Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Pomoc poslancov a zamestnancov mesta Sereď rodine zo zhoreného domu

24

Mestský úrad, Ľ. Veselický |  V stredu 1. Apríla 2015 sa na podnet poslanca  mestského zastupiteľstva Michala Irsáka stretlo ďalších osem poslancov, prednosta MsÚ a vedúca organizačného oddelenia s pánom Bohuslavom Okoličányim, jeho najstaršou dcérou pani Vierou Janigovou a jej manželom. Cieľom stretnutia bolo posúdenie súčasných  podmienok  ubytovania detí a ich otca po požiari domu za hrádzou. Prítomní sa dozvedeli, že tri deti bývajú s otcom v dome u suseda Daniel a  Mikuláša, ktorý im ho dal hneď po požiari úplne k dispozícií, a ktorý ako prvý nakúpil deťom nevyhnutné šatstvo a topánky.  Dve maloleté deti bývajú u pani V. Janigovej v Hlohovci. Pánovi Bohuslavovi Okoličányimu bola opakované ponúknutá možnosť dočasného  ubytovania v objekte,  kde Arcidiecézna charita mala zriadenú miestnosť pre bezdomovcov, a ktorá je od 1.4.2015 voľná.

Pán Michal Irsák otvoril aj otázku ďalšieho postupu pre zabezpečenie bývania B. Okoličányiho s piatimi deťmi  v budúcnosti. Bolo konštatované, že objekt, ktorý zhorel nebol stavbou v zmysle zákona a pred začatím stavebných prác je potrebné stav legalizovať. Poslanec Dušan Irsák vyhlásil, že je ochotný podieľať sa bezodplatne na administratívnej príprave a podkladoch pre vznik práv k pozemku, ale iba pod podmienkou, že existujúci a požiarom poškodený objekt bude úplne zlikvidovaný a všetky ďalšie práce budú vykonané v súlade so stavebným zákonom. Toto rozhodnutie odôvodnil  tým, že objekt videl, považuje ho za staticky nevyhovujúci a nemá záujem podieľať sa na budovaní niečoho, čo by v budúcnosti mohlo ohroziť  jeho užívateľov.  Prednosta MsÚ otvorene poukázal na reálne možnosti narábania s  budúcim  obytným domom a navrhol, aby majetkové práva k tomuto domu mala pani Viera Janigová, ktorá je s otcom v dennom kontakte a zabezpečuje chod jeho rodiny.

Prítomní sa zaoberali aj ďalším možným vývojom v  očakávanej pomoci od  verejnosti. Boli informovaní, že rodine významným spôsobom pomohol pán Miloš Hracho, ktorý na odstraňovanie sutín a zhoreniska bezplatne poskytol nákladné vozidlo a nakladač 30. a 31. Marca, a pán Ľubomír  Sedláček, ktorý poskytol nakladač 1. Apríla. Spoločnosť Komplex Lobbe umožnila  bezplatne uložiť dovezenú suť na skládku a firma SITA podľa aktuálnych požiadaviek poskytla veľkokapacitný kontajner na odvoz likvidovaného odpadu. Zásluhou menovaných ľudí, firiem  a ich techniky bol z miesta požiaru odstránený všetok ohňom poškodený materiál  v priebehu troch dní.

Prítomní  boli informovaní, že po dohode s Bohuslavom Okoličányim a jeho dcérou V. Janigovou  môžu darcovia od 30.3.2015 posielať finančné príspevky aj na jej osobný účet po dohovore na t.č.0902771135. Poslanci sa vyjadrili  k rozšíreniu možností na príjem finančných darov. Navrhli zriadenie zbierky tak, aby darcovia mohli na tento účet posielať svoje príspevky, z ktorých by mohli byť hradené najmä náklady na nákup stavebného materiálu v budúcnosti.  Situáciu následne preskúmala PhDr. Silvia Adamčíková. Podľa jej zistení mesto môže vyhlásiť dobrovoľnú zbierku v zmysle § 9 ods. 2 zákona 369/1990 Zb. o obecnom zriadení. Vyhlásenie dobrovoľnej zbierky schvaľuje mestské zastupiteľstvo a návrh na vyhlásenie dobrovoľnej zbierky musí byť pred schválením zverejnený najmenej 15 dní spôsobom obvyklým. V zmysle § 3 ods. 4 zák. 369/1990 Zb. je obec povinná poskytnúť obyvateľovi nevyhnutnú okamžitú pomoc v jeho náhlej núdzi spôsobenej živelnou pohromou, haváriou alebo inou podobnou udalosťou, najmä zabezpečiť mu prístrešie, stravu alebo materiálnu pomoc.  Podľa  § 5 ods. 1 písm. e) zákona č. 583/2004 o rozpočtových pravidlách je výnos dobrovoľnej zbierky príjmom rozpočtu mesta.  Zbierka musí byť riadne zdokladované a občania o jej použití informovaní. Pred vyhlásením zbierky vykoná mesto potrebné kroky k nadobudnutiu právneho vzťahu k pozemku, na ktorom bude vybudované nové obydlie.

Pani Viera Janigová a  pán Okoličányi sa po vykonanej obhliadke ponúknutých ubytovacích priestorov v arcidiecéznej charite 2.4.2015 vyjadrili, že tieto nie sú vhodné pre deti, a preto ich využívať nebudú. Pracovník oddelenia investičnej výstavby po obhliadke objektu konštatoval deštrukciu muriva stien teplom a preto rekonštrukciu objektu z hľadiska statiky považuje za nereálnu. Prednosta MsÚ Ing. Tibor Krajčovič  konštatoval , že mesto bude musieť v najbližších týždňoch intenzívne hľadať dostupné možnosti pre  naplnenie zámeru, pomôcť Bohuslavovi Okoličányimu  vyriešiť  jeho terajšiu bytovú situáciu. Maloleté deti ostávajú v starostlivosti otca a pani Janigovej.  Ochotu pomôcť prejavili pracovníci MsÚ,  keď  po krátkej pracovnej porade 2.4.2015  darovali Bohuslavovi Okoličnányimu  gastrolístky v hodnote 98,35 €.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Michal Pisarovic Michal Pisarovic | 19-05-2015 14:28:48
Ako sa dari rodinke? je treba im z niecom este pomoct?
Tak a je to! | 28-04-2015 09:38:13
Odporúčam najskôr prečítať http://novinky.sered.sk/clanky/2015-04-24-stavat-na-mieste-byvaleho-obydlia-nemoze
Že by sa to celé hralo do stratena? Nechce sa mi veriť. Ale že tie domy za týtešom (kedysi sa to volalo Betlehem a nie žiadne Larzenky, tie sú asi 150 m nižšie, kde chýba zábradlie na brehu Váhu) sú v zátopovom území vie každý, kto tu býva viac ako rok či dva. A som si istý, že kolaudačné rozhodnutie nemá ani jeden z obyvateľov resp. majiteľov domov, čo tam bývajú. A nie sú tam len domy staré 50 a viac r.! Ako sa mesto vysporiada s touto skutočnosťou?
ppo-sk | 18-04-2015 11:03:33
Len ma tak napadlo, v tych končinach chodia aj požiarnici na preventívne kontroly. Asi nie, či ano?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-04-2015 10:56:54
Ako je mozne, ze nie je dostatok miest v MS pre deti? Kto tento stav, kedy a z akych dovodov sposobil?

Kto menovite v tomto momente nesie konkretnu zodpovednost za tento stav? Malo volenych zastupcov a uradnikov na MsU platime za systemove riesenia, aby takyto stav nikdy nenastal?

Co robia zodpovedni uradnici za NASE PENIAZE - tie, ktore musime my zarobit, aby ich oni mohli dostat dostat na vyplatu - ked nie su schopni vypocitat si, kedy budu silne rocniky deti a budu potrebne vyssie kapacity MS?
pre Marek Sladký | 18-04-2015 10:29:22
Presne tak, úplne s Vami súhlasím. Pre všetkých jeden meter keď je nedostatok miest.
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 18-04-2015 10:15:19
Lenka ak nemajú deti trvalý pobyt v Seredi, tak sa nečudujte. V Seredi plno detí neprijali do škôlok a bolo by to nespravodlivé voči domácim deťom.
Lenka | 17-04-2015 23:02:27
Ako to vyzera so skolkou pre najmenie deticky? Podla mojich sprav ich nevzali, tak aka je pravda??? Boli to zase len prazdne sluby???
Registrovaný Michal Pisarovic Michal Pisarovic | 17-04-2015 10:30:19
Tak ako pokracuje rodinka?
Kde byvaju co potrebuju?
schvaľujem | 11-04-2015 21:21:24
Tým pádom by mali konečne ZŤP deti na výber školu a nemuseli by byť odkázané len na jednu :-/
Jozef | 08-04-2015 10:07:56
pokial to pomoze vozickarom dostat sa tam, kde nie su mozne plosiny, rampa... som za.
Registrovaný Iveta Tóthová Iveta Tóthová | 08-04-2015 09:44:50
mesto robilo prieskum trhu na nákup pásového schodolezu, kde bolo napísané:

Pásový schodolez, ktorý umožní transport imobilných osôb v
budovách základných škôl vrátane dopravy a predvádzania schodolezu pri dodaní na mieste dodania. Miestom dodania zariadenia je ZŠ J. Fándlyho.
pre Jozefa | 08-04-2015 09:32:22
No nechcem byt naivna, ale to ozaj mesto kupilo schodolez, naco to ma služit?
Jozef | 08-04-2015 08:15:50
ved mesto kupilo pasovy schodolez za 4290 Eur.
pre predaj | 07-04-2015 19:51:56
Určite by sa dal tento dom využit aj inak, napr. zriadit tam pre dve rodiny byvanie, aj tak nechapem ako zdravotne postihnuti sa vydriapu hore po schodoch.
predaj | 07-04-2015 14:39:41
Všetko čo bolo vybudované za minulého režimu \"bolo zlé\". Preto sme sa museli všetkého rýchlo zbaviť. Nie málo ľudí na tom zbohatlo, keď to dostalo za symbolickú cenu. Nič sme nepotrebolovali, ani škôlky, ani dopravné ihrisko a pod. A teraz? \"Dobré ráno stará mama\". Ale žiaľ to pokračuje aj naďalej. Napr. 2 kluby pre dôchodcov sa zlúčili do jedného. Kto mal záujem o tie domy? Načo je pre zväz zdravotne postihnutých taký veľký dom a na nakoľko sa využívajú jeho priestory? Nedal by sa aj efektívnejšie využívať? Asi mesto dáva nemalé prostriedky z rozpočtu.
dodám pre Anonym | 07-04-2015 09:45:48
Fiktívnu kanceláriu tam mal poslanec národnej rady a prívrženec KDH.
Anonym | 07-04-2015 07:18:32
Pán Majko by si mal pozrieť archív a zistil by že už v 90 tich rokoch bol toto zariadenie,predškolské jasle zrušené a prenajaté. A že z haraburdy Kolárik a Garaj urobili peknú budovu,upravili okolie to už nádejný novinár nenapíše ani neodfotí,ani že tam mal roky kanceláriu poslanec národnej rady za šupy.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-04-2015 18:13:05
mestečko naše | 06-04-2015 17:54:45 | - pozor! Nie je nic znicene. Jedno z predskolskych zariadeni je pod cenu predane sukromnej firme, pre ktoru nizsi najom primator este v pozicii poslanca obhajoval pred MsZ.

Jeden z poslancov preaj tejto nehnutelnosti verejne kritizovala dokonca vo veci dal aj podnet na prokuraturu.

Obcania sa len musia viac zaujimat o veci verejne...
mestečko naše | 06-04-2015 17:54:45
Keby sa neroz....li škôlky čo tu boli, problém nemusel byť. Všetko zničili.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-04-2015 17:53:19
Anonym | 04-04-2015 10:54:40 | - mozno ste prehlidli niekolko desiatok mojich prispevkov na tuto temu. Je potrebne precitat si ich a az nasledne reagovat.
seredan | 06-04-2015 17:52:12
Podielove dane a bla bla bla. To mi pripomina prednostu. Ludia, ukazat na niekoho ze dostal malu vyhodu za to, ze mu zhorel dom, urcite by som ju za taku cenu nechcel. Som zvedavy kto bude ukazovat na taku \"vyhodu\" ked pre mimo seredske deti daju poplatom napr. 150e mesacne, lebo budu potrebovat decka mimo mesta \"vystahovat\" aby sa uvolnili miesta pre seredske. Sak nase, seredske, nemaju miesto v nasich skolkach. Potom mu bude vyhoda na nic ked nebude na skolku 150e mat. Zavist nasa slovenska!
pravda | 06-04-2015 17:34:23
Tak asi keď bývajú v Seredi musí pomôcť Sereď hoci tiež nechápem prečo majú t.p. v Šintave. Tým pádom Šintava poberá za ne peniaze neprávom nie???
pre pre rodič o 8.09 | 06-04-2015 12:44:27
Si ty šlahnuté stvorenie! V prvom rade sa pozerá na to, že je to človek s piatimi deťmi! Zhorel im dom! Ty bezcitné monštrum!
pre rodič o 8.09 | 06-04-2015 12:25:40
Keďže som sa tu dozvedel, že deti nemajú v Seredi trvalý pobyt, potom prečo sa mesto trhá v starostlivosti o pomoc, keď podielové dane na obyvateľa od štátu idú do obce Šintava a nie do obce Sereď. Trvalý pobyt ako tu zisťujem má asi len p. Okoličányi,všetci ostatní v jeho rodine sú obyvateľmi Šintavy, tam idú aj podielové dane,a nie v Seredi ešte aj zaberať miesta v škôlke a v škole mať deti stravu zadara. Aj iní, a to s trvalým pobytom v Seredi potrebujú tiež pomoc. Mne je to jedno aká pomoc sa poskytne, ale v prvom rade našim občanom a jednakým metrom.
Marek Sladký | 06-04-2015 09:03:54
pre rodiča | 06-04-2015 08:09:35 - aj toto kritérium sa berie pri prijímaní do škôlky. Uprednostnené sú deti s trvalým pobytom v Seredi. A kedze je nedostatok miest v škôlkach, tým pádom nemôžu byť prijaté mimoseredské deti.
pre rodiča | 06-04-2015 08:09:35
Podmienka nieje mať trvalý pobyt tam kam chodí do školy, to počujem prvý krát, tam bude chyba v niečom inom.
rodič | 05-04-2015 23:32:23
Pomoc je namieste,ale prečo budú Bohušove deti prijaté do školky v Seredi keď tu nemajú trvalý pobyt ale v Šintave? Ja som osamelá matka , bývam v podnájme v Seredi a keďže tu moje deti nemajú trvalý pobyt do školky sa nedostanú. Kto pomože mne? Mám si podpáliť dom?
odtiaľ potiaľ | 05-04-2015 13:08:41
Ako ja som za aby sa im pomohli ale presne tak su tu aj ine rodiny s ďeťmi hoci nemajú 5 detí ale len 2-3 no bohužial mesto sa stále odvoláva nato že byty nie sú. No presne z druhej strany - koľko chátrajúcich stavieb tu stojí a dali py sa pri troche snahy využiť. No najľahšie je povedať: radi by sme pomohli ale nemáme ako. Je to dosť smutné že mesto dostáva na každého občana financie ale nie každému mesto aj pomôže. Je vidieť že oni nemajú problémy s bývaním či s peniazmy ako väčšina mladých rodín v tomto meste
Peter | 05-04-2015 09:21:25
Mozno tej pomoci v skutocnosti nie je z tak, ako sa tu na SOL prezentuje 25timi clankami namiesto diskusnych prispevkov.
Potom to tak dopadne, ak je toho moc, ludi to otravi a ludska zavist dostane zabrat. A rodiny ktore tiez potrebuju pomoc len nevyhoreli na to pozeraju so slzou v oku.
pre občana-2 | 05-04-2015 08:32:42
Podľa sprostredovaných informácií, domy v Beltehéme neboli mestom zbúrané z toho dôvodu, že pozemok za brehom patrí Povodiu Váhu. Tak neviem prečo by mala byť poskytnutá výnimka pre p. Okoličányho a vysporiadať mu pozemok. Čím je taký výnimočný? Pomôžu mu tak, že sa postarajú aby mu bol pridelený nájomný byt, za ktorý si bude riadne platiť.
P.S. Prečo mesto neprebuduje býv.školu na Garbiarskej ulici na malometrážne byty, kde by sa dostali ľudia, ktorí nemajú ani na nájomné byty? Tak by sa čiastočne riešila aj otázka bezdomovcov.
pre občana | 04-04-2015 22:50:33
Neviem, či ste čítal aj predchádzajúce komentáre k článkom, týkajúce sa tohto požiara. Podľa mňa, tento dom nebol na Larzenkách, ale ako sme my tomu hovorili-Betlehém. Bývali tam bežní občania, ktorých pri asanácii Mlynárskej a Novomestkej ul. tiež vysťahovali s tým rozdielom, že domy na uvedených uliciach boli pobúrané, ale tieto ostali. Potom sa tam nasťahovali naši spoluobčania a samozrejme pelech s drogami. Preto veľmi pochybujem, že by to mal p.Okoličány v poriadku, keď raz to bolo vyvlastnené. Je mu treba pomôcť, ale zase to netreba prehánať. Dostane náhradu za to, čo nebolo vlastne jeho /alebo ano?/. Veď koľko je takýchto rodín čo by tiež nejakú tú pomoc potrebovali? A kto im pomôže? Možno je chyba, že sa sústredíme len na jednu obeť a ostané nám uniká.
seredan | 04-04-2015 22:37:56
uz sa to tu dost prehana s stou pomoci viem je tak 5deti je to velke nestasti ale teraz sa budu mat lepsi ako bezny obcan alebo dochodca ty nemaju ziadnu pomoc
p.Majko | 04-04-2015 21:52:52
je tu veľa tých,ktorí pravdu nechcú počuť.To sa potom vedeniu darí!
občan | 04-04-2015 21:39:03
Tu sa píše, že p. Okoličánymu pomôže poslanec Irsák vysporiadať pozemok. Doteraz to bol čí pozemok a tá stavba vôbec bola stavba, mala kolaudačné rozhodnutie, popisné číslo, nebývali tam načierno, mali tam trvalý pobyt, platili mestu dane,poplatky? Samozrejme, som za pomoc, ale mám pocit, že sa to všetko už preháňa, najmä v osočovaní kto a koľko pomáha a nepomáha.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-04-2015 19:00:17
Mylite sa a to vo fungovani samospravy uplne. Primator, viceprimator a aj poslanec tak ako aj ja vystupuje ako sukromna osoba a ako primator. Aj ja vystupujem ako sukromna osoba a zaroven za medium.

Rozdiel?

M.T. ako sukromna osoba moze robit co chce a je to jeho osobna vec. Ak vsak robi cokolvek v pozicii predstavitela mesta - VZDY TO JE VEC VEREJNA! Samozrejme aj u ostatnych volenych zastupcov.

U mna to je asi takto. Ako sukromna osoba s neiktorymi ludmi nemusim byt v jednej miestnosti. No z pozicie media maju presne take iste prava, ako ktokolvek iny.

Pre niekoho moze byt rozlisovanie, resp. selektovanie spravania narocne, mne to problem nerobi. A to sa nijako nepretvarujem.

Jasnym dokazom je, ze som Veselickemu (nie obcanovi) telefonoval v snahe dohodnut spolupracu v prospech situacie. Bez predsudkov a bez akejkolvek averzie.

To, ze nedokazete, resp. nechcete pripustit vyzadovanie elementarnej slusnosti a dozadovanie sa plnenia povinnosti ktore su so zastavanou funkciou spojene, resp. su naplnou prace za ktoru aj odo mna poberaju peniaze - je Vasou vecou... ;-)
Anonym | 04-04-2015 18:19:27
je to zvláštne ale pred nedávnom prezentovali aj prd len aby zakryli svoje prešľapy. Ale ak by bolo pred voľbami, tak by ani písmena nestíhali a vznikali by nové báje a mýty.
macka | 04-04-2015 14:32:36
dobry den. rada by som venovala rodinke valendu a nejake riady do kuchyne kam sa mam obratit?
anonym | 04-04-2015 14:16:20
Mozno to sem nepatri,ale teraz mi to neda.Ked sa stale pise o prezentovani sa,kto,kedy,ako pomaha,malokto z vas asi vie,ze primator pomohol nie raz a nie malou sumou zo svojich vlatsnych penazi a samozrejme nema potrebu,aby sa o tom pisalo.
anonym | 04-04-2015 13:36:34
Ak vam Veselicky nebral mobil, nic to nemeni na tom ze on nieco robil a pomahal. Takze nebratie mobilu je nelodstatna vec, ale ak mate potrebu to stale pisat, tak si piste. Ak si myslite, ze Veselicky robil cosi len preto, ze bol vyvinuty tlak verejnosti, tak si to myslite dalej. To este neznamena, ze to tak je. Skoda ze pomoc mesta vnimate ako chcete len preto ze sa neprezentovali kazdym jednym krokom, ktory urobili. Ale to nie je rozhodujuce, s tym sa vysporiadajte sam. Zase sme sa ale na sol docitali, ze mesto hento, mesto toto.
anonym | 04-04-2015 13:27:18
Problem nie je v tom, ze by mesto nepomohlo ale ze nekomunikovalo. Ak je len v tom problem, tak asi si niekto potrebuje pomastit ego.
Anonym | 04-04-2015 10:54:40
Toto nie je o vas pan Majko a panovi Veselickom.Skoro v každej diskusii riešite svoj spor a problem ktory s nim mate . Mali by ste si ho riešiť oddelene na stretnutí a nie písaním. A prečo vam nedvihne telefón asi viete najlepšie vy dvaja.
Pre vyriešenie problému ste niečo urobili vy i on. A že Veselický, mesto a podnikatelia, poslanci i prostí ľudia pomáhali je jediné rozhodujúce.Že každý nejde s tým čo urobí za vami a necíti potrebu sa každú hodinu prezentovať na vašej stránke je na rozhodnutí každého jedného a mali by ste to rešpektovať.
bol som pri tom | 04-04-2015 10:27:26
Stretnutie sa konalo tesne pred velkonocnymi sviatkami. Ucelom stretnutia bolo najma zistit ci menovana rodina, najma deti budu mat pocas sviatkov zabezpecene vsetko potrebne k ich prezitiu, materialne a socialne potreby. Dalej islo o to ako moze mesto pomoct nahradnym byvanim alebo docasnym najmom bytu. Pre buducnost byvania tejto viacclennej rodiny bol prerokavany mozny postup pri obnove ich poziarom znehodnotenej stavby vktorej rodina zila. Rodine bol ponuknuty postup pri majetkovom usporiadani pozemku a pomoc pri realizaci moznej buducej stavbe rodinneho domu.
Dolezitou temou stretnutia bolo odporucanie na vyhlasenie legitimnej a zakonnej verejnej zbierky na pomoc tejto rodine. Takuto zbierku moze vyhlasit mesto avsak len v sulade so zakonom. Nestaci iba zverejnenie otvoreneho uctu.
Stretnutie skoncilo vyssie uvedenymi zavermi.
Bohus Okolicanyi ako aj jeho dcerka s manzelom zavery stretnutia s podakovanim prijali.
Veci bude treba dalej dokoncit a to intenzivne.



Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-04-2015 09:00:09
SOL ako obycajne od prveho momentu je plne k dispozcii vsetkym - obcanom, vedeniu mesta, poslancom a aj Bohusovi s rodinou. Non stop a online. Ale to asi vysvetlovat nemusim, to kazdy uz 8 rokov pozna...

Prosim, nesnazte sa akymkolvek sposobom narazat na hadanie sa, ci kritizovat kohokolvek zo SOL za \"stav komunikacie s vedenim mesta\".

Nekomunikuju a zatajuju sa oni, nie my. Ja som preukazatelne urobil uz cez vikend niekolko pokusov - vsetky neuspesne.

Upozornujem - ja sukromna osoba zo sukromneho mobilu a vo svojom volnom case som sa pokusal kontaktovat voleneho a obcanmi plateneho zastupcu obcanov, viceprimatora a hovorcu na SLUZOBNY MOBIL. NEUSPESNE - nedvihal a ignoroval obcanov mesta a aj medium.

Ako som uz napisal niekolkokrat - je mi u prdele jeho spravanie ako cloveka, no z pohladu osoby obcanmi PLATENEJ za pracu - ZLYHAL, zlyhava dlhodobo a podla mna ho obcania k plneniu si povinnosti donutia iba vyraznym obcianskym tlakom.

To vsak uz nieje uloha mna ako jednotlivca. Ja Vesilickeho k zivotu nepotrebujem...
pre vážne | 04-04-2015 05:54:18
poslanci toto riešenie nenavrhli. Ako možnosť náhradného ubytovania ho navrhol niekto iný, ako poslanci.
pomoc | 03-04-2015 23:24:08
Určite je im treba pomôcť. Ale zase to neprehánať. Myslím si, že by mu mal dostať jeden nájomný byt a nie mu stavať dom. Bola to stará chajda a z fotografií, zberný dvor. Keď niekto vyhorí, sa to prešetruje a určujuje výška zavinenia. Ako dospelý človek mal vedieť, že keď kúri pevným palivom, pod kachlami alebo sporákom má mať plech pre prípad vypadnutia uhlíka. Ale už je to tam. Keby to nebolo medializované bola by pomoc v takom rozmere? Bude sa tento meter používať aj pre iných?
vážne? | 03-04-2015 22:09:27
No nič horšie im nemohli ponuknúť. Páni poslanci ak je to pravda tak sa pítam ja: tiež by ste tam prenocovali s deťmi?
pre obcan | 03-04-2015 21:40:08
čé by bolo na tom zle keby ma mesto takýto byt k dispozícii ??
xyxxx | 03-04-2015 21:36:44
Pan irsak je poslancom a spada pod neho dotknuta lokalita.
pre občan | 03-04-2015 21:31:28
Vy si vážne myslíte, že mesto by malo mať jeden byt voľný pre naliehavé prípady? Ste normálny a žijete na Slovensku? Vypotiť takúto blbosť to chce ozaj intelekt. Tieto diskusie sú vskutku niekedy zlým snom.
obcan | 03-04-2015 20:50:23
no pan prednosta krajcovic nech radsej nekonstatuje ale co najskor prizna ze nemal zahradnikovi zo sale prenajat mestsky byt za 1 euro, lebo takyto aspon jeden byt je treba pre taketo pripady dobre drzat v zalohe pre nasich obyvatelov. Teraz velice konstatuje. Uz nech si konecne prizna chybu
občan | 03-04-2015 20:18:20
Chúdence deti, zaslúžia si nový dom.
anonym | 03-04-2015 20:15:24
Myslím si, že sa p. Okoličánymu pomáha dosť. Kritika, že málo, z môjho pohľadu je neoprávnená. Len aby takýto scenár zhorenia a vyhorenia sa nezačal opakovať aj v iných prípadoch, potom som zvedavý ako si s tým občania a vedenie mesta poradí. Podotýkam, že nie som proti pomoci, veď je tam päť malých detí, a to bez matky. Ale koľko rodín je v Seredi, aj keď nevyhoreli v bezútešnom stave.
poslanecké | 03-04-2015 19:15:53
Pre pána Daniela - :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀😀 asi takto, každý to pochopil a ego určite na mieste.
seredan | 03-04-2015 19:07:31
preco mu bolo zo strany mesta ponuknute byvanie v utulku po bezdakoch a nie jeden z bytikov pre oblubencov? Zato ze neni zahradnik, alebo pracovnik mesta si nezasluzi normalne byvanie?
anonym | 03-04-2015 18:41:15
Suhlasim s Marosom.Je nesporne,ze seredonline je medium,ktore je prospesne a uzitocne.Taktiez je nesporné,ze nie raz sa formou novin poskytla pomoc tam,kde to bolo nutné.Pokial ale dochadza v mediu k osobnym utokom a urazkam,k osocovaniu,tam uz to prestava byt nezavisle medium.Meno p.Veselickeho uz pozna asi kazdy,pretoze je tu spominane permanentne.Preco seriozne nepoviete,ze ano,aj mesto pomohlo a nie malo,aj my sme pomohli,aj ini ludia pomohli.Preco bezhlavo utocite? Preco nie je spomenute nikde,ze primator mesta bol hned v tu noc na mieste,ze p.viceprimator tam niesol rano plne tasky ?!Preco nie ste schopni aspon v takejto situacii tahat za jeden povraz.Len mi nepovedzte ,ze preto,lebo s vami mesto nekomunikuje,Tak,ako sa da napisat to zlé,tak sa dá napisat aj to dobre.Len treba trosku chciet a mat zaujem.Takze torsku objektivity a hlavne tolerancie by to chcelo.Ublizit je velmi jednoduché.
Maros | 03-04-2015 17:50:19
Toto je neuveritelne. Namiesto toho, aby ste sa vzajomne podporovali a spajali, ked uz pre nic ine tak aspon pre dobru vec, tak tu na seba utocite ako male deti. Uz 12 rokov nezijem na SK, ale vidim ze sa zmenili akurat tak cisla v kalendari... Klobuk dole pred vsetkymi, ktori akymkolvek sposobom pomohli ludom v nudzi.
daniel | 03-04-2015 17:04:13
Pre pána poslanca. To že má niekto gule znamená že má odvahu. Ja viem prečo som to napísal. Vám to vysvetľovať nebudem. A kde som sa prezentoval? Po celom meste vážený pane! SOL na svoju prezentáciu nepotrebujem,ale na svoje odreagovanie a pobavenie.
Utrpelo tým Vaše ego?
poslanec | 03-04-2015 16:43:04
Pre Daniela - Vy ste sa kde angažoval a viditeľne, aby vedeli o Vás všetci, tak ako si dovoľujete posudzovať, že len jeden poslanec má \"gule\", takže tí ostatní poslanci - chlapi ich asi nemajú a pomáhajú aj ženy, nepotrebujú takúto medializaciu. Zrejme Pán Dokonalý. Apropo, Vy asi pomáhate len vtedy, keď si otvoríte seredonline, úbohé.
anonym | 03-04-2015 13:39:15
Jurko,prečítaj si pozorne prvý článok na Mestskej stránke seredske novinky a dozviš sa že v noci tesne po požiari bol u Bohuša primátor a ráno viceprimátor. Na skládku naložiť suť a v kontajneroch musí niekto aj odvážať.
Pomáhalo mesto,primátor, viceprimátor,prednosta,poslanci,občania z mesta, Miloš Hracho so svojimi pracovníkmi, Ing. Serenčeš zo skládky a pozemok je viac menej čistý. Že kopa ľudí pomôže aj finančne a aby to bolo čisté zabezpečuje notár a poslanec Irsák a ďaľší poslanci a aj úplne cudzí ľudia. Že tto je tak opýtajte sa Bohuša Okoličániho a jeho dcéry, reálni ľudia pomáhajú a nepotrebujú o každom kroku písať.
daniel | 03-04-2015 13:34:19
Lebo pán Irsák je jediný ktorý v tom Sereďskom parlamente má ešte \"gule\"
Kaper | 03-04-2015 13:33:44
Moj nazor je taky ze keby ludia nedali tomu taky velky ohlas tak poslanci by neurobili nic. Ved ho ani nepoznaju. Toto vsetko je len kvoli obycajnym ludom a Majkovi co sem dal tu reportaz... Pekny den
Juraj | 03-04-2015 13:21:07
Prečo to zvolával Irsák? Kde je vedenie mesta? Primátor, viceprimátor?
pan Veselicky | 03-04-2015 13:00:26
super napad s tymi gastracmi. Je vidiet, ze Vam to pali a ze ste clovek na spravnom mieste. Verim, ze pridete aj s inymi dobrymi napadmi. Ochota zamestnancov mesta, palec hore.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign