Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Po policajnej streľbe na unikajúce auto zomrel mladík

200

KRPZ Banská Bystrica |MM| Udalosť sa stala dnes (18.6.), krátko po polnoci keď vykonávala hliadka polície osobitnú kontrolu v okolí Novej Bane. Počas tejto kontroly, v čase, keď hliadka na služobnom motorovom vozidle dávala v križovatke prednosť po hlavnej ceste idúcim vozidlám, spozorovala osobné motorové vozidlo Seat Ibiza, ktorého vodič, resp. „nevodič“ 19-ročný Michal z okresu Zlaté Moravce je pre políciu známy. Tento mladý muž viedol motorové vozidlo v čase kedy mal uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá, pričom išlo v poradí už o tretí takýto zákaz.  V minulosti totiž dostal opakovane trest zákazu činnosti viesť motorové vozidlá. Čo sa týka jeho priestupkov na úseku dopravy, dopustil sa aj závažných porušení povinností vodiča, za čo mu bola taktiež opakovane uložená bloková pokuta.  Z uvedeného dôvodu chcela hliadka vodiča zastaviť a skontrolovať, pričom išla smerom za týmto vozidlom, na obec Orovnica. V čase keď sa nachádzali niekoľko metrov za úrovňou križovatky,  hliadka polície zapla výstražné zvukové a svetelné znamenie, na ktoré 19-ročný vodič zastavovaného vozidla reagoval značným zrýchlením a následne aj veľmi riskantným manévrom, keď predbehol vozidlo idúce pred ním, čím ohrozil aj ďalšie vozidlo jazdiace v protismere.  19-ročný Michal sa snažil hliadke unikať. Hliadka preto použila niekoľko varovných výstrelov do vzduchu, no nakoľko vodič s vozidlom nereagoval, bol použitý varovný výstrel,  smerovaný na zastavenie unikajúceho vozidla. Následne neďaleko obce Hronský Beňadik v časti Psiare osobné motorové vozidlo pravdepodobne následkom vysokej rýchlosti za železničným priecestím havarovalo. Na mieste bolo zistené, že vo vozidle sa nachádzali  ďalšie tri osoby, a to 16-ročná spolujazdkyňa sediaca vedľa vodiča, dvaja spolujazdci sediaci na zadných sedadlách, pričom jeden z nich, 17-ročný Tomáš bol zranený. Policajná hliadka vzhľadom na závažnosť situácie privolala rýchlu zdravotnú pomoc, pričom až do príchodu jej posádky sa snažili mladého muža na mieste oživovať. 17-ročný Tomáš zraneniam na mieste podľahol. Prípadom sa už zaoberá inšpekcia Ministerstva vnútra Slovenskej republiky.

Polícii je veľmi ľúto, že vyhasol mladý ľudský život. K takémuto tragickému následku skutočne nemuselo dôjsť, nebyť bezohľadnej jazdy nezodpovedného vodiča, ktorému bol už v tomto mladom veku tri krát uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
onanym | 19-06-2017 14:35:33
anonym | 19-06-2017 14:24:15 - presne ako pises. Preco nikoho nezaujima to hlavne slovicko - PRECO?!
anonym | 19-06-2017 14:24:15
Všetci čo kritizujú policajtov by mali najskôr kritizovať toho blbého vodiča. Nechápem myslenie tých ľudí.
onanym | 19-06-2017 13:03:51
Ale ved samozrejme, ze ten mrtvy chalan mozno za to nemoze (alebo moze? Nikto nevie, co prebiehalo v aute). Mozno naozaj bol \"rukojemnik\". A policia? Proste blba zhoda nahod. Opat hovorim, pozrite si to aj z opacnej strany. Bohuzial, chalan doplatil za blbost sofera... To je to najhorsie. Nie strelba policajta. Keby ten blb zastavil, nic sa nestane.

...opat opakujem, ze som idiot. Ak prekrocim rychlost, porusim predpisy, zacujem majak - zastavim, dohodnem sa, zaplatim pokutu. Nebudem utekat ako blb...
a este pre anonym | 19-06-2017 12:55:57
nikto nenadava na policiu.ja kritizujem postup policajtov v tomto pripade a nikto sa nezastava nejakeho debilneho sofera,debilnych soferov je vela,ale pricina jednoducho nie je adekvatna vysledku.vyhasol mlady zivot,preco?Lebo ti policajti,ktori prave kontrolovali auta. situaciu nezvladli.Ked uz teda pouzili zbran,tak musia strielat cielene a ked je auto co len 40.m. daleko,uz sa strielat bez rizika neda.
pre anonym | 19-06-2017 12:40:40
Ano dieta bolo zabite!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
banglades | 19-06-2017 12:33:40
tam sa striela bez vyzvy a odseknu prsty za kradez.
kde to zijeme 2 | 19-06-2017 11:42:25
Ja som nepovedal, ze v bangladesi sa to nestane. Vsade sa najde tupec, co sposobi tragediu. Strasne je, ze sa tento stav niekto pokusa vykladat ako normalny.

Aby si tomu nerozumenl zle, ja chapem, ze ked policajti prenasleduju teroristu, vraha, ozbrojeneho bankoveho zlodeja, .... proste cloveka, ktory velmi pravdepodobne ohrozi na zivote dalsich ludi, tak na jeho zastavenie pouziju zbran. Rovnako ju pouziju ak vodic priamo a zjavne ohrozuje zivot inych ludi a ta strelba tomu zabrani. A viem pochopit aj to, ze pri tom moze byt nevinna obet, ktora bola v case strelby niekde daleko od ciela a policajt si ju nevsimol.
Ale toto vyzera tak, ze ti policati chcu postrielat tych ludi, ktorych ten vodic ohrozuje - asi aby tak zabranili tomu ohrozeniu.

Som len zvedavy, koho presne ohrozoval na zivote ten vodic, v case ked nanho strielali a ci tomu zabranili. Predpokladam, ze maju z tej akcie video a s hrdostou ho ukazu na verejnosti. (Ibaze by sa zasa vyhovarali, ze video sice maju ale nemozu ho ukazat, lebo kamera je len v testovacej prevadzke)
onanym | 19-06-2017 11:18:22
Ludia, vy ste chori....fakt obhajovat blbeho sofera a proste nadavat na policajtov? Ked vam taky zmrd zrazi dieta...Tak tu potom vypisujte bludy.
anonym | 19-06-2017 10:34:20
Pocuj ty Banglades, naozaj si taky tupucky? Nepis \"podla mna\", ale precitaj si prislusne opravnenie policajta.
kde to zijeme | 19-06-2017 09:28:58
Podla mna ani v bangladesi nie je mozne strielat na niekoho, kto porusuje dopravne predpisy. A to dokonca ani v tom pripede, ak maju 100% istotu, ze je v aute sam.
Ale u nas sa tvaria, ze je to normalne (teda za posledny rok je to uz treti medializovany pripad). Som zvedavy, co by asi tvrdili, keby pred par mesiacmi zastrelili Hrnciarovi dceru.

Takmer kazdy z nas ma v rodine nejakeho teenegera, ktory sa niekedy zviezol z diskoteky - tyka sa to nas vsetkych.
Občan | 19-06-2017 08:04:21
Sledujem diskusiu a nedá mi reagovať. Predstavte si, že by dotyčný vodič na ceste spôsobil dopravnú nehodu s následkom na zdraví alebo nedajbože života. Potom by ste iné nepísali, prečo policajti ho nezastavili skôr, policajti ho videli a nič neurobili a podobne názory..... ale napadlo Vás niekedy, že osobný automobil sa považuje tiež za zbraň??
myslím si,že | 19-06-2017 00:01:56
policajti by sa mali učiť od Milana Kňažka. Ten rozospatý a hlavne nepríjemne prekvapený vo svojej spálni a navyše nevedel, či je páchateľ ozbrojený nestrieľal hoci mohol, hocikam, ale iba na nohy. Bývalý vyšetrovateľ únosu M. Kováča ml. to povedal jasne.
vek posádky | 18-06-2017 23:07:54
mali tú správu aj policajti?
Nejako ste pomýlený, či pomýlená :)
Ako môžete mať niečo skôr, keď to ešte nie je uskutočnené?
anonym | 18-06-2017 23:03:45
Prečo ho nepočkali pred domom... Tak toto je perla.
neobhajitelne | 18-06-2017 22:52:01
Akoze zrazu, v sprave je jasne uvedeny vek posadky - takze vsetci spolujazdci boli DETI!!!!
deti | 18-06-2017 22:45:08
a čo robili deti s recidivistom?
Zrazu sú to deti? Ako vedeli že sú to deti?

Skúste ešte raz porozmýšľať, či to, čo robili ,,deti,, bolo správne.
neobhajitelne | 18-06-2017 22:35:28
Ved strielali na deti!!!! A vedeli to, lebo videli, ze v aute idu deti!!! Preco si nepockali dotycneho pred domom? Tam ho mohli zbalit a vybavene... Nie, radsej si zastrielali - ved mozu.
môj názor | 18-06-2017 22:34:12
nepíšem o zastrelení.
To len VY, ktorí nedokážete myslieť a nikdy ste sa do obdobnej situácie nedostali, neviete pochopiť základné pravidlá pre slušný a pokojný život. Ak by ste to chápali, nestávali by sa situácie, aby policajti museli niekoho naháňať, zatýkať a konať tak, aby zastavili protiprávne konanie.
Pokiaľ medzi nami, pokúsim sa napísať - normálnymi, budú individuálni jedinci, ktorí toto nepochopia, žiaľ, budú aj policajné naháňačky, streľba a zatýkanie a možno aj tragické následky, ktoré nemožno vylúčiť.
Tak sa prosím Vás, správajte slušne ...
Pre moj nazor | 18-06-2017 21:42:20
Ano.tak ich zastrelime.Vsetko podla .zakona
môj názor | 18-06-2017 21:33:30
1 - čo bránilo recidivistovi, aby zastavil?
2 - ako recidivista vedel, čo bude nasledovať ...
3 - recidivista, frajer, ktorý zabudol, že traja v aute navyše je vyššia váha auta a teda iný štýl jazdy ... !
...

je veľa dôvodov, označiť mladého splašeného vodiča, ako spúšťač tejto tragickej udalosti.

Na druhej strane, rodičia tých ,,detí,, v aute. Vedeli s kým sa stýkajú a kam chodia?
Takže vina aj u rodičov!

Tak tu nenaháňajte policajtov len preto, že si robili svoju prácu!
A naháňačka? Čo ak predtým spáchali iný trestný čin a unikali pred hliadkou polície?!
Policajti si vodiča auta a jeho posádku ,,označili,, ako za nebezpečného páchateľa, /čo by som urobil aj ja/ ... a zo zákona mali právo sa tak rozhodnúť a povinnosť konať.

Nie som obhajca ani právnik, ale s poľutovaním musím dodať, že to čo sa stalo, nesie minu vodič a rodičia. Rodičia už len preto, že nevychovajú svojich najmúdrejších tínedžerov k slušnosti a zodpovednosti !!!
Halo | 18-06-2017 21:28:32
Presne tak.
pre Makoty | 18-06-2017 21:23:49
Len pripomeniem, že u nás je iná právna úprava ako v USA, čiže je bezpredmetné písať o tom ako to chodí tam.
pre Hallo | 18-06-2017 21:21:44
Ak podľa teba nebol nikto v ohrození života, tak je zbytočné s tebou debatovať. A poučovať ma nemusíš o zákone, ja ho mám prečítaný aj zozadu. Ale obávam sa, že ty čítaš úplne iný zákon, takže tu to máš - policajt je oprávnený použiť zbraň, ak nemožno inak zadržať dopravný prostriedok, ktorého vodič bezohľadnou jazdou vážne ohrozuje život a zdravie osôb a na opakovanú výzvu alebo znamenie dané podľa osobitných predpisov nezastaví. Podľa teba to ako dôvod nestačí? Tvoj problém.
Makoty | 18-06-2017 21:09:56
Ako pri policajnej naháňačke zbytočne zomrel tínedžer a ako policajti naháňajú inde vo svete....

https://dennikn.sk/799180/newsfilter-ako-pri-policajnej-nahanacke-zbytocne-zomrel-tinedzer-a-ako-policajti-nahanaju-inde-vo-svete/


Počas policajnej naháňačky pri Hronskom Beňadiku v noci zo soboty na nedeľu zomrel 17-ročný chlapec z Malej Lehoty. Sedel na zadnom sedadle auta, ktoré naháňala polícia a zasiahla ho guľka, ktorú policajti vystrelili, keď vodič odmietol zastaviť. Zatiaľ však nie je jasné, či príčinou smrti je policajná strela, alebo následky nárazu vo vysokej rýchlosti, pretože práve ním sa prenasledovanie skončilo.

Vodičom unikajúceho auta bol 19-ročný Michal z okresu Zlaté Moravce. Šoféroval Seat Leon a nemal to robiť, pretože policajti mu už trikrát vzali vodičák a nemal ho ani tento víkend. Okrem neho a obete v aute sedeli ešte dvaja mladí ľudia.

Policajti ich najskôr len naháňali pomocou majákov, keď vodič nezastavil – práve naopak, zrýchlil a nebezpečne manévroval –, strieľali do vzduchu a nakoniec aj smerom na auto.

Polícia odkázala, že jej je veľmi ľúto smrti mladého človeka a pripomenula, že sa to vôbec nemuselo stať, „nebyť bezohľadnej jazdy nezodpovedného vodiča“.

Rektorka Policajnej akadémie Lucia Kurilovská tvrdí, že zásah by mal byť v poriadku a v súlade so zákonom: „Keď (vodič) naďalej nereaguje a svojou jazdou ohrozuje bezpečnosť niekoho ďalšieho na ceste alebo vo vozidle, prípadne samotných policajtov, smú použiť varovné výstrely na zamedzenie ďalšieho chodu vozidla.“

Otázkou však je, či sa naháňačka vôbec musela začať a či bolo treba strieľať. Spomeňme si, že policajti už napríklad v podobnej situácii strieľali aj po podpredsedovi parlamentu, strieľajú teda radi. Z policajného stanoviska navyše vyplýva, že policajti najskôr problémového mladíka za volantom spoznali a až preto ho začali prenasledovať. Vedeli teda, že im neuteká masový vrah či únosca detí.

O tom, či a kedy za takýchto okolností prenasledovať, najprehľadnejšie cez víkend napísal na svojom Facebooku Tomáš Bella. Tu je jeho zhrnutie:

1. Nikde v civilizovanom svete neexistuje prax prenasledovať každé auto, ktoré uniká pred políciou.

2. Dôvod je ten, že prenasledovanie je veľmi nebezpečné pre nevinných ľudí na ceste – napr. v USA ročne zomrie asi 300 nevinných ľudí, ktorí sa pripletú k policajnému prenasledovaniu. Ak vám teda ide o demonštráciu policajnej sily, tak vždy naháňate, ale ak vám ide o bezpečnosť spoločnosti, tak je to oveľa problematickejšie.

3. Policajtov v civilizácii – dokonca už aj v USA – preto učia, že prenasledovanie treba veľmi zvažovať – inštinkty totiž klamú, unikajúce auto vyzerá ako okamžitá hrozba, kým chodca za rohom, ktorého o chvíľu pri prenasledovaní zrazíte, nevidíte, hoci jeho smrť je oveľa pravdepodobnejšia, ako že niekto umrie, lebo dnes necháte ujsť niekoho, kto jazdil bez vodičského. A to ešte nehovoriac o tom, ak len neprenasledujete, ale začnete na ulici strieľať.

4. Nakoniec hlavným kľúčom k rozhodovaniu podľa best practices má byť, prečo ste niekoho chceli zastaviť. Ak je to hľadaný sériový vrah, prenasledovanie môže byť racionálne. Prenasledovanie áut za dopravné priestupky sa už väčšinou vo svete považuje za nezmyselné, za niečo, čo vyzerá intuitívne správne, ale v skutočnosti prináša oveľa viac obetí ako úžitku.

5. Na druhej strane, všade na svete, ak už niekto pri prenasledovaní zomrie, je to vina vodiča, ktorý unikal, nie policajtov. Nie je to žiadna policajná vražda (môže to byť zlé rozhodnutie policajta alebo jeho pochybenie).

6. Zaujímalo by ma teda len toto: Nie čo sa stane konkrétnemu policajtovi, ale aké sú oficiálne inštrukcie pre ostatných policajtov, ako často ich na také situácie trénujú, či ich učia, že a kedy môže byť rozumné skrátka neurobiť nič, či existuje vyhodnotenie, koľko ľudí na Slovensku už bolo zranených alebo zomrelo pri takýchto akciách a či sme furt len v štádiu, že policajt musí ukázať silu, alebo občas už môže myslieť aj na bezpečie spoločnosti.
Hallo | 18-06-2017 21:06:58
Príčina bola,že nezastavilo auto na pokyn policajtov,auto šoféroval policajtom známy recividista ,mohli si ho kedykoľvek nájsť,to neznamená,že otvorím paľbu na auto,kde sedia viacerí ľudia.Opakujem,nikto nebol v ohrození života,a anonym nemudruj,prečítaj si kedy môže polícia použiť zbraň.NEZVLADLI to.Ja si myslím,že táto story nie je z ďaleká u konca.


nieto čo dodať | 18-06-2017 20:58:17
p. Majko povedal všetko podstatné.
s.i.n. | 18-06-2017 20:54:12
Miloš Majko | 18-06-2017 20:26:30
Na príčinu som upozornil už v mojom prvom príspevku. Pre istotu len zopakujem: Sú v tom štátne orgány (polícia, justícia) celkom bez viny?\"
Takže trpezlivosť si ponechajte na inokedy!

mimoriadne slušný človek | 18-06-2017 20:27:23: ak ste taký, ako ste seba pomenoval, odporúčam pozrieť sa do očí tých dvoch žien, mamy a starej mamy. A zopakovať to čo ste tu napísal...
anonym | 18-06-2017 20:37:20
Chlapci, ste mimo. Kecat reci typu \"nemohli strielat\" a podobne bludy mozete hovorit pri pive. Precitajte si zakon (keby ste vedeli ktory, ze...) a potom hovorte co mohli, co nemohli a neprezentovali by ste vase domnienky. Nemate sajnu co vlastne komentujete. Mimochodom ako uz bolo napisane, rieste pricinu, nie nasledok. Pre s.i.n. - policajna hliadka sa vobec nemusi zatazovat otazkou kto je vodicom unikajuceho auta. Oni zasahuju proti niekomu, kto im dal zakonny dovod zakrocit a je uplne jedno kto to je.
mimoriadne slušný človek | 18-06-2017 20:27:23
Tak takto priatelia...emocie bokom, kľud...pokial máš za sebou rozsvietené majáky a rozhodneš sa pridať, prekročiť rýchlosť a obmedzovať bezpečnosť cestnej premávky, nerozmyslíš si to ani po minútach takej to jazdy, za obcou nasledujú varovné vystreli, ty si to aj tak nerozmyslíš ideš ďalej prejdeš nasledovnú obec riskantnou jazdou na nesplatenom vraku, ktorý prešiel STK len preto že si dal 20 eur úplatok, celú obec máš za sebou majáky a sirénu, aj tak si to nerozmyslíš,tak si zmierený so smrťou, čo mala robiť tá hliadka? Mala mu robiť disko stroboskop a ísť za ním až do Nitry?Ona je tu na to aby ho upratala z cesty, aby nepokračovaľ ďalej, aby ho nevyniesli jeho rozpadnuté tlmiče a vylágrované čapy v zákrute do mňa čelovku, aby mňa nezabil keď idem narobený z nočnej a vraciam sa domov, kde ma čaká žena a deti. Dal by som policajtom gulomet a páliť do zadného okna, seriem na Vaše socialne cítenie so sviňou, ktorá nás všetkých ohrozuje. Veci treba pomenovať pravým menom a nie sa tu baviť v rukavičkách, máme toho dosť. A okrem toho aj tupec vie, že keď sa koleso točí a guľka leti,tak sa asi môže odraziť a vždy aj polícia vie,že po každom výstrele môže niekto zomrieť,aj guľka kolmo do vzduchu sa vráti do zeme rovnakou rýchlosťou. Čiže všetko je v poriadku, polícia si robila svoju prácu, ďakujeme, radšej nech to robí polícia,ako to máme začať po nociach robiť my.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-06-2017 20:26:30
Som trpezlivy a cakam, kedy sa niekto zacne zaoberat pricinou a nie nasledkom.
Hallo | 18-06-2017 19:55:32
Pri čítaní tohoto článku mi bolo všelijako.Bola to poprava!V žiadnom prípade nemôže polícia strieľať na auto,ktoré nezastaví kvôli kontrole,ani varovné výstrely.Jednoducho nezvládli situáciu.Nikomu tu neisl o život,išlo tu o jednoduchú kontrolu vozidla.Ked auto nezastaví tak ho musia zastaviť inými prostriedkami,v žiadnom prípade streľbou.A nejde tu pán Majko o políciu ako takú,ide tu o tých,alebo o toho policajta ktorý strieľal a keď bol v strese a ten stres nezvládol,tak nemá u polície čo robiť.A ešte k tomu,keď bol šofér známy.
Makoty | 18-06-2017 19:38:56
Rozkaz zněl jasně

https://www.youtube.com/results?search_query=rozkaz+znel+jasne

Auto keď míňalo policajtov,Tí už vedeli ,že za volantom je známa firma,a tak asi aj videli že nie je v aute sám...Strielať na auto plné ludí je blbosť.Už takto strielali na študentov na dialnici i nedávno na auto plné dievčat.Mňa by len zaujímalo,kto učí týchto kovbojov strielať..(pneumatika je predsa len trochu nižšie).Pri tých dvoch predchádzjúcich streľbách boli tie autá,tiež ako rešeto (zadné sklo).Bolo len otázkou času,že sa to skončí smrťou.....
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-06-2017 19:15:09
Kazdy bezpecnostny analytik, diskutujuci, Vy a aj ja hodnotime situaciu s odstupom casu, kedy takpovediac \"dokonano jest\". Pozmane okolnosti, priebeh a nasledky.

Policajt musel hodnotit situaciu pred poznanim vsetkeho, co som uviedol. Musel sa rozhodovat s tym, ze ak nezakroci, moze ist ine auto plne slusnych mladych ludi, mlada rodinka s detmi na letisko alebo z navstevy a pod. Vodic prenasledovaneho auta BOL HROZBOU pre vsetkych do momentu, pokym jeho jazda nie je ukoncena.

Keby policia nekonala a doslo by k zrazke s inym vozidlom a boli by obete tam, policajti by boli odsudzovani (a pravdepodobne opravnene) za NEKONANIE, alebo za nedostatocne hodnotene rizika.

Preto mame zakony, prava a povinnosti vodicov, ale aj policie.

Opakujem - AKEKOLVEK SPOCHYBNOVANIE ZAKONNEHO ZASAHU POLICAJTOV VOCI zjavnemu porusovatelovi zakona a tym skor proti osobe IGNORUJUCEJ STRELBU DO VZDUCHU NA VYSTRAHU, je NEBEZPECNE !!

Treba sa vratit tam, kde problem zacal.

Nie POLICAJT vyprovokoval situciu, ale VODIC bez dokladov porusujuci zakon! Policajt konal tak, ako od neho kazdy slusny a zakony respektujuci clovek ocakava.

Tolko moj nazor.
s.i.n. | 18-06-2017 18:45:02
Do pozornosti dávam článok: https://domov.sme.sk/c/20561694/policia-v-noci-pri-nahanacke-zastrelila-17-rocneho-chlapca.html#axzz4kN8qhiOn
aj s komentárom bezpečnostného analytika, o ktorom si myslím, že sa v podobných veciach vyzná trochu lepšie ako ja. Práve v popísanom prípade bolo na rozhodovanie a postup, ako spacifikovať auto aj s vodičom času dosť. A policajti ani nemuseli riskovať nejaké predbiehacie manévre. Nakoniec priebeh celej udalosti to potvrdil že páchateľ sa postaral o dolapenie sám. Pokiaľ mali policajti v nádrži dosť paliva stačilo im unikajúce auto len prenasledovať. A výsledok by sa dostavil (ako sa aj stalo). A nevinnému mladíkovi život už nikto nevráti. Ani ľútosť zo strany polície na veci nič moc nezmení. Takže tak!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-06-2017 18:12:11
Strielat z iduceho auta na iduce auto ostrymi nabojmi - to nie je stat pri strelnici na hodoch a frajerke sa snazit vystrelit papierovu kvetinku ci opicku na gumicke...

Zasahujuci policajt sa rozhoduje pocas sekund, kona pod tlakom a musi zhodnocovat vela, vela okolnosti.

Tu be som nehladal ziadne \"ALE\" - toto nie je dokopana zena leziaca na zemi a nekladuca ziaden odpor.

Obcan si musi \"vybrat\" - policajtov riesiacich aj taketo pripady zakonnymi prostriedkami, alebo tych, ktori sa vozia v sluzobnych autach po uliciach a zlocin nevidia, lebo nechcu.

JEDNOZNACNE SOM NA STRANE POLICAJTOV. V tomto pripade (ak su publikovane informacie pravdive) urcite.

Odsudzovanim policajtov za pouzitie sily voci porusovatelom zakonov dosiahneme akurat ich apatiu a v buducnosti sa zasadne budu pozerat vsade, len nie tam, kde je pachany zlocin.
s.i.n. | 18-06-2017 17:31:28
Celý tento tragický príbeh prevzatý z rubriky \"tlačové správy\" je popísaný dosť hmlisto čo sa týka samotného priebehu po sebe nasledujúcich udalostí. Z textu vyberám: \" ...Z uvedeného dôvodu chcela hliadka vodiča zastaviť a skontrolovať, pričom išla smerom za týmto vozidlom, na obec Orovnica. V čase keď sa nachádzali niekoľko metrov za úrovňou križovatky, hliadka polície zapla výstražné zvukové a svetelné znamenie, na ktoré 19-ročný vodič zastavovaného vozidla reagoval značným zrýchlením a následne aj veľmi riskantným manévrom, keď predbehol vozidlo idúce pred ním, čím ohrozil aj ďalšie vozidlo jazdiace v protismere. 19-ročný Michal sa snažil hliadke unikať. Hliadka preto použila niekoľko varovných výstrelov do vzduchu, no nakoľko vodič s vozidlom nereagoval, bol použitý varovný výstrel, smerovaný na zastavenie unikajúceho vozidla. ..\" Pre mňa zostáva tak trochu záhadou
- Ako policajná hliadka vedela kto je vodičom unikajúceho auta?
Z agentúrnych správ vyplýva, že vodič nezastavil ani na varovné výstrely do vzduchu. Moje vedomosti o prenasledovaní takéhoto vodiča mi hovoria, že sa následne použije výstrel mierený do pneumatiky s cieľom zabrániť ďalšiemu unikaniu. A bol len jeden?
- Kam teda mieril strieľajúci policajt, keď smrteľne zranil spolujazdca na zadnom sedadle? To býva umiestnené spravidla vyššie ako sú pneumatiky.
- Prečo sa v správe neuvádza miesto poranenia poškodeného spolujazdca?
Ku tejto udalosti nemám žiadny osobný vzťah, ale z uvedeného popisu udalosti podľa agentúrnej správy mám pocit, že niečo nie je v poriadku..
K samotnému vodičovi, pôvodcovi tejto tragédie, iba toľko: Už mal byť dávno za mrežami a \"nedávať\" mu ani najmenšiu príležitosť k šoférovaniu. Veľmi trpké ovocie tohto prípadu, ktoré musia prehltnúť najmä rodičia nebohého mladíka \"vypestoval\" kto?? Sú v tom štátne orgány (polícia, justícia) celkom bez viny?
Pre pozostalých a priateľov mladého človeka úprimnú sústrasť.
tragické | 18-06-2017 16:35:04
avšak pochybujem, že pre mnohú mládež poučné.
žijú vlastným - ,,restart lives,,

úprimnú sústrasť rodine.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-06-2017 14:56:45
Z doteraz publikovanych informacii jednoznacne VEREJNE vyjadrujem solidaritu s policajtamai, ktori si plnili povinnosti tak, ako im to uklada zakon.

Nepochybujem o tom, ze prave eliminaciu ludi, akym je vodic toho auta (zakaz cinnosti 3x, pokuty za porusovanie predpisov, arogantna jazda a ohrozovanie nielen policajtov, ale aj ostatnych ucastnikov cestnej premavky a aj osadky auta) kazdy SLUSNY a normalny OBCAN POZADUJE.

Zial, zahynul mozno nevinny mlady clovek.

Zodpovednost za jeho smrt ale nemoze niest policajt, ale vodic, ktory konal protizakonne.

Verim, ze si hlavne mladi ludia a ich rodicia uvedomia riziko hroziace v momente, ked si do auta sadnu so zmrdmi, akym arogantny vodic jednoznacne je.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign