanovuje inak.
Inak riskujete penále. Ak máte pocit, že niekto nehospodárne nakladá s vašimi daňami, plaťte poštovou poukážkou na účet do banky. Na výber týchto financií by mal mať súhlas OZ.
pre dane | 01-06-2012 18:15:26
Svojim príspevkom si ukázal, aký si blbý. Nikto nikde neschvaľuje konanie starostu, nikto nikde nepíše, že starosta nemusí dodržiavať zákon ani nikto nikde nepíše, že starosta si môže robiť čo chce. Problém je inde, ale to si práve nepochopil. Podľa teba je správne, ak niektorí jedinci ospravedlňujú svoje protiprávne konanie tým, že ani starosta nedodržuje zákon? Skús sa zamyslieť (ak máš čím) a odpovedz si na túto otázku. Nezastávam si starostu, lebo jeho osoba sa už nedá ani komentovať. Netušil som však, že sa nájdu ľudia, ktorí dokážu svoje konanie takto ospravedlňovať. Ak si starosta myslí, že koná v súlade so zákonom, nie je sám. Niektorí ukázali, že si konanie so zákonom vykladajú po svojom.
dane | 01-06-2012 14:13:53
Mám pocit, že sa niekto bojí, že už nebude z čoho kradnúť. Inak by tu nepísal také sprostosti. Starosta nemusí dodržiavať zákon, starosta si môže robiť čo chce,...Viete čo je úbohé? Vy!
pre Kika | 01-06-2012 13:53:39
Predpokladám, že v tejto republike ešte občas platia zákony. Bez ohľadu na to ako starosta narába s peniazmi daňových poplatníkov, nikoho tento fakt neoprávňuje k svojvoľnému rozhodnutiu, že teraz nebude platiť dane, ale vyčká na jeho odchod z funkcie. Toto môže napadnúť len človeka, ktorý nemá ani nejmenšie právne vedomie. Myslíte si, že toto je forma akejsi občianskej neposlušnosti? Trochu úbohé, nie? Starostovo konanie nikoho neoprávňuje nerešpektovať zákony, resp. vykladať si ich podľa seba. Alebo máte pocit, že odmietnuť platenie daní z osobných dôvodov je "v súlade so zákonom"?
banda komunisticka | 01-06-2012 13:30:53
kde ste boli za fica ked sa rozkradalo jak na beziacom pase vtedy som necital od vas nic negativne,vtedy ste tiez neplatili dane?
Kika | 01-06-2012 13:25:46
pre anonym,
A podľa Vás je dobre mať takého starostu? To je OK....
anonym | 01-06-2012 13:16:42
Niekedy žasnem nad postojmi niektorých ľudí. Vraj teraz nebudem platiť dane, lebo som sa tak rozhodla. Začnem platiť až keď sama uznám za vhodné. Toto je republika...
kroťte svoje vyjadrenia | 01-06-2012 10:29:35
§ 337 TZ
Podnecovanie

Kto verejne podnecuje na trestný čin alebo verejne vyzýva na hromadné neplnenie dôležitej povinnosti uloženej zákonom alebo na jeho základe, alebo na závažné porušovanie verejného poriadku, potrestá sa odňatím slobody až na dva roky.
občanka | 01-06-2012 08:07:48
Tak to robím aj ja. Doteraz som platila riadne dane, ale teraz už rok neplatím. Nie že by som nemala ale tomu bastardovi nebudem plniť vrecká. Ešte stále čakám na to až tam nebude. Keď bude nový starosta/tka/ tak sľubujem že všetko spätne zaplatím. Ale tomuto nie.
A tak by to mal spraviť každý. Nech si míňa zo svojho. Já mu teda nedám. A hotovo.
pre šoporňu | 01-06-2012 00:12:19
a čo keby ste šopornania nezaplatili dane a poplatky aspoň vám úrad nebude mať čo minúť, minie len podielové dane aspoň niečo udržíte, aj tak sa dá
pre anonym | 01-06-2012 00:06:16
okrem tých nehoráznych súm si všimnite, že firma energet robí zníženie bilancie platby elektriky každý mesiac, čo bilancujú ani srnka netuší, lebo faktúry za elektriku su pekne vysoké, tak to je bilancia ako sa patrí, asi tak ako firma trimel, ktorá im predala program obcí IS SAMO, a ešte dve dalšie firmy si zaň účtujú econit a infoera a najlepšie na tom je, že im je to úplne jedno, hlavne, že si sedia na stoličkách a po nás potopa šak to na niekoho hodíme, tak dík šopornania ako dobre ste volili...
Svojim dám aj posledné... | 31-05-2012 23:14:36
Faktúra 242/2012 to je už provokácia hrubého zrna zo strany starostu - ZÁKON!!!
anonym | 31-05-2012 23:12:07
Je to niečo strašné, čo tento diabol už robí. Zverejnené faktúry, firma ECONIT odborné konzultácie v oblasti účtovníctva a kontroly por.č. faktúry 242 suma 1100,42 eur, faktúry na str. č. 5 pre firmu inforea v celkovej sume 1561,21 eur /kancelárske potreby/ a Komunal Energy Martin odber elektr. 2756,51 eur.
dôchodca | 31-05-2012 23:03:23
Tak na tej KREE to už sa nedá hanbou nazvať....to je úplná katatrofaa dediny a štatutára obzvlášť.čo to je už len za človeka,podľa neho budú všetci skákať či aj parlament v NR schvaľovať zákony?? Načo je dozorujúca prokuratúra?????
neviem... | 31-05-2012 22:51:12
Starostove slová pre redaktorku:,,Kontrolórku odvoláva len OZ.Ja som jej dal výpoveď podľa Zákonníka práce" V jednej vete si hneď protirečí!!!! Na základe ČOHO jej teda dal výpoveď podľa Zákonníka?

---Zastupiteľstvo je zastupiteľský zbor samosprávneho celku zložený z poslancov zvolených v priamych voľbách obyvateľmi samosprávneho celku.
Podľa toho o aký samosprávny celok ide poznáme obecné zastupiteľstvo, mestské zastupiteľstvo a zastupiteľstvo samosprávneho kraja.

---Hlavný kontrolór obce
Postavenie a úlohy HK upravuje zákon č. 369/1990 o obecnom zriadaní.

§ 18d
Rozsah kontrolnej činnosti
(1) Kontrolnou činnosťou sa rozumie kontrola zákonnosti, účinnosti, hospodárnosti a efektívnosti pri hospodárení a nakladaní s majetkom a majetkovými právami obce, ako aj s majetkom, ktorý obec užíva podľa osobitných predpisov, 16c) kontrola príjmov, výdavkov a finančných operácií obce, kontrola vybavovania sťažností 16d) a petícií, 16e) kontrola dodržiavania všeobecne záväzných právnych predpisov vrátane nariadení obce, kontrola plnenia uznesení obecného zastupiteľstva, kontrola dodržiavania interných predpisov obce a kontrola plnenia ďalších úloh ustanovených osobitnými predpismi.
16f)
(2) Kontrolnej činnosti podľa tohto zákona podlieha
a) obecný úrad,
b) rozpočtové a príspevkové organizácie zriadené obcou,
c) právnické osoby, v ktorých má obec majetkovú účasť, a iné osoby, ktoré nakladajú s majetkom obce alebo ktorým bol majetok obce prenechaný na užívanie, a to v rozsahu dotýkajúcom sa tohto majetku,
d) osoby, ktorým boli poskytnuté z rozpočtu obce účelové dotácie alebo návratné finančné výpomoci, či nenávratné finančné výpomoci podľa osobitného predpisu 10) v rozsahu nakladania s týmito prostriedkami.

(3) Kontrolná činnosť podľa odseku 1 sa nevzťahuje na konanie, v ktorom o právach, právom chránených záujmoch alebo o povinnostiach právnických osôb alebo fyzických osôb rozhoduje starosta v správnom konaní podľa § 27.
§ 18e
Pravidlá kontrolnej činnosti
Hlavný kontrolór pri výkone kontrolnej činnosti postupuje podľa pravidiel, ktoré ustanovuje osobitný zákon.
16a) Ďalšie podrobnosti o pravidlách kontrolnej činnosti môže ustanoviť obec uznesením.
§ 18f
Úlohy hlavného kontrolóra
(1) Hlavný kontrolór
a) vykonáva kontrolu v rozsahu ustanovení § 18d,
b) predkladá obecnému zastupiteľstvu raz za šesť mesiacov návrh plánu kontrolnej činnosti, ktorý musí byť najneskôr 15 dní pred prerokovaním v zastupiteľstve zverejnený spôsobom v obci obvyklým,
c) vypracúva odborné stanoviská k návrhu rozpočtu obce a k návrhu záverečného účtu obce pred jeho schválením v obecnom zastupiteľstve,
d) predkladá správu o výsledkoch kontroly priamo obecnému zastupiteľstvu na jeho najbližšom zasadnutí,
e) predkladá obecnému zastupiteľstvu najmenej raz ročne správu o kontrolnej činnosti, a to do 60 dní po uplynutí kalendárneho roku,
f) spolupracuje so štátnymi orgánmi vo veciach kontroly hospodárenia s prostriedkami pridelenými obci zo štátneho rozpočtu alebo zo štrukturálnych fondov Európskej únie,
g) vybavuje sťažnosti, ak tak ustanovuje osobitný zákon, 16g)
h) je povinný vykonať kontrolu, ak ho o to požiada obecné zastupiteľstvo,
i) plní ďalšie úlohy ustanovené osobitným zákonom.

(2) Hlavný kontrolór sa zúčastňuje na zasadnutiach obecného zastupiteľstva a obecnej rady s hlasom poradným; môže sa zúčastňovať aj na zasadnutiach komisií zriadených obecným zastupiteľstvom.

(3) Hlavný kontrolór je oprávnený nahliadať do dokladov, ako aj do iných dokumentov v rozsahu kontrolnej činnosti podľa § 18d.

(4) Hlavný kontrolór je povinný na požiadanie bezodkladne sprístupniť výsledky kontrol poslancom obecného zastupiteľstva alebo starostovi.


---(5) Hlavného kontrolóra volí obecné zastupiteľstvo na šesť rokov. Jeho funkčné obdobie sa začína dňom, ktorý je určený ako deň nástupu do práce.

(6) Hlavnému kontrolórovi vzniká po zvolení nárok na uzavretie pracovnej zmluvy s obcou. Pracovný pomer možno dohodnúť aj na kratší pracovný čas,
16b) ktorého dĺžku určí obecné zastupiteľstvo pred vyhlásením voľby kontrolóra.

(7) Starosta je povinný s právoplatne zvoleným hlavným kontrolórom uzavrieť pracovnú zmluvu najneskôr v deň nasledujúci po dni skončenia funkčného obdobia predchádzajúceho hlavného kontrolóra. Deň nástupu do práce sa určí na deň nasledujúci po dni skončenia funkčného obdobia predchádzajúceho hlavného kontrolóra.

(8) Výkon funkcie hlavného kontrolóra zaniká
a) vzdaním sa funkcie,
b) odvolaním z funkcie,
c) uplynutím jeho funkčného obdobia,
d) smrťou alebo vyhlásením za mŕtveho,
e) dňom nadobudnutia právoplatnosti rozsudku, ktorým bol pozbavený spôsobilosti na právne úkony alebo ktorým bola jeho spôsobilosť na právne úkony obmedzená,
f) dňom nadobudnutia právoplatnosti rozsudku, ktorým bol odsúdený za úmyselný trestný čin alebo právoplatne odsúdený za trestný čin, ak výkon trestu odňatia slobody nebol podmienečne odložený,
g) dňom, keď začal vykonávať funkciu podľa § 18 ods. 2.

(9) Obecné zastupiteľstvo môže odvolať hlavného kontrolóra z funkcie, ak
a) opakovane alebo zvlášť hrubým spôsobom poruší povinnosti zamestnanca alebo vedúceho zamestnanca,
b) hrubo alebo opakovane zanedbáva povinnosti vyplývajúce z jeho funkcie a bol na to aspoň raz písomne upozornený obecným zastupiteľstvom,
c) uvedie nepravdivý údaj v čestnom vyhlásení podávanom podľa § 18 ods. 1 alebo v údajoch o svojich majetkových pomeroch

Kde je prosím vás písané, že starosta odvoláva hlavného kontrolóra??? Mne to pripadá, že ON sa naučil jednu trápnu frázu:,,Podľa zákona" a tou sa oháňa, hoci tomu prd rozumie. Pochybujem, že mu to radia právnici, to sa iba za nich ON schováva.Hádam by sa nenechali strápniť pred celým národom,veď Šoporňa je známa už ako Kocúrkovo.
obicajni ludia | 31-05-2012 22:49:19
mu asi zatali vidly do chrbta navrhom zmeny zakona o referende!!!
.JA. | 31-05-2012 22:49:10
Niečo mi uniklo??? Práve som dopozeral RTV KREA.
Náš starosta je chudák ktorému všetci ubližujú? On koná a bude konať v súlade so zákonom?
Čo chcel povedať tou poslednou vetou? ( ak neodvolaju poslanci kontrolórku tak potom jeho konanie si za klobúk nedajú? ) To čo skúša ? Ako by som to slušne povedal? Nedrbe mu už z toho?
pre Drahý darček | 31-05-2012 22:46:33
To myslíte do jeho kuchyne doma?
Určite si doplnil aj domácu kuchyňu.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 31-05-2012 22:45:36
viete aký je rozdiel s vyhrážaním sa panovi starostovi, ako tvrdí, a nami poslancami?, asi taký, že on rozpráva ,že sa mu vyhrážajú a u nás sa nielen vyhrážali, ale aj dielo dokonali, ale, mali smolu, nevedeli že ich berie kamera, takže rozuzlenie bude zaujímave a niekomu poteče do gatí.
Drahý darček | 31-05-2012 22:41:24
Faktúra za "koplet do duchyne" (píšem ako čítam na starostovej osobnej stránke) /darček na Deň matiek/ tak to si matky dobre zaplatili z vlastných daní. Či?
Osobne ma zaujíma jednotková cena za kus "kopletu do duchyne".
pre. Ščípovú | 31-05-2012 22:26:51
Prečo má len v zuboch Ščípová, Baran a Macho, lebo len na Vaše mená si spomenul? Alebo je v tom viacej? Vy ste hlavný aktéri?
Marta Bauer | 31-05-2012 22:26:09
No neviem, či on odíde sám, lebo ako to tu sledujem, tak hanbu a hovorí sa, že ani chrbtovú kosť ten človek nemá. Budete ho asi musieť vyviesť ! Len to akosi dlho trvá a plat mu pekne ide, to je nespravodlivé!!!
Maria | 31-05-2012 22:22:53
vidím, že p.starostovi čítajú príspevky zo SOL, ale poslanci sa ničím nevyhrážajú. To sú predsa návrhy od občanov (vziať lopaty...), lebo nevidia iné východisko ako zabrániť rozkrádaniu obecných penazí.
pre Eriku | 31-05-2012 22:02:26
Ja mu tiež nerozumiem, čo chcel povedať a prehrala som si tú pasáž 2 krát...
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 31-05-2012 22:00:30
pozrela som si tú kreu , a čo to tam starosta bliaka?? čo si nedám za klobúk??? ale asi bude mať problem, ....ja totiž klobúky nenosím.
Fiodor | 31-05-2012 21:39:31
príde ten čas, keď s veľkou hanbou z dediny odíde. to bude cukrík pre média a všetko v súlade so zákonom
pre Viera | 31-05-2012 21:30:32
Veď to je jeden parazit. Ja sa naňho nemôžem ani pozerať.
Hnus, hnus, hnus.......
Fiodor | 31-05-2012 21:28:00
Michajlovič Dostojevskij v roku 1846 napísal veľkolepé dielo Dvojník. Netuším či je predajná na slovenskom trhu.
Pán starosta by si ju určite mal prečítať. Aby sa rýchlejšie dostal do obrazu, tak dielo opisuje hĺbkovú psychologickú analýzu rozdvojenej osobnosti petrohradského úradníka. Táto téma mu bude určite blízka.
faktúry | 31-05-2012 21:01:12
697,92-E za výsadbu na detskom ihrisku???
Viera | 31-05-2012 20:42:31
http://www.rtvkrea.sk/video/player/index.php?id=3004

a kto sa mu ako vyhráža???? a to, žo sa vyhráža on je ako v poriadku a že niktorý vďaka jeho anonymom prišli o prácu je tiež v poriadku????
Bože ľudia fakt treba zobbrať lopaty a hnať ho kade ľahšie, že mu hanba neni. Naparuje sa jak nejaký ach, si myslí, že ked zavolá Kazíka a spraví deň detí (podotýkam, že ten sa robí každý rok) tak tu všetci padneme na riť
pre pre poslancov | 31-05-2012 19:08:35
Lenže na videu toho bolo aj viac o starostovi, voľby, referendum,... A nič.
pre poslancov | 31-05-2012 19:02:57
Teraz ho môžete páni poslanci udať za urážku. A to verejnú. Nakoniec máte to na videu. A potom on si to za klobúk aj on nedá. Ako sa vyhrážal Vám.
Držím palce.
pre RTV | 31-05-2012 18:40:28
Podľa mňa je načase tie lopaty zobrať! On sa verejne vyhráža Ščípovej a Machovi, že to si za širák nedajú.
sopornan | 31-05-2012 17:51:13
ze by preto,ze tu madari nebyvaku??
trnava | 31-05-2012 17:21:43
Prosim vas preco nie su poslanci v soporni z madarskych stran, ked v Trnave ine nepocuvam ze u vas su madari.Hlavne volici smeru a sns.
Starostov zákon | 31-05-2012 16:45:56
Pozerala som na RTV KREA relaciu o kontrolórke.
Treba si to pozrieť stojí to za to.

Jeho opakovaná veta: JEDNÁM V SÚLADE ZO ZÁKONOM.

To si nenechajte ujsť.........
"Starostov zákon" | 31-05-2012 16:41:42
Na TV Krea - nová relácia - starosta versus poslanci: to si treba pozrieť, stojí to ZA TO.
Kika | 31-05-2012 13:33:43
Prečo dámy na OU si chodia na trhy a nákupy cez pracovnú dobu?
Veď já keby som to spravila v práci tak by som mala hneď padáka.
Ale sa sprosto pýtam, veď tam každá má za sebou nejakú firmu čo tam robia za nich, ale z našich peňazí. A ako čítam tak v najbližšej dobe bude na OU zase nová firma na zapisovanie zápisníc.
Starosta - právnik dobre platený
Čavalka - koordinátorka /pozor nová funkcia/
Účtovníctvo - firma dobre platená
Zapisovateľky - hľadá sa firma /možno bude konkurz/
Takto to vyzerá u nás na OU.
pre: pre občanov | 30-05-2012 14:20:33 | 31-05-2012 12:48:29
vsak to, ze ta pani Machova sa vie len usmievat a ohovarat... ani len gramatiku nepozna, ale je z nej pani uradnicka .... so starostom velka kamoska, a poza jeho chrbat ani nehovorim.... ale tie ochechule sa prestanu smiat, ked na nich pan starosta nieco nasije, a ked skonci jeho starostovanie urcite s nim poletia, kto by tam chcel take neschopne a nevedome ochechule ....
pre občanov | 30-05-2012 14:20:33
Prečítala som si tú zápisnicu. Tak takúto zápisnicu je umenie napísať.
Ja už rozmýšľam, že to by dokázala aj Kakarka ako tie dve zapisovateľky p. Balážová a p. Machová.
To by sa malo poslať niekam vyššie.
Ako môžu sedieť na OU, veď oni ani len zápisnicu nevedia napísať.

Ale najhoršie je na tom že p. Machová sa za chrbátom len usmieva, že aké kraviny robia na OU. Aspoň je tam zábava hovorí a ešte platená.

Čo ešte p. starosta bude hľadať aj nejakú firmu na zapisovanie?
Veď mi nato máme no nie občania Šoporne?
zaujimave | 30-05-2012 08:28:14
no už je zverejnená zápisnica , tak si ju prečitajte, to je zázitok. To je úroven písania, jak v ústave pre mentálne chorých .
podvod | 27-05-2012 21:54:21
nik
čestný občan
pre občan | 27-05-2012 20:11:47
a kto je ten Húževka ?
pre občan | 27-05-2012 19:55:01
Húževka sedel v tom čase v pohode a čakal....
pre občan šoporne | 27-05-2012 16:51:18
tak teda palec hore, ale čo ďalej, ved on už ked vyhral volby, už vtedy hovoril, že ukáže občanom šoporne a ja sa pýtam: čo ste vy občania šoporne negramotní, že vás musí viesť on?
občan Šoporne | 27-05-2012 13:40:26
Súkromná verejná schôdza pána Vlčeka
Už som si povedal, že nebudem písať žiadne príspevky, no videozáznam, ktorý som si pozrel ma donútil zase reagovať. Opäť bolo občanom odopreté verejne sa zúčastniť na schôdzi, vypočuť si svojich poslancov, ktorých si občania zvolili ako svojich zástupcov. Táto schôdza bola p.Vlčekom zase totálne zmanipulovaná. Miesto, čas, kedy sa konala bolo zámerne pre občanov nevhodné. Opäť sa týmto spôsobom vyhýbal občanom, no kamera p.Majku mu to prekazila a ukázal sa celému Slovensku čo je zač. Zo záznamu je vidno, v akom duchu sa mala celá schôdza viesť. „Ja som starosta, ja som zvolal schôdzu, ja budem tejto schôdzi veliť!“, p.Vlček si myslel, že je riaditeľ Základnej školy a my jeho žiaci alebo, že on je zákon, on je reverend a ako bude predmodlievať, tak budú všetci siedmi poslanci opakovať. No nestalo sa tak. Kapucíni Krajča a Hulák a velebná sestra Hipšová si asi zabudli modlitebné knižky. Ten dedko šedivý, čo si sadol za velebnú sestru Hipšovú, čo rada varí udavacké guláše si zrejme zabudol pátričky, ani nevníma, že sebe si navaril ten, čo dvakrát sčípe. Na budúcu schôdzu by mal prísť odborný psychiater, aby ukončil predčasne schôdzu a nie rozzúrený Macho a zároveň určil p.Vlčekovi diagnózu. P.Vlček nech si kúpi plastelínu, nech si robí p... z plastelíny a nie z občanov Šoporne. Krajčovi zrejme nejde o žiadne drobné, keď tam verejne napadol poslanca p. Machu. Pán Šmátrala všade, kde robil počnúc od JRD až po automatový invalidný dôchodok, všetko prekmínoval a prebonzoval. Snaží sa verejne vystupovať, aj keď sú to samé falošné hlúposti a neuvedomuje si, že trepe nezmysli, ako Maďar v kukurici. Už tam chýbal len p.Krájča-Húževka, ktorý ževraj je v zozname mafiánov v Bratislave, zrejme sa mu zachcelo okrádať daňových poplatníkov v Šoporni. Je to hrôzostrašné, akí ľudia nás chcú okrádať o spoločné peniaze, ktoré tam formou daní ukladáme na zveľadenie našej obce. Preto prajem siedmym poslancom veľa zdravia a energie do ďalšieho boja so Šoporňanskou gorilou...
dôchodca | 25-05-2012 20:21:03
A bol vôbec nejaký záujem??
bytovky | 24-05-2012 23:13:36
kto vie koľko ľudí sa dnes zišlo v kulturáku ohladne stavby bytovky? dúfam, že steny praskali vo švíkoch....
samospráva | 24-05-2012 21:17:59
Kto nerobí prácu v samospráve tak trochu aj srdcom, potom tá práca nestojí za nič. V samospráve sa starostovia a pracovníci úradov stretávajú s rôznymi situáciami, ktoré treba okamžite riešiť, nie vždy sa to každému páči. Terajšie hospodárenia v samospráve skutočne závisí iba od charakteru starostu. V minulosti obce kontrolovali kontrolné orgány z okresného úradu, skontrolovali každý jeden účet, nikto si nedovolil nehospodárne s peniazmi nakladať. Táto kontrolná činnosť sa stratila a nastala éra obecných kontrolorov, čo nie je vždy o dodržiavaní zákonnosti. Jednoznačne v samospráve resp. verejnej správe je treba zmeniť legislatívu v kontrolnej činnosti a v zákone o obecnom zriadení. Keď robotník v robote pochybí alebo nevykazuje dobré výsledky má z práce vyhadzov a keď starosta zle hospodári a klame, nestane sa mu nič. Je z neho veľký mecenáš. Dokedy budú takéto diery v legislatíve a v zákonoch?
dôchodca | 24-05-2012 19:38:40
A je tu zasa len blbé očierňovanie po politickej línii a diskusia o samospráve je mimo.
neviem... | 24-05-2012 16:30:29
pre:pre:David Rath a jeho kamarati zo Smeru | 24-05-2012 12:10:14
Ahá, tak preto máte všetci prihlášky do Smeru. Už som v obraze!
pre:neviem... | 24-05-2012 16:27:28
david rath - otec stbak on socialista a kamarat s najsocialnejsim hranatym zlodejom to Je asi taka spravna kvalifikacia na poslanca za smer
Marián | 24-05-2012 15:20:50
pre anonym | 24-05-2012 12:04:17

Ja by som bol radšej zachytil informáciu, že na ČOV sú peniaze a do 30 dní bude funkčná podľa platných noriem.
Že mesačné faktúry zo ZŠ, nakoľko je tam úsporná kotolňa, neprevyšuje sumu 1.200€. Ale peniaze niekto minul a niekto podpísal nevýhodné zmluvy.

Potom Ktosi viní Niekoho, že neurobil nič, lebo to mohol urobiť Hocikto a Každý sa na to ...
neviem... | 24-05-2012 12:59:01
pre:David Rath a jeho kamarati zo Smeru | 24-05-2012 12:10:14
Čo aj ty schovávaš nejaký miliónik v krabici od vínka, keď sa bojíš právneho problému? Že by si pomáhal so šoporňanským rozpočtom?
David Rath a jeho kamarati zo Smeru | 24-05-2012 12:10:14
len ked budem mat nejaky pravny problem dufam ze ma nebudu sudit nejaky "poslanci" zo soporne.......
anonym | 24-05-2012 12:04:17
Tá stavba bytovky je istá? Lebo sa mi zdá, že tu niekto niečo napísal čo počul a už sa diskutujúci hneď toho chytili. Či?
Marián | 24-05-2012 12:00:26
David, toto všetko už tu dávno prebehlo. Si strašne, strašne pozadu. A čo sa týka uvedeného §206 ods. 1 Trestného zákona, tak asi ani nevieš, kto písal udania aj na poslancov, ohováral, škodil v zamestnaní,...
Ale mám pocit, že si zmenil len nik.
David Rath a jeho kamarati zo Smeru | 24-05-2012 11:41:13
„Podľa paragrafu 206 ods. 1 Trestného zákona sa dopustí trestného činu ohovárania ten, kto o inom oznámi nepravdivý údaj, ktorý môže značnou mierou ohroziť jeho vážnosť u spoluobčanov, najmä poškodiť ho v zamestnaní, narušiť jeho rodinné vzťahy, alebo spôsobiť mu inú vážnu ujmu. Potrestá sa odňatím slobody až na dva roky alebo peňažným trestom. Podľa paragrafu 206 ods. 2 Trestného zákona sa odňatím slobody na jeden rok až päť rokov alebo peňažným trestom alebo zákazom činnosti páchateľ potrestá, ak spácha takýto čin tlačou, filmom, rozhlasom, televíziou alebo iným podobne účinným spôsobom.“

Mnohí ľudia si ani neuvedomujú, že keď ďalej šíria nepravdivé údaje, ktoré sa kdesi dopočuli štýlom jedna pani povedala, tak sa tiež dopúšťajú trestného činu ohovárania, ale neuvedomujú si to
Marián | 24-05-2012 11:30:17
David, mas ten spravny smer? Mas nejaku vedomost o zakonoch, vestnikoch, nariadeniach a inych pravnych normach? Diskusia je aj pre teba, ale skus si najprv najst spravny smer pre dany problem. Evidentne vies len: podat trestne oznamenie.
David Rath a jeho kamarati zo Smeru | 24-05-2012 11:04:20
tak potom nech bohorovne netvrdia kto porusil zakon a kto nie od toho su sudy
občan | 24-05-2012 10:50:03
pre davida
myslíte si ,že poslanci čakali na to, že sem niekto príde a povie, že treba dať trestné oznámenie?? asi ste tu prvý krát??
pre dúfam | 23-05-2012 21:58:30 | 24-05-2012 10:33:48
praveze krajca sa asi snizi aj k tomuto, lebo ako vieme tak roboty pre svojich zamestnancov ma velmi malo,,, a toto by sa mu hodilo, srat na dedinu, hlavne ze bude robota a peniaze pre zamestnancov. ved "ja" som len podnikatek ktory stavia ...
David Rath a jeho kamarati zo Smeru | 24-05-2012 10:15:31
ked ohovara treba podat trestne oznamenie
občan | 24-05-2012 10:04:20
takže potom aj starosta prasproste ohovára??
rathovi kamarati zo smeru | 24-05-2012 08:31:42
a co ked poslanci tvrdia a kto su poslanci??? zachvilu poslanci v soporni budu viac ako sudy????!!!!!budu urcovat kto na slovensku porusil zakon!!!! su smiesny....nech podaju trestne oznamenie a cakaju na vyrok sudu jak kazdy obcan....zatial je to len prasproste ohovaranie..
Marián | 24-05-2012 08:09:56
Presne o tom hovorím.
On ako štatutár hlboko zadĺži obec. Nie seba. Seba len dobre nabalí a možno po skončení volebného obdobia sa z dediny odsťahuje. Má kam ísť. Vlastní lesy, nejakú chajdu na strednom Slovensku, ... Veď načo by tu býval, v takej dedine, kde už nič nebude, ... a kde by ľudia na neho pľuvali.
Ale aby nezabudol, že s každým jedným človekom sa vlečie aj jeho konanie, jeho povesť, ktorá skôr či neskôr vyjde najavo. Tak, ako skutok v Šali.
pre marián | 24-05-2012 07:58:14
ale ved on si plní bod svojho programu a iné ho nezaujíma aké sú zákoné cesty, len aby to nedopadlo ako s kotolňou na škole, potom povie poslancom, no čo ved obec to nestálo ani euro a v konečnom dôsledku si prečítajte o firme, ktorá zabezpečuje kotolne ako to je, tak to môže dopadnúť s bytovkami, je už len na ľudoch ako si to dajú natlačiť do hlavy, potom sa im bude z kečky pariť, ked budú mať v nájme aj splátky úveru nejakej firmy,
Jožko | 24-05-2012 04:24:31
Pani Erika máte ma za debila? Z jednej strany je to dobré,nepotrebujem odhaliť svoju identitu,lebo aj tak sa nepoznáme a ani nikdy sa poznať nebudeme. Nepoznám ani vášho starostu ale sledujem dianie vo vašej obci, je to lepší program na sledovanie ako vo verejnoprávnej televízii.
Marián | 23-05-2012 22:29:35
1/3 sa podpísala pod referendum,
1/3 - tej je celá dedina u *
1/3 - je tá, ktorá ešte nepochopila jednanie a konanie súčasného starostu.

Jednoducho, nevieme sa zjednotiť a to využíva vo svoj prospech. On jednoducho vie, že nikto z nás sa nezníži na to, aby ho niektorý občan doslova vykopal z úradu. A pritom by ten občan kričal, že sa len bránil, lebo ho starosta napadol. To by bolo tiež podľa zákona. Tvrdenie voči tvrdeniu.
P.s: Nenavádzam.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 23-05-2012 22:14:10
no ale potom sa pytam, načo je tu tých 3470 obyvateľov - voličov v obci soporna?? neverím že sa budú len tak prizerať na to ,ako sa ich dedina vracia do stredoveku . tomu sa nedá proste veriť.
Marián | 23-05-2012 22:05:58
Dnes je moderné začať a dokončiť stavbu a potom jááj, stavebné povolenie? Súd rozhodne: Likvidácia stavby a úprava terénu..., alebo smiešna pokuta! Pre "verejný záujem v prospech občanov obce" to bude len smiešna pokuta. Ale kopec, veľký kopec trápenia, starosti a vybavovačiek je ušetrený, ale hlavne pekný balík € vo vrecku niekoho.
A zasadanie OZ, schvaľovanie ... načo, veď ON je zákon.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 23-05-2012 21:59:01
no vyzerá to nanajvýš podivne, že tak závažnú vec, ako stavbu bytoviek, následné schválenie pôžičky ,starosta nerokuje s obecným zastupiteľstvom, ale s ludmi, ktorý absolutne žiadnym spôsobom nezodpovedajú za to čo sa v obci udeje, ak by to tak bolo, tak toto je absolútna arogancia respektovania zákonov slovenskej republiky a toto sa môže udiať len v soporni, na toto by si žiadny iný starosta netrúfol.
dúfam | 23-05-2012 21:58:30
že Krajča tak hlboko neklesne...
Marián | 23-05-2012 21:54:44
Nazdávam sa, že úrad, resp. obec nemá na stavbu bytovky financie.
Dohody na výstavbu bytov ... dotácia sa môže použiť iba na m2 podlahovej plochy bytu a nie na nebytové priestory. Je možné získať dotáciu vo výške 30% celkovej hodnoty bytovky a úver zo ŠFRB vo výške 70 %. A možno kvarteto lip....., be.., kra..., sý.... namotajú starostu a poza chrbát poslancov to urobia niekde 48.258233994 N, 17.819061439 E /48°15'29.6423784"N,17°49'8.6211818"E/ a predajú to obci (v zastúpení starostu) za neuveriteľné prachy, čím úplne vyčistí a na roky zadĺži obec. O predražené byty nebude záujem, - to je už druhá vec a koho to bude trápiť?
Len sa nazdávam...
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 23-05-2012 21:46:11
jaj JOzko by chcel vediet výsledky, ahaaa, si myslí že nieto je tak sprosty, jak si on myslí ze je múdry, a hned mu tu vysolí informácie. Jozko, Jozko, toto nebol dobrý tah na bránku.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 23-05-2012 21:42:14
jaj to písal Jozko, to som si nevšimla, tak potom no comment,
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 23-05-2012 21:41:07
hej počula som, že zajtra ma byť stretnutie ohladom záujemcov o nájomné byty, nevieme o tom nič, je to aktivita pána starostu, možno nás neskôr bude informovať, ked to musí obecné zastupiteľstvo schváliť.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 23-05-2012 21:38:43
absolutne, ale absolutne ma nevyprovokujú reči nejakého anonyma, tentokrat je to ako sa hovorí hádzať hrach na stenu.Možno niekto skúša nás spájať, či mna s tým ,že kujeme pikle spolu s pánom starostom, tak musim povedať, že dávno ma niekto tak nerozosmial. hodte niečo iné do éteru. s týmto ste trafili vedla.
pre Eriku Ščípovú | 23-05-2012 20:50:04
Jediný argument,ktorý viete použiť,je ten,že hned niekoho spájate so starostom. Nedržíte aj Vy s pánom starostom,lebo to tak vypadá,že áno,na oko plno rečí ale výsledky žiadne.


Jožko
dôchodca | 23-05-2012 20:27:03
bytovka? a kam bude vypúšťať odpady?
pre. Ščípovú | 23-05-2012 20:03:19
Počuli ste že sa má stavať v Šoporní bytovka?
Starosta už nemá peniaze a chce ešte okradnúť aj ľudí. Nestačí mu že okradol celý úrad? Včera že to vyhlasovali.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 23-05-2012 18:46:55
no, raz každý ponesie svoj diel zodpovednosti. A potom do smiechu nikomu nebude,
pre Eriku Ščípovú | 22-05-2012 23:18:50
ved sa stačí pozrieť aký má tím pracovníčok a je to jasné, len smutné je to, že ked to píšu ešte sa na tom aj chichocú ako na všetkom, takto im to tam nalinkujte aj to je ešte pochomolené, hlavne ten návrh kabrhelovej a tie jeho dva body, len si neuvedomujú aké je to primitívne
dôchodca | 22-05-2012 22:32:30
Aby som pravdu povedal-nechcelo sa mi pozerať ten cirkus dopodrobna,veď keď som bol v minulosti sem tam na zasadnutí tak také nič nebývalo.
pre dôchodca | 22-05-2012 21:32:39
Keby len to.Podľa videa starosta na začiatku povedal, že z 11 prítomných poslancov je 10 prítomných a to v zápisnici nie je.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 22-05-2012 21:17:42
pozrite sa na stránku Dolnej Stredy, môžeme závidieť. Kolonka napíste starostovi mail - o tomto asi sa dá len snívať, a to ešte aj ich starosta odpovedá na otázky občanov, Forum diskusné, zápisnice písané tak ako sa majú, ale vrátme sa do Kocúrkova , domov.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 22-05-2012 21:12:43
na tie zápisnice sme viac krát upozornovali, že to nie je písanie románu,priama reč, nepriama reč, dost že tam nezaznamenajú ked niekto grge. Hanba.
dôchodca | 22-05-2012 21:06:48
Zápisnica-tak to je úroveň,čo už k tomu povedať. Chaotický prepis videa a ešte aj s chybami,bez overovateľov-platná je vtedy,keď ju overovatelia podpíšu-na videu skončil zasadnutie a aj prerušil v zápisnici skončil-však on už nevie ani kde je sever.
ušák? | 22-05-2012 19:52:54
pre pre občan | 22-05-2012 17:28:04

ten mu poradí. Tak, ako si poradil s Motorestom, keď chcel podv....k obrať podv...ka
zápisnica | 22-05-2012 19:45:04
Tak už je zverejnená aj zápisnica z 13.zasadnutia OZ...
pre občan | 22-05-2012 17:28:04
sedí u Maroša Lipovského.....
občan | 22-05-2012 17:14:40
zo slušnosti nemusí robiť nič, stačí ked bude rešpektovať zákon.ale zase ho neni, po nevydarenom zastupiteľstve je volakde stratený, asi nahana pravnikov ako dalej.
anonym | 22-05-2012 15:57:22
pekná hádanica..aj ked nie zo zákona,ten starosta už len zo slušnosti mal nechať taký návrh aký páni poslanci a pani poslankyne odsúhlasili.
pre Jožko | 21-05-2012 20:00:36
Hlavne, že vieme s kým máme spojiť vás...
pre Eriku Ščípovú | 21-05-2012 19:59:27
A viete s kým môžeme spájať Jožka ?...
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 21-05-2012 17:46:04
a ty čo Jozko , nemôžeš spávať, ked si o piatej na pocitači alebo si sa práve vrátil z Chorvátska?? takže už tu bude zábava?? veru, treba starostu podporiť , lebo nejak tu za neho nikto už ani slovko neprehovorí, len jeho verní.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 21-05-2012 12:09:06
pre Jozka:

presne tak, aj oni chceli urobiť všetko, a aj urobili, len tak na margo veci.
Jožko | 21-05-2012 04:56:43
pre pani Ščípovú,
Nespájajte vás a hokejistov,teda tých našich,môžete sa spájať akurát tak s Talianmi a s Kazachstanom aj oni chceli urobiť všetko,aby nevypadli,ale nepodarilo sa.
Jožko | 21-05-2012 04:50:31
Najkrajšie na celom zasadnutí bolo len jedno,pani posl. Kabrhelová.
pre Marián | 20-05-2012 22:31:10
19-05-2012 17:12:12
vynikajúce, pravdivé a výstižné....
xxxx | 20-05-2012 18:43:00
povedzme si to takto: pan krajca podla mna asi musi pritakat panovi starostovi, ved mu tam pravdepodobne ide o krk a prachy... ktovie ake nekale obchody tam spolu porobili, a to dost pravdepodobne. ved preco by takto otacal kabat???..
pre zvedavy | 19-05-2012 23:15:54
ak sa mi potvrdi, že to niesu reči, aby to nebolo že jedna baba povedala, potom napíšem
zvedavý | 19-05-2012 22:54:38
prečo vlastne musel zo Šale odísť,čo konkrétne urobil,
kde ho odvádzali policajti?!
napíšte, nech je jeho obraz ucelený.
Šoporňanka | 19-05-2012 22:42:17
Pre Marián:

Pekne ste to napísali.. a presne debil sa obklopuje len debilmi... ale dúfam, že príde rad aj na týchto ľudí.. a pôjdu presne tam kam patria.. a verím tomu, že náš p. starosta to už má pekne zrátané :-)
pre Eriku Ščípovú | 19-05-2012 19:57:26
Urobme preto všetko, tak ako naši hokejisti.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 19-05-2012 19:48:37
no hokej sme nad Cechmi vyhrali, keby tak ešte vyhrala demokracia a zákonnosť v Soporni, tak si ani niet čo viac želať.
pre Marián | 19-05-2012 17:51:26
Super!:)
Marián | 19-05-2012 17:12:12
pre Šoporňanka | 19-05-2012 15:24:21

Ako laik to poviem takto:
Debil nepochopí že je debil, lebo jeho svet je úplne normálny a tak neskutočne primitívny, v ktorom je on ten najvyšší článok - Boh.
Ostatní ľudia sú čudáci a chudáci, lebo nevedia pochopiť jeho myšlienky, vyjadrenia a títo im stoja v jeho ceste za slávou.
Registrovaný Vladimír  Špánik -ZOMOS Vladimír Špánik -ZOMOS | 19-05-2012 15:54:17
Na margo príspevku poslankyne Eriky Ščípovej by som chcel len zdôrazniť,že princíp samosprávy na Slovensku zlyháva na nezáujme ľudí,preto,že si absolutne neuvedomujú,že samospráva ich obce je v prvom rade závislá na ich uváženej voľbe a následnej kontrole výkonu moci!Minimálne hojnou účasťou na zastupiteľstvách a aktívnym záujmom o činnosť starostu či zastupiteľstva.Samozreme,že hulváti,psychopati, ale aj negramotní ľudia s podobnými vlastnosťami pokiaľ nie sú zbavení svojprávnosti majú právo kandidivať.A stáva sa,že práve títo ľudia sa dostávajú do čela obcí, kde si občania neuvedomujú dôležitosť volieb a svoje právo voliť nevyužijú.
Združenie občanov miest a obcí Slovenska - ZOMOS, svojou činnosťou preto dôsledne vysvetluje,argumentuje a pomáha aktivistom a poslancom, ktorí sa o dianie vo svojich obciach zaujímajú.Je dôležité predchádzať prípadom voľby do starostovských funkcií ľudí, podobných starostovi Šoporne.
Samosprávna legislatíva je v týchto prípadoch ťažkopádna a bez aktívnej účasti väčšiny dotknutých občanov na účasti v referende o odvolaní starostu je nemožné odvolať starostu.Jediný precedens registrujeme v obci Zemianska Oľča,kde zastupiteľstvo zrušilo mandát starostovi
v zmysle Zákona o ochrane verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov - Zákon č. 357/2004 Z. z.
Paradoxne ale v doplňujúcich voľbách bol opäť svojimi priaznivcami do funkcie starostu zvolený.Húževnatou činnosťou aktivistov,členov ZOMOSu, sa podarilo veci dotiahnuť do konca a po rokoch bol starosta odúdený za neodvedenie príspevkov do Sociálnej poisťovne.
Je príznačné,že bol odsúdený a stratil mandát nie za obrovské škody ktoré spôsobil obci svojim despotickým a nehospodárnym vládnutím, ale za škodu, ktorú spôsobil de facto štátu.Podoba s Al Caponem asi nie je náhodná!

Znamená to teda len toľko,že práve pre legislatívu ktorá je aká je, najdôležitejšie je dosiahnuť u občanov záujem o svoju obec už vo voľbách.

Neskôr napraviť chybné rozhodnutie a odstrániť exota v kresle starostu,je už veľmi,veľmi ťažké. Napriek tomu verím,že neutíchajúcou aktivitou poslancov Šoporne a všetkých racionálne uvažujúcich občanov Šoporne sa veci okolo despotického starostu usporiadajú a aj Šoporni svitne na lepšie časy.
ZOMOS bude pri Vás!
Šoporňanka | 19-05-2012 15:24:21
Pán starosta po prečítaní príspevku p. Kuklu (verím, že si toto náš starosta určite prečíta) by si mal so sklonenou hlavou odstúpiť sám... však to je do neba volajúce.. ako sa držíš stoličky zubami nechtami.. iní na tvojom mieste, by odišli s dlhým nosom sami... ale evidentne máš záujem na tom, aby ťa zo stoličky starostu odviedli policajti tak ako z gymnázia zo Šale.. ja by som sa na tvojom mieste hanbila pozrieť do očí aj sama sebe a nie ako ty chodíš po dedine ako keby nad teba nebolo... však tieto príspevky, ak si prečíta.. mu musia dvíhať tlak na neskutočne vysoký ..... ODSTÚP a konečne bude v dedine pokoj !!!!!!
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 19-05-2012 14:18:50
presne tak, lebo nakoniec vsetci budeme rovnakým dielom doplácať nato, ako dedina dopadne, bez rozdielu ci som ho volil, alebo nevolil. toto by si mali občania uvedomiť.Ale takéto vzory sú v Škandinávii, ale to sme na míle daleko od nich, nielen vo vzdialenosti, ale aj v myslení.
Marián | 19-05-2012 13:49:09
Preto som toho názoru, že voliť by mala byť povinnosť. Potom sa nikto nemôže oháňať tým, že on Ho nevolil, alebo že mu to je jedno čo sa deje. Povinnosťou voliť by bol každý zodpovedný a potom právom by sa mohol vyjadrovať k stave veci. Ale teraz to vidím tak, že mnohí, ktorí sa volieb nezúčastnili, si otvárajú ústa, čo sa v dedine robí. Je už síce neskoro, ale tento stav by nenastal, ak by mal niekto z "nevoličov" aspoň trocha zodpovednosti aj bez povinnosti!
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 19-05-2012 13:22:49
tie príspevky sú pravdivé. Teraz ale upriamim pozornosť na jednu zálezitosť, ktorá je veľmi podstatná pri volbách starostu v obciach, teda nielen v soporni. Zoberte si koľko ludí sa zúčastnilo volieb v roku 2010 , teda volieb starostu, bolo to 55% ludí. To je hrozne málo, , vyse 45 % ludí nemá záujem o to, kto bude viesť dedinu. Takže povedzme si, že skoro polka dediny, teda oprávnených voličov nebola voliť. Tie výsledky sú skreslené , pretože ludia nevyjadria svoj názor. Potom by nemohol starosta sa ohánať tým, že jeho volilo 793 ludí, a má pocit že ho zvolil celá dedina. Ale skutočnosť, že petíciu za jeho odvolanie podpísalo 1150 ludí, to už do úvahy neberie. Absolutne. Tak ako som sa vyjadrila v rozhovore na SOL, ak je čestny človek , mal by sám sa zasadiť o to, aby referendum bolo a tak vysiel v ústrety vôli občanov, ktorí nie sú spokojní s jeho prácou.
pre dôchodca | 19-05-2012 13:12:10
Máte absolútnu pravdu. Tiež sa niekedy zamýšľam prečo si ľudia zvolia takéto zlo. Obec nie je veľkomesto a kandidátov by mali ľudia poznať pomaly až do ich spálne. Voľby ako také sú u nás zatiaľ len o predvolebných gulášoch, klobásach a pivách. A stále platí staré známe - obec má takého starostu akého si zaslúži. A teraz si o mne píšte čo chcete.
dôchodca | 19-05-2012 12:49:03
Príspevok p.Kuklu je pravda-takto speje naša spoločnosť,ale na dedinách by to tak nemuselo byť-tam sa ľudia poznajú a mali by zvažovať akých ľudí voliť za starostu či poslancov a nie podliehať gulášom a sľubotechnám. Neskoro je potom sa chytať za hlavu a lamentovať čo sme to zvolili.
pre Juraj Kukla | 19-05-2012 11:00:43
Super príspevok p.Kukla. Presne a trefne opísané. Škoda, že tu v Šoporni to niektorí zadubenci nevidia tak ako vy. Ďakujeme za podporu. Nech sa aj Vám darí.
Juraj Kukla | 19-05-2012 09:32:25
Vypočul som si obe nahrávky v tomto prípade, kde účinkuje aj ZOMOS. Toto je môj názor:
V prvom rade klobúk dolu pred pánom redaktorom, jeho odborným a objektívnym vystupovaním. Najradšej by som ho uvítal aj u nás v Brunovciach, kde má porušovanie zákona oveľa "hulvátskejší" a primitívnejší charakter, súčasná starostka narába s financiami daňových poplatníkov úplne bez schválenia poslancov, rozpočet za r. 2011 si mení svojvoľne, poslanci sú neinformovaní, dones márne núti poslancov na „zlatú mrežu“ , schváliť jej nezákonné zmeny rozpočtu a samozrejme dodnes nemáme ani nový rozpočet obce. O hlavnom kontrolórovi škoda hovoriť. Nezákonnosti tu majú 22 ročnú hlbokú tradíciu a odbornosť poslancov sa vôbec nedá porovnávať s odbornosťou poslancov v Šoporni. (viď. www.brunovce.otvorene.sk)

Môj názor na stav v Šoporni podľa toho čo som videl:

Poslanci sú tu odborne zdatní, čo je svetlá výnimka v tomto neofeudálnom štáte a nemôžu sa zmieriť s nezákonným konaním pomýleného pána grófa starostu, ktorý podľa mňa predvádza názorne trestný čin obmedzovanie cudzích práv poslancov a zneužívania právomoci verejného činiteľa v priamom prenose pred televíznou kamerou. Starosta má ako som videl len troch prívržencov poslancov, ktorým jeho konanie už tiež lezie hore krkom, len sa to boja verejne povedať a hrajú ešte divadlo.

Hlavná kontrolórka p. Verešová je ozajstná kontrolórka, odborne zdatná, chce to robiť dobre, čo je v takzvaných samosprávach najmä v obciach na Slovensku úplne "protizákonné". Kontrolór tu býva spravidla spriahnutý panák zo starostom, je to "nekontrolór". Slúži na maskovanie rôznych špinavých kšeftov, podvodov starostu s verejnými financiami daňových poplatníkov s dotáciami od štátu, Europskej únie a na ohlupovanie verejnosti, že máme v samospráve kontrolu, že všetko je v poriadku a navrhnutý rozpočet je vždy údajne vyrovnaný!?

Starosta v Šoporni vystupoval ako arogantný, tvrdohlavý človek ktorý verejne ignoruje zákony, poslancov a to dokonca aj keď mu zákon poslanec OZ prečítal. Čiže verejne v priamom prenose pred kamerou odmietal ústavný a právny systém tohto štátu, základné práva a slobody a toto nie je možné v právnom štáte nepostihnúť.
Samospráva na Slovensku je podľa mňa založená prevažne na jedinej veci a to je dostať sa hoc akým spôsobom za miestneho diktátora, získať nepísanú trestnú imunitu a hlavne kráľovský plat starostu. Preto sa na toto jediné „remeslo“ ktoré nevyžaduje nič, vedomosti, vzdelanie, charakter, hrnú aj hlupáci a dobrodruhovia a tak to aj potom vyzerá. Štátu tento stav vyhovuje, určite všetci viete pre čo, pre nekontrolovateľné malé práčky peňazí, kde sa ešte dá. Štát sa tvári sa že to je demokracia.

Na plat starostovi poslanci v Šoporni zákonne siahli, lebo neplnil to čo má a koná ako som videl aj z tohto zasadania úplne svojvoľne, protiprávne a poslancov úplne ignoruje. Dali mu základný no i tak kráľovský na dnešné pomery občanov (mali by ste ho občanom zverejniť) a kontrolórka mala skontrolovať či uznesenie obecného zastupiteľstva v tejto veci aj rešpektuje. Mám obavu že nie. Reakcia, on jej dal protizákonnú výpoveď a verím že toto ho bude stáť veľa.
Podľa mňa tu ide o ukážku vyššieho stupňa rafinovanej zvrhlosti v takzvanej samospráve – samovláde, ktorá sa tu aj pomocou jednej organizácie a dvoj stoličkových starostov vyprofilovala za 22 rokov do obludných rozmerov. Pod zámienku demokracie vládne podanému ľudu kasta novodobých grófov s obrovskými nekontrolovateľnými kompetenciami, stavebných úradov, výbercov miestnych daní podľa vlastného kľúča od podaných atď. ktoré si stále zväčšujú .

V menších obciach je to ešte oveľa, oveľa horšie primitívnejšie, hulvátskejšie! Ľudia sú zúfalí. Aj úplný hlupák, ktorý vychodil len miestnu krčmu a zvolili si ho krčmovníci, lebo ich je viac, má tie isté kompetencie ako primátor s dvoma vysokými školami a za pomoci trestnej imunity, ktorú mu poskytujú orgány nečinné v trestnom konaní, môže robiť peklo zo života, prenasledovať zastrašovať exekuovať múdrym a zodpovedných občanov, ktorí odmietnu financovať svojimi daňami jeho trestnú činnosť . Na druhej strane mu táto moc slúži na kupovanie zvoliteľnosti.

Obyčajne takáto veci verejných diktátorov obcí končia tak, že nejaký priblblý, alebo kúpený „nezávislý“ vyšetrovatelík PZ napíše uznesenie, že žiadny trestný čin sa nestal, alebo skutok nie je trestným činom, kradol a porušoval zákon vraj neúmyselne, alebo keď je ťarcha dôkazov priveľká, premlčí trestnú zodpovednosť za jednoznačne dokázaný trestný čin. Potom zločinca ktorý spôsobil obrovské pokuty, dražbu obecného majetku rozkrádanie verejných financií vytiahnu z kriminálu a vyššie stupne prokuratúry vec posvätia na večné veky. (Viď. npr. Brunovce a ukradnutie urbárstva falšovanie verejných listín .... Tu je síce starosta už Okresným súdom po 22 rokoch odsúdený, no po pohrebe s krížom do dôchodku a ešte sa odvoláva.)

V Šoporni ako som videl sú poslanci zdatní, sú to ozajstní poslanci, verím že veci dotiahnu, budeme im pomáhať a tento prípad neskončí ďalším vymývaním mozgov občanom celého štátu!

Juraj Kukla člen správnej rady ZOMOS
pre Takže | 18-05-2012 20:35:59
keby sa toto aj reálne dostane do 369 tak to by bolo perfektné, riešienie je to skvelé škoda, že naši zákonotvorcovia to tak nevydia /nakoľko mnohí z nich sedia aj na stoličke starostu či primátora čiže by sami sebe pohoršili/
Takže | 18-05-2012 00:24:22
je načase podať návrh na zmenu zákona č. 369/1990 Zb. a doplniť o body:
- V prípade zistenia nedostatkov v riadiacej činnosti starostu obce vyplývajúcej z jeho funkcie, v neplnení jeho povinností a v prípade porušenia sľubu starostu, obecné zastupiteľstvo na verejnom zasadaní OZ vysloví nedôveru starostovi obce, ktorý do 14 dní od vyslovenia nedôvery poslancami OZ uvoľní funkciu starostu obce. V danom mesiaci mu bude vyplatená adekvátna časť platu starostu.
- Po uvoľnení funkcie starostu obce, bude vykonaný audit a v prípade zistenia porušenia zákona, bude voči nemu vedené trestné stíhanie za trestný čin zneužitia právomoci verejného činiteľa.

V prípade finančnej kontroly, ak by boli zistené predražené faktúry /inforea, .../ voči bežným výdavkom, spôsobenú škodu zosobniť a rozdiel uhradiť na účet obecného úradu. Ak nie je schopný škodu uhradiť do 30 dní od rozhodnutia, bude vykonaná exekúcia nehnuteľného majetku.

Alebo tak nejak...
pre ja som zákon | 17-05-2012 23:48:45
..stále, takže do konca volebného obdobia....
Ja som zákon | 17-05-2012 23:00:54
Na obecnej stránke "starostu obce" pod VZN - Návrh VZN nie je po včerajšom upozornení poslankyne p.Ščípovej o podaných návrhoch VZN stále nič zverejnené. Že je to len Jeho stránka vieme a zverejní len to čo On chce. Dokedy bude ešte ignorovať poslancov a občanov?
neviem... | 17-05-2012 22:16:16
Na oficiálnej obecnej stránke pod kolónkou:Hlavný kontrolór obce -dokumenty- sú dve upozornenia prokurátora. Mohol by niekto vysvetliť:
§11 ods.7.zák.č.369/1990Zb.:obec 15dní pred referendom zašle každému oprávnenému občanovi dátum, miesto konania...
§16.od.2.pís.d.zák.č.369/1990Zb.: obecný úrad najmä: vykonáva nariadenia, uznesenia OZ a rozhodnutia obce.
Nie je to náhodou tak, že pochybil aj starosta, ako štatutár obce?
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 17-05-2012 20:51:06
paragraf jasne stanovuje čo má za úlohu obecný úrad, to na konto pana starostu, ktory mi na zastupiteľstve povedal že návrhy všeobecne závazných nariadení , ktoré som tam osobne odniesla neboli vyvesené. Ibaže zabudol, že toto je povinnosť obecného úradu a nie poslancov a hlavne jemu má na tom záležať .
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 17-05-2012 20:47:02
§ 16
Obecný úrad
(1) Obecný úrad je výkonným orgánom obecného zastupiteľstva
a starostu. Obecný úrad zabezpečuje organizačnéa
administratívne veci obecného zastupiteľstva
a starostu, ako aj orgánov zriadených obecným
zastupiteľstvom.
(2) Obecný úrad najmä
a) zabezpečuje písomnú agendu orgánov obce a orgánov
obecného zastupiteľstva a je podateľňou a výpravňou
písomností obce,
b) zabezpečuje odbornépodklady a inépísomnosti na
rokovanie obecného zastupiteľstva, obecnej rady
a komisií,
c) vypracúva písomnévyhotovenia všetkých rozhodnutí
starostu vydaných v správnom konaní,
d) vykonáva nariadenia, uznesenia obecného zastupiteľstva
a rozhodnutia starostu.
(3) Prácu obecného úradu organizuje starosta.
(4) V obciach s väčším počtom zamestnancov môže
byť zriadená funkcia prednostu obecného úradu
presedajúci | 17-05-2012 19:28:08
Hlavne, že starosta hovorí o šenkovej diskusii na zastupiteľstvách. A na úrade nepoznajú ani rozdiel medzi "predsedajúcim" a "presedajúcim". Alebo je to nejaká nová funkcia/podobne ako koordinátorka.../.
pre jediného maďarského občana šoporne | 17-05-2012 16:39:44
Akým právom ty osočuješ šoporňanov, že to ani do kamery nemôžeš povedať, a 12ročného chlapca nazývaš ho pankhartom? Tvoje deti sú tiež panakharti? A ty si invalid?? Keby si neslopal, a nebil sa v krčme, tak ním nie si. Klamať môžeš niekde inde, nie u nás v dedine, kde ťa každý pozná a vie čo si zač.
Ešte by si mohol vysvetliť, za koľko si kamarát so starostom, ako predseda invalidov a ako si i na prvej schôdzi invalidov všetkých ojeb..,že tých 300EURO, ktoré dostali ako počiatočný vklad od úradu ,,p.Koval prikázal odrobiť".
abcde | 17-05-2012 12:58:23
pre pre Sopornanov:
preco nekoname? pretoze mame neschopných poslancov a hlupu polovicu dediny. najradsej by som ho hnal lopatou a po facke by sa uslo aj vsetkym uradnickam na urade a jeho prisluhovacom. Skusili sme to aj legalnou cestou referenda, kde za to ako to skoncilo nesu svoj podiel viny aj neschopní poslanci. preco od vtedy nic pre odvolanie starostu nerobia neviem, mozno nieco chystaju a neviem o tom, ale trva im to veky. osobne som zmiereny s tym ze starosta ubrani poziciu a zotrva cele obdobie. spocitame mu to az v dalsich volbach, ale navrhujem spocitat to vo volbach aj tymto neschopnym poslancom. mozno okrem Scipovej a Macha tam nestoji nikto za nic. týto dvaja si dali aspon tu namahu nastudovat zakony a poucky a ohanat sa tym na kameru. ten zvysok znova opakujem: ak sme si zvolili za poslancov deti, alibistov, ludi co nevedia rozpravat, odutych vulgarnych ujkov typu Krajca a Hulak, v tomto pripade mi nebude vadit uz ani terajsi starosta. navrhujem poslancom aby si priznali nemohucnost a neschopnost, zlozili funkcie, pokracovali si vo svojich civilnych zamestnaniach a skusime najst v obci schopnejsich ludi. dufam ze tu takí su
pre Sopornanov | 17-05-2012 11:30:40
Ako mozete byt taki neschopni a nechat na mieste starostu takehoto vola???? Preco uz davno nie je vyhlasene dalsie referendum??? Naco cakate? Chcete, aby aj to malo, co Vam zostalo rozdal svojim pravnikom a "informatikom " a "ekonomickym" poradcom??? ZOBUDTE SA a KONAJTE!!! Takto budete na smiech celej Seredi...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-05-2012 10:54:47
p. Majko | 17-05-2012 10:39:50 | - priatelu, co sa Vam preboha nepaci na logu reporter24.sk umiestnenom na mikrofone? Navrhol som ho v lietadle pri lete z Madridu do Rio de Janeira niekde nad Venezuelskym Caracasom a som na neho patricne hrdy ;-)
tiež šoporňanka | 17-05-2012 10:52:38
pre Kiku: Si to totalne vystihla!!!!!
Kika | 17-05-2012 10:49:07
Je to jeden diktátor. Hnus...
p. Majko | 17-05-2012 10:39:50
nedá sa snímok videa v časovej osi zameniť? Keď otvorím stránku a vidím ten ..do ri*i, idem vracaťťťťťť
pre občanov | 17-05-2012 09:51:35
Bože teraz som pozerala zase to vidoe. Až brucho ma začalo bolieť. Musela som to prerušiť.
ŠOPORŇANIA na čo stále čakáme. Veď to je jedno ho....
A takýto človek pobúril celú dedinu.
Veď to je jeden parazit.......... FUJ... FUJ......
Kika | 17-05-2012 09:07:36
Chcela by som sa spýtať kde bola pani starostová.
Lebo keď bola finančná komisia tak tam bola aj so sestrou.
Veď ona je naša druhá starostka.
p. Majko | 16-05-2012 23:26:14
údaje máme pripravené pre kontrolorku obce, len uplynie veľa času kedy to bude môcť kontrolovať
.JA. | 16-05-2012 23:22:27
včera som sa z pracovných dôvodov( ako asi aj väčšina občanov) nemohol zúčastniť OZ. Dnes som si chcel v kľude pozrieť tento záznam ( Vďaka vám p. Majko ).
Preboha to už čo je !!! Ja som zákon a vy máte právo držať hubu a rešpektovať moje rozhodnutie ? Zákon schválený parlamentom je nič oproti mne? To už kam sme sa dostali? Nášho starostu je tu škoda. On by mal riadiť celú Európsku úniu. Možno by aj grécko zachránil... :) A p. Krajča a p. Hulák hlasujú proti starostovmu programu aj proti programu poslancov? Tak čo chcel p. Krajča riešiť s Adriánom aby tam zostal? Pomaly sa začínam hanbiť nielen za starostu ale aj za to že som šoporňan....
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 16-05-2012 23:18:26
pre abcd:
no to sme dvaja, čo sme si to video pozreli, a tiez ma prebralo zo spánku, horšie to bude ráno.
abcde | 16-05-2012 23:05:36
este raz pred spanim som si pustil video a to som nemal robit. kludne uz spat nebudem. to co tam predviedol ten primitivny buran Krajca od 21.07 min nema obdobu. alibista co cele roky drzi hubu a prizivuje sa na verejnych zakazkach v obci agresivne a vulgarne vystupi proti poslancovi Machovi. Keby som bol Macho tak mu naplujem do tej bravcovej hlavy..
ale co, nech si uzije funkciu, dalsie volebne obdobie bude dufam manazovat jedine svojho bagristu. ludia spamatajme sa a takýchto prezliekacov kabatov bez nazoru co by boli na strane starostu aj keby tam bola napr. papacka sa zbavme cim skor tiez. a nech so sebou zobere aj vodara a sudruzku.
Peter Klokner | 16-05-2012 23:05:11
Všeobecne možno skonštatovať, že tento server momentálne žije v princípe iba vďaka všeobecne známemu a osvedčenému scenáru. Nasľubovať hory aj doly a nepozastavovať sa nad tým, ako sa to bude realizovať. V tejto (nielen) krajine totiž vždy bude minimálne 40% takých, ktorým stačí iba sľúbiť. Oni ostatné riešiť nechcú a nebudú. Ak k tomu pridáme všeobecnú aroganciu a doposiaľ beztrestné pohŕdanie zákonom zo strany verejne činných funkcionárov, nastávajú situácie podobné tej nielen v Šoporni.

Zostáva iba dúfať, že silné severozápadné prúdenie aj k nám raz privanie atmosféru podobnú v čechách a raz sa verejnosť bude vedieť oveľa jednoduchšie poRATHať s podobnými morálnymi hajzlíkmi.
a tak... | 16-05-2012 22:44:51
na odľahčnie večernej dikusie: vo všetkých zápisniciach v r.2011 je p.starosta "presedajúci" ale kam? (v Šoporni z vlaku na autobus, z kresla riaditeľa ZŠ na kreslo starostu obce...presedá a presedá...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-05-2012 22:29:32
pre Eriku | 16-05-2012 22:14:19 | - myslim si, ze by ste mali obsah infomacii prezentovanych verejne zvazovat - vo vlastnom zaujme.
športovci | 16-05-2012 22:24:15
prenajímali školskú telocvičnu. Kým bol mgr. riaditelom ZŠ,za telocvičnu platili bokom
pre pre Eriku | 16-05-2012 22:14:19 | 16-05-2012 22:16:33
Bingo!
pre Eriku | 16-05-2012 22:14:19
300 eur na činnosť organizácie bolo poskytnutých v r. 2011, keď sa organizácia ŤZP zakladala, založenie tejto organizácie si môže prisvojiť p. Rosypalová a nie starosta a Jano Madar. Doteraz starosta a jeho prisluhovači nič nové neurobili, čerpali iba z minulosti zaužívaných akcií. Akcie ktoré urobili vysoko predražili a zisk si podelili. Mal by som otázku, aký zisk bol napr. z katarínskej zábavy na škole a kde bol zapísaný.
Maria | 16-05-2012 22:10:26
Pán Majko vďaka za vašu prácu, aspoň si môžu pozrieť čo sa dialo na úrade aj iný spoluobčania. Páni Krajča a Hulák sklamali ste veľa občanov, prečo ste sa otočili o 180 stupňov? Ak vás už občania nezaujímajú a tiež názory väčšiny, radšej odstúpte.
pre Erika Ščípová | 16-05-2012 22:03:54
ved býva v argentíne, šoporňanka, tuším hubináková,
ešte jedna vec, čo infoera nainštalovala na úrad opotrebované počítače? toľko faktúr zase za IT služby mimo paušál, tak str.2 faktúry 2012 v sume 648,- a 416,00, str. 4 v sume 612,00 €, str. 5 v sume 830,00 €, priam neuveriteľné, dobre sa potom dýcha mesárošovi
pre Marián | 16-05-2012 22:03:36
Starosta keď povie, že on je zákon, tak prokuratúra druhú stranu nepotrebuje.
pre Marián a Erika | 16-05-2012 22:01:04
To nie je p.Hubináková?
pre Eriku | 16-05-2012 21:59:16
no to je teda góool... pani sedela medzi poslancami a to ju starosta ani nepredstavil??? Kto to teda bol..."vedľa starostu"?
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 16-05-2012 21:56:40
niekto tam vyslovil názor, ze starosta dal 300 euro na činnosť pre zdravotne postihnutých v soporni, čoho predsedom je pán Šmátrala, avšak musim podotknút, že pan starosta žiadne peniaze dať nemôže, jedine tak svoje, čokolvek sa dáva na činnosť občianskym združeniam a ide z nášho rozpočtu o tom rozhodujú jedine poslanci. Tak zase mylná infomrácia pre občanov.
Marián | 16-05-2012 21:54:34
pre Erika Ščípová | 16-05-2012 21:46:27

Tvárila sa múdro. Tipoval by som na nejakú účtovnícku firmu, poradenstvo, niečo v tom smere.
Marián | 16-05-2012 21:51:49
Ak prokuratúra nemá záujem o vypočutí druhej strany, ako môže objektívne rozhodnúť?
Pri vyšetrovaní sa do úvahy berú všetky relevantné skutočnosti. Pozitívne aj negatívne, navrhovateľa aj odporcu. Prokuratúra nemôže viesť obhajobu.
Alebo v ktorej krajne to žijeme?
pre sľub starostu | 16-05-2012 21:49:20
To vieme, že tam nemá čo robiť.
svedomie | 16-05-2012 21:48:19
keby ho tito traja poslanci mali, okamzite by odstupili, lebo nemaju na poste poslanca co hladat! Ak mate aspon zvysky cti, odstupte!!!
dôchodca | 16-05-2012 21:47:58
Jano Šmátrala to tu asi nečíta ale možno mu to niekto sprostredkuje-rečí v šenku narobíš viac ako babky na ulici-o tom potom-ale problém je v tom,že ani to čo na kameru povieš sa nedá akceptovať-aký si rovesník so starostom??? rozdiel jednej generácie,v Šoporni nie si jediný maďarskej národnosti-to len podľa prezývky si jediný komu v Šoporni hovoria MAĎAR a akceptuješ tú prezývku s úsmevom,lebo všetci vedia,že sa to jedná o teba.
sľub starostu | 16-05-2012 21:47:21
pre pre sĺub starostu | 16-05-2012 21:40:56

potom tam nemá čo robiť.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 16-05-2012 21:46:27
a kto bola tá pani blondína, čo sedela vedla starostu?? nebola to z tej právnickej firmy??? keby bola, by som sa jej na určite veci aspon spytala, škoda.
pre Marián | 16-05-2012 21:46:03
Lenže prokuratúra nikdy nemala záujem o vypočutie druhej strany.
Stano | 16-05-2012 21:44:40
pani Hipšová vám len svedčí na bicykli lietať po Seredi a nie sedieť na obecnom zastupiteľstve ked to len pánu starostovi vyhovuje a potrebuje vás aby ste zdvihli ruku a je zaujímavé ked ho zvolajú poslanci tak vás tam niet Hulák, Krajča, Hipšová
Marián | 16-05-2012 21:43:31
Poslanci by mali požiadať prokuratúru o "vypočutie druhej strany" a predložiť audio a video záznam, ktorý pán Majko prisľúbil.
pre sĺub starostu | 16-05-2012 21:40:56
Lenže on nemá svedomie, takže preňho to neplatí.
Marián | 16-05-2012 21:40:31
pre Erika Ščípová | 16-05-2012 21:31:24

Preto draho platí z našich peňazí právnika, aby mu to poradil. Čo mu vlastne poradil? On to nevedel? Ak nevedel, načo ho platíme? Nemá právnik dohliadať nad dodržiavaním zákonnosti? Ovláda právo/?/, alebo obaja vedia len odr*ávať?

A ešte jedna otázka: pokuta za ČOV. V akej výške? Už ju zverejnil?
pre Erika Ščípová | 16-05-2012 21:37:45
jemu je jedno či má to uznesenie, podstatné je, že vás išiel natrieť na prokuratúru ako ste ho neposlúchali
pre pána Janka | 16-05-2012 21:34:44
ja čo si pamätám vždy vám každý hovoril Jano Madar a každý vedel o koho ide a pritom Madar nieje nadávka ale pomenovanie napr. Slovák,Ćech,Polák tak neviem prečo zrazu sa vám to nepáči každý v ´Soporni má prezývku a ked niekto cudzí povie po priezvisku tak ho polka nepozná ale ked povie prezývku tak každý vie o koho ide ako sú inšé u nás pagáčky
sľub starostu | 16-05-2012 21:33:30
§ 13
(2) Starosta skladá sľub, ktorý znie: "Sľubujem na svoju česť a svedomie, že budem riadne plniť svoje povinnosti, ochraňovať záujmy obce a Slovenskej republiky. Ústavu Slovenskej republiky, ústavné zákony, zákony a ostatné všeobecne záväzné právne predpisy budem pri výkone svojej funkcie starostu uplatňovať podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia.

- čo z toho dodržiava? čo z toho plní? čítam susedko, čítam, ale pravdy sa nedočítam.
dôchodca | 16-05-2012 21:32:44
Tak toto fakt nemá obdobu on zastupiteľstvo vôbec nerešpektuje a k prokuratúre len toľko-upozornenie malo byť aj pre starostu v tom,že nemôže vetovať rozhodnutie OZ napr.o znížení jeho platu na zákonom stanovenú hranicu a to z toho dôvodu,že to uznesenie neporušilo zákon-čiže nebolo protizákonné a ani to uznesenie nebolo proti záujmom obce-obci by boli zostávali eurá mesačne o čo mal zvýšený mesačný plat nad rámec zákona-v zákone je jasne dané kedy starosta vetuje uznesenie-keď by bolo proti zákonom SR alebo pre obec nevýhodné.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 16-05-2012 21:31:24
zahálal zbytočne, lebo trávil čas nad tým, že zvolával pracovné stretnutia,na ktorých chcel riešiť stanovisko prokuratúry, čo by nemalo ziadny zmysel, lebo k stanovisku prokuratúry je potrebné prijať uznesenie, a to je možné len na zastupiteľstve. Preto starosta zvolal zastupiteľstvo, lebo to súrne potreboval. ale nakoniec som sa k tomu vyjadrila na videu.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 16-05-2012 21:24:57
je až prekvapujúce, že existujú redaktori, ktorí objektívne a bez zaujatosti uverejnia články tak ako odzneli.Teda existuje, pardon, o dalsom zatial neviem.
Marián | 16-05-2012 21:24:31
Pani Ščípová, starosta sa vyjadril, že na podanie správy na prokuratúru zostávajú dva či tri dni. Neviete náhodou, čo robil doteraz? Alebo sa radil z Bratislavskou firmou ako ďalej v rozkrádaní? Snažím sa všímať si aj autá, ale jedno zaparkované pred úradom "strašne silno kričalo - ja som toyota rav4, BL..."
pre abcde | 16-05-2012 21:23:54
Dobrý príspevok...ľudia berme lopaty, hrable a žeňme "hentoho arogantného človeka" z dediny. Čím ďalej tým viacej je širší, dobre sa má v Šoporni.
Pán Krajča, Hulák, Hipšová dobre sa Vám sedí a prikivuje takémuto človeku. Nič nerobiť a len kritizovať to je pre Vás, banujem, že sme Vás volili, bol to omyl.
pre Marián | 16-05-2012 21:19:43
Aj ja som o tom presvedčená, preto som napísala, že to nie je o p.Majkovi ale o starostovi.
Marián | 16-05-2012 21:14:30
Pán Majko robí svoju prácu dobre. Je to jeho dielo, jeho práca a jeho život. Nikdy by sa neznížil na úroveň, kde by si ho niekto "kúpil". Bol by to začiatok jeho konca.
pre p. Majka | 16-05-2012 21:05:28
Verím, že vy by ste to neurobil, ale viem čoho je schopný starosta. A viem aj to, že dávnejšie keď ste natáčali na úrade/myslím že starostovský deň/, tak sa s Vami zatvoril vo svojej rezidencii a neverím, že na vás niečo neskúšal. Verím, že ste na to nepristúpili. Nemusíte na to reagovať.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 16-05-2012 21:02:02
ako tak čítam, tak už vacsina občanov už chápe, o čo vlastne išlo, že starosta si nezmyselne postavil hlavu, že on rozhoduje o čom bude zastupiteľstvo rokovať, nepochopil , že je v roli štatistu a moderátora a nemá právo zasahovať do programu, ktorý poslanci chcú prerokovať. My sme len chceli využiť starostovu prítomnosť na to, aby sme sa konečne dostali k nejakým odpovediam na naše otázky, a preto sme trvali na odsunutí jeho 2 bodov ohľadom prokuratúry neskôr. Ale máte zase možnosť si utvoriť svoj názor,ja som už absolútne presvedčená o tom, že jeho problemy v obci nezaujímajú, on už nič riešiť nebude, a nakoniec uvidíme, kedy zvolá zastupiteľstvo na riešenie našich obecných problémov. Na to právo starosta má, to mu nikto neberie, je jeho povinnosťou zvolať zastupiteľstvo, pokial mu v tom nebránia vážne prekážky. V tomto mu my brániť určite nebudeme, a všetci dobre viete, že na zastupiteľstvá chodíme. Pekný vecer.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-05-2012 20:55:57
a ešte... | 16-05-2012 20:09:14 | - verte mi, ze ak budem v stave, ze mi starosta, primator alebo poslanec bude diktovat otazky, tak cas straveny na akcii a s tym spojene naklady budem povazovat za zbytocne a zacnem sa venovat inej zalube ;-)
a ešte... | 16-05-2012 20:09:14
...mu dobre idú vety:...o tomto sa nebudeme baviť...teraz to nebudeme riešiť...A p.Majkovi na otázku odpovedal:"Takto nebola položená otázka..." Znamená to snáď,že aj p.Majkovi nadiktoval otázky podobne ako do šalianskeho žurnálu/p.Majko-bez urážky to nie je proti vám/. On by snáď chcel aby sa aj zemegula točila tak ako jemu vyhovuje. Veď je BOH.
pre Jana Šmátralu | 16-05-2012 20:02:43
milý jano, čo to ty tu hráš na občanov šoporne, nikdy ti nevadilo, že ťa volalí jano maďar, pred volbami na starostov si nevedel vlčekovi prísť na meno, počastoval si ho nadávkami a teraz si ako vymenený , čože sa to stalo s tebou janko?
pre poslancov | 16-05-2012 19:43:59
Hulák, Krajča, Hipšová, ja byt na vašom mieste, sa hanbím sedieť na stoličke poslanca, dobre si pamätáme ako ste si vychádzali s bývalými starostami ako ste hlasovali pre dobro obce, dnes vás nepoznávame, nie nadarmo sa hovorí o vás ako o meničoch kabátov, a k prejavu "zákona obce" len tolko, bol pripravený prípisom, ktorý mu nalinkovali právnici, takže meniť niečo na programe zastupiteľstva a nebyť na to pripravení od právnikov z jeho strany nehrozí, búchanie do stola a dávanie výpovedí, to mu ide najlepšie...
pre p.Hipšovú | 16-05-2012 19:41:08
Vy čo to tam trepete, že to poslanci chceli vyvolať? Vy ste tam načo? Vy nikdy nie ste ani za ani proti, len pozeráte okolo seba, že čo sa deje. Prenechajte to miesto niekomu kto chce pre našu obec aj niečo urobiť. To isté aj p. Hulák a p. Krajča.
obcan | 16-05-2012 19:39:40
to je aka skodna?
anonym | 16-05-2012 19:36:04
Tá arogancia , drzosť až debilita pána veliteľa dediny nemá hraníc, čo sme si zvolili!!!!!! Dúfajme, že čoskoro odtiaľ odkape.
aaaa | 16-05-2012 18:38:11
Poslanci Hipšová, Krajča, Hulák, Vám nevadí že nefunguje ČOV, starosta nerešpektuje uznesenia OZ, protizákonne prepustil kontrolórku...alebo si myslíte že sa to vyrieši tým, že budete starostovi prikyvovať ?
Šoporňanka | 16-05-2012 18:30:41
Pozrela som si to video až do konca... arogancia hrubého zrna... náš pán starosta nemá kúska hanby v tele... a kožu na sebe evidentne nosí bez toho aby sa bál čo i len chodiť po dedine s ňou... jeho zákony absolútne nezaujímajú... on si ich stále a stále vykladá po svojom... najviac ma zarazila odpoveď našej kontrolórky... to si on ako môže takéto niečo dovoliť??? dúfam, že ste podali žalobu na súd... a tam už on pohorí ako fakľa...nerešpektovanie zákonov to on má v malíčku.. len dohovie kto mu dáva rady.. má veľmi zlých radcov... ale dúfam, že sa splní to čo sa hovorí, že božie mylny melú pomaly ale isto.. a na každého raz príde... Vy 7 poslanci.. Vám držím palce.. lebo ja byť poslankyňa neviem či by som mala také pevné nervy ako vy .... asi by som ho musela opľuvať , lebo nič iné si nezaslúži:-)
aaaa | 16-05-2012 18:29:01
poslanec orgánu územnej samosprávy je verejný činiteľ § 128 ods1 zákona č.300/2005
anonym | 16-05-2012 17:40:16
Poslanec OZ je verejný činiteľ? To je v ktorom zákone?
pre zvedavý | 16-05-2012 16:56:33
ake zakony mas na mysli, slovenske?... a tie pre koho platia? prepac za ironiu:)
zvedavý | 16-05-2012 15:10:56
občania , berte čapice a už toho vášho starostu ženťe kade lahšie.To sa len tak nevidí,že takéto čudo chodí po svete.
To skutočne pre neho neplatia žiadne zákony?!
pre abcde | 16-05-2012 14:00:21
ja by som sa zdržal fyzického násilia to by bolo plus len pre neho a nič by sa aj tak nevyriešilo
pre abcde | 16-05-2012 13:38:07
Super príspevok!!!
anonymus | 16-05-2012 13:29:47
Nezvyknem pozerať tak dlhé videá. Ale toto som si pozrel teda celé. Som Sereďan a preto si myslím, že som odľahčený od rôznych osobných vzťahov ku komukoľvek. Samotný Šopornianský problém ma až tak neirituje. Čo ma však podnietilo vstúpiť do diskusie je tento chabý právny systém na čele s jednou zo zložiek justície, prokuratúrou. Myslím, že ani nie je treba veľa hádať, aká prišla odpoveď z okresnej prokuratúry. Keby nevyhovovala p. starostovi, ani by sa neunúval zvolávať zastupiteľsvo. Tento prípad je len jedným z mnohých, kde sa v tejto oblasti štátnej správy uplatňuje aj dnes rodinkárstvo, známosti, krytie gaunerov a v neposlednom rade aj politická orientácia. Celospoločenskou ukážkou je prípad bezdôvodného nevymenovania GP Dr. Čentéša do funkcie, alebo často krát rozdielne stanoviská tohto orgánu v jednej veci. Vážení Šoporňania, Váš boj nie je ani tak bojom so starostom, ako skôr bojom ako preukázať pravdu a dosiahnuť toho, aby boli rešpektované zákony tohto štátu, ktorých uplatňovanie platí poväčšinou len voči slabým, bezbranným a bez známostí. Fandím Vám a verím, že v budúcnosti budete mať šťastnejšiu ruku, keď pristúpite k urnám a to nie len v komunálnych voľbách ale aj parlamentných.
abcde | 16-05-2012 12:18:14
toto video by malo byt jeho posledne!! len neviem ako to zariadit, mna napada uz len fyzicka inzultacia!!
a tí poslanci po jeho lavej ruke: Krajca, Hulak a ta sudruzka tým by bolo dobre nasadit na hlavu kýble na kazde zastupitelstvo nech sa na nich nemusim ani pozerat, za 5,- € by predali vlastne deti, spinosi alibistickí.. dufam ze sa na nich pozeram posledne volebne obdobie, lebo keby nemal ani jedneho spojenca medzi poslancami tazsie by sa mu rebelovalo proti zakonom. snad v najblizsich volbach budeme obozretnejsi a dame si bacha aby paraziti, neschopní co pre obec nic nespravili a ani raz neprehovorili nezaberali miesta sikovnejsim ludom. myslim ze sikovnejsich od tychto troch je v nasej obci okolo 4000.
neskutocne... | 16-05-2012 11:59:16
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
Stano | 16-05-2012 10:51:11
čo dodať každý si urobí úsudok o tom čo videl,je to arogancia a nadutosť ktorá sedí na starostovskéj stoličke ktorá sa pomýlila s povolaním ktoré teraz vykonáva za ksč by bol priam ukážkovým veliteľom roty priam pluku niekde na Urale odkial by sa viac nevrátil do našej obce a traja poslanci ktorý tam sedia len ked starosta obce zvolá zastupiteľstvo by pochodovali ako on rozkazuje
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 16-05-2012 10:12:12
ano, presne, p. kontrolorka je poslankyna mestskeho zastupiteľstva v Šali a má skúsenosti s fungovaním samosprávy. Mesto Šala bolo vyhodnotené občianskym združením VIA IURIS ako jedno z najlepších miest vo zverejnovaní informácii pre občanov, pozrite sa na stránku mesta Sala a nájdete tam aj prehľad o financiách o služobných telefonov.
Vladimír Špánik - ZOMOS | 16-05-2012 10:08:22
Tento video záznam ukazuje v plnej nahote slabiny slovenskej samosprávy.Arogantné prisvojovanie si právomoci zastupiteľstva starostom Šoporne nemohlo vyústiť v nič iné, len do odchodu poslancov z rokovacej miestnosti.Zdanlivo zákonný postup starostu,keď akceptoval zastupiteľstvom schválený návrh a následne ho ignoroval by mala aj spriaznená okresná prokuratúra vyhodnotiť ako nezákonný postup.
Problémom sa ale v tomto prípade javí,že takýmto chovaním starostu sa opäť znemožnilo prejednanie podstatne dôležitejších obecných záležitostí než bolo prejednanie prokurátorského upozornenia,ktoré by ani nemuselo zastupiteľstvo akceptovať.
Všetky navrhované body programu jednania zastupiteľstva boli zjavne dôležitejšie z pohľadu
obce.A samozrejme bola aj vôľa zastupiteľstva upozornenia prokuratúry riadne prejednať.V žiadnom prípade sa ale nedá akceptovať postup starostu ktorý sa permanentne hrá na Boha a neakceptuje práva zastupiteľstva,neuvedomujúc si,že v podstate len moderuje jednanie poslancov.Jeho povinnosťou bolo hneď na začiatku po prečítaní návrhu na program opýtať sa, či niekto má doplňujúce, alebo iné návrhy do programu.
Zo záznamu je zjavné,že mu to nevyhovovalo a rozhodnutiu zastupiteľstva sa odmietol podriadiť.
Problém je ale opäť na stole,pretože s takýmto prístupom starostu žiadny zákon nepočíta.Zákony bez sankcií sú pre slušných ľudí a starostu Šoporne k nim v žiadnom prípade nemôžeme priradiť.
Jozef | 16-05-2012 09:51:33
Dakujem, ale v tom pripade asi nemoze vykonavat aj funkciu kontrolorky.
§ 18 zakona o obec. zriadeni hovori, ze funkcia hl. kontrolora je nezlucitelna s funkciou poslanca.
Len neviem, ci sa to netyka LEN tej obce kde vykonava funkciu.
pre Jozef | 16-05-2012 09:33:41
nemýli sa, je poslankyňa obecného zastupiteľstva v Šali
Jozef | 16-05-2012 09:20:18
skoda, ze uz Brano M. neudeluje titul "Bulo roka", presne viem, komu by som ho pridelil.
A nie "roka", ale styroch.

p.Scipova, niekde v 43 min. zaznamu hovorite o p. hlavnej kontrolorke, ze je aj poslankyna. Nemylite sa?
Obcan | 16-05-2012 09:07:56
,,Takze este raz konstatujem ze z 11tich pritomnych poslancov su 10ti pritomni...,,
A to je len zaciatok videa :-)))
nestranny? | 16-05-2012 06:34:36
Tak teraz po tomto videu uz nemozem byt nestranny, To je riadny m***r ten starosta.
Dakujem p. Majko za video,
robo | 16-05-2012 06:08:26
Poslanci spravili veľkú chybu... Prvým bodom rokovania mala byť defenestrácia starostu a hneď mala byť po odhlasovaní vykonaná...
Marián | 16-05-2012 05:59:30
Pre individuálne naštudovanie a pochopenie "zákona" pána starostu vs. so Zákonom o obecnom zriadení - Zákon č. 369/1990 Zb. - úplné znenie

Stačí pozrieť videozáznam a porovnať ho s literou zákona. Veľmi jednoduché, pre niekoho však zákon nepochopiteľný.
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 16-05-2012 05:21:50
znenie zákona o ktorom sme sa s panom starostom bavili, vám predložíme v krátkom čase, aby ste sa sami presvedčili na ktorej strane bola pravda.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign