Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 21. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Podnikanie v Seredi je naozaj ťažké

Miloš MajkoDátum17. 01. 2013 01:21:16TémaFirmy a podnikanie

Malým a stredným podnikateľom  sa v meste zrovna nedarí. Ako sme už písali v predchádzajúcich článkoch,  z nášho mesta sa žiaľ za dlhé roky stagnácie stalo mesto na prespanie. Väčšina ľudí ráno odchádza za prácou a podnikaním do  Trnavy, Galanty, Nitry a samozrejme našťastie pre  nich  neďalekej  Bratislavy. 

Ľudia väčšinou nakúpia po ceste z práce a tam, kde pracujú. Naši obchodníci idú dolu vodou, okliešťujú sortiment v obchodoch a následne mnohí zatvárajú svoje obchody úplne.

Iba pred niekoľkými minútami pod jeden z oznamov  DK ,  čitateľ a diskutujúci  Drahoš  napísal:

Drahoš U. | 17-01-2013 00:15:30 |
Konecne sa zacina v kulturnom dome kulturne zarabat na kulture a to kulturnym spôsobom. A uz konecne zruste ten nekulturny predaj v kulturnom priestore cinskeho tovaru lebo si tu nekulturne dlhodobo likvidujete skalne obchody ktore tomuto mestu platia dane a zamestnavaju nase baby. Som zvedavy co potom bude mesto robit ked prestanu majitelia zatvorenych obchodov a prevadzok platit mestu dane ked ich nebudu mat z coho uz ani platit. Pokial ma niekto dlhodobo prazdny obchod tak skratka aj keby chcel platit tak nebude mat z coho. Pozrite sa napr. pod hokejku a bude toho podstatne viac. Uvidite ze majitelia budu ziadat uľavy na daniach ked to budu mat zatvorene a nebudu mat z coho platit. A co potom. Uz mam letak v schranke o zajtrajsom MEGA predaji cinskeho tovaru v kulturaku.Robi sa to tu stale a casto. Kde predajca od stolika zoberie peniaze z tohoto mesta,nezamestna tu ani jednu babu a neinvestuje v tomto meste ani euro,co znamena ze ani na dani nezaplati tomuto mestu ani halier.
Ten tovar a aj za take ceny sa da kupit a aj o den reklamovat v nasich čin.obchodoch. Co uz ked su tu, ale aspon mestu platia dane a zamestnavaju.
Uvedomuje si to vôbec niekto z vedenia mesta ze co vlastne takouto dlhorocnou pracou spôsobujete pre obchodnikov a v konecnom dôsledku aj o chvilu mestu?
 
Nemôžem za to, ale musím s jeho názorom  iba súhlasiť. Je to smutné, no je načase uvedomiť si, že nie každý podnikateľ je dlhodobými zmluvami naviazaný na systematický tok peňazí a teda nespokojnosť s niektorými krokmi   vedenia mesta je pochopiteľná.
Vedenia mesta a poslancov  MsZ sa spýtame na ich názory na veci, ktoré trápia nás, obyčajných ľudí a bežných podnikateľov.

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
anonym | 22-01-2013 13:57:05
Poctivý šmelinár... To je kto? Tie slová sa navzájom vylučujú, buď je niekto poctivý alebo je šmelinár. :-)
pre živorníkovi | 22-01-2013 13:07:26
Mám pocit,že v Seredi by najradšej všetci šmelinárili,áno lebo nakúpiť lacno v Poľsku a predávať na Slovensku tomu sa už za komunizmu hovorilo šmelina!Ak má niekto odvahu pustiť sa do niečoho,čo sa vymiká z rámca už je problém najväčší na svete!Ak to splna normu,tak nech sa to rozbehne a zamestnať tam treba čo najviac dlhodobo nezamestnaných!A že v Seredi ich je!Nech poctivých šmelinárov rozdrapí od závisti!
Robo Horvath | 21-01-2013 09:07:04
Pozor aj smrad na Trnavskej bol len vdaka tomu ze niekto na meste mal konat a nekonal ale samozrejme plat z nasich dani mu isiel. Ten podnikatel sa len snazil prezit,zamestnat ludi a uzivit rodinu. Ale v prvom rade mesto ma a malo konat. Pokial obyvatelia maju podnet ze ich to obtazuje, tak mesto ma konat a dat podmienky ktore nebudu obtazovat,zatazovat a rusit ich byvanie. Ked mesto vie povolit prevadzku priamo vedla rodinneho domu tak nech mesto riesi aj problem ked to susedov rusi. Pani Halabrinova nech len neberie plat ako veduca odboru ale nech aj kona ak nieco povoluje. Vzdy sa to da ale to treba chciet,ze?
Anonym | 20-01-2013 20:22:48
Výrobu na spracovanie pneumatík do mesta nedávajte!
Nepatrí tam aj keď sa to p. Jasnému nepáči. Chcem ho vidieť či by si ju otvoril pri svojom dome. A smrad na Trnavskej bol roky neriešený....
JASNÉ - odpoveď | 20-01-2013 06:44:00
Čakal som vašu reakciu. Vy viete kto som, ale aj napriek tomu to smerujete mne, ale mne to vôbec nevadí. Ja zasa viem, kto ste vy. I keď sme si nepotykali, ja ostávam v bontóne. Kto vám nakukal, že to pán B. chce prenajať na spracovávanie pneumatík? Má to kúpené v bývalom mäsopriemysle a chce tam spustiť výrobu. Skôr či neskôr to aj bude robiť, len kôli istým hlupákom sa to asi trochu pretiahne. Viem, že ste mali toho dosť na tej Trnavskej, ale toto je už veľmi ďaleko od vás aj výrobcovia čriev už nesmrdia a za ďalšie to si len nahovárate, že sa tým niečo znečisťuje. Je to len jeden z argumentov, ako sa ukázať a byť pekný pred niekym. Keď by sa spustil projekt, tak budem nahovárať pána majiteľa, aby zamestnal radšej niekoho s okolia Nitry, ako Sereďanov, pretože mu vy neprajníci strpčujete život. A ja vás ubezpečujem, že tá prevádzka nebude ani zďaleka taká škodlivá, ako vedľajšia prevádzka fyrmi samkang. Stačí sa len pozrieť do technologických výkresov a posudkov. Zaujímavé, že v iných mestách, odkial sú aj štúdie, to nikomu nevadí. No ale závisť je závisť. Keď sa to ešte skombinuje s blbosťou, tak to je hotová katastrofa. Mimochodom to je aj tak vonku s mesta. Prídite ma navštíviť, keď budem v práci.
Živorníkovi | 19-01-2013 22:19:57
Taký vykouk ako ty kúpi v bývalom mäsopriemysle budovu, prenajme ju na spracovanie tisícok ton starých pneumatík , ktoré sa majú chemicky rozkladom spracovávať , smradu a špiny si ľudia na Trnavskej zažili až až.
Majitel budovy je ktovie odkiaľ a nám by ostal smrad a oči pre plač . Takáto prevádzka v meste nemá čo hladať. Všetci ktorí sa nebáli a postavili proti -palec hore!!!
obcan123 | 19-01-2013 20:51:19
Najväčším problémom mesta a hlavne celého štátu je to, že absolútne nepodporuje živnostníkov a malých podnikateľov. Je to katastrofálna situácia, že si to nevieme uvedomiť, veď domáca výroba, domáce firmy a hlavne veľa malých firiem rôznorodého zamerania, to je to, čo má zmysel, to je to, čo nespadne zo dňa na deň ako obrovská fabrika zahraničného investora, ktorá po istom čase, tak, či tak odíde na lacnejší východ a bez práce naraz zostanú tisícky sklamaných ľudí a z nich nejaké percento bezdomovcov a podobne. Kam sme sa to dostali ???
Zuza | 19-01-2013 20:13:55
Vazeni anonymi aj ini.Precitajte si prosim este raz o com pisal Drahos. O predajnych trhoch v kulturaku / tento mesiac uz po 4 krat/,ktore nerobia sikmooki ,ale ich tovar predava vacsinou majitel z Cadce. Suhlasim s nim,ze tam odchadzaju peniaze seredanov a podnikatelom v Seredi zostava prepustanie zamestnancov,likvidacia prevadzok a platenie dani v meste. Pisete o cenach kamen.obchodov.Je na kazdom z vas si vybrat kvalitu tovaru a doveru predajne. Nie vsade sa predava tovar z cinskych velkoobhodov. A ked narazate na sikmookych,ak su nasi obcania ,platia dane nasmu statu a zivia sa sami-aj ked pochybnou kvalitou tovaru , vzdy lepsie ako poberat davky bez prace a zit si tak ,ako si nedovoli velka cast zamestnancov.
A este prosim o kulturu vasich prispevkov,lebo niekedy si tiez myslim ,ze taka uroven debaty a vyjadrovania je hadam len v Seredi.
Jozef | 18-01-2013 12:18:43
Pekne povedane.
A k tomu psovi: ja by som navrhol - nekrmit ho vobec.
Radsej mu postavme "super hyper umelu dostihovu drahu", nech nas este chvilu pobavi.To, ze o chvilu zdochne je jasne, ale mozme sa chvalit "dráhou".
Ci travnikom, sokolovnou, novym kinom-(to este neviem ci nam zostane), namestim, amfikom...?
Rimania ponukali chlieb a hry. Tu len hry.A to si ich este platime.
Či?
anonym | 18-01-2013 12:08:11
Veľkú úlohu tu naozaj zohráva aj celkové uvedomenie občanov. Čo podporím? Chcem tu vietnamcov? Tak k nim pôjdem nakupovať. Alebo dám prednosť slovenským výrobkom a kúpim si trochu drahšiu vec, ale podporím tým našu krajinu, našich výrobcov. Keď už porovnávate ceny značkových vecí, tak tiež si rozmyslím koľko ma stojí cesta do iného mesta, či krajiny, či náhodou tou kúpou aj neprerobím. Nemyslím si, že by tu bol skapal pes, ten pes tu je, len záleží na tom či a čím ho nakrmime.
Zatial ešte živnostník(živorník) | 18-01-2013 11:51:42
Tak páni, je to presne tak ako píšete. Práce niet. No a keď sa ešte dozviem, že istý podnikateľ chcel otvoriť prevádzku, kde mal zámer zamestnať 10 ľudí na trvalý pomer, tak vám s toho môže byť skutočne nanič. Namiesto toho, aby mestský páni boli radi, tak urobili všetko pre to, aby mu hádzali stále polená pod nohy. Namiesto toho, aby si aspoň pozreli štúdie o projekte, tak hneď konali. Konali tak, že vypisovali na ministerstvo, že aké je to škodlivé a pod. Že okrem iných pán primátor, viceprimátor, pám M.... Videl som na nešťastie pre vás to pod čo ste sa podpísali. Tak spracovanie ojazdených pneumatík nie. Prevádzky, ktoré fičia na rovnakej technológii v iných mestách sú v poriadku a s SEREDI nie. Firma SAMKANG, kde aj cez okná ide dym, to áno. Mám veľmi silné nutkanie sa spýtať, že či Kórejské peniaze vám voňajú? Choďte sa pozrieť na zadymené okná, čo tam tí ľudia dýchajú. Spracúvanie pneumatík v uzavretých nádržiach to nie!!!!!! Pán primátor veril som ti. Bol som rád, že si sa dostal do vedenia mesta, ale žiaľ človek sa mení a neviem čo, alebo nechcem napísať čo , človeka kriví.
cepenan | 18-01-2013 11:26:06
celi problem je v tom ze v meste je malo roboty a ludia cestuju do inych miest a tam aj nakupia.ludia maju nizke platy a nemaju zcoho nakupovat.u sikmacov nenakupujem lebo uz su taky drahy ze to kupis aj v obchode.sranda je ze ked sa clovek prejde po meste tak tu uz neny any co kupit lebo kazdy druhy obchod je zavrety a na prenajom.jedine co tu funguje su senky a herne.vtomto meste skapal pes sak tu neny any slusnej restauracie a ked sem aj nekto pride tak nema any kde prespat.toto mesto je uplna dedina!ale ceny nehnutelnosti su jak v bratislave.
Drahoš U. | 18-01-2013 11:01:46
Pre : 17-01-2013 19:58:19
Okrem toho že si v tomto meste nespravil nič si napísal čo?
Tiež nič. Najlepšie bude ak nebudeme v tomto meste robiť nič všetci. Potom to tu pôjde fakt super dopredu. Bud rád že máš ešte tu robotu čo robíš aj ked si nenapísal akú. Ale to je fuk.
Jetotak | 18-01-2013 09:02:57
Slovensko stojí pred bankrotom. Rozkradnuté hospodárstvo a verejné prostriedky sú vo výške cca 50 miliárd eur, dlh je vo výške 30 miliárd eur, ročný deficit je 8 miliárd eur, úroky a dlh splácame dlhom. Každá mladá štvorčlenná rodina vrátane budúcich batoliat je okradnutá a zadĺžená sumou 74 tisíc eur. Výber DPH činí cca 65%, cca 10-15 miliárd eur sú daňové úniky, čierna a šedá ekonomika má obrat...
Nie každý má prehľad, nie každý je zákonov znalý, nie každý je psychicky vyrovnaný...a nie každý má prehľad v reále.
Mali sme tovar aj bez činanov a mali sme pracu všetci ale vlady rozhodli inak a tak všetko dovažame ,len aby ste vedeli činske obchody su obchody činskej vlady ktora sem vysiela svojich ludi a tí predavaju ich tovar, hadam si nemyslite že su to chudaci emigranti ktorým sa podarilo ujsť s komunistickej činy s par milionmi aby si tu rozbehli biznis a ešte im tovar dodava vlada od ktorej emigrovali .
obyvateť | 18-01-2013 00:27:45
Ludia doporučujem vám ak máte prázdne obchody, prevádzky, sklady, kancelárie a iné nebytové priestory určené na podnikanie v tomto meste aby ste si podali žiadosť na MsU o zníženie dane z nehnuteľnosti na podnikanie na úroveň dane pre obyvateľstvo nakoľko v tom danom priestore sa nevykonáva podnikateľská činnosť. Mesto bude ústretové a nápomocné.
zivnostnik | 17-01-2013 23:38:52
Chcem len pripomenúť kroky mesta,ktoré ničia podnikateľské prostredie...vyberanie penazí od podnikatelov za ich vlastne reklamy na vlastných fasádach. Osobne to považujem za niečo ako represálie komunistickej strany v 50-tich rokoch.

Chcem len pripomenúť ten hyenizmus štátneho aparáčiku voči ľudom, občanom, podnikateľom.

A neohanajte sa tu žiadnym bolševickým zákon súčasne platným v tejto mečiarom zmietanej a ficom drancovanej krajine.
pre Drahoš U. | 17-01-2013 19:58:19
S údivom som si prečítal, že asi spomínaš mňa...

Pre: anonym | 17-01-2013 09:28:49
Prosim ta napis mi svoje meno, ukaz mi co si v tomto meste spravil za svoje peniaze, rad sa pozriem ako to ty vies v Seredi robit a urcite nebudem sam co sa rad pouci prikladom a ver ze ti budem vdacny. Zatial su pre mna tvoje reci len teoria a nic viac.

Ja som v tomto meste nespravil nič za svoje peniaze, ale to mi hádam nechceš vyčítať. Nie som podnikateľ ani sa ním nemienim stať. Z toho dôvodu ani nevyplakávam. Ak chceš príklad ako sa dá prežiť, choď na skusy k Vietnamcom. Oni vedia ako na to, na rozdiel od teba. Zjavne sa máš ešte čo učiť. Je to len tvoj problém, nie môj. Ja mám svoju robotu a nemám tvoje starosti. Písal som už stokrát a napíšem to pre teba ešte raz - ak sa ti nepáči, máš možnosť sa živiť inak. Možností je dosť. Nechápem prečo sa takto živíš, keď na to nadávaš. Že by určitá forma masochizmu?
tibor | 17-01-2013 18:09:50
pre Drahoš U. | 17-01-2013 16:38:43
som zamestnanec ako ma "odhadol" pan Majko, ale nepracujem na MSU.

a k teme som chcel este dodat, ci by ste nahodou nechceli zakazat v nasom meste aj pristup do internetovych obchodov, tie vam urcite dost odlakavaju trzbi a dane ktore odvedu tiez utecu nasmu mestu
pre Drahosa alebo hocikoho ineho | 17-01-2013 18:07:48
Mohli by ste mi vysvetlit bodovo nasledujuce veci, ktorym nerozumiem? dakujem
1. preco narazate v prispevku o tom ze vietnamske prevadzky neplatia dane?

2. preco spominate zamestnavanie nejakych bab? pokial viem tak tam zamestnavaju ludi a je jedno ci su obcanmi SR alebo nie ak odvadzaju DAN Z PRIJMU v SR

3. pisete tiez o investiciach... ak vietnamec zije tu, je SR obcanom a zarobi peniaze tu (ci uz ako FO alebo PO) tak podla Vas ich kde minie?

Dakujem,
ja osobne nenakupujem u cinanov ale z ekonomickeho hladiska ich vnimam ako konkurenciu co tlaci ceny inych predajcov dole, to ze im to funguje je problem samozrejme spotrebitelov ze im tam vkladaju peniaze
Drahoš U. | 17-01-2013 16:38:43
Pre : tibor | 17-01-2013 11:33:46
Pokial si zamestnanec MsU tak sa ani necudujem tvojej odpovedi. Len budem rad ak skusis najskôr zivit svoju rodinu obchodom v seredi do ktoreho vlozis najskôr svoje peniaze,kus zivota aj s uverom v snahe a dobrej viere v tomto meste nieco vybudovat,platit mestu za to nemale dane a potom mozno pochpis o com tu vlastne pisem. Mne nevadi predaj cinskeho tovaru pokial tu plati dane,zamestnava baby a investuje peniaze, ale toto co tu mesto roky provozuje je podraz pre obchodnikov a podnikatelov v nasom meste. Je to kratkozrake a mestu sa to vrati lebo obchodnici za zatvorene prevadzky nebudu mat z coho mestu platit dane a budu ziadat ulavy, naco maju pravo pokial im prevadzky nebudu fungovat.A dokonca este chce mesto za kazdu tabulu 60 euro. Ved toto je uplne zvratene co sa tu deje.

Pre: anonym | 17-01-2013 09:28:49
Prosim ta napis mi svoje meno, ukaz mi co si v tomto meste spravil za svoje peniaze, rad sa pozriem ako to ty vies v Seredi robit a urcite nebudem sam co sa rad pouci prikladom a ver ze ti budem vdacny. Zatial su pre mna tvoje reci len teoria a nic viac.
gulak | 17-01-2013 16:37:09
Prečo by som mal kupovať šmejdy,čo predávaju seredskí podnikatelia -za predraženu sumu--v Ba je plno skladov,kde prídu tričká z Azie,tam sa nažehlia,našijú svetoznáme značky a hybaj do kamenných obchodov-ešte ked sa veselo KORZOVALO po bratislavských burzách-tak si tam nakupili od vietnamcov botasky-450sk-a prásk v Seredi cenu-900sk-no nekupto v kamennom obchode-šak chceš kvalitu
textil z Ázie | 17-01-2013 15:59:19
sweatshopinfo.wordpress.com/2009/05/21/pracovni-podminky-v-globalnim-odevnim-prumyslu/

len taká perlička z tohto článku:
V mnoha továrnách nedostávají dělnice a dělníci pitnou vodu, nesmí jít na toaletu, když potřebují. Tato omezení jsou obzvláště nebezpečná pro ženy, protože jsou náchylnější k infekcím močového měchýře, pokud nepřijímají dostatek tekutin. Ženy také během menstruace potřebují čisté toalety, mýdlo a čistou vodu, ale tyto potřeby jsou často ignorovány. Na celém světě je mnoho továren, které otevírají malé množství toalet jenom v určitých částech dne, vyžadují vyzvednutí si propustky na toalety a zároveň nemají dostatek propustek pro všechny, neumožňují odejít na toaletu na konci pracovního dne, zaznamenávají, kolikrát ženy chodí na toaletu, kolik času tam tráví atd. Indonéské dělnice vylíčily, že během menstruace musí nosit tmavé oblečení, protože vědí, že během dlouhé pracovní doby s omezeným přístupem na toalety jim krev oblečením prosákne.
Reprodukční zdraví dělnic i dělníků a jejich dětí může být poškozeno, protože jsou vystavováni toxickým látkám, vedru, hluku, přepracování a vyčerpání. V továrnách, kde těhotné dělnice smějí zůstat v práci, může být od těchto žen vyžadována práce v nebezpečných podmínkách, ale většinou jsou donuceny dát výpověď, aby jim zaměstnavatel nemusel platit mateřskou dovolenou a další výhody stanovené zákonem.
Mezi červnem 2004 a 2006 zemřelo v Bangladéši asi 200 dělnic a dělníků a mnoho dalších bylo zraněno při požárech oděvních továren. Většina z nich byla ušlapána, když v továrně zavládla panika a všichni se nahrnuli k jedinému východu. Mnoho továren totiž vůbec nemá nouzové východy.
V reakci na nátlak mezinárodních kampaní se velké značky a prodejci přece jen začali zabývat problémem zdraví a bezpečnosti.
Jozo | 17-01-2013 15:28:02
a este doplnim - Neverim, ze my mozeme mat mentalitu ako maju napr. zidia. Ked jeden zid otvori obchod - ostatni nakupuju len od neho, aj ked vedia ze je to drahsie. Ale vedia, ze podporuju svojho a jemu ked sa bude darit tak napr. zamestna tiez zida. Co uz, na Slovensku a v Seredi je to tak.
Jozo | 17-01-2013 15:23:00
Prosim Vas, ved sami sme im dovolili mat tu obchody a dokonca aj hotel Hutnik uz je cinsky obchod.. tak sa necudujne. A predaje v kulturnom dome - hladi sa skor na zisk z prenajmu ako na ostatne veci.
dada | 17-01-2013 14:20:00
Ked uz hodnotime podnikatelov v Seredi, neda mi spomenut na predvianocnu skusenost v bazary pri byvalej trznici. Po prezerani stariny za nehorazne ceny ma zaujal krik,,pani" podnikatelky, ktora vyhodila, doslova vyhodila zakaznika z predajne so slovami: ked ste nemal peniaze na xxx tovar, tak nebudete mat ani na toto! Sok! Ved ked nemam pri sebe peniaze, neznamena, ze nemozem mat zaujem o tovar. Pridem zajtra, alebo si vytiahnem v bankomate.. Bola som v tej predajni prvy a urcite aj posledny krat.U vietnamca som sa stretla s tým, ze mi lamanou slovencinou povedal: dnes pozries, zajtra kupis. A nevyhodili ma.
pre Jozef | 17-01-2013 13:44:32
Áno, je to tak. Doba je zlá, platy malé, ľudia radšej kupujú lacné. Toto pochopili aj tí šikmookí. Presne pre to sú flexibilní. :-)Prispôsobili sa situácii a trhu.
Jozef | 17-01-2013 13:09:42
Vinnikmi sme my, spotrebitelia.
Prave preto, ze sme ochotni ten smejd kupit.
Preco u nas skoncili mali(aj vacsi) vyrobcovia obuvy, textilu, popr. inych tovarov?
Nebude to tym, ze kvalita nieco stoji?
Nebude to tym, ze sme ochotni nastupit do prace za min. mzdu?
Nebude to tym, ze nas stat obera o pomaly 70% toho mala, co zarobime a my sme spokojni?
Myslim, ze dalej netreba pisat, evidentne vies o co ide.
Erich | 17-01-2013 13:06:14
Takže ešte stále ľudia závidia živnostníkom? Veď byť živnostníkom nie je problém - zoberte 33€, choďte do Galanty a keď na Obvodnom úrade zaklopete na dvere s nápisom "neklopať", tak tam z Vás spravia živnostníkom. To je okamih, odkedy Vás štát už nepozná. Myslite na to, že vždy 8-meho je treba zaplatiť odvody (aj z minima to je cca. 185€ mesačne). Prirátajte prenájom, réžiu, riziko, povinnosť poznať znenie asi 200 zákonov a ich noviel, ručenie celým svojím majetkom.. ja by som do toho neišiel.

Myslím si, že mesto a my všetci na prenájmoch pre potulných obchodníkov prerábame tak či tak. Je aj v záujme mesta, a nás všetkých, aby boli v meste trvalé pracovné miesta a nie cirkus na pár dní. Ak však vedenie mesta nie je natoľko uvedomelé, mali by byť uvedomelí občania a takéto pojazdné trhy ignorovať.
pre Jozef | 17-01-2013 12:57:51
Polož si otázku prečo ľudia nakupujú práve u ázijcov. Odpoveď poznáš. Presne to je tá prispôsobivosť vďaka ktorej tu dokážu fungovať. Koniec koncov je to len o (ne)schopnosti jednotlivých podnikateľov uspieť na trhu. Nič iné v tom nie je. Buď si schopný sa uživiť v tomto biznise alebo nie. Oni to vedia, naši to nevedia. Načo stále hľadať vinníkov inde? Tým sa len zakrýva vlastná neschopnosť. Trh má na to jednoduchú rovnicu - ak je dopyt po lacných veciach, tak predávajú lacné veci. Toto pochopí aj dieťa, len stále to nepochopili uplakaní podnikatelia. Kto je podľa teba vlastne vinníkom?
podnikatelia z vychodu | 17-01-2013 12:52:06
...myslim si, ze tito podnikatelia z vychodu vyuzivaju len to, co zapad nazyva "moznosti podnikania". Takze, bud nech zapadne firmy nezneuzivaju lacnu silu vychodu, alebo ich (podnikatelov z vychodu) nechajme kludne zit a podnikat za podmienok, ktore sme im nastolili mi sami.
dve strany | 17-01-2013 12:48:05
ono je dobre sa na to pozriet aj z druhej strany: su ludia, co kupia kvalitu na niekolko rokov (priklad oblecenie) a su ludia, ktori kupia "suvix" za par drobnych, ale castejsie. Nakoniec, pozrime sa na to, kde sa vyraba vacsina znackovych veci.
pre tibor | 17-01-2013 12:43:06
keby kazdy podnikal, kto by prosim vas robil? Predpokladam, ze vacsina podnikatelov ma zamestnancov. Co keby, vsetci ti zamestnanci boli podnikatelmi? Viete si to takto predstavit? Ja teda nie. Vacsina podnikatelov, premysla tak, ze kazdy rok chce mat vacsi a vacsi zisk. Ked to inak nejde, zdvihne si cenu tovaru alebo prace. Ako by to vyzeralo, keby toto urobil podnikatel - i "zamestnany Podnikatel" ???
Jozef | 17-01-2013 12:37:12
neviem, ci sa to da nazvat flexibilitou.
Ano, vedia doviezt z Azie lacny, nekvalitny tovar, ano a este vedia ako je na tom nas narod. Ze ludia nemaju prechy a neostane im ine, ako nakupovat ten šunt.
A my im to umoznime.
Vsak nekup to, ked to je take lacne.
Ze sa to vsetko po druhom tretom pouziti rozsype? No a co?
Ved on uz je davno prec a Ty nemas kde reklamovat.Budes nadavat, ale na buduce pojdes zas kupit lacny šunt.
Ved ked su taki flexibilni...
anonym | 17-01-2013 12:27:15
Ak vychádzam z príspevku Drahoša U., tak sa pýtam akú výhodu majú tí ázijci oproti ostatným obchodníkom? V čom sú uprednostňovaní oproti tým našim domácim? Rozdiel je v tom, že sa vedia prispôsobiť trhu. Vedia nastaviť ceny aby išiel predaj, vedia sa presúvať z prevádzky do prevádzky, vedia vytiahnuť päty z tepla kamenného obchodu a idú predávať do kulturáku, vedia byť flexibilní, vedia... Toto zjavne chýba uplakaným slovenským podnikateľom. Radšej sa budú sťažovať, že im chýba rovnaká šanca.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-01-2013 12:23:26
Jozef, fakt si z vaznych veci nerob srandu! Niektori podnikatelia by fakt mali zhodnotit svoje zavazky voci statu a az potom nakupovat ozdoby na krk. Ale kazdy voli tak, ako uzna za vhodne a ako si mysli, ze to je spravne...
Jozef | 17-01-2013 12:17:33
a nemohol by si s nim spravit reportaz(s dobermanom)?
A foto a video by Ti mohol nasnimat stastny majitel 579 euroveho iPhonu z MsU. Ved snima v HD kvalite.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-01-2013 11:55:46
Jozef | 17-01-2013 11:52:55 | - ja len za seba - u nas retaz na krku nosi iba nas dvoj rocny dobermann. Ostatni vsak mozu mat iny vkus ;-)
Jozef | 17-01-2013 11:52:55
trosku OT
a na ktorychze sa to funkciach, retaz na
krku nehodi?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-01-2013 11:49:08
tibor | 17-01-2013 11:33:46 | . naozaj zaujimavy a rozumne prezentovany nazor. Logicky a odovodneny. Na prvy pohlad - dost pravdepodobne nazor zamestnanca.

Preco? Nuz, ide o rovnake podmienky v podnikani. O to, ci niektoi podnikatelia su alebo nie su mocipanmi zvyhodnovani, ci nemaju vytvorene ine moznosti, ine vazby a ine startovacie pozicie.

Priatelu, urobme diskusiu a pridite. Stretneme sa a diskutujme. Ti, ktori maju teoreticke vedomosti a aj teoreticke skusenosti. A ti, ktori dvadsat rokov podnikaju, podnikaju slusne a bez zvyhodnovania. Bez neskutocnych benefitov a prepojeni so strukturami, ktore vladnu mestu od revolucie. Bez lacnych najmov, bez zazmluvnenych zakaziek z nasich penazi na dlhe roky.
Hovorme si pravdu o tom, co dokaze za stvrt storocie urobit setrenie niekolkych Eur na m2 plochy. Berte kalkulacku a hadzte udaje. Pozor! Pred tym si sadnite, lebo je mozne, ze Vas omrzi rano chodit do prace...

Viete, teoria od praxe je az velmi odlisna. Ale diskutujme a hladajme model, kedy podnikatel v meste nebude povazovany za zlodeja, kedy bude obcan rozlisovat nie podla auta ci hrubky retaze na krku (na niektorych funkciach sa retaz na krku fakt nehodi), ale podla toho kto, co a ako robi. Co prinasa a co berie. Skusme rozmyslat nad tym, ako je statom ci mestom zvyhodneny ten podnikatel ktory nema ziadne zavazky oproti tomu, kto tuneluje jednu srocku za druhou a v kazdej nechava miliony dlhov, ktore musime zaplatit v konecnom dosledku my vsetci?

Skusme aspon rozmyslat nad tym, ako tu neskutocne zle fungujucu prax aspon priblizime k ten neskutocne krasnej teorii... - A nie, vsetci podnikatelia nemaju rovnake podmienky.
tibor | 17-01-2013 11:33:46
anonym | 17-01-2013 09:28:49
plny suhlas, vsetci podnikatelia maju rovnake podmienky, treba sa snazit a byt kreativni

pre anonym | 17-01-2013 10:04:43
ak by kazdy podnikal, tak by sa vytvoril naozaj silny konkurencny tlak, a po chvili by ostali iba tí ktorí na to naozaj maju. A z tohto konkurencneho prostredia by skor povypadavali rozny "spekulanti"

niekde som cital clanok o tom ako europe chybaju ludia co chcu podnikat, a ze je tu slaba konkurencia. Ludia radsej idu studovat ako riskovat. V azii a v amerike nieje az taka vysoka moznost najst si normalnu a tak vela ludi zacne podnikat. A vela ich tam aj padne na hubu, ale ti co ostanu, maju skusenosti a vedia sa aj pretlacit na svetovom trhu.
Ivan | 17-01-2013 10:46:33
ako sa povie nikomu sa nechce robiť, ani mne ,preto sa využívajú určité situácie a nemôžme nikoho odsudzovať čo robí ako robí
keď je to v rámci zákona
podnikateľ | 17-01-2013 10:21:13
p. Drahoš U. jednoducho a vystižne opísal situáciu v Seredi. Už bola doba že p. Drábik spísal petíciu proti kultúrákovým predajom a malo to nachvílku úspech a myslím že tak asi pol roka či rok , ale už si nepamatám za akej vlády na MU to bolo. Presne tak podnikatelia spíšte petíciu na zastavenie tohoto kočovného predaja lebo Vás to všetkých zrujnuje. Naozaj p. Drahoš otvoril výbornú tému
pre anonym | 17-01-2013 10:04:43
Skuste si odpovedat na otazku, ako by to vyzeralo, keby kazdy zacal podnikat? Ved kazdy ma rovnake moznosti - ako uvadzate. A este sa spytam, kto by potom v tomto state platil dane, keby nebolo kmenovych zamestnancov, len cely rad "podnikatelov"?
anonym | 17-01-2013 09:28:49
Možno by bolo dobré zamyslieť sa aj nad tým prečo sa šikmookí dokážu uplatniť a uplakaní podnikatelia nie. Je predsa trhový mechanizmus a keď na to nemáš, rob niečo iné. Týmto nechcem obhajovať vietnamcov, ja u nich nenakupujem. Skôr chcem apelovať na uplakaných, ktorí sa nevedia prispôsobiť dobe. Je lepšie predať pár drahších kúskov a byť spokojný alebo predať viacej lacnejších kusov a byť rovnako spokojný? Odpovedzte si každý sám. Treba nastaviť stratégiu predaja tak, aby to išlo. Prečo to im ide a vám nie? Zoberte aj vy svoj tovar a choďte ho predať do kulturáku. Uvažujte, skúšajte, vymýšľajte. Chýba vám flexibilita? Keď budete postávať v tých svojich kamenných obchodoch a vaše podnikanie nebude mať žiadny nápad ani myšlienku, tak sa nečudujte. Prečo nadávate na mesto?
anonym | 17-01-2013 08:55:41
Pán Majko je mi z toho do plaču. Kam sme to dospeli??? Hovorilo sa, že za dvadsať rokov po páde komunizmu budeme na úrovni Rakúska. No my sme sa asi vybrali iným smerom, alebo SMEROM??? Je mi z toho vážne do plaču, existuje vôbec ešte nejaký výrobok s označením Made in Slovakia?
Obcan | 17-01-2013 08:41:05
Vlastne mate obaja pravdu.
Na jednej strane ponukaju smejdy ale za relativne lacny peniaz,na druhej treba pozriet statistiky a na pocet kolko je tu vietnamcou,tak neake podozrivo vysoke percento sa zaobera ,,bocakom,, pestovaniu ,,liecivych rastliniek,,.
Je pravda ze nenazranost niektorych podnikatelov je sila a chcu sa za rok vyvazat tiez na audinkach a mat vystavany barak...atd. no ako sa vravi-z poctivej prace nezbohatnes.
A mozno prejdu aj oni na rastlinky,ved je to tu znamy region ze sa im tu naozaj vynimocne dari.
No,bude to tim podnebim asi.
Pekny den.
cccc | 17-01-2013 08:06:28
Ja iba v krátkosti.
V prvom rade by si mali aj podnikatelia v kamenných obchodoch uvedomiť, že nie je zrovna najvhodnejšie že ten istý tovar čo ponúkajú Číňania predávať nie o nejaké percento drahšie ale za ceny exkluzívneho tovaru. Inak súhlasím s článkom.
Ja... | 17-01-2013 07:53:36
Spinavy vietnamci nikto ich tu nepotrebuje a seru sa sem... A skoro vsetci znich sa vozia na audinach bavorakoch a z coho? Z obchodov? Keby niet zelenej liecivej rastliny nemaju ani na tu dan zaplatit...

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign