Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Poslanci NR SR dnes v historickom hlasovaní zrušili amnestie udelené Vladimírom Mečiarom. - ANKETA

Miloš MajkoDátum05. 04. 2017 21:47:09TémaAktuálne témy

Dnes poslanci NR SR počtom  129 zo 144 prítomných odhlasovali zrušenie amnestií udelených Vladimírom Mečiarom. Ide o zdrvujúcu väčšinu parlamentu, čo by mal byť jasný signál vôle nielen samotných zákonodarcov, ale aj občanov v domáhaní sa spravodlivosti, ktorú práve premier  SR Vladimír Mečiar v minulosti svojim rozhodnutím pošliapal.

Nakoľko bol prijatý návrh vládnej koalície, rozhodnutie poslancov NR SR preskúma Ústavný súd. Tento môže všetko zvrátiť, nakoľko nebol prijatý jednoduchý návrh  Jána Budaja, ktorý by skúmanie rozhodnutia poslancov NR SR  sudcom  Ústavného súdu neumožňoval. 

Čo si myslíte, vyhlási Ústavný súd dnešné zrušenie amnestií zákonodarcami za protiústavné? Môžete hlasovať v ankete.


Anketa: o si myslíte, vyhlási Ústavný súd dnešné zrušenie amnestií zákonodarcami za protiústavné?



Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-04-2017 17:30:38
Myslim si, ze aj hlasovanie v ankete je pomerne jednoznacne...
demokracia | 07-04-2017 08:07:10
pre:Peter | 06-04-2017 15:07:59
...i kes da to mozno nezda, plne tomu rozumiem-)
Ale i tak si stojim za svojim nazorom, ze slovenske sudy nekonaju tak ako by mali. Keby sudili spravodlivo (nedavali by spodne hranice trestov, nerobili tzv. prcesne chyby kedy su najvacsi zlocinci prepustani na slobodu a pod...) nebolo by tolko kriminality a myslim, ze by opat stupla i moralka obcanov.
Polozme si otazku: co keby dnes si vypije polovica Slovenska, potom sadne za volant, zastavia ich policajti a budu rieseni podobne ako vodic futbalista?! - hm
...preco doteraz boli takyto vodici rieseni v superrychlom konani s pokutou a odobratym vodicakom resp. s podmienkou?!
anonym | 06-04-2017 21:12:40
Nejde o to kto má akú moc v tomto prípade, ale akú možnosť a kompetenciu.
Peter | 06-04-2017 15:07:59
Demokracia,asi čítaš iba bombastické nadpisy pofidérnych novín.Skutok sa nestal tak ako mu dávajú za vinu,čo znamená že mu to nedokázali.To neznamená že sa skutok nestal,ale to nie je úloha súdu aby skúmal ako sa stal,ale prokurátora čo žalobu podal.Takáto kolotočárska robota serie aj mňa a veľa ľudí a na vine je prokurátor a nie súd.Ustavné zákony schvaľujú poslanci ústavnou väčšinou a nie ústavný súd.Ten je na to aby dohliadal či sa veci robia podľa ústavného zákona a nie aby špekulovali nad tým či zákonodarný zbor ústavnou väčšinou mohol alebo nemohol schváliť zákon.Schválil a hotovo nie?O zrušení amnestií nech si urobí mienku každý sám.
Pre pana Majka | 06-04-2017 11:01:25
Ozaj,tieto spicky si mozete odpustit,ale teraz aj tuto diskusiu sme si mohli odpustit,lebo v ziadnom bode som Vam neodporoval,nakoniec som dvakrat napisal,ze sledujeme vlastne to iste.Takze Vam prajem dobry den a prenecham tuto cinnost ozaj povolanym,ktorych je na Sol,skutocne neurekom.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-04-2017 10:43:03
Pre pána Majka | 06-04-2017 09:34:47 | - US moze zmenit rozhodnutie NR SR v tomto jedinom pripade, nakolko vladna koalicia neprijala navrh J.Badaja, ktory bol jednoduchy a akceptoval elementarne zasady fungovania parlamentnej demokracie. Takze ak tu niekto urobil precedens, tak to je navrhom, ktory zial pri sucasnom politickom rozlozeni sil v NR SR bol prechodny ako jediny.

A nie je o o vzdelani, ale mozno o tom, ako kto v tej skole pocuval.
Pre pána Majka | 06-04-2017 09:34:47
Teraz už ozaj prehanate, kontrolujete,lebo by ste inak nevedel odkiaľ píšem.Nestarajte sa ,kde ja zarábam peniaze,som Slovensky občan,mám Slovensku štátnu príslušnosť a mám právo voliť a aj volim.Takze veľký demokrat Majko selektuje ľudi.Ak keď chcete vyvrátiť ,to čo som napísal,tak to skúste,selektovanim ľudí sa to nedá.Kde som niečo písal o nadradenosti ústavných sudcov? Sám ste predsa napísal,že ústavný súd môže tento zákon ešte zrušiť,tu predsa nejde o to,kto má väčšiu moc.Apropo,keď ma posielate do školských lavíc,pochybujem,že máte väčšie vzdelanie ako ja,a keď áno,tak k Vám k tomu gratulujem.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-04-2017 09:15:55
Pre pana Majka | 06-04-2017 08:55:40 | - nekontrolujem, len pripominam, ze vela ludi pisucim, ako maju ludia na Slovensklu robit zo Slovenska davno odisli zarabat tam, kde pre nich demokraciu a existenciu vybudovali ludia pred nimi. A to povazujem za problem.

- - -

Odpovedat je zlozite? Ano, verim, ak chcete hovorit nezmysly a dokonca napisat a nejako odovodnit nadradenost niekolkych sudcov nad USTAVNU VACSINU V NR SR.

To ste totiz napisal - netusim ci z nevedomosti, alebo neschopnosti POCHOPIT, rozdiel medzi zakonom a ustavnym zakonom ci Ustavou SR.

Skusim inak: Kto meni Ustavu SR - poslanci absolutnou ustavnou vacsinou, alebo sudcovia Ustavneho sudu?

A ospravedlnujem sa, viac asu k tejto veci uz odo mna necakajte - dalsou cestou je navrat do skolskych lavic...
Pre pana Majka | 06-04-2017 08:55:40
Preco Vas vlastne tak vytaca,ked niekto nieco napise napr. z Nemecka,inak sa to neda nazvat.Pretoze,ak citam moj prispevok aj trikrat,tak na nom nevidim nic,co by sa mohlo dotknut vobec niekoho.No ale dobre,dal ste zase lekciu,vela slov a odporujete si sam sebe.Nebudem to rozvadzat,kazdy si to uz vsimol.Takuto otazku,aku ste polozil Seredanovi sa neda jednoducho odpovedat.Ale vlastne teraz napisem to iste co ste mi odpovedal,ale konkretne bez zloby a zbytocneho patosu.Parlament je zakonodarny organ,sud je obrazne povedane ,kontrolny organ,teda mal by kontrolovat aby sa zakony a nariadenia,ktore vytvoril parlament dodrziavali.ale tiez je tu hlavne ustavny sud,na to aby kontroloval to aby nove zakony neodporovali zakonom uz prevzatym.A su ustavne zakony,ktore su kostrou kazdej demokracie,zakon prijaty ustavnou vatsinou,musi byt v sulade s ustavou.Keby to tak nebolo,tak by si mohla kazda vlada,(za predpokladu, ze ma v parlanente ustavnu vatsinu)mohla robit co chcela.No napisal ste vlastne to iste,tak kde je chyba.Zrejme,ze kontrolujete odkial prispevky prichadzaju.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-04-2017 08:27:00
Pre Seredan | 06-04-2017 08:05:53 | - vaneny pan imigrant v slobodnom Nemecku - demokracia je zriadenie, nie cirkus.

Pravdepodobne Vam uniklo, preco sa roky na vlastne naklady snazim verejnosti vysvetlovat, ako strasne dolezite je volit s rozumom a preverovat si postoje kazdeho kandidata a na vsetkych urovniach riadenia spolocnnosti k zasadnym veciam.

Poslanci NR SR su zakonodarcovia a tvoria teda legislativu, ktora ze zavazna pre nas vsetkych. Poedane inak, ak tam sedia blbci a odhlasuju blbinu, tak do basy budeme / budete chodit na blbost. (otazka je koho)

Zakonodarcovia hlasuju schvaluju zakony (nadpolovicnou vacsinou) a ustavne zakony (ustavnou vacsinou).

Rozlozene na drobne to znamena, ze dostatocny pocet poslancov NR SR dokaze hlasovanim zaviest TOTALITU V KRAJINE, VLADU JEDNEJ STRANY, zmenit to, ci jazdime vpravo alebo vlavo a obrazne povedane, ci kadime do zachoda, alebo do skarpy pri ceste. Proste, od urciteho poctu hlasujucich zakonodarcov nastupuje ABSOLUTNA MOC nad obcanmi a konanim institucii.

Poslanci NR SR teda prakticky dokazu ZRUSIT AJ USTAVNY SUD a sudcov poslat do ...

Opakujem a zdoraznujem - ABSOLUTNA MOC. Preto je tak dolezite VYVAZENIE MOCI v state, dosledna verejna kontrola a kontrola moci mediami. Preto je tak dolezite poznat postoje kazdeho jedinca, ktoremu davam pri volbach svoj hlas a teda MOC ROZHODOVAT O MOJEJ EXISTENCII.

Problem je, ze si to obcan vobec neuvedomuje.

Tak tomu je aj v samosprave - samozrejme bez moznosti tvorit a schvalovat zakony, tu je v moci poslancov VZN - podzakonna norma platna na uzemi mesta a obce.
Poslanci maju moc rozdelit rozpocezt obce kludne aj tak, ze tych par vyvolenych nahanajucich sa po travniku dostane prakticky vsetko, a nase deti zostanu v MS obrazne povedane \"hladne\".

Vsetko je o ludoch, ich moralke a o tom, co si dovolia. A dovolia si len to, co im toleruje obcan.
Pre Seredan | 06-04-2017 08:05:53
No ja si myslím,že to nie je vôbec ťažké na Majkovu otázku odpovedať.Tentoraz,Vám musím dať za pravdu,ak je to pravda,čo tvrdíte o jednom poslancovi.
Pre Seredan | 06-04-2017 08:05:49
No ja si myslím,že to nie je vôbec ťažké na Majkovu otázku odpovedať.Tentoraz,Vám musím dať za pravdu,ak je to pravda,čo tvrdíte o jednom poslancovi.
demokracia | 06-04-2017 08:03:49
keby boli sudy nezavisle a mali guraz, bolo by ovela menej kriminality, podvodov a pod...
Zavisle myslim na rodine, lebo vela sudcov na jednotlivych sudoch, prokuratorov a politikov je rodinne popretletanych a potom to aj tak vyzera.
Zaskolia sa na okresnych a krajskych sudoch a dalej v tejto \"pracovnej moralke\" pokracuju na vyssich sudoch - no hnus!
...trochu odbocim: vid. pripad nasho reprezentanta vodica - nakoniec sa skutok nestal, t.z.ved tam vlastne ani nebol a policajti si to vsetko vymysleli
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-04-2017 23:36:52
seredan | 05-04-2017 23:25:47 | - kto ma v parlamentnej demokracii (zriadenie) vyssiu moc - ustavna vacsina poslancov NR SR (teda obcania), alebo Ústavný sud (sudcovia prislusneho senatu) ?

Dakujem za odpoved.
seredan | 05-04-2017 23:25:47
Otazka skor ma zniet ci ma byt ustavny sud nezávislý alebo manipulovatelny na zaklade obcanov.
Kto je viac obcania alebo sud ?
Nemoze sa stat ze jedneho dna vybehnu ludia do ulic protestovat za prepustenia Cernaka a sud ho napokon oslobodi lebo si to zelal lud ?

Ako daleko chceme zaisť ze budeme rozhodovat ako ma ustavny sud rozhodnut ?
Dnes Matovic vyslovil velmi nebezpecnu vetu ked povedal ze sudcovia by si mali 2 krat rozmysliet ako budu postupovat ked nechcu aby ich ludia pluli na ulici. Je smutne ze politik uz teraz sa vyhraza sudcom.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign