Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Poslanci na utorkovom zasadnutí prerokovali mimo iného aj správu o vybavení petície " Územný plán "

Iveta TóthováDátum18. 06. 2014 18:30:51TémaMestský úrad
24

Len prednedávnom sme prisniesli informáciu o Návrhu  konceptu územného plánu mesta Sereď – variant „A“  týkajúceho sa presmerovania ťažkej nákladnej dopravy cez ulice Železničná, časti ulíc A. Hlinku a Pažitnej – preložka zbernej komunikácie (cesta III/513004). Niektorí obyvatelia spomínanch ulíc boli a sú proti tomuto presmerovaniu, nakoľko hustota premávky, hluk, prach, vibrácie a bezpečnosť by značne ovplyvnili životy ľudí v tejto časti mesta. Rozhodli spísať petíciu proti presmerovaniu ťažkej nákladnej dopravy do obytného územia ulice Železničná, časti ulíc Pažitná a A. Hlinku. Petíciu podpísalo 232 obyvateľov. 14. a 23. apríla ju odovzdali na MÚ.

Poslanci na utorkovom zasadnutí prerokovali mimo iného aj  správu o vybavení petície " Územný plán ".  Správu vyhotovil Ĺubomír Veselický v znení :

Správa o vybavení petície proti

V pondelok 14. 4. 2014 pod pod. č. 4207/2014 a v stredu 23.4.2014 pod č. 4447/2014 bol v kancelárii prvého kontaktu zaevidovaný príjem petície proti presmerovaniu ťažkej nákladnej dopravy do obytného územia ulice Železničná, časti ulíc Pažitná a A. Hlinku. Predsedom petičného výboru a osobou určenou na styk s orgánom verejnej správy bol Ing. Dušan Slahučka, A. Hlinku 3058/18, Sereď. K petícii bolo pripojených 232 podpisov.

Predložená petícia obsahuje nasledovný text: „My, dolu podpísaní občania prostredníctvom tejto petície žiadame poslancov mesta Sereď, ako aj primátora mesta Sereď Ing. Martina Tomčányiho, aby neschválili Návrh konceptu územného plánu mesta Sereď – variant „A“ presmerovanie ťažkej nákladnej dopravy do husto obývaného územia ulice Železničná, časti ulíc A. Hlinku a Pažitnej – preložka zbernej komunikácie (cesta III/513004). Preložka mestskej zbernej komunikácie (cesta III/513004) v Návrhu konceptu územného plánu mesta Sereď – variant „A“ nerieši negatívne účinky nákladnej dopravy (hluk, prach, vibrácie, bezpečnosť ...) na obytné územie mesta, ale iba ich presúva z obytného územia ulíc Šulekovská, Čepeňská na obytné územie ulíc Železničná, A. Hlinku a Pažitná.“ Mestské zastupiteľstvo v Seredi bolo oboznámené s obsahom podanej petície, Súborné stanovisko ku Konceptu Územného plánu mesta Sereď zobralo na vedomie uznesením č. 69/2014 na zasadnutí dňa 15.04.2014. Odpoveď o vybavení petície bola vyhotovená 30.4.2014 a odoslaná predsedovi petičného výboru.

Jej záver obsahuje toto oznámenie:

Mesto Sereď sa zaoberalo predloženou petíciou a konštatuje: petícii sa nevyhovuje. Koncept Územného plánu mesta Sereď podľa platnej legislatívy neschvaľuje orgán územného plánovania, t. j. mestské zastupiteľstvo a primátor mesta.

---

Petícii nebolo vyhovené.  a Mestské zastupiteľstvo zobralo na vedomie túto informáciu.

 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Martin Blasko | 20-06-2014 04:07:22
Riesenie situacie s nakladnou dopravou v meste tym, ze z jednej ulice to dame na druhy je na nic!!!! Denno denne jazdim s kamionom po europe a taketo problemy maju v kazdom state a v kazdej druhej dendine a meste.Pokial je kazda alternativa horsia ako ta, ktora je, tak to riesia tak, ze bud ponehaju povodny stav, alebo ak sa to da, tak obce daju casovy zakaz pre nakladnu dopravu.Uvediem priklad....v nemecku cesta c. B10 s Landau do Pirmanens.Tato cesta vedie okolo dedin ani nie cez ne a je tam casovy zakaz od 22 do 6 hod , aby aspon takto obcanom ulahcili zivot.Takychto prikladov je spustu v rakusku a vsade kde niekto nad problemom rozmysla.Keby sa poslanci mesta dohodli s obcami az po Sulekovo, tak mohli dat zakaz od 20 do 7 hod a tak by zmiernili kamionovu dopravu aspon vo vecernych hodinach.Zial, doprava je sucastou nasho zivota,musime sa s nou naucit zit, obmedzme ju som za,ale nie tak, ze ju ju hodime inym obcanom pod okna a tym je to akoze vybavene.Pan Starecek, pani Vydarena, nevysla nahodou tato iniciativa prave od vas? Ja by som navrhoval aj zakaz parkovania pred Stareckovim obchodom.Postavi sa tam auto a blokuje to zuzenie,...to vam nevadi? Kolko krat sa tam tvori kolona prave kvoli tomuto.Zase len pre pohodlnost a komfort dvoch jedincov, budu trpiet iny ludia, vzniknu skody na komunikacii ktora nebola na 40 tonove supravy stavana,...ludia budu trpiet hlukom 24 hod denne, pretoze tie domy su priamo vedla cesty z oboch stran.Aj v zapadnej europe sa snazia experti na dopravu riesit taketo situacie a vysledkom je kompromis, vyhrava spolocensky bezpecne riesenie a nie osobne zaujmy dvoch ludi.Ak chcete tuto vec vyriesit, postavte obchvat mesta, to je jedine riesenie ako sa zbavit kamionov v meste.Inak nepocul som nikoho z obcanov co poznam, ze by ich zrovna kamiony trapili.
Vladimír Herega | 19-06-2014 21:37:35
Dovolím si položiť otázku hlavám pomazaným.Prečo neriešia to čo ľudí v meste skutočne trápi?Máme tu pravidelne bordel z vodovodu, nezájem, máme tu ulice kade lietajú nákladiaky, i keď majú k firmám prístup po iných cestách, nezájem.Máme tu rozbité cesty a chodníky, po ktorých chodia do práce a do školy denne stovky ľudí, nezájem. Dovolím si pripomenúť p.Veselickému, keď sa v jednom z článkov obhajoval tým, že akceptovali petíciu proti projektu, ktorý by znamenal reálny prínos pre mesto, no petícia za vodu a následne aj ďalšie už akceptované nie sú.Toto a kopec iných vecí ukazujú reálny stav aký u nás vládne, že máme zastupiteľstvo, ktoré okrem pár vyvolených, nikoho nezastupuje.Už sa fakt teším na predvolebnú kampaň, kde sa budú omielať nesmrtelné kaleráby o večnom pokroku nášho mesta.Dajte si potom vytláčať ten plátok s názvom Seredské novinky aspoň 5x do týždňa s titulkami "S naším vedením na večné časy a nikdy inak."K politike čo tu vládne by to sedelo.
Martin Blasko | 19-06-2014 19:09:05
Preco poslanci neberu nazor obcanov? Je uplna hlupost hnat kamiony okolo stanice a poza humna.Neviem ako ta cesta bude po pol roku vyzerat, v tej ostrej zatacke bude zhrnuty asfalt, kolaje jak na roly, potrhane krajnice, praskajuce domy od vybracii....viac skody ako uzitku.Mesto potom zaplati skodu obcanom a aj na komunikacii? Cepenska bola na tuto zataz stavana.Pani odbornicka Vydarena by iste vedela k tejto v3ci podat patricne odborne stanovisko, tak, ako to podavala ked ten 11 milionovy kruhac zbural prvy kamion ktlry tam vosiel.Vdaka za takychto odbornikov....snad to volby zmenia a pridu tam ludia, ktlry naozaj su chcu mestu a obcanom pomoct a nie presuvat problem s jednej ulice na druhu a nebrat nazor obcanov vobec do uvahy.Poslanci nech uverejnia zmluvu o Sokolovni, o tom, kolko nas obcanov mesacne stoji sukromny fotbalovy klub a nech neriesia nepodstatne veci.
Jozef | 19-06-2014 18:51:29
Pokial to nie je myslene ako ironia, tak sa pokusim Vam odpovedat:
V nasom meste mame vdaka nam volicom Seredcanom v mestskom zastupitelstve dost skvelych ludi.
Dokonca aj ten nenavideny L. Veselicky by bol vynikajuci zastupca ludi, keby ho Tatko a majitel mesta nekupil.
Mame tam Peta Rampaseka, p. Vydarenu, pred volbami som veril aj p. Karmazinovej.
Bystro je sikovny financnik, p.Sidor, keby veril sebe a nie kolegom, by bol super.
Takze mame dost skvelych zastupcov, ktorych sme si zvolili, lenze....
Lenze nie je vhodne kusat ruku, ktora Vas krmi, teda, ak si rozumieme.
p.Sidor sa vyjadril velmi otvorene vo videu v studiu M.M.
Hovoril o vlastne silnom lobizme zaujmovych skupin v Seredi.
A mal bohuzial pravdu. A zas sme pri ruke, ktora krmi.
Kedysi pred casom som tu napisal, ze Sered bude mat majitela a nie richtara. Uz je to tu.
Treba vymenit na jesen hlavu, telo je do troch stvrtin zdrave.
Mame tam p.Irsaka, p. Kurbela(ten to nevezme) mozno sa zjavi niekto novy na jesen. Pred volbami som veril aj Marekovi...???
Uvidime.
Vsetko je to v nasich rukach .
Len to nesmie byt milovnik loptovych hier.(???) Aby sa veci neriesili v bare na stadione.
A ja? Kedze nebyvam v Seredi som len hlas volajuceho na pusti.(kto si spomenie?)
pre Jozef | 19-06-2014 18:06:10
Strašne by ma zaujímalo,ako je možné ovládať všetky riešenia na všetky problémy v meste!Všetky rokovania schválenia hlasovania proti,zamietnutia všetkých prerokovávaných vecí a hlavne fundované odpovede a detailné definície zákonov o obecnom zriadení,čo ani sami poslanci nevedia a ani nerozumejú tomu!Jozef vyjdite na svetlo a kandidujte,lebo mesto nemá iné riešenie ako konečne zvoliť homo sapiens!
Jozef | 19-06-2014 17:55:22
Ivan, tiez ma to zaujalo. Hlavne v suvislosti s vyjadrenim p. Veselickeho v "Myte č. 8":

"Svojvoľne privlastnené právo poslancami ? To hádam nie!
Rozhodovacie právo poslancov je dané Zákonom o obecnom zriadení v § 4 ods. 3. písm. j) takto: Obec pri výkone samosprávy obstaráva a schvaľuje územnoplánovaciu dokumentáciu sídelných útvarov a zón, koncepciu rozvoja jednotlivých oblastí života obce, obstaráva a schvaľuje programy rozvoja bývania a spolupôsobí pri utváraní vhodných podmienok a bývanie v obci."

Či?
Mozno to zle chapem, ale obec zada p. Harabinova skontroluje, a MsZ prostrednictvom VZN uzemnu dokumentaciu schvali. Alebo je to inak?
Mozno ano, potom peticia nie je peticia, staznost nie je staznost a volic sa zrazu stava "puhym" platitelom.
Ved mal moznost, raz za styri roky....
Ale co ja o tom mozem vediet, ved si tu len tak kecam v nenormalnom mediu.
gulak | 19-06-2014 16:31:42
To je ľahké vysvetliť-obyvateľov majú v paži-je to arogancia moci,možno aj nejaké nie celkom košér plány,to ukáže čas-ale kto má v sebe kúsok logiky,tak musí vedieť,že je to čistý nezmysel-poslanci by mali obhajovať a zlepšovať živoť väčšiny obyvateľov a nie vyvolávať podozrenie na nečistú hru a oháňať sa územným plánom....
Ivan Sklenár | 19-06-2014 15:29:28
Keby si "Mesto Sereď" pamätalo, čo schválili poslanci MsZ na svojom riadnom zasadaní č.201206 zo dňa 6.11.2012 o 16:11:09 hlasovaním č. 43 (išlo o bod programu č.15 Zadanie pre Územný plán mesta") tak v správe "O vybavení petície" viď vyššie, by sa nemohlo objaviť toto konštatovanie: "Mesto Sereď sa zaoberalo predloženou petíciou a konštatuje: petícii sa nevyhovuje. Koncept Územného plánu mesta Sereď podľa platnej legislatívy neschvaľuje orgán územného plánovania, t. j. mestské zastupiteľstvo a primátor mesta."
Kto tomu rozumie, nech mi to prosím vysvetlí!
Michal Hanus | 19-06-2014 15:20:06
Ja sa tomu ani nečudujem. Ale o tom až pripravovaný článok.
Tak petícii | 19-06-2014 11:56:25
vyhovené nebolo?! Hmmm,.. treba to pripomenúť všetkým kompetentným pri najbližších komunálnych voľbách.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign