Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Po dlhých rokoch kandiduje za poslanca NR SR seredčan Bystrík Horváth

Miloš MajkoDátum06. 06. 2010 23:57:59TémaAktuálne témy
 Ing. Bystrík Horváth, kandidát na poslanca NR SR
Volám sa Bystrík Horváth. Narodil som sa 22.10.1963 v Trnave. Základné a stredoškolské vzdelanie som získal v Seredi. Po absolvovaní vysokej školy, Ekonomickej univerzity v Bratislave som sa vrátil späť do Serede, kde som začal pracovať vo finančnom ústave. Tomuto odvetviu som ostal verný od roku 1987 až doteraz. V súčasnosti pracujem ako riaditeľ pobočky banky. Som ženatý, mám dve deti. V roku 2002 som uspel v kandidatúre za poslanca Mestského zastupiteľstva v Seredi, kde pôsobím už druhé volebné obdobie ako predseda finančnej komisie. Zo záľub by som spomenul na prvom mieste šport, hlavne basketbal a nohejbal. Rád si takisto prečítam dobrú knihu. Po zvážení som sa rozhodol prijať ponuku na kandidatúru za poslanca vo voľbách do Národnej rady SR. Chcel by som poprosiť o podporu obyvateľov nášho regiónu, aby sme pomohli zlepšiť podmienky pre lepší život našich spoluobčanov. Ďakujem Bystrík Profil seredčana kandidujúceho za poslanca NR SR Bystríka Horvátha, sme sa rozhodli odprezentovať v neformálnom rozhovore, ktorý prinášame.

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
anonym | 20-06-2010 13:12:17
chvalabohu malo
anonym | 20-06-2010 11:53:39
Je mozne niekde zistit kolko mal Bystrik hlasov?? Cisto len pre zaujimavost..dakujem ;-)
Igor Lehocky | 10-06-2010 16:11:08
Peter,vieš dobre,že všetko je to o snahe získať moc a peniaze za akúkoľvek cenu!!!Tam je začiatok a aj koniec záujmu o voliča.Každý názor ľudí je rýdzo subjektívny a obsahuje mnoho kritérií, zmes právd,poloprávd,lží ale aj masáže médií, s tým proste nič neurobíš,ale tá objektivita je niekde v strede a riadne ošlahaná lžou a pravdou.Ak verím človeku,dám mu šancu,4 roky nie sú nekonečno a človek sám sa buď odpíše navždy,alebo splní aspoň to podstatné.
Bystrík Horváth | 10-06-2010 15:31:21
Pre anonym 10-06-2010 00:08 Keď sa pred 12 rokmi dostali do vlády SMK, koľko ostalo pracovať slovensky hovoriacich občanov na pozíciách na Okresnom úrade? Minimum. To je podľa Vás spravodlivé. Ako boli čerpané erofondy v obciach na severe a na juhu nášho okresu na opravy, rekonštrukcie? Stačí sa prejsť po okrese. To je podľa Vás spravodlivé. Pokiaľ má niekto snahu aspoň čiastočne uvedené nespravodlivosti korigovať, už je to žumpa. Som hrdý na to , že som občanom tohto mesta, že som Slovák. A budem sa snažiť pomôcť Seredi, či sa Vám to páči, alebo nie. Môžete si to nazvať, ako chcete. Vážený anonym, každý má právo na svoj vlastný názor, ale musím povedať, že s Vašim názorom sa nestotožňujem.
anonym | 10-06-2010 07:54:19
presne tak, a o ziadnej slusnosti tu nemoze byt v pripade clena HZDS ani reci...ved nie sme bez pamäti
anonym | 10-06-2010 00:08:24
Pan Horvath, podla vasej logiky by potom, asi mesta, ktore nemaju poslanca v NRSR nemali nic. Ved poslanci tam niesu aby si hrabali len do svojho mesta, ale aby robili kroky prospesne pre celu krajinu. A hlavne NRSR je zakonodarny organ a nie zbor lobistov. A mimochodom aj pricinenim HZDS sa z nej stala este vacsia zumpa, ako kedy bola. A uz len to, ze vo svojej kampani chcete presvedcit volicov tym, ze sa nebudete spravat poctivo, ale uprednostnovat urcite mesto, vas podla mna moralne diskvalifikuje uchadzat sa o to miesto. Ale s prihliadnutim na to za aku stranu kandidujete, tak to ani neprekvapuje ;-)
Bystrík Horváth | 09-06-2010 23:08:46
Vážení diskutujúci. Ako ste si mohli všimnúť, v rozhovore som povedal, že v prípade úspechu spravím , čo je v mojich silách, aby sa občania nášho regiónu /konečne! / dočkali aj určitých pozitívnych reakcií. Nemôžem nikomu sľúbiť, že nezamestnanosť bude nulová, mestký rozpočet bude dvojnásobný. To je proste nereálne. Na druhej strane ale istotne každý uzná, že lobing v parlamente existuje. Či už v koaličných alebo opozičných radoch. To je neodškriepiteľný fakt. A je to úplne logické. Keď by som sa nemal snažiť robiť niečo pre Sereď, preboha pre koho iného? Pre Otázka: Pán Kurbel bol verejne vyzvaný na zastupiteľstve, aby mená dvoch členov komisie zverejnil. Doteraz sa tak nestalo. Nemôžem povedať za nikoho z nich, či tak spravili, alebo nie, ale osobne si myslím, že je to málo pravdepobodné. Čo sa týka mojej osoby, istotne som to nebol ja. Nie som typ človeka, možno ma pozná dosť ľudí, ktorí mi to môžu potvrdiť, aby som na jednej strane niečo robil a poza chrbát to retušoval. Každý človek je omylný, každý má právo na zmenu názoru pri nových faktoch, ale istotne by som to spravil otvorene a uznal chybné rozhodnutie. Môj osobný názor názor je ten, že pán Kurbel sa mýlil.
Otázka | 09-06-2010 22:06:52
P.Horvát,sledujem SN aj Seredonline.So záujmom som si prečítal článok 6 poslancov(podpísaný),ktorí verejne a s podpismi usvedčili primátora z klamania.Váš kolega p.Kurbel napísal,že 2 z vás sa boli ospravedlniť.Zaujíma ma,či vy patríte medzi tých dvoch,alebo nie.P.Kurbel doteraz mená nepovedal.Určite ste sa s kolegami rozprávali,myslíte si že sa boli ospravedlniť,alebo si to primátor alebo Kurbel vymysleli a zasa ide o klamstvo.Nezdá sa mi možné aby niekto niečo napísal,podpísal a potom poprel.Znie to nelogicky.Ako to vidíte vy?Opýtajte sa kolegov a napíšte,ako sa vyjadrili,nech vieme kto klame.Ak nám toto vysvetlíte, máte min.5 hlasov z našej skupiny.
Peter Klokner | 09-06-2010 19:15:49
Igor, posledným príspevkom si odohnal z mojej mysle podozrievavé myšlienky, že si sadol na lep iluzionistickým trikom politikov naprieč celým ich spektrom. Raz darmo, keď´ nás raz lapia, 4 roky sme v prdelačke. Filozofia je jednoduchá, ak jednám rovno a bez okolkov ja, očakávam to aj od druhých. Radšej som za nepríjemnú pravdu ako za medové motúzy a ilúzie. Jedni tvrdia že je zle a treba niečo robiť, druhí nás masírujú 20 úspechmi svojej vlády. Stačí si to prečítať a je jasno. Prajem nielen tebe ale všetkým ktorí sa rozhodnú ísť dať svoj hlas, aby ak sú toho schopní uvažovali racionálne a ak majú pochybnosti, nech si pre zábavu prečítajú volebný program. Ja som sa odhodlal na ten od SNS. Namôjveru, občas som pre istotu vykukol z okna a hľadal Ataturka a zákopy. Našťastie neúspešne :-)
Igor Lehocky | 09-06-2010 11:01:30
V každom príspevku,ktorý nie je iba zmesou ideológie a jednostrannosti,je kus pravdy,aj v tvojich Peter,bez najmenších pochybností.Všetci žijeme na Slovensku,vidíme, počujeme,máme svoj rozum,svoje skúsenosti menšie či väčšie.Čo sa týka politiky už ma asi nedokáže nič rozhodiť a preto si myslím,že je lepšie zomrieť na AIDS od krásnej ženy,ako na infarkt kvôli našim politikom a z tohto stanoviska nikdy nezľavím.Nadhľad,zdravý rozum a presné hodnotenie osôb podľa toho ako rozprávajú a ako konajú,len toto ma vždy zaujímalo a možno aj preto ma ani komunisti nedostali tam,kam chceli.Moja politika je celkom jednoduchá:nikdy som nikoho nepodviedol a úmyselne neublížil,nikomu nedlhujem ani cent a v každom jednom zamestnaní som pracoval tak,aby moji nadriadení boli so mnou spokojní a keď som vedel a mohol,vždy som pomohol.Keby som mohol,nepodmienečne by som zavrel ľudskú hlúposť, ohováranie,závisť,násilie a podvody na doživotie.Voliť samozrejme pôjdem a u mňa to má jasné zase len zdravý rozum,nič iné. Asi je najvyšší čas si uvedomiť,že dobre už bolo.Snáď sa mi podarí žiť tak,aby sa za mňa nemuseli hanbiť moje deti.Aj to je moja politika a prajem ju aj Slovensku.
ha ha | 09-06-2010 08:58:02
hlavná vec, že v každom rozhovore" nemá s ničím problém" a velký úsmev, mesto je čisté, upratané -myslím p.primátora. A tie sľuby pred voľbami veľké a teraz už si občania oblížte labu, ja už som tam........
Občan | 09-06-2010 08:37:12
Všetky politické strany v Seredi neurobili pre občanov nič.Aj s predsedami a členmi.Pred volbami sluby,po nich hluchota a oduté huby.Máme starostu vo VUC - čo urobil pre mesto?Holé nič!!!
lubo | 09-06-2010 08:22:39
a teraz k veci, vcerajsia diskusia politikov na markize, priniesla zaujimave vyhlasenia, Branko Zahradník slubil 15.000 pracovných miest do kazdeho regionu načo hovorca Paliho Kapurkovej slubil 15000 pracovnych miest do kazdej rodiny :-D moja volba je jasna, nemam koho voliť, budem volit Paliho Kapurkovu.
anonym | 09-06-2010 07:53:59
trochu odbocim - ale na margo socialnej politiky tejto pseudo vlady: postihnuti povodnami dostali sice prispevok cca 800 €, ale do dvoch tyzdnov musia zdokladovat, ze si kupili oblecenie a stravu. to maju teraz popri tej strasnej drine s blatom a spinou vyrazit urychlene na nakupy? *loony*
Peter Klokner | 08-06-2010 23:32:02
Ospravedlňujem sa za odbočenie z témy. Rešpektujem ľudí ktorí obetujú svoje súkromie a voľný čas práci "naviac" v zastupiteľstvách. Môj názor - politické tričká sú v miestnej samospráve pozoruhodným javom. Často až smiešno-úbohým. Pohľad na titulok, že ten ktorý starosta či poslanec je kandidátom s podporou koalície Smer-KDH-SDKÚ a iné variácie zaváňajú politickou schizofréniou. Ak je kandidát kvalitný, v samospráve je to prednosťou pred politickou príslušnosťou. Keďže sa jedná o iný prípad, môj názor asi netreba zverejňovať a preto iba ľudsky prajem pánovi Horváthovi, aby jeho rozhodnutie náležite ocenil dostatočný počet ľudí, ktorí poznajú jeho kvality a schopnosti súkromne či profesionálne.
Peter Klokner | 08-06-2010 23:14:03
Som rád že môj postoj je všeobecne známy. Uznávam aj jeden z argumentov (ten tvoj Igor) že vo všetkom vidím politiku. Dá sa ale nevidieť politika za všetkým ? Veď čisto logicky. Máme tu pre niekoho super proľudskú (úmyselne nepíšem prosociálnu) a pevnú vládnu koalíciu. Posledné dni sú pre tisíce ľudí obrovskou tragédiou a tak iba čiastočný sumár, ako vyzerajú plamenné reči v reále posledných dní. Mediálni experti Smeru o5 majstrovsky zrežírovali volebné divadlo úplne na hrane volebného moratória. Parlament má rozhodnúť o znížení príspevku stranám za voľby. Čo už, keď štát nemá ani deravý groš. Že sa jedná iba o dotácie pre samosprávu sa moc nehovorí. Dúfam že opozícia divadlo pochopila a zaskočí ľudomilov návrhom na drastickejšie obmedzenie príspevku. Strany určite "nepokapú" a samospráve a možno aj občanom to pomôže. Dnešná tlačová konferencia SNS a vyjadrenia Slotu a Belousovovej: odhalenie "Svätopluka" bola stranícka akcia Smeru a jeho "člena" Gašparoviča,... Svätopluk nebol takým predkom ako Rastislav, navyše ten jeho kôň vyzerá smädný,... SNS zmietli partneri zo stola všetky návrhy, ktoré mohli zabrániť dopadom povodní,... Fuj, fuj zlá opozícia odovzdávala cez víkend postihnutým občanom čerpadlá pred novinármi a oni ich napodiv využívajú :-(,... Prečo si len nechcú vážiť, že SNS nebude vytĺkať politický kapitál ale potajme bez mediálnych šumov zriaďuje účet, na ktorý budú občania posielať peniaze. Cynizmus najhrubšieho zrna. My sme tí láskaví, ktorí vám dali číslo účtu,.... Hyeny sú to, nič iné. A obdarovaní by zrejme mali hromadne zahadzovať tie zlé "modré" MKČ a čakať na prídely z toho účtu :-( Tlačovka HZDS - Halecký a Mečiar : koalíciou prijaté zákonné úpravy minimálne v 15 prípadoch značne zhoršili podnikateľské prostredie a sťažili podmienky zamestnanosti, po voľbách ich chcú novelizovať,... Jediný dobrý partner do novej vlády so Smerom sú oni,... pardon Len-oni. Nebolo to tu už ? Čo tak spomienka či Repete na tému "Spánombohom, idem od vás, neublížil som...." Nie je to moja obľúbená ale prisahám, ako remake verzie z 98-meho by som pri nej pár nocí aj zaspával :-) Kupodivu k povodniam nič konkrétnejšie :-( Igor považujem ťa za súdneho, racionálneho človeka a verím že vieš porovnať argumenty, ktorými sme zavalení. Mali sme česť zažiť Ficovu trilógiu o kakaných defraudantoch z SDKÚ podporenú "silnými" argumentami o rovnakých adresách a daňových rajoch. A hlavne jednalo sa o 20 melónov (nie z Kauflandu). Tlačovky, osieranie a katastrofické správy a ohrození života premiéra a iné drísty pre imbecilov. Kde je výsledok avizovanej cesty do Švajčiarska, kde sú ďalšie avizované pseudodôkazy ? A hlavne, kde je ubezpečenie ministra vnútra, že bezpečnosť premiéra je zabezpečená. Nečítal náhodou z Mečiarovho scenára pre pamätnou cestou do SRN ? Nechce sa mi veriť, že Kaliňák to odignoroval. Iba ak by bol osobne riešiť rozdeľovanie novej hasičskej techniky, to by ho ospravedlňovalo. Potom príde ľadová sprcha od ozajstného zakladajúceho člena Smeru, rovnaký scenár ale s podstatne kvalitnejšími argumentami a listinnými dôkazmi a razom to čo vtedy bolo jasné v tomto prípade nie je, čo bolo modré je teraz červené a naopak. Žiadna tlačovka, žiadne mimoriadne zasadanie vlády. Kto nás má za idiotov ? Podľa Fica Hanzel odovzdal švédom na veľvyslanectve v obálke asi výtlačok SME a Nového času. Super, predseda, idééééš ! Tretia a štvrtá cenová je v bombastickom záchvate davového šialenstva, zvyšok populácie okrem ich voličov frustrovane lúska GoogleEarth v snahe nájsť normálnu krajinu na normálny nový začiatok. Nie som natvrdlý idealista ale zakrývať megakrádeže krádežami, megaškandály škandálmi.....? Toto je presne to, čo ja skutočne nemusím. Kašlem na to ako sa budem mať ja. Moje deti tu budú verím žiť podstatne dlhšie ako ja a práve preto chcem, aby spolu s mladou generáciou neboli odsúdení na neúspech preto, že nie sú príbuznými poslanca, lobistu, sponzora, regionálneho alebo iba prostého miestneho politika - člena koaličnej strany. Z toho mi je na grcanie. A práve preto kašlem na sociálnu politiku tejto vlády a aj keď sa ma týka kašlem aj na jej valorizácie ktorých by som sa ochotne vzdal za podmienky, že to prospeje zvýšeniu šance mojim deťom a mladým vôbec začať svoj život a založiť si rodinu. A k tomu potrebuje prácu a šancu. Nie istotu permanentných sociálnych dávok a garantovaný minimálny dôchodok. To sú bludy. Nech sa v garantovanej sociálnej sieti potácajú iba trosky, ktoré sa nikdy o nič nechceli pričiniť. Nie je ale akceptovateľné, aby sa tam za rovnakých podmienok ocitli a často natrvalo aj tí, ktorí ich roky vlastnou prácou živili. Je na tom niečo zlé?
Robo | 08-06-2010 20:35:11
Ludia prosim vas,dajte si dolu tie ruzove okuliare.To si naozaj myslite,ze si ulieva len LS HZDS,SNS SMER ? SDKU-DS si ulialo legalne a to predajom plynarov a elektrikarov,vo forme 10% provizii a mozno aj viac,co je uplne bezne pri takýchto obchodoch.Pri takej obrovskej hodnote majetku,to bola aj obrovska provizia pre SDKU-DS.A tento obchod bol manever k tomu, ze sme sa stali akceptovani na medzinarodnom poli.A to najhlavnejsie nakoniec. Odkedy sa to predalo isli ceny plynu a elektriky pre nas chudakov hore o 100% a mi somari im zato este aj tlieskame a ich aj volime.Vsetci kradnu a je to uplne jedno kto vyhra volby. Podstatne je, aby sa obycajni ludia mali pritom lepsie.
volim sdku-ds/sas | 08-06-2010 18:22:43
to Igor: takze podla teba ak Peter da hlas SDKU-DS (co nas priviedli do eurozony a spravili zo Slovenska akceptovanu krajinu na medzinarodnom poli) tak voli klientelizmus a tunelovanie.. by ma teda len zaujimalo kde si zil posledne 4 roky alebo v rokoch 94-98, prave pocas vlady HZDS, ked bolo Slovensko ostnatym drotom obohnane a cely svet nas mal za mafiansku krajinu... druha vec..sam nabadas ku klientelizmu ak hovoris ze poslanec za Sered spravi vela prave pre Sered (a tym padom nie obec/mesto ktore pomoc najviac potrebuje,resp. si zasluzi)
anonym | 08-06-2010 18:08:50
Presne tak, parlamentné voľby sú o politických stranách. Nevolia sa osobnosti, ale v konečnom zúčtovaní si uvedomíme, že sme zakrúžkovaním konkrétneho človeka pomohli zlodejskej elite tejto strany. A ten náš kandidát, akokoľvek slušný a seriózny človek, zostane v úzadí a zaradí sa na koniec stáda, kde už nie je žiadna možnosť ovplyvňovať veci. Pripojím sa k názoru p. Kloknera - ak budete voliť HZDS len preto, že za neho kandiduje obyvateľ Serede, zvolíte predovšetkým Muftiho a jeho pritakávačov aj napriek tomu, že nesúhlasíte s politikou HZDS. Zaujímavý občiansky postoj...
anonym | 08-06-2010 18:07:46
a praveze nie, tak ako ja_len_ja rozmysla vela ludi, aj ked nevykrikuju tak huronsky ako volici SNS alebo SMERU. A pan Klokner je pre mna taka autorita (po jeho hodnotnych prispevkoch), ze pri volbach budem ja aj nasa siroka rodina a priatelia prihliadat na jeho nazor. ini si mozu volit podla seba alebo svojich autorit, to je pluralita, len vravim ako je to u nas...
Robo | 08-06-2010 17:12:46
ja len ja ,skaces z kaluze do blata.
ja_len_ja | 08-06-2010 16:23:23
to ze kandiduje seredan je sice fajn, ale na slovensku su parlamentne volby nastavene tak, ze volime strany a nie konkretnych ludi tak ako v komunalnych volbach...ak by som mohol volit ludi a nie strany tak by som bystrikovi mozno dal hlas (aj ked pochybujem, ze aj keby sa dostal do NRSR tak by nieco svetoborne pre sered spravil), ale kedze kandiduje za HZDS, tak nikdy nikdy nikdy. volbou HZDS v prvom rade podporite zlodeja, klamara a spinu meciara a nie bystrika...takisto by som volil konkretneho cloveka v KDH (lebo viem ze je to slusny clovek), ale kedze KDH nebudem volit tak nema moj hlas...tolko k systemu na slovensku...btw budem volit SDKU alebo SaS
Igor Lehocky | 08-06-2010 14:29:59
Snaha poslanca NR SR pritiahnuť silou svojich argumentov a osobnosti do svojho regiónu investície je úplne, ale úplne legálna činnosť,priam náplň práce okrem iných povinností a asi neexistuje väčší argument,pre ktorý ľudia volia poslancov.
Igor Lehocky | 08-06-2010 14:23:39
Politika pramení z myšlienok našich poslancov, našej vlády a prezidenta a je tiež určovaná vonkajšími vzťahmi s okolím a neposledne európskymi normatívami, ktoré štát musí plniť.Aký je národ, takí sú poslanci, vláda aj prezident a na tom sa dá len ťažko niečo zmeniť:prichádza to veľmi pomaly. Pre Petra :-),pri všetkej úcte k pani Radičovej,dávaš hlas neskrývanej korupcii,klientelizmu a tunelárom :-), ale aj o tom je pluralita.
Peter Klokner | 08-06-2010 13:33:37
Možno tá obludnosť politiky pramení práve z myšlienok, aké diskutujúci prezentujú. 1. Kašlem na to za koho kandiduje ale je seredčan :-) nuž čo je to za hlúposť principiálne nesúhlasiť s určitým štýlom politiky a zároveň svoj princíp dehonestovať z dôvodu sympatií ? 2. Kritizujeme občas intenzívne, inokedy všeobecne ale hlavne neustále že poslanci si prihrávajú projekty do svojich regiónov :-( Priamo v tejto diskusii to ale verejne podporujete a obhajujete. Takže na základe akej filozofie sa potom kritizuje fakt, že poslanci "defraudujú" spoločne tvorené hodnoty tým, že si budujú "pomníčky" vo svojich rodiskách, bydliskách a podobne. Primitívne, choré ale hlavne aj pre takúto logiku myslenia nezmeniteľné. 3.Najdôležitejší faktor: viď spomenutý poslanec Gaulieder - máš svoj názor? - máš padáka :-( Poslanec Hanzel - nehlasuješ podľa nariadenia poslaneckého klubu resp. dovolil si si mať svoj názor ? - máš padáka a nálepku klamára, iredentistu, a iné fekálie.... Ak nič iné tak jediné čo som v politike pochopil je, že na Slovensku ešte stále nenastal čas, že je to aj o osobnostiach a morálke. Víťazí idea a stranícky princíp. Vybočíš - ideš ! Za takejto situácie je naozaj opodstatnená výčitka či skôr otázka, prečo nám nevadí počet poslancov. Čisto populisticky, stačili by za každú stranu v parlamente traja - aby sa dalo "demokraticky" zaujať stanovisko väčšiny. Teda 5 strán = 15 poslancov. To by sa zrazu šetrilo :-) Mrzí ma že Sulíkovo referendum som nepodporil, táto myšlienka o znížení počtu poslancov bola reálna a opodstatnená. Škoda že so zvyškom otázok som sa nie celkom stotožnil. Ak nastane čas že sa podarí "poupratovať" aj v našom parlamente, že tu budú štandardne dve - tri silné strany s jasným názorom a programovým obsahom a hlavne jasne čitateľné, potom je ten pravý čas na krúžkovanie. V opačnom prípade iba odsúdime "outsiderov" do neľahkej úlohy tváriť sa "akože inak" a zároveň synchronizovať svoje skutočné konanie s "hlavným stanom". Pre Igora :-) Radičová je síce zmena, ale je mi úplne jasné, kto je predseda. Napriek tomu to majú u mňa isté :-)
pre voliča | 08-06-2010 10:54:39
bože, nestraš
Nandy | 08-06-2010 09:27:12
Už máme za svoje mesto a svoj región svojich kandidátov do VUC, zbadal už niekto, že niečo vybavili pre Sereď,tiež som ich podporil svojim hlasom
anonym | 08-06-2010 08:04:15
Po "dlhých rokoch" (až štyroch)kandidujú za poslancov NR SR aj ďalší seredčania, len si treba lepšie prečítať kandidačné listiny politických strán. Nadpis ako z "bulváru" :-D Pekný deň!
volic | 07-06-2010 18:47:09
HZDS sa do parlamenrtu urcite dostane, ci uz so Seredou, alebo bez nej. Ak je tu ale moznost podporit nasho kandidata, preco tak nespravit? Tiez s touto stranou nesympatizujem, ale Bystrovi svoj hlas urcite dam!!! Strana HZDS nie je iba Vlado, ale na kandidatke sa nachadza dalsich 149 ludi.
anonym | 07-06-2010 16:20:24
HZDS je strana jedneho muza, kde kto sa mu nepcha do zadku, tak leti. Prikladov je za tie roky neurekom. A vzhladom na preferencie HZDS a absolutne prazdny program je mala sanca, ze mozu zaujat este ludi. Cela strana pada na osobe predsedu a tak ako aj on chradne, chradne aj jeho strana. Dufam, ze sa HZDS poberie kade lahsie z parlamentu a Vladko sa bude ukrivdene paprcit v jeho cestne nadobudnutej Elektre ;-)
Igor Lehocky | 07-06-2010 15:02:38
Anonym 07-06-2010 14:39, skúste teraz naplniť všetko to,čo ste sám napísal.Buďte raz slušný a svedomitý, majte zodpovednosť voči svojim deťom,žite pravdivo a nerobte ústupky v meste Sereď. Čo Vy na to?
sin | 07-06-2010 15:02:36
Seredčana, presnejšie seredčanku už sme mali v parlamente. Bola to svojho času p. O.Čambalová. A čo nám to prinieslo? Nič, celkom nič. Rovnako ako to bude aj v tomto prípade, ak to pravda vyjde. Lebo princíp, "rozhoduje sa podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia" samozrejme zostáva len na papieri. Naposledy nám to ukázal p.Hanzel zo SMER-u. Poslanci sú v klube len na to, aby odmávali to, čo predseda nakáže. A kto tak nespraví, už aj maže von. Pamätá si ešte niekto na kauzu Gaulíder? Tiež to bol poslanec z HZDS. Takže ako som napísal, volavka na hlúpich a dosť.
anonym | 07-06-2010 14:39:54
pre pana Lehockeho: to nie su ziadne predsudky, to je elementarna slusnost a svedomie voci sebe samemu, povinnost voci svojim detom, treba zit v pravde a nerobit nikdy ustupky a na margo vasej poslednej vety - NIKDY!
Robo | 07-06-2010 14:26:45
Politika je velmi spinava zalezitost a nemam ju rad.Ale bobuzial,taka je doba a realita.Vsetko je to o peniazoch. Bystro je seredan,ten kto ho pozna vie,ze je to spravny chlap ako osobnost.A to,ze do toho ide za LS HZDS vobec neriesim,aj ked za nim stoja ti isti ludia,ako za fir. REBOD.Kazda strana si ulieva vo svoj prospech a je to jedno ci je tam SMER, alebo LS HZDS,KDH,SDKU,alebo tam bude SaS,za tie roky ste si to uz naozaj mohli vsetci vsimnut. Ale treba sa na to pozerat racionalne a treba si uvedomit. Co to moze pre Sered a jeho okolie priniest? Ci vobec bude mat Sered a jeho okolie este niekedy takuto sancu? Alebo budeme cakat dalsich 50 rokov? Ja kaslem na politicke strany a budem volit osobnost,Bystra Horvata, ktory je z nasho mesta a regionu.
Igor Lehocky | 07-06-2010 14:24:13
Myslím si, že by bolo vhodné v tomto prípade odložiť všetky predsudky voči strane, alebo doterajším tváram HZDS, odložiť závisť a neprajnosť.Ak ste rodáci alebo dlhoroční obyvatelia mesta a máte ho radi, pomôžte mu.Ďalšia možnosť bude ktovie kedy. Politika SR pôjde ďalej, ale mesto Sereď sa vpred bez dobrých poslancov MsZ nepohne a ak je tu možnosť mať rodáka v parlamente NR SR, je to šanca aj pre mesto.Kedy inokedy, ak nie teraz?
anonym | 07-06-2010 13:23:39
ja myslim ze kto bol slusny, v tej strane nikdy nebol, ti trosku slusni uz odisli a zbytok ostal, fuj, hanba, nidyyyyyyyyy
sin | 07-06-2010 13:06:30
p. Horváth, zabudol som azda dodať, že proti Vám, ako osobe vôbec nič nemám. Skôr by som povedal, že ste u mňa v pozitívnom hľadáčiku. Ale ten Váš predseda...veď koľkí slušní ľudia už opustili túto stranu práve k vôli nemu?
obcan 123 | 07-06-2010 11:01:55
ako auuuu ....suhlas...ale HZDS hlas n i e
auuuu | 07-06-2010 10:02:05
veľká škoda že si z HZDS,že máš vodcu "lenona",nemožem sa odosobniť a zabudnúť na jeho podvody a klamstvá.Preto moj hlas nedostaneš, inak ako človeka si Ťa veľmi vážim. /kto je to Fico,chlapče,chlapče.. výrok vodcu Mečiara a teraz spolu pri koryte bačujú-fuj,fuj,fuj........
áno, či nie? | 07-06-2010 09:54:36
Tento štát nepatrí občanom ale politickým stranám. Ak by sme mali poslanca v parlamente, určite by to bolo na prospech mesta a vôbec by nerozhodovalo jeho tričko. Bystrík je fajn chlap, žiaden idiot. Ľudia v ĽS-HZDS si tiež uvedomujú, kto je ich predseda... Zatiaľ všetky politické strany v histórii samostatnej SR si rozdeľovali majetky. Mečiar mi vadí strašne. Mám rovnakú dilemu ako ktokoľvek. Ale Bystrovi svoj hlas dám.
ja_len_ja | 07-06-2010 09:41:50
HZDS? tato strana jedneho cloveka, cloveka, ktory v rokoch 1994-1998 doslova okradol prostrednictvom privatizacie VSETKYCH obyvatelov Slovenska? tuto stranu by som nevolil ani pod hrozbou mojej smrti...hanba ludom, ktori su na jej kandidatke a nezalezi ci su alebo nie su zo Serede... *no*
Bystrík Horváth | 07-06-2010 09:12:55
Pre sin Nie je to až také strašné. Pri rovnakej volebnej účasti 2.303 tis platných hlasov a predpokladanom zisku 7% hlasov pre HZDS /161 tis / je na "prekrúžkovanie" potrebných 3,5% hlasov strany. To znamená 5.643 preferenčných hlasov. Pri nižšom zisku / 6%/ je to už iba 4.837. Takže reálne to je.
pre MIRO | 07-06-2010 07:51:23
boze, dufajme *yes* aby si mal pravdu
sin | 07-06-2010 07:21:42
Na postup pomocou krúžkovania treba asi 25 tis. hlasov, teda takmer dvojnásobok VŠETKÝCH voličských hlasov v Seredi *loony* *loony* *loony* Je to len zúfalá volavka starého boxeristu udržať sa v parlamente
MIRO | 07-06-2010 06:53:10
ak za LS HZDS tak nema sancu.tí sa nedostanu ani do parlamentu.
anonym | 07-06-2010 06:19:55
Priatelia,treba ísť voliť a dať preferenčný hlas /zakrúžkovať/,p.Horváthovi.Potom sa nemusíme báť či konečne budeme mať v parlamente poslanca za naše mesto.
anonym | 07-06-2010 00:57:39
Za LS-HZDS sa dostat do parlamentu?? :-D :-D :-D Asi sa z prveho poslanca zo Seredi tesit nebudeme. Ale tak mozno motyka vystreli :-P
Miloš Majko | 07-06-2010 00:21:41
Videorozhovor sa nahrava na server. Dakujeme.

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign