Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Oznam : poskytovateľ LSPP

Iveta TóthováDátum01. 11. 2011 00:20:24TémaIné
24

Dnes bola na Mestský úrad doručená správa z Trnavského samosprávneho kraja o poskytovaní LSPP pre spádovú oblasť Galanta, teda aj pre pacientov Serede.

S účinnosťou od 1.11.2011 je poskytovateľom lekárskej služby prvej pomoci LSPP   Galanta, n.o.

Zastúpenej:  MUDr. Anna Pomothyová

Odborný zást. : MUDr. Gyongyika Hlavatá

Miesto výkonu: Hodská 373/38, 924 00 Galanta

Tel. kontakt: 031/787 8102 (MUDr. Pomothyová)

 

 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Adela | 02-12-2011 22:34:05
p.Kurbel,odpoved asi dostanete,teda nedostanete,lebo p.Nagy dal trefne a zrozumitelne otazky p.Veselickemu a predstavte si,vykorčuloval.
zakaz konkurencie | 02-12-2011 10:27:42
§ 244

Porušovanie zákazu konkurencie

(1) Kto ako osoba povinná dodržiavať zákaz konkurencie podľa zákona, zákaz uvedený v takom zákone poruší a spôsobí tým inému väčšiu škodu, potrestá sa odňatím slobody na šesť mesiacov až tri roky.
(2) Odňatím slobody na dva roky až osem rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1 a spôsobí ním škodu veľkého rozsahu.
Riki Bosák | 01-12-2011 14:59:36
Prosim opytajte sa pana Veselickeho ci je v poriadku ak clen dozornej rady R. Sipka vykonava prace pre MBP pretoze mam informacie ze na clenov dozornej rady sa vztahuje zakaz konkurencie takze nemoze uzatvarat na svoje meno zmluvy s MBP.
j.f. | 01-12-2011 12:51:43
Dakujem pan Kurbel.
Pavol Kurbel | 01-12-2011 11:22:38
pre j.f.
V rámci interpelácií, na poslednom zasadnutí zastupiteľstva, ktorého som sa nezúčastnil, som písomne dal kolegovi Veselickému niekoľko otázok ohľadne bytového podniku. Keď dostanem odpoveď zverejním ju, i svoje vyjadrenie.
anonym | 01-12-2011 10:38:44
Myslím si, že všetci sme podhodnetení, nielen lekári. Treba najprv zamedziť kurupcii, úplatkárstvu, netransparentným tendrom, čerpaniu prostriedkov z EU do vlastných vrecák a peňazí potom bude na všetko dosť. Obrovské čiastky sa v tejto malej ekonomike strácajú a nenažrancov každým dňom narastá. Preto včetci chceme do politiky, pán Kollár na čele.
Braňo | 01-12-2011 10:18:40
A ešte jedna vec. Podľa mňa by zdravotníctvo a školstvo nemalo byť ziskové! Treba do neho (do nás) investovať. Pokiaľ bude vzdelanie a zdravie tovar, s ktorým sa kupčí, tak takáto spoločnosť si zaslúži zhniť!
Braňo | 01-12-2011 10:03:56
P. Kurbel v jednom staršom príspevku spomínate, že Vám je na vracanie z bohatstva Kolára a prepojení na Smer, ktoré sa nedokázalo. Vám by malo byť na vracanie z Ďurkovského, Figelovho bytu, jeho mesačného príspevku od EU 11.000€ za to že bol eurokomisárom, za to, že ako výchdňár dostával cestovné náhrady a pritom mal byt v BA a nie jeden!!!

Tiež sa tu spomínalo, že za Fica sa neštrajkovalo. Potom, že hej dopravcovia! Je to pravda. A tiež to bolo politické lebo Poliaček bol v SDKU - jugend, alebo nejakých štruktúrach. Vláda vtedy cúvla a znížila daň na motorovú naftu. Páni z vtedajšej opozície hlavne p.Štefanec a Mikloš vraveli, že treba znížiť daň aj z benzínov. lebo celkové výnosy potom narastú, lebo lacnejšie palivá sa budú viac predávať. Ich reakcia ked sa dostali do vlády = celoplošné zdvihnutie DPH na 20%. Prečo teraz neštrajkujú???
To bolo k politike.

Teraz môj názor na lekárov. Najprv chcem povedať, že mi svojho času zomrel otec, takže skúsenosť mám. Tí z vás čo ste museli dať úplatok, navrhujem aby podali trestné oznámenie!!!
Určite každí z Vás ma v rebríčku hodnôt na prvom mieste zdravie. Takže tí by mali byť najlepšie hodnotení. je smutné, že pri porovnaní napr. s repre trénerom(odmena 700.000€ za postup, mesačne 35.000€), najlepšie platy majú vraj IT špecialisti, telekomunikácie... vyzerajú tí čo zachraňujú životy veľmi biedne. Viem, že teraz začnete poukazovať na to aký má ten či onen baworák, akú vilu... Ale kto by mal mať podla Vás viac? Prečo každý treťotriedny referent z zdrav. poisťovne má služ. oktávku? prečo majú sídla ako paláce? Prečo ich hovorkyne, resp hovorkyňa MZ má taký plat? Toto sa vám zdá normálne? Treba zakázať poisťovniam zisk, tak ako rozhodli europske súdy a treba aby boli lekári patrične ohodnotení!
Moja osobná skúsenosť so seredskými lekármi je taká, že moja všeobecná lekárka, detská lekárka môjho dieťaťa sú mi kedykoľvek k dispozícii. dokonca mám sme boli u nich doma po večeroch, cez víkendy! Ked sa dalo vždy pomohli! Nič som im v živote nedal!
Ja to vidím takto a fandím im!!!
cepenan | 01-12-2011 02:57:57
pan frano ospravedlnujem sa trocha my utiekli nervy.ale stale tu vsetci nadavaju na lekarov ze im je 300e malo...ja robim a zarobim nieco cez 1000e a to robim 8hod denne keby som robil tolko co doktory tak mam 2000e. a ked vydite moju gramatiku tak nerobim za pocitacom...ale tie peniaze som si tiez sam vystrajkoval lebo som povedal ze za tie penaze to robit nebudem a mna nezaujima ze moji kolegovia to robia za menej to je ich chyba!nie ja som tu pre firmu ale firma je tu pre mna!tak uz sa preberte a zacnite si pytat aj vy peniaze lebo za tie almuzne co sa tu zarabaju sme za chvilu na urovny somalska
Matej Fraňo | 01-12-2011 00:28:26
Ja som ťa nasral pretože som si nedomyslel že sa ti to stalo??? Dvakrát rozmýšľaj raz píš!
cepenan | 30-11-2011 23:28:39
pre matej frano teraz si ma nasral!!!mne zomrelo dieta a mal som najlepsich doktorov na kramaroch pri porode tak my tu nevypisuj o uplatkocch a ci som mal niekoho v nemocnici!bratranca my skoro nehali skapat v nemenovanej nemocnicy akeby tam jeho foter moj ujo nenarobil bordel tak je po nom!!!ale stale sa vam stratila pointa ja im tie peniaze nezavidim!!!ale vy ste len slovaci ktory zavidia aj rakovinu!!!a uz som tu pisal kde su nizke platy tam sa bude kradnut a korumpovat!!!a aby ste boli v obraze moja manzelka prave rodi v nemocnici necakane a mam k doktorom doveru
j.f. | 30-11-2011 22:40:03
Prave preto si volime svojich zastupcov do MZ, aby sa o tieto veci postarali a ustriehli to. Ale je dost mozne, ze sa mylim. Vy mate predsa len podstatne viacej skusenosti a sam dobre viete aku vahu ma slovo obycajneho cloveka a aku poslanca. Este jedna mala otazka mimo temu. Aky je vas nazor na transparentnost na MsBP?
Pavol Kurbel | 30-11-2011 22:16:07
Kľudne spite, ja nie som váš nepriateľ. Len nerozumiem, keď
vám tak veľmi záleži na fungovaní LSPP, prečo ste aspoň na SOL nezorganizoval podpisovku vy. Prečo by som nadprácu mal robiť ja, keď viem, že hlasovaním všetko skončilo.
j.f. | 30-11-2011 22:10:00
pan Kurbel asi ste si to vsetko vysvetlil zle. Mal som na mysli len akusi "nadpracu" za dorbu vec. Bola tam spomenuta peticia, ktora by bola aj v tomto pripade na mieste. Snad nezaspim s pocitom, ze mam nepriatela. :) Pekny vecer.
Pavol Kurbel | 30-11-2011 21:45:58
Každý normálny a rozumný človek pochopí, že ak som hlasoval proti a bol som prehlasovaný, tak je rozhodnuté. Len niektorým čitateľom to nie a nie dôjsť. Nuž čo, aj takí sú na svete. Treba sa s tým zmieriť.
j.f. | 30-11-2011 21:29:13
Pan Majko ja som sa urcite nechcel dotknut pana Kurbela len preto, ze je poslancom. Napisal som svoj nazor na zaklade jeho 2 prispevkov na ktore som zareagoval. To, ze zareaguje ako urazeny chlapec je jeho a nie moj problem. Poslanec by mal mat trpezlivost a ked sa uz zapoji do diskusie tak sa snazit aspon nieco vysvetlit menej arogantne. Nech sa necuduje potom obdobnych reakcii. A este jedna mala poznamka. Co sa tyka zrusenia LSPP je to podvod na obyvateloch mesta Sered a neda mi nespomenut pana Veselickeho, ktory toto zrusenie obhajoval. Ci sa urazi alebo nie pripomína mi partizana bez ruky, ktorý ked sa mu to hodi vyuziva statut vojnoveho veterana a ked nie tak drzitela preukazu ZTP.
Matej Fraňo | 30-11-2011 19:47:05
Môj strýko dal úplatok 50000 Sk lekárovi za operáciu bedrového kĺbu, s ktorým mal dlhodobé problémy a v poradovníku mal čakať 2 roky. Lekár mu kĺb operoval, dal mu kvalitnejšiu protézu. Dodnes nemá s tým kĺbom problémy. Lekára chytil úrad boja proti korupcii a špeciálny súd ho odsúdil. Neskôr mu operovali aj druhý kĺb, dostal bežnú protézu a má s ním problémy dodnes. Preto úplatok lekárovi viem pochopiť a pána Kurbela za toto vie viniť iba človek, ktorý nikdy nemal niekoho v nemocnici.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 30-11-2011 19:18:19
Rozmyslam cim je, ze diskutujuci sa vzdy pustia prave do poslanca, ktory sa v slebej chvili rozhodne, ze s nimi zacne korektne diskutovat. Momentalne je stav, kedy 18 poslancov sa do diskusie nezapaja a Vy atakujete toho, ktory to znovu skusa vo viere, ze ludi osvietilo. Ti ostatni kludne citaju a nepochybujem o tom, ze sa nerozhodnu komunikovat - samovrahov je predsa stale malo...
Pan Kurbel, drzim palce aby ste to vydrzali co najdlhsie!
cepenan | 30-11-2011 18:41:13
pre pana kurbela.preco ste sa nestazovali alebo ked ste dali ten uplatok doktorovy neriesili ste to z policiov a bolo by po lekarovy.tie uplatky to sme si samy naucili!a kde su nizke platy tam bude vzdy korupcia lebo nemaju co stratit...
Adela | 30-11-2011 15:47:26
Zrušenie pohotovosti je vysostou poslancov,ktori maju zastavat občanov a neurobili to,urobili svoje vlastne rozhodnutie,prečo? nevieme,vedia to len sami.Myslim si,že predtym,ako sa to malo udiat,tak mali chodit medzi svojich voličov a diskutovať.Ale nikdo to z nich nerobi,urobili si na zastupitelstve s.r.o.Prečo všetko sa tu dozvedame z tychto novin a vraj z tabule na urade?Prečo poslanci nechodia medzi ludi,oni si maju nas hladat a nie my ich,to je moj nazor.Su zvoleni a po mne potopa,tak sa spravaju.Vo volbach volim neznamych kandidatov,čo sa tyka poslancov a aj primatora.Pekny den
Anton | 30-11-2011 15:32:40
Pre j.f.

Pán Kurbel hlasoval preukazatelne proti tomu. Viac urobit nemohol. Zlost si vylievajte na tych poslancov,co hlasovali za - urcite taky bol aj vo vasom obvode.

Inac myslim si ze ProCare vybabralo z mestom ako z malym chlapcom. Vyhovorka ze to sluzilo len romom je hlupost. Mal sa stanovit poplatok za pohotovost aby naozaj sluzila slusnym ludom. Penta (majitel polikliniky) si zrejme povedal ze RZP Falck (majitel Penta) si uctuje viac.
j.f. | 30-11-2011 15:10:38
Jozko ja som sa na nic nepytal. Napisal som len svoj nazor. Rozdiel je len v tom, ze ja nie som vo verejnej funkcii narozdiel od dotknuteho pana. Podla mna mi odpovedal nie pan Kurbel, ale urazeny 8 rocny fagan. :)
Jozef | 30-11-2011 14:49:02
aka otazka, taka odpoved.
j.f. | 30-11-2011 14:47:40
Odpoved hodna krestanskeho demokrata pan Kurbel. Drzim palce pri marcovej kortesacke.
Pavol Kurbel | 30-11-2011 09:50:03
Na budúce chytím každého, kto bude hlasovať inak ako si vy myslíte, že by mal, pod krky. Ale to by som asi ako poslanec za KDH nemal. ŽE? Škoda reči.
j.f. | 30-11-2011 09:32:00
Pan Kurbel pani Bauerova klope na spravne dvere, lenze vy pravdepodobne v tomto pripade hrete hru zvanu alibizmus. Kto iny je zodpovedny za chod mesta a v tomto pripade aj fungovanie LSPP ak nie poslanci. To, ze ste hlasovali proti este neznamena, ze ste veci pomohli tak ako sa patri na poslanca za KDH.
To pan Kurbel kto je milionar je myslim kazdeho osobna vec a vy tiez nie ste asi najchudobnejsi poslanec a sef KDH pre nas okres. Vidite suvislosti Kollara so smerom, ale ine nevidite. Ja osobne si myslim, ze korupcia vo vladnej koaliicia, ktora skoncila je omnoho vyssia a nebezpesnejsia ako vami uvedený priklad. Ak by sme sa vratili na podnikatelske zaciatky nas vsetkych boli by to velmi zaujimave pribehy, kto z coho. Ale to je uz pribeh uplne iny.Pekny den.
Pavol Kurbel | 29-11-2011 23:39:20
Pani Bauer
Mylím,že klopete na nesprávne dvere. Pokiaľ si dobre pamätám, tak len dvaja z prítomných poslancov hlasovali proti zrušeniu LSPP. Ja som bol jeden z nich. Ľudia mali dvihnúť telefón a zavolať kolegom, ktorí boli za zrušenie. Prečo by som ja mal všetko za všetkých vybavovať?
Marta Bauer | 29-11-2011 23:29:08
Keby nebolo MZ schválilo zrušenie LSPP, tak by museli tí, čo sa zaviazali pri preberaní Polikliniky zachovať LSPP , platiť po jej zrušení dosť veľkú pokutu ( je to v zmluve uvedené).
Vy sa mi zdá, že nemáte rád neprávosť a chcete pre občanov to najlepšie, takže preto by petícia určite pomohla a nemuseli sme sa doprosovať, aby nás niekam vôbec zaradili.
Pavol Kurbel | 29-11-2011 23:10:50
Pani Bauer
Môžete mi vysvetliť ako ste to myslela s tým rušením LSPP?
Marta Bauer | 29-11-2011 23:03:23
Pán Kurbel,
len sa divím, že Vy po takých skúsenostiach s lekármi a odhade, ktorý z nich je milionárom, ste nevedeli zabrániť tomu, aby sa naša Poliklinika do ich rúk nedostala. A ešte ste boli aj pri zrušení LSPP, čo by sa im ináč bez postihu nepodarilo. Vtedy ste mohli dať podpisovať občanom petíciu, lebo kým si to nezainteresovaní občania (Vaši voliči) uvedomia, čo sa chystá, väčšinou je to už schválené a nič sa už nedá robiť!
Pavol Kurbel | 29-11-2011 22:24:18
Pre cepenan

Ako je to s tými platmi?
Pred niekoľkými rokmi mala moja svokra vážny problém so žlčníkom. Bola treba okamžitá operácia. Silné bolesti a tak podobne. Musela ísť do jednej nemenovanej nemocnice. Keď sme ju boli navštíviť a pýtali sme sa lekára, kedy ju budú operovať, povedal nám že zajtra. Na druhý deň sme prišli s tým, že babka je po operacii. Na naše prekvapenie však operovaná nebola. Pýtali sme sa lekára prečo ju neoperovali, keď nám deň predtým povedal, že na druhý deň ju budú operovať. Odpoveď bola, že veď ju budú operovať zajtra. Znovu sme prišli zajtra a situácia bola úplne rovnaká ako včera. Na našu otázku, kedy ju teda konečne budú operovať, odpoveď zajtra. Keď sa to niekoľko dní opakovalo a stav svokry sa zhoršoval, pochopili sme, čo je vo veci. Lekár dostal čo si "nepýtal" a babku hneď operovali. Dúfam, že teraz na mňa nejaký dobrák či chytrák dá trestné oznámenie.
Zároveň však chcem zdôraznť, že nie všetci lekári a všetky zdravotnícke zariadenia sú takéto. To môžem potvrdiť tiež z vlastnej skúsenosti. Moja mama mala veľmi vážny zdravotný stav. Bola v Bratislave v nemocnici. Keď som ju bol navštíviť a videl som ako v bezvedomí leži na lôžku, bol som presvedčený, že sa rána nedožije. A zachránili ju. Keď sa z toho po niekoľkých mesiacoch úplne dostala, bol som sa lekárom poďakovať. Bez obálky. Boli veľmi milo prekvapení a aj viditeľne dojatí.
zvedavý | 29-11-2011 22:06:00
pochopte všetci že lekári neštrajkujú, lekári dávajú výpovede, zo zákona majú na to nárok tak ako kažký pracujúci občan. A že Uhliarik-ich zamestnávateľ klamal od septembra že je na všetko pripravený to je holá pravda.
Janka | 29-11-2011 21:55:34
Pán Kurbel palec hore pochopili ste situáciu dobre. Jediní ktorí majú právo štrajkovať sú kamionisti - len oni štrajkovali aj za Fica keď sa najviac kradlo.
CEPENAN | 29-11-2011 21:36:59
ESTE TU NIKTO NENAPISAL AKY JE PRIEMERNY PLAT LEKARA V EU KED ICH NAZIVATE TAKYMY HYENAMY???
Pavol Kurbel | 29-11-2011 21:29:08
Prečítal som si TOPKY a zistil som, že odborár Kollár je riadným milionárom. A že k tomuto bohactvu mu veľmi prispel SMER. Je mi na vracanie, keď vidím, ako milionár, ktorý dostane peniaze od štátu, je najväčší odborár. Smer ho zaplatí, aby urobil vzburu medzi lekármi. Začne ju vtedy, keď ani on, ani SMER netuší, že budú predčasné voľby. Ale týmito voľbami sa to obom akosi vymklo z rúk. Je to vidieť aj na tom, že ani sám veľký Fico nepovedal, že ak bude po voľbách vo vláde, tak im dá toľko koľko pýtajú. Ajhľa, karta sa obrátila.
anonym | 29-11-2011 19:56:49
Najsmutnejšie na tom je, že sa lekári dali zatiahnuť do mocenských hier odborárov. Mimochodom medzi odborármi ťažko nájdete chudáka s malým platom. Odborársky bosovia sú v područí politických strán. Ani trošku sa nebudem čudovať, ak sa niektorí ocitnú na kandidátkach politických strán do volieb do NR SR. Vyšliapavajú si chodníček k vysokej politike a zneužívajú na svoje ciele lekárov. Škoda, že im na to mnohí skočili.
Niko | 29-11-2011 19:54:04
Vyskytli sa tu otazky preco lekari nestrajkovali za Fica ale strajkuju az teraz. Jasna odpoved:

http://www.topky.sk/cl/100371/1292364/Odborar-Kollar-a-jeho-lyziarske-stredisko--Dotacia-183-tisic-eur-od-Smerakov-#
cepenan | 29-11-2011 19:21:45
pre na rovinu... tak ako pisete ti co predavaju ten chleba, ti co robia na tej pumpe, myslite ze su adekvatne zaplateni???a co stym robia???to, ze doktori sa chytili rozumu a pytaju si ako prvi normalne peniaze za svoju pracu tak su hyeny???uz som to tu pisal- budicek!!!zacnime si pytat normalne peniaze za svoju pracu a nebudme klasicki slovaci, co zavidia aj rakovinu.
Adela | 29-11-2011 17:39:27
Som za,aby dali lekarom väčšie platy,ale ked zoberu uplatok,tak okamžite vylučit z nemocnice a zakaz vykonavat lekarsku prax.Lebo je to hrozne,zlegalizovali uplatky,ked idete do Galanty na pôrodnicu a vyberiete si pôrodnika,je v pracovnej dobe ale aj tak platite,operacie tak isto,všade sa platí.Lekar robi legalne počas pracovnej doby za priplatky a tie nie su male.Takisto je to aj v druhych nemocniciach.Takže si spočitajte,rodi a operuje sa stale.Treba pozerat aj nato.
Adela | 29-11-2011 17:19:28
Neviem,ale univerzitne nemocnice su obsadene na 11O percent,operacie prebiehaju podla objednania,tak ako mali.Chirurg.odd mame 3 pristelky,lekari su všetci v robote,zatial.Vypovede dali len tí, čo maju sukromne ambulancie,teda zo špitalu behaju do ambulancie a ich pacienti tiež.Anesteziologov a neonatologov bolo malo vždy.Dr. Kollar ma sukromnu ambulanciu,nič sa mu nemože stat,a ostetni tiež.Možno sa najdu aj taki,čo to myslia uprimne,ale zatial vidim na lekaroch potmehucke usmevy ......
Adela | 29-11-2011 17:19:28
Neviem,ale univerzitne nemocnice su obsadene na 11O percent,operacie prebiehaju podla objednania,tak ako mali.Chirurg.odd mame 3 pristelky,lekari su všetci v robote,zatial.Vypovede dali len tí, čo maju sukromne ambulancie,teda zo špitalu behaju do ambulancie a ich pacienti tiež.Anesteziologov a neonatologov bolo malo vždy.Dr. Kollar ma sukromnu ambulanciu,nič sa mu nemože stat,a ostetni tiež.Možno sa najdu aj taki,čo to myslia uprimne,ale zatial vidim na lekaroch potmehucke usmevy ......
na rovinu | 29-11-2011 17:13:12
akokoľvek sa snažím so sebazaprením pochopiť lekárov (myslím tých čo tu robia to ródeo) jednoducho z ľudského pohľadu sa chovajú ako hyeny. Chcú vyššie platy tak to obalia omáčkou a neštítia sa vydierať vládu tým, že vyvolajú situáciu v podstate ohrozujúcu ľudské zdravie. Keď nič iné, vyliečili ma lekári z naivnej predstavy že ich povolanie je tak trochu aj poslaním. Robia to jednoducho len pre prachy ako každý jeden sústružník, predavačka alebo díler drog.
O ľudskosti a kecoch s hypokratovou prísahou už netreba polemizovať.
Prečo sa prebrali lekári zrazu až teraz je tiež záhadou.
Za Fica boli ticho ako vši pod chrastou, keď zakázal ZP zákonom zisky tak sa nepridal na platby od štátu ani cent, kde vtedy boli ? Teraz chcú len a len prachy. Natvrdo.
Aj za cenu kolapsu zdravotníctva.
Je iba otázkou času a náhody, kedy sa v kritickej situácii ktorá bola navyše nechutne a plánovite hromadne organizovaná práve za účelom vydierania vyskytnú prípady kedy na to svinstvo doplatia konkrétni ľudia.
No a úplne úprimne, ak nebodaj zoberú potom frustrovaní pacienti či ich príbuzní spravodlivosť do vlastných rúk, čo sa môže kľudne stať, bude asi zaujímavejšie sledovať ako hrdinovia prídu o chrup alebo niečo iné. No a zaujímavejšie bude sledovať ako sa budú v takom prípade domáhať poskytnutia zdravotnej starostlivosti práve od svojich slušnejších kolegov.
Alebo čo tak zobrať si z ich metód príklad a v potravinách im nepredať chlieb, na pumpe palivo do ich tátošov. To by sa im asi nepáčilo.
Našťastie už tá agónia potrvá iba do stredy. Asi ešte pár hrdinov pustí do gatí ale ja osobne by som si želal aby vydržali poctivo až do konca. Zaslúžia si za odhodlanie nový flek niekde inde, kde ešte stále nikoho nezaujíma kam miznú tie obrovské objemy financií.
cepenan | 29-11-2011 16:51:29
pre pavol co stym ma plezel?on je na dochodku a otvoril si sukromnu ambulanciu, takze on moze ist strajkovat tak na lamparen!ludia uz sa preberte!ja sa lekarov nezastavam, ale konecne tu niekto zacal strajkovat. a to ze im je 300e malo ze tolko tu niektori ludia ani nezarobia a co im brani strajkovat?nikto nam zadarmo nic neda, treba si zacat pytat normalne peniaze za svoju pracu!!!a nie ze nasi seredski podnikatelia si vysedavaju na kavickach rano nebudem pisat kde a otroci makajte na mna.a tie uzasne zahranicne firmy ktore tu daju ludom 300e vyplatu to jako dokedy???nezna revolucia tu uz bola,ta dalsia by uz nezna pre niektorych nemusela byt!!!
.... | 29-11-2011 10:36:10
http://www.loz.sk/uploaded/Otvoren%C3%BD%20list%20premierke%20SR.pdf
pavol | 29-11-2011 10:09:41
Este by som rad dodal ze dufam ze sa strajku zucastnila aj pani doktorka Cimova ktorej pacientky plod zomrel v 9. mesiaci a ona pacientku poslala domov ze jej nic nie je, pan doktor Plezel pretoze BMW 5 ma velku spotrebu a kolektiv zamestnancov Presovskej nemocnice ktorej majetok spravuje v den podpisu zmluvy zalozena eserocka za 400000 € mesacne.
pavol | 29-11-2011 10:03:45
Ja by som vsetkym tym lekarom dal vypoved. Vsimnite si pred nemocnicou na akych autach tam lekari chodia - samy Mercedes, Audi a BMW vo vybave. Ked nedate uplatok tak sa k vam spravaju ako ku kusu masa. Najviac strajkuju anesteziologovia, najmenej porodnici - preco asi? Zeby sa anesteziolog nedostal k uplatkom? A teraz strajkuju - kde boli za Fica? Vtedy boli spokojni? A ked sa kradlo? Kde boli vtedy? Preco vtedy boli ticho? 300 € navysenie im nestaci? Kolko ludi v Seredi ma okolo 300€ na vyplatnej paske! Vsetkych okamzite prepustit a zamestnat ukrajincov!
štát v ktorom sa nedodržiavajú zákony je... | 29-11-2011 09:01:33
Z dnešnej tlače:
Šéfovia nemocníc sa neriadia Zákonníkom práce
Riaditelia nemocníc môžu už od utorka (29.11.) nariadiť konkrétnym lekárom výkon ich práce, na ktorý budú musieť nastúpiť po 1. decembri. Táto pracovná povinnosť sa bude týkať aj nadčasov a služieb.

"Riaditeľ sa v tomto prípade na túto určitú dobu nemusí riadiť Zákonníkom práce," uviedol minister zdravotníctva Ivan Uhliarik (KDH).

Päťdesiate roky a pracovné tábory sa nám vrátili...
anonym | 29-11-2011 07:59:21
ocividne v tomto state su peniaze na vsetko, len pre lekarov nie, maju pravdu, treba ich podporit a pridat sa k nim, aj dalsie povolania...je to boj proti rozkradaniu a zlemu hospodareniu, peniaze su, len zle rozdelovane
o čo vlastne ide? | 29-11-2011 06:59:34
http://www.topky.sk/cl/100371/1292364/Odborar-Kollar-a-jeho-lyziarske-stredisko--Dotacia-183-tisic-eur-od-Smerakov-
Dušan Matejička | 28-11-2011 16:48:13
pre Sonu: velmi rad by som napisal, ale bohuzial som v casovej tiesni ak sledujete dianie...naozaj mi to je luto..ale treba sa pytat co chcete veidet..
Sona | 28-11-2011 12:16:06
Pan Matejicka prosim Vas nenapisete o tomto novy clanok sem na SOL pretoze v tej diskusii sa uz stracam a v poslednom case chodim casto k lekarom a chcem chapat aj ich situaciu dakujem
Dušan Matejička | 28-11-2011 11:55:39
hej presne to...
Jozef | 28-11-2011 11:51:25
cize toto?
4. Legislatívna garancia navýšenia základných platov lekárov v závislosti od dosiahnutého vzdelania a dĺžky praxe
4.1. Vláda sa zaväzuje zabezpečiť v zariadeniach ústavnej starostlivosti Slovenskej republiky zvýšenie základných platov zdravotníckych pracovníkov v povolaní lekár na úroveň:
(i) K 1.1.2012 na úroveň minimálne 1,05 - 1,60 násobku priemernej mzdy v národnom hospodárstve podľa dosiahnutého vzdelania a dĺžky praxe.
(ii) K 1.4.2012 na úroveň minimálne 1,17 - 1,73 násobku priemernej mzdy v národnom hospodárstve podľa dosiahnutého vzdelania a dĺžky praxe.
Dušan Matejička | 28-11-2011 11:27:05
Pardon 1,05-1,6
Dušan Matejička | 28-11-2011 11:23:22
Pozor Jozef, ten výcuc z memoranda je vycuc z NASEHO memoranda, inak kde sme prisli s kompromisom na 1,35-2,7. Hovorím však o memorande ktoré sme dostali dnes do rúk od p. Premiérky - kde je zakotvená čiastka 1,05-1,5 násobku!!! to je to čo nikto nezverejní. Tie papiere mám v ruke viem o čom hovorím...v tomto prípade by mnoho lekárov zarobilo ešte menej..ale každý si verí čomu chce..ja Vás už asi všetkých nechám v tom..zlatá dobrá nevedomosť..
Jozef | 28-11-2011 11:16:06
ak myslis toto:
Legislatívna garancia postupného navýšenia základných platov lekárov tak, aby najneskôr do 1. januára 2013 platy lekárov dosiahli minimálne 1,5 až 3 násobok priemernej mzdy v národnom hospodárstve, v závislostí od dosiahnutého vzdelania a dĺžky praxe ......
tak to neznamena snad, ze lekarom, ktori maju viac budu znizovat. Ide o zakladne platy.

alebo myslis toto?
Skúsenosť so zvyšovaním našej odmeny v nemocniciach nás učí, že akonáhle dôjde k zvýšeniu základného platu príde k zníženiu všetkých nenárokovatelných zložiek mzdy, preto sme presadzovali také zvýšenie, ktoré bude rátať už dopredu s tým, že zamestnávateľ zníži nenárokovatelné časti mzdy," napísalo LOZ na svojom webe ......

tak v tom pripade pardon, ale prisli ste o par dalsich fandov. "nenarokovatelne" !
Dušan Matejička | 28-11-2011 10:23:13
A aj tym niektorym ktorým by ho eventualne zvysili vezmu osobne ohodnotenie a sme tam kde sme boli, a upozornujem ze dnes ráno som držal memorandum vlády v ruke a podľa výpočtov, sa nejedná vôbec o 300 EUR, dokonca niektorým lekárom by reálne mzdy klesli!!! opakujem neverte všetkému v médiách..
pre diskutujúcich | 28-11-2011 09:38:45
najprv si zistite potrebné informácie - potom sem vypisujte!
Zvýšenie platov lekárov o 300 EUR sa týka tých zdravotníckych zariadení,ktorých zriaďovateľom je MZ SR.Takže je klamstvom,že sa idú zvyšovať platy lekárom - reálne iba NIEKTORÝM!!!
Dušan Matejička | 28-11-2011 06:53:39
konečne zopár triezvich názorov :)
odporúčam každému pozrieť si tlačové vyhlásenie LOZ a zástupcov lekárov zo včera na TA3. dnes sa nás budú snažiť oklamať pseudo 300 EUR-ami a rozbiť nás - naozaj je to len pseudozvýšenie/podrobnosti presahujú obsah diskusie/...ale myslím že po tých klamstvách a kydaní na náš stav z úst vlády a dokonca prezidenta sme ešte zomknutejší a pridávajú sa ďalší..naozaj mi je len ľúto tých ľudí..myslím pacientov..
cepenan | 27-11-2011 18:45:32
najsmutnejsie na tom vsetkom je,ze ludia odsudzuju lekarov ze kolko si pytaju zvysit.vsetci by sme si mali zobrat z nich priklad a konecne zacat strajkovat a pytat si normalne platy!robim v nemeckej firme.zarobim 1000e ale nemec ma za tu istu robotu v nasej firme v nemecku 4000e a to dokedy budeme robit debilov zapadnym firmam a to nehovorim o tych sikmookych kde sa im musis za 300e este aj klanat...hlavne ze mame robotu...budicek!!!toto sme chceli?
zvedavý | 27-11-2011 17:40:38
výpovede dali lekári v nemocniciach.Súkromné ambulancie sú za vodou,platba keš a aj zučtovanie s poisťovnou a keď nevedia čo s pacientom, šup ho do nemocnice, tam si s ním poradia. Všetci lekári študovali rovnako, prečo majú mať menej v nemocniciach na výpl. páskach?
Ľudkovia, prečo závidíme lekárom?Prečo nás netrápi koľko bedú poslanci, hlavný tréner futbalu...? Či to je v poriadku, to nejde z našich daní? Rozmýšľajme trochu.
Adela | 25-11-2011 21:27:35
pKlokner,ale vypovede podali vačšinou lekari ,čo maju ambulancie,ostatni,zostavaju,lebo su živitelmi rodin.AJ P.DR KOLLAR MA SVOJU AMBULNCIU.Takže im je jedno,či v nemocnici končia ,či nie.
o čo sa hrá v zdravotníctve? | 25-11-2011 09:41:53
našiel som v jednej diskusii veľmi dobrý príspevok:

"priatelia, uvedomte si vlastne, o čo ide:

táto vláda s cteným ústavným súdom zmenila charakter tohoto štátu : s verejnej a dostupnej - služby - zdravotníctva - vytvára zrejmý kšeft pre pár vyvolených. V podstate ide zarábať na chorobe a smrti .

1. sú legislatívne vytvorené podmienky na komercionalizáciu a privatizáciu zdravotníctva
2. v pozadí je SDKU (+penta), a nie KDH - ako sa zdá. Kšeft bude tak či tak dokončený, len po Ficovom víťazstve bude časť kšeftu redistribuovaná na Ja a Teba.
3.mechanizmus je jasný : privatizácia a zrušenie (väčsiny zdravotníckych zariadení) na základe umele vytvoreného bankrotu, ktorý v podstate je tvorený štátom (neplatí ani polovicu nákladov na svojich poistencov) a parazitujúcimi elementami ( hlavne poisťovne, ktoré len svojou prevádzkou generujú väčší úbytok financií v systéme, ako je rast vykazovahého dlhu)

4.a čo je podstatné : obedzenie dopytu po zdravotníckych službách bude dosiahnuté jednoducho - prudké zvýšenie poplatkov, ktoré odradí (znedostupnením pre finančné problémy) väčšinu obyvateľov slovenska. Je plánované takéto obmedzenie k zníženiu dopytu na cca 25-50% vo finančnom vyjadrení. A podstatná redukcia siete zdravotníckych zariadeni už bude malina.Takto nastavený systém bude produkovať pre svojich majiteľov 2-3 miliardy euro ročne (PS - a preto v podstate vláde nevadí aktivita LOZ, pretože len urýchli postup podľa bodu 3.

5. vo svojej podstate však redistribuuje celý život platené dane a odvody chorých a chudobných v prospech chorých a bohatých, resp. majiteľov a parazitov systému.
Ide o neuveriteľnú diskrimináciu väčšiny obyvateľstva.

6. záver je hrôzostrašný vo svojich nevyhnutných následkoch : u neliečených chudobných chorých dôjde k zvýšenej úmrtnosti .Čo bude produkovať zisk z ich smrti a choroby (vieme už komu).Ale hyenizmus tohoto projektu je aj v inom : posúvaním odchodu do dôchodkového veku bude optimalizované s cieľom maximalizovať zisk z II. piliera ich majiteľom (optimálne je dosiahnuť úmrtie po výplate prvej dôchodkovej dávky,) PRETOŽE ( a to málo kto vie) takto nevyplatené financie z účtu sporiteľa nejdu do spoločného pool-u, ale JASNE TVORIA ZISK pre majiteľov II. piliera.

Tak že ide o PROJEKT SOCIÁLNEJ GENOCÍDY"
Igor Lehocký | 24-11-2011 19:25:18
...a ešte, ja som tiež vzdelaná a citlivá mladá žena a urážky sa ma hrozne dotýkajú, ale inak tiež s...m na autora toho mailu...:o)
Igor Lehocký | 24-11-2011 19:06:20
Pán "Magda", email som si prečítal a potom som s ním naložil podľa vlastného uváženia, aj s pridaným názorom. :o)
Magda | 24-11-2011 18:47:46
Pán Lehocký, email sa najskôr číta a až potom sa s ním nakladá.

Nepravdy:
1. Daň z príjmu PO je rovnaká ako daň FO (19%), PO nemá žiadne nezdaniteľné minimum, FO má
2. Privatizácia chvalabohu prebehla. Štát nemá čo mať svoje podniky, všetky čo mali sa rozkrádali aj rozkrádajú a sú neustále v strate (= neplatia dane a pýtajú dotácie), napr. ŽSR, STV a iné. Tie, čo sa sprivatizovali (ale nie za Mečiara) zrazu generujú veľké zisky (Slovak Telekom, SPP a iné). Z fabrík privatizovaných Mečiarom zostal iba jeden veľký platiteľ daní - VW Bratislava.

Ruku na srdce - koľko ste čakali za komunistov na zapojenie pevnej linky? 4 mesiace? 6 mesiacov?

Ale zase s čím súhlasím je to, že zdravotné poisťovne nemajú význam a okrádajú naraz lekára aj pacienta. To, že množstvo mladých vzdelaných ľudí je vonku nás raz dostihne. A nezamestnanosť je dôsledkom toho, že po revolúcii boli krajiny V4 jediné bezpečné miesta na investície v Európe s vysokým rastom. Avšak kvôli Mečiarovi sme sa omeškali. Čo sa týka zákonníka práce - kto kedy kvôli nemu štrajkoval? Takže ľudia na to s**ú, preto sa majú presne tak, ako si zaslúžia!
Igor Lehocký | 24-11-2011 18:29:48
Dnes som dostal takýto "zaujímavý" mail :
email od Penty a Mikloša
„Rozpredali a rozkradli sme Vám celý majetok štátu beztrestne za 21 rokov. Pýtate sa, prečo sme takí obľúbení na západe, veď vďaka privatizácií strategických podnikov prispievame im do ich štátneho rozpočtu. Zisky totiž prúdia im.
Zadlžili sme štát ako nikdy nebol, ale peniaze sa nestratili, máme ich na svojich účtoch, len Vy budete splácať dlhy.
Mzdy sme vám nastavili na úroveň vreckového tak, aby sme podliezli ešte aj mzdy v Číne.
Vašu prácu sme zaťažili odvodmi a daňami nad 50% z hrubého príjmu.
Právnické osoby platia dane iba symbolicky, oslobodili sme ich od dane z dividend a progresívnej dane z príjmu právnických osôb. My to považujeme za spravodlivé. Zákonník práce urobil zo Slovenska otrokáreň.
Vygenerovali sme 380 tis. nezamestnaných a 300 tis. pracujúcich v zahraničí, čiže pre 700 tisíc obyvateľov nemáme prácu. Ich osud nás nezaujíma.
Z Vašej mzdy poslušné posielate každý mesiac peniaze na naše účty do
- súkromných zdravotných poisťovní a
- do II piliera DSS
s tým, že si myslíte, že budete mať zdravotnú starostlivosť a aj dôchodok. Myslieť si to môžete.
Zlikvidujeme zdravotný a sociálny systém krajiny novou daňovo odvodovou reformou.
Veríme, že sa k moci dostaneme zas. Veď klamať a kradnúť vieme a Vy uveríte každému klamstvu, čo je naša výhoda.
KDH má v rámci kresťanskej poslušnosti zabezpečené, že farári im účasť v parlamente zabezpečia.
Pýtate sa, prečo nám to média dovolia? Veľmi jednoducho - vlastníme ich a preto oni napíšu len to, čo chceme my.

Vaša PENTA a Ivan Mikloš"

Či je to pravda alebo nie, na to odpovedá sám život.
pre jozef.f | 24-11-2011 11:22:53
vy v tom vedení účtovníctva máte ale skutočne pravý maďarský guláš. Preto ten postoj.
Peter Klokner | 24-11-2011 11:20:06
pre anonym | 24-11-2011 06:35:51
možno keby som vás poznal osobne, čo vy mna asi áno, bola by ľútosť obojstranná.
Popravde, už dávno som sa vyliečil z predstavy, že ľudia stoja o úprimnosť a pravdu (alebo vlastný názor) povedaný do očí. Vyvoláva to problémy a zlé vzťahy.
Na druhej strane z neúprimnosti a ohovárania sa anonymne alebo za chrbtom je zasa mne na zvracanie. Niekomu nie.
Keďže dáviace reflexy moc nemusím, vyhýbam sa im radšej prezentovaním veci tak ako je. Je to rýchle, jasné a .... často nepríjemné.
Aj vám prajem pekný deň.
Peter Klokner | 24-11-2011 11:14:01
Ano pán Matejička, vymenili sme si niekoľko názorov v diskusii. Zdalo sa dokonca, že priamo vám ide tiež o princíp. Môže sa však popísať tisíc listov, dbes iba totálny dement nemá jasno v tom že od prvopočiatku sa jednalo iba o prašule.
Ja lekárom v žiadnom ale naozaj v žiadnom prípade neprajem aby dostali výpoveď. Nezavádzajte. Zákonník práce poznám skoro dokonale a faktom je že výpovede dali práve lekári. V normálnej spoločnosti sa síce doručujú zamestnávateľovi. Postup sústreďovať výpovede u odborového zväzu či súkromného gynekológa p.Kollára je tiež zaujímavý postup ale dejú sa aj iné komédie.
Za svoju chybu zámeny pojmu výnimočný za núdzový stav sa ospravedlňujem.
Nemal som v úmysle strašiť.
Prajem pekný deň.
Jozef | 24-11-2011 07:56:22
ziadny material, ani hnutelny majetok. Jedna sa o predaj pozemkov , kojeneckeho pavilonu a spalovne. Takze nehnutelny majetok.
vucka | 24-11-2011 07:43:06
vucka ide predat v galantskej nemocnici pozemky a aj porodnicu a kopu ineho materialu je to na ich stranke vpravo taky maly obrazok ze predaj hnutelneho majetku
jozef f. | 24-11-2011 07:15:22
Adela,..a co si myslite ze rozpoctova resp. prisp. organizacia nema uctovnictvo a hospodari len tak, neviem ci ten kto myslel ze a.s. spasia sl. zdravotnictvo bol ekonom alebo co ine...Chyba je niekde inde . Aj nemocnice trnavskej VUC su uz a.s. a su znova v strate. a nehovoriac o ich povodnych prispevk.organizaciach, kde dldy ostali spred transformacie. Je to len kozmeticky "odrb".......
anonym | 24-11-2011 06:35:51
pan Klokner, prave ste ma sklamali na celej ciare, viem ze Vam to moze byt jedno, ale mne je to luto...
.... | 23-11-2011 23:41:52
zdravotnictvo rozkradali aj smeraci z nasho okresu - doktor valocky (okresny sef smeru) najskor zdevastoval nemocnicu v galante teraz devastuje nitransku nemocnicu

http://www.poslancinrsr.sk/valocky-jozef/
http://szalay.blog.sme.sk/c/71209/Aj-hrobari-maju-meno-Obrimcak-Valocky-Zvonar.html

meska sefka smeru viera kosikova je zase pichnuta na vucke to je kariera s predavacky podprseniek zrazu statna zamestnankyna to je na grc tu
Adela | 23-11-2011 19:51:46
V Bratislave je už kopu a.s. a maju sa dobre.Zamestnanci maju vyššie platy ,nikdo si nestažuje,takže nechapem tu druhu podmienku lekarov.Peniaze su kontrolovane,aby sa neplytvalo a aby starostlivost bola vykonavana naležite.Mne je v podstate jedno,ked možem vykonavat svoju pracu a je mi to umožnene,či je to Peter,alebo Pavol.Myslim si,že kardiologia zastava svetove miesto,su tam vynikajuci odbornici.A je to a.s.
Dušan Matejička | 23-11-2011 18:15:36
p.Klokner, myslím že sme si už na túto tému písali, ak nie ospravedlňujem sa , ale ja už naozaj nemám síl stále dookola vysvetľovať podrobnosti o čom je táto akcia. Ak tak strašne držíte palce nám aby sme výpovede dostali, držím naopak ja palce Vám aby sa Vám nič nestalo..
končím týmto príspevkom debatu..
btw. - výnimočný stav je " terminus technicus" a musia byť splnené určité náležitosti na jeho vyhlásenie.. takže ´dalšie zavádzanie...
Dušan Matejička | 23-11-2011 18:11:43
p. Jofez
mal som 24 hodinovú službu a dnes mám voľno po tejto službe.. už ste spokojní?
Filip | 23-11-2011 17:27:20
Aj poslanci, policajti a vojaci skladajú prísahu - ale zadarmo nikto robiť nebude! Ja ich podporujem, ale kde boli, keď zdravotníctvo tunelovali? Prečo boli vtedy ticho, keď Paška zo Smeru predával nemocniciamm 300% predražené prístroje??
anonym | 23-11-2011 17:13:01
Keby si občas lekári spomenuli aj na Hippokratovu prísahu...
Peter Klokner | 23-11-2011 17:10:06
Fakticky som zvedavý na výsledok. Prekvapuje ma že aj pán prezident sa chová tak cynicky a vyhráža sa vyhlásením výnimočného stavu. Ja vám lekárom držím palce aby ste výpovede naozaj nestiahli. Snáď tú prácu po vás začnú vykonávať ľudia ktoré nebudú tak drasticky požadovať teraz už naozaj len PRIDANÉ. Veď o to vlastne od začiatku šlo. Nemilé je že Gašparovič a dokonca aj Fico vás hodili cez palubu a to ste naozaj nečakali.
Takže o týždeň uvidíme. Aj ako to dopadne ale hlavne to kto je schopný niekedy znova zasa použiť spoluobčana na vydieranie.
Pán Matejička rešpektujem to na ktorej strane barikády ste, nepochopím preto radosť priamo úmernú veľkosti problémov pacientov.
Čo už, taká je doba. Prachy sú prachy a človek iba človek, ná néééééé ?
prezident vyhlási núdzový stav!!! | 23-11-2011 17:07:27
http://ekonomika.sme.sk/c/6152195/gasparovic-hrozi-lekarom-vyhlasenim-nudzoveho-stavu.html
Adela | 23-11-2011 16:14:22
p.Kolar je ako v tranze,myslim,že ani nevie,čo vlastne chce,vedie lekarov do zahuby
jozef f. | 23-11-2011 14:34:04
pan D. Matejicka a to stihate tak aktivne pridavat komentare pocas sluzby/vykonu prace - ci ste na dovolenke ????? ("len" cca 7 x dnes)
Jozef | 23-11-2011 14:07:48
preco sa potom nechate zastupovat Kollarom a jeho hajzlami, ktori zdoraznuju len a len platy?
Tam ste stratili podporu pacientov.
Ked si normalny clovek precita kolko penazi sa nalialo do len oddlzovania za poslednych asi 10 rokov (1180 milionov euro), tak sa opyta, ze co vlastne chcete?
Alebo - poledna ponuka Uhliarika - +300eciek?
Uz sa nechal sudruh odborar pocut, ze ano ale zatial len tim 2000, ktori vypovede nestiahli.
Jednoducho - spatneho vyjednavaca mate.
Ale inak Ti drzim palce.
Dušan Matejička | 23-11-2011 13:49:24
Jedno z našich požiadaviek je dofinancovanie zdravotníctva cez zdravotné poistenie - z.zn. platba za výkony v plnej výške nie len také pseudoplatby a limity a neviem čo ešte.
ďalšou vecou sú jedny z najdrahších liekov a implantátov v európe...a je toho o mnoho viac..
hold ale keď máme povolený zisk poisťovniam napriek ich nezaplateným pohľadávkam, tak je asi niekde chyba..
vivat pentagramgroup...
Adela | 23-11-2011 11:20:03
Pre podnikatela,chyba je vždy na oboch stranach.Hovorime o štatnom zdravotnictve,nie o sukromnom.Inak ma to aj logiku,lebo,neviem,či si pamatate,že sa pisali body stale dokola,aby zaplatila poistovna lekarovi.Vykazovali sa navštevy u lekara na jedneho pacienta 3x tyždenne a pod ..To je asi tak,ako som včera večer začula vo filme,že veterinar nadaval mlademu lekarovi,že prečo nič nerobil so psikom.Mlady odpovedal,že nebolo treba,že psik bol zdravy,tak dostal hned odpoved,že ho mal aspon odčervit,vyčistit analne žlazy,každy kdo pride platil,aj ked je psik zdravy,lebo inak to skrachuje.Kdo mal pravdu?
anonym | 23-11-2011 11:07:47
presne tak, problemom su prizivnicke poistovne, uradnici, ktori neliecia, nevytvaraju zisk, len parazituju na praci tych druhych, tam su nase platy!!!
podnikatel | 23-11-2011 10:54:33
Problem v zdravotnictve je niekde inde. Ako poistenec platim jak debil v kuse odvody do zdravotnej poistovne. Ale ta poistovna ma zazmluvnene u lekara napr. 50 osetreni. Lekar moze osetrit aj viac, ale uz len za smiesnu cenu. Lekar nemoze skoncit, ani docasne zatvorit, pretoze pride o licenciu - takze obetou je skutocne lekar.

Ja platim a lekar ma nechce osetrit - hnevam sa na lekara, ale on by ma rad osetril, ale nema to zaplatene a pricina je v zdravotnych poistovniach. Tam tie peniaze krasne mozu unikat. Preco by mala zdravotna poistovna mat zisk, ked nevytvara ziadne hodnoty? Aka je to konkurencia ked su iba 2 - jedna statna so sasom a babkami vo vedeni a jedna sukromna? Kde je protimonopolny urad? Ked vidim ze dovolili spojit T-Com a T-Mobile tak uz to chapem...
Adela | 23-11-2011 10:40:13
Pre Jozefa,nezvladnem.
Dušan Matejička | 23-11-2011 10:39:05
dokonca 2500 :)
Adela | 23-11-2011 10:38:33
Ja si myslim,p.dr,že sa malo začat z druheho konca.Kontroly z poistovni,my sme si platy davno premrhali.Pre ISTOTU,leži v nemocnici o 50 percent pacientov viac.Stale sa predlžuje ložkoden. Po operacii su pacienti zbytočne hospitalizovani,ked je všetko v poriadku,na 3den by už mohli byt po operacii v domacom liečeni.Na internom oddeleni je tiež stale tych,čo tam nemusia byt viacej.Naše ženy už pomaly nevedia rodit,su v porodniciach stale dlhšie a dlhšie.Pharmakotherapia stale stupa,antibiotika sa nedavaju cielene a pod.Mam ešte pokračovat?A tam su naše platy.
anonym | 23-11-2011 10:37:42
samozrejme, nejde len o platy, ale napr. kym hovorkyna ministra zdravotnictva ma plat 2000€ a pre lekarov nie je penazi, tak tu nie je o com diskutovat...
Jozef | 23-11-2011 10:31:34
preboha, Adela uz sa tu nestrapnuj.
Porody z Trstenej - presun do Ruzomberka
z Trencina do Banoviec resp. Myjavy, Ilavy
Bojnice prakticky nefukcne
Lipt. mIkulas prakticky bez traumy a oaim a chirurgie
Skalica porody na Moravu - Kyjov Breclav
D.Kubin - akutne pripady - do Ruzomberku a Martina.
atd.
Ale Ty to vsetko zvladnes. Aj operovat, rodit, anestezu, dokonca aj nejaku tu prip. transplantaciu.
Dušan Matejička | 23-11-2011 10:31:27
o pacientoch som písal ako reakciu k Jozefovemu príspevku, ide totiž aj o nich, nie je to o platoch, ale dobre
apropo k sestrám sa pridám kedykoľvek nebojte sa nič..pretože tie si zaslúžia dvojnásobné platy ako majú..
v Hippokratovej prísahe sa tiež ale píše, že ak ju lekár dodržuje má byť uctievaný a má mu byť dožičené šťastie.
Bohužiaľ nemám ten pocit.
ale nemá zmysel cestou diskusie sa hádať.
každopádne netreba situáciu podceňovať a netreba sa na akciu pozerať ako na štrajk lekárov za vyššie mzdy na úkor pacientov..je tam totiž o mnoho viac dôležitejších aspektov.
pekný deň všetkým.
Adela | 23-11-2011 10:25:04
Ok,každy ma svoju pravdu,ale hip. prisaha pomahat a neodmietnut,ved dat vypoved,je ozaj len vaša vec,ale s tym vedomim,že nebudete poskytovat pomoc,čo ste prisahali.A to ,že sa pacienti k vam nepridaju?Ved čo maju s tym? Vy sa pridavate k sestram,obchodnikom,učitelom a pod ?
Dušan Matejička | 23-11-2011 10:19:58
Upozornenie pre Adelku:
MY NEŠTRAJKUJEME!!!
MY SME PODALI VÝPOVEDE ZO ZAMESTNANIA!!!
s tým bohužiaľ Hippokratova prísaha nemá nič spoločné..
..ešte by som rád vedel, kto tie akútne stavy ošetrí..ale vy to asi viete lepšie..
možno sa naučí p. minister operovať, alebo budú operovať internisti? neurológovia?
jeden príklad za BA - od 1.12.2011 nie je v tomto kraji jediný traumatológ ktorý zoperuje úraz chrbtice..
..a to je len jeden príklad za všetko...
Adela | 23-11-2011 10:19:06
Pre Jozefa:nedala som ani nedam vypoved,pokial budem zdrava,tak sa budem o pacientov čoraz s vačšou laskou starat
Adela | 23-11-2011 10:15:13
Akutne pripady sa urobia a na margo toho,že sukromnici beru len peniaze,ano mate pravdu,ale viete,kolko sa nosi lekarom štatnym?Ked to tak dopadne,ako hovorite,tak si nezaslužia ani tolko,ked nechaju pacienta napospas kvoli platom.Ved hip. prisaha uklada lekarom pomahat.......Priklanam sa ,že maju platy nizke,to je pravda,držim im palce,aby sa im to podarilo.Želam si to.Ale nie na ukor pacientov a ich zdravia.Pacienti nemožu zato,že maju lekari nizke platy,su len ich rukojemnici.Preto si myslim,že akutnu starostlivost budu poskytovat,ked su lekari a ked im ozaj na zdraví ludi zaleží.Pochybujem,že by to došlo až tak,že budu umierat ludia,lebo lekari štrajkuju,preto že ako zdravotnička,si to ani nedokažem predstavit.Pekny den
Jozef | 23-11-2011 09:45:00
a este zivot v Bratislave je o nieco drahsi ako doma.
Dušan Matejička | 23-11-2011 09:39:33
len tak pre info cierne na bielom:
som rok pred atestáciou a mám základný plat 685 EUR brutto mesačne
to že mám nadčasy 100 hodín každý mesiac aby som ako tak zarobil je úplne druhá vec.

P.S.: tým čo neveria ukážem výplatnú pásku :)
Jozef | 23-11-2011 09:38:31
bohuzial, tupe stado sa da velmi lahko ovladat.
Dušan Matejička | 23-11-2011 09:35:58
Jozef, plne s tebou súhlasím, ale problém je v tom, že pacienti sa k lekárom veľmi ťažko pridajú.
tento boj je samozrejme hlavne o nich, nevedia si totiž ani predtaviť, čo by ich čakalo po transformácií všetkých/netvrdím že niektoré by sa nemohli/ nemocníc v SR na a.s.
Problém je samozrejme v dezinformáciách v mediách. Ja som bezprostredne účastníkom v centre diania a každý deň žasnem ako dokážu ľudí v médiách oblbnúť.
Ja sa preto tým pacientom ani nedivím..
Jozef | 23-11-2011 09:31:25
skoda, ze nedali vypovede aj sestry, bolo by o jednu Adelu menej.

Dusko, samozrejme, ze mas pravdu. Tu svoju.
Ale aj ja ako pacient mam tu svoju pravdu.
Je mi jasne, ze ty ako mlady lekar po skole zarobis smiesne vreckove, ze vsetci lekari chcu viac. Mali by ste to dostat. Ale ja ako pacient mam zmluvu o zdravotnej starostlivosti so statom cez poistovnu. A tej calujem nemale prachy kazdy mesiac.
A ked si porovnam co dostava nase zdrav. s okolitymi statmi, nie je to az tak malo.
kde sa tie prasule tratia? Asi to znamena, ze sucastne riadenie nemocnic a vobec celeho zdrav. je len o rozkradani a tunelovani. A preto ho treba zmenit.
Ved ako mozu poistovne vykazovat zisky, ked stale prachy chybaju?
Vy ako lekari a aj spolu so sestrami (bez Adely), ste mali oslovit svojich pacosov a spolu snimi robit natlak na tento skur. ups zly system.A bez roznych kollarov a inych vyzirkov.
anonym | 23-11-2011 06:31:28
sukromni akurat beru velke peniaze, vsetko si mozu odpisovat z dani a ozajstnu robotu robia za nich statni v nemosniciach, ocividne ich to uz prestalo bavit. Ked budete mat napr. havariu alebo iny uraz, ked budete potrebovat zoperovat zlcnik alebo hocico ine, uz vidim toho sukromneho lekara co sa o vas postara, cha-cha
Dušan Matejička | 23-11-2011 00:47:15
chcete mi povedať že v súkromí Vám zoperujú akútny úraz?
o.k. ..ako myslíte
ja nikoho neplaším..ja mám čísla koľko nás, a z akých odborov v Bratislave odišlo..a koľko je potrebné na zachovanie akútnej starostlivosti..
..to je všetko..nechajte sa prekvapiť..
Adela | 22-11-2011 22:33:08
V sukromi ošetruju a s radostou,ved maju zmluvy s poistovnami .A tam robim,zatial sa nič nehovori,nikde nepadlo slovo,žeby sa neposkytla pohotovost.Nebojte sa,svoje sukromne ambulancie nezatvoria ani jeden.Neplašte sa a ani ludi.Pekny večer
Dušan Matejička | 22-11-2011 22:16:48
slecna, alebo p. Adela
pousmial som sa nas Vsšim názorom, ale budiž.
Aby som ozrejmil situáciu, Univerzitná nemocnica Bratislava so spádom 900 000 pacientov nie je po 1.12. schopná zabezpečiť zdravotnú straostlivosť, ani akútnu.
V súkromí sa neošetrujú akútni pacienti, tak teda neviem :)
...to je tak, keď sú ľudia dezinformovaní médiami..
Pekný deň...
Adela | 22-11-2011 15:53:18
Myslim si,že nikdo nezomrie,že je to len neaka hrozba.Vela lekarov ma sukromne ambulancie,sukromnu jednodnovu chirurgiu.Pacientom sa poskytne starostlivost,myslim si.V nemocniciach bude ten,čo ma byt a nie ten,čo chce byt.Nebudu sa predlžovat umele hospitalizacie,lieky len vtedy,ked bude ozaj treba.Každy nekomfort v živote človeka a neaky ten zdravotny problem si niekedy nevyžaduje lekara,stači zmeni stravovanie a životny štyl.Budu sa viacej využivat prirodne preparaty.POzri diakom diadnostiku.Len neviem,čo nato farmaceuticke firmy,tie to nenechaju klesnut,z dovodov vlastneho padu.
o 1.decembra sa máme ma čo tešiť | 22-11-2011 15:36:34
Poslanci parlamentného zdravotníckeho výboru požiadali ministra zdravotníctva Ivana Uhliarika (KDH), aby predložil plán fungovania nemocníc po 1. decembri. V tento deň totiž vyprší výpovedná lehota vyše 2000 lekárom, ktorí k 1. októbru podali výpoveď.

Budeme pripravení tak, aby sme zvládli akútne prípady od 1. decembra o polnoci? spýtal sa ministra predseda výboru Viliam Novotný (SDKÚ-DS).

Uhliarik vyhlásil, že krízový plán s riaditeľmi nemocníc pripravuje a je schopný ho predstaviť v piatok (25.11.) tento týždeň alebo budúci pondelok (28.11.) v prípade, že lekári neustúpia. Sedíme kontinuálne každý týždeň s riaditeľmi nemocníc. Minulý týždeň sme prizvali aj operačné stredisko aj krízové služby, povedal minister.

Zomrú nevinní ľudia. Musíme si povedať pravdu, aká je. Dve nemocnice v Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK) nebudú schopné zabezpečiť akútnu zdravotnú starostlivosť, uviedol poslanec SNS Štefan Zelník...
Dušan Matejička | 11-11-2011 11:35:30
Ja veľmi dore viem aký je rozdiel medzi týmito organizáciami..nebojte sa nič..jednuducho..keď vôbec nemáte šajnu o čom je staorstlivosť v nemocniciach kt. sú a.s. tak Váš názor úplne chápem..asi toľko..
A predsa sa točí | 11-11-2011 11:19:36
Jeden zaujímavý článok, hlave pre p. Matejičku a spol., veľmi dobre vysvetlené ako to vlastne s tymi požiadavkami odborarov naozaj je. Kollar = prava ruka Fica.

http://zdravezdravotnictvo.etrend.sk/reforma-legislativa-politika/myty-a-pravdy-o-transformacii-nemocnic.html
Matej Fraňo | 10-11-2011 11:47:27
Ak na to budete mať živnosť... budete vnímať niektoré veci z opačnej strany.
Igor Lehocký | 10-11-2011 11:21:39
No vidíte, prvý krôčik tým správnym smerom: musí byť politická vôľa. Tam to celé začína a aj končí v tomto štáte. Ak ste jeden poctivý živnostník, mohli by sme sa dohodnúť na tom, že Vám jeden mesiac budem robiť účtovníctvo za 1 Euro, súhlas? :o)
Matej Fraňo | 10-11-2011 11:17:55
Áno, ale tá suma nie je o tom, že každý živnostník si niečo "uleje". Väčšina nie je ani platcami DPH. Podvod s DPH robia reťazce firiem založených na koňov, ktoré si predávajú fiktívny tovar. Preto rozlišujte slovo podnikateľ a podnikateľ. Štát má všetky prostriedky v rukách na to, aby tomuto zabránil. Avšak musí byť aj politická vôla.
Igor Lehocký | 10-11-2011 11:02:56
Jozef, ja som v pohode. Nič nepíšem so zlosťou alebo dokonca nejakou nenávisťou, veď koniec koncov načo by som to robil, ja som za vodou :o).

Maťko, veď už sa toľko nepechorte, čítajte pozorne čo píšem. Ale ako pre Vás :o): no keby nemizla 1 miliarda 300 miliónov Eur na DPH vo vačkoch "základu spoločnosti" :o), možno by bolo zdravotníctvo na vyššej úrovni a dokonca aj na Slovensku. Ale iba možno. Na priamu otázku priama odpoveď, to má význam.
Matej Fraňo | 10-11-2011 10:38:49
Pán Lehocký, od roku 2004 sa živím sám. Koľko mesiacov vo Vašom živote ste sa Vy živili sám? Skúsenosti a vek nie je to isté.

Vytvoril som si sám pracovné miesto, neuberám nikoho o miesto za pásom či za prepážkou. To, že živnostník platí menšiu daň z príjmov FO ako zamestnanec, nie je podstatné. Daňové zaťaženie na Slovensku je 29,1 % HDP (čo sa stalo s feudálnym desiatkom ??), väčšina daní nie je pri príjmoch, ale pri spotrebe (DPH, spotrebné dane). Daň z príjmu je nastavená dobre, Ficov nezmysel s názvom Jánošíkove dane (teda dodanenie najväčších platiteľov daní) bude mať presne rovnaký dej ako Jánošík: najväčší platitelia si dane začnú optimalizovať (napr. transportnými cenami ako to robí Samsung GA - nákup malej skrutky v cene 2$ z Kórei) a dostaví sa výpadok daní od najväčších platiteľov - ktorý budú musieť pokryť zrazu všetci, takže dane pôjdu hore každému. Akurát tu nemáme dosť drábov na to, aby páchateľa zavesili za rebro.

Čo sa týka výšky dôchodkov - to je splátka za socializmus + úrok za Mečiara. Ja by som doprial dôchodok 1000€ každému. Pán Lehocký, keďže je môj vek ospravedlnením za moje názory, prosím jasnú odpoveď - odkiaľ zobrať na tie dôchodky peniaze. Odkiaľ zobrať na to zdravotníctvo peniaze. A odkiaľ zobrať na sociálny štát peniaze.
Jozef | 10-11-2011 10:22:16
a este jedno: aby stat vykompenzoval akusi stratu, vymyslel si od tohoto roku toto:
štát platí poistné aj v prípade, ak osoby, za ktoré platí poistné štát majú príjem zo zárobkovej činnosti podľa § 10b (§ 11 ods. 8). To znamená, že za poistencov štátu, ktorí sú zároveň aj zamestnancami alebo SZČO (samostatne zárobkovo činné osoby) budú platené preddavky na poistné na zdravotné poistenie z oboch týchto činností.
Jozef | 10-11-2011 10:18:03
a este som zabudol jedno: len vo VSZP su ludia a firmy v pocte 192592, k 20.10.2011 dlzni na poistnom. A su to jo nemale prachy.A aj napriek tomu poistovne vykazuju zisk.
Jozef | 10-11-2011 10:07:56
Igor, nehladaj tam ziadne nalepky. Len som napisal o poistencoch tohoto statu. Vobec som nemal na mysli len armadu. Tu sa jedna o VSETKYCH statom platenych. Netusim kolko ich je. Ale urcite nie malo. Su to tito:
http://www.vszp.sk/showdoc.do?docid=945
aj tam sa stracaju prasule.
A z toho co som tam prilepil je jasne, ze na zdravotnictvo u nas ide dost penazi. Lenze nejako zahadne miznu.
Kde? Lekari su podhodnoteni, pacienti nedostanu ako pises nic okrem zakladneho osetrenia, nemocnice chatraju....
Kde do prdele sa tie prachy tratia?
A este raz nehladaj tu ziadnu ideologiu.
Peter Klokner | 10-11-2011 09:46:56
Pán Matejička som si po vašom poslednom príspevku poopravil názor. Asi preto že ste racionálne zhodnotili že stav v akom sa momentálne nachádza nielen zdravotníctvo je stav všeobecnej finančnej podvýživy navyše permanentne dorážaný netransparentným ulievaním si svojim.
Súhlasím, že "piataci" to majú premakané. Otázka je či koláčik na ktorý si zamiesili spapajú komplet aj s čokoládovou polevou alebo bude len s BBpudingom.
Neverte ale tomu že ho nebudú jesť vôbec.
Smer,KDH,SDKÚ......nepokračujme, každý kto má v zadku dieru a je na určitej úrovni v hierarchii zdravobiznisu má minimálne .... každoročný Vianočný a Veľkonočný pozdrav od nich :-)
Mňa mrzí že o niekom to vieme normálne a niekto sa tvári Ja nič - Ja muzikant. A tí druhý ma štvú neskutočne. Dosadte si premenné sám.
Igor Lehocký | 10-11-2011 09:44:24
Jozef, od teba by som čakal iný názor, bez nejakých ideologických nálepiek, ale v pohode. :o) Každý názor, ktorý aspoň sčasti poukazuje na choré miesta tejto spoločnosti je dobrý. Dovolím si iba pripomenúť, že som nebol komunista a v roku 1989 namiesto vstupu do KSČ som volil odchod z armády, kde som mal mesačne 6800,-Kčs v čistom. A teraz nie som ideologickým odporcom niečoho, čo v iných krajinách funguje. Ak pozorne čítaš môj príspevok, vyjadrujem sa výhradne o Slovensku a podmienkach a skutočnosti v tomto štáte. Pardon, s výnimkou "všemocnej" Ameriky, najzadĺženejšieho štátu na svete ( 16 biliónov USD), ktorý rozdáva rozum do sveta. Rád by som si prečítal odpovede na moje položené otázky, vecne by to bolo užitočnejšie. Ale inak v pohode :o)
Igor Lehocký | 10-11-2011 09:30:32
Maťko, Váš vek, Vaše skúsenosti a Vaše postavenie ( živnostník ) sú ospravedlnením Vášho videnia sveta :o) na Slovensku, alebo zo Slovenska smerom von. Škoda, že si o tom nebudeme môcť pohovoriť tak o 30 rokov, keď by Vás vo veku napr.58 rokov zamestnal nejaký Váš súputník za 317,-Eur mesačne, z toho by Vám potom vypočítali dôchodok. Potom by som si rád prečítal Vaše "vyznanie" o základe spoločnosti v podmienkach Slovenských zákonov. Ja by som to neprial nikomu, lebo Váš dôchodok by bol cca 170,-Eur, ale poradím Vám. Urobte si aspoň 5 detí, budete mať aspoň nádej, že sa niektoré z nich o Vás na starobu postará.
Ja by som skôr od Vašej vekovej kategórie čakal, že budete hľadať dôvody, pre ktoré je stav na Slovensku taký aký je a že sa zo všetkých síl budete snažiť zvrátiť tento vývoj na Slovensku, ktorý vyhovuje asi jednej šestine obyvateľstva. A dýchajte kľudne, pokiaľ nejde o život...poznáte to. Vaša generácia je nádejou, že v NR SR by mohli byť prijímané zákony, ktoré fungujú v mnohých vyspelých krajinách a ktoré sa nevysmievajú vlastným občanom.
Jozef | 10-11-2011 09:16:54
Igor, este si zabudol na to, ze ti zli sukromnici musia odvadzat do poistovne 14% z vym. zakladu, a ten spravodlivy stat za svojich poistencov len 4% (+4% zamestnanec).
Dobrovolne nezamestnani (aj taki su), dohodari, ktori robia na par hod. za cca 100 eciek musia platit 46,06 eciek...
Aj tam sa stracaju prachy.

skopcim sem jeden dobry komentar zo sme:

'•Poslanci schválili, že štát na zaplatenie dlhov nemocníc vyčlení 350 miliónov eur.'
'•Za Ficovej vlády dostali nemocnce 130 miliónov eur ako návratnú pôžičku. Tú im Radičovej vláda odpustila.'
'•Pri oddlžovaní zdravotníctva, v čase, keď bol ministrom Rudolf Zajac, štát zaplatil 700 miliónov eur'

Takze 700+350+130=1180 milionov euro. Vsak to je 35 MILIARD KORUN. To je snad zly sen...

Ale zasa co sa cudovat. SR napriklad dava na lieky 27 percent vsetkych vydavkov na zdravotnictvo, CR 19. Z OECD je na tom horsie uz len Madarsko a Mexiko.

SR dava na zdravotnicvo 9.1 percenta HDP co je viac ako CR 8.2, Polsko 7.4 a Madarsko 7.4. Po preratani na PPP davame 2084 USD, CR dava 2108, Madarsko 1511 a Polsko 1394.

Z tychto cisel vyplyva, ze SR NEDAVA MENEJ na zdravotnictvo ako okolite krajiny, ale peniaze sa minaju. A kedze ZP mali za pol rok zisk cca 26 milionov euro, tj. za rok cca 52 milionov je to pri vydavkoch na zdratovnictvo cca 6.2 miliardy eur (9 percent zo 69 miliardoveho HDP), je zisk ZP stale realtivne maly voci tomu co tu niekde zahadne - boh vie kde - ZMIZNE.

Alebo presnejsie - ROZKRADNE sa.

A to, ze sa stracaju prachy na daniach atd, ved mame na to organy, ktore by to mali sledovat a trestat. Či?
zvedavý | 10-11-2011 09:08:46
...a hurá, teraz všetci maturanti chodťe za sestričky a bratov, veď budete mať lepšie platy ako lekári/porovnajte štúdium lekára a sestry,zodpovednosť za pacienta/
Ozaj chcú lekári tak veľa?! Prosím rozmýšlajte.Hovoríme o lekároch v nemocniciach,lebo súkromní zarobia aj keš aj od poistovien a potom stavajú honosné zdravotnícke zariadenia.A keď si nevedia rady, tak pošlú pacienta do nemocnice.Prečo majú byť také rozdiely medzi lekármi.
pre p.Frana | 10-11-2011 08:59:40
Ano, tak to je a nie tak ako si to "predstavuje" pan Lehocky. Zijem a pracujem v tom "prehnitom" zapade, ale tu mi vsetko kvitne. Napisal som mu, nech ide do Rakuska a pozrie si tam nemocnice a este lepsie, nech tam robi. Rok som tam pracoval a dostal som 14 platov. Tam je to zakonom urcene. To je ale "prehnite" hm.
Matej Fraňo | 09-11-2011 22:32:19
Pán Lehocký, Váš príspevok len tak ľahko nerozdýcham.

1. Súkromné podnikanie je základ spoločnosti. Nájdite zamestnanie pre 600.000 ľudí - oni si ho našli sami. Choďte zajtra do Galanty a založte si živnostenský list - od toho dňa každý na Vás kašle zvysoka a všetci od Vás pýtajú iba peniaze. Žiadna istota, žiadne sociálne výhody, aby ste mali nemocenské dávky, musíte 9 mesiacov odvádzať odvod do nemocenského fondu, prvých 7 dní PN si platíte z vlastného vrecka. A koľko živnostníkov zamestná ďalších ľudí - aj keď za 317€ mesačne, ale títo ľudia by nedostávali bez živnostníkov ani to!

2. Demokracia je zatiaľ najlepšie štátne zriadenie. Socializmus nebol taký ružový, ako ho ľudia idealizujú. Mandarinky iba na Vianoce, mäsiarstvo prázdne. Technologická zaostalosť oproti "kapitalizmom prehnitému" západu obrovská. Dodnes si pamätám, ako som bol s otcom prvýkrát v Rakúsku. Pre mňa to bol obrovský šok. A vezmite si, že Rakúsko sme nedobehli ani po 22 rokoch! Problém je v tom, že my si tú demokraciu vlastne ani nezaslúžime. V "západnej" krajine by Fico, Mečiar, Gašparovič alebo Slota boli do týždňa v base!

Čo sa týka zdravotníctva - ja som za to, aby boli nemocnice oddlžené a transformované na a.s. Keď nebudú vedieť hospodáriť, nech skrachujú! Komu chýba šalianska nemocnica? To máme nemocnice oddlžovať neustále? V galantskej nemocnici pred 5. rokmi na WC na prízemí tiekla neustále voda. Teraz som tam bol opäť - a tečie stále. Súkromník by to hneď dal opraviť - ale toto je štátne, narobia dlhy a štát ich má opäť oddlžiť? Radšej nech skrachujú.
Igor Lehocký | 09-11-2011 17:50:09
Peter, ak si si všimol, všetko sa krúti okolo súkromného vlastníctva, no a úplná podstata súkromného podnikania je v tom prvom slovíčku. Napíšem to ešte raz: na Slovensku je myšlienka normálne fungujúceho sociálneho štátu a zároveň podstata ekonomiky v súkromných rukách hotový a úplný blud!! Je až neuveriteľné, že to "experti" nevedia a nevidia. Raz som písal, že v SR je t.č. cca600 000 súkromných podnikateľov, živnostníkov a osôb szč, lebo fungujú v podstate rovnako ako súkromníci. Poďme spolu Peter a napíš podľa vlastnej úvahy, koľkí z tých 600 000 osôb klame svoj vlastný štát na daniach. Keď napíšeš koľkí, povedzme si, o koľko eur mesačne okradnú štát - o 10,-Eur, 50,-Eur, napíš svoj názor. Nedávno bol v TA3 zverejnený údaj, že ročne prichádza rozpočet SR o 1,3 mld Eur na DPH. Ešte raz: jedna miliarda tristo miliónov Eur len na DPH. Súkromné podnikanie? Na Slovensku? Aj na západe sa tak rozkráda? Ak ano, tak to robme aj my, však nikto nič lepšie nevymyslel? Pridaná hodnota, tento neskutočne premyslený parameter tovaru je podľa teba čo? Vyspelosť "západu"? Aká je pridaná hodnota, alebo čo je pridanou hodnotou na cigaretách, alkohole napr.?
Všetko za peniaze, teda aj zdravie, dobre. Vieš kto vytvára chudobu na Slovensku? V kľude rozmýšľajme...no človek pracuje u súkromníka, ako inak, na začiatku dostáva krásnych 300,-Eur v čistom mesačne a po 10, 15, možno aj 20-tich rokoch,ak pán súkromník vo svojej firme neurobí tunel pre zvýšenie súkromného konta, teda po 20 rokoch hádam aj 550,-Eur v čistom a na výplatnej páske, nie 250,-Eur na výplatnej páske a zbytok do ruky ako sa to deje na Slovensku, pripusťme nech mi je odpustené, že pán súkromný podnikateľ dá aj 550,-Eur na výplatnej páske v čistom. Koľko bude dôchodok toho nešťastníka? Ako je známe, ľudský organizmus chátra v starobe. Kto bude schopný zaplatiť si adekvátnu liečbu? Pre koho je demokracia výhodná? To je tak ťažké vidieť? Nemám rád tupé stádo, ktoré najprv desaťročia povinne tlieska východu a teraz západu.
Dušan Matejička | 09-11-2011 17:27:51
p. Klokner, plne súhlasím s Vami ohľadom platov ošetrovateľov apod. pracovníkov.
Môj názor na a.s. poznáte, už sme sa o tom bavili, dá sa to v niektorých prípadoch, tzn. že zastavenie a.s. tak ako ich chceli naši " piataci" vítame v plnej miere.
Už som to písal píšem ešte raz: všetko stojí na platbách poisťovní.
Apropo o praktikách určitej skupiny lekárov sa samozrejme vie, ubezpečujem Vás ale že ja pracujem na najvyťaženejšom pracovisku úrazovej chirurgie na Slovensku a za nami ani farmaceutický reprezentanti nechodia a nemocnici sú lieky dodávané, takže len toľko..
A je mi samozrejme ľúto vašich osobných zlých skúseností z CPO.
Peter Klokner | 09-11-2011 17:05:55
Pán Matejička - no aby som neurazil, ja vám na ten urgentný príjem kašlem pretože na vlastnej koži som prežil prijímanie pacienta v Galante s neovládateľnou polovicou tela (pravdepodobne nejaké drobné krvácanie či čo lebo na MR ma objednali o mesiac a na CT v TT som sa už ani nedostal). Vy ste sa ale pôvodne vytešovali zo zastavenia transformácie nemocníc len sa nám to zvrtlo akosi nevdojak nakoniec na to predpokladané vydupanie si vyšších platov za každú cenu a zvyšok je len hmla jesenná :-)
Ja mám ale inú ponuku pre vás, čo tak jeden deň si vymeniť urgentný príjem v nemocnici za smenu ošetrovateľky v Šoporni. A aby som nebol úplná hyena, nemusí to byť na poschodí ale iba v tej lepšej kategórii. Predpokladám že potom by ste súhlasili aby sa aj im zvýšili platy z tej ozajstnej paródie ktorú majú na minimálne tie vaše.

Počúvam odborára Kolára veľmi dobre a neviem či vám uniklo keď sa kasal ako majú byť práve lekári prizvaný k tvorbe skutočnej a zodpovednej reformy zdravotníctva. Bolo to predvčerom a deň predtým dokonca v relácii na TA3 ako duel s Uhliarikom. Netvrdte teda že to nie je starosť lekárov. Kto iný má vedieť kde peniaze unikajú keď nie lekári ? Upratovačky ? SBS-kári na vrátniciach ?
Lekári predpisujú tie správne zasponzorované lieky. Lekári chodia na akcie farmaceutikov, lekári prijímajú dílerov počas ordinačných hodín, lekári občas vykážu poisťovni úkony ktoré nevykonali......ťak teda buďme aspoň trochu objektívni.

Igor ja som netvrdil že to u nás má byť ako všade na západe. Ale či sa to niekomu páči alebo nie, jednoducho nás to neminie. Mám dosť rokov na to aby som nebol takí naivný a veril že sa zrovna nám podarí nájsť tá povestná Mečiarova "tretia cesta".
Beriem situáciu bohužiaľ ako už vopred nalajnovanú. Som presvedčený že nakoniec skončíme s nemocnicami s mníškami či niečím podobným, s ústavmi kde budú chodiť aspoň v kľude zomierať naši príbuzní lebo doma ich tak v lepšom prípade niekto okradne a v horšom nejaká parta šikulov najskôr o dom pripraví a potom sa o nich "postará". Som presvedčený, že v situácii keď Penta ide ako parný valec bez ohľadu na to či ideme "vpravo" alebo "vľavo" a systematicky ovláda každú drobnú omrvinku v zdravotníctve rovnako ako JaT v ostatnom hospodárstve nám nič iné ako to čo si mal v maile nehrozí.
Otázkou už zostáva iba to, či je múdrejší ten kto si kúpi riadny zimný hubertus v lete vo výpredaji alebo ten čo ho bude chcieť kúpiť v treskutých mrazoch.
pre p. Lehockeho | 09-11-2011 16:59:55
Klamete, ked pisete, ze ludia v Nemecku zomieraju, lebo nemaju na lieky. Dobrovolnici-lekari dokonca pravidelne s mobilnou ambulanciou navstevuju a v terene osetruju bezdomovcov vo velkych mestach, v mensich nie su. Pisal som o tom, ze mam v BRD vsetko osetrenie aj vysetrenie "zadarmo", plati vsetko moja poistovna a dba aj na prevenciu. Deti maju vsetko hradene poistovnou, atd. Zili ste a pracovali ste uz niekde inde ako na Slovensku? Preto sa tu dozivaju ludia takeho vysokeho veku, lebo je v zapadej EU tak zle o ludi postarane? Po tazkom uraze v statnej nemocnici v BRD som sa citil ako vo vybornom hoteli, lekari, sestricky zaklopu,vsade klud, nikto nevykrikuje po chodbach, rano nas nechali spat, nie ako na Slovensku buchot a krik sestriciek uz od 6,00, mal som TV,radio, telefon, navstevy neobmedzene, rehabilitaciu priamo na izbe, stravuu som si vyberal z troch ponuk...Preco tu chcete ludi presvedcit o niecom, co nepoznate z vlastnej skusenosti a vobec nie je pravda? Spytajte sa hocikoho kto pracoval dlho v Rakusku ci Nemecku, vsetci potvrdia moje slova. Bodaj by mali taku starostlivost a uroven zariadeni Slovaci. Staci sa ist pozriet do nemocnice v Heinburgu, kde pracuju tiez Slovaci. Uvidite ten rozdiel tam a napr. v Galanta. Vyberte sa tam cez vikend na vylet, poprechadzajte sa tam v nemocnici, je pristupna kazdemu.
Igor Lehocký | 09-11-2011 15:10:30
Peter, ja neviem, ale nikdy nehodnotím niečo zásadné podľa toho, či to rovnako robia aj v Nemecku, Anglicku, Francúzsku, ale podľa toho, čo to prináša pre nás, obyvateľov. Toto je pre mňa úplne zásadný pohľad. Predsa nemôžem hovoriť že je niečo dané a preberať veci ako hotové a nemenné iba preto, lebo to bolo vymyslené na "západ" od nás. Nech ľudia umierajú na západ od nás, keď nemajú na lieky, ošetrenie, doktorov a nie sú ochotní s tým niečo robiť. Alebo toto má byť norma? Za peniaze všetko? Aj zdravie? Kto určí pri narodení človeka, čo z neho bude, štát, súkromný lekár? Komu bolo dané právo odpisovať človeka iba preto, že nemá dostatočný potenciál v IQ a preto nie je schopný sa pracovne a zárobkovo uplatniť? Toto je známka vyspelosti západu? To je hnus a napíšem to znovu. Demokraciu ako systém vymysleli zbohatlí podvodníci a gauneri, tak ako tomu bolo aj v USA, s jediným zámerom, bohatnúť na úkor iných! A v takom systéme sa môže nadpriemerne dariť iba podvodníkom! Príklady? Slovensko!
Dušan Matejička | 09-11-2011 14:30:54
p. Klokner neviem, čo ste mysleli tým, že Vám mám niečo vysvetliť?
mysleli ste na tých 2000 EUR alebo?
btw... Vám sa zdá 2000 EUR hrubého za 250 hodín moc.. vezmem Vás na jeden deň na urgentný príjem, alebo na traumatológiu na 24-ku...možno zmeníte názor ;)

...a ak ste mysleli ten zázračný prútik, prečo by túto situáciu mali riešiť lekári? kľúč k financovaniu leží totiž v poisťovniach a v správnom nastavení platieb..na toto majú dosah iné inštitúcie..nie my..
pre P.Klokner:nielen SDKÚ,KDH,Smer ale aj SaS | 09-11-2011 11:40:44
Zo životopisu poslanca Kalista/za SaS/
Zamestnanie:

1997 – 2007 doktorand, odborný asistent, III. Interná klinika FNLP a LF UPJŠ Košice
2004 – 2008 vedúci samostatného odboru krízového riadenia zdravotníctva Košického kraja
2007 – súčasnosť kardiológ (2007 - súčasnosť)
riaditeľ polikliniky (2008 – súčasnosť), Pro Care/Pro Sanus a.s.
Pre upresnenie Pro Care=Penta
Peter Klokner | 09-11-2011 10:55:32
Pekné na vývoji situácie je, že sa rýchlo obnažuje skutočná podstata konania odborárov - lekárov. Najprv zastaviť teraz už zasa zrušiť,.... nepotrebuje to komentár.
V príspevku p. Lehockého je neskutočne veľa pravdy. Polemizovať by sa dalo snáď iba o Snáď okrem konštatovania "Tá Penta, ktorá financuje SDKÚ a KDH." Ak už tak jedine s dodatkom že sa jedná o tú istú Pentu ktorá zamestnáva vo svojich dozorných radách a ostatných štruktúrach aj špičky straníckej štruktúry Smeru-SD. Aj s bonbónikom že bojovník Raši bol z vlastného rozhodnutia tiež horúci kandidát na riaditeľský post istej východniarskej súkromnej nemocnice. Áno je to na grcanie. Ak súdny človek premýšľa, trend je že tí čo súhlasia s privatizáciou sú zlí. Ako však pomenovať tých čo sú radikálne proti nej a pritom z nej kráľovsky žijú ? Hyeny, klamári, či len prosto naši klasickí sociálni demokrati ? Kto by sa v tom mal chuť vyznať, všakže :-)))

Keďže som požral tú všetku múdrosť sveta dovolím si iba konštatovať, že skôr či neskôr jednoducho zakotvíme v systéme, kde za povinné odvody do ZP dostaneme iba neodkladnú pomoc a všetko ostatné bude závisieť logicky od našej schopnosti sa pripoistiť alebo na milosrdenstve vo forme "Modré z neba" či orangeáckych plesov v opere, po ktorých národ vidno zo sledovanosti tak baží.
Lebo každá jedna krajina na západ od nás (okrem ČR) to tak jednoducho má a nikto dodnes nevynašiel nič iné.

Jedine že lekárski odborári fakt majú nejakú zázračnú metódu, ktorú ale naservírujú až keď im komplet na výplatných páskach zasvieti minimálne 2000 Euro.

Tu by nám mohol možno prezradiť viacej pán Matejička aby sme neboli odkázaní na lúštenie z tlače a interných dokumentov ministerstva a VÚC. Predsa len je to zdĺhavé a problematické :-)
pre p.Lehockeho | 07-11-2011 14:23:31
Pan Lehocky, to, co ste opisali, ze ste mali v zdravotnej starostlivosti za socializmu, mam ja stale uz dlhe roky v BRD. Este som nikdy za osetrenie ci vysetrenie nezaplatil ani cent, aj u zubara mam bonusy, ak chodim na preventivne prehliadky, deti do 18 rokov su povinne ockovane, zubar navstevuje aj skoly a robi tam preventivnu prehliadku, ludia s mensim prijmom su oslobodeni od poplatku za recept, volba lekara aj odborneho je samozrejmostou,vsetky ambulancie su otvorene do 18,00 - 1 x v tyzdni do 20,00 atd. A tu socializmus chvalabohu nebol, vychodne Nemecko profituje zo zapadneho...
anonym | 07-11-2011 14:06:18
mozno im budu stacit na liecbu aj ti od pasu, sak co, sak sme si rovni, ne?
pre...my si prácu nájdeme | 07-11-2011 11:52:27
prečo by mali ísť lekári pracovať k pásu/ nič proti tejto práci/, myslíte že liečiť Vás tu budú mastičkári? ak Vám to stačí...nech sa páči..
Dušan Matejička | 07-11-2011 11:50:02
p. Lehocký, plný súhlas..táto spackaná pseudoreforma nemá obdobu na celom svete..nepripravená, zavádzajúca..ale ja sa vlastne nečudujem ako ľudia reagujú..veď majú informácie len s médií..
anonym | 07-11-2011 07:55:48
Som starší ročník narodenia, ale je to presne tak ako je popísané v príspevku I.Lehockého. Starostlivosť o človeka bola na ďaleko lepšej úrovni ako dnes. Dnes je to všetko obchod a peniaze. Za mestskou poliklinikou je kto, tiež Penta. A čo sa zlepšilo? Nič z toho čo mestskí poslanci sľubovali keď zdravot. služby a obvody predávali. A tak to bude aj s nemocnicami. Občan bude musieť len peňaženku otvárať,keď v nej nič nebude, nebude ani záujem. Tak skončíme.
anonym | 07-11-2011 06:39:10
Konečne niekto napísal pravdu.
Registrovaný Igor Lehocký Igor Lehocký | 07-11-2011 00:00:37
Toto som dnes dostal do mailu:
Vôbec nejde o lekárov.
Tu ide o privatizáciu zdravotníckych zariadení postavených z daní občanov ešte za socializmu. Ide o megabiznis, ide o miliardy Eur, ide o moc nad politickými stranami, politikou, parlamentom a vládou. Ide o moc nad človekom.
Privatizovať bude PENTA .
Tá Penta, ktorá financuje SDKÚ a KDH.
Tá Penta, pre ciele ktorej vznikla možnosť vzniku súkromných zdravotných poisťovní. Penta sľubovala špičkové zdravotníctvo. No v skutočnosti potrebovala iba peniaze poistencov. Penta koncentrovala svojich poistencov do Dôvery s kmeňom tuším 1,4 milióna poistencov.
Tá Penta, ktorá ovláda sieť lekární Dr. Max.
Tá Penta, ktorá ovláda časť laboratórií.
Tá Penta, ktoré vstupuje do farmaceutických spoločností.

Kruh sa uzatvára. Penta ovláda poisťovňu, lekárne, laboratóriá, lekárov a ovládne nemocnice. Doterajšie peňažné toky v zdravotníctve sa usmernia jedným smerom - do pokladne Penty.
Pre Pentu je zdravie tovar a občan zdroj poistného, teda príjmov.
Cieľom Penty nie je kvalitné zdravotníctvo, ale zisk. Čím nižšie výdavky bude mať Penta na občana -pacienta, tým vyšší bude mať Penta zisk.
To, čo sa na Slovensku deje, je amerikanizácia zdravotníctva. Občan -pacient zanedlho dostane za základné zdravotné poistenie iba ošetrenie v prípade život ohrozujúcich úrazov a ochorení. Na to naozaj Slovensko nepotrebuje toľko lekárov.
Ibaže za všetko ostatné sa bude platiť. A nepôjde o eurá, pôjde o stovky, ba tisícky Eur. Zanedlho vzniknú poisťovne na priplatenie si k povinnému zdravotnému poisteniu. Zrejme sa dovtípite, že aj Penta aspoň jednu zriadi.

Normálne by bolo bývalo, aby pre každého bolo povinné zdravotné poistenie v štátnej poisťovni a nadštandard si mohol každý priplatí podľa hrúbky jeho peňaženky. Sú vyspelé krajiny sveta, kde to tak funguje.
Z pohľadu obyčajného občana ide, čo sa reformy zdravotníctva týka, o brutálny krok späť. Ja si pamätám časy, keď v našej školskej detskej ambulancii ordinoval lekár denne od 7.00 do 8.30 a zubný lekár ordinoval dvakrát týždenne od 7.00 do 10.00. Pamätám si závodné ambulancie priamo v podnikoch. Pamätám si povinné štítkovanie a povinné zdravotné prehliadky, kúpeľnú liečbu a sanatóriá.....Kto vtedy nežil, ten neuverí.

V novembri 1989 išlo o zmenu pre lepší život. Ibaže život väčšiny občanov sa podstatne zhoršil. O stave zdravotníctva a školstva to platí stonásobne.
Toto sme chceli?
Tu nejde o nostalgiu za "starými dobrými časmi", tu ide o krutú pravdu. Nepodsúvajte mi kydy o tom, že vtedy sme si my prejedli svoju budúcnosť. Lebo potom si krajiny západnej Európy svoju budúcnosť doslovne prežrali! A teraz chcú, aby sme im to my zaplatili! Všetko ide podľa dávno pripraveného scenára..
Niečo na tom bude...
My si pracu najdeme | 06-11-2011 22:47:12
lmfao, som zvedavy ci pojdu lekari robit do fabrik k pasu za 500 eur hrubeho...by som sa velmi rad na to pozrel.
Peter Klokner | 06-11-2011 19:05:54
Pán Matejička vidím že asi sa chápeme, logika veci jednoducho nepustí. Neodmietli ste argument, že transformáciou sa navedie aspoň čiastočne prehľadnosť vynakladania financií. Momentálne tečú do nemocníc ako do kanalizácie. Bez efektu a v ohromnom rozsahu.
Máte pravdu, že minimálne FN by mali zostať plne v rukách štátu. Ale nikto ich predsa nepredáva finančným skupinám, či máte iné informácie ?
Ak predávam svoje ojazdené auto nemôžem sa predsa v danom momente zaoberať tým, či ho nový majiteľ potom predá niekomu inému. Ak predávam dom, rovnako nie som jasnovidec a neviem či v ňom nebudú o rok vietnamci pestovať konope.
Je obdivuhodné ako dokonale predvídajú lekárski odborári roky dopredu čo sa stane. A navyše v tej predvídavosti počítajú reálne s totálnym nezáujmom štátu a jeho inštitúcií.
Sám tvrdíte že okresné či regionálne nemocnice by sa transformovať mohli. No áno, veď peniaze z rozpočtu za Fica tiekli prúdom iba do FN a ostatné vtedy utreli hubu. Naďalej síce existujú ale ako. Topoľčany a Levice sú ukážka ako funguje zdravotníctvo ak ho šoférujú politici. Poslanci NSK pamätáte určite vtedy vytvorili vlastnú krajskú organizáciu a ani oni nedokázali odvrátiť kolaps.

Tá debata by bola naozaj zaujímavá ale iba za predpokladu, že argumenty by sa predkladali a hodnotili objektívne. Tak ako sú diery v mojej argumentácii, rovnako sú podobné i v argumentácii vašej.
Lenže riešenia sa nehľadajú takou formou ako to robia lekárske odbory.
Možno hlavne preto, že sucho požadovať od podvyživeného zdravotníctva vyššie platy by bola drzosť aj pre najskalnejších fanúšikov sociálneho štátu.
zatial anonym | 06-11-2011 18:32:38
p.Matejička, plne s Vami súhlasím, vidím že aspoň niekto tomu rozumie a po prečítaní si všetko rozoberie na drobné.
P.Klokner má jednu negatívnu skúsenosť a podľa toho tak zhodnotil situáciu-mýliť sa je ľudské.
Dušan Matejička | 06-11-2011 10:45:21
p. Klokner, je to Váš názor, samozrejme Vám ho nikto neberie. Pracujem v zdravotníctve vo veľkej nemocnici, stretávam sa denne aj s pacientami aj lekármi ktorí pracujú alebo pracovali v a.s. Veľmi rád by som Vám vysvetlil, prečo sa darí a.s. a prečo majú vyrovnané rozpočty, avšak to presahuje možnosti tejto diskusie. V prvom rade pri premene nemocníc na a.s. budú trpieť pacienti, nie lekári, nebojte sa. Bohužiaľ máme skúsenosti s nemocnicami typu a.s. prijmu pacienta, pošlú ho zoperovať do štátneho, ptijmu späť a kasíruju peniaze za hospitalizáciu. Samozrejem lukratívne operácie si vykonávajú sami. Nie som apriori proti a.s. , len to nemozu byť veľké UN a FN. Môžu to byť maximálne nemocnice okresného typu. Pretože naozaj dospejeme k tomu, že ťažké operácie nebude kde vykonávať pre ich nerentabilnosť. Druhá vec je správna platba od posiťovní. Ak bude zaplatená plná výška výkonu, tak potom sa môžu baviť o a.s. inak to dobadne konkurzom veľkých nemocníc...a to by bola katastrofa, hlavne pre pacientov , opakujem..my si prácu nájdeme...
je to tazke tu o tom pisat..ale nie je to len o tom ze doktori chcú vyššie platy, to Vás ubezpečujem.
Peter Klokner | 05-11-2011 22:22:14
Reagujem najmä z dôvodu tak srdcervúceho volania po zastavení katastrofy vo forme transformácie nemocníc.
Ako tu už niekto napísal, transformáciou by sa v prvom rade malo dosiahnuť rapídne spomalenie zadlžovania nemocníc. Nie jeho zastavenie. Sprehľadnením evidencie, účtovníctva a tokov financií by to bolo či formou a.s. alebo inou možné. Stav súčasný je jedna obrovská katastrofa a hlavne bordel, v ktorom sa dobre existuje. O lekároch tu už reč bola. Nebudem rozvádzať iba krátko skonštatujem, hromadné výpovede 2500 lekárov sú taká švejkovská predvianočná zábava. Ak by im išlo o lepšie podmienky už dávno pracujú inde a za násobky almužny v SR. Ak tomu tak nie je znamená to že sú alebo leniví alebo vypočítaví. A okrem toho, reálne by si z nich drvivá väčšina do leta ani neškrtla takže výpovede aj s ich dôvodmi sú skôr fraška.

Keď sa ale bavíme o transformácii ktorú žiada zastaviť prezident a dnes i Smer,treba sa baviť aj o tom, že obavy o privatizáciu Pentou zrazu majú tí, čo v tom majú namočené nie prsty ale aj lakte.

Keď sa sociálna vláda bila do pŕs ako zatočí so ZP pre tvorbu zisku, súbežne s tým sa diala jedna z najväčších transakcií v zdravotníckom biznise a to kúpa väčšinového podielu v ZP Apollo Pentou. Fico mlčal a protimonopolný úrad podobne.Napriek tomu že to v tom momente mal byť "spoločenský nepriateľ" sa mu dovolilo ovládnuť tretinu poistného trhu a tým narábať logicky s tretinou z asi 8% HDP, vynakladaných na platby poisťovniam.
Ako rozumieť tomu, že vtedy sa ani vláda ani pán Matejička nebáli "skrytej" formy privatizácie?
Ale poďme ďalej. Postrehol niekto aspoň náznak protestu lekárov, ich odborov či tej tvrdej protiziskovej vlády keď si neskôr malé Apollo dovolilo vstupovať do nepomerne silnejšej Dôvery? To bola priam paródia na tému ako obísť Ficove výplody. Ľudia verili premiérovi a Penta tiež :-)

Bola vtedy nejaká tlačovka alebo mimoriadna schôdza parlamentu? Makové oné bolo. Lebo veď koľko voličov má chuť to vedieť a koľko z nich to ešte aj pochopiť, no nie ?

Za minulej vlády bola riaditeľkou VšZP pani Zvolenská. údajne výborná manažérka. Zostala po nej po odvolaní historicky najväčšia sekera v rozpočte tejto poisťovne a odborníčka sa po voľbách ocitla akoby zázrakom v predstavenstve Dôvery, čiže zamestnankyňou Penty.
A aby toho nebolo pre sociálne mysliaceho málo, je navyše aj tieňovou ministerkou sociálnych vecí za Smer-SD.
Choré, alebo lepšie povedané - paranormálne.

Dnes v správach informácia, že tá štátna ZP, po ktorej všetci prostí občania i ľudoví politici tak bažia prišla o desiatky tisíc poistencov. A 90% odídených ide do Dôvery (Penta). Chýbala už len informácia o dôvodoch ale tie poznáme všetci. Aj lekári aj pacienti.

Takže vyvstáva otázka, ako je možné že súkromná poisťovňa ktorá si za planého mekotania minulej vlády dovolila odmietnuť lekárov, oddelenia či celé nemocnice má každoročne väčší podiel na poistnom trhu?
Lebo je súkromná alebo to len jednoducho robí inak ?

Nedostaneme sa podobnými úvahami aj na koreň toho, prečo zrazu tak ukrutne záleží nemenovaným tisíckam lekárov na osude nemenovaných státisícov pacientov?

Povedzme a zauvažujme trochu spolu, čo je teda skutočnou príčinou že za nás tak vehementne a oduševnene bojujú tí, ktorí nás na pohotovosti po prevození desiatok kilometrov odpálkujú tým že nemajú tetanovku, ktorí vás na infekčnom v Trnave nechajú s prepáčením aj vykáľať sa do lôžka lebo sestrám sa nedovoláte, ktorí vám na JIS-ke pri návšteve s úškľabkom povedia že sa vám nedovolali ale váš príbuzný asi do rána zomrie tak by ste sa s ním už mohli aj rozlúčiť, a ešte......x- ďalších povzbudivých skúseností.

Klamal by som ak by som tvrdil že sú všetci rovnakí. Mám ale smolu, že s tými horšími mám tú česť pomerne často.
Zrejme preto som jednoznačne za transformáciu. A je mi jedno či to bude dnes alebo zajtra. Asi by mi stačilo sa toho iba dožiť.
anonym | 05-11-2011 20:02:27
transformacia stopnuta, moze sa rozkradat dalej
Adela | 05-11-2011 19:09:47
V slobodnej krajine si ho musiš zaplatit,viem o čom hovorim, u nas poistovna a ja ty .Pekny večer
anonym | 05-11-2011 18:15:18
Načo sú lekári a o čom v skutočnosti sú súčasné možnosti liečby? Prečítajte si zaujímavé fakty:

http://zdravy.dobrodruh.net/zaujimavosti/co-nemame-vediet.html
Matej | 05-11-2011 18:02:21
Slobodný výber lekára je v slobodnej krajine samozrejmosťou. Ak nie som spokojný, idem vedľa. Takto je dobrý lekár bohatý, lebo má veľa pacientov, a neschopný nemá čo žrať. Rajóny tiež neprosím, tie sú už len vo väzení.

Zažil som situáciu, keď ortopéd v Seredi po 8-mich návštevách stále predpisoval na opuchnutý členok voľnopredajnú emulziu. V Bratislave ortopéd z 2 metrov hneď zistil, že je to tumor a operácia je neodkladná.

Preto ďakujem za ponuku, ale lekára si zásadne zvolím sám.
Adela | 05-11-2011 16:48:02
pre Mateja:ja si myslim,že bol neštastny krok,aby si každy vyberal lekara kde chce a akeho chce.Preto,lebo tam sa už začinalo kocurkovo,nevieme,kadial kdo beha,nikdo nie je za nič zodpovedny.Uteka nam spod ruky prevencia,lebo rajonny lekar nevie,kde koho ma.Tym padom začali utekat všetci zo svojich rajonov a nemocnic.Menšie sa začali zatvarat a velke profitovali,pritom su tam odbornici možno na nižšej urovni ako v tych menšich.Aj s Galantou to išlo potokom až v poslednej dobe.Teda,to čo sa teraz robi,bolo už vtedy tymto sposobom pripravovane a nikdo nič nezbadal ,len sme sa tešili,že možeme behat po celom Slovensku po lekaroch,.Takže sme vlastne ničí a všetkych.
Dušan Matejička | 05-11-2011 14:32:27
...transformacia stopnuta...malo to predsalen vyznam..
zdravotníctvo | 04-11-2011 21:31:18
toto je jeden z najodbornejších,najkomplexnejších a najucelenejších pohľadov na zdravotníctvo v postsocialistických štátoch po r.1989:
http://umlaufoviny.com/www/res_publica/reportaze/lekari/zdravotni_loupez.html
pre Matej | 04-11-2011 09:44:11
samozrejme, vyber lekara nech je na obcanovi samotnom, ale uhradu lekarskych zakrokov nech prevadza jedna poistovna a myslim si, ze obcana ako takeho, az tolko netrapi kto to zaplati, hlavne ze bude osetreni.
anonym | 04-11-2011 09:38:20
strasne sa mi paci, ako si tu vyberju ludia kam pojdu, ci do galanty, alebo do Trnavy, alebo do Hlohovca, a neuvedomuju si, ze vsade su ti isti lekari, seredski vseobecni lekari chodia vykonvat sluzbu podla toho kde ich zadelia, predtym to bol Hlohovec, teraz chodia do Galanty, potom do Trnavy...Sluzbu zabezpecuje hlohovecka firma a sama zadeluje lekarov, je uplne jedno kam pojdete
Matej | 04-11-2011 09:26:50
Riešenie nie je v tom, že znížime konkurenciu a vytvoríme monopol - to sme tu už mali a vďaka Pente asi aj máme.

Riešenie je otvorenie trhu a sloboda výberu lekára - prečo by o mojom lekárovi mal rozhodovať nejaký exkomunista vo VÚC alebo ktokoľvek iný?

Za seba môžem povedať, že je mi jedno, koho VÚC vybralo. Teraz sa mám akože tešiť, že zmenili namiesto Hlohovca Galantu? To si týmto VÚC vykázalo nejakú činnosť pre občana? Hlohovec bol nezmysel, Galanta tu bola roky predtým.

Mne je jedno, čo schválili - keď sa niečo prihodí, aj tak pôjdem do Trnavy.
.... | 03-11-2011 21:08:36
ja si myslim,ze vsetko je vyvoj, ani to co je dnes,zajtra byt nemusi,prikladom nech su celosvetove protesty, je to len zaciatok, koniec nieje daleko, majovia asi vedeli preco... no,uvidime...
riesenie | 03-11-2011 14:47:30
...nie som zastanca komunizmu, ale socialne zmyslajuci clovek: myslim si, ze keby bola jedna zdravotna poistovna (ved povedzme si uprimne - kolko ludi a ako casto meni zdravotnu poistovnu, hm?)a vsetky nemocnice ostali statne, bol by problem vyrieseny. Bolo by dost penazi pre vsetky a nemuseli by sa zatvarat alebo predavat.
Dušan Matejička | 03-11-2011 14:03:44
ja som pisal ze diskutovat na tomto fore o tom nema vyznam..ochotne vysvetlim kezdemu kto ma zaujem osobne o com je transformacia, reakcia so SME je cistou pravdou...dnes je stretnutie LOZ , budeme mudrejsi... aj ked neviem kolko z Vas prispievatelov je priamimi aktermi ktorych sa transformacia tyka...okrem pacientov samozrejme..
kryštálová gula/ gule/ | 03-11-2011 13:49:36
Pán Vranovič Vás má na háku. A má pravdu.Čo Ste si zvolili, tak to máte.
ištvány lakatosyomyhovo | 03-11-2011 13:10:56
V prípade potreby ze Seredi volajte pani doktor Gyongyku.
V Serdi sa to fonerticky číta ďoňdiku. To aby obyvatelééé Seredi sa vedeli dpohopdnút aj v Galante. Česť práci! Nech žije KSS a šecké okresné pohrebné služby. Tí by mali ministerkovi Ulhárovi či ako sa ten drbo volá boskávar ruky aj rit. Šak vdaka jemu stúpne úmrtnosť o 300 percent. A potom že klesá HDP. Šak ten Miklós tomu hovno rozumí.
pre anonym,najanonymnejsi anonym,p.Matejičku a zdravy sedliacky rozum | 03-11-2011 11:01:06
najtrefnejší názor vystihujúci podstatu tzv."TRANSFORMÁCIE ZDRAVOTNÍCTVA SR" som si prečítal v jednej diskusii na sme.sk a dovolím si ho tu odcitovať:

Ide o dobre premyslený krok.
Slovenská reforma zdravotníctva,ktorá najviac pokročila zo všetkých štátov V 4, nepri-
niesla zlepšenie ani kvalitu poskytovanej zdrav.starostlivosti,ani postavenie pacienta
a lekára a jej jediným merateľným výsledkom je zmena vlastníctva a monopolizácia c e -
l é h o f i n a n c o v a n i a zdr.starostlivosti do pôsobnosti j e d i n e j finančnej
skupiny PENTA.
Chýba naozaj iba posledný krok - privatizácia nemocníc,a systém sa nepriestreľne uzat-
vorí.Penta sa stane na Slovensku pánom života a smrti.
Do slovenského zdravotníczva naozaj ide 7,8 percenta HDP,čo je obrovská suma.
Penta ovládla systém vrátane zdrav,poisťovní - vlastní Dôveru a manažérsky ovládla,vďa-
ka ľudomilnej slovenskej vláde,Všeobecnú zdrav.posťovňu.Jej šéf prišiel z Penty s jasne
zadanou úlohou vykonať istú špinavú robotu - odstaviť všetky konkurenčné zariadenia,
ktoré odmietajú svoje prevzatie Pentou včítane lekární.
Dôvera a VŚZP,ktoré spolu rozhodujú o platbách 93 percent občanov do zdrav.systému,
podľa dnes platného zákona nie sú povinné uzatvárať zmluvy so štátnymi nemocnicami.
Už to urobili v konkurenčných nemocniciach a vyvolalo to lavínu rušenia celých nemoc-
ničných oddelení.Ale iba u konkurencie.Naopak,vlastným sa pridáva,a to sú tie príklady
vzorne a so ziskom pracujúcich nemocníc,ktorými nám máva pred očami Uhliarik.
Ak sa nemocnice podľa Uhliarika stanú štátnymi akciovkami,ale súčasne platí,že Dôvera
a VŠZP v rukách a ovládané Pentou nie sú povinné so štátnymi nemocnicami uzatvárať
zmluvy,urobia to,a tieto nemocnice rýchlo dovedú do krachu,aby ich naozaj odkúpili
za symbolické jedno euro.Pritom ten dlh bude voči ním samým.Geniálne vymyslené,tvrdo
a nekompromisne uvádzané do života.
Obviňujem všetky slovenské vlády,ktoré k danému stavu prispeli,aktom štátneho tero-
rizmu voči vlastným občanom a žiadam vyvodiť osobnú zodpovednosť a zavrieť všetkých
na doživotie bez možnosti predčasného prepustenia.
Žiadam urobiť všetko,aby sa zrušil monopol Penty na zdravie a životy občanov Slovenska.
Stop premenám nemocníc na štátne akciovky,je to príprava na prevzatie Pentou do súk-
romného vlastníctva s výlučnou rozhodovacou právomocou.

A ja len dodám,Boh nám pomáhaj...
Najanonymnejsi anonym | 03-11-2011 10:39:58
Uz vas nebuden dalej trapit pan Matejicka, dakujem za Vasu vycerpavaju odpoved ohladom tych kontrolnych mechanizmov. A to, ze nebudu nemocnice tvorit dlh, som nikdy netvrdil, hovorim, ze pri regularnej obchodnej spolocnosti sa bude menej kradnut, cim bude viac penazi aj pre lekarov. Ostavam s pozdravom a vsetkym diskutujucim zelam vela zdravia aby ste v seredi a okolí nikdy nepotrebovali vyuzit pohotovost.
Jozef | 03-11-2011 10:21:56
pre: pre
len potom pocitaj s tymto:
Tomu, kto zneužije linku tiesňového volania 112 môže byť uložená pokuta až do výšky 1659 Eur. Za zneužitie linky 112 sa považuje úmyselné vyžiadanie poskytnutia pomoci, ktorá nebola potrebná, alebo úmyselné blokovanie linky tiesňového volania.
pre vsetkych | 03-11-2011 10:10:10
Vazeni spoluobcania, co keby sme zacali hrat hru, ktoru zacali ti, ktori osuhlasili ukoncenie pohotovosti v Seredi???
Ak budete potrebovat zdravotnu pomoc, volajte 112 a lekar pride rovno k Vam (pri hlaseni nezabudnite ale povedat, ze "umierate" i ked Vas bude boliet len hlava) S pozdravom, "poriadok v mastali"
hmla | 03-11-2011 07:44:36
anonym-3.11.o 6.33 myslíte, že Galanta bude lepšia ako Trnava. Prečo nás najprv Galanta nechcela, museli sme do Hlohovca. Aj tak si myslím, že Galanta nás nevíta s otvorenou náručou, a predsa Trnava podľa m,ôjho názoru je trocha na inej úrovni ako Galanta. To je len môj názor.
Dušan Matejička | 03-11-2011 07:09:39
pan Anonym, ked sa teda nepodpisujete, neviem ako hlboko vidite do problematiky, ale ked si myslite ze velke nemocnice, ak sa stanu a.s. a nebudu tvorit dlh, tak ste na velkom omyle. Resp. je to mozne, ale museli by sa vzdat tych najtazsich vykonov, alebo by museli byt nastavene spravne platby poistovni. Druha moznost je malo realna, to znamena, ze tazke vykony by v SR nemal kto robit...verte mi viem o com hovorim...cez diskusiu sa vsak tato prblematika preberat neda..ale kazdy ma pravo na nazor, to je pravda...
anonym | 03-11-2011 06:33:21
nehovorte prosim za vsetkych, ja napr. zaujem o trnavu nemam, a pokial viem ani trnava nema zaujem o pacientov zo serede
Tak mi teda | 03-11-2011 01:43:02
tie uzasne kontrolne mechanizmy a zodpovednost vysvetlite pan Matejicka, rad sa necham poucit, pretoze akosi nefunguju. co funguje niekolko desatroci je sproste rozkradanie. A aby som nezabudol, jeden kontrolny mechanizmus ale urcite pozname vsetci, vyrobit milionove dlhy cez tie spravne firmy a potom do nemocnic naliat peniaze z nasich dani. dakujem pekne za takyto cirkus.
anonym | 02-11-2011 21:50:30
Načo máme poslancov vo VUC, prečo sereďania nemôžu na pohotovosť do Trnavy, keď mohli do Hlohovca, tak prečo nie do Trnavy. Občan je vzduch, to už v tomto štáte nikomu nezáleží na ľudoch. Prehadzujúnás, najprv Sereď, potom nič, potom Hlohovec,potom Galanta ale my máme záujem o Trnavu.
Dušan Matejička | 02-11-2011 21:24:16
pán, ktorý píše pod pseudonymom: sedliacky rozum
Vy nemáte ani šajnu o čom je transformácia nemocníc.Štát ná totiž pri dnešnom usporiadaní nemocníc také isté kontrolné mechanizmy aké bude mať pri premene na a.s. s tým rozdielom že veľké nemocnice ak budú a.s. tak buddú na tretí deň vytvárať dlh a tým pádom pôjdu do konkurzu...takže ten sedliacky rozum naozaj treba používať, máte pravdu...
pre naco taka LSPP? | 02-11-2011 11:43:04 | 02-11-2011 21:14:50
ošetrenie samozrejme nbolo správne, ale hryzná rana sa nešije...len tak pre info :)
anonym | 02-11-2011 18:13:36
super, super, super...konecne niekto otvorene povie ako sa veci maju.
Zdravy sedliacky rozum | 02-11-2011 18:00:49
Obcas treba mat aj ten. Pretoze do nemoty kopirovat cudzie nazory a vyjadrenia je ubohe. Sme fakt vsetci na hlavu padnuty a nikto si nevie urobit vlastny nazor. Transformacia zdravotnictva je dobra vec. Pre jednoduchost len par dovodov: Momentalny stav vyhovuje len zlodejom, podvodnikom a odborom [tretia skupina kludne moze spadat do prvych dvoch] a to preto, lebo nemocnice nemaju absolutne ziadny prehlad o tom, co kolko stoji, komu a zaco platia, miliony eur vyhadzuju von oknom, slusne povedane platia miliony spriaznenym dodavatelskym firmam = kradnutie. Nemaju ziadne uctovnictvo,dozornu radu, nikto nie je za nic zodpovedny. Kazdy novy riaditel len podpise nove zmluvy, uleje par milionov je odvolany, pride novy riaditel atd. kolo kolo mlynske...
transformacia na a.s. alebo s.r.o. pre mna za mna aj na babku blazkovu, len to musi byt regularna obchodna spolocnost, nemocniciam dava povinnosti, evidovat a kontrolovat kazde jedno euro ktore cez nich prejde a samozrejme aj rucenie je uz ina kava. Pre tych pomalsich len dodam, ze je uplne jedno na co sa transformuju stale je 100% vlastnikom akciovky, sro-cky stat, zmena vlastnika nema so zmenou obchodnej formy nic spolocne. odborarske bububu plati naozaj len pre slabomyselnych.

To ze bude starostlivost menej dostupna je cisty blud, staci si precitat prispevok o 11:43. Starostlivost je uz teraz takmer nedostupna, lebo vacsina penazi ktore v zdravotnictve su, sa ukradne. Kazdy rok tam my vsetci odvedieme viac ako 100 miliard, a to je 100.000.000.000,- byvalych korun, a to my chce niekto tvrdit ze nie su peniaze na jednu poondiatu protitetanovku, ved to je vysmech.

Uz len posledna poznamka, civilizovany svet nas nema za blaznov ani exotov. staci aby nahodny turista potreboval akutne osetrit v nemocnici v galante alebo trnave, jedine co ho tam caka je spina, smrad, bordel a castokrat neochota. civilizovany svet vie, ze sme na urovni lepsich africkych statov, len to nehovori nahlas. a just sem zatiahnem politiku:D skuste sa opytat sudruhov pasku, fica, gasparovica, schustera kde sa nechavaju osetrovat oni a ich rodiny.
čo si myslia o slovenskom zdravotníctve: | 02-11-2011 15:24:35
Na situáciu na Slovensku najnovšie reagujú aj odborové združenia lekárov Poľska (OZZL), Česka (LOK-SČL) a Maďarska (MOSZ). Podľa ich stanoviska sú združenia krajín V4 šokované prístupom slovenského rezortu zdravotníctva. Aj ony upriamili pozornosť na obavy z transformácie.

"Navrhovaná transformácia všetkých štátnych nemocníc, vrátane fakultných a univerzitných, nemá obdobu v krajinách Európskej únie a vytvára nebezpečný precedens pre celý región aj Európu," píšu.

Tvrdia ďalej, že proces ohrozuje verejný charakter zdravotníctva a jeho dostupnosť pre široké obyvateľstvo.

"Navyše umožňuje priame napojenie súkromných finančných skupín na verejné finančné zdroje a ohrozuje charakter a funkcie samotného štátu. Ministerstvo zdravotníctva SR sa týmto zbavuje priamej zodpovednosti za zabezpečenie zdravotnej starostlivosti. Urobíme všetko pre to, aby sa podobné pokusy politikov nezopakovali v žiadnej krajine V4," dodávajú.

Podotýkam,že keď transformácia v zdravotníctve prebehne a štát stratí kontrolu nad zdravotníctvom,ktoré odovzdá ako na tácke do súkromných rúk,bude nás mať civilizovaný svet za bláznov alebo exotov.
Nevyplakavat | 02-11-2011 14:35:13
na SOL ale treba sa riadne stazovat, ked si budete usta obtierat len na internete nikdy sa nic nepohne dopredu. Mali ste dat tej lekarke jasne najavo, ze si neplni svoje povinnosti, za ktore je platena. Obratit sa mozte na prevadzkovatela pohotovosti, potom na VUC a nasledne, ak si myslite, ze nizsie instancie nemaju pravdu, aj na urad pre dohlad nad zdravotnou starostlivostou. A verte mi, ze podana staznost tej lekarke urcite spestri sviatky.
naco taka LSPP? | 02-11-2011 11:43:04
v nedelu, pocas vykonu prace, ma pohryzol klientov pes. oznamila som udalost zamestnavatelovi a kedze pes nebol ockovany, musela som ist na LSPP vtedy este do Hlohovca. Lekarka, - mimochodom zo Serede- ktora mala sluzbu, ma vysetrila nasledovnym sposobom: zo stolicky od stola pozrela na moje poranenie zo vzdialenosti asi 3 m, bez akejkolvek dezinfekcie, osetrenia alebo blizsieho posudenia poranenia mi oznamila, ze nema k dispozicii protitetanovku, ze musim ist rano k svojmu obvodnemu lekarovi. No a tak som merala 20 km do a z Hlohovca zbytocne, zaplatila som 2€ za navstevu pohotovosti. Pochytil ma smiech cez slzy, ze to som si mohla radsej dat niekde kavu :). Tak sa pytam, naco je sluzba LSPP, ked prvu pomoc neposkytnu? Ranu doteraz za 6 tyzdnov nemam zahojenu, pretoze pes sa trafil rovno pod koleno, na miesto, kde ohybame kolenom. Rana sa mi stale otvara. Pritom stacilo malo. Lekarka mi mala na ranu pozriet blizsie - stacil by jeden - dva stehy, vypisat jeden recept na protitetanovku, ja by som si ju v lekarni vyzdvihla a mohla ma na mieste aj zaockovat. Uz sa tesim na lekarov z Ukrajiny. :)
anonym | 01-11-2011 23:49:14
anonym a naco pohotovost v seredi? co tu spravi? lekar sice vysetri ale bez vybavenia pristrojmi vela toho nenarobi. Aj tak vsetko co patri skutocne na pohotovost muselo byt riesene v GA... zbytocne v seredi pohotovost ked tu nie su k tomu podmienky.
abcd | 01-11-2011 20:11:59
...aspon nejaka pohotovost,aj ked v trnave by to bolo lepsie,aj kvoli spojom-vlak,autobus,...a najidealnejsia by bola pohotovost v seredi,...aspon pre deti
LsPP | 01-11-2011 18:43:49
O LsPP rozhoduje VÚC Trnava - máme tam poslancov , treba sa ich opýtať .
anonym | 01-11-2011 14:01:07
najlepsie by bolo,keby pohotovost bola v Seredi a nie,aby ludia takto chodili.Vsetko to tu ide dolu vodou,co k tomu uz dodat,len co rozhodnu ini.A obcan sa musi,len prispôsobit,ale dokedy?.....
anonym | 01-11-2011 13:25:21
Prečo mesto radšej nevybavuje LSPP s Trnavou. Aj teda pre spádovú oblasť Pusté,Zemanské Sady, Šalgočka a iné, by bola lepšia Trnava. Veď máme aj poslanca vo VUC, tak teda nech niečo robí pre Sereď, na LSPP do Trnavy. Čo nato p. Vranovič poslanec VUC.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign