Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Policajti zaistili archeologický nález nevídaného rozsahu

159

KRPZ Trnava |MM|  Na základe podozrenia z trestnej činnosti vykonali príslušníci trnavskej kriminálnej polície domovú prehliadku v rodinnom dome v Bolerázi (okr. Trnava). Celý prípad sa začal všímavosťou archeológa, ktorý videl muža pri železničnej trati v obci Šelpice, ako s detektorom kovov prehľadával okolie. Upozornil ho, že vykonáva nedovolenú činnosť a privolal políciu. Po preverení okolností a získaní dostatočných informácií dostala polícia súhlas na vykonanie domovej prehliadky. Podozrenie z poškodzovania a znehodnocovania archeologického dedičstva sa nielenže potvrdilo, ale jeho rozsah doslova vyrazil dych. Polícia za účasti špecialistu na kultúrne dedičstvo z Prezídia Policajného zboru zaistila v dielni pri dome a v obývačke niekoľko stoviek mincí z rôznych období a desiatky archeologických artefaktov. Boli to rôzne sošky, krížiky, prstienky, praveké nástroje, oceľové hroty na šípy, sekery, rôzne poľnohospodárske a remeselnícke náradie z obdobia novoveku a pod. Všetky zaistené  predmety patriace do kultúrneho dedičstva sa podrobia znaleckému skúmaniu na archeologickom ústave. Polícia zaistila aj dva detektory kovov, ktoré sa tiež podrobia expertíze na zistenie lokalít, v ktorých podozrivý zbieral predmety. V prípade, že z poškodzovania a znehodnocovania archeologického dedičstva bude obvinený a uznaný vinným podozrivý muž (22r.), hrozí mu za takýto skutok odňatie slobody na jeden až päť rokov.


Fotogaléria k článku:

159
Autor: KRPZ
159
Autor: KRPZ
159
Autor: KRPZ

Zobraziť všetky fotografie
159
Autor: KRPZ
159
Autor: KRPZ
159
Autor: KRPZ


Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
pakáren | 08-02-2014 01:56:41
Keď to má takú hodnotu, tak by som to najeb.. všetko do náklaďáku a predal aj Indiánom..za tie prachy, nižšie dane, byty atď.. Furt sa pozerať čo bolo.. plné múzea harabúrd a štát v dlhoch..
straty a basisti :) | 07-02-2014 23:47:07
ja som našiel raz u dedka na povale staru mincu, ale ešte keď som bol chlapec, teraz čo keď neviem kde je, kuklači mi hu najdu u mna doma, by som povedal dakuuem, to je dedkova :)
mastičkár pripečený | 07-02-2014 23:35:45
negramoty negramotné,čo to tu je za *****aný problém,ludý nemajú čo žrat a zavýráte tu za vyjebané hrdzavé železá.
pre Maja a Shelly | 06-02-2014 23:07:05
Počujte mám návrh čo keby ste začali chodiť s tým detektorom vy dve spolu a vždy ked vám zapípa - rýchlo to nahlásite, viete aby to náhodou zasa nejaký ten vandal a zlodej zasa nezničil.A shelly bude mať konečne aj kamošku :D . Očividne nemáte o tom ani šajnu , ale počuli ste v telke niečo tak teraz sa tu otrásate počutými argumentami. Alebo nebodaj ste aj vy také zberateľky a čitately našej starej doby?
pre shelly | 06-02-2014 23:01:04
Pani shelly - ešte že tu máme vás. No vidím že tú kamarátku asi ozaj nemáte, tak preto sa vykecávate tu. No vaše názory už lezú viacerým na nervy a očividne musíte okomentovať každý článok,však?
shelley | 06-02-2014 22:08:37
Pani Maja, máte úplnú pravdu, napísali ste to aj za mňa. Veď preto je Slovensko na tom tak zle, lebo je tu kopa primitívov, ktorí neprečítali jednu knihu, o histórii vedia hovno a len tu idú vypisovať.
albert | 06-02-2014 17:30:34
pani maja asi by ste mali navstivit ocneho ked vydite na fotkach bronzove sekery a prstienky ja myslim za to je ciste zelezo a to poriadne hrdzave .ano najdu sa tam mozno aj cennejsie veci ale keby to ten chlapcisko nenesiel pochibujem ze by to niekto objavil.myslim za vy ste trocha zakomplexovana a neviem preco tu urazate diskutujucich vyrazmi ako degesi a pod. kazdy ma svoj nazor alebo nie.a co si chlapec nasiel malo by mu ostat. pozrite si polske stranky tam ludia vystavuju predmety ktore nasli pomocou detektora kovov .lenze mi zijeme v bananovej republike kde sa nasa vlada snazi zakazat a zdanit vsetko co sa da .takze budme hrdi a kajajme sa ako v stredoveku
Jozef | 06-02-2014 16:27:01
bohuzial, legislativu nam tvori 150 tvorov, ktorych si volime sami.
Obcan | 06-02-2014 16:23:50
Maja | 06-02-2014 13:58:48

Nebudem Vam tu nakladat ako diskutujuci podomnou,aj ked s nimi suhlasim.
Pozrel som si este raz tie foto a mila slecna/pani musim skonstatovat ze neviete o com hovorite.
Na foto sa nachadzaju OBYCAJNE ZELEZNE NASTROJE,mozno par rokov stare,ale podstatne je to ze iste niesu z bronzu,lebo kazdy uslachtilejsi kov si vytvori ochranu a jedine co tu vidim sa vola HRDZA,ak Vam to nieco hovori.
Schvalne som si pozrel par stranok a vo Vami spominanej CR,ale aj Anglicku,Amerike...atd sa jedna o bezny konicek.
Dalsia vec- ak nieco najde na poli,tam oranim muselo dany predmet premiestnit za tie roky tak ze by sa nezistilo nic,okrem toho ze by sa to naslo,tak co chcete fotit ?
Znamy co zbiera mince vravel ze v oblasti Balkanu sa nachadzaju rimske mince na kyble,tak ako u nas halierniky po zemi.
Takze ziadne zbohatnutie sa nekona-snazite sa vyvolat zavist v ludoch a podporit udavacstvo = Stb,to tu uz raz bolo.
Jedine ak by bola vynimka,vraj haliernik z r.1924 je velmi ceneny,inak vsetko na burzach kupite za par supov.
A uz vidim ako chalanisko zarobil desattisice eur :-)))
Uplne si to dokazem predstavit ako kazdy teraz najde na zahrade mincu,podkovu,klinec...a ide s tym na urad.
Vsak to by museli byt fronty !
Inak s tym potvrdenim mate pravdu,vela archeologov neodola pokuseniu a sami si prilepsia,tiez boli uz clanky o tom.
Vsak nech sa spravi zakon tak ze bude toho chalana motivovat,tak ako je to v tom Anglicku,preco to na SK nejde ?
Vy sa snazite stvat ludi,vratit dobu temna,ked bolo udavacstvo v mode a kazdy sa bal,to by Vam vyhovovalo,ze ?
Ani sa nedivim ked je pri moci strana aka je.
Neriesim teraz chlapciska,ale to ze minule sa zakazalo chodit na bicykloch do lesov,teraz toto,co nabuduce ?
Zakazy,prikazy,obmedzenia a vsetko krasne zabalit do demokracie,ze ?
gulak | 06-02-2014 15:45:04
Takú sprostú a dementnú osobu,ako je táto blbá ženská,som už dávno nestretol,bud je v prechode,alebo si dávno N.E.Z.A.S.U.K.A.L.A.-to bude asi riadny artefakt-možno je príbuzná tej pravekej rybe-Latimerie Podivná...
daniel | 06-02-2014 14:30:22
Maja zjedla asi nejakú vtipnú kašu !!!
On... | 06-02-2014 14:27:45
Maja ake drogy beries??? :D
Maja | 06-02-2014 13:58:48
Robíte z neho chudáka, pritom je to obyčajný vandal a zlodej. Píšete o hnilom źeleze a pritom sú na fotkách bronzové sekierky, bronzové prstienky, jasne odfotené, to len vy ste hlupáci, ćo nevedia, ćo majú pod nosom a tak len nadávajú a pindajú. Taká bronzová sekierka sa dávala do hrobu ako dar, keď ju ten smrad (a jemu podobní) vykopal, cez dieru 30x30 cm, zničil celý nálezový stav, vśetko posral, poprehadzoval, je to uź nanič. Pre takých degešov ako vy, ktorí obhajujete takýchto smradov, budeme pre Čechov a iných vždy len národ bez histórie a vlastných dejín. Lebo obhajujete zlodejov a śmejdov. Aspoň keby ste sa pozreli na eBay aké ceny tam chodia za takéto veci zo Slovenska a źe človek na tom za rok trhne aj cez 10.000 Eur, tak to by ste uź na neho nadávali. Ktovie koľko sekierok, rímskych mincí, keltských mincí, ozdôb, artefaktov uź stihol predať.
Nevzdelaný, závistlivý, ťapákovský národ, ćo si serie do vlatných dejín a potom sa sťažuje, že ho majú v Eurňope za degeša a asociála.
Spametajte sa ľudia a chránte si svoju históriu !!!

Čo nájdete, urobte si fotku- aspoň do mobilu- z niekoľkých strán, ku tomu euro mincu ako mierku, chodte to odovzdať do múzea a trvajte na tom aby vám vydali papier o prebratí artefaktu. Ten dokument si odložte. Budte hrdí na seba, na svojich predkov a nedajte si ničiť históriu!! Sme krásny národ, len nám je všetko fuk, a tak si nechávame ničiť vśetko, volíme degešov, necháme si vkrádať vśetko a len nadávame doma pri televízore alebo na nete. Máme byť na ćo hrdí, prečítajte si Stopy dávnej histórie od Dvoráka, máme nálezy ktoré v Európe nikde nemajú!!! Len si to konečne chránte ľudia !!! A Zaujímajte sa o to aby na tom nik nebohatol.
rada | 06-02-2014 10:55:52
odovzdaj to to srotu..lahka zelezo 0.25centa..za kg:-)
ha-ha-ha | 06-02-2014 10:49:46
pani kompetenti u starej mami som nasiel na zahradke 50 haliernik z roku .... a tektiez nejake hrdzave plechy neviete mi poradit kde to mam odovzdat ,aby mi nahodou ne..... 5 rokov co uz sa v tejto repoblike deje to je na zaplakanie
Obcan | 06-02-2014 10:37:03
nemo | 06-02-2014 00:41:35

Dobry pohlad aj s tej druhej strany.
Ale:
Cital som ze v Anglicku maju na toto zakon a je to tam uplne bezny konicek,vsak demokracia,alebo sa tu na nu len hrame ?
Funguje to tam tak,ze ak niekto nieco najde oznami to uradom a tie mu vyplatia odmenu z ktorej ide polovica jemu a polovica majitelovi pozemku.
Krajinu to stoji peniaze,ale na druhej strane nemusi platit ludi pri hladani-ten hladac mnohokrat nic nenajde a tym padom ten cas stravil zadarmo,ale krajinu to nic nestalo,on sa vyvetral,odreagoval,zivot ide dalej.
Ak nieco najde,oznami uradom a tie si tam poslu uz profesionalov ktory ako si spomenul maju viac vedomosti a hlavne im nejde o tie ,,pliesky,, ale o to poskladat mozaiku.
S tym vykradanim lokalit uz odkrytych sa ani nedivim ze su nasraty,ak sa tam niekde par dni moce so stetcom okolo neakej kostry a v noci mu to neaky idiot rozkope.
Tam by som to bez pardonu riesil tou policiou.
Preto to chce zakon ktory ujasni pravidla a kazdy slusny clovek nech sa tomu venuje vo svojom volnom case ako trebars rybari,polovnici...
Tiez su tam pravidla a pytliak co ich nerespektuje je stihany.
Tu chalanisko nasiel stare motyky ktore by sa obracanim zeme a postrekmi po par rokoch rozpadli.
Ma tam neake mince ale to nema hodnotu ani v tom Rakusku a Nemecku,to vidia vsetci.
Ina vec by boli neake bronzove veci.
Ak by bol zakon ze sa nemusi bat to odovzdat a nieco dostane,preco by to predaval na ciernom trhu ?
Tu podla foto je vidno ze to mal naozal len ako konicka,ziadny zlocinec.
Alebo si vazne ludia maju podla tych clankov mysliet ze chlapec nachadza hrnce plne zlatych minci-poklady kazdu sobotu ?
Ak je aj vojensky material do r.45 ,,hist.dedicstvo,, nemaju stihat aj pyrotechnika ze odpali granat,minu a tym znicil ,,kulturne dedicstvo,, ?
Boli clanky na nete ze na vychode boli velakrat volani policajti pri naleze municie a mozno bolo aj vela zivotov tak zachranenych.
Teraz ak sa bude niekto schovavat,samozrejme ze nic nenahlasi a mozno neaky co pojde na hriby vyleti do vzduchu.
Pritom staci tak malo-aby mohli taky ludia ako on bez obav kontaktovat policiu...
A co ti smejdi co zlikvidovali ten vojensky cintorin-S POZEHNANIM URADOV,len aby tam postavili predajnu aut ?
Ved ti vojaci museli byt v niecom pochovany a tiez tam boli predmety a oni to len tak zlikvidovali,nevraviac o ucte k mrtvym !
Ani obycajna exhumacia neprebehla,obycajny hnus !
Kde boli vtedy archeologovia ?
Koho stihali ?
Nieje to skor tak ze pod lampou byva najvacsia tma ?
Ako vravim,chce to zakon s jasnymi pravidlami pre obe strany a policia sa bude potom moct venovat naozaj ZLOCINCOM.
pre Jozef | 06-02-2014 10:29:54
tak já som do teraz nevedela že to je protizákonné - nevenujem sa stomu toiž. Ale tak nemuseli to tak riešiť, nie? Pozrite sa máme tu veľa dôležitejších priestupkov, riešených aj tu na online - zabitie kôli psovi, zabitie cigánmi a pod. To sa až tak veľmi previnil aj on? Já neviem , ale nemyslím že je to až na taký trest. Ano zrejme zničil dôkaz o niečom , ale aj tak . Čo by sme z toho mali? Takto aspon vidíme čo našiel. Ale tak chápem - zákon je zákon. No bohužial občas zsahuje tvrdšie pri banalite ako pri ozajstnom trestnom čine !!
Jozef | 06-02-2014 10:27:39
a este k tej odmene:

Pamiatkový úrad SR vyplatí nálezné do výšky 100 % hodnoty nálezu, ktorá sa určí znaleckým posudkom. Nálezca má takisto právo na náhradu výdavkov súvisiacich s ohlásením a ochranou nálezu.

Podmienky vyplatenia nálezného:

nález sa našiel mimo povoleného výskumu pri stavebnej alebo inej činnosti v zemi, pod vodou alebo v hmote stavby(§ 40, ods. 1 a 2 pamiatkového zákona), t. j. ide o nepredvídaný nález,
nález nebol objavený pri nepovolenej činnosti, t. j. pri nepovolenom výskume a výkope na kultúrnej pamiatke, pamiatkovom území, archeologickom náleze a archeologickom nálezisku, ani pri nepovolenom zbere a premiestňovaní hnuteľných archeologických nálezov, nebol neoprávnene držaný a ani vyhľadaný pomocou detekčného zariadenia,
nálezca ohlásil nález príslušnému krajskému pamiatkovému úradu priamo alebo prostredníctvom obce, resp. múzea najneskôr na druhý pracovný deň po nájdení nález,. Tento nález, ktorý sa našiel počas stavby, ohlásil stavebník alebo organizácia uskutočňujúca stavbu alebo zabezpečujúca jej prípravu alebo vykonávajúca iné práce podľa stavebného zákona, ihneď stavebnému úradu a príslušnému krajskému pamiatkovému úradu a krajský pamiatkový úrad alebo ním poverená odborne spôsobilá osoba vykonala obhliadku nálezu,
nálezca ponechal nález bez zmeny najneskôr do troch pracovných dní od oznámenia, pričom nálezca vykonal všetky nevyhnutné opatrenia na záchranu nálezu,
archeologický nález môže vyzdvihnúť a premiestniť z pôvodného miesta a z nálezových súvislostí iba oprávnená osoba metódami archeologického výskumu,
nálezca uplatní svoj nárok na nálezné v zápisnici krajského pamiatkového úradu s uvedením svojich osobných údajov.
Jozef | 06-02-2014 10:25:42
raz je to protizakonne, tak to nemal robit.
TZ
§ 249
Poškodzovanie a znehodnocovanie archeologického dedičstva

(1) Kto neoprávnene vyhľadáva, vykope, inak z miesta nálezu vyzdvihne, premiestni alebo prechováva archeologický nález, alebo kto inak poškodzuje alebo znehodnocuje archeologické dedičstvo, potrestá sa odňatím slobody až na dva roky.

(2) Odňatím slobody na jeden rok až päť rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1

a) detektorom kovov alebo iným detekčným zariadením,

b) z osobitného motívu,

c) vo väčšom rozsahu, alebo

d) hoci bol za obdobný čin v predchádzajúcich dvanástich mesiacoch postihnutý alebo bol za taký čin v predchádzajúcich dvadsiatich štyroch mesiacoch odsúdený.

(3) Odňatím slobody na tri roky až osem rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1

a) v značnom rozsahu, alebo

b) závažnejším spôsobom konania.

(4) Odňatím slobody na päť rokov až desať rokov sa páchateľ potrestá, ak spácha čin uvedený v odseku 1

a) vo veľkom rozsahu,

b) ako člen nebezpečného zoskupenia,

c) na území požívajúcom ochranu podľa osobitného predpisu, alebo

d) za krízovej situácie.
pre to snád nie | 06-02-2014 10:12:58
Asi ajed by mu mali podakovať a nie trestať. Neviem ako to chodí pri týchto veciach, ale ved ved on si len zbieral niečo, tak prečo by mal mať trest? Mali mku to zobrať , podakovať sa a basta. Ved je to len na nervy . As čo ved to nepredával ani nič , len bol zberateľom nie? To čo by mali trestať to netrestajú lebo sa robia akože chyby a to čo nestojí vôbec za trest tak tam aj doživotie vybavia juj ha je to binec toto tu :D
Jozef | 06-02-2014 10:12:30
Upozornil ho, že vykonáva nedovolenú činnosť a privolal políciu. Po preverení okolností a získaní dostatočných informácií dostala polícia súhlas na vykonanie domovej prehliadky.

Co je na tom divne?
uplne smiesne | 06-02-2014 10:09:20
Najlepsie je na tom ze hned mali papier na domovu prehliadku a tom kde ziju ...byvaju fetosi..drogy..lacne dievcata tam taky papierik na domovu tazko davaju:-)
to snad nie | 06-02-2014 09:47:18
To co je za haluz ten mladik by si zasluzil uznanie za svoju zalubu a nie potrestanie .preco netrestaju tych co kradnu vo velkom ale aspon bude mat policia dalsi vyrieseni pripat .a tomu mudremu panovy co zavolal nasu mudru policiu prajem vsetko len to najhorsie
uplne smiesne | 06-02-2014 08:45:19
Tak tento chalan bol ozaj uplny vykaradac hrobov!!!ach jaj smiesne toto:-)
nemo | 06-02-2014 00:41:35
Pracoval som na viacerých archeologických lokalitách a takmer na každej bol problém s vykrádačmi. Obyčajne sa na danom mieste po víkende alebo sviatočnom dni objavili "krtince" aj väčšie "krátery". Vykrádači jednoducho prišli s detektormi a išli len po kovoch. Pri kopaní kašlali na všetko ostatné - keramika, hroby s kostrovými pozostatkami, popolnicové nádoby či iné predmety dennej potreby staré stovky či niekedy aj tisícky rokov zostali často úplne zničené, niekedy porozhadzované v okolí "výkopu". Zobrali len pár "plieškov", ktoré však majú najväčšiu cenu práve vtedy, keď sa nájdu v pozícií a vo vzťahu k ostatným nálezom. Samozrejme, aj samotné mince, bronzové sekery či náramky sa dajú na čiernom trhu (zväčša v Rakúsku a Nemecku) predať za pekné peniaze. Bolo to smutné, keď ste napríklad na pohrebisku našli už len zničené kosti. Vykrádači určite existujú vo všetkých krajinách a vlastne aj hroby sa vykrádali odjakživa. Osobitne na Slovensku však má človek pocit, že nezáujem a neúctu k vlastnej histórii, dejinám vlastnej obce, mesta cítiť na každom kroku. Pri tomto prístupe väčšiny sa čudujem, že ako národ sme ešte stále tu.
Obcan | 05-02-2014 23:32:18
Mato | 05-02-2014 23:18:59

Uplne trefna poznamka,palec hore !
Policia si to vyskusala na ,,nebezpecnom zlocincovi,, tak teraz hadam nebude problem zamerat sa na tie,tusim tomu vravia omamne a psychotropne latky po celom meste.
Niekto tu raz spominal ze v panelaku maju 3 policajtov,vsetci vedia ze sa do vchodu chodi pre fet,ale ti ktori by to mali vediet o tom ani ,,netusia,,.
Takze vysledok bude ten ze budu basy plne slusnych ludi a banditi budu chodit po uliciach vysmiaty ako leco.
Cele zle.
Mato | 05-02-2014 23:18:59
a este.. na taketo veci sa da tusim velmi rychl ovybavit domova prehliadka..... na drogy a kradnute auta to nejde????? Zasa sa raz aj PZ ukázal
Mato | 05-02-2014 23:16:51
Neskutocne ma to dojalo... Co je natom ze nasiel par veci co by aj tak nikdy nikoho nezauimali.. a len by to tam dalej lezalo kym by to nezhrdzavelo ancisto?... trketo veci trapia Slovakov?? To si tu ozaj budeme zavidiet aj stare hrzdave podkovy ked najdeme???? Chlana to bavilo mal v tom konicek ale keby si tam nieco pichal do žíl tak by si to ten arecholog ani nevsimol.... ach
igor panelír | 05-02-2014 21:52:02
toto je archeologický nález nevýdaného rozsahu,tie hrdzavé podkovy a motyky,také najdem u baby na ho´re dopiče.
Obcan | 05-02-2014 17:38:18
Od mala ma zaujimala historia,rad citam roznu literaturu,ci si pozriem dobre dokumenty.
Ak tu chcu potrestat chlapca 5 rokmi basy za to ze mal doma hnile zelezo a par bezcennych minci,pytam sa co si zasluzia potom tito ?

http://www.pluska.sk/plus-7-dni/domov/na-vojenskom-cintorine-postavili-predajnu-automobilov.html

Kusok vyssie bol dnes clanok ako chlapci porozbijali na cintorine kahance.
Tito smejdi s pozehnanim statu znesvetili a zhanobili vecny odpocinok ludi co polozili svoje zivoty v bojoch a dnes si tam neaky ,,podnikatel,,postavi predajnu.
Na cintorine !
Kde teda boli archeologovia ?
Kto tu poskodzoval a znehodnocoval a nema ani uctu k mrtvym ?
Tak kto je vacsie hovado ??
Tento stat sa likviduje sam a ani sa nedivim ze sa odputava od toho pozornost...

Pre On... | 05-02-2014 01:24:32 | 05-02-2014 06:28:26
Ale veď zástupcovia, čo tvoria zákony boli legitímne zvolený, takže je to tak, čo. Sme si zvolili, to nás riadi a tvorí zákony v ducho našich predstáv
seredan | 05-02-2014 06:10:34
aj pri kasarnach bol archeolog pri remizy a mol maitel pozemku rada že vyzbieral železo aspon nedostal traktorista defekt
On... | 05-02-2014 01:24:32
:D :D :D debilny slovensky narod...Cloveka idu zavriet ze najde kusky stareho zeleza co ludia vyhadzovali ako nepotrebne alebo niekto stratil...Za toto nas idu zatvarat ze najdem kus opracovaneho plechu alebo zeleza? Bastardi spinavy skapaty zakony tu vymyslaju dive svine co nevedia ako nas okradat o peniaze a slobodu...Ale raz pride to co v Ukrajine a potom budu menit zakony ludia a nie nejaky debilkovia...Aj ty debilkovia pojdu raz dole a lud sa oto postara..
retardi | 04-02-2014 21:28:20
hamba retardovanemu slovensku aj tomu k...vi co vymyslel tieto primityvne zakony,fuj je mi stoho zle.
zlomensko | 04-02-2014 20:55:35
potom chodte volit takeho nakazenca ako je fico.
OJOJ | 04-02-2014 20:41:31
To ja som raz mal straaasne plny mechur..., WC nikde nablizku, tak som to oprel o mur. Ej kua este ze ma pri tom nevidel vsimavy archeolog ;o0
law abiding citizen | 04-02-2014 19:39:37
takito "vsimavi archeologovia" by sa radsej mohli ohlasit ked vidia v akcii vandalov, drogovych dilerov, zlodejov, vyholenych bitkarov a podobny odpad ...
Obcan | 04-02-2014 17:53:09
...zacal sa vsimavostou archeologa...
...doslova to vyrazilo dych...

Takze ukazka ze stb-acke metody tu su a budu,treba len viac udavat medzi sebou a odvadzat pozornost od zlodejin co sa robia uz verejne v milionoch eur,ale hlavne ze sa najde obet co mala doma par hnilych motyk a bezhodnotnych minci !
Mam znameho co chodi na burzy a zbiera mince a ten povazuje 100-200r mince za nulovu hodnotu aj v peknom stave,nieto este neake zaoxidovane zo zeme.
Ale vyrazilo to dych,ze ?
To sa budu odbavovat mozno aj Narkoza a Hnojka,ale aby ukazali ze stat ide do kopru,ze sa rozkrada,ze sa moc sustreduje do jednych ruk..atd to nikomu nevadi.
Ukradni miliardu nestane sa ti nic,uradni ,,cokoladu,, a my si ta podame !
Za srot 5 rokov basy,za havariu s bezohladnou jazdou s nasledkom smrti (nebudem menovat) 2r s tym ze po jednom roku som vonku a este som aj celebrita.
Du belejt velebnosti !!!
daniel | 04-02-2014 17:03:33
Toto je fakt hnusné štátne zriadenie! Teraz budú machrovať aké nálezy vlastnia. Nebyť toho šikovného mládenca,ho..o by mali! Ja by som mu udelil aspom medailu od štátu už keď ho tento štát okradol. Ale ten okráda nás všetkých... a na každom rohu
chudak | 04-02-2014 17:02:40
by mal nalez podla nasich platnych zakonov oznamit a z toho mu patri nalezne..bol by blbec..v suvislosti s tym, ked niekto poukaze na rozkradanie, tunel, od*rb, korupciu, tak miesto "nalezneho" ho caka sikana, v horsom pripade vyhadzov z prace
obcan | 04-02-2014 16:55:20
na hlavu postavene. Chudak si to najde a este ho idu zato zavriet.
gulak | 04-02-2014 15:36:47
Bolo by zaujímavé vykonať domovú prehliadku aj u toho bonzáckeho archeológa...
citatel | 04-02-2014 13:53:20
aky truhlik vymysla zakony?je to na hlavu postavene.
spravoslivost | 04-02-2014 13:25:40
takehoto zberatela nech zavru na 5 rokov a viac a tich z Nitry nech ponechaju na slobode - coho sme sa to dozili???

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign