Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Poslanci MsZ majú podmienky, za akých akceptujú občanov - ANKETA

Koniec roka  2013  občanom mesta priniesol nielen radosti z vianoc, ale aj množstvo starostí. Napríklad, ako zo svojich aj tak už napätých finančných rozpočtov urobiť svojim deťom či rodinám Vianoce. 

O tieto problémy sa svojim rozhodnutím  odbremenilo  19 poslancov  MsZ v Seredi a nezabudli ani na hlavnú kontrolórku.  Nadelili si predvianočné odmeny a to napriek tomu, že občanom, ktorí sa na ne skladajú  počas roka o viac ako  100 %  zvýšili poplatky za MŠ, či priamo pred koncom roka dane z nehnuteľností.

Nepochopiteľné? Napriek tomu  reálne.

Je len prirodzené, že informácia o netransparentnom udelení si odmien vyvola nesúhlas občanov a búrlivú diskusiu na túto tému.

Vo veci sme požiadali o vyjadrenie hlavnú kontrolórku - nereagovala.  S výškou odmeny je zrejme spokojná a nepovažuje za potrebné vysvetliť, za čo ju dostala. Dokonca nereagovala ani na žiadosť o oboznámenie občanov s jej povinnosťami a náplňou práce. Prečo asi? Je to oprávnená otázka? Ak bolo všetko v poriadku, je dôvod nereagovať občanom, ktorí sa na jej plat a odmeny zhruba 10 rokov skladajú peniazmi zarobenými svojou prácou?

Zato sa v diskusii pod príslušným článkom ozval jeden z poslancov MsZ    Ing. Marián Sidor, CSc. napísal  príspevok, ktorým mnohých ľudí nie že nepresvedčil, ale podľa  následnej diskusie takmer úplne šokoval...

Nepatrí sa nereagovať a keďže poslanec  Sidor adresoval svoju odpoveď menovite aj mne, považujem za potrebné k problemetike uviesť niekoľko viet. Snáď zaujmú.

Najskôr už spomenutý príspevok poslanca  MsZ Ing. Sidora: 

 Ing. Marián Sidor, CSc. | 01-01-2014 18:16:18 |

Zdravím ťa Miloš
Želám Tebe a všetkým čitateľom a prispievateľom tvojho média všetko najlepšie do nového roku.
Ospravedlňujem sa, že som nezverejnil moje stanovisko okamžite po mojom telefonáte s tebou, ale dôvodom boli Vianoce a tato téma sa mi k nim nehodila. Preto robím tak až teraz.
Po prečitaní väčšiny anonymných príspevkov som dospel k názoru, že jedinou dôstojnou formou ako reagovať na desiatky anonymných prispievateľov je uskutočniť stretnutie pred tvojou kamerou za účasti všetkých dotknutých osôb zo strany MU Sereď.
Rád takéto stretnutie zorganizujem a to hlavne preto, aby sme prezentovali pred občanmi ktorí sledujú tvoje médium, že vieme obhájiť naše stanovisko k tejto kauze.
Dôvod prečo nikto z dotknutých nereagoval na príspevky od anonymov je práve to , že tie príspevky sú anonymné.
Nerozumiem prečo občan ktorý vysloví podľa svojho názoru správny názor sa nemôže podpísať svojim menom. Podpísaný názor má plnú vážnosť a podľa môjho názoru je nedôstojné anonymne kritizovať iného.
Z tohto dôvodu si dovolím mať jednu požiadavku k zorganizovaniu stretnutia .
Prosím aby sa aspoň desať z anonymných prispievateľov vopred písomne prihlásilo na toto stretnutie lebo je organizované hlavne z ich podnetu.
Zároveň chcem, aby uviedli pod svoj anonym aj svoje plné meno – to je moja prosba .
Uvítal by som , aby sa hlavne prihlásili tí prispievatelia ktorých názory sa pravidelne objavujú vo všetkých kritických príspevkoch . Rád by som sa s nimi stretol osobne.
Verím že moja požiadavka je logická a pochopiteľná aj z toho dôvodu, že chceme diskutovať hlavne s občanmi ktorí sa vyjadrovali anonymne najkritickejšie.
Dúfam že sa nestane, že žiaden z anonymných prispievateľov na toto stretnutie nepríde.

Marián Sidor

 

Na základe Tvojho príspevku Marian, ľudia v diskusii reagujú  asi takto:

gulak | 02-01-2014 12:09:32 |
Správanie väčšiny poslancov-je arogantné,chrapúnske a šachovanie v rozpočte-je hodné fakt dobre sofistikovaných gangstrov-ale páni poslanci,nehrajte sa tu na biele goliere,nie ste nepostihnuteľní a ani nie ste nesmrteľní-doba je zlá a majte na pamäti,že sa blíži -deň zúčtovania-...

Ďalšie príspevky občanov si môžeš vyhľadať pod článkom:  http://www.seredonline.sk/clanky/odmeny-pre-poslancov-msz-a-hlavnu-kontrolorku-v-seredi-volame-uprava-rozpoctu-2013/  prípadne pod výzvou pre hlavnú kontrolórku na rozhovor.

Ak náhodou bude mať niekto záujem pochybovať o autenticite jednotlivých príspevkov, resp. o skutočnej existencii diskutujúcich, paradoxne - može sa spýtať napríklad aj Teba. Iste si spomínaš, ako si sa sám presvedčil o počte a rôznorodosti diskutujúcich. A priznajme si už konečne, ide iba o vzorku. Je tu množstvo ľudí, ktorí si myslia to isté  (možno oveľa  horšie), len sa necítia na to, verejne písať do diskusie. Alebo Vás jednoducho ignorujú.

Za najdôležitejšiu otázku však považujem - prečo?

Prečo sa Vám stále nedarí zožať všeobecný úspech medzi občanmi napriek enormnej snahe a cenzúre v SN? Odpoveď vidím jednoznačne vo viacerých prípadoch mimoriadne zlých krokoch v neprospech väčšiny občanov a prakticky vždy v úplne zlej komunikácii  s nimi.

Práve v tom, čo prezentuješ aj vo svojom príspevku - Vy chcete občanom - voličom diktovať, ako, kedy a za akých podmienok  bude fungovať verejný život, rozhodujete o ich peňaženkách, o tom, čo a za akých podmienok bude v meste realizované a dokonca, ako budú ľudia v meste žiť. A to všetko bez poznania názoru občanov, teda tých, ktorí to všetko platia. A platia aj Vás poslancov, primátora mesta, viceprimátora, úradníkov i ich šéfa  prednostu  MsÚ.

Stále si nechcete pripustiť  už všeobecne známy a mnohými občanmi pochopený fakt, že práve OBČAN rozhoduje -  a Vy ste len dostali mandát spravovať veci verejné a riadiť mesto podľa predstáv občanov a nie riadiť občanov,  podľa Vašich predstáv a Vašich vlastných záujmov a cieľov.

Už z Tvojho príspevku jasne vyplýva, že poslanci MsZ a vedenie mesta sa k mestu (teda občanom a spoločnému majetku)  správate ako k zamestnancom vo vlastnej firme. Občania to cítia a tí, ktorí nie sú bytostne závislí na vedení mesta  (podriadení ci ich rodiny, spolupracujúce firmy, funkcionári a ci volení zástupcovia ktorí dostanú od mesta prácu a pod.)  nemajú dôvod plniť  Vase  predstavy  a správat sa tak, ako Vy potrebujete k hladkému dosiahnutiu  plánov, ako napríklad - odmeny.

Občania Vaše  kroky ako pozitívne, tak aj negatívne citlivo vnímajú a spájajú si jednotlivé čiastocky ako  puzzle, az sa im proste vyrysuje celý obrázok. Je to len o informáciách...

Marián, takže ja to vidím nasledovne:

- zvýšili ste poplatky za MŠ  na šupu o viac ako  100%

- rodičia deticiek sa musia skladať aj na pranie posteľného prádla

- do škôlky musia nosiť aj toaletný papier - nosíš aj Ty na MsÚ?

- nábytok v škôlkach platia vo veľkej miere aj rodičia - to sú to priority spoločnosti, ktorá de facto vymiera?

- zvýšili ste poplatky v  ZUŠ

- ale nemáte problém napriek výrazným protestom schvalovať investície za naozaj strašné peniaze do súkromných zábaviek niekoľkých  ľudí, ktorí si dokážu u poslancov väčšinovo pretlačiť podporu

- správate sa, akoby  Vám mesto patrilo - ľudia začínajú byť citliví na to, čo sa deje okolo nich a konečne chápu, že mesto je ich a Vy im máte slúžiť, a nie opačne

- neváhate schváliť si odmeny a to bez akejkoľvek diskusie, ba dokonca zdôvodňovania - za čo

- a odmeny pre hlavnú kontrolórku? Nuž, priateľu, to je taký klinček ku všetkému. Myslím si, že v diskusii si si prečítal, čo si o tom ľudia myslia.

Marián, mohol by som písať ešte dlho. Poznáš ma a vieš, že mám o čom. Postupne. Najskôr fakty a všetko má svoj čas.

Opakujem žiadosť občanov - chcú  poznať odôvodnenie, prečo ste bez akéhokoľvek odôvodnenia, bez diskusie a hanby, navrhli, schválili a do jedného dňa aj vyplatili z verejných zdrojov odmeny poslancom MsZ a hlavnej kontrolórke. 

A to ste urobili ešte celkom bez hanby, náhle, mimo schválený program schôdze, sofistikovane, aby si to náhodou niekto nevšimol ešte pred zasadaním MsZ!

SOL presne ako si chcel, poskytne priestor a prostriedky na realizáciu diskusie.  A zaplatíme to my občania.  Tí, ktorí už roky tvoria obsah tohto média a všetci ďalší, ktorí svojim deťom museli  Vianoce urobiť zo svojich peňazí a nie z mestských, teda spoločných, ako ste ich mohli urobiť Vy.

V priloženej ankete dávame možnosť občanom sa vyjadriť, či od Vás  volených poslancov MsZ, hlavnej kontrolórky a primátora mesta  vysvetlenie požadujú. 

Demokratické, nie?


Anketa: Žiadam volených zástupcov mesta Sereď a hlavnú kontrolórku o bezodkladné vysvetlenie udelenia koncoročných odmien.



Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Vladimír Herega | 06-01-2014 21:53:45
Hodový jarmok som tam spomenul úmyselne.Samozrejme boli Rytierske slávnosti, nejaké koncerty v kaštieli, pár akcií na novom námestí a pod. ale bohužiaľ mimo toho sa zastupiteľstvo nepričinilo o nič. Apropo Rytierskych slávností, ak by mesto zainvestovalo obdobnú čiastku ako s radosťou dali na futbal, do renovácie kaštielu, mali by sme naozaj krásnu pamiatku, na ktorú by bolo hrdých podstatne viac ľudí a kde by sa dali realizovať ďalšie akcie súvisiace s históriou.Čo znamená lepšie renomé, väčší prínos pre mesto, ľudí a samozrejme aj určitý zisk.No takto sa skôr obávam, že kaštieľ spadne na kopu a nebude z toho nijaký osoh.I keď aj to by možno niekto uvítal, uvoľnila by sa zaujímavá parcela, ktorú by určite niekto využil.A reči o tom, že je to park, verejná zeleň a pod sú bohužiaľ v našom štáte len prázdne kecy.Inde sa podľa zákonov riadia ľudia aj úradníci, u nás - myslím SK sa riadia zákony podľa úradníkov.
anonym | 06-01-2014 20:53:43
p. Herega, nič v zlom, súhlasím. len že boli aj iné akcie okrem hodov: http://www.seredonline.sk/clanky/rekapitulacia-roku-2013-v-seredi-zachyteny-novinami-seredonline/
Vladimír Herega | 06-01-2014 20:40:10
Nedá sa mi nereagovať na túto tému. Hovorí sa že kritizovať dokáže každý, urobiť niečo už nie, no čo sa sa sereďského zastupiteľstva týka, je naozaj na mieste sa pýtať, začo si vlastne také štedré odmeny nadelili? Aké úspechy vedia predložiť občanom, včom sa prekonali aby zlepšili život občanov a hájili ich záujmy a práva?Páni poslanci, pán primátor, brať peniaze dokáže každý, no mali by ste si vstúpiť do svedomia ak nejaké máte a povedať ľuďom priamo do očí, toto a toto je naša práca, toto a toto sa naplánovalo, začalo a dokončilo za našej éry.Žijem v Seredi odkedy som sa narodil a pravdu povedať, už ma unavujú reči, ktoré od vás počúvame, čo všetko sa nedá, čo všetko je šmahom ruky zamietnuté, častokrát bez patričného odôvodnenia ale na druhej strane sú rekordne rýchlo odhlasované odmeny a státisícové dotácie na mestský futbal.Niekoľkokrát som spomenul, že v porovnaní s okolitými mestami značne zaostávame.Odpoveď nato bola veľmi alibistická, nie sme zadĺžený ako iný.V poriadku ale prečo teda aj nenapredujeme ako iný???Veľakrát som bol viacerými diskutujúcimi kritizovaný, čo sa rozvoja mesta týkalo, že ja nevidím ten pokrok, ktorý v meste nastal.Nuž sorry, ale nevidím.Ak niekto pokladá za rozvoj a pokrok mesta vpred to, že sa tu postavilo niekoľko obchodov, ktoré sú už pomaly na každej dedine alebo Hodový jarmok, ktorý je viac menej o cigánskej a pive, nuž to je veľká bieda.Človek by vedel prehliadnuť veľa vecí ale odmeňujete sa tu ako králi, no pri prvom veľkom probléme, ktorý sa prevalil v lete minulého roku, ste všetci zaradili spiatočku a pózu mrtvého chrobáka.Prepáčte ale ako občanmi zvolený zástupci ste prvotriedne nielen sklamali ale najmä zlyhali.Lenže to by musel mať niekto z vás chrbtovú kosť aby to priznal.
pre celkom červený | 05-01-2014 20:52:06
... tak tu fakt treba skutočnú, ale skutočnú revolúciu ktorá zabezpečí celému národu že o ďalších 20 rokov sa fakt dostaneme aspoň na 40-50 percentnú úroveň Rakúska
Je naivné hovoriť o akejkoľvek revolúcii. Revolúcia nič nezmení. Prídu iní, ale takí istí. Jedine revolúcia začatá od seba je riešením na dnešné neduhy, ako je korupcia, rozkrádanie a podobne. Ak sa nezmení jednotlivec, a nebude zase platiť to známe desatoro, tak sa nezmení ani spoločnosť.
Pán Sidor | 05-01-2014 20:34:13
To vaše ospravedlnenie v úvodzovkách, to je ešte horšie, ako to, čo ste doteraz napísal. Tie úvodzovky je pľuvanec do tváre asi tak, ako keby ste všetkým občanom napísal
ser.m na vás
obcan | 05-01-2014 18:58:27
hlavne neodbacajme od temy, to ze p. sidor vyvinul nejaku aktivitu je pekne aspon vieme ze ho troska pali svedomie ale tu je hlavna tema odmeny pre judr. a poslancov. To chceme obcania vediet a dufam ze sa dockame nejakej hodnovernej odpovede. Cakame vazeni
Peter pre p.Sidora | 05-01-2014 17:06:47
Takéto ataky na anonymitu tu už boli!Na čo Vám je desať mien,aby ste mohli žalovať konkrétnych ľudí?Prečo nechcete vedieť kto konkrétne Vám dal vo voľbách hlas?Vtedy anonymi boli dobrí?Pevne veríme že už čoskoro nebudete musieť nikomu nič vysvetlovať a klásť si podmienky a národu zmiznete z očí!Aký sa len cítite strašne dôležitý,taká bude odozva!
anonym | 05-01-2014 16:53:52
Ako dlho ešte potrvá kým sa dozvieme niečo o tých odmenách?
Robo Horvath :) | 05-01-2014 16:49:20
No vidite pan Sidor hned je to dôstojnesie vyjadrenie vasho postavenia a titulov. Len kludne pokracujte v tom co ste zacal a snad sa obyvatelia uz konecne dockaju tej vasej obhajoby. Skuste napravit to co ste tu pokazil.Inak aj ja by som si ju rad vypocul a mozno ak bude cas sa aj zucastnil.
marian sidor | 05-01-2014 16:08:07
Ospravedlnujem sa vsetkym citatelom
a prispievatelom ktorych som sa "nespravodlivo dotkol"
mojim poslednym prispevkom .
marian sidor
Jarmila | 05-01-2014 15:20:20
p,Sidor,ako si tak citam tie Vase prispevky,tak mam pocit,ze by bolo asi lepsie,keby ste nenapisali radsej nic.Vasimi vyjadreniami len poburujete uz i tak dost nahnevanych ludi,pretoze aj ked vystupuju ako anonymni,su to obcania tohoto mesta a aj vdaka nim ste tam,kde ste.My nie sme povinni ani chodit pred kamery,ani skladat ucty zato,co kto kedy napisal / samozrejme slusne a bez urazok a osocovania/,ale z titulu Vasej pozicie to vidm inak ako Vy.Verim tomu,ze Vase slova boli naozaj napisane v afekte,pretoze si myslim,ze taketo slova si my,ktori sme Vas volili nezasluzime.
anonym | 05-01-2014 15:02:22
Pán Sidor, keby ste chceli, už dávno ste sa mohol postaviť pred kameru SOL a povedať niečo k odmenám. Načo sú k tomu potrební komparzisti? Načo sa to musí všetko tak dramatizovať?
Registrovaný Ivan Sklenár Ivan Sklenár | 05-01-2014 14:56:49
Váž. p. poslanec Sidor,
Až doteraz som sa vyhýbal vstúpiť do diskusie na tému, do ktorej ste vstúpil Vašou výzvou o ochote zorganizovať stretnutie s plne identifikovateľnými občanmi. Ale Váš príspevok marian sidor | 05-01-2014 12:09:14 ma nenechal na pokoji. Neveriacky krútim hlavou nad tým, čo si dovolí napísať jeden volený zástupca občanov smerom ku všetkým anonymným čitateľom a diskutujúcim v tomto médiu. Je to jednoducho nehanebnosť, takto ponižujúco sa vyjadriť aj o tých, ktorí Vám v minulosti anonymne odovzdali svoj hlas vo voľbách. Dúfam, že to bolo naposledy. A chcel by som uveriť tomu, že už tú možnosť pri rozhodovaní o tom, či odovzdať svoj hlas na jeseň t.r. Vám alebo niekomu inému ani mať nebudú. Nazdávam sa, že zostala vo Vás ešte aspoň štipka sebareflexie, ktorá Vám zabráni urobiť takéto rozhodnutie. Mám v živej pamäti môj rozhovor s Vami a s p. primátorom. Odohral sa na sklonku r.2012, v ktorom ste ma obaja ubezpečovali o tom že rokovania jednotlivých komisií sú verejné a že v prípade záujmu, nie je problém sa ich zúčastniť. Opak je však pravdou! Nechcem to tu ďalej rozvádzať. Rád si to s Vami prediskutujem osobne aj na Vami sľúbenom stretnutí ktoré hodláte zorganizovať. Vám nestačí, keď Vám administrátor SoL potvrdí, že diskusie sa zúčastní n konkrétnych, nie virtuálnych a teda plne identifikovateľných osôb? Aký máte dôvod na to, aby ste ich poznal dopredu? S pozdravom SI
pe pána Sidora | 05-01-2014 14:43:32
Tak len zato že píšeme ako anonym tak sme svorka psov, nevieme vyliesť z búdi , a tých 400E je málo pre vás aby ste nám odpísal? Tak toto ma dostalo nakolená. Prepáčte ale tak takéto správanie vás neospravedlnuje ani ked ste nahnevaný. Vaši voliči - anonymný vám boli ukradnutý ako sa volajú. No ale tak nech sa páči - vaše správanie - naše voľby! Pekný zvyšok kandidovania
občan | 05-01-2014 14:32:49
P.Sidor ohanate sa tu ,že prispievatelia sú anonymní no poslanci ktorí ste si odhlasovali odmeny ste namali ani toľko odvahy ,aby ste odmeny nazvali odmenami,ale špinavo a podlo ste ich schovali pod zmenu rozpočtu mesta to je podľa Vás v poriadku.
celkom červený | 05-01-2014 13:36:53
Vážený pán inžinier Sidor, Váš atak na správcu tejto siete hovorí za všetko. Veď Vy sa správate podľa mňa presne ako normalizačný komunista. Keď budem ja kandidovať na flek poslanca tak sa v pohode po zvolení podpíšem pod môj každý príspevok. A keď tam budem musieť sedieť s ľudmí, ktorí si najprv odlúžili miništrantské roky do 20 rokov v kostole, potom sa s nich stali agilní komoší len skrze kariéru, "vyštudovali" ročné robotnícke školy a následne z nich Komunistická strana spravila doktorov práv, tak budem všetko robiť preto, aby som ich z mestského parlamentu vyštval a to všetkými možnými prostriedkami. A viete prečo? lebo po Páde ich komunistického režimu velice rýchlo zmenili farbu rudokožca za bigotného katolíka a zase sa kostol stal ich druhým domovom. Pre kariéru schopný spraviť čokoľvek. Pokiaľ tam takýto meniči kabátov budú, nič sa na Slovensku nezmení. Ani neceknem proti boľševikovi ktorý nezmenil svoje názory a voliči ho zvolia. Lebo ten boľšeik má určite chrbtovú kosť.Veď je to všetko k smiechu keď sa dočítate, že bývalý prezident SR a predtým predseda KNV v Košiciach súdr. Šuster sa priznal k tomu, že ako nomenklatúrny káder ÚV KSS tajne veril v pána Boha. Toto môže o sebe povedať len hajzlík. No a vidíte, ľudia ho predsa žerú, obdivujú jeho fotografie napriek tomu, že Košičiam prešustroval pár stoviek miliónov korún. Namiesto toho, aby ho spoločnosť dávno poslala do žumpy budú ho ešte obdivovať a zvelebovať. Keď k tomu pripočítame jeho predtým antagonistického kámoša Sokola tak tu fakt treba skutočnú, ale skutočnú revolúciu ktorá zabezpečí celému národu že o ďaľších 20 rokov sa fakt dostaneme aspoň na 40-50 percentnú úroveň Rakúska.
príslovie: | 05-01-2014 13:02:54
POVEDZ PRAVDU,PREBIJEŠ HLAVU-a sme "doma"!!!
Pán Sidor, | 05-01-2014 12:53:31
čítam Váš príspevok,to,že ste poslanec,neznamená,že ľudia Vás budú poslúchať a robiť čo si Vy zaumienite.Keby sa každý diskutujúci podpísal,čo by sa zmenilo?To,koho bude kto voliť,je každého osobná vec!Útočiť na SOL a pána Majka,ktorý sa VÁM pekne podpíše a nie ste spokojný ani s tým!
Robo Horvath :) | 05-01-2014 12:52:01
Tak taketo vyjadrenie je vskutku usmevne. Pan Sidor tak nie aby ste sa snazili citatelom oddôvodnit nadelenie odmien hoci aj pred kamerou SOL, tak sa tu budete hrat na urazeneho majstra sveta. Toto je podla mna neskutocny prejav arogancie moci ktoru ako poslanec mate. Ja nechapem taketo spravanie. Obyvatelia su rozhorceni a vas postoj je ze ich mate naozaj za ovce ktore vam nestoja ani za obhajobu vasho rozhodnutia.
Tento vas postoj je na zamyslenie sa nad sebou. Skuste to este prehodnotit. Ved to vase oddovodnenie odmien nerobite iba pre kritikov na SOL ale pre cele obyvatelstvo Serede.
Alebo je vam ukradnute ze co si o vas budu mysliet?
anonym | 05-01-2014 12:46:03
p.Sidor,i ked pisem pod anonymom,nemam pocit,ze stekam,alebo ze som z nejakej svorky psov.Dokonca ani neurazam poslancov a ani nikoho,kto sa vyjadruje slusne.Neviem, ci to,co ste napisali boli zrovna najvhodnejsie volene slova.Mne to zavana aroganciou.Mam pocit,ze tieto noviny vnima kazdy tak,ako mu to prave vyhovuje.Pre Vas su momentalne neobjektivne.Vam sa naozaj zda byt objektivne a ferove to,co ste navrhli?
pre marian sidor | 05-01-2014 12:43:19
Vážený pane.
Ani som netušil, že tak málo ako je 400 Eur stačí na to aby ste zmenil názor
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-01-2014 12:40:19
Marian, napisal si nasledovne:

"Milos,
pokladal som tvoje medium
az doteraz za objektivne,
ale zmenil som nazor."

Vysvetli mi prosim - (ja som plne identifikovany obyvatel mesta, diskutujuci, mam zverejnenu adresu a aj mobilny kontakt. Koniec koncov vies, ze sa NIKDY nestalo, ze by som Ti jedvihol telefon, ci pisal anonymne) co sa na zmenilo od "doteraz" po moment, kedy si priesil na to, ze SOL nie je objektivne.

Dakujem.

Zaroven si dovolim malu poznamocku - bola doba - v historii systemu je to nalogovane, ze najpocetnejsimi anonymnimi prispievatelmi do SOL (a niektore prispevky buli fakt hnusne) boli ludia z MsU.

Bolo MsZ (najdes v akrchive aj s priamym odhalenim), kde pocas dna - pocas zasadania panov poslancov a vedenia mesta, priamo zo saly pribudlo asi 10 prispevkov a 2 boli napisane pod menom - Kurbelov a moj. Vsetci ostatni diskutujuci (na fotografiach k predmetnemu prispevku ich najdes na fotografiach) diskutovali ANONYMNE!!

Mas kolegu, ktory rano o 6:06 zo svojho domu este pred odchodom na urad napisal 3 anonymne prispevky za sebou k roznym 3 temam - preco sa nepodpisal, ked v minulosti bol jednym z najaktivnejsich diskutujucich na SOL a cez kampan prave na SOL ziskal tolko hlasov kolko ziskal?

Trosku znalemu veci nemusim prizvukovat, ze co tvrdim je preukazatelne a to az po konkretny pocitaz, takze teda -
mam pokracovat?
marian sidor | 05-01-2014 12:09:14
Zdravim ta Milos,

zasielm ti moje POSLEDNE stanovisko pre tvoje noviny.

Prepac mi ten slovnik ktory pouzijem,
ale som skutocne nahnevany na tvojich dopisovatelov

Chcem aby vsetci objektivni citatelia pochopili,
ze som ponukol moznost verejne hovorit
o tejto kauze pred kamerou
a nikto z dopisovatelov sa neprihlasil .

Vysledkom bolo iba to,
ze skupina tvojich anonymov sa nadalej sprava
iba ako svorka „psov“ co steka na kazdeho poslanca
a nema odvahu „vyliezt zo svojej budy“,
aby sa zucastnili otvorenej diskusie.


Dalej tu je moja odpoved k teme koho volit.

Iste viete ako bolo moje predvolebne prehlasenie – citujem:

Moja prosba: Nežiadam hlas pre mňa - ale zvoľme takých ľudí, o ktorých určite vieme, že dokážu aspoň niečo pozitívne zmeniť.

Ak by som kandidoval v nasledovnych volbach
NEZELAM SI ABY MA NIEKTO Z NICH VOLIL !!!!

Nech si zvolia spomedzi svojich anonymov
do buduceho zastupitelstva tych najlepsich.
Potom sa uvidi co dokazu oni
a budeme to moct porovnat s nami.


Dalej si uz nebudem davat „servitok pred usta“
Odkazujem „ vazenym anonymom“,
ze tych 400 euro co som im „ukradol“
je pre mna velmi malo na to aby som odpisoval na ich nechutne prispevky.

Milos,
pokladal som tvoje medium
az doteraz za objektivne,
ale zmenil som nazor.
celkom červený | 05-01-2014 10:18:34
Takže sami vidíte, teda aspoň Tí, čo sem prisievate, že ľudia si volia stále tie isté tváre napriek rôznym prešlapom.Uvidíme, čo bude po ďaľších voľbách.Jedno je isté, ak budú zvolení tí istí, alebo im podobní poslanci, chlapsky musím uznať moju prehru a končím na území zvanom Slovenská republika. S mojou kvalifikáciou a znalosťami jazykov v pohode uživým rodinu aj na Novom Zélande, hoci Rakúsko je bližšie.
anonym | 05-01-2014 08:51:22
Ľudia sú nespokojní s poslancami,s ich prepojeniamia predsa volia tých istých, tie sté tváre, ktoré celé volebné obdobie kritizovali. Tak to je na úrovni parlamentných volieb aj volieb do samosprávy. Veď sa len pozrime stále sa tam "pregŕcajú" tie isté mená a tváre. A v Seredi jak by dal. Stále tí istí. Mohol by som ich menovať, ale na čo. Veď veď ich všetci poznáte.
poslanci | 04-01-2014 23:44:24
V súvislosti s vyplatenými odmenami, spomínali sa tu aj voľby. Len toľko chcem povedať, že celý volebný systém je nastavený tak, aby voličov držal v šachu. Tým myslím, že dostanete do ruky zoznam kandidátov, z ktorých máte voliť. A tých navrhujú politické strany a nie občania. Tak nemáte veľmi na výber. Oni si kreslá rozdelia. Niekedy, keď vidím zoznam a pozriem na vek kandidáta, pomyslím si, že môžu kandidovať už aj škôlkári. Aké skúsenosti môže mať 24 ročný? Tiež si myslím, že by tam mali byť odborníci a ľudia so zdravým sedliackym rozumom a nie čo sa hrnú za karierou za každú cenu. Napáchané škody a krivdy sa nedajú odstrániť.
obcan | 04-01-2014 17:16:34
Pan Majko,napisal ste to presne-dalo by sa pisat este dlho na danu temu,tak len v kratkosti by som pripomenul co som uz raz pisal :

Ked kandiduju (nikto ich nenuti,hrnu sa tam dobrovolne) tak im je dobry každý ANONYMNY hlas a potom zrazu im ti isty anonymi vadia.
Vadi im anonymna kriktika (nevravim o urazani,tam s dotycnym panom suhlasim) ale ak niekto lezie do verejnej funkcie musí ratat aj s kritikou a nie si este davat podmienky.
Nieje tu nieco chore ?
K tym odmenam:
Neaky poslanec vravel ze uz roky ziadne odmeny neberu,odpoved si mohli ludia precitat na SOL na konci roka a spravit si na vec svoj nazor
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-01-2014 17:09:18
pre anonym | 04-01-2014 16:48:56 | - prosim, nezovseobecnujte.

Nebudem jest predvolebny gulas a zasadne nebudem volit ludi, ktori roky slubuju a sluby v prospech vacsiny neplnia. Ani ja a ani moja rodina. Urobim vsetko preto, aby ani moji znami, ktori respektuju fakty, skusenosti a poznatky aj mnou ziskane z cinnosti MsZ, nevolili to, co este ludia netusia, ze v meste vzniklo.

Tym chcem povedat tolko, ze kazdy je zodpovedny sam za seba a ak pre pazravost za tanierom gulasa je ochotny predat buducnost mesta, tak s tym jednoducho normalny a slusny clovek nic neurobi.

Preto je dolezita prevencia a SKOLA DEMOKRACIE, ktora moze ludi naucit MYSLIET a nie konat stadovito.
pre anonym | 04-01-2014 16:48:56
Máte pravdu, že všeko pôjde v starých kolajách. Príde predvolebná kampaň, bude sa jesť guláš, piť pivo... a na tieto tu popísané komentáre sa zabudne. Ako sa hovorí, že psi vyjú a karavána ide ďalej. Bude počúvať prevolebné sľuby, ale asi to nebude počuť, že na otázky anonyma poslanec nebude odpovedať. Čo hovorí zákon o informáciach? Komu musí a komu nemusí podať informáciu? Ako sa hovorí : pánom a bláznom nikto nerozkáže?
anonym | 04-01-2014 16:03:45
prečo každý hovorí, že vo voľbách je dobrý anonymný hlas. však sa preukazujete občianskym preukazom. To že už hodíte do urny obálku s menom toho či hentoho je nepodstatné. Ale ste pod menom zaregistrovaný, že ste volili. čiže nie ste anonym.

A ešte si myslím, že NIKTO z týchto súčasných poslancov si kampaň na SOL robiť nebude. Možno sa tu budú propagovať nováčikovia, ale ak sa dostanú do zastupiteľstva, znovu pôjde všetko tak ako to funguje roky.
odmeny | 04-01-2014 15:38:00
Podľa mňa je problém priamo v zákonodarstve /ak sa to dá ak nazvať/, pretože má právomoc mesto alebo obec s finančnými prostriedkami disponovať ako uzná za vhodné. Týka sa to aj platov- nadelia si koľko chcú. Za minulého režimu boli platy určované podľa platových tabuliek - podľa počtu obyvateľstva. Žiaľ, vidíme to aj na malých obciach. Preto sa mi zdá, že aj poslanci odsúhlasia všetko, aby si nepoškodili i keď niektoré veci sú proti zdravému rozumu i proti vôli občanov. Nikto sa ich na ich názory nepýta.
káder | 04-01-2014 14:35:09
p. sidor dufam ze ale pred volbami sa tu budete otrcat a zase vam budu dobre aj anonymne hlasy obcanov. a kazdy jeden poslanec aj s primatorom znovu vytiahnu maturitne fotky a budu si tu robit reklamu. cest tym 3 vynimkam. Dufam ze ludia nebudu zase taki sprosti a nezabudli ze ich 4 roky osierali a nevyjadrili sa ani v jednom clanku.
celkom červený | 04-01-2014 12:23:26
Presne tak.A stačilo len tak málo.Asi čítali Mňačkovu Ako chutí moc.
druhý občan | 04-01-2014 11:47:33
Bez útokov mohli poslanci byť, keby boli
prezradili občanom čo nad rámec pracovných povinností
alebo akú mimoriadnu pracovnú úlohu,
alebo osobitne významnú hodnú odmenenia spravila
jeden občan | 04-01-2014 11:16:44
nechce sa mi veriť, že napriek tomu, že sered má súkromné medium, ktoré dopodrobna sleduje čo sa deje na MsU , monitoruje rozhodnutia mestského zastupiteľstva, že napriek tomu, sa poslanci správajú ako slušne povedané bezcharakterné hyeny, a to je len komunálna úroven, viete si vôbec predstaviť čo sa deje v parlamente???
seredcan | 04-01-2014 10:39:07
ja teraz zmením temu a spytam sa uplne inak , prečo navrhuje odmenu kontrolorke len kalinai? LEbo som zistil prečo nechcu povedať za čo mimoriadne si ju JUDR. zaslúžila. Viete prečo? Lebo to je velmi tajné, čo keď by tú mimoriadnu prácu videl napríklad taký kontrolor hen z Galanty a opakoval by po nej. Čo? NO nikto si nebude odkukávať od nás.
pre obcana | 04-01-2014 10:00:23
no stane sa, si myslim ked to odvysiela nejaka TV, nech vie cele slovensko, nech vedia o Seredi, nech vidia že v Seredi su neni len narkomani a autičkari , ale treba zviditelnit aj kontrolorku , poslancov ktorych sme si volili a mysleli že bude lepšie. A treba dať aj ostatnym mestam navod ako sa da zmenit rozpočet mesta na miestu činu že p. kalinai, však blbcom dvihneme dane a je to a mame pre kontrolorku že p. Horvath? Len nech to vidia všetci.
obcan | 04-01-2014 09:32:55
Odvysiela to televízia a čo sa stane? Nič. Je potrebné ísť presne opačne, nie von z mesta ale dovnútra mesta. Proste mimo Kurbela by som svoj hlas nikomu zo zvolených ľudí nedal, ani Tomčánymu. Ak ich nezvolíme, tak skončia a je po probléme. Politikov je potrebné meniť často ako plienky - a z toho istého dôvodu.
Tintin | 04-01-2014 08:51:10
Tieto odmeny nie je nič iné, ako pluvanec do tváre občanov mesta. Je vydieť,ako majú na háku ludí ich potreby a starajú sa len o svoje vrecká celé zastupitelstvo a vedenie mesta .Na ich mieste by som nechodil ani po ulici,ale to nie je ich prípad. P Majko keď nemajú kompetentní záujem o vysvetlenie skúste to dať na reportáž verejnoprávnej televízii.
Pán Sidor... | 03-01-2014 23:10:29
Práve ste boli bezplatne obohatení o praktickú implementáciu úslovia "mlčať je zlato".
Nebolo lepšie raadšej v kľude a nenápadne ako doposiaľ to tam doklepať?
Posledné dva príspevky to vystihli dokonale.

Ak chcete mimochodom ešte stupídnejšie zdôvodnenie odmien a totálne fiasko smeráckeho primátora pri manipulácii výberového konania v MsP, navštívte www.hlohovecko.sk . To v Seredi sú ešte amatéri. Zatiaľ.
Prajem pekný večer.
zaujimava odpoved | 03-01-2014 22:39:43
ked ma anonymni volici zvolia za poslanca MS, resp. primatora, tak som im vdacny. ked ti isti anonymni volici ziadaju po mne nieco vysvetlit, tak s anonymami nediskutujem. :)
Robo Horvath :( | 03-01-2014 22:26:29
Pan Sidor precital som si vas prispevok a nebudem ho komentovat a ani vas uz nebudem volit. Opakujem uz vas nebudem ani ja ani moji priatelia a rodina volit. Nezasluzite si to.
marian sidor | 03-01-2014 22:12:35
milos precital som si tvoj prispevok
nebudem ho komentovat
trvam na tom co som napisal
a vsetci sa mozu dozvediet priamo pred kamerou
co len budu chciet
opakujem
nebudem odpovedat na anonymne prispevky
sused | 03-01-2014 21:20:55
Pani poslanci máte možnost vyjadrit opravnenost vašich odmien.SOL vám bude len napomocná.Zbabelost sa neodpušta.
odmeny | 03-01-2014 21:14:02
P. občan nie je náhodou jeden z poberateľov vypôatených odmien? Lebo podľa jeho vyjadrenia to tak nasvedčuje. Keď sa spomína odmena p. kontrolórky, hovorí sa iba o odmene vyplatenej za druhý polrok, alebo aj za prvý polrok- teda celoročne? Občania majú právo vedieť o akú mimoriadnu prácu ide. Ak ide iba o svedomite vykonávanú prácu, za to dostáva mzdu a vyplýva jej to z náplne práce. Preto aj to zdôvodnenie, že si poctivo vykonáva prácu je smiešne. A čo sa týka odmien, že ich dajú na charitu alebo detskému domovu- na to nemajú morálne právo, lebo to nie sú ich peniaze, ale nás všetkých. A občania majú právo určovať kam sa ich peniaze dajú. Však mali sme možnosť videť kam tie peniaze putujú. Ale nezabudli zvýšiť ľuďom dane, veď mesto nemá dostatok peňazi.
dochodca | 03-01-2014 21:07:51
a nam pridala 8,80evr na dochodek to sa mozu hambit a tu si daju odmeny sodoma komora kelisova
Peter Klokner | 03-01-2014 20:12:20
Pre obyvateľ:
Na vašom mieste by som sa z faktu že nepadá sneh intenzívne vytešoval. Pretože ak napadne a to sa do marca dozaista stane možno aj opakovane, pri prvom pošmyknutí a koketovaní vašej lebky či inej končatiny s obrubníkom miesto sebaobviňovania z nešikovnosti začnete uvažovať nad efektivitou využitia vašich daní.

A napríklad aj z takéhoto dôvodu by som si ako seredčan odpustil Sidorom ponúknutú swingerpárty. Myslím že už prvá previerka schopnosti zabezpečiť zimnú údržbu poskytne dnes anonymným kritikom kvalitný argument, čo znamená efektívne použitie peňazí občanov. A tým budú môcť tľcť po hlavách kvalitne odmenené zastupiteľstvo až do nastávajúcich volieb. A pri nich ich potom ako natruc anonymne (to bude pre niekoho strašné) nakopú či skôr vykopnú.

Inak by ma zaujímalo, či pána Sidora rovnako irituje aj fakt, že Eurá aj na jeho odmenu boli zo zákona a dost nedobrovolne strhnuté z ceny práce jeho anonymných spoluobčanov. Čo tak navrhnúť stretnutie s takouto témou?
dôchodca | 03-01-2014 19:06:23
Ale poslanci by mali mat piority za ktore ich akceptuju obcania mesta ci obce.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-01-2014 18:28:29
obyvatel | 03-01-2014 18:13:54 | - padanie ci nepadanie snehu je pojem relativny. Tam kde ste Vy mozno nepada a tam kde som ja mozno pada...

To, ze poslanci a kontrolorka si z verejnych zdrojov bez akehokolvek zdovodnenia odniesli tisice Eur odmien, je vsak ZIAL holy fakt... ;-)
obyvatel | 03-01-2014 18:13:54
Pan Majko vy ste celoplošne nasratý tusim na všetko a na každého . A este teraz aj ten sneh nepada, nemrzne.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-01-2014 15:58:19
Mam zato, ze bez podpisu primatora mesta, by odmeny neboli vyplatene. A uz urcite nie den po ich schvaleni. Ale to je otazka Vas obcanov na svojich volenych zastupcov, resp. na pana primatora.

SOL moze komunikaciu sprostredkovat. To vsak musi prejavit zaujem aj druha stran - v tomto pripade pan primator.
pre Mareka | 03-01-2014 15:47:21
Nie je možné, aby o udeľovaní odmien nevedel primátor. Veď to celé bolo dohodnuté. Myslím si, že bez jeho súhlasu by si to Kalynai nedovolil navrhnúť. Veď pani kontrolórka predsa pre šéfovcov a mesto "odvádza dobrú prácu."
Marek | 03-01-2014 14:39:05
Akosi mi z toho vypadol primator. Pan Majko a primator o tomto cirkuse vobec nevedel? Preco sa neopytate aj jeho? Cakal som ze tu aspon urobi prihovor k novemu roku a nic.
sused | 03-01-2014 14:28:00
Sváko Ragan by povedal:Pride na psa mráz.
Seredčan | 03-01-2014 14:10:57
pekne si robia pr...l z občanov tohto mesta. Nermajú ani záujem ani ochotu vysvetliť za čo si nadelili odmeny.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign