Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Pohľad na uplynulé voľby

Iveta TóthováDátum18. 11. 2014 18:59:24TémaPoslanci MsZ
24

Ľ.Veselický | Trochu osobný pokus o vysvetlenie  reči čísiel.

 

 

 

 

Uvedené hodnoty sú iba suché čísla. Názory  na ne  a na vývoj, ktorý preukazujú,  sú určite rôzne. Preto ďalšie riadky vnímajte iba ako jeden pohľad a pokojne si k nemu, alebo namiesto neho namaľujte vlastný obraz. 

Počet voličov a účasť na voľbách. Žiadne prevratné zmeny sa v rozpätí 12 rokov nekonajú. Stále menej ako polovičná účasť mi hovorí, že vzťah obyvateľov k budúcnosti mesta, v ktorom žijú,  je v deň volieb prekrytý inými záujmami. Odôvodnenia sklamaním a skepsou zo spoločnosti  istý vplyv môžu mať, no ignorovanie volieb  určite nie je riešením. Výsledok komunálnych volieb nie je výsledkom  futbalového stretnutia, lebo sezóna zvolených funkcionárov samosprávy trvá celé štyri roky.

Počet kandidátov na primátora. Vývoj až tak dramatický, že sa neodvažujem  predpovedať počet kandidátov v roku 2018. Prečo bolo v roku 2006 až trinásť kandidátov? Nemám  vysvetlenie. Iba názor, že ten vysoký počet vygeneroval volebný výsledok roku 2002.

Počet kandidátov na poslancov. Pokles ich počtu medzi rokmi 2010 a 2014 nie je radikálny, ale z môjho pohľadu určite pozitívny.  Za poslanca sa nemožno vyučiť . V komunálnej rovnako ako veľkej politike nie je možné určiť vedomostné kritériá pre kandidáta na poslanca. Zmeny v riadení mesta alebo obce  môže aj tak robiť iba ten, kto drží volant. Teda primátor.  Jeho jediná  nevýhoda spočíva v tom, že súčiastky motora samosprávy (poslancov) mu vyberajú voliči. Ak mu vyberú nekvalitné,  on sám si ani tú  najhoršiu  vymeniť nemôže.

Počet kandidujúcich strán a hnutí.  V priebehu troch volebných období  sa výrazne sa nemení. Iba ich štruktúra hovorí , že z miestneho parlamentného neba politických strán sa niektoré vytrácajú. Dnes  početne najviac zastúpený  SMER prestavuje silu iba optickú.  Politické strany v ostatných  rokoch (na rozdiel od počiatkov samosprávy)  v rozhodovaní seredského zastupiteľstva žiadnu rolu nehrali.  Dúfam, že tak tomu bude aj ďalšie štyri roky. 

Počet hlasov  získaných zvoleným  primátorom. Výsledky v rokoch  2006 a 2010 sú  príkladom  rozptylu  hlasov pri väčšom množstve kandidátov  a preukazujú,  aký  počet  pri vysokom záujme o primátorské kreslo postačuje na zvolenie.  Reálnymi  dôvodmi výrazne vyššieho počtu hlasov odovzdaných 15.11.2014 pre budúceho primátora sú  výsledky  uplynulých štyroch rokov.

Počet strán a hnutí zastupiteľstve a NEKA. V podmienkach nepolitizovania v seredskom parlamente je počet strán a hnutí zastúpený v mestskom parlamente bezvýznamný. Primátorovi sa nepísané heslo „Ide nám o vec a nie o politiku“ darilo v mestskom parlamente úspešne presadzovať celé štyri roky. Nezávislí kandidáti si držia pozície a predpokladám, že  v budúcnosti bude ich počet narastať.

Počet nových poslancov, ktorí neboli poslancami v predchádzajúcom volebnom období.  Zmeny v zložení mestského parlamentu sú prirodzenou vecou.  Nový  poslanec je vždy vabank, pretože volič ho obyčajne volí nie podľa vecných  kritérií ale skôr podľa sympatií. Pamätám si na dvoch mladých perspektívnych nováčikov zvolených v roku 2002. Celé štyri roky parili medzi najväčších absentérov na rokovaniach.  Poznám  poslancov, ktorí sú v zbore aj 4 volebné obdobia a sú trvalým prínosom pre mesto. Moje skúsenosti mi hovoria, že voľbou získava kandidát iba mandát.  Skutočným poslancom sa stáva až vtedy, keď sa ho naučí vykonávať.

Niekoľko slov k týmto voľbám a k tomu, čo im predchádzalo. Teória riadenia hovorí, že v kríze je efektívny autoritatívny štýl riadenia, ale v období pokojného vývoja  je vhodný demokratický štýl. Uplynulé štyri roky boli obdobím stáleho napätia, ktoré  vonkajší pozorovateľ mohol vnímať ako relatívny pokoj. Permanentný tlak primátor s pomocou celého tímu ľudí zvládol a výsledky sú hmatateľné a merateľné.  Obdobie pred 15. novembrom 2014 bolo  presiaknuté tlakom narýchlo zrodenej  koalície KDH, Zmena zdola, DÚ, ktorá sa snažila presvedčiť voliča, že je potrebné zvoliť iného primátora a nevyhnutná je  ak nie úplná, tak výrazná výmena mestského zastupiteľstva. Vybrala si cestu šírenia nespokojnosti, negativizmu, spochybňovania dosiahnutých výsledkov, neobjektívnej kritiky rozhodnutí  zvolených poslancov s cieleným zamlčovaním faktov súvisiacich s  ich rozhodovaním. Vo svojich volebných novinách  vykreslila  uplynulé štyri roky ako obdobie despotického vládnutia a arogancie funkcionárov samosprávy. Ponúkla  kandidáta na primátora a  14 kandidátov na poslancov. Za poslanca bol zvolený iba jeden.

Pred voľbami  som niekoľkokrát povedal: ¸Dúfam, že ľudia budú voliť podľa toho, čo vidia a nie podľa toho, čo počuli, alebo niekde čítali“.   Napriek tomu, že som nekandidoval  s podporou KDH,  ma Všemohúci  vypočul. 

 

zdroj: mesto Sereď


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
zaujímavé | 20-11-2014 10:35:38
tie čísla niečo hovoria
anonymous | 19-11-2014 09:35:12
Anonym | 19-11-2014 07:10:20
A teraz otázka dňa.A čo si spravil ty pre toto mesto, mimo to, že sa pcháš niekomu do zadku?Povedz, ukáž, čo si dokázal?Mýliš si dojmy a pojmy ale je to velmi užitočná fráza čo ste spravili pre svoje mesto.Nuž uvedom si, že základná povinnosť občana je platiť dane a dodržiavať zákony.Tým je občianska povinnosť splnená.Všetko čo urobí občan navyše je nad rámec jeho zákonných povinností.Čiže s večným omielaním čo kto urobil pre toto mesto sa môžeš vieš čo.A hned si pribal aj toho ukecaného, z ktorého sa smejú široko ďaleko.
občianka | 19-11-2014 09:01:00
V tzv.hodnotení L. Veselického chýba ešte jeden pohľad - ľudia by si mohli všimnúť napr. aj to, pod podporou akých strán sa uchádzali kandidáti za poslancov - zvlášť tí, ktorí už nejaký čas sedia v zastupiteľstve. Pamätajú si ľudia to, ako častostriedajú a prezliekajú svoje !stranícke" tričká?
L. Veselický hodnotí, že predstavitelia mesta sa snažili o "nepolitickosť" vo svojom minulom vládnutí. Preto ma trošku vyrušuje, že M. Tomčányi sa teraz pri svojej kandidátke bez výčitiek svedomia neváhal spojiť so Smerom i s SDKÚ hocu si bol istý svojím víťazstvom. Načo potreboval mať za sebou tieto strany?
Bývalé a vlastne teraz aj súčasné vedenie mesta v predvolebnej kampani čušalo pri poukazovaní naa niektoré netransparentné ťahy v ich vládnutí a čakalo pre istotu
tibor | 19-11-2014 08:23:08
trochu mi je luto ako to tu dopladlo, hlavne ucast. Ja som siel na otocku volit z trnavi, aby som tu v seredi naposledy vyuzil svoj hlas.
Trnave to dopadlo ovela veselsie. Dufam ze budu vznikat dalsie taketo ostrovceky transparentnosti a oslobodenia sa od parlametnich stran.
Ivan | 19-11-2014 07:59:47
Pán Bc.Veselický-ja,naopak,poznám poslancov,ktorých prínos pre mesto som za tie spomínané 3-4 volebné obdobia vôbec nezaregistroval...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 19-11-2014 07:47:14
Anonym | 19-11-2014 07:10:20 | - zatial neriesim Vase prispevky. Ak chcete, aby to tak zostalo, nerieste Vy moje.
Anonym | 19-11-2014 07:10:20
Pán Majko dokedy budete stále útočiť na Veselického, už ľudí unavujete tým sústavným Ľubo to Lubo hento.
Zmierte sa s tým že váš ansábel pohorel a spadol jak gate bez šnúrky. Ľudia volili Veselického a nie Sklenára , Sladkého , Heregu a im podobných všekritikov, čo neurobili pre občanov ani Ň. Ste tak zaujatý nenávisťou , že to lezie skoro z každého vášho článku.
obcan | 19-11-2014 06:35:42
...official stranka mesta sered...."vysledky volieb do mestskeho zastupitelstva a volba STAROSTU mesta sered 2014"...tak co sme volili starostu alebo primatora...?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 19-11-2014 01:12:31
Ivetka, prerad prosim tento prispevok z rubriky Mestsky urad pod poslancov - ide o osobny nazor Luba Veselickeho, je nevhodne vytvarat dojem, ze ide o stanovisko Mesta Sered.
Obcan | 18-11-2014 23:04:19
Neako mi to pride usmevne :-)
Zdroj mesto Sered,napisane p.poslancom,uverejnene pani redaktorkou.
Minule volebne obdobie neprispieval p.poslanec priamo sam clankami na SOL ?
Preco taka okluka ?
Mi to pripada ako s tym byv.sopornianskym starostom,ked tu vysiel clanok od neho a on sam bol niekolkokrat v clanku menovany v tretej osobe :-)
Ale jedno slovo ma z prispevku zaujalo-a to slovo arogancia,to slovo vela vystihuje ;-)
Ako na to? | 18-11-2014 21:33:15
Ako rozlúštiť čo povedali voľby v Seredi? Každý si to vysvetlujete po svojom a niekedy nezakryto a bezostyšne obhajujete.
Pohľad nesereďana Vám Sereďanom ponúknem.
Nízka volebná účasť 31%- "choroba" väčších či veľkých miest - s tým nedokážete urobiť nič. Niečo z toho vyvodzovať ako také osvedčené- ľudia sú spokojní a preto nejdú voliť je len malým kúskom pravdy.
2 kandidáti - najlepšia voľba z pohľadu legitimity víťaza , teda Tomčányi- vysoká legitimita. Asi najlepšie vystihuje zvolenie Tomčányiho jedna veta: Je za ním vidieť robotu.
Noví poslanci - vždy treba časť poslncov obmeniť resp. je to vždy dobre. Byť poslancom sa naozaj naučiť nedá, ale ani netreba. Bohate stačí zdravý sedliacky rozum a sloboda v rozhodovaní. To je to najťažšie - odolať takým či onakým lobistom za takú či onakú vec. Oháňať sa novou krvou je síce moderné ale oveľa lepšie je oboznámiť sa reálnymi skutkami doterajších - a nevoliť ich ak Vás nepresvedčili.
Strany a nezávislí - v komunálnych voľbách treba voliť osobnosti a nie strany či označených ako NEKA. Hlavne voľte tých, ktorých poznáte a sa z Vášho pokľadu osvedčili. Dnes sa prejavuje trend voľby nezávislých, ale pozor - nezávislí sú častokrát závislejší (pre niečo či niekoho) ako nestraníci - kandidáti kandidujúci na kandidátkach strán. Ale pekne sa to počúva- nezávislý.
Posledný odsek p.Veselického je kopnutie do mŕtvoly a to sa medzi slušnými ľudmi nerobí. Voľby sú súťaž a platí známe - sláva víťazovi a česť porazeným. Česť tým, čo mali snahu sa vo voľbách presadiť a pre to či oné sa (sčasti aj zle zvoleným spôsobom sebaprezentácie)nepresadili. Vaša súťaž bola úplne normálna a ešte relatívne čestná.
A poslednú vetu, pán Veselický, som nepochopil. Teda, chcem sa Vás opýtať resp. že sa ľahko môže stať to, že Vás Všemohúci za 4 roky vykopne z MZ, komu sa poďakujete?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-11-2014 21:26:14
Lubos Veselicky, kratkost casu mi zatial nedovoli podrobne sa vyjadrit k Tvojmu clanku, no zatial toto:

Napisal si: "Vybrala si cestu šírenia nespokojnosti, negativizmu, spochybňovania dosiahnutých výsledkov, neobjektívnej kritiky"

- nenapisal si vsak, ake vysledky boli spochybnovane. Asi umyselne. Pokial som sledoval to, co bolo kritizovane - neboli to vysledky.

Bol to sposob, akym boli vysledky dosiahnute.

Zaroven pises ze neobjektivne - OBJEKTIVITU nepripustil primator, Ty a poslanci.

Vysledok volieb je teda ziskany MLCANIM a neochotou vysvetlit obcanom a volicom kroky vedenia mesta a to, co nimi bolo pre samotnu vacsinu obcanov dosiahnute.

Uz to je nedemokraticke a je to neskutocne taktizovanie. Martin mohol akoukolvek otazkou vela stratit a to si aj uvedomoval. Preto cez 50 dni "hladal" podklady a to na nieco, co sam prezil a je presne zadokumentovane na oficialnej stranke mesta.

Proti faktom sa komunikuje tazko a verim, ze so mnou este tazsie.

Fakty su ale naozaj fakty a skor ci neskor ku konfrontacii v tychto veciach pride.
Jozef | 18-11-2014 21:22:13
Vase presvedcenie Vam neberiem. Ale podla mna ma pravdu koment trocha nizsie:
"Ludia nevolili lebo nemali koho volit. Tomcanyho nechceli, Trojaka nepoznali. A Veselicky je rad ze je rad."
A Dídžej Mišo je nesmrtelny. Sice nic nerobi, ale je tam.
Ktosi tu po volbach napisal, ze Sered po case uz nebude mat PSČ, ale IČO.
Nieco podobne som napisal ja pred styrmi rokmi. Len s tym rozdielom, ze Sered bude mat majitela.
Spomente si o 4 roky.
Mestu zdar a "fudbalu" zvlast. Tymto zdravim p. prezidenta.

Len dufam, ze ti "novi" dosiahnu trochu rovnovahy.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-11-2014 21:17:05
Ivetka, do zlej rubriky si zaradila Veselickeho pohlad na vysledky volieb. Je to jeho pohlad, takze sa nehodi, aby uz robrika evokovala, ze to je nazor Mesta Sered.
pre Jozef | 18-11-2014 21:09:48
Som presvedcena, ze sa uplne mylite. Tych 10000 neslo volit, lebo su spokojni, ako sa mesto vyvija a vobec sa tym nemusia zatazovat... Ludia chodia volit, ked su nespokojni... Ved si zoberte situaciu vo vyspelych krajinach, ak je tam ucast.
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 18-11-2014 21:05:34
pre Jozefa | 18-11-2014 20:46:12 Ja som tam kde som bol. A prepad? Ešte raz zopakujem, že na prvý pokus to bolo slušne. A zlá krv? To mi možte povedať len ak sa podpíšete.
seredan | 18-11-2014 21:03:26
volby v nasom meste totalny prepadak. Ta ucast hovori za vsetko. Ludia nevolili lebo nemali koho volit. Tomcanyho nechceli, Trojaka nepoznali. A Veselicky je rad ze je rad. Nechapem kto jeho volil, co za ludi.
Jozef | 18-11-2014 20:59:12
pre pre: este chvilu sa vytesuj. Este je co v meste predat, alebo dovolit vstup sukr. investora.A potom cum trebars aj do zrkadla a pustaj si zilou.
A nezabudni, ze s jedlom rastie chut.
Potom si spomen na zlu krv. Bulko.
pre Jozefa | 18-11-2014 20:46:12
Ak hladáš bulka pozri do zrkadla, pán Sladký ten váš volebný prepad hovorí o niečom. Tiež by ste sa mali pozrieť do zrkadla a možno si odobrať krv. Vy nie ste nová ale zlá krv a tak ste aj skončili.Občania rozhodli správne a vy ste tam kde patríte.
Jozef | 18-11-2014 19:53:55
Uz som to tu raz pisal, v Seredi je cca 14000 volicov.
Co znamena, ze cca 10000 ludi "ICH" nechcelo.
Aj napriek amfiku, stadionu, minicyklotrase(s castou nacierno),kosacke!!!...atd.
anonym | 18-11-2014 19:51:23
Skoda,lebo mate na viac.
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 18-11-2014 19:45:44
Anonym ja som vďačný za tých 173 hlasov a nemám byť prečo sebakriticky. Nemám za sebou nikoho aby som mohol mať 400 hlasov a tým pádom potom nie som ani nikomu nič dlžný ak bude treba niečo schvaľovať.
Jozef | 18-11-2014 19:43:14
Marek, pred casom som rozmyslal o obnoveni kategorie "Bulo roka", ale po dohovore s Jupiterom som to vzdal.
Jupiter, prepac, ale znova zacneme.
Tych 10000 ludi si to zasluzi.
Či?
Myty nemyty, z ceresne dolu.
anonym | 18-11-2014 19:41:33
p.Sladky,uz prehltnite,ze volby dopadli tak ako dopadli.Keby boli ludia nespokojni,tak by volili inak.Skuste sa zamysliet napr.nad tym,preco nevolili prave vas.Budte trosku sebakritickí.
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 18-11-2014 19:33:35
Dlho rozmýšľal nad týmto článkom? Ale nenapísal, že vo svojej úvahe prekrútil moje slová, vycapil to na stránku mesta a po upozornení to ani neopravil. Do poslednej chvíle sa bál či neskončila mytologická era. Boji sa, že nováčikovia sa neukážu na zasadnutí, ale že sú tam poslanci čo celé obdobie hubu neotvoril to mu nevadí. Vítaz kategórie najhorší hovorca (viceprimátor) mesta od revolúcie by už mal sám vedieť, že svojim správaním voči obyvateľstvu patrí do archívu ako vzor prezliekania kabátov.
Tiež nepochopil ako ostatná úderka že tu nešlo o primátora ale o niečo iné.
Jozef | 18-11-2014 19:14:55
Kam svet speje, ked Vsemohuci vypocuje bolsevickeho kandidata za SMER -SD.
Nova doba.?
(ale aspon, ze len jedneho)

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign