Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Poslanci schválili odpredaj budovy na Garbiarskej ulici Rímskokatolíckej cirkvi

Iveta TóthováDátum02. 10. 2013 12:12:36TémaMestský úrad
24

Na poslednom MsZ poslanci prerokovali zámer odpredať budovu na Garbiarskej ulici Rímskokatolickej cirkvi..

V dôvodovej správe sa píše:

Finančné oddelenie Mestského úradu v Seredi predkladá na rokovanie Mestského zastupiteľstva v Seredi v zmysle zákona č. 138/1991 Zb. o majetku obcí, v znení neskorších zmien a dodatkov  zámer na prevod nehnuteľného majetku mesta: Mesto je vlastníkom objektu na Garbiarskej ul. Budova s priľahlým pozemkom, pôvodne  budova školy, bola od roku 2005 prenajímaná na podnikateľské účely. Nájomné vzťahy boli  zo strany nájomcov ukončené. V súčasnosti je budova aj s pozemkom prenajatá Správe  majetku Sereď, s.r.o. (ďalej SMS) od 1.5.2012 na dobu neurčitú a SMS ju ďalej prenajíma.

-Trnavskej arcidiecéze  – nájom je do 31. 12 .2014 : denné centrum a nocľaháreň pre bezdomovcov (čím mesto ušetrí náklady na nocľaháreň v Dome kultúry)

-STORM  –nájom je do 31.8.2014 : poradenstvo, sociálne služby, admin.činnosti pre drogovo závislých

-Roman Róka –nájom je do 31.12.2013 : sklenárske služby

-Spevnená plocha pre parkovanie : prenajíma či predáva SMS

Náklady, spojené s užívaním celého areálu (opravy, el. energia, KO, vodné, stočné, , revízne správa, atď.) predstavujú pre SMS čiastku cca  18.279 €, výnosy SMS (dlhodobý nájom  energie, parkovisko, atď.) sú vo výške 7.457 €.

V súčasnosti je ročný príjem nájomného za budovu pre mesto 5.718,-€, ktoré platí SMS

O objekt prejavila záujem Rímskokatolícka cirkev. Na stretnutiach s vedením mesta predložili zástupcovia Arcibiskupského úradu v Trnave a Farnosti v Seredi  svoj zámer - vybudovať v objekte pastoračné centrum, predškolské zariadenie, vykonávať charitatívnu činnosť

V prípade rozhodnutia mestského zastupiteľstva o prevode tohto nehnuteľného majetku je možné uplatniť výnimočný postup ako prípad hodný osobitného zreteľa, pretože je majetok pre vlastné potreby mesta nevyužiteľný a spoločenský význam navrhovaného využitia objektu záujemcom je pre mesto vítaný.

----

V zápisnici zo zasadania podnikat. a finančnej komisie z 11.9.2013 sa k zámeru prevodu majetku mesta píše nasledovné:

Komisia odporúča schváliť zámer prevodu objektu Rímskokatolíckej cirkvi nasledovným spôsobom: budovu predať za symbolickú cenu 1, -.€, pozemok pod budovou za cenu podľa Zásad hospodárenia (30,-€/m2),  pozemok pri budove zameniť s pozemkov vo vlastníctve cirkvi parc. č. 3061/3 (pri Sokolovni) - v pomere výmere 1:1 a rozdiel vo výmerách uhradí cirkev mestu za cenu podľa Zásad hospodárenia (50,-€/m2).

---

V akuálnych informáciách MsZ z 19.9. 2013 sa v materiály č. 14 bod B píše:
1. Nebytové priestory a pozemok na Garbiarskej ul.
Ing. Horváth : Podnikateľská komisia odporúča schváliť predaj budovy za 1 euro rímskokatolíckej cirkvi a pozemky vymeniť za pozemky rovnakej rozlohy, rozdiel doplatit podľa cenníka.

Mestské zastupiteľstvo schválilo zámer.

---

V uznesení 187/2013 je uvedené:

Mestské zastupiteľstvo v Seredi na svojom zasadnutí dňa  19.09.2013 prerokovalo a:

A/ berie na vedomie: informáciu o zámere mesta predať nehnuteľný majetok –budovu s pozemkom na Garbiarskej ul. č. 3964

B./ konštatuje, že sa jedná o prípad, pri ktorom sa uplatní výnimočný postup prevodu majetku mesta z dôvodu hodného osobitného zreteľa, o ktorom rozhoduje Mestské zastupiteľstvo  trojpätinovou väčšinou všetkých poslancov, pretože spoločenský význam navrhovaného využívania objektu - vybudovanie predškolského zriadenia, pastoračného centra  a charity, je pre mesto prínosom,

C./ schvaľuje: v zmysle Zák.č.138/1991 Zb. o majetku obcí v platnom znení § - u 9, ods.2, písm.a )spôsob prevodu  nehnuteľného majetku zapísaného Správou katastra v Galante ako  parcely registra „C“, evidované na katastrálnej mape v k. ú. Sereď na LV 591,  uplatnením výnimočného postupu ako prípad hodný osobitného zreteľa:  časť parcely č.  3063/94  zastavaná plocha nádvorie vo výmere 4524m2, parcelu č.3063/93 -zastavaná plocha a nádvorie vo výmere 1.221 m2 a budovu so súpisným číslom 3964 na nej postavenú, nadobúdateľovi Rímskokatolíckej cirkvi, Farnosti Sereď, Kostolná 1, 926 01 Sereď. Výmera pozemku bude s presnená geometrickým plánom.

D./ ukladá prednostovi Mestského úradu zabezpečiť zverejnenie zámeru mesta predať nehnuteľný  majetok najneskôr v zákonom stanovenej lehote

---

Po zhrnutí to znamená, že MsZ schválilo zámer odpredaja budovy na Garbiarskej ulici Rímskokatolíckej cirkvi za 1,- €.  Pozemok, ktorý je majetkom mesta plánuje vymeniť za pozemok pri Sokolovni, ktorý je majetkom cirkvi. Pozemok na Garbiarskej ulici je ale väčší a preto rozdiel by mala RKC zaplatiť podľa odporúčania finančnej komisie. Nedávno vybudované parkovisko na Garbiarskej ulici je z odpredaja vyňaté a ostáva naďalej k dispozícii obyvateľom.  Pozemok pri Sokolovni má mesto v pláne skultúrniť a na mieste doteraz iba zarasteného a neudržiavaného pozemku chce vybudovať parkovisko a dokončiť chýbajúce prepojenie chodníkov z Vinárskej či M.R. Štefánika. Primátor získal mandát jednať s cirkvou. A cirkev má teraz čas na to, aby sa k ponuke mesta  vyjadrila.


Priložené súbory k článku:



Fotogaléria k článku:

24
Autor: Iveta Tóthová
24
Autor: Iveta Tóthová

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Marek | 07-10-2013 19:37:50
Keby išlo len o parkovanie, tak sa dá parkovať aj na parkovisku pred gymnáziom :) Nie je to ani ďaleko a ani sa nejde cez frekventovanú ulicu,..
inak, príjemný deň prajem :)
Robo Horvath :( | 06-10-2013 22:44:30
No to mas pravdu ze je odomna kritika na tento kseft ked vidim ze sa ide zamenit pozemok co akoze este budiš, ale budova na nom v hodnote niekolko stotisic eur sa strati za 1 euro. Hladal sa investor na normalne seriozne odkupenie?
Hladala sa moznost normalneho odkupenia toho cirkevneho pozemku za sokolovnou s argumentom ze tam je problem parkovania prave aj veriacich pri bohosluzbach? Teda ja neviem ale mozno by bol argument pre cirkev, ze pokial by mesto odkupilo ten pozemok a vybudovalo na nom na naklady mesta parkovisko ktore budu využivat hlavne postarsi veriaci pri bohosluzbach co parkuju pred Jednotou a musia chodit cez frekventovany prechod, dostatocny a pochopitelny argument. Ved pojde aj o pohodu a bezpecnost parkovania veriacich.
Ale tak ako sa chce urobit tento kseft sa prieci mojmu rozumu. Mozno pan Kurbel vie viac o com nevieme a jeho prioritou je skolka , neviem,ale co viem urcite ze po tomto ksefte co si myslim ze je pre mesto stratova zalezitost uz vase nazorove vyjadrenia pan Kurbel budu pre mna jednostranne a mozno pre niekoho prospesne, mlciace ci vdacne a mozno sa to da nazvat aj držhubne s pocitom dobreho kseftu. A pre koho?
Pre Robo Horváth | 06-10-2013 15:48:03
Kritika ,kritika, kritika ale bez konkrétneho riešenia!Daj návrh,nejaké rozpočty, víziu a potom kritizuj!Takých krikľúnov je aj v parlamente dostatok!Toto je len bezhlavé kopanie okolo seba bez želaného efektu!
anonym | 06-10-2013 15:34:47
Nepoznám zákon o daniach z nehnuteľností, ale kdesy som čítal, že oslobodené od dane sú len kostoly, cirkev z ostatného majetku dane platí. Treba si to najprv preveriť.Som za, aby sa to využilo zmysluplnejšie ako doteraz, teda na charitu, škôlku,útulok pre bezdomovcov,lebo mnohí z nás môžu ľahko padúť v dnešnej dobe až na dno a záchranou môže byť aj takéto zariadenie.
Robo Horvath :( | 06-10-2013 13:08:04
Podla mna ma cirkev dost svojho majetku z ktoreho neplatia dane tak nech zveladuju,rekonstruuju,zriaduju,atd. co chcu a to je ok a drzim im v tejto cinnosti palce ale, ale na svojom. A prosim vas, nerobme tu akysi dojem,potrebu ci dokonca tu argumentovat akusi nutnost,ci pod rúškom charity, ci dokonca potreby skôlky co ma zmiernit nazor chapania tohoto kseftu.
Pre mna je to len kseft kde mesto teda obyvatelia danovi poplatnici pridu o majetok co urcite nema hodnotu 1 euro.
Ludia zobudte sa ved toto safarenie je chore aby sa majetok co ma hodnotu niekolko milionov stratil za 1 euro.
Anonym | 06-10-2013 12:18:21
Táto budova musí stáť mesto tisíce eur už roky , temperácia v zime , údržba a podobne. Ak má cirkev záujem vybudovať škôlku , je to prínos. A že ľudia sú debilní a nezaujímali sa roky , že sa tam džgali peniaze na nič a zrazu to vadí že sa niečo urobí.
anonym | 06-10-2013 10:16:56
Ani primátor, ani jeden poslanec by s vlastným majetkom takto nehospodáril. S cudzím nie je problém.
Robo Horvath :( | 05-10-2013 22:09:55
Ked bude chciet niekto postavit len hrubu stavbu podobnej budovy ako je na Garbiarskej tak ho to bude stat minimalne 300 000 eur a to nehovorim o cene pozemku. A ta lokalita pri hradzi nie je zla. Len prosim vas nerobte stratove ksefty pre mesto a obyvatelov. Volili a vkladali vam dôveru nie nato aby ste darovali alebo prenajimali nehnutelny majetok za 1 euro a produkovali stratu.
anonym | 05-10-2013 12:09:52
pre "pre zriadovatela seredonline | 05-10-2013 10:30:02" máte celkom pravdu! V Seredi máme športovú "halu" na Mlynárskej, teraz nedávno otvorenú Sokolovňu, ktorá už pri projektovaní nespĺňala bežné požiadavky , aké má spĺňa športová hala, hala na ekonomickej akadémii,..Nech sem napíše niekto, či už videl v Sokolovni po jej otvorení športovať iných mládežníkov alebo aj dospelákov ako
basketbalistov! A tak to dopadne aj s umelým trávnikom.
Pavol Kurbel | 05-10-2013 11:24:19
Mesto má dlhodobo záujem urobiť pri športovej hale parkovisko. Pozemok však patrí farnosti. Dlhodobo znamená, že, niekoľko mesiacov, možno viac ako rok. Preto ma Martin žiadal (a nielen mňa) o to, aby farská rada na čele s pánom dekanom dala časť predmetného pozemku do prenájmu mestu na parkovisko. O akú veľkú časť sa malo jednať sa presne nehovorilo. Teraz sa však situácia posunula tak, že farnosť by možno (nie je to definitívne rozhodnuté) odkúpila za prijateľných podmienok budovu a o pozemkoch by sa jednalo. Je viacero možností. Napríklad, prenajať si navzájom pozemky na nejakú dobu,, vymeniť si pozemky, kúpiť pozemky a podobne. Takže v tomto okamihu sa nedá povedať, ako to nakoniec dopadne. Vôbec nie je vylúčené, že farnosť nebude nič kupovať a ani predávať a v tom prípade sme na začiatku s tým, že záujem mesta je postaviť na farskom pozemku parkovisko. Dúfam, že som to dostatočne vysvetlil.
anonym | 05-10-2013 10:43:25
Pán Kurbel, poprosím o odpoveď na príspevok "Nechápem jednu vec | 04-10-2013 17:55:57 ". Ďakujem.
pre zriadovatela seredonline | 05-10-2013 10:30:02
uz by po tych sto rokoch co to tu funguje mohlo existovat tlacitko reagovat na konkretny prispevok ... a kaskadovito by ludia reagovali na jedno vyjadrenie ... nie pisat sem odkazy pre pana toho a toho ...

a k tomu predaju ... neviem preco ludia zasa stonaju ze z toho mohol byt sportovy areal ... jedna hala je pri trznici ... druha hala sa dorobila teraz .. po meste sa vsade zrevitalizovali ihriska ... nechovorim ani o tom mega "lupe" financovania umelej travy na stadione ... o tom by sa tu ludia mohli bavit ... za tie peniaze mohlo mesto tu budovu dat do normalneho stavu a predat
... samozrejme ked to kupuje cirkev tak si hned vsetci predstavia ze sa tam budu oberovavat nemluvnata a knazi z celej republiky tam budu chodit na kakaove venceky jara slavika ...

... a mesto z toho nic nema ? ... a ta skolka co tam chcu otvorit ? ... je povinnostou mesta zabezpecovat predskolske zariadenia .. tuto povinnost si mesto neplni ... tento rok dalo kazdej skolke nejaku almuznu aby zapchali ludom hubu slamou a idu robit umelu travu ... nonsens tato diskusia
Pavol Kurbel | 05-10-2013 10:05:41
Asi vás sklamem a neviem či tomu uveríte, ale plán B v čase schvaľovania plánu A nebol na svete. Farnosť má pozemok oproti kostola. O výstavbu pastoračného centra na tomto pozemku sme sa záujímali asi 15 násť možno viac rokov dozadu. Boli vypracované aj nejaké štúdie, navštívili sme viacero podobných zariadení, kvantifikovali potreby a podobne. O tejto (bývalej škole) sa začalo uvažovať len nedávno. Bolo to PO zverejnení a zamietnutí zámeru so športovou halou. Stačí vám to takto, alebo to potrebuje aj odprisahať?
Robo Horvath :( | 05-10-2013 09:33:44
Pan Kurbel uz len mensi dotaz.
Plan A bol sportovy areal a ladova plocha co bolo rozumne okrem toho postupu a ties tusim pozemok tam bol rieseny formou prenajmu na 99 rokov takze mesto by z toho nemalo nic.
Plan B je teraz tento kseft kde mesto dopadne skoro podobne naprazdno.
Moja otazka na vas je ci ste uz pri plane A vedeli alebo mali v zalohe plan B ked ste sa tak inicietivne zapojili do planu A a dokonca vas syn navrhoval inu alternativu umiestnenia ladovej haly?
Jozef | 05-10-2013 07:38:29
pre prezyvku Jozef.
krepan, nerob mi tu ostudu!
A ospravedln sa!
Pavol Kurbel | 04-10-2013 22:52:59
A čo sa týka bývalej riaditeľky pani Kramárovej a domáhania sa trestného oznámenia.
Jedinou chybou pani Kramárovej bolo, že dôverovala účtovíčke viac ako mala a nepreverila si niektoré skutočnosti. Napriek tomu, že pani Kramárová škodu nespôsobila, ako vedúci pracovník zodpovedný za svojich podriadených vzala vinu na seba a peniaze zaplatila z vlastného. Mesto neprišlo ani o korunu. Nie každý vedúci pracovník sa takto postaví k vzniknutému problému. Preto si myslím, že hovoriť o trestnom oznámení na pani Kramárovú je naozaj nenáležité.
Pavol Kurbel | 04-10-2013 22:40:21
pre gulag a spol
Niečo tu nesedí. Píšete o matke Tereze a o tom, čo ste videl v dokumente BBS. Nezdá sa vám čudné, že v Indii kde je drvivá časť obyvateľov hidduisti, budhisti... usporiadali matke Tereze štátny pohreb? Že by tí indiáni za toľké roky neprišli tej žene na jej podfuky a týranie chorých a zomierajúcich? Nie je to s tým dokumentom rovnako, ako so spravodajstvom slovenských médií informujúcich o gay pochode v Bratislave a o pochode za život v Košiciach?

Ak na Váš pohreb príde jeden a pol milióna ľudí, myslím,že to nebude preto, že ste bol zlý človek.


Záverečné prípravy na pohreb Matky Terezy



KALKATA (India) (ČTK) - Indické úrady včera dokončovali prípravy na dnešný pohreb rímskokatolíckej misionárky Matky Terezy. Polícia oznámila, že bezpečnosť zahraničných predstaviteľov, ktorí sa na pohrebe zúčastnia, budú zabezpečovať desaťtisícky ich príslušníkov. Aj včera tisícky ľudí prúdili ku kostolu svätého Tomáša v Kalkate, aby posledný raz uvideli jej telo a rozlúčili sa s ňou kytičkou kvetov. Od nedele okolo katafalku prešlo okolo pol milióna ľudí. Vojaci nabalzamované telo Matky Terezy vo štvrtok zahalili do indickej štátnej zástavy. Indická vláda sa rozhodla, že misionárke usporiada štátny pohreb s vojenskými poctami, ktorý je obvykle vyhradený pre najvyšších predstaviteľov štátu. Matka Tereza, prezývaná pre svoju prácu pre chudobných a chorých Anjel z Kalkaty, zomrela pred týždňom vo veku 87 rokov na zlyhanie srdca. Na pohrebe sú očakávaní okrem iných manželka amerického prezidenta Hillary Clintonová, jordánska kráľovná Núr, španielská kráľovná Sofia, belgická kráľovná Fabiola a manželka francúzskeho prezidenta Bernadette Chiraková. V sobotu má byť telo Matky Terezy umiestnené na delovú lafetu a v sprievode 11 vojenských vozidiel premiestnené na krytý štadión, kde sa bude konať v prítomnosti zahraničných činiteľov smútočný obrad. Nositeľka Nobelovej ceny za mier z roku 1979 má byť pochovaná na okraji chudobnej štvrte Kalkaty pri sídle Rádu milosrdenstva, ktorý založila. Úrady očakávajú, že v Kalkate sa v sobotu s Matkou Terezou príde rozlúčiť poldruha milióna ľudí.
bibi | 04-10-2013 22:24:21
Byt clenom SNS a zaroven sediet aj v organoch Matice slovenskej - brrr, na to by som nemal zaludok.
anonym | 04-10-2013 21:56:01
Aj ked je to tu o inom a uz je to tu. Natlak,trestne oznamenie,vyhrazka,umlcat co sa da. Prosim vas netvarme sa ze sa taketo nieco nemoze diat alebo nedeje a tieto nesvare sa moooc tazko dokazuju. Sered je male mesto aby sa nesuskalo nieco. A som rad ze sa to zverejnilo a p. Kramarova to potvrdila ze skutocne tam nebolo vsetko v poriadku. Rad by som si tu precital aj vyjadrenie tej ekonomky. Aj ked je to uz asi v tomto pripade jedno ale podstatne je poucenie ze treba preverit vsetky zmluvy a to hlavne to ci cena napisana na zmluve nieje len fiktivna polovicna a realna je keš. Myslite ze sa to nemôze diat? :)
odpoveď pre Jozef | 04-10-2013 21:14:59
Trestné oznámenie aspoň sa veci pohnú ďalej.
pre Jozef | 04-10-2013 20:45:30
Ak ti je ľúto, že nebolo v tej veci podané trestné oznámenie, tak sa môže stať, že p. Kramárová ho podá teraz na teba.
Registrovaný Iveta Tóthová Iveta Tóthová | 04-10-2013 20:40:34
Jozef, aj napriek tomu, že táto téma pojednáva o inom, pokiaľ chcete vedieť ako to bolo s peniazmi za prenájom telocvične, ktoré ekonómka nikde neúčtovala, tak na túto tému sme s p. Kramárovou robili rozhovor. Prečítajte si :
http://www.seredonline.sk/clanky/slavka-kramarova-odchadza-z-funkcie-riaditelky-zs-jakomenskeho/
Kramarova pre Jozef | 04-10-2013 20:00:37
Vaz.pan s prezyvkou Jozef, najprv si preverte, co pisete, lebo to trestne stihanie za nactiutrhanie moze ist na Vas. Keby ste boli v obraze, toto urcite nenapisete. Robte nieco uzitocnejsieho.
Jozef | 04-10-2013 18:56:26
Vážení nič si nepomôžete voči MsZ a primátorovi. Oni rozhodnú aj za vás, len ľutujem obyvateľov na Garbiarskej ulici. Mesto rozhodlo aj v prípade riaditeľky na ZŠ Komenského, ktorá spreneverila 2000 eur a nič sa nedeje žiadne trestné oznámenie. Pokiaľ mám informácie ešte vychováva vaše deti. A takto to skončí všetko lebo sú všemocní.
Nechápem jednu vec | 04-10-2013 17:55:57
Na konci textu sa píše: "Po zhrnutí to znamená, že MsZ schválilo zámer odpredaja budovy na Garbiarskej ulici Rímskokatolíckej cirkvi za 1,- €. Pozemok, ktorý je majetkom mesta plánuje vymeniť za pozemok pri Sokolovni, ktorý je majetkom cirkvi. Pozemok na Garbiarskej ulici je ale väčší a preto rozdiel by mala RKC zaplatiť podľa odporúčania finančnej komisie.".

No a potom som sa dočítal od p. Kurbela nasledovné: "Mesto by chcelo na časti cirkevného pozemku urobiť parkovisko. Ale to len so súhlasom cirkvi.".

Pýtam sa o akej časti pozemku je reč? Bavíme sa o celom pozemku alebo iba o nejakej jeho časti? A prečo so súhlasom cirkvi, ak by pozemok patril už mestu? Niečo mi ušlo alebo sa tu píše niečo čo malo vyjsť na povrch až neskôr..? Prosím o objasnenie veci.
Jozef | 04-10-2013 11:59:24
P.S.:
ale aj napriek mojmu nazoru na cirkev, suhlasim s vymenou pozemkov.
A este keby mesto spravilo poriadok na place pred gymplom ?
gulak | 04-10-2013 11:45:04
pre:anonym-no a Vy ste zase riadny I.D.I.O.T-a tá Vaša prehnitá cirkev-je len obyčajné pozlatené zlo-už odmalička deti strašíte peklom-v mene božom sa viedli vojny,farári v mene božom svätili delá...a tak pod.
Jozef | 04-10-2013 11:36:18
Vazeni, tentokrat ma gulak pravdu.
Samotna cirkev sa isty cas postavila kriticky proti tejto zene, ale ked si neskor uvedomili aku skvelu reklamu im robi, odpustili jej aj tie tvrde dogmy.
A to co tvrdi gulak o tych jej hospicoch je vsetko pravda.
Ludia tam zomierali nelieceni a v bolestiach.
Vycitali jej opatovane pouzivanie injekcnych ihiel a striekaciek, spinu a hlad.
Odpovedala im tym, ze jej pacienti sa utrpenim chcu priblizit ku Kristovi. Ved aj on trpel.
Zaujimave, ze ked ochorela ona, letela do svajcu a usa.
A tie prachy sa stratili na uctoch Vatikanu.
anonym | 04-10-2013 11:25:41
pre "gulak" : ste úbohý primitív hodný poľutovania. Z vašich početných diskusií vyplýva že všetku svoju námahu venujete len tomu ako pošpiniť kresťanstvo a Cirkev vôbec bez ohľadu na to, z akého zdroja čerpáte, často povytŕhané z kontextu. Pán podo mnou Vám to celkom dobre vysvetlil. Prajem pekný zvyšok slnečného dňa.
gulak | 04-10-2013 10:31:43
Ja viem,že Váš najväčší nepriateľ-je pravda-to,čo som napísal sú skutočnosti a že Vám to nevonia je tiež Váš problém...
pre gulaka | 04-10-2013 10:03:20
pustat sa do sokola, to este pochopim, ale do matky terezy, a kritizovat ju, tak to uz hranici s pomatenostou. prepacte pane, ale zjavne sa vam dobro a zlo zmiesava do jednej masy a mate problem rozlisovat, ktore je ktore. ale to je v tejto dobe bezne. odporucam vam pustit si skladbu od nohavicu/text:vysocki/ - pravda a lez, v tej sa urcite najdete.
Robo Horvath :) | 04-10-2013 09:55:24
Pre :Pavol Kurbel | 04-10-2013 08:06:21
Mne je jedno co tam konkretne cirkev zriadi ja len viem ze pokial by ste boli majitelom toho pozemku a budovy na Garbiarskej tak urcite tento kseft nespravite. Alebo ano?
Tak potom napr. preco nezamenite vas majetok na starej trznici za ten pozemok cirkvi na parkovisko?
Ako nic v zlom pan Kurbel len tento kseft sa prieci môjmu rozumu.
Mesto sa takto vzdalo mozneho jednorazoveho prijmu z predaja do pokladne a samozrejme dozivotneho prijmu v podobe platenia dani co prevdepodobne po tomto ksefte nebude a defakto si mesto takto vytvara deficit prijmu a aj v moznej buducnosti, ale asi je to niekomu jedno ved to obyvatelia zatiahnu a utiahnu.
gulak | 04-10-2013 09:47:52
Mýtus Matky Terezy-BBC natočila dokument o praktikách v hospicoch rádu Matky Terezy z názvom Hell s Angel-trpiacim okrem aspirínu a modlitieb neposkytovali žiadne utišujúce prostriedky a okrem toho liečiteľné stavy neposielali do nemocníc a tak ľudia tam často zbytočne zomierali.
Ona sama však mala zabudovaný pacemaker a často sa liečila v špičkovej nemocnici v Los Angeles.
Len v New Yorku za rok jej rád vyzbieral 50 milionov dolárov-ktoré mali byť použité na modernú nemocnicu v Kalkate,ale napokon skončil vo Vatikánskej banke.
Aj samotný indický Forbes-ju kritizoval za odmietnutie modernej medicíny a takisto krtizoval jej pasívny postoj k ľudskému utrpeniu.
Len v samotnej Kalkate existuje okolo 200 organizácií poskytujucich skutočnú lekársku pomoc a tieto organizácie zachránili množstvo ľudí,ktorí by ináč v hospicoch Matky Terezy bolestivo zomierali-táto žena dogmaticky presadzovala vieru,kritizovala antikoncepcie a interrupcie-ked sa jej pýtali,koľko milionov vyzbierala-tak odpovedala,že našim bankárom je Boh a len on vie,koľko máme peňazí a kde sú....aleluja
Ivanhoe | 04-10-2013 09:19:11
Robo Horvath :( | 03-10-2013 22:37:02 "... Mozno tu v meste prevlada politicke rozhodnutie nad zdravym rozumom co ak je pravda tak uz nemam slov." Ano, je to tak, ba čo horšie, tu prevláda rozhodnutie jedného muža! A teraz očakávam chválospevy od tých, čo velebia p. primátora, ako to v Seredi žije...
gulak | 04-10-2013 08:48:33
Sorry-túto správu nepublikovali žiadne naše noviny-bola to
zahraničná tlač...
pre gulaka | 04-10-2013 08:44:29
ja som to tiez cital, v novom case, tak to musi byt pravda.
gulak | 04-10-2013 08:36:24
Zaujímave,že ked zomrela Matka Tereza,tak v novinách sa,len nakrátko objavila správa(potom to rýchlo zmazali),že na jej účte v USA,sa našli miliony dolárov-ani som nevedel,že robiť charitu je taký fajn kšeft...
koniec fetakom v meste | 04-10-2013 08:26:56
co keby policia raz a navzdy spravila s fetakmi koniec: mala investicia do fetu (mozno by ani nemusela byt, ved nieco maju zhabane), ponuknut to fetakovi za informacie, odkial beru fet a ist po dileroch postupne a nakoniec po velkej rybe co to sem donasa? Mam dost takych vyjadreni policie, ze cakaju na velku rybu. Preto by som obratil pohlad na tento problem - vyzenme fetakov, ale najskor dilerov z mesta, alebo zivota!
Pavol Kurbel | 04-10-2013 08:06:21
Pán "Horvath"
Asi nečítate čo som napísal.
NIKTO nepovedal, že cirkev tam ide urobiť centrum pre drogovo závislých. Prečo tvrdíte niečo, čo nie je pravda?
Pre Vlada
Tvrdíte, že čo je, či bolo pod záštitou cirkvi, ešte nikdy neprinieslo nič dobrého. Nemienim sa púšťať do debaty na tejto úrovni, lebo to nemá zmysel. Veď prvé ústavy a nemocnice zakladala cirkev, nehovoriac o vzdelaní a podobne. Matka Tereza Kalkaty vám asi tiež nič nehovorí. Už som tu písal o p. farárovi Kufovi na východe. Choďte sa tam pozrieť a potom hovorte. A čo sa týka financií na futbalistov. Ja som navrhol zrušenie investície v sume skoro 400 000 eur na trávnik. Nemôžem za to, že väčšina bola proti.
anonym | 04-10-2013 07:56:55
V Strednom Čepeni na Vážskej ul.(v bývalej zákl.škole-4 triedke)je taktiež stredisko drogovo závislých. Občania, a hlavne susedia to s veľkou nevôlou prijímali. Boli proti.A vieto čo? Vôbec nič sa nestalo a ani nič sa nedeje. Ani nevieme,že sú tam.Pracujú,starajú sa o seba a nikto z občanov sa nemôže na nich sťažovať. Nie je dôvod. Takže netreba popredu zatracovať stredisko aj na Garbiarskej ul.
Robo Horvath :( | 03-10-2013 22:37:02
Nemam pocit ze je rozumne situovat nejake centrum pre drogovo zavislych do centra sidliska a este dokonca tak blisko k ich zdroju len cez hradzu. Asi to nebude dobre aby to tam mali decka denno denne na ociach. Mozno tu v meste prevlada politicke rozhodnutie nad zdravym rozumom co ak je pravda tak uz nemam slov.
Vlado pre Pavol Kurbel | 03-10-2013 22:26:58
Pán Kurbel, tiež by ma veľmi zaujímalo, prečo sa poslanci rozhodli radšej vyhovieť fráterníkom než urobiť dačo pre ľudí a povoliť stavbu športovej haly?Na jednej strane tu kladiete dôraz na záujmy ľudí, no na druhej starne sa nikto nikoho nespýta, akú variantu tohto daného miesta by videli radšej.Čo vám bránilo dať pozemok s nepoužívanou budovou investorovi, ktorý mal záujem postaviť skvelú vec?To bude komunitné stredisko pre bezďákov a feťákov, lepšie, len preto, že je to pod záštitou cirkve?Či zase je tam čosi viac, čo sa spravilo pod pokličkou na Msú bez verejnosti?Vrážať státisíce do futbalu vás netrápi, no proti vybudovaniu normálnej užitočnej veci, z ktorej by mala úžitok široká verejnosť sa zhodnete všetci.Zaujímavé.Je vidieť ako bránite a hájite záujmy ľudí.Hlavne tých, ktorý sedia v radoch poslancov.
Vlado pre Pavol Kurbel | 03-10-2013 22:16:12
Pán Kurbel, v jedenj veci sa veľmi mýlite.Feťáci sa totižto veselo ponevierajú po súkromných pozemkoch a veselo vykrádajú, záhradné chatky, domy, byty atď.Kriminalita v Seredi rastie ako huby po daždi.A bohužiaľ, orgány činné v trestnom konaní sa len nemo prizerajú a krčia s plecami.No a pre občanov, ktorý sa nato chodia sťažovať a domáhať sa svojho práva na kludný život majú rovnakú odpoveď, My s tým nič nemôžeme.Realita je krutá ale je aká je.Týmto tempom môžeme Sereď onedlho premenovať na Fetville.A s prepáčením, čo existuje alebo je pod záštitou cirkvi ešte nikdy nič dobré nepriniesla.Pretože cirkev sa stará len o to, ako zveladiť majetok, nič iné.Miluj blížneho svojho ale majetok ešte viac.
Pavol Kurbel | 03-10-2013 21:28:22
Prepáčte, ale vôbec vám nerozumiem. Ako to myslíte, že mesto berie cirkvi pozemok. Mesto predsa cirkvi nič neberie.
Mesto možno predá budovu bývalej školy cirkvi. Ak bude obojstranný záujem. O bratí pozemku nepadlo ani slovo.
Mesto by chcelo na časti cirkevného pozemku urobiť parkovisko. Ale to len so súhlasom cirkvi.
odpoveď p. Kurbel | 03-10-2013 21:18:21
Pán Kurbel, ja neobviňujem arcidiecézu, ale neschopnosť poslancov, ktorí rozhodujú za nás. Keď sa rozhodovalo o športovej hale bola zvolená schôdza, kde sa mohli vyjadriť občania sídliska. Prečo ste tak na MsZ neurobili aj teraz? Prečo berie mesto pozemky, ktoré vlastní cirkev? Ak je to majetok cirkvi treba jej to ponechať. Veď tá parcela je využitá iba na hodový jarmok a aj ten bol tento rok v hlbokej strate.
Pavol Kurbel | 03-10-2013 20:35:32
pre Alenu
Ja viem, že to nie je nič príjemné. Ale nie cirkev si vybrala toto miesto. Cirkev prišla a podala nezištne pomocnú ruku. Mesto ponúklo tie priestory. Cirkev nepovedala, že to chce tu a nie niekde inde. Keby mesto ponúklo adekvátne priestory niekde pri Váhu, tak by ich cirkev zobrala tam. Tak prosím neobvinújte arcidiecézu z toho, že vám znepríjemňuje život.
Alena | 03-10-2013 20:26:00
Pánu Kurbel, doprajem Vám bývať na Garbiarskej. Mali sme už možnosť si vyskúšať ako to tu vyzerá keď ráno pred 7 hod. odchádzali bezdomovci a feťáci. Žalúdok sa Vám prevráti a celý deň nebude jesť. Tie striekačky ako tu boli doteraz budú zbierať naše deti? Prídite sa pozrieť, ako areál bývalej školy vyzerá teraz, koľko je tam nanoseného odpadu. Do dnešného dňa tam aj stanujú a polícia má zatvorené oči. Športová hala by bola určite užitočnejšia,ako MŠ - kde sa budú malé detičky už od malička prizerať zlej veci. Potom bude mesto Sereď - ako prvé drogové mesto na svete.
Pavol Kurbel | 03-10-2013 20:25:24
Pre Mareka
Tvrdíte, že väčšina prípadov pedofílie ide zrovna od ľudí čo držia celibát. Na Slovensku doteraz nebol jeden jediný prípad, že by sa bol kňaz pedofilne správal k deťom. Teraz sice prebieha jedno vyšetrovanie, ale aká je pravda ani ja ani vy nevieme. Zato bolo publikovaných niekoľko prípadov pedofílie zo strany učiteľov. Tým sa nechcem dotknúť žiadneho učiteľa. To je len suchá štatistika.

Pre anonym
Nikde neberiem presvedčenie, že sa narkomani nebudú ponevierať v noci po meste. Samozrejme že sa budú. Ale cirkev nikdy nepovedala, že tam chce zriadť niečo pre narkomanov a preto by v meste mali pribudnúť. A keď sme už pri tom. V Čepeni je cirkevné stredisko pre bývalých narkomanov a ľudí s rôznými inými závislosťami. Týto ľudia nie sú ohrozením pre mesto, ba práve naopak, spolupracujú s mestom a pre mesto robia rôznu prospešnú činnosť.
Svojho času som v televízii sledoval reláciu venovanú narkomanom a ich liečeniu. Bolo tam asi 8 predstaviteľov rôzných ústavov a organizácií, ktoré sa venujú liečeniu narkomanov. Medzi nimi dvaja riaditelia "liečební" ktoré zriadila cirkev. Všetci sa zhodli na tom, že štátne či "súkromné liečebne" majú úspešnosť medzi 20-30% Úspešnosť liečby kresťanských "liečební" sa pohybovala okolo 80%. Prečo je to tak, nechám na posúdenie každého osobitne. A ak vás táto problematika zaujíma, choďe sa pozrieť na východ Slovenska, ku farárovi Kufovi. Stará sa tam o niekoľko sto zlodejov, vrahov, prostitútok a ľudí bez existencie. Choďte sa pozrieť, čo z tých trosiek a vyvrheľov spoločnosti dokázal urobiť. To sa totiž nedá opísať, to musíte zažiť.
pre anonym | 03-10-2013 20:24:12
Tak toto ma dostalo. Ocividne nie si moc orientovany v tychto castiach reality, ale zijes si pokojny malomestsky zivot. To nie je urazka len by som Ti rad vysvetlil, ze narast narkomanov na jednom mieste zial robi predaj drog a prostitucia. STORM ako zdruzenie ma myslim aj vlastnu stranku, stacilo by Ti ale ist sa pozriet aj na ich oficialny web skor ako zacnes sudit a pozorovat diskusiu na tomto "mediu". Ja som tak urobil a hla mas tu o nich par informacii a ja osobne si myslim, ze podporit tento projekt v nasom meste je potrebne. http://www.zdruzeniestorm.sk/onas/onas.htm
anonym | 03-10-2013 19:47:53
Pán Kurbel, ak sa aj narkomani nebudú ponevierať po objekte, ktorý bude mať svojho majiteľ a správcu, budú sa ponevierať po meste. Hlavne v noci budú mať raj tak ako aj v súčasnosti. Tomu nezabráni ani šľachetná myšlienka venovať sa im. To nie je strašenie nárastom narkomanov, to môže byť realita. Síce sa môžem mýliť, ale kde beriete vy presvedčenie, že to tak nebude?
Marek | 03-10-2013 19:46:47
p. Kurbel s pedofiliou v cirkvi sa nestretávame? Väčšina prípadov ide zrovna od ľudí čo držia celibát.
anonym | 03-10-2013 19:22:42
No hoďte tému na spreneveru v Lokomotíve- vo výške 4000€.Kto to má za prstami? Dobrá téma na diskusiu.
Pavol Kurbel | 03-10-2013 19:06:34
Reagoval by som na niektoré omyly z diskusie.
Bezdomovci
Podľa niektorých sa tu budú potulovať bezdomovci a budú znepríjemňovať život okolitým obyvateľom. Skutočnosť je taká, že dnes v budove sídli pracovisko trnavskej arcidiecézy, ktoré sa stará o sereďských bezdomovcom. Týmto cirkev vytrhla trn z päty mestu. O bezdomovcov by sa inak muselo postarať mesto. Z vlastných zdrojov platí ľudí, ktorí sa o bezdomovcov starajú. Takže bezdomovci sú tam už dnes a nebudú tam až potom, keď sereďská farnosť kúpi budovu. Ak ju kúpi. Čo vôbec nie je isté.

Narkomani
Strašiť nárastom narkomanov v tejto lokalite je rovnaký nezmysel. Je pravdou, že dnes sa po priestoroch pohybuje pomerne veľké množstvo narkomanov. Ale prečo? Lebo budova a priľahlý pozemok "nikomu nepatrí". Keď bude mať svojho majiteľa a správcu, tak sa tam nebudú ponevierať narkomani, tak ako sa neponevierajú ani po súkromných záhradách a pozemkoch.
Škôlka
V meste je potrebná ďaľšia škôlka z kapacitných dôvodov.
A keby aj nie z kapacitných, tak ju budú potrebovať rodičia, ktorí nebudú ochotní vystavovať svoje deti gender ideológii už v škôlkárskom veku. V článku Matica slovenská a otvorený list ministrovi Lajčákovi(ktorý je na SOL o kúsok vyššie) si môžete prečítať, čo tento bývalý komunista presadzuje do škôl a škôlok, spolu s lezbami, gejmi a pedofilmi. Ak tam bude cirkevná škôlka, tak cirkev nepripustí, aby sa takéto zvrátenosti diali na našich deťoch. A tomu čo sa navrhuje, ak tomu normálny ľudia nezabránia, v štátnych škôlkách sa deti nevyhnú.
anonym | 03-10-2013 18:17:29
V Seredi sa nachádza dosť "cezpoľných" narkomanov, pretože tu majú takmer ideálne podmienky na svoj život - dostatok dílerov, minimálne riziko postihu zo strany kompetentných inštitúcií. Jednoducho sa ťahajú tam, kde sa im najlepšie darí. No a teraz im ešte spravme brloh pod záštitou cirkvi a poďme im pomáhať. Týmto sa počet narkomanov ešte zvýši. Cez deň môžu chodiť na seansy, po nociach lopkovať. Neboli by lepšie vymyslieť niečo ako ich z mesta vyduriť?
gulak | 03-10-2013 17:08:43
Vyzerá to tak,že pomaličky sa začneme ozbrojovať-už teraz sa po meste poflakuje dosť fetákov,či bezdomovcov a neviem si predstaviť o koľko percent tu stúpne kriminalita-no ono,ked sa spoja komouši a cirkev-tak nikdy nič dobré nevznikne...
seredan | 03-10-2013 16:47:45
To tam mohla biť radšej športová hala lepšie by urobily
boywonder | 03-10-2013 13:20:34
len aby to nedopadlo ako so Sokolovnou v basketbale... v Lokomotíve ževraj prišlo k sprenevere penazí (asi 4000€) samotným prezidentom ASK!

p. Majko o tom neviete nič?
anonym | 03-10-2013 11:46:18
Anonym | 03-10-2013 10:17:48: Taká malá poznámka. Robo H. nie je mestom platený úradník ale, ak sa nemýlim platca daní, z ktorých sú platení práve mestskí úradníci za to aby o.i. aj niečo vymysleli a bolo by dobré, ak by aj niečo dokázali vymyslieť, aby sa s tým aj podelili s občanmi skôr, ako to začnú realizovať. V Sereďskom parlamente nikto nikomu nie nič splácať a pomáhať. Je tam jedna futbalová mafia, ktorá si VŽDY presadí svoje záujmy. Len sa rozhliadnite voliči a nebuďte slepí a hluchí ako pred tromi rokmi! Ale mám obavy keby sa z týchto zdravotných neduhov chceli do budúcich volieb vyliečiť všetci, seredská poliklinika by im nestačila. Takže je jasné, ako to dopadne už dnes...
Miki | 03-10-2013 11:33:12
pocuj Robo Horvath, sprav si kampan daj sa zvolit a potom ukaz co vies, ukaz ako sa predava lukrativna nehnutelnost v sirsom centre mesta a daj do poriadku vsetky preslapy vedenia mesta, budeme ta milovat, beriem ze su to tvoje nazory a mas na ne pravo...napis nam tu co sa ti podarilo ako obcanovi zmenit alebo zlepsit pre prospech mesta, urcite je toho vela tak sa s nami podel potom aspon tvoje clanky ziskaju nejaku hodnotu. Ak som sa mylil tak prepac, mozno vsetci vedia co robis pre mesto len ja nie.
re:anonym | 03-10-2013 10:53:08
aby bolo jasné, TLČ-PAPULA je hranaty odporny zodej FRCO.
Jozef | 03-10-2013 10:52:53
Chodte si pozriet tu budovu osobne, ked Vam nestacia fotky a uvidite, ze investovat do tejto budy je blbost.
Vyse polovice oplastenia tvoria stare okna a ine stavebne otvory, co tepelnej pohode asi moc nevyhovuje. Je v stave, ze sa to neoplati.
Ano, niekto by mal byt vinny za stav aky je tam teraz, ale vsetci vieme, ze nebude.
Pokial cirkev doplati rozdiel ceny za pozemky, tak nic lepsie mesto v tomto pripade nemohlo spravit, ked uz sporova hala je pase.
A dalej, zoberte si kolko uz preinvestovali do Sokolovne.
Ano bol som a som proti aj nadalej, ale ked uz to opravili, tak by si aj okolie zasluzilo upravu.
obnova skoly ? | 03-10-2013 10:44:20
podla mna sa tam mala vratit skola - byvala petrovska. Myslim si, ze skoly sa otvarali resp. zriadovali kvoli polohe - detom, aby mali co najblizsie k domovu, ale to samozrejme bolo. Dnes vedeniu mesta nevadi, ved kazdy ma predsa auto a hlavne peniaze na vozenie deti do skoly aj mimo mesto.
Pre Robo Horváth | 03-10-2013 10:32:46
Takto by si uvažoval ty ak by sa jednalo o tvoj súkromný majetok!Jedná sa o obecný majetok,kde rozhodujú rôzne strany ktoré po dohode ustupujú jedna druhej pri takýchto situáciách!A priznajme si,že cirkev je ešte stále vnímaná ako to najlepšie dobro na svete a má veľa prívržencov aj v Seredi!Na jednej strane splnený záväzok jednej strane a na druhej strane predvolebný šikovný ťah na zmobilizovanie ovečiek k volebným urnám!Nič iné, logickejšie sa nedá hľadať!
Anonym | 03-10-2013 10:17:48
Keď Robovi Horváthovi vadí odpredaj na vybudovanie škôlky, prečo nenavrhol niečo už počas rokov chátrania ?
Takéto internetové zakomplexované TLČ-PAPULE ako Horváth ,keď si pozriem jeho príspevky všade a ku všetkému a na všetko , musí predbehnúť v ankete Bulo roka aj Braňa Mojseja.
Robo Horvath :( | 03-10-2013 09:27:45
Pre: Anonym | 03-10-2013 09:00:22
Ked chces vidiet CHUJA tak sa pozeraj do zrkadla. Ja ta neurazam v mojich prispevkoch tak mna do tvojej papule neber.
Priatelu ja viem o com pisem aj ked tebe sa to zrejme nepaci. Snazil som sa to napisat tak aby to bolo zromitelne pre kazdeho ale vidim ze pre taba je to problem.
A polozme si otazku. Kto z nas by takto spravil so svojim majetkom?
anonym | 03-10-2013 09:19:53
Anonym | 03-10-2013 09:00:22. Anonym, teba umývali od narodenia v "múdrej" vode! Tá škôlka by naozaj bol dobrý nápad keby, keby mal kto a z čoho do nej pchať dotácie! Aká búrka nevôle sa zdvihla pri návrhu zvýšiť poplatky za škôlku na 50 € ? A to aj pri tejto cene a obsadenosti škôlok predstavuje 20 - 25 % z celkových nákladov. Takže, kým začneš písať, aj trochu pred tým rozmýšľaj ak na to máš!
anonym | 03-10-2013 09:16:17
Stred mesta je zahataný parkoviskami. Okrem tu spomínaných , je dosť veľké aj pred bývalým Slovanom.Vinarské závody majú tiež veľké parkovisko, ktoré je pomerne volné.A to je len kúsok ďalej od toho plánovaného, na cirkevnom, len cez cestu.
Anonym | 03-10-2013 09:00:22
Tento Horváth musí mať skončenú pomocnú školu. Čo ti hovorí udržiavanie budov? Roky nevyužívaný majetok treba predať a budovy , čo ostanú treba za utržené zveladiť. A školka je dobrý nápad.
Ale takýchto akože Horváthov treba poslať aj s tými tupinami čo tu píšu kadeľahšie. Takýto CH. U. J. a ešte mu dajú aj občiansky a právo voliť.
Seredčanka | 03-10-2013 08:57:59
Bavím sa na diskusii.Dnes parkovisko ale čo neskôr?Čo tak nenápadný prenájom alebo predaj pozemku na výstavbu napríklad perlovky 3?Zagarantuje niekto zo súčasného vedenia mesta že tomu tak nebude?
anonym | 03-10-2013 08:23:35
Budovu mesto predáva ozaj v najhoršej možnej dobe. Predaj nehnuteľností, aj rod. domov stojí.To by vedeli povedať realitné kancelárie. Ale načo zasa v strede mesta parkovisko na cirkevnom pozemku, teda pri Sokolovni.Pomerne veľké parkoviská v strede mesta už máme: Lídl,pri objekte Dáni, Perlovka,Nám. Slobody, Garbiarka. A zasa do stredu mesta.
anonym | 03-10-2013 08:19:09
S ťažkým ziskom keď aj nie, ale určite výhodnejšie. Napríklad už predaj za 2 € by bol výhodnejší :-). Navrhujem mestu, aby všetky svoje nehnuteľnosti predalo za 1 €. Posledný nech potom zhasne svetlo, keď bude odchádzať z tejto diery.
michael moore | 03-10-2013 07:41:57
inak chcel by som vidiet toho šamana co by predal tuto budovu s tazkym ziskom...ze, internetovi hrdinovia...
anonym | 02-10-2013 22:31:00
Aký výhodný predaj alebo kúpu urobilo mesto za posledné roky? Nič ma nenapadá. Ak niečo predajú, tak so stratou. Ak niečo kúpia, tak prerobia. Je to možné?
Robo Horvath :( | 02-10-2013 22:18:27
Treba si tento prevod rozmenit na drobne. A to doslovne preto ze to pre mesto a teda nam obyvatelom to prinesie. Z celkoveho dlhodobeho hladiska je to pre mesto cista strata. Co vlastne mesto prevodom ziska? Da sa povedat ze nic ba dokonca stratu.
Mesto sa zbavi relativne hodnotneho majetku a pribudne mu investicia na parkovisko pre basketbalistov.
Mozno by sa dal ten pozemok aj normalne odkupit od cirkvi nakolko to parkovisko co bude financovat mesto bude sluzit aj pre veriacich. Mesto ma dost volneho priestoru aj v dalšich budovach co im mohlo ponuknut na prenajom len za nakladovu teda rozumnu cenu. A budovu na Garbiarskej dat do normalneho predaja a to by urcite mestu prinieslo prijem z predaja a hlavne celozivotny prijem v podobe dani a poplatkov pre mesto. Ta budova ma dobru polohu a aj pozemok a verim tomu ze by sa nasiel investor co by do toho investoval. Ved tam by sa dali spravit malometrazne byty a dolu cast mozno nejake male prevadzky na sluzby. Toto by mestu davalo trvale financny prijem v podobe dani a poplatkov.
Ale toto co sa ide robit neda mestu absolutne nic. Ak mestu aj nieco doplatia za rozdiel v pozemku, tak to sa dolozi do vybudovania parkoviska a mesto nema nic len parkovisko bez akehokolvek dalsieho prijmu pre mesto.
Takze pomerne hodnotny majetok mesta teda nas obyvatelov co mohol mestu teda nam obyvatelom prinasat prijem do pokladne co sa mohlo nasledne pouzit a pouzivat na dalsie potreby pre nas, sa zmeni na parkovisko ktoreho je tam vedla zatial dostatok.
Toto co sa ide robit nieje odpredaj ale produkcia straty pre mesto a v konecnom dôsledku nas obyvatelov.
Ivanhoe | 02-10-2013 18:31:18
Mudrlantom, čo tu vypisujú svoje dohady: prečítajte si pozorne dôvodovú správu a zistíte, že popri tých neziskových organizáciách, čo tam fungujú + sklenárstvo, tento objekt prináša len STRATY!! Preto by som sa veľmi čudoval, keby cirkev chňapla po tejto návnade a vytrhla tak tŕň z päty mestu. Celá story s týmto objektom je len jasný dôkaz ako si radnica nevie rady s takou jednoduchou záležitosťou. Pripravené projekty z čias dávno minulých a peniaze nazhromaždené tiež z predchádzajúcich období sa pomaly míňajú, tak je treba niekoho oblafnúť aby bolo na futbal... Športovú halu odpálili sami poslanci a podnikateľské subjekty odtiaľ pomerne rýchlo zmizli, lebo zistili, že je to nevýhodné. Ešte keby tu niekto z tých "múdrych" napísal, skôr poradil čo stou zvetralou opachou ďalej!
anonym | 02-10-2013 18:16:27
Nemyslím, že by cirkev išla do kšeftu, ktorý by sa im neoplatil. Takže ten komu sa to neoplatí bude mesto. Súčasťou kúpnej zmluvy by však malo jednoznačne byť, že RKC sa musí zaviazať, že zaplatí ten rozdiel v cene pozemku. Ak to zostane iba v rovine odporúčania, tak ich ani sviňa nedonúti. Treba najprv poriadne napísať zmluvu a vyžadovať jej striktné plnenie. Aby sme sa potom nečudovali...
Kaštiel | 02-10-2013 17:35:28
A prečo to račej nevymenit za kaštiel ked si ho uz ta cirkev privlastnila a budú sa dat konečne zobrať eurofondy na jeho opravu.
Majka | 02-10-2013 16:22:14
AMEN
marek | 02-10-2013 15:22:43
Je to dobre premyslené . Cirkev ešte vybojuje aby nemusela doplácať za zvyšnú pôdu. Spravia predškolské zariadenie a podmienkou prijatia bude nástup do cirkevnej školy po skončení predškolskej dochádzky. Keďže je málo škôlok, tak ľudia budú súhlasiť a nebude im vadiť, že sú tam feťáci a bezdomovci. A aby ešte aj parkovisko nemalo otváracie hodiny, keďže objekt budú najskôr zamykat v noci.
lubo | 02-10-2013 15:18:35
Takže športová hala, ktorú môžu využívať všetci obyvatelia mesta sa stavať nebude, ale kutloch pre bezdomovcov a fetákov už môže bit. Super plán mesta, ďakujeme. A ešte predškolské zariadenie v rukách cirkvi v dnešnej dobe... Neviem či toto je správny krok. Viete ako, farári sa dnes k deťom do šesť rokov priťahujú viac ako opačné póly magnetov.
Anna | 02-10-2013 14:40:49
Pevne verim, ze sa farskemu uradu podari zrealizovat myslienku predskolskeho zariadenia, je to super napad!drzim palce!!!!to kto nechal novu budovu totalne schatrat je druha vec....
Vlado | 02-10-2013 14:16:27
Super, multifunkčná športová hala tam byť nemohla.Ale noclaháreň pre bezďákov a kutloch pre feťákov už hej.Naozaj smerujeme dopredu.Len som zvedavý, či toto obyvateľom Garbiarskej, ktorý tak horlivo vyplakávali a bojovali proti stavbe športovej haly, vadiť nebude.Teraz tam budú mať ešte viacej bezdomovcov a fetošov než doteraz.Ale presne toto je Sereď.Zaspaté mesto, kde nič nie je a nikdy nič nebude.
Garbiarska | 02-10-2013 13:54:15
Uvidíme, kto to od cirkvi odkúpi za 2 €.
čitateľ | 02-10-2013 13:22:14
Ešte do uvedenej zápisnici zabudli uviesť, že sa kupujúcemu odpúšťa platenie daní z nehnuteľností po celú dobu vlastníct-
va. Možno, že ani dlho nepotrvá, kým sa na tento l.- € predaj zabudne a pre cirkev sa stane nehnuteľnosť nepotrebná a ponúk ne ju za miliony mestu, tak ako tí podarení mnísi pýtajú za košickú botanickú záhradu.
jednoznecne | 02-10-2013 13:08:02
je to dalsi dokaz toho, kto ma dnes (a mal vzdy) peniaze
O to smutnejsie, ze musela takto dopadnut byvala skola, teda aj nase vzdelanie. Namiesto vzdelavania - podpora fetakov a bezdomovcov i ked snahu cirkvi v tomto pripade cenim. Dufam, (mozno naivne) ze je to "cisty" zamer.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign