Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Porovnajme si naše súčasné členstvo v NATO s niekdajším členstvom vo vojenskom pakte komunistických štátov - Varšavskej zmluve.

Miloš MajkoDátum12. 03. 2019 22:07:13TémaAktuálne témy

Porovnajme si naše súčasné členstvo v NATO s niekdajším členstvom vo vojenskom pakte komunistických štátov - Varšavskej zmluve.
Ako člen Varšavskej zmluvy Československo vynakladalo na armádu v niektorých rokoch až 19% všetkých štátnych výdavkov (6% HDP) - ako člen NATO investujeme do obrany niečo cez 1% HDP. Ako člen Varšavskej zmluvy sme museli mať dvojročnú povinnú vojenskú službu všetkých mužov - dnes máme malú profesionálnu armádu. V roku 1968 na nás ostatní členovia Varšavskej zmluvy zaútočili a Sovietsky zväz potom na našom území rozmiestnil 75 000 okupačných vojakov, ktorých sme museli živiť. V dejinách NATO nikdy nedošlo k útoku armád proti niektorému svojmu členovi, na našom území nie sú žiadni okupační a vlastne ani spojeneckí vojaci. Hegemón Varšavskej zmluvy Sovietsky zväz využíval územie Československa doslova ako kolóniu - napríklad za vyťažený český urán, z ktorého sa vyrábali sovietske jadrové zbrane, platil len zlomok jeho skutočnej ceny, a pri jeho ťažbe pracovali politickí väzni ako otroci odsúdení na smrť ožiarením. Dnes nám chcú dať USA peniaze na rekonštrukciu letísk, ktoré by slúžili spoločnej obrane NATO, ale naše ministerstvo obrany vedené nominanti SNS tieto peniaze odmieta. Sovietsky zväz rozumej imperiálne Rusko vnímal naše územie a našich vojakov ako spotrebný materiál, ktorého úlohou je zhorieť v prvých dňoch prípadného konfliktu, aby potom nastúpili sovietske vojská kdesi z hlbín Ázie. Dnes sa už nenachádzame na línii geopolitického konfliktu a nárazníkovú zónu pre nás tvoria pobaltské štáty a Ukrajina. - Nech sa na to pozerám z ktorejkoľvek strany, vyzerá to s odstupom času ako malý zázrak. Až na tých SNSákov a Harabina.

Fotka Juraja Smatanu.

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
snivat o velkom rusku? | 14-03-2019 16:21:12
Chudacik, uz sa zobud!
Tu ide o Slovensko. Ide aj o takeho ako si Ty. Si slovak? Ci tebe ide o to, aby si sa mal lepsie vo vykoristovanej krajine, aby si bol stale otrokom? Ci sa uz ucis a ci vies po nemecky? Lebo aj nasi pradedovia sa museli nasilu ucit po madarsky. Tak este raz - o co ti ide? Unionista. O susedovu prdelku?
Potom nie si Slovak a vdaka takym chudacikom ako si ty, tu mame velkosklady a lacnu pracovnu silu.
Banány raz budú rásť aj u nás!Otepluje sa. | 14-03-2019 15:30:09
Pohrdať demokraciou, EU a NATO, snívať o veľkom Rusku, komunistoch, bolševikoch, zobrazovať totalitnú minulosť ako niečo pozitívne, nedokáže dnes snáď ani dement...preto som si istý, že ide o propagandu a platených trolov. Myslím, že viacerí by sa mali vrátiť na stromy, to že demokracia u nás často zlyháva, to je vec prístupu národa k sebe samému. Sú krajiny kde funguje veľmi dobre a rozdiel životnej úrovne je vedieť hneď pár km za BA smer Viedeň. Nie EU je zlá, že sem pošle eurofondy, ale čo národ zvolí do funkcií a to zvolené ako ich prerozdeluje. To ako sa máme za to si môžeme sami, a ak ste v domienke, že Brežnev, Lenin, Hitler alebo iný ... to myslel pre Vás lepšie a preto volíte Kotlebu, vrátte sa radšej na stromy.
pre demokracia | 14-03-2019 14:47:59
ty si ktory???....tipujem debil ;-)
anonym | 14-03-2019 14:12:08
A načo sú v Afganistane? Poprosím racionálnu odpoveď. Ďakujem.
Pre počítam zničené mesta | 14-03-2019 13:21:03
Keď už niečo zavesíte na internet,tak si overte fakty.Kde je NATO?Len v Afganistane.O čo Vám vlastne všetkým ide?To by som rád vedel.Len počujete o stosest,a to je všetko.Mate nejakú rozumnú alernativu?
demokracia | 14-03-2019 13:02:41
dnes su uznavani ti, co v minulosti boli na okraji spolocnosti - kriminalnici, darmozraci, prizivnici, buzeranti, vykrmeny antisportovci, vychcanci, zakeraci, debili a tak.
...to je ta nasa vysnivana demokracia
...syfilis | 14-03-2019 11:20:46
...zamyslel si sa preco?
Ci aj ty si z tych ritasov. Vies, ze aj taka opica, ci ine zviera vie, ze ma partnera opacneho pohlavia? Takych buzerantov niekedy oznacovali za ,,uchylku,,. Zrazu su moderni? Necudujem sa, ked niekori taki riadia aj uniu.
pocitam znicene mesta | 14-03-2019 11:15:06
ale nejaky chudak zabudol, ze prave nemci zacali vojnu.
skus spocitat, v kolkych statoch zostali ruski vojaci a v kolkych statoch su ,,zachrancovia,, z NATO.
Nie je to zlozita matematika. Su tam, kde je nejake bohatstvo a su tam, kde maju blizsie k provokovaniu inych statov, ...aby ich potom mohli ,,ochranovat,,.
Skoda, ze niekto cita len medzi riadkami a pocuva len to, co mu je pre ucho prijemne.
Zasadne vsak nebudem volit tych, ktori verejne propaguju lezby a buzikov a som za tych, ktori chcu zachovat Slovensko!
Obyvatel | 14-03-2019 10:45:36
Historia ukazala ,ze v členkych statoch nato sa zije lepsie.Spojenci Ruska to je smrad,chudoba, nestovice,syfilis.
názor | 14-03-2019 10:09:38
Tak ako USA, tak aj Rusko a iné štáty profitujú najmä na zbrojení, ktoré vyvážame do chudobných štátov, kde za bojuje, kde trpia tí najzraniteľnejší. Ale pritom nezabúdame tam posielať vojska na upokojenie situácie. Nie je to farizejstvo? Som len obyčajný človeka, ale si myslím, že sme im mali pomáhať tak, že by sme ich naučili robiť, obrábať si pôdu, aby boli sebestační, aby neboli až tak odkázaní na humanitnú výpomoc! Ale táto taktika je výhodná pre USA. Aby sa mali kam rozťahovať, potrebujú aj nás. Zožerú nás aj s pantoflami. Keď sa spamätáme, nebude už úniku.
tak teda porovnajme si | 14-03-2019 09:14:52
porovnajme si len tak pre zaujímavosť koľko štátov rozbombardovali zničili celé mestá a štáty v mene mieru Ruskí vojaci a koľko štátov vraj v mene Mieru zničili, rozbombardovali pozabíjali aj nevinných obyvateľov a ich vyhnali z domovov , z krajiny z ich vlasti vojaci z NATO myslím, že je to veľmi ľahká matematika
zahradnik | 14-03-2019 07:10:52
Rus sa na teba Vlado, moze z vysoka vysrat. Ale American ta zozere, skoda ta nebude.
Vlado | 14-03-2019 00:57:20
Radšej Pershing v záhrade, ako Rusa na hrade.
preobyvatel | 14-03-2019 00:16:36
Prečo píšeš Trump ? On sám sa nezvolil za prezidenta USA. Vyhral voľby tak že ľudia mu dali právomoc aby obhajoval ich záujmy.
To že americký národ považuje zvyšok sveta za svoje kolónie je realita.
Aj média ako týžden, denniN, smecko, trend vykresluje Trumpa ako všetko to zlé čo amerika robí a tvária sa že občania ameriky to musia trpieť.

Treba k článku dodať že Smatana je Budajov lokaj či sekretárka ? V parlamentných kuloároch saˇúdajne šepká že keĎ Matovič označil USA za agresora tak Budaj a Smatana napochodovali do Matovičovej Kancelárii a žiadali aby okamžite to vyhlásenie stiahol inak odídu z SAS. Ale ako dobre vieme Budaj sa bude držať svojho miestečka aj keby mal za pár rokov spievať na námestí ruskú hymnu :)
dám si vizitku napr. ANTISMATANA | 13-03-2019 23:05:30
ak tento učiteľ dejepisu tvrdí:
V dejinách NATO nikdy nedošlo k útoku armád proti niektorému svojmu členovi a bla bla bla
a čo taký útok Turecka voči Grécku oba sú členmi NATO?
(ak učí Vaše decká Dejepis Tak by som sa veľmi zamyslel...)
Niekedy je mlčať zlato.
Ak uvádzate DOMIENKY za FAKTY.

TOTO JE ZMLUVA MEDZI USA A SR nie NATO
Vypočul som si besedu s novinármi A. Danka:

https://www.ta3.com/clanok/1150314/tb-a-danka-o-financiach-na-rekonstrukciu-letisk.html

Ak si to skutočne vypočujete, tak sa Vás pýtam sú TÝ VAŠI NOVINÁRI SÚ SKUTOČNE PRI ZMYSLOCH.
Ak im niekto vysvetľuje niečo (a to je jedno či je to Danko Fico Kiska) ONI NECHÁPALI alebo nechceli pochopiť podstatu
veci!!!!
Už im to musel povedať na sedláka.
Zmluva dojednaná s Lajčákom ktorá PODMIEŇUJE PRÍTOMNOSť AMERICKÝCH VOJSK NA ÚZEMÍ ZVRCHOVANEJ SLOVENSKEJ REPUBLIKY NA NEURČITO ČIŽE AJ TRVALO!!!!
PREDCHÁDZA pred zmluvu o čerpaný tých sľúbených cca 105 miliónov.
Ak JE PRIJATÁ ZMLUVA A ZMLUVNÉ PODMIENKY USA PLATÍ NA TÝCHTO ÚZEMNÝCH OBLASTIACH JURISDIKCIA USA!!!
No nikto Nám nemôže dať viac ako ONI Nám môžu sľúbiť!
Aj o tých percentách by som si chcel podiskutovať ale nestíham.
Tak možno inokedy.

Vložil Hanto
Obyvatel | 13-03-2019 22:23:09
Milos ale uznaj staci len jeden clanok pro zapredaneho Smatanu a uz to vre😂
Obyvatel | 13-03-2019 22:18:10
Normalne sa nestacim cudovat ako to niekomu v hlavach dobre drbe. To naozaj nevidite kam to speje? Nevnimate to ze ta hrdza Trump uz vykrikuje do sveta ze staty budu musiet platit usa za ochranu a bezpecnost? Ale najskor nas usa zatiahne do nepriatelstva s Ruskom. A presne to potrebuju docielit
názor | 13-03-2019 21:48:44
To si naši politici myslia, že to dostanú len tak? Kto už dáva bez toho, že by si potom neuplatňoval nároky? Pri počutí tej sumy, sa im zaiskrilo pre očami a už počítali. Ešte sa nepoučili s tzv. zahraničnými investormi? Koľko nás to stálo a stojí? Aby tu ostali, ešte my im musíme platiť, a aj tak odchádzajú. Čo tu po nich ostáva? Zničené obrovské hektáre kvalitnej ornej pôdy a prázdne stavby. Ešte im to nedošlo, že USA chce ovládnuť svet? Hľadá tie najzraniteľnejšie miesta a to sú peniaze. Žiaľ, sa im darí.
serem on line | 13-03-2019 20:40:07
Vsetky zakladne su nakladne len u nas su zadarmo.
gulak | 13-03-2019 20:13:09
Aj tak je cela EU v područí USA,amíci majú po svete okolo 800 základní a,či na Slovensku bude 800-prvá ,to je úplne jedno,len aby ju neumiestnili niekde pri ciganskej osade,lebo zber železa tam bude frčať jedna radosť
pre ,,este jeden... | 13-03-2019 19:42:09
Nemam 14. Ale ty si asi hovno pamatas ako bolo.
Napriklad slavny Milex. Druha najvacsia susicka mlieka... auta s mliekom stali po benzinku. susina sa vyvazala do holanska a naspat chodila slaaavna nescafe.
Co je tam teraz? Kde su tie kravy co mlieko davali? a svinacinu kupukes v kauflande? Tu nemecku ci holansku? Kde su nase chovy?
Tak sa zamysli, ci je to take ruske, bolsevicke, ked obhajujem SLOVENSKO?
Chod sa strcit amikom do dierky. Nemali sme vela, ale aj to malo nasi mocepani dali kapitalistom donpapule a teraz cakame, co nam podhodia!
Asi preto je tu tolko vyrobnych hal, ktore sa daju lahko rozobrat a prestahovat do inej vykoristovanej krajiny. Ty truuba!
pre ratafak plachta | 13-03-2019 19:35:47
Prečo nenapíšeš aj o druhej strane ? Američania si bez mandátu OSN ľubovolne bombardujú každú krajinu ktorá nesúhlasí s ich politikou alebo má ropu. Vďaka bohu že na slovensku nie je ropa lebo už by sme tu mali kobylky z USA aj s armádou pod zámienkou že nie sme dostatočne demokratický.
pre ratafak plachta | 13-03-2019 19:31:50
lebo amici sa pravda pytaju. asi doteraz hladaju zbrane hromadneho nicenia v iraku,ale bleskurychlo nasli ropu. Prve co povedal venezuelsko americky opozicny lider bolo,ze statne ropne spolocnosti pojdu na burzu,zipujem,ze majoritnu cast urcite odkupi nejaky domaci carlos...
zlaty to spojenec,co ti chce dat 100 milionov,nedas mi aspon 100 tisic kupim si nejaky mercedes
ratafak plachta | 13-03-2019 18:26:43
No nám sa tu z relatívne bezpečnej diaľky dobre háda o tom či je lepší američan alebo rus, no skúste sa spýtať v Litve, Lotyšsku kdo pre nich predstavuje hrozbu a predstavte si ako by sa k nim Rusi správali ak by neboli v Nato..pravdepodobne rovnako ako sa správajú voči Ukrajine...Rusi sa nepytaju ci môžu poslať armádu na územie iného štátu, nepytali sa ani v 68, Nato pošle ponuku na výstavbu infraštruktúry a nechá štát sa rozhodnúť, Česi odmietli radar, my letisko, nič sa nedeje.a to práve v ten rozdiel v chovani týchto mocností
seredan | 13-03-2019 18:23:38
gulak tak teraz si prestrelil, mal som ta za inteligentnejsieho. Podla tvojej logiky teda vyrabaju sa tu auta v nemeckej, francuzskej, korejskej automobilke tak nech nam nemci, francuzi, korejci postavia cestu a dialnice, sak tadial expeduju auta do sveta. Toto je logika ach jaj.
Ešte jeden príspevok... | 13-03-2019 17:46:05
špecialne pre neuveritelné...tvoj prehľad je na úrovni 14 ročného chlapca, nie si ty Blaha?

Slovensko je samostatne aj zvrchovane, čo tu kto predal za euro?Kedy sme boli sebestacný ty ...???O 20 rokov tu budú mimozemstania. Kde sú moslimovia, žiadneho nevidím.
To je diskusia... | 13-03-2019 17:41:24
Otáčať sa smerom k rusom, obhajovať komunistov, bolševikov, miešať si záujmy firmy SNS so záujmami repuliky, odmietať NATO a EU a domnievať sa že sloboda a superživot je Bielorusko, tak to je úplne choré, ani si nemyslím, že to je prevažný názor vačšiny, to len tu sa zišlo toľko luzrov, tie ŠTB-acke koreňe sú v okolí mesta ešte silné, verím tomu že tu leninizmus kvitol, vidím to aj podľa vysledkov, ktoré tu dosiahol Lupták, Mečiar, Slota, Fico a ostatní plebs ako napr. plagiator kapitán. Pevne verím že aj v sobotu v meste vyhrá chamradin. A úplne chápem prečo je tu toľko montážnych hál koncentrovaných na jednej kope ako nikde inde v republike.
neuveritelne | 13-03-2019 17:41:07
ako tento (este) slovensky narod rychlo zabuda, ze je slovensky.
Zrazu ste vsetci proeuropsky, proamericky, ale... co dobre ich demokracia priniesla?
Zamyslite sa.
NATO? To nato, kde namiesto zachovania mieru sa roztahuje a zmierenie predlzuje a napokon zostava na zachovanie ,,pokoja,,? Ja tomu hovorim okupacia.
V minulosti sme sa branili proti zapadu, pred kapitalistami, pred NATOm. Zrazu je to ruka v ruke? Aki su ,,uzasni,,? Proti komu sa budeme branit za 20 rokov? Az tu budu moslimovia,...
Ake vojenska podpora na ochranu?
Kde a kam sa podelo samostatne zvrchovane Slovensko?
Preco sa viete za jedno euro predat zapadu? Co si myslite, dokedy budeme pre zapad dobry?
Co este mame a potrebuju to rozdrbat?
Boli sme sebestacny, a aki sme teraz? Mame dost domacej produkcie potravin? ... Zamyslite sa. Naozaj sa zamyslite, kym mate vlastnu hlavu nevymytu europskymi dristami.
demokracia | 13-03-2019 15:34:08
vcera vo vecernej relacii STV kde vystupovali kandidati na prezidenta, o.i. p.Chmelar cital spravu z MNV, z coho presne sa ciastka 105 ml. sklada:
-len 25% bolo urcenych na modernizaciu niecoho
-ostatne peniaze mali ist na hmotne zabezpecenie vojakov a ich rodin na uzemi SR
Obyvatel | 13-03-2019 15:18:16
A ja si myslim ze uz si tiez zmagoreny z tej usa propagandy. Gulak preber sa ved doteraz si bol v normalnom stave
gulak | 13-03-2019 15:03:51
Myslím si,že ked sme od amíkov kupili stihačky,tak by bolo dobre opraviť letiska,lebo kde potom budu pristávať stihačky a že SNS-áci su proti prijatiu 105 milionov,asi sa z nich neda dať bokom niečo pre našich ľudí..
Vlado | 13-03-2019 14:38:08
pre Pre Vlado | 13-03-2019 13:59:37
Ešteže máme mudrlantov ako ty. Tak sa utekaj poradiť do kaviarničky a vysvetli nám to :-)
Odpoveď | 13-03-2019 14:37:06
Len privilegovaný hlupák si môže myslieť že niekto niekomu dá peniaze len tak ˇzadarmoˇ.
Do tejto kategórie zapadá aj Smatana a jeho prívrženci.
Už len to spojenie - Dám peniaze zadarmo.

Jednoducho nie ! Nech peniaze dajú radšej do Sýrie, Iraku, Afganistanu kde zbombardovali školy a nemocnice !

Okupanti a vrahovia tu idú hrať na Slovákoch hru oko nám chcú dať zadarmo peniaze a ešte ich ambasáda podáva sťažnosť akým právam si ich nezoberieme... Krvavé peniaze
obyvatel | 13-03-2019 14:11:57
treba si uvedomit jedno a hlavne to podstatne. Keby ze nam Rusko nechce dat slobodu zacinajucu v 89 a naslednym odchodom ich vojsk tak ju proste nemame. A toto co tu prezentuje trollko Smatana nie je nic ine len to co som tu uz napisal. Toto co sa tu deje je len sprosta korupcia kedy si nas za ich nekryte papieriky ktore budu mat cenu wc papiera, jednoducho kúpili a este viac kupuju. Len to Smatane nevidi alebo je skor sucastou tohoto obchodu cez nejaku neziskovu organizaciu ktorej je clenom a v ktorej pozadi je usa. Ved len tento jeden nakup usa srotov za 1,4 mld, a bude ich podstatne viac, je viac ako stalo SK financovanie svojho podielu Varsavskemo paktu. Takto cielene si nas aj nadalej sprosto kupuju a presne takto si kupili aj napr. Čaputovu, ze jej usa dali nejaku akoze cenu ktoru ale zaroven stedro ohodnotili a preposlali na jej konto. A toto je presny scenar a zaciatok sprostej korupcie usa cez akoze rozne dary na lestisko a pod. alebo cez rozne akoze ocenenia a pod. Ja nie som rusofil lebo aj ich mam na haku ale toto co sa tu deje nie je nic ine len sprosta korupcia na zbedacenom narode a jeho takto rozkradnutom state a jeho majetku
seredan | 13-03-2019 14:08:13
pan Majko vy skutocne verite ze ide o nevyhnutnu modernizaciu letisk? Pokial viem na tych letiskach bezne pristavaju lietadla aj helikoptery. Neni su v katastrofalnom stave, neni su v stave ze ich treba rozsirovat ani zvacsovat. Ved nebudme uz hlupaci Slovaci ktory veria vsetkemu co z USA a NATO rozpravaju. Tu nejde NATO o to aby mali slovaci moderne letiska, tu ide len o to aby tu malo zastupenie na nasom uzemi USA. Aky plan zadrziavania, co je toto za blabol? Normalnemu cloveku sa nad tym az rozum zastavi, koho chceme zadrziavat? Spolocnost je rozdelena vdaka neustalemu straseniu ruskou hrozbou. Ale hrozba skorej prichadza z USA, ty rusia len tak medzinarodne dohody, ty zvrhavaju vlady, ty nerespuktuju rozhodnutia OSN a utocia na suverenne staty. Ved staci najnovsi pripad ako sa snazia zvrhnut vladu vo Venezuele a privlastnit si ich ropne polia. Ale konecne aj daktory v EU dostavaju rozum a konecne sa vyjadrili aj oficialne a to konkretne sefka európskej zahraničnej politiky Federica Mogheriniová, ktorá povedala v utorok v Bezpečnostnej rade OSN v New Yorku, že varuje pred akýmkoľvek vojenským zásahom vo Venezuele. Treba uz dat mantinely aj USa a ukazat im ze nemozu si robit co im napadne. Vcera napadli Syriu, dneska napadnu Venezuelu a zajtra mozno EU. U nich clovek nikdy nevie, neni su to doveryhodny partneri a uz vobec nepozeraju na zaujmy EU ale len na svoje vlastne. A to musi vidiet kazdy, kto ma len trochu rozumu.
Pre Vlado | 13-03-2019 13:59:37
Len trepeš a trepeš,nemáš o ničom ani šajnu,všetko miešas dohromady,je to proste katastrofa.
Vlado | 13-03-2019 13:36:50
pre Miloš Majko | 13-03-2019 12:07:39
V čom nemá pravdu? Spýtam sa opačne a v čom má? Píše, že na našom území nie sú žiadny okupační ani spojeneckí vojaci. Určitý počet vojakov z USA tu máme takmer pravidelne. V Európe je umiestnených niekoľko desiatok tisíc vojakov z USA. Pýtam sa načo? V roku 1991 sa z Európy, vrátane územia ČSFR, stiahli posledné vojská ZSSR. Len vojská USA nie. Prečo? Pravidelne cez naše územie smerujú na východ vlaky naložené vojenskou, prevažne americkou technikou. Kam smerujú a načo?
seredan | 13-03-2019 13:27:36
estonsko . litva lotyssko stavaju mur na hraniciach s ruskom ,Poliaci budu mat jadrove rakety len najmudrejsi sudruhovia kremelsko-slovenska svoloc chce vystpit z nato a darovat nam zivotnu uroven zaostaleho komunistickeho vychodu.
tomáš | 13-03-2019 12:42:03
náčelník generálneho štábu Armády ČR Aleš Opata: "Lepší bezpečnostní systém než NATO dnes nenajdete."
Ten chlap asi sakra vie, čo hovorí, na rozdiel od prihlúplych krčmových drístačov, ktorí rozumejú všetkému a ničomu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-03-2019 12:39:41
demokracia | 13-03-2019 12:21:17 | - vojenske zoskupenie krajin nezavislou organizaciou?

Vy vobec aspon tusite, o com je rec?

NATO je VOJENSKYM zoskupenim krajin, ktore maju urcite postoje, hodnoty a zaujmy.

Svet bol, je a vzdy bude minimalne bipolarny. Pozname mocnosti presadzujuce zaujmy a hodoty svoje.

Nezavisle maju / musia byt nadnarodne pozorovacie zoskupenia - snad OBSE a pod. No nie vojenske zoskupenia.

Boze, to su nazory, to sa mi snad zda...
demokracia | 13-03-2019 12:21:17
vsetko by bolo v poriadku keby bolo NATO nezavislou organizaciou a nie vykonavatelom zastresujucim zaujmy USA.
demokracia | 13-03-2019 12:18:21
na rusov ste nadavali, americania vam nevadia
Vy blázni... | 13-03-2019 12:13:59
Napíšte alternatívu Slovenska ,keby vystúpila z NATO,z EU.Az sa mi nechce veriť,že ozaj existuju takí blbeckovia,ktorí to propagujú,a ešte si nárokujú,že je to v záujmu Slovensko,bože
to snáď nie je ani možné,ako môžu byť ľudia dezorientovaní a hlúpi.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-03-2019 12:07:39
Realita | 13-03-2019 12:03:43 | - v com konkretne Smatana nema pravdu v publikovanom statuse?
Realita | 13-03-2019 12:03:43
Juraj Smatana: Agresivita proti Líbyi mi je milšia, ako úvahy o opustení východného krídla NATO.

Na otázku či by išiel bojovať keby nastala vojna s Ruskom alebo Čínou odpovedal: Myslím že inteligencia by nemala byť na bojisku.
------------

Takže pán sa nazýva slovenskou inteligenciou :)
Človek ktorý trpí silnou paranojou a podľa ktorého Rusko zariadilo brexit, zvolenie Trumpa, snahu o odtrhnutie katalánska, prostesty žltých hviezd vo francúzsku,....Plus jeho osobitné paranoje kde ho prenasleduje KGB po meste a pokladníčka v obchode si nechala jeho bloček podla čoho usúdil že pracuje tiež pre rusko....

Neviem čo je viac smutné či on samotný alebo jeho tzv. fanúšikovia ktorý ho uznávajú a veria jeho rozprávkam na dobrú noc
seredan | 13-03-2019 11:52:34
Vystupenie Slovenska z NATO nas priblizi k nasim bratskym sudruhom ako Moldavsko ,Srbsko,Ukrajina,Bielorusko,Rusko a ine.Radost zit v tychto protiamerickych krajinach,len preco sa tyto zasrany zaostaly bolsevici sa jě-bu na ten odporny zapad pracovat za 300e 15 hodin denne!!Tento odpad nemal nikdy ziadnu hrdost...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-03-2019 11:52:29
demokracia | 13-03-2019 10:51:07 | - su nazory, ktore nemusia byt uplne v poriadku, no su nazormi.

No su vyjadrenia, ktore svojim obsahom siahaju na uroven, ktoru je mimo niektore konkretne typy ustavov skutocne tazke
racionalne komentovat.
Tento Vas podla mna patri medzi ne.

Porovnavat verejnu investiciu do vojenskeho letiska sluziaceho na obranu statu a aliancie NATO s investiciou do chaty v osobnom vlastnictve fyzickej osoby, chce naozaj mimoriadny "talent".

Jedine, ze by ste to mysleli ako zart...

- - -

Prečo ponúkali USA peniaze Slovensku?

Peniaze, o ktorých je reč, mali pochádzať z amerického vládneho programu Európska iniciatíva odstrašenia (European Deterrence Initiative – EDI), ktorý prvýkrát predstavil bývalý prezident USA Barack Obama ešte v roku 2016 na summite NATO vo Varšave.

Balík peňazí vyčlenený Spojenými štátmi bol určený viacerým členským štátom NATO, a to prevažne z východného krídla aliancie (okrem Slovenska bola pomoc ponúknutá aj Islandu, Nórsku, Maďarsku, Lotyšsku, Estónsku, Rumunsku, Malte či Luxembursku a Bulharsku).

Čítajte viac: https://domov.sme.sk/c/22073395/ako-mala-vyzerat-dohoda-na-opravu-letisk-ktoru-dankovci-odmietli.html#ixzz5i30RCPtk

- - -

Takze prachy a modernizacia infrastruktury NATO bude. Otazka stoji, ci nasej, alebo inej v krajine susediacej so Slovenskom.

Nase deti si vo vyhodnocovani krokov sucasnych posahanych politikov budu klopat prstom na celo...
demokracia | 13-03-2019 10:51:07
ked mame nieco modernizovat tak modernizujme, ale za svoje. Alebo mi tu chce niekto povedat, ze mi niekto zmodernizuje moju chalupu len tak, lebo ju treba modernizovat?
...tiez som sucast statu, obce, ulice, ...
môžete vy tu vypisovať | 13-03-2019 10:33:11
aj neviemčo, niektorí to nepochopia, resp. nechcú pochopiť...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-03-2019 10:22:16
seredan | 13-03-2019 10:12:49 | - Vy ste snad niekde nasiel moje tvrdenie, ze ide o nezistnu pomoc Slovensku?

Ja tvrdim, ze ide o nevyhnutnu modernizaciu (jej potrebu nepopiera ani rezort obrany) letiska krajiny, ktora je sucastou NATO.

Mozno je treba polozit si otazku, naco nakup drahych a podla mna nepotrebnych stihaciek od USA - nakup v rezii NARODOVCOV zo SNS - tych narodovcov, ktori nechcu modernizaciu letisk na ktorych maju pristavat.

Nejako mi to zavana dusevnou poruchou - alebo sme si na ne uz zvykli?
Vlado | 13-03-2019 10:21:57
Členstvo v NATO nás stojí menej? Keď sme neustále tlačení do nákupu predražených zbraní z USA. Ako aj teraz, nákup 14 stíhačiek za 1,4 mld eur? To ich tak nevyhnutne potrebujeme? Pre náš malý vzdušný priestor sú totálne na nič. Za doby ČSSR sme si vedeli značnú časť výzbroje vyrobiť doma, a veľa ich šlo aj na export. To preto, že boli také nekvalitné? Blízky východ, aj severná Afrika. Kto nás po revolúcii okamžite nahradil? Západné zbrojovky, pretože ako skončili zbrojovky u nás, vie asi každý. A na margo tzv. Smatanovho tvrdenia. Letiská by slúžili na spoločú obranu NATO. Nazývajme veci pravým menom. Mimo amerických lietadiel by tu nikto iný nebol + tých pár našich samozrejme. Ale vieš čo, mám otázku, načo majú amíci potrebu byť rozlezení všade po svete, neustále sa sťahovať čoraz bližšie k ruským hraniciam, usporadúvať cvičenia všade okolo ich územia ale keď to spravia Rusi, na domácej pôde, tak ich osierajú po celom svete akí sú z nich agresori. Načo je vyše 20 000 vojakov v Rammsteine? V Kosove ich je dokoca o niečo viacej. A to nerátam xy základní, ktoré majú po celej Európe a vo svete. Je to podľa teba v poriadku? Veď USA nikto nenapáda, ani sa nesťahuje okolo ich hraníc ani nikto nezasahuje do vnútornej politiky USA ako to robia veľmi často práve oni. A čo napadnutie suverénnych krajín, bez rezolúcie OSN? Tiež v poriadku?
tomáš | 13-03-2019 10:18:53
poznám lepší citát: Keď chceš mier, pripravuj sa na vojnu. Iný citát zas hovorí: Lebo je čas pokoja a je čas vojny.
A tretí to nejako konklúzne uzatvára, lebo: Beda porazeným!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-03-2019 10:15:47
seredan | 13-03-2019 10:08:17 | - ako nazor fajn...

Problem pre toto vnimanie reality je ale ten, ze Slovensko je clenom NATO a poziva z clenstva nielen prava, ale ma aj povinnosti.

Co sa tyka Juhoslavie, nie je dovod stracat rec - ja osobne som za riesenie veci a konfliktov mierovou cestou, dohodami a nie vojnou, na ktoru VZDY doplatia len a len uplne bezni ludia nech su na ktorejkolvek zo stran konfliktu.

Kosovo neuznavam, resp. tvrdim, ze v medzinarodnom prave ide o nebezpecny precedens, ktory sa uz vypomstuje a bude problemom aj v buducnosti.

Stale je ale rec o konkretnom statuse Smatanu a porovnaniach, ktore dal.
seredan | 13-03-2019 10:15:07
tomas klud, chod do izbicky pobozkaj fotecku Kisku, Smatanu a bude lepsie :). Diskusiu nechaj na mudrejsich :). PS: vies mi ty povedat preco vlastne bombardovalo NATO Juhoslaviu? Poproim odpovedz mi k tomuto :).
demokracia | 13-03-2019 10:14:14
chcem len upozornit na dnesnu modernu, kde vacsinou zatracuju rusov a velebia ameriku a pritom robi jeden to iste ako druhy, len je to inak pomenovane.
Tu sa hodi stare zname:
Kazdy chce mier, len smutne je, ze kazdy to chce dosiahnut zbranami
seredan | 13-03-2019 10:12:49
p. Majko preco si myslite ze pomoc od USA je nezistna a sleduju len nase dobro? Preco by tu mali pristavat stihacky cudzich statov? Naco nam je zvacsovanie drah, ved Slovensko to nepotrebuje tak ako nepotrebovalo ani tie priblble stihacky, radsej mohli postavit nemocnice za tie peniaze. USA nikomu neda len tak peniaze. A to ze ministerstvo zahranicia mlcalo kym to nezverejnil Chmelar dokazuje, ze nie vsetko je len nezistna pomoc. Cloveku je az na zvracanie ked vidi aky su ludia hlupy a veria ze USA to robi nezistne :D. Je mi luto takychto ludi.
tomáš | 13-03-2019 10:10:48
mama moja, už to začína, Kremľom opantaní trollovia vyliezajú z dier. Pán Majko bolo toto treba, spomínať NATO :D Zatiaľ sa krotím, ale neručím za seba.
seredan | 13-03-2019 10:08:17
Smatana je jeden obycajny zakomplexovany troll. A jeho nazory zdielaju rovnaky pomatenci ako on sam. Nikto normalny co ma aspon trochu rozumu a vie ho pouzivat necita tie jeho bachorky. Nehovorim ze varsavsky pakt bol vyhra ale to neni ani NATO. Nato sa dopustilo a dopusta vojnovych zlocinov. Ved staci spomenut Juhoslaviu a vsetci "demokrati" stratia rec. To co spravilo NATO s Juhoslaviou je jedno obycajne svinstvo. NATO nema absolutne ziadny vyznam, je to len zastupna armada pre USA. Jediny kto v NATO rozhoduje su USA, nazory inych su im ukradnute. A kto toto nevidi, alebo nechce vidiet a obhajuje NATO ako daco potrebne, ako daco co ludstvo chrani je obycajny hlupak. A za slovom hlupak si stojim, lebo len hlupak nevidi, alebo nechce vidiet realitu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-03-2019 10:02:39
demokracia | 13-03-2019 09:52:13 | - ce je nepochopitelne na tom, ze NATO chce mat funkcnu infrastrukturu v krajine, ktora je jeho clenom?

Preco si myslite, ze "aby tu pristavali americke stihacky v ramci cvicenia alebo v pripade utoku na Rusko." ?

Ja mam zato, ze obrana je vykonavana voci kazdemu, kto ohrozi suverenitu danej krajiny alebo spolocenstva. Ci by islo o Cinu, Papuu Novu Gvineu, Martanov alebo Rusko je snad jedno, ci nie?

Problem nevidim v obsahu statusu J. Smatano - a to evidentne ani diskutujuci, kedze konkretne ziadne pripomienky neodzneli.

Problem vidim v mysleni jednotlivcov (a je v poriadku, ze je rozdielne) a v tvrdeniach, ktore vydavaju za fakty napriek tomu, ze ide o vlastne domnienky a uvahy. A to uz v poriadku nieje.

Je na skodu veci a podla mna hodne primitivne, ked jedinec ANONYMNE dokaze ineho no menom oznaceneho cloveka kritizovat a verejne ponizovat uvadzanim vseobecnosti len preto, aby zalepil svoju ubolenu dusu neschopnu vnimat tak citlivu realitu len na zaklade skutocne nespochybnitelnych faktov.
demokracia | 13-03-2019 09:52:13
okupaciu ruskych vojsk v ´68 berme ako ponaucenie.
Nedovolme to iste teraz vojskam NATO resp. americkym vojskam. Nebudme predsa naivni, ze USA da 105 mil. len tak, pre pekne oci - Slovensku - na opravu letiska -)))
Chcu tu mat letisko v dobrom stave, aby tu pristavali americke stihacky v ramci cvicenia alebo v pripade utoku na Rusko.
Pre Vlado a tých zas....nych rusofilov. | 13-03-2019 09:52:10
Vám už nepomôže nič,zalezte zase do svojich bolsevickych dier a neotravuje svojich spoluobcanov,lebo ignorujete veskeru realitu a ste nenapravitelni komunistickí snilkovia,ktorí žijú len vo svojich spomienkach.Zavadzate!!!
Jozef | 13-03-2019 09:51:52
KEDZE NA KARMU NEVERIM, ASI SME MUSELI NASRAT NEKOHO INEHO, KED NA TAK MALY PLAC NAKOTIL TOLKO XUJOV.
Dobre uz nekricim. Ked Ty mozes zmrdov, tak ja mozem onyx.
Jednemu amici ukradli rolu, druhy pozna smatanku a treti, ten je xuj od prirodzenia.
Boze az pľujem.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-03-2019 09:50:38
Vlado | 13-03-2019 09:32:43 | - ale to je Vase tvrdenie, ze?

Lebo ja som ragistroval informacie, ze tam bola zapozicana stara technika z muzea a objekt sluzil pre ucely vycviku Slovenskych brancov. Ze s podporou z vychodu je zrejme uz z vyjadreni samotnych akterov diania okolo nehnutelnosti.

Stale vsak neregistrujem jedine slovo vybracajuce Smatanove tvrdenie v publikovanom statuse.
Ci sa mylim?
Vlado | 13-03-2019 09:32:43
Juraj Smatana je špičkový odborník na teplú vodu. On je dokonca lepší než americké satelity. Však on sám odhalil supertajnú ruskú základňu v Dolnej Krupej, na ktorej sa už na prvý pohľad zhromažďovala špičková ultramoderná technika prvého útoku :-D Len tí ruskí partizáni chýbali. No čo dodať. Mal by dostať Rád zlatej klávesnice.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-03-2019 09:32:19
Obyvatel | 13-03-2019 09:13:59 | - s predajom pody, druzstiev a vlastne vlastnej cti a toho, co je najcennejsie, USA nema nic spolocne.

Normalny clovek vlastnu podu nepred. Chamtivci tak urobili a - zarobili. Predali nielen rozumnym Danom, ale aj Rusom, ktori ohradili velke casti nasich (teda v minuloststi nasich) lesov a urobili si tam sukromne polovne reviry.

Pazravi ludia predali urodnu podu dokonca aj politikom vo vysokej politike, ale aj na komunalnej urovni a tito na zaklade informacii ktorymi disponovali vdaka verejnym funkciam, podu predali dalej napr. na priemyselne parky, teda na jej zastavanie, zaliatie betonom a na informaciach zarobili nepredstavitelne peniaze.

Ozaj, ako tomu bolo u nas v Seredi? ;-)

Takze stale ostava otazka - v com konkretne Smatana klamal?
Obyvatel | 13-03-2019 09:13:59
Jeho články sa uz nedaju citat Preco nanapise ze vstupom do tejto pro usa organizacie uz Sk nema nic. Pôdu, ner.zdroje,fabriky no proste nič
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-03-2019 08:34:09
Humor | 13-03-2019 00:21:11 | - skuste zopar mudrych slov ku konkretnemu statusu J.Smatanu. Napriklad napiste, co zo statusu nie je pravda.
Humor | 13-03-2019 00:21:11
Vždy keď vidím meno Jurajko Smatanka tak už viem že obsah článku je bezvýznamný tak ako on samotný.
Dodnes si pamätám jeho blog na smečku ako konšpiroval že ho ruská tajná služba na rozkaz Putina prenasleduje a odpočúva a on to zistil tak že počul v elektricke ako sa niekto rozpráva po rusky :D :D Diagnóza :D

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign