Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Policajti prenasledovali ukradnuté auto.

redakcia Dátum24. 02. 2010 17:23:30TémaKRIMI správy
KR PZ Trnava. SEREĎ, SLÁDKOVIČOVO, VEĽKÁ MAČA | Polícia zadržala dnes v skorých ranných hodinách muža jazdiaceho na ukradnutom aute. Kriminalisti získali informáciu o pohybe a polohe ukradnutej Audi A8, ktoré zmizlo včera v Seredi. Ihneď sa presunuli na udané miesto do Sládkovičova, kde auto spozorovali. Vodič nerešpektoval výzvy na zastavenie a snažil sa uniknúť. Vozidlo nasmeroval na dvoch policajtov, pričom jedného z nich zachytil spätným zrkadlom. Policajti na jeho zastavenie použili varovné výstrely do vzduchu, na ktoré nereagoval. Následnými výstrelmi zasiahli auto aj pneumatiky, avšak unikal naďalej. Napokon skončilo havarované v lesíku pri obci Veľká Mača. Páchateľ z neho ihneď presadol do auta svojho komplica a následne ho polícia zadržala v dome v Malej Mači. Zadržaným je 35 ročný Seredčan, ktorý bol už v minulosti viackrát trestaný za podobnú trestnú činnosť. V súčasnosti je podozrivý z trestného činu útoku na verejného činiteľa a preverujeme aj jeho prípadnú inú trestnú činnosť.

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
Igor Lehocky | 26-02-2010 14:22:54
Seredan, ja som Vás pochopil prečo ste to napísal tak, ako ste to napísal, Vaše ospravedlnenie beriem, nehneval som sa, ja viem čo Vás "zdvihlo". S tým Trestným zákonom u nás to máte tak. Tvoria ho ľudia s právnickým vzdelaním, sudcovia, bývalí sudcovia, prokurátori, bývalí prokurátori, advokáti, bývalí advokáti, s advokátov sa stávajú prokurátori a opačne, zo sudcov sa stávajú advokáti a opačne, s prokurátorov sa stávajú sudcovia a tento kolotoč na našom malom Slovensku má potom výsledný efekt vo forme zákonov upravujúcich trestné konanie. S tým nič bohužiaľ neurobíte. Neviem či je to v poriadku, nad tým by sa mali zamýšľať iní páni.
olga | 28-02-2010 18:46:15
A dnes som pocula ze Sudin uz je vonku z velmi dobrych zdrojov. katastrofa tato Sered sama kriminalita kazdy den sa nieco stane.
anonym | 25-02-2010 18:41:54
Pán Lehocký jednoznačne chcel povedať, že zrovnoprávnenie trestných sadzieb u krádeži (v tomto prípade vozidla) a u neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla má ten význam, že ak sa aj krádež vozidla nedokáže, nakoľko dokazovanie v takýchto prípadoch je náročné, ešte je tu "poistka" v podobe rovnakej trestnej sadzby za neoprávnené užívanie cudzieho motorového vozidla. To sa v porovnaní s krádežou dokazuje oveľa ľahšie. Nie je to návod na trestnú činnosť, ale holý fakt, z ktorého vychádzal aj zákonodarca pri zrovnoprávnení trestných sadzieb. Netreba za tým nič hľadať, je to oficiálne stanovisko z dôvodovej správy k vtedy navrhovanej novely Trestného zákona. Johny, čudujem sa tvojim úvahám, na čo je dobrá polícia v Seredi. Možno za iných okolností, ak by vyšiel najavo nejaký prúser policajtov, by takáto otázka bola na mieste, ale tentoraz sa píše o úspechu policajtov a ty dokážeš nepremyslene položiť takúto otázku. V konečnom dôsledku to vyznelo ako by ťa trápilo, že sa policajtom niečo podarilo. O parkovaní sa dá písať pri iných článkoch, tu je to mierne od veci. Prepáč. Pre tých, ktorí ešte stále nechápu úlohu policajtov a, prokuratúry a súdov v trestnom konaní - v tomto konkrétnom prípade policajti urobili maximum. Rozhodnutie o väzbe nepatrí do ich kompetencie, preto netreba nadávať na nich, ale obráťte sa na vyššie inštitúcie, ktoré za to zodpovedajú. O väzbe rozhoduje súd, nie policajti. Ak bude osoba stíhaná na slobode a nie väzobne, policajt toto rozhodnutie rešpektuje, nič iné mu nezostáva. Pán Majko, ten príspevok z 24-02-2010 21:35 treba brať s rezervou a hlavne s humorom. ;-)
seredan | 25-02-2010 17:54:35
neberte moj prispevok ako utok na p. Lehotskeho. Len cloveku je uz zle z tych pravnych kluciek ktore sa robia aby smradi mohli byt na slobode a pachat trestnu cinnost stale dookola. Nechapem ani sudy co su na slovensku. Je to tu tak skorumpovane ze az. Ako je mozne ze daktore kauzi s mafianmi sa tahaju roky, priam desatrocia. Ako je mozne nechodit na pojednavania, menit advokatov, namietat voci zaujatosti prokuratorov. Ved zakony nie su robene kvoli spravolivosti,alebo pre slusnych ludi, ale pre smradov a ich kupenych sudcov a advokatov. Ja absolutne neutocim na pracu policajtov, oni nemozu za to ze smradov stale pustaju. A p. Lehotsky, mozno som sa vyjadril tvrdo, ale nebolo to cielene konkretne na vas, len som reagoval na obsah prispevku. Ak som Vas urazil, tak sa ospravedlnujem. A p. Majko ano som anonym, to je pravda, ale za svoje prispevky sa nehambim a vzdy ak spravim chybu si to priznam. Zase netreba hadzat vsetkych anonymov do jedneho vreca. Svoje meno neuvadzam z osobnych dovodov.
Miloš Majko | 25-02-2010 16:21:05
seredan 25-02-2010 13:26 Obdivujem Vasu odvahu verejne vyslovit panovi Lehockemu nasledovne: "Pan Lehocky zobudte sa co to tu trepete." - ale z jednej strany to chapem. Nie ste odbornik a ste anonymom. V danej veci vyckajte a uvidite, kto mal pravdu...
Igor Lehocky | 25-02-2010 15:31:24
Seredan,ak Vás to ukľudní, tak trestné sadzby za neoprávnené používanie cudzieho motorového vozidla a krádež boli práve z dôvodov ktoré uvádzate ( "požičal" a zabudol vrátiť, aby sa "smradi" nemohli vyhovárať... ) v podstate zjednotené, lebo úmysel privlastniť si vozidlo sa v trestnom konaní musí preukázať, má svoje určité znaky, ktoré musia byť splnené k tomu, aby orgán činný v trestnom konaní mohol konanie posudzovať ako krádež.Zákon na to myslel a preto v trestných sadzbách nie je podstatný rozdiel. Vaša logická domnienka o tom, že keby ho neukradol, neutekal by na ňom ,je síce správna, ale je to málo k preukázaniu trestnej zodpovednosti za krádež vozidla, viem o čom píšem, môžte sa v kľude spoľahnúť.
seredan | 25-02-2010 13:26:00
tak urcite kazdy clovek ktoreho zastavuju policajti ich ide zrazat. Pan Lehocky zobudte sa co to tu trepete. Ak by ho neukradol neutekal by na nom. A o akom neopravnenom uzivani to to hovorite. Pokial viem neopravnen uzivanie je napr. ked dakomu poziciate auto a on vam ho nechce vratit. Odkedy je kradez auta neopravnene uzivanie. Vy ako byvali policajt by ste mali vediet rozoznavat niektore veci. Ved sa zamyslite nad tym co tu pisete, ved davate smradom navody ako sa maju vyhovarat ked ukradnu dakomu auto. Povedia si sak co ja som si ho len pozical a zabudol vratit, ja som ho neukradol.
Igor Lehocky | 25-02-2010 13:15:24
V danej veci je možné kvalifikovať konanie Patrika S. ako trestný čin neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla, trestný čin útoku na verejného činiteľa a pokiaľ bol dotyčný policajt aj zranený s PN presahujúcou spravidla 7 dní, je možné skutok kvalifikovať aj ako ublíženie na zdraví so zbraňou.V trestnom konaní neplatí logická domnienka ktorá má zásadný charakter k určeniu a identifikácii páchateľa, ktorý mal vozidlo odcudziť. Patrik S. sa viezol vo vozidle, ktoré bolo odcudzené a vozidlo ako vodič viedol aj v čase,keď ním mal ohroziť aj policajtov, ale kto vozidlo skutočne odcudzil je vec iných dôkazov, buď sú alebo nie sú.
Johny | 25-02-2010 10:40:08
O tej zbytocnosti je to iba obrazne samozrejme povedane, ale...ak si vsimnes len primitivnu vec, ako je parkovanie. Pamatas si parkovanie pred barom pri autobusovom namesti? Napr. Ty tam zastavis, idu ti pomaly zobrat vodicsky preukaz...a im?
Johny | 25-02-2010 10:38:22
Budes sa cudovat, ale cital... Ale pozri sa, co sa robi v Seredi?! Jeden pripad sa tu uverejni, a to mam byt akoze z policie vo vytrzeni?? Tie dennodenne problemy s kriminalitou, ako keby sa neriesili... Tu nejde LEN o sudy! Ide o to, ze policajti maju strach z niektorích obcanov...Potom mi pride zbytocne, takychto zastupcov zakona tu mat.... Nemyslis?
Petrovi | 25-02-2010 10:33:47
aj keď som absolútny ateista, ver mi že príslovie o "božích mlynoch" dosiahne raz na každého :-) Takých nepolapiteľných už bolo.....chlapec si ešte pobehá, pokradne či naserie dalšie desiatky mamlasov čo vedia len chodiť do roboty ale ver mi že dôchodok si neužije. Keď dokážeme strpieť slotov a mečiarov a tí sú úplne iná liga tak nezostáva iba strpieť aj podobnú čvargu.
Peter | 25-02-2010 09:06:22
Ja sa len čudujem ako je možné, že po toľkých výstreloch ho ešte ani jedna guľka netrafila do hlavy. Toľko šťastia čo má ten hajzlík, je nepredstaviteľné...
re: Johny | 25-02-2010 08:44:38
čítal si vobec ten príspevok???? Skus to ešte raz a možno na to prídeš. A keby nie ozvi sa, skusim ti to vysvetliť nejak jasnejšie/jednoduchšie. Teraz sa naozaj už treba len pýtať, prečo ten smrad niekoľkokrát po tom, ako bol prichytený políciou (tou čo sa pýtaš na čo tu je) zakaždým je do mesiaca vonku... Jednak je to aj o prokuratúre äkde tiež idu úplatky o akých sa nám ani nesníva - prekvalifikuje sa tč na priestupok a podobne, resp. nepríde obvinenie...) a potom aj súdnictva - to už asi ani netreba komentovať...
Johny | 25-02-2010 08:32:36
Naco je dobra policia v Seredi??
občan | 25-02-2010 07:33:41
presne tak policajti si urobili svoju prácu, vždy Sudina chytili, ale najväčší problém je na súdoch!!!!!! kvázi nezávislí sudcovia, nezávislí iba od peňazí do vačku, robia najväčšiu špinu na Slovensku. Stačí málo peňazí ako aj v tomto prípade a dotyčný je vonku. Policajti s jeho prepusteným nemajú nič spoločné.
Miloš Majko | 24-02-2010 21:50:37
Skontroloval som tlacovu spravu od hovorkyne KR PZ - uverejnena sprava nami zmenena nebola, je identicka s e-mailom z KR PZ. Nemame vo zvyku spekulovat ci zavadzat verejnost. Ako som napisal uz niekolko krat, nam neprinalezi vysetrovanie ci zverejnovanie inych, hlavne neoverenych informacii. Uprimne povedane, nerozlisujeme kym je a odkial je dana osoba. Vobec nas nezaujima jej minulost ani buducnost. Z nasho pohladu ide o jednoduchu spravu. Nie sme a nebudeme bulvarom.
anonym | 24-02-2010 21:59:08
este aj min rok v septembri na nich byhodili aj tu kosacku z tej avie a co sa stalo??....do 2 tyznov bol vonku ;-)
Miloš Majko | 24-02-2010 21:41:35
anonym 24-02-2010 21:35 - uverejnena je tlacova sprava KR PZ - takze PZ.
Miloš Majko | 24-02-2010 21:36:37
anonym 24-02-2010 21:33 - vysvetlite prosim odborne citatelom ulohu PZ, prokuratury a sudnictva v procese trestneho konania. Co je v kompetencii OO PZ, co specialnych utvarov PZ. Popiste skusenosti z praxe. Urcite bude pohlad odbornika prinosom nielen v tejto teme. Dakujeme.
anonym | 24-02-2010 21:35:56
Ešte som zabudol - v článku je napísané "preverujeme aj jeho prípadnú inú trestnú činnosť". Kto to preveruje? Redakcia? :-D
anonym | 24-02-2010 21:33:07
Vážení, o väzbe a výkone trestu odňatia slobody nerozhodujú policajti. Treba nadávať na vyššie inštitúcie.
Ivan | 24-02-2010 21:08:11
každý takýto autíčkar má svojich advokátov, ktorí ho zo všetkého vysekajú a kompetentný, respektíve zákony sú na nich krátke.
tipicke | 24-02-2010 20:53:04
zase sudak este co musi spravit aby ho zavreli aspon na 20 rokov myslim ze to je otazka aj pre panov kompetentnych z radov justicie a policie hanba ale kalinak si ich obhaji
seredan | 24-02-2010 20:40:47
vážení, podstatné je že pán Kaliňák konštatuje že jeho rezort je lepší ako za predchádzajúceho vedenia. Prečo sa mienite trápiť skutočnosťou, že polícia je v Seredi iba na ozdobu ? Alebo na to aby sa vozili mladé pipky zadarmo do Galanty na služobnej Kii ako dnes na pravé poludnie :-)
seredan | 24-02-2010 20:34:20
Pan Kamenar a pan Vinczenti velky aktivisti co vy na to ? Pani policajti.
anonym | 24-02-2010 20:00:09
Ja nepochopím jednu vec,kde je spravodlivosť?Už 2 x utekal policajtom a strieľal na nich a vždy sa dostane z toho ako keby sa nič nedialo.Už by sa mohli konečne v Seredi zobudiť všetky zložky,ktorých sa to týka,lebo to čo sa deje v tomto meste aj za bieleho dňa nemá obdobu a tých, ktorých sa to týka sa tvária ako najväčší frajeri.No čo už mi chudáci poctivci...
ja | 24-02-2010 19:47:59
to už ani nie je pravda. to čo sú policajti slepí, už 2 razy po nom strieľali a ani raz ho netrafili. to ako?
anonym | 24-02-2010 19:39:10
Patri Sudin,známa firma.
ko.ko.t.a | 24-02-2010 19:06:02
zastrelit ho mali ako prasa na porazke *headbang*
pedro | 24-02-2010 18:53:44
neviete kto to bol ? Aspoň iniciály keby napísali
olga | 28-02-2010 18:32:44
co je platne ked ho chytia a na druhy den je vonku a opatovne robi zle kde je ta spravodlivost?!!!!
anonym | 24-02-2010 19:39:44
P.S.

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign