Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Pokým sa totiž občana - a platí to rovnako vo vzťahu k štátu ako i samospráve – nejaký problém netýka osobne, nerieši ho.

Miloš MajkoDátum08. 08. 2017 19:55:10TémaTak to vidím ja...
200

Diskusia pod článkami týkajúcimi sa vecí verejných a to nielen z pohľadu štátu, ale aj riadenia spoločnosti na nižších stupňoch napovedá,  že väčšina občanov  naozaj verí  v samouzdravenie chorého systému,  ktorý tu od Nežnej revolúcie zavádzali a systematicky zdokonaľovali politici oblečení v tričkách všetkých farieb.

„Politici“  iné sľubujú a iné konajú a  vidíme to vždy hneď po voľbách. Rozdiely medzi siláckymi predvolebnými rečami o postihovaní zlodejov a tunelárov verejných peňazí sa rozplývajú práve vždy krátko po voľbách. Na 100% počas tzv. koaličných rokovaní, kde si nepochybne všetci navzájom   pripomenú kto na koho čo vie, rozdelia si korytá a – vládnu.

Asi je konečne na mieste otázka, či opakovanie sa toho istého scenára občana nedokáže nakopnúť. Nedokáže. Odpoveď prečo, je v podstate ľahká. Pokým sa totiž občana  - a platí to rovnako vo vzťahu k štátu ako i samospráve – nejaký problém netýka osobne, nerieši ho. A necíti potrebu riešiť ani problémy iných a to napriek tomu, že sa evidentne jedná o veci verejné a tak je vždy len otázkou času, kedy dostihnú viac menej každého z nás.

Myslím si, že je úplne bez problémov možné  povedať, že politikom v súčasnej dobe vyhovuje apatia a nezáujem voličov nielen o veci verejné, ale aj o samotné voľby, pretože oni si nevyhnutný počet voličov na seba, či znovuzvolenie zabezpečia cez rôzne výhody a naviazanie ich, ako aj ich rodín na to vedenie, ktoré je momentálne pri moci.

V komunálnej politike je tento systém viditeľný natoľko, že ho nespozoruje iba ten, kto ho vidieť jednoducho nechce.

Už na malom meste sú znateľné  prípady, kedy sú na MsÚ či v organizáciách zriadených mestom zamestnávaní rodinní príslušníci poslancov, ba dokonca rôznymi spôsobmi aj poslanci samotní. V Seredi sa problému  začneme konkrétne a hlbšie venovať hneď po letných prázdninách.

Krátko po voľbách sa zvyčajne začne mimoriadne dobre dariť nielen spriazneným firmám, ale dokonca aj neziskovkám a občianskym združeniam založeným poslancami, ich deťmi a obchodovanie môže zájsť dokonca tak ďaleko, že poslanci začnú vyznamenávať a oceňovať  aj blízkych príbuzných napr. primátora mesta. Ak opomenieme amorálnosť takéhoto konania a  rozhodneme  sa veci nazývať pravými menami, tak musíme použiť výrazy ako klientelizmus, rodinkárstvo a korupcia. Áno, aj korupcia. Nie po prvý raz verejne hovorím, že korupcia nie je len posunutie 20 dekov šunky sestričke u lekára starou babkou, ktorej bol úspešne vyliečený zápal močového mechúra. Práve spomenuté konanie v samosprávach je podstatne nebezpečnejšie pre spoločnosť a najmä pre vnímanie slobody, práva a demokracie našimi deťmi. Povedal by som dokonca, že pre naše deti  má tolerovanie takéhoto amorálneho konania fatálne následky.

Voľby sa opakujú pravidelne raz za štyri roky. Nechápem, ako môžu ľudia pri voľbách sa dopúšťajúci  vždy rovnakých chýb, chcieť dosiahnuť iný výsledok...


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
gulak | 09-08-2017 17:23:41
Zbytočne sa namahať,už za komančov,ked ste ludom v robote niečo chceli ulahciť..tak práve tí ludia sa potom od toho dištancovali a prstom ukazovali na Vas..to on chcel..my nie..Niklovacke komunisticke a SZM-acke kádre ..sa dnes hraju na demokratov,ale ich srdce ke stale rovnako falošne červene
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-08-2017 17:00:09
gulak | 09-08-2017 15:29:28 | - problem vidim v uplne dokonalej neznosti. Komunisti sa zmenili na veriacich a ani skutocni veriaci ich nenakopali v kostoloch do zadku. A tak dnes klaci vedla v minulosti skutocne pre vieru utlacaneho, jeho realny utlacatel.

Aj ked sa to niekomu pacit nebude, ja s tym nesuhlasim a odsudzujem to.

Z byvalych STBakov sa vdaka svojim kontaktom a moznostiam za sociku, po revolucii stali vplyvni ludia a presne ako po arizatoroch, aj po tychto zmrdoch zostavaju deticky vyuzivajuce nahromadeny majetok a podvodom na obcanoch ziskany spolocensky status tvariac sa, ze s minulostou nemaju nic spolocne.

A ludia im to toleruju, stale viac ohybaju chrbaty a mnohi s holou ritou o zem uz otieraju papulu.

Asi je cas nazyvat veci pravymi menami a skutocne verejne poukazat na tych, ktori tazili, tazia a dokonca mnohi maju chut tazit dalej aj s novou alternativou, ktora sa javi v Progresivnom Slovensku.

Ti, ktori vedia by nemali byt ticho a mali by povedat pravdu nahlas.
gulak | 09-08-2017 15:29:28
To,že občan rieši problem,len ked sa ho to týka osobne,je dosledok dnešnej reality..v r.1989 si ludia v novembri mysleli(a ja medzi nimi),že štrngotom klučov sa zrutil system..system sa nezrutil,len zakamuflovoval ,povstali,akože noví bojovníci za lepší život obyčajných slušných ľudí a už dlhe roky vidíme,ako to dopadlo..komunistické zlo nebolo potrestané,ba naopak..ešte posilnilo..
Občan | 09-08-2017 13:30:24
Miloš Majko | 09-08-2017 11:33:06
S týmto Vaším komentárom plne súhlasím ...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-08-2017 12:00:20
KDH bolo a je (podla mna) volitelne aj ked s vyhradami.

Alojza Hlinu, ako aj ostatnych klucovych ludi v KDH som osobne informoval o sintavskom intelektualovi a jeho konani, ktory kandidoval aj s ich podporou.

Ak sa od takychto ludi strana VEREJNE nedistancuje, nezasluzi si opatovne ziskat doveru obcanov a dostat sa do NR SR. Tolko moj nazor.
Občan | 09-08-2017 11:51:23
Poriadok spraví štát, asi ťažko pán Hlina si včera kopol do Kotlebu s videom o ceste , ale či robia aj KDH nominovaní starosta a poslanci mu nevadí...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-08-2017 11:33:06
Tam, kde sa obcania boja, vladnu mafianske praktiky a s mafianmi (aj ked v suvislosti so Slovenskom je to dost komicke pomenovanie) musi razne zakrocit stat.

Osobne si spominam na Siciliu devatdesiatych rokov - bol som dva tyzdne tam a co som videl, stalo za to - s mafiou kopali aj niektori prokuratori, sudcovia a politici. Skoncili v base a verejne procesy dodali obcanom odvahu. A to bola Sicilia...

Ide to, len treba chciet. A ludia musia pochopit, zecely tento chory a skorumpovany system moze byt funkcny prave JEDINE vtedy, ked sa LUDIA BOJA.
Občan | 09-08-2017 09:04:11
Občania sa boja riešiť aj svoje podnety nakoľko sú zastrašovaný viď postoje pána starostu a na predposlednom zasanití aj pani zástupkyne...
Jozef | 09-08-2017 06:38:44
a v komunale?
Milos, pokial na neobmedzeneho pana mesta a prilahleho chotara kandiduje len jeden?
Mozno keby sa system zmenil a mohli by sa davat hlasy proti...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-08-2017 23:54:24
prečo? | 08-08-2017 23:45:40 | - a v komunále?
prečo? | 08-08-2017 23:45:40
Prečo sa ľudia dopúšťajú pri voľbách rovnakých chýb?
1./ Zlý volebný zákon.Vy dostanete už hotový zoznam kandidátov o ktorých nič neviete.Dávajú si ich tam politické strany. Nevolíme ľudí, ale politické strany, lebo si nemôžete vybrať ľudí z rôznych strán. Sú tam aj takí, že dobre nie sú z materskej škôlky.
2./ Tí, ktorých by sme tam nechceli mať, už majú zabezpečené víťazstvo. Sú tam zabetónovaní. Už majú svojich voličov kúpených. Žiaľ, je to tak.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign