Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

"Pondelňajšia tlačovka premiéra R.Fica prezradila, že už neráta s Mostom." - Ján Budaj

Miloš MajkoDátum06. 03. 2018 08:00:56TémaAktuálne témy

Pondelňajšia tlačovka premiéra R.Fica prezradila, že už neráta s Mostom. Ak chce udržať Kaliňáka, aj svoju vládu, potom je jeho doterajšia koalícia s Mostom minulosťou.

Ku dnešnému dňu (po odchode Janckuliaka) má už iba 78 poslancov. Ak ešte chvíľu podrží vo funkcii R.Kaliňáka, nevyhnutne odíde z vlády aj koalície ministerka Žitňanská. Neodíde sama , ale spolu s ďalšími členmi Mostu , (napr. Šebejom). Ak by aj naďalej B.Bugár podporoval Ficovu vládu, pre R.Fica to už nebude mať cenu : Bugár už nebude mať za sebou dosť poslancov.
R.Fico nemôže naisto rátať ani s poslaneckou poslušnosťou M.Maďariča (ktorý možno nájde v poslaneckom klube Smer-u aj nejakých spojencov).

Bez Žitňaskej, Šebeja a Maďariča by sa Ficova koalícia dostala na číslo smrti : 75.

Takže to je dôvod, prečo R.Fico vytiahol rezervný scenár . V ňom ráta už iba s Dankovou SNS. Ich vláda nemusí padnúť ani po odchode Mostu. Dokáže to zaistiť iba jeden politický subjekt, ten, ktorému dokonca ani nemusí prekážať, že ho Fico a Danko viditeľne nevezmú do vlády : je to strana Kotleba.

Možno práve pre Kotlebu zmenil R.Fico od nedele tak šokujúco rétoriku. Akoby sa rozhodol prispôsobiť konšpiračným webom a xenofóbnemu svetu ĽSNS. Možno práve preto obvinil z ohrozenia svojej moci zahraničie. A dnes na nás vypustil najobľúbenejšie strašidlo Kotlebovcov a všetkých konšpirátorov , Georga Soroša. Možno preto sa vražda novinára a jeho snúbenky vo výrokoch R.Fica v posledných dňoch mení na predohru ku štátnemu prevratu, ktorého sa cíti byť R.Fico obeťou. Vraj trpí a už ani nespí...ale popri tejto starej známej pózičke (V.Mečiar : nespím, 24 hodín pracujem pre vás na úrade vlády) začali ľudia Smer-u podávať trestné podania na opozičných politikov...

R.Fico sa spolu s A.Dankom ocitli po dvoch rokoch od volieb na konci hry, ktorú zohrali s dvomi demokratickými stranami, s Procházkovou Sieťou a s Bugárovým Mostom. Dokonale využili ich poslancov, využili aj morálny rozvrat v pravici, ktorý spôsobilo ich "prebehnutie" ku Ficovi. Dôsledkom toho jedna z týchto demokratických strán už zanikla a druhú trhá súčasné konanie Smer-u , ako aj tušené skoré odkopnutie od moci.

S trochou čierneho humoru by sme po dnešku mohli povedať, že R.Fico a A.Danko vykročili , ruka v ruke, v ústrety svojmu historickému prepadlisku. Kým ale doňho spadnú, môžu ešte všeličo podniknúť. Chcú sa zahrať "s horúcimi gaštanmi osudu" Slovenska... a to bude o nás všetkých.

Ficovou dnešnou "sorošiádou" skončila doba povolebného preskupovania síl. Bola to doba, počas ktorej sa udiali aj významné zmeny v mocenskej situácii, ako napr. preobsadenie RTVS, alebo Ústavného súdu, Úradu pre kontrolu sieťových odvetví, atď. atď. Smer si posilňoval moc v štáte, ale nie iba to. Na slovenskej scéne je všetko pripravené na to, aby sme sa stali - chceme či nechceme - opäť súčasťou veľkých dejín. Od Slovenska bude možno už onedlho závisieť, ako dopadne vojna o civilizačnú a politickú príslušnosť strednej Európy...k Rusku, alebo ku Západu?

Až doteraz sme to mohli brať na ľahkú váhu - veď sme to všetko už v 90. rokoch zažili - a ustáli. Namýšľali sme si, že vďaka skúsenostiam z éry tretej vlády V.Mečiara sme v niečom skúsenejší, než naši postkomunistickí súčasníci v Česku, Maďarsku alebo v Poľsku. Ale to bola ilúzia. Od volieb 2006 tu vládnu opäť ľudia, pokračujúci v "kultúre" KSČ a HZDS, hoci vládnu menej škandalózne, než v časoch moci Jakeša, alebo Mečiara. Demokrati sú na Slovensku čoraz slabší a sú aj v horšej medzinárodnej situácii, než v 90.rokoch. Dôvody sú (prinajmenej) tieto :
1. Populizmus a nacionalizmus neohrozuje iba Slovensko, ale aj západné demokracie. Úspechy populistov dezorientujú tunajších demokratických voličov a oslabuje to ochranu demokratickej cesty Slovenska zo strany euro-inštitúcií.
2. Slovensko je dnes obkolesené štátmi ovládanými pravicovými populistami, ktorí už roky vedú vojnu so Západom a s inštitúciami EÚ. Sú to mediálne a ekonomicky silní antiliberálni vládcovia, ktorí hlásajú temné evanjelium strachu, aké si pamätáme z čias V.Mečiara. Slovenskú pravicu oslabuje aj to, že sa v okolitých štátoch ku kultu strachu a nepriateľstva voči otvorenosti, tolerancii a ďalším liberálno demokratickým hodnotám začala otvorene pridávať aj časť cirkvi.
3. A ešte jeden významný rozdiel voči 90.rokom : sociálne siete, infikované pôsobením ruských dezinformačných fabrík. S ich pomocou stredoeurópski odporcovia Západu obnovujú dávnu Mečiarovu koncepciu režimu nezápadnej a neliberálnej "demokracie karpatského typu".

Až dodnes sa nám mohlo zdať, že vývoj v štátoch V-4 sa nás týka len málo a nepriamo. Počúvame už viac rokov o obmedzovaní liberálnej demokracie v Poľsku, či v Orbánovom Maďarsku. Prizeráme, ako mocenský tandem Zeman - Babiš za pomoci komunistov a fašizoidných populistov valcuje demokratov v Česku...Ale iba málokedy sme si boli ochotní priznať, že od volieb 2012 sa demokracia oslabuje aj u nás.

Znepokojilo nás síce nedávne pretlačenie straníkov Smeru do Ústavného súdu, aj Dankove náhubkové zmeny v rokovacom poriadku NRSR , alebo účelové zmeny volebných zákonov (stratili sme právo na druhé kolo župných volieb). Ale bežní ľudia veria, že ich sa to netýka. Podobne to je s oligarchickým prerastaním štátu a zneužívaním verejných financií. Náš únos štátu nesprevádzali demonštrácie. Len málokto pochopil, že by sa nás všetkých mali týkať aj zastrašovacie metódy, aké použili politici koalície voči Igorovi Matovičovi, alebo od nedávna aj voči prezidentovi Kiskovi. Ešte menej ľudí znepokojuje presun médií do rúk oligarchov. Najnovšie napr. tých s najmasovejším dosahom (Markíza a Nový Čas), práve dnes sa udialo aj prevzatie denníka Pravda , jeho novým vlastníkom je majiteľ proruského konšpiračného webu...

Vnútorné podmienky , potrebné ku "uneseniu" Slovenska z Európy smerom k Rusku doposiaľ prebiehali potichu, aj bez demonštrácií občianstva. Až šokojúca vražda zmenila atmosféru : ľudia akoby náhle precitli a hovoria rezolútne Dosť! To preto R.Fico skončil fázu nenápadných zmien. Útokom na prezidenta Kisku ohlásil nový scenár, ktorého cieľ len tušíme. Isté je jedno : najnovšou zmenou politiky R.Fica sa zvyšuje riziko priblíženia Slovenska ku a-liberálnym režimom v našom stredoeurópskom okolí.

Zdá sa, že R.Fico sa pridal sa ku hazardnej hre do kúta zahnaných stredoeurópskych nacionalistov a populistov. Jej výsledkom môže byť nová a dlhodobá izolácia strednej Európy od civilizačného jadra Západu. Všetci teraz čakajú, čo na to povieme my, slovenskí občania?

Zdroj: FB


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
obyvatel | 07-03-2018 15:59:50
Prepáčte, ale máte tam asi preklep. fico nerozdáva, on len bohapusto kradne. A možno, teraz, už aj čosi viac.
ze sokujuce -) | 07-03-2018 08:41:22
A co konkretne tam je zle??? 5 minutove bluznenie o nadacii a ani slovkom sa nezmieni, co ta nadacia robi...A ze devastacne reformy! Keby nebolo tychto \"devastacnych reforiem\", Fico by uz po prvom roku nebol mal co rozdavat. Ukazte konkretny parameter, ktory poukazuje na pokles zivotnej urovne po zavedeni reforiem! Ved Soros je vseobecne znamy, ze poskytuje peniaze organizaciam, ktore maju kontrolovat slobodu a nezavislost. A udava hovorca konspiratorov nejaky zdroj, odkial cerpa info??? Nie??? Ale ved to nevadi, on je NEZAVISLI! :-D Este aj Lajcaka tam zamotal :-D
tatárska plachta | 07-03-2018 07:11:18
No vidím, že Ficom vypustena vabnička na odpútanie pozornosti naozaj zaberá..Sorosa sú zrazu plné diskusie.
Sorščatá už sa konečne zamyslite!!! | 07-03-2018 01:40:31
Pán Majko uvedte jeden jediný argument spochybnujúci uvedený videodokument, a NIE VAŠE EMPOCIOÁLNE ROZPOLOŽENIE.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-03-2018 00:58:43
Sorščatá už sa konečne zamyslite!!! | 07-03-2018 00:34:51 | - nemienim sa vobec zaoberat nepodstatnymi nezmyslami. Dokonca nateraz nebudem zabijat cas ani zverejnovanim hoaxu, ktory vypustili von ludom ako Ty este pred Ficovou tlacovkou.

Pre mna boli, su a zostanu podstatne FAKTY.

A faktom je, za dnes mrtvy novinar podal trestne oznamenie (a nie jedno), upozornil policiu na to, ze sa mu vyhrazaju a STAT NEkonal, resp. konal tak, ze dnes je novinar s priatelkou mrtvy.

Faktom pre mna je aj spis tykajuci sa zastrasovania mojej osoby, vypoved najomneho podpalaca a vysledok vysetrovania.

Som si isty, ze doba, kedy sa konkretne osoby za svoje skutky (aj NEkonanie tam, kde konat bolo ich povinnostou) budu zodpovedat.

A tak si dovolim verejne polozit otazku - Preco ludom tak strasne hrabe?

A zaroven je pre mne tazke vediet to co viem, mat skusenosti, ktore mam a nechat prispevky ako je ten Tvoj k dispozicii verejnosti.

Snad v kombinacii s mojim a logickym myslenim aspon cast ludi pochopi, ze su medzi nami ludia, ktorym nejde o Sorosa, ale o to, ze navratom statu k pravu a spravodlivosti, oni SONCIA V BASE.
A tak v pude sebazachovy su schopni urobit cokolvek na to, aby si zachovali sucasny spolocensky status, aj ked sa k nemu evidentne dostali iba vaznou chybou v systeme...
Sorščatá už sa konečne zamyslite!!! | 07-03-2018 00:34:51
Pán Majko uvedte jeden jediný argument spochybnujúci uvedený videodokument, a nie vaše emocionálne rozpoloženie.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 07-03-2018 00:24:27
Preco ludom tak strasne hrabe...
Sorščatá už sa konečne zamyslite!!! | 07-03-2018 00:15:23
https://www.mojevideo.sk/video/2c6cb/pohlad_z_cr_na_situaciu_na_slovensku.html?utm_source=related_player

Realita | 06-03-2018 17:26:33
Budaj sa prilepil na Matovičov chrbát keď boli voľby. A odkedy ho Matovič dostak k posleneckemu platu tak mu umýva denne chrbát.
Na rovinu si povedzme ze ako človek bez vzdelania a s praxou kuriča by dosiahol takýto plat.
A Tu na je evidentné ako sa zas niekto na Budajovom chrbte snaží vyštverať :D
perfektny blog | 06-03-2018 16:58:12
treba precitat:
https://dennikn.sk/blog/1048812/opytaj-sa-co-mozes-urobit-a-ja-ti-poviem-ze-vsetko/?ref=mpm
pomožerm Ti | 06-03-2018 16:55:47
je to prof. rozvracač niečoho a všetkého s heslom
\"Vieme čo nechceme a nevieme čo chceme\".
Len mi je záhadou že od odstavenia V. Mečiara už chodí len v kravate a všetko vie. Aj on by niečo vedel o dobrom :ujovi filantropovi zo zámoria. S takým rodokmenom je vzácny úkaz v MVO - neštítia sa ničoho, hlavne že slúži. Ešteže nemáme senát ako bratia česi, to by bola méta neúnavného Udaja aj s jeho asistentom.
obcan | 06-03-2018 16:14:37
Jan Budaj je jedna skrachovana osobnost. Ine pomenovanie, ktore by ho vystihlo ma nenapada. Spolcit sa s Matovicom, Sulikom, nicholsonovou to je aj pod jeho uroven. Teda mozno dakedy by bolo, teraz vie ze inu moznost nemal, lebo nikto iny by ho k sebe nepribral. Tento skrachovany politik sa este asi raz v zivote chce dostat do vlady a je mu jedno s kym.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-03-2018 15:42:50
pre Mi.Ma. | 06-03-2018 13:34:45 | - havran, nebud trapny. Bud aspon hrdy anonym. ;-)))
Pre obyvateľ 1 | 06-03-2018 15:02:39
Deň konca rozkrádania nebude nikdy, lebo je to akési \"Perpetuum mobile\", rozkrádalo sa, rozkráda sa a rozkrádať sa bude za každého zriadenia a každej vlády.
pre Mi.Ma. | 06-03-2018 13:34:45
Pekne si ohodnotil svoje vysedávanie v baroch,že krčmový povaľač.
Realita | 06-03-2018 11:44:29
Kotolník a jeho gramatika :D
konstatovanie | 06-03-2018 10:53:50
Neuveritelne: Kaliňák zavádza aj v parlamente, varovanie Talianov vraj nenašli!!! A to je najlepsi minister vnutra v priamom prenose! Tak teda NENASLI!
anonim | 06-03-2018 10:25:11
https://www.youtube.com/watch?v=fVkKawuV7iI&t=118s
obyvatel 1 | 06-03-2018 10:19:50
Vždy pri tom koryte niekto musi byt ale otazne je ako s nim bude hospodarit a nakladat. To ako s nim nakladal Fico a spol. doposial vieme ale zatial len ciastocne. Az po jeho odstupeni sa mozno dockame hlbsich a pravdivych informacii o safarani a rozkradani toho povestneho koryta. Ale vidím strach u Fica a spol. z toho ze sa blíži den DD. Den konca rozkradania a Den konca korupcie v takom rozsahu v akom sa tu doteraz dialo pod vedenim Fica a spol. Je naozaj hrozne ze doterajcia cinnost a smerovanie tejto vlady to dotiahlo az k popravam a vrazdam ludi co si dovolili len upozornit na rozne napojenia a rozkradanie cez vladu vedenu Ficom a jeho komplicov. Dufam ze konecne nastane spravodlivejsie obdobie a pre nasu buducnost. A kedze karma je zdarma tak dufam ze aj pre Fica a spol. a mozno sa uz konecne dockame aj realneho dosledku za tieto činy.
demokracia | 06-03-2018 10:14:13
Vseobecne sa povazujem za normalneho cloveka, ale toto, co sa deje na Slovensku, je pre mna normalne ze, na grc!
Za vhodnejsiu debatu ako debatu o dnesnej politickej situacii (vyhrotenu az po vrazdu novinara) povazujem debatu o hovnach, srackach a mozno aj tvrdsej stolici.
Vacsina tuto momentalnu politicku situaciu odsudzuje (som tiez toho nazoru), nehovoriac o vrazde novinara (to uz duplovane - som za uplne vysetrenie a vraha rovno popravit - na vystrahu), ale nikto neponuka riesenie.
Momentalne aj keby ponukol resp. nejaka politicka strana, i tak by vacsina slovakov tomu neverila, lebo uz stracaju doveru a aj iluzie o lepsej buducnosti.
Pokial sa nebude odsudzovat a patricne trestat - poriadok nebude!
Co vy na to, pani sudcovia?!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-03-2018 09:43:58
budaj, budaj, | 06-03-2018 09:33:40 | - skuste aj nieco konkretne. Vseobecne a teda o nicom, dokaze kazdy krcmovy povalac...
budaj, budaj, | 06-03-2018 09:33:40
zobuď sa slovenský národ o ktorý sa tak rád opieraš to nie je horda neskúsených študentov s kľúčmi v ruke a tvojou čapicou. Veď keď si bol v kotolni prečo si tam neostal ? ale hrabeš sa ku korytu.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign