Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Podnikatelské prostredie sa výrazne zhoršilo. Slovensko v hodnotení prepadlo o 11 priečok. Ako sa podniká v Seredi?

Miloš MajkoDátum06. 06. 2017 08:38:22TémaTak to vidím ja...

Životná úroveň občanov, zdravé podnikatelské prostredie, zdravotná starostlivosť, kvalitné školstvo. Všetko, čo by viac ako štvrť storočie po revolúcii malo byť prirodzené. Je tomu tak?

Svetová ročenka konkurencieschopnosti za rok  2017  na základe hodnotenia uvádza, že zo 63 hodnotených krajín, sa Slovensko umiestnilo na 51 mieste.  Oproti predchádzajúcemu hodnoteniu z minulého roka  sa Slovenská republika prepadla o 11 priečok. Ide  o hodnotenie podnikateľského prostredia v krajine. Vo výsledkoch  kvality podnikateľského prostredia nás predbehlo nielen Poľsko, Česká republika, ale dokonca aj Bulharsko.

Vláda chystá zavedenie do praxe opatrení, ako napr. ďalšie zvýšenie minimálnej mzdy a trinásty plat pre zamestnancov. Nazýva to sociálnymi opatreniami. Je tomu tak a nie sú to skôr nekoncepčné kroky z dlhodobého hľadiska škodiace nielen zamestnávatelom, ale aj samotným zamestnancom? Ako sa tieto (a ďalšie) populistické a nekoncepčné kroky prejavia na podnikateľskom prostredí pre budúce obdobia?

Dôvodom pre takto zúfalé hodnotenie  uvedené vo svetovej ročenke  je vysoké daňové a odvodové zaťaženie podnikateľov, vysoká byrokracia a korupcia. Nielen vysoké daňové a odvodové zaťaženie je na Slovensku pre drobných podnikatelov priam likvidačné, ale ďalšie štátom vynútené rôzne poplatky, o ktorých ani len netuší občan, ktorý prakticky nikdy a nič s úradmi neriešil.

20 miliónov Eur má vynaložiť vláda na analýzy vplyvu legislatívy na podnikateľké prostredie.

Znižovanie nezamestnanosti je v podstate fikciou.

V súčasnej dobe je počuť veľa hlasov kritizujúcich legislatívu EÚ, no väčšina ľudí ani len netuší, že v mnohých odvetviach naša legislatíva ide výrazne nad rozmery legislatívy stanovenej Európskou úniou a  tým nad mieru únosnú podnikateľov zaťažuje. Ďalšie komplikácie bežný podnikateľ môže očakávať od úradov, veľakrát od samosprávy a pomoci sa nedočká ani vo finančnom sektore. A to priatelia nie je chybou niekoho zo zahraničia, ale našich ľudí, našich úradníkov, politikov a volených zástupcov. Už len komicky pôsobí poukázanie na fakt, že všetci títo ľudia sú platení nami, občanmi a podnikateľmi. Povedané inak, prioritne nás likvidujú naši vlastní, nie EÚ, či zákerný bohatí kapitalisti zo zahraničia.

V tomto roku na štát robíme znovu o dva dni dlhšie. Je to náhoda, alebo zámer?

Žijeme a podnikáme v meste, ktoré nie je uzatvoreným priestorom. Na každého z nás vplývajú mimo centrálnych vplyvov, aj tie lokálne tam, kde žijeme, pracujeme a podnikáme. Obyvatelia denne odchádzajú do práce mimo mesto, väčšina z nich tam kde pracuje, aj nakupuje. Ako sa darí podnikateľom v Seredi? Tak ako v štáte, aj v meste sú to totiž oni, kto v najväčšej miere tvorí verejné financie. Dostávajú občania a podnikatelia od samosprávy to, čo si za svoje peniaze zaslúžia? Svoj názor máte možnosť vyjadriť v diskusii pod týmto článkom.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
obyvatel 1 | 07-06-2017 19:55:34
Gubernator a spol. co ste tak dobre plateni, predlozte uz obyvatelstvu konecne nejaky poriadny projekt na zachranu tohoto mesta vdaka comu sa tu nastartuje navstevnost,turizmus, prílev peňazí a kupischopnost. Zoberte uz konecne naspet ten geovrt nech sa moze aspon za vasej volebnej neschopnosti nastartovat studia a projekt pre termalne kupaliska v tomto meste. Obyvatelia nasho mesta si to zasluzia. Dufam ze tam nebudete do smrti a ze toto je vase posledne volebne obdobie. Tak nastartuje kurna spon nieco co tu po vas pre dalsie generacie ostane !!!
obyvatel 1 | 06-06-2017 20:49:01
Aj stara cast mesta vykapava a rozpredava sa a jedine co to tam trosku este drzi je retro cafe. Centrum Jednota je to iste. Asi je naivne a skor zabudnut na to ze toto mesto spasia Srbi, Amazon a par akcii v amfiku.

pre anonym | 06-06-2017 13:07:11 nepochopil som asi tvoje tazke nocne sny, ci mal si potrebu nieco napisat
Emana | 06-06-2017 20:30:33
Podnikanie v Seredi je žalostné, ale nie je to iba výškou nájmu podnikatel. priestorov.Niektorí živnostníci majú skreslené predstavy, otvoria prevádzku a myslia si, že z večera do rána zbohatnú. Zabúdajú na to, že si musia získať zákazníkov,byť trpezliví,získané peniaze si nestrčiť do vačku, ale ich točiť a tak vychádzať zákazníkovi v ústrety.
Zoberte si len predajne textilu roztrúsené po celej Seredi.
Všetky pobeháte, aj tak nič nekúpite.O pár týždnov sa otvoria priestory pre čínanov v OD Jednote, takže zasa sa zatvorí pár prevádzok, ktorým nebudú môcť konkurovať. Už tu stačí postaviť TESCO a ulice ostanú ľudoprázdne.
gulak | 06-06-2017 19:22:51
Aj by som kupoval miestne potraviny,ale pridete na trh a tam v maji predavaju,papriky,rajciny,melony a tvrdia,ze su to slovenske..zlate oci..a preco by som mal byt lokalpatriot a kupovat v Seredi predrazeny tovar od nejakeho nenazranca..
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-06-2017 19:16:09
gulak | 06-06-2017 18:33:33 | - na vsetko je navod otestovany v zahranici, kde nase sucasne problemy prezili pred stvrt storocim. ;-)

Nie je problem, nakupujme vsetci inde. Odnesme zarobene peniaze do inych miest, nech sa dari podnikatelom tam. Nech sa dari obchodom na pesich zonach, nech prekvitaju sluzby inde, nie u nas.

Uz dnes je Sered len mestom na prespanie.

Hrdost a lokalpatriotizmus sa nedokazuje verbalne a v diskusiach, ale realnym spravanim sa v prospech komunity, v ktorej clovek zije. To chce vidiet ludi napr. na Sicilii, ale aj v Nemecku - nechapal som, ako sa ludia prave na Sicilii snazia nakupovat dokonca nie len talianske vyrobky, ale dokonca priamo pochadzajuce z ostrova.

Je to zacarovany kruh - maly trh - vysoke ceny. Vystupit z kruhu je narocne, no pre prezitie komunity nevyhnutne.
anonym | 06-06-2017 18:46:58
Asi je uplne jedno kto nieco napise ale treba sa zamysliet nad podstatou clanku alebo prispevkov Alebo treba dat tému ako sa niekto cely svoj produktivny zivot prizivoval na meste ako \"podnikatel\" a dokonca bol v podnikatelskej komisii a pre podnikatelov v meste urobil akurat tak velke hovn. a jedine co urobil bolo to ze si sam sebe dohodil pozemky ci prenajom mestskeho majetku na 25 rokov za skoro zadarmo a tak sa potom mozno jemu lahko cely zivot podnikalo a aj podnika. Ono je to lahke podnikat a hyndrovat na mestskom a za mestske. Za mestske netreba platit dane, do mestskeho netreba nic investovat a zub casu spravil interier z pizzerie AB \"retro\" sam od seba a to bez investicie eura velavazeneho prenajimatela nasho mestskeho majetku. Aj takto vie okrem ineho niekto v nasom meste krasne podnikat. Du blejt velebnosti.
gulak | 06-06-2017 18:33:33
p.Majko..ako si predstavujete,flexibilitu za dochadzanim za pracou..niekto z hladovej doliny preda dom,za cenu,ze v Ba,si nekupi ani 1 izbovy byt,alebo pojde do podnajmu,potom ho vysmaria z roboty a moze ist byvat pod most..a to,ze v Seredi je vela volnych priestorov na podnikanie,je hlavne konkurenciou a slabymi platmi...preco by som mal v Seredi kupovat predrazeny tovar..
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-06-2017 18:03:36
Slovaci patria medzi namenej flexibilnych v migracii za pracou a to je dane prave pocitom, ze vlastnit znamena byt vo vyhode. Niekolkogeneracne domy na severe a vychode Slovenska a nasledne urazenost, ze investori nepridu rovno do najzastrcenejsej dediny.

Nemam zaujem vlastnit. Chcem byt ako v byvani, tak v podnikani flexibilny. No nie som pricucnuty na mestskom rozpocte, tak mi je uplne jedno, kde podnikam. Hodnotim podnikatelske prostredie a urcite nemam zaujem fungovat tam, kde si jedinci, ci mala skupina ludi mylsli, ze im patri mesto. Ludia su stale mudrejsi a rozhladenejsi a - po 15 ci 20 rokoch zatvaraju aj tych, ktori si tiez niekedy mysleli, ze su nepostihnutelni.

MENEJ STATU a menej zasahov do podnikania zo strany samosprav. Nasledne budu veci fungovat lepsie.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-06-2017 17:40:10
Realita | 06-06-2017 16:28:12 | - ved to...

- - -

Ale vazne. Vyssie platy v sukromnej sfere NIKDY nedosiahne \"politik\" administrativnym opatrenim. Nikde.

Vysvetlovat to ale Vam nema zmysel.
Realita | 06-06-2017 16:28:12
tieto rebricky su tak pre ovce.
Kolko EU statov ma 13-14 plat ? To važne mame dat podnikatelov slobodu az tak ze vacsina slovakov bude pracovat za pasom za 300 eur ?
Ja kvitujem ze vlada zavadza nove opatrenia aby obcan dostaval dostojne ohodnotenie za svoju pracu.
Jozef | 06-06-2017 14:54:13
v perdeli pane hrábě
dnes hovorili v nejakej besede | 06-06-2017 14:35:32
na rádiu Expres že na Slovensku z každého zarobeného eura štát skasíruje od občana 53 centov a z každého eura vyprodukovaného na Slovensku v rámci HDP štát prerozdelí 43 centov.Kde sú tie peniaze?!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-06-2017 13:52:39
pre podo mňou | 06-06-2017 13:21:46 | - mylite sa! Samosprava ma mimoriadne VAZNY DOSAH NA PODNIKATELSKE AKTIVITY. Viac v samostatnom clanku.
Jozef | 06-06-2017 13:35:33
neviem komu patria tie priestory, ale snad kazdy kto si to tam prenajima, najprv podpise zmluvu, kde sa dohodne aj cena. Alebo ide na slepaka? a potom place, ze je to moc?
pre podo mňou | 06-06-2017 13:23:49
myslel som obyvateľ 1
pre podo mňou | 06-06-2017 13:21:46
nemôžem celkom súhlasiť s tým čo tu píšete,nakoľko mesto ma slabý dosah na podnikateľské aktivity.Áno mohli by dať trochu nižšie odvody pre mesto,skôr je to problém v tom ako sú nastavené zákony všeobecne.Ja vidím problém ale v nenažranosti majiteľov týchto volných priestorov pod hokejkou nakoľko pýtajú vysoký prenájom a teda tam neprežije žiadny živnostník čo si to chce zobrať do prenájmu.Konkrétne pod hokejkou sa už vystriedalo nenormálne veľa rôznych prevádzok a ani jedna tam dlho nevydržala.A mám asi pravdu,lebo napr.kvetinárstvo pod hokejkou je tam už dosť rokov a stále ako tak idú.Prečo? Lebo je to ich a neplatia prenájom.V dnešnej dobe sa už neoplatí podnikať (väčšinou) pokiaľ sú priestory v podnájme.Je tu dosť prevádzok v Seredi ktoré už veľa rokov fungujú a prečo? Lebo majú priestory vo vlastníctve a nie je ich málo.
anonym | 06-06-2017 13:07:11
Pred časom takéto zúfalé vykriky písal vymyslený Robo Horvath, teraz obyvatel 1.
Srandašáci a človek čo mal veľke oči a budovy a pozemky a neviem čo ešte Drahosch vlastní a nevie prenajať.A viní z toho všetkých okrem seba.
obyvatel 1 | 06-06-2017 11:09:22
Uz je tomu niekolko rokov co som tu pisal ze toto mesto pod vedenim ake je ide opatreniami a skoro nic robenim pre podnikatelov a zivnostnikov, teda okrem toho max. fin. dojenia cez rozne poplatky, dolu vodou alebo presnejsie povedane dolu vahom. Uz len fakt ze napr. pod hokejkou co je koridor mesta su volne 4 obchodne miesta a dalsie po celom meste sa trapia pred likvidaciou,svedči o tom ze nieco tu nieje v poriadku. Je to nemoznost v tomto meste prezit ako prevdzkovanie akehokolvek obchodika. Dokonca si dovolim tvrdit ze okrem nic nerobenia mesta pre obchodnikov zivnostnikov v tomto meste ich mesto cielene dlhorocne likvidovalo a stale likviduje a to svojim rozhodovanim a podporovanim predajom smejdov v priestoroch kulturneho domu. Kedy predavaci smejdov len drancovali toto mesto pricom nasmejdene peniaze len odnasali namiesto serioznej investicie ci platenia dani ci zamestnavani v tomto meste co samozrejme bolo hlavnejsim pricinením na likvidaciu domaceho obchodneho prostredia ktore tu investuje ,zamestnava a plati dane tomuto mestu. Tu je dosledok takehoto konania vedenia tohoto mesta. Navrhujem podnikatelom takychto prazdnych priestorov aby dali na mesto ziadost o znizenie dani za vsetky tieto prazdne priestory nakolko likvidačnymi opatreniami mesta vam tieto prazdne miesta nie su schopne zarobit ani len na danove odvodove poplatky mestu. Toto je priamy dosledok vedenia tohoto mesta. Zaujima vobec niekoho z vedenia mesta ze kazdy tyžden sa tu zatvara minimalne jeden obchod alebo prevadzka? Asi nie ved ich platy su pekne a stabilne a co vas obchodnici a zivnostnici je potom ved staci ze su zabezpecene prave aj od vas obchodnikov a zivnostnikov nasho mesta.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign