Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

"Podľa môjho názoru štrajk je úspešný už teraz a to ešte neskončil" - píše v liste predstaviteľovi samosprávy mesta riaditeľ školy

Miloš MajkoDátum17. 02. 2016 12:44:30TémaAktuálne témy

Iba nedávno sme uverejnili článok   pod tiulom  "Ľubomír Veselický nemôže nevidieť súvislosti. Považuje štrajk učiteľov za predvolebné tančeky?" 

http://www.seredonline.sk/clanky/lubomir-veselicky-nemoze-nevidiet-suvislosti-povazuje-strajk-ucitelov-za-predvolebne-tanceky/

v ktorom 76 diskutujúcich zaujal hlavne obsah e-mailu  poslanca MsZ, viceprimátora a hovorcu primátora mesta  Ľubomíra Veselického. Dnes uverejňujeme list, ktorý ako reakciu na predmetný e-mail zaslal Veselickému  a ostatným členom rady školy riaditeľ  základnej školy   J.Fándlyho, Jaroslav Čomaj.

Pripomíname, že v e-maili sa Veselický vyjadroval k tak závažnej téme, akou pre učiteľov a rodičov žiakov štrajk učiteľov bol...

Vážený pán viceprimátor,

až dnes sa mi dostal do rúk Váš e-mail zo dňa 22.1.2016: "Môj názor na štrajk učiteľov ZŠ J.Fándlyho Sereď". Napriek tomu, že som uvedený medzi adresátmi, email som nedostal, pravdepodobne preto, lebo ste použili už nefunkčnú e-mailovú adresu: riaditel@zsjfsered.edu.sk.

Dovoľte mi teda so zmeškaním vysloviť i môj názor na to čo ste uviedli.

Nikdy som nespochybňoval, že mesto Sereď ako zriaďovateľ sa stará o majetok zverený do správy škôl a školských zariadení. Ja sám najlepšie viem v akom stave mesto prebralo tento majetok od štátu a v akom stave sa nachádza teraz. Štrajk učiteľov sa však vôbec nie je o tom v akom materiálnom stave sa nachádza "naša" škola. Štrajk je o tom v akom stave sa nachádza naše školstvo. Mňa osobne, ani štrajkujúcich učiteľov vôbec neteší, že deti nechodia do školy a neučia sa štandardným spôsobom a najradšej by sme boli, aby bolo všetko tak, ako v kultúrnej spoločnosti má byť. Základným cieľom štrajku nie sú naše mzdy, ale zastavenie prepadu školstva.

Mal som včera tú česť, že som bol pozvaný na stretnutie prezidenta SR s osobnosťami trnavského kraja. Väčšiu časť jeho príhovoru tvorila práve problematika vzdelávania u nás. Dovolím si citovať z jeho príhovoru: „Už dnes sa prepadáme vo všetkých európskych a svetových porovnaniach. Základné školy a učitelia nemajú podmienky, aby sa mohli systematicky a dostatočne venovať deťom nadaným. Ukazuje sa tiež, že horší alebo zlý sociálny pôvod dieťaťa je dnes akoby predpokladom pre zlé výsledky. A toto je niečo, čo musí byť pre modernú krajinu neprijateľné a zahanbujúce. Nedokážeme dynamicky meniť, čo naše deti potrebujú a čo ich v skutočnosti učíme, a nie sme schopní ani meniť spôsob výučby. Memorovanie povyšujeme nad kreatívne rozmýšľanie a objem vedomostí nad účel a možnosti použitia,“ zdôraznil prezident s tým, že nejde o kritiku učiteľov, ale o kritiku možností, ktoré im vytvára štát.  Z jeho vyjadrenia k štrajku, že štrajk je krajná možnosť dodal však i to, že na požiadavkách panuje významná zhoda medzi pedagógmi a odborníkmi. Na včerajšom stretnutí prezidenta SR s Iniciatívou slovenských učiteľov dôrazne odsúdil zastrašovanie učiteľov o ktorom ho iniciatíva učiteľov informovala.

Vo svojom e-maily uvádzate: "Pokiaľ odborový orgán učiteľov zvolil formu protestu štrajk 25.1.2016, vnímam toto rozhodnutie ako politické". V prvom rade štrajk neorganizuje žiadny odborový orgán, ale je to iniciatíva samotných učiteľov, no a v druhom rade štrajk je vždy politický. Skúste povedať ktorý štrajk nebol ?

Štrajk je výborná príležitosť pozorovať správanie sa ľudí. Po týždni štrajku sa začína šíriť strach cez všetky vrstvy spoločnosti, od politických špičiek až po žiaka v škole.  Učiteľka v škole by sa rada zapojila do štrajku, ale, ale pri premýšľaní myslí viac na to čo by mohla stratiť, ako na to, čo by mohla získať. Bojí sa, že ak sa do štrajku zapojí nebude nebudú jej stačiť financie na všetky jej náklady. Riaditeľ školy má tiež obavy. Čo povie zriaďovateľ ak sa jeho škola do štrajku zapojí ? Čo povedia rodičia, ak sa o deti nebude mať kto postarať ? Bohužiaľ v súčasnej dobe je veľa rodičov, ktorým sa príliš nejedná o to, aké vzdelanie ich deti dostanú, ale jedná sa im hlavne o to, aby na ich deti mal kto dávať pozor kým sú v práci. Škola  je financovaná od počtu žiakov a riaditeľ školy dobre vie, že ak si rodičia zle vysvetlia štrajk, tak na budúci rok môžu presunúť svoje deti do vedľajšej školy, kde učitelia nerebelujú a počúvajú na slovo. Našťastie je veľa rodičov, ktorí chcú, aby ich deti vychovávali slobodní, úprimní a nebojácni učitelia. Vedia dobre, že len slobodný učiteľ môže z detí vychovať slobodných hrdých ľudí a život je príliš krátky a cenný na to, aby ho človek prežil v hlúposti a strachu. Aj zriaďovateľ školy má strach. Má strach z toho, že mu škola štrajkuje. Má strach z toho čo mu povedia voliči v dedine či meste a čo povedia úradníci s ktorými práve rokuje o dotácii, či prísune eurofondov pre projekty v dedine či meste. Je jedno či je Smerák, alebo SDKU, SMK etc..

22.1.2016 ste napísali že štrajk úspešný nebude, lebo niekoľko dní nevyučovania neznamená pre vládu z hľadiska merateľných výsledkov žiadnu hrozbu ani ujmu. Podľa môjho názoru štrajk je úspešný už teraz a to ešte neskončil: V spoločnosti sa denne skloňuje slovo vzdelávanie, hovorí sa o komplexnej zmene v školstve, politické strany si dávajú školstvo medzi tie najhlavnejšie priority. Podľa Vás to nie je úspech ?

Na záver: Som rád, že mám v škole učiteľov, ktorí sú slobodní, úprimní a nebojácni a vždy budem za ich slobodnými rozhodnutiami stáť a zvlášť vtedy keď využívajú svoje práva dané im Ústavou SR.

S pozdravom

Jaroslav Čomaj, riaditeľ ZŠ J. Fándlyho Sereď


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
perfektný komentár | 03-09-2016 22:04:25
„Hlavný problém školstva vidím v učiteľoch, rodičoch a ministrovi školstva, ktorí tolerujú, že výkon a výsledok je dôležitejší než hodnoty. Kvantita je dôležitejšia než kvalita, povrchné znalosti sú dôležitejšie než hlboké porozumenie. Že mať vedomosti je dôležitejšie než nájsť či objaviť ich, že učivo a naučenie sú dôležitejšie než človek. Problém je, že istota je dôležitejšia než sloboda, správna odpoveď je dôležitejšia než chyba, poslušnosť je dôležitejšia než slušnosť a ticho je dôležitejšie než smiech.“
„Zlé je, že je to spoločné maslo nás všetkých. Učiteľov, ktorí držia hubu a krok, lebo majú strach, rodičov, ktorí si občas zanadávajú, ale inak nič, lebo sú ľahostajní, a ministra, ktorý so svojimi úradníkmi reformuje pod heslom, \'len aby dobre bolo a aby sme tu čo najdlhšie vydržali\', lebo mu ide o moc. Všetci spoločne konzervujeme ten \'sajrajt\' a nahnevane ukazujeme prstom na tých druhých, aby už konečne niečo spravili. To oni, vravíme všetci a vôbec nechápeme, že oni, sme vlastne my. Hlavný problém školstva vidím v nás všetkých. Učiteľoch, rodičoch, ministrovi, v našom strachu, ľahostajnosti a túžbe po moci.“
Koniec veľkej prestávky - Martin Mojžiš | 01-09-2016 22:08:04
Po dvoch mesiacoch prázdnin prichádza nový školský rok a s ním nové kolo vyjednávaní o platoch učiteľov. Vyjednávať budú minister s ministrom, odborári s ministrami, učitelia s odborármi. Budú sa vedieť dohodnúť?
Iniciatíva slovenských učiteľov dokázala na začiatku roku 2016 zmobilizovať do štrajku 15 000 učiteľov, a urobiť tak zo vzdelávania a jeho finančného zabezpečenia celospoločenskú tému. Dokonca aj vláda, ktorá na vzdelanie úplne kašle, si musela priznať, že školstvo celkom ignorovať nemôže.
To však neznamená, že by sa vzdelávanie stalo skutočnou prioritou ľudí, ktorí vnímajú parlamentnú demokraciu ako hazardnú hru a štát, ktorý majú spravovať, chápu najmä ako dojnú kravu. A tak skúšajú opiť učiteľov ani nie celým rožkom, ale len omrvinkami.
„Minister školstva sa tvári ústretovo, ale nevie zaručiť vôbec nič. Minister financií sa krúti a peniaze dať nechce.“
Namiesto deklarovaného zvýšenia platov o 25 percent im od začiatku školského roku pridali len 6 percent. S tým, že ďalšie zvyšovanie bude až v roku 2018. To sa však nepáči ministrovi školstva, ktorý žiada ďalšie šesťpercentné zvýšenie od januára 2017. Nepáči sa to ani školským odborom, ktoré žiadajú 25-percentné zvýšenie. A nepáči sa to ani Iniciatíve slovenských učiteľov, ktorá trvá na svojich pôvodných požiadavkách (v tých sa v podstate zhoduje s odbormi).
anonym | 30-08-2016 20:58:14
Po dvojmesačných prázdninách celkom dobre.
prve vysledky strajku | 29-08-2016 15:59:14
http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/394115-platy-ucitelov-zvysia-od-septembra-o-sest-percent/
stupnovany strajk | 25-08-2016 18:21:43
http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/403188-ucitelia-avizuju-stupnovany-strajk-budu-opat-zatvorene-triedy/
vyborny blog | 24-08-2016 19:41:26
„NAJDÔLEŽITEJŠIE JE, ABY SI KAŽDÝ UVEDOMIL, ŽE TO NIE JE O ODBOROCH ALEBO KOMORE. JE TO NA KAŽDOM JEDNOM UČITEĽOVI A NIKTO TO ZA NICH NEVYBOJUJE, KEĎ ZOSTANÚ TICHO...“

https://www.zborovna.sk/novinky/blog.php?action=show&id=1931
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 21-08-2016 22:44:26
Vo vsetkych strukturach riadenia statu a samospravy je tolko zlodejov a tunelarov schopnych pre moc a vlastne vyhody urobit cokolvek, ze dnes je spolocnost v stave, kedy sa ruca jej riadenie. Neruca sa vsak samotne. Od najvyssich postov po obce ma sucasny stav konkretnych vinnikov s menami a priezviskami. A s nazvami politickych stran, ktore ich tam dosadili.

Je na ludoch, ci to identifikuju a ci a kedy povedia - dost!
strajk pokracuje | 21-08-2016 22:38:23
smer sa po volbach vzdal ministerstva skolstva - lebo skolstvo bolo pre smer vzdy priprita :-) Ale aspon si tam nechali statneho tajomnika Tomasa - aj ten sa minuly tyzden funkcie vzdal :-) Je to tragedia ci komedia? https://dennikn.sk/536794/tomas-uz-nechce-sediet-v-kute-a-brat-plat-v-podstate-za-nic-vracia-sa-k-ficovi/

nielen preto musi nasledovat: https://dennikn.sk/blog/sesttyzdnovy-strajk/
nic ine sa nedalo cakat | 17-03-2016 21:52:45
Ak si chcete urobiť obraz o tom, čo je skutočnou prioritou novej vlády, stačí si uvedomiť, ktoré rezorty zostali ležať na stole ako posledné (nikto o ne nemal záujem). ŠKOLSTVO a ZDRAVOTNÍCTVO.
smutne konstatovanie | 16-03-2016 15:34:56
Ako sa dalo ocakavat, smer nema (a ani nikdy nemal) najmensi zaujem riesit problemy v skolstve. Ochotne sa vzdal tohto rezortu v prospech SNS. Tato strana v skolstve uz urobila taky bordel (Mikolaj), ze skoda reci. Dalsi strajk bude nevyhnutny.
ako sme za fica "postupili" | 26-02-2016 17:45:05
Ranking the World’s Educational Systems
tabuľka pre r. 2014

South Korea
Japan
Singapore
Hong Kong
Finland
UK
Canada
Netherlands
Ireland
Poland
...
27. Slovensko ( v r. 2012 sme boli na 19. mieste) to sme si teda polepsili.

http://www.edudemic.com/learning-curve-report-education/
Nie nie nie | 20-02-2016 17:38:25
nerozmáchol som sa. Len som popísal , aká bola história fašistického kolaboranta z Vichi, a aké bola história príslušníka zločineckej Štb, súdruha npor.Č. Nič viac nič menej. Len na porovnanie, ako funguje demokracia inde, a aký je Slovák prihoretý - jemne povedané. Keď dovolí eštébakovi učite jeho deti. Učia na tej škole aj náboženstvo???
Co sme vystrngali | 20-02-2016 12:16:09
Pozrite Youtube Peter Stanek Socialisticke skolstvo fungovalo lepsie ako dnesne. Budete v obraze.
ten podomnou | 20-02-2016 08:24:16
Ty si sa ale poriadne rozmiachol
Každý kto číta | 19-02-2016 20:01:39
moje príspevky určite zistil, že aj tie,ktoré vyjadrujú úplne iný názor ako admin nie sú zmazávané. A to je len dobre. O demokracii sa nedá diskutovať. Tá buď je, alebo nie je. Podľa môjho názoru Slovensko bez akejkoľvek veľkej diskusie nemá ani šancu, čo je to demokracia. Možno sa zhodneme na tom, že Francúzsko má k tej demokracii podstatne bližšie ako my. Na škodu pre nás. Ajoni mali svojho hrdinu z I. svetovej vojny. Potom vytvoril Vich fašistickú kolaboračnú vládu s Hitlerom a bolo vymaľované. Po 2 svetovej vojne nadobro skončil,lebo bol kolaborant.Aj npor. Č. bol kolaborant a ten namiesto toho aby v začínajúcej demokracii v štátnych službách skončil, naopak začal. A to sa potom nemôžeme diviť, že stav demokracie je taký, aký je. Teda katastrofálny. Francúzsky generál vo svojej vlasti bol po 1 svetovej vojne hrdina. Potom skončil, ako skončil. Ale veď aj Vy si to môžete prečítať. Opakujem, dáte VAše dieťa k pedofílovi do opatery ? Ak áno, Ste idiot. TAkže čítajte a porovnávajte:

Generál Pétain – národný hrdina

Vrchný veliteľ francúzskych vojsk Joseph Joffre ale dostal na miesto včas posily, ktorým postavil do čela generála Philippa Pétaina. Ten sa vďaka úspešnej obrane Verdunu stal národným hrdinom, skvelú povesť získanú v ťažkých bojoch prvej svetovej vojny ale stratil o 25 rokov neskôr ako šéf kolaborantského vichistického režimu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 19-02-2016 08:28:30
Majkovi | 19-02-2016 07:38:08 | - Amen...
Majkovi | 19-02-2016 07:38:08
Vy by ste respektovali aj kritiku Pana Boha, len aby sa diskutovalo na Sol.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-02-2016 23:59:49
Respektoval by som akykolvek prispevok ci kritiku aj na J. Comaja. Opakujem, akykolveek. No od podpisaneho autora. Preco?
Nuz preto, aby inu osobu verejne nekritizoval a neodsudzoval clovek, ktory mozno cely zivot bol horsi ako nim kritizovana osoba.

Verejne hovorim, ze minulost J.Comaja nie je ukazkova - nespochybnitelne bol prislusnikom STB. Nespochybnujem ale jeho odborne znalosti, neriesim jeho menovanie (ja by som konal inak) do funkcie no za jeho postoj vo veci strajku ucitelov si ho vazim.

Povazoval by som za nespravodlive vyjadrit sa inak.

Pripominam, ze su riaditelia, ktorych minulost s touto zlozkou spojena nebola a zachovali sa tak, ze ja osobne som si o ich moralnej urovni nazor urobil.

No a o moralnej urovni L.Veselickeho si nazor na zaklade jeho e-mailu okrem mna urobili nepochybne aj dalsi obcania. ;-) (to len pre tych, ktori si snad mysleli, ze zabudnem)
Michal Hanus | 18-02-2016 20:07:27
Nekomunikujem len s ficovoličmi, aspoň si to myslím, resp. nepýtam sa človeka, s ktorým komunikujem, koho volí, už vonkoncom s takým niečím nesúhlasím, nezmieril som sa s tým a nikdy sa s tým nezmierim, myslím, že to hovoria moje kroky. Ako som napísal. Je otázne, ako sa k tomu postavíme. Či budeme držať \"hubu\", alebo sa pokúsime s tým niečo spraviť. Aj keď je to ťažké. Niekedy musíme a musím bojovať, aj keď viem, že je to vopred prehratý boj. No keď to raz vzdáme, tak potom amen tma. Ja nebudem tolerovať korupciu, nebudem privierať oči pred tunelovaním, ale sú veci, ktorými sa proste pohnúť nedá, aj keby som veľmi chcel. To neznamená, že pred nimi privriem oči a nepoukážem na ne. A o tej kandidatúre asi predbiehate.
Michal Hanus | 18-02-2016 17:58:25 | 18-02-2016 19:00:29
Vážený pán PhDr. Hanus. To sa potom asi rozprávate len s ficovoličmi. Je pre mňa nepochopiteľné, že jeden z možných kandidátov na budúceho primátora Seredi sa s takým niečim môže zmieriť / že ja by som robil/ nie dr.Hanus/ to isté- teda kradol a využil 4 roky pri moci na totálne tunely/. Ke´d budú skutočne takýto voliči tak adios.
smutne | 18-02-2016 17:22:11 | 18-02-2016 18:54:30
ja som podľa Vás zakonzervovaný, Vy Ste podľa ňa úplne odkonzervovaný.Podľa Vášho svetonázoru nebude žiadny problém, ak sa pedofíl zmení na super vychovávateľa, ak bývalého násilníka necháme riadiť domov sociálnych služieb, lebo ten sa vie najlepšie postarať o starých a nevládnych. Podľa môjho názoru je Vaše uvažovanie zvrhnuté. A bolo by ešte krajšie, keby bývalý eštébak vyučoval na škole náboženstvo a lásku k Bohu.
Michal Hanus | 18-02-2016 17:58:25
Keď sa zhováram s ľudmi o politike, o jemne povedané využívaní politikmi svojej politickej moci, mnoho ľudí povie: \"ja byť na ich mieste, robím to isté a nabalím sa...\". Teda využili by v daný čas danú situáciu pre svoje blaho. Ľudia to robia teraz, robiť to budú a robili to aj v minulosti. Je len otázne, ako sa k tomu staviame. A nie je to tak len v politike.
smutne | 18-02-2016 17:22:11
ze ste taky zakonzervovany a neviete sa posunut dalej. Minulost je jedna vec - clovek moze urobit aj chyby, ale hadam ma nadej na odpustenie. Ci nie? Toto vobec nie je o minulosti. Je to o pritomnosti. A ta je taka, ze tento pan mal viac guraze, ako vacsina riaditelov na SVK. Klobuk dole, p. Comaj.
Je mi naprosto | 18-02-2016 16:03:49
jasné, že ak keď som tam nenapísal a z vlka slanina ..... tajne som dúfam že Slovák si to domyslí. Ale čerta starého. Slovák si to nedomyslí,lebo nakoniec ja sa stanem burič a poondiaty eštebák obeťou demokracie. Preto musí mať flek riaditeľa školy. veru, veru Félix Dzeržinský môže byť na pohrobkov ČEKY a NKVD nadmieru spokojný. Prenikli úspešne ako baktérie syfilisu do demokratických štruktúr a naplno zožierajú spoločnosť z vnútra. Nepochybujem o tom, keby zhodou nešťastlivých okolností boľševici prevzali moc, tak ten eštébák chodí v pionierskej šatke,šíri bolševický teror a vydáva to za najväčšiu demokraciu sveta. Bývalého eštébaka treba ochraňovať tak, ako on ochraňoval jeho bezbranné obete. Treba ho poslať do riti a stíhať tak, ako v Nemecku stíhajú nacistov!!!!! Až potom u nás bude demokracia a skutočná sloboda.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-02-2016 10:31:28
Ani omylom nepochybujem | 18-02-2016 07:48:46 | - ale to neovplyvnite Vy, ja ani 99% obyvatelov mesta.

Pytajte sa tych, ktori menuju riaditelov ZS.

Viete, takmer vzdy to je o tom, ze ludia sa \"odbavuju\" na veciach, ktore nedokazu zmenit a nevedia, ako v skutocnosti funguju. Ak chcem v izbe vypnut svetlo, stlacim vypinac na stene, nevolam do elekrtarni aby odstavili generator, ani nejdem na ulicu vypnut istice... ;-)

Problem treba riesit pri zdroji. Inak ide iba o plytvanie energiou.
Ani omylom nepochybujem | 18-02-2016 07:48:46
že nikdy nebude zo psa baranina a ani z eŠtbáka demokrat. No je naprostý nezmysel.Ten na stoličke direktora školy nemal a nemá čo hľadať. Pánovia pozícia Čomaja je výsledkom pomätených mozgov.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-02-2016 23:27:11
Pán Kurbel | 17-02-2016 20:53:19 | - J.Comaj sa na funkcii riaditela skoly nevyskytol, bol do nej menovany. Ti, ktori ho do nej dostali poznali jeho minulost.

Toto je jeho dolezite stanovisko k sucasnej dobe. A je to jeho postoj k ucitelom.

Povazujem ho za spravny.
Pavol Kurbel | 17-02-2016 21:45:21
V tomto článku neriešim minulosť pána Čomaja, ale to, ako sa zachoval dnes.
V minulosti som stál na opačnej strane barikády. Zúčastnil som sa sviečkovej manifestácie, kde pán Čomaj čítal výzvu na rozchod zhromaždených veriacich. Niekoľko krat som dostal dávku z vodného dela a pán Čomaj bol v suchu. To mi však nebráni povedať, že teraz sa zachoval čestne.
konstatovanie | 17-02-2016 21:16:26
Nemiesajte jablka s hruskami. V mojich ociach p. Comaj nesmierne stupol. Jeho postoj ku strajku by mal byt vzorom pre vsetkych riaditelov!

pre realistu - ty si uplne mimo reality! Korea dava ucitelom 1,83 nasobok platu VS vzdelaneho cloveka. Slovensko 0,4 !
Pán Kurbel | 17-02-2016 20:53:19
odporúčam Vám npor. ŠtB dať na VAšu kandidátsku listinu. Už len chýva, aby si Bohuverní objal boľševika z ŠtB a dali si aj milenecký bosk ala Brežnev - Honnecker.
Pavol Kurbel | 17-02-2016 19:54:03
Včera som na školskej komisii povedal pánovi Čomajovi, že je jedno, či niekto vníma štrajk učiteľov ako protest proti tejto vláde, alebo za túto vládu. Že to čo urobili učitelia na Fándlyho škole a síce že vstúpili do štrajku je vyučovanie v praxi. Nie je to teória, je to tvrdá realita. A to, že pán Čomaj podržal svojich učiteľov a nerobil im problémy, nevyhrážal sa a podobne, ako mnohí iní riaditelia ale spolu s nimi vstúpil do štrajku mu slúži ku cti.
realista | 17-02-2016 16:55:49
Pre sered vy ale trepete pate cez deviate,absolutna naivita.
sered | 17-02-2016 16:25:40
Cina a Korea su od nas na KM daleko. Cina svetova ekonomicka velmoc kora udava trend vo svete a dalsia (severna korea) si posiala do vesmiru druzice.
A slovensko ledva postavi most cez Dunaj.
Pánovia to snad nie | 17-02-2016 16:05:45
Jediný z ŠtB ákov, ktorý sa zachoval vskutku statočne bol len gen. Lorenc. Bol prvým nám. Fed. ministra vnútra a zároveň náčelníkom XII. správy ŠtB. Inak chodiaci INFORMATIK. Bojoval zakomopušov, Tí ho spravili generálom a verne im slúžil. Po tej Nežnej dostal 3 natvrdo, nikdy ich v Čechách nanastúpil a nikdy sa nezamestnal v štátnej správe, alebo samospráve. On nezradil, nehraje sa na demokrata a podobné prepáčte blbosti. Vami ospevovaný riaditeľ školy, bývalý príslušník ŠtB, bojovník za komunizmus / alebo nie ?? / sa stane zrazu demokratom. Ste mi k smiechu. V nemecku člen NSDPA vo vojne odpísaný. A po právu. SS- štátna polícia a jej príslušníci- vymazaní zo zoznamu možných štátnych zamestnancov. V nemecku ešte DNES prosím súdia SS ákov a dozorcov z AUSCHWITZU !!!!! Rozumenie ??????? Vojna skončila v roku 1945. Ale na *****om Slovensku príslušník - aj keď bývalý riaditeľuje na demokratickej škole. To je súdruhovia VÝSMECH . Nielen spravodlivosti, ale všetkých obetí toho Štbáckeho referenta. Rozumiete? To nie je o čom diskutovať. Ten eštébák mal dávno zmiznúť z verejného života.
nadhľad | 17-02-2016 15:58:03
pán pod nickom kiska. Ak je v nejakej branži (IT, bankovníctvo alebo potencialne vyštrajkované školstvo) vyšší plat tak tam idú najlepší. A začína to už výberom strednej školy. AK som najlepší žiak akú školu si vyberiem? Kde ma v budúcnosti čaká najnižší plat? Nie. A to isté platí pri vysokej škole. Vyberiem si ako excelentný študent strednej školy pedagogickú univerzitu? Nie - lebo ma čaká najnižší plat. Kto v budúcnosti vymení súčasnú generáciu pedagógov? Priemer. Ako priemer vychovajú budúcu generáciu? Ako priemernú. Kto nás predbehne? Singapur, Kórea, Čína...
Michal Hanus | 17-02-2016 14:48:56
Ja poznám pána Čomaja ako dobrého manažéra a priameho človeka. Netuším, čo robil pred 25. rokmi, ale čo robí teraz pre školu, robí podľa mňa dobre. Ale to je len môj názor a ja si za ním stojím.
Kiska | 17-02-2016 14:45:17
vacsi plat ucitelom nezaisti lepsie vzdelanie. Mozno to zabezpeci ze ucitel nebude musiet kradnut cigarety ziakom na vlastnu potrebu ale inak nic.
Preco ucitelia nestrajkuju za zmenu v skolstve ktore by malo modernizovat system ktory by pomohol lepsie sa presadit ziakom v zivote ?
Namiesto toho ucitelia vyuzili podobnu taktiku ako ked unosca unese dieta a potom vydiera rodicov aby im zaplatili.
UCITEL = vydierac
Trpezlivost chlapci | 17-02-2016 13:19:43
Vydrzte kym bude po volbach a potom spievajte o slobode a odvahe.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-02-2016 13:12:14
pre dr.Hanus | 17-02-2016 13:04:39 | - o minulosti Dr. Comaja rec bola a este aj bude. Toto vsak nie je o jeho minulosti, ale o sucasnom postoji k vaznej veci tykajucej sa celej spolocnosti.
Z mojho pohladu dokonca uplnej priority v spolocnosti. Ja teda vzdelane dieta mat chcem a preto zufalu situaciu v skolstve vnimam citlivo.

Nemusim sa s Comajom zhodnut vzdy a vo vsetkom. Dokonca mam vyhrady aj voci jeho hlasovaniu na komisii, ktorej je clenom. Ak ale chcem byt objektivny, nemozem jednoducho inak.

A preto sa s nadhladom priklanam k prispevku Michala - klobuk dolu.
pre dr.Hanus | 17-02-2016 13:04:39
ale mne tam chýbalo ešte toto:

Má strach z toho čo mu povedia voliči v dedine či meste a čo povedia úradníci s ktorými práve rokuje o dotácii, či prísune eurofondov pre projekty v dedine či meste. Je jedno či je Smerák, alebo SDKU, SMK etc.. no a tu je to, čo mi tam chýbalo: alebo aj oddaný bývalý príslušník Štátnej bezpečnosti. Viete pán Hanus, už je 25 rokov od revolúcie a ŠtB nie a nie vykoreniť zo štátnych služieb. Súkromne nech si robia čo chcú, nech zarábajú miliardy. Ale zdá sa mi uletené že dodnes má vplyv na dušičku žiakov bývalý príslušník Štátnej bezpečnosti. To už priamo mohol namiesto Sokola nastúpiť na biskupský stolec. Toto je vyslovene len o princípe. Žiadna závisť a podobné atribúty blbečka.
Jozef | 17-02-2016 12:55:47
..no pan riaditel, myslim, ze nova bezecka draha je v .. fuc.
Inac, pripajam sa k Misovi.
Michal Hanus | 17-02-2016 12:49:59
Dr. Comaj, klobúk dole. Ste pán učiteľ.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign