Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Po 40 rokoch odrobených v školstve dostáva dôchodok 230 Eur !

Miloš MajkoDátum12. 09. 2012 17:29:47TémaEkonomika
24

Už zajtra zostane väčšina škôl v  Seredi  zatvorená. Pedagógovia sa zapoja do celoslovenského štrajku, ktorým chcú dosiahnuť lepšie finančné ohodnotenie ich práce.

V diskusii pod oznamom  zajtrajšieho štrajku  sa objavili rôzne názory, mnohí čitatelia akoby nechápali dôvody štrajku učiteľov a ostatných zamestnancov škôl.  V rozhovore s  Alžbetou Levkovou sa pokúsime verejnosti priblížiť názory štrajkujúcich.


Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
gulak | 14-09-2012 15:53:14
A najviac parazitujú neplatiči daní-vyvážajú sa na milionových autách,dovolenky v karibiku-ved to dobre poznáte aj v Seredi-toto všetko nie je vina,len tejto vlády,ale je to vina všetkých politikov od roku 1993-nič nie je pre politikov lepšie,ako mať chudobných občanov
komentár | 14-09-2012 12:59:36
pre Erich | 13-09-2012 10:00:58

Resetni si hlavu a naštuduj si potrebné informácie, aby si pochopil, prečo fízli a eštébáci majú vyššie dôchodky. Lebo takto mám o tebe len mienku, že veľmi dobre na niečom šľapeš.

Na vine sú aj podnikatelia, ktorí ti dajú na papier minimálnu mzdu a ostatné do ruky. Zarobíš síce 1.000,- € na TIR, ale sú ti na RIT, keď sa počíta len to, čo je na papieri. A aj preto sú výpočty dôchodkov tak nízke.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 14-09-2012 10:58:26
Neskutocna nespravodlivost vládne po desatrocia v nasom socialnom systeme. Ten, kto cely zivot nepohol prstom a do systemu nedal ani korunu ma presne tolko ako ten, kto 40 rokov drel a system zivil. To nie je spravne, eticke, ferove, nie je to ekonomicky udrzatelne a je to aj proti logike.

Som za to, aby ludia, ktori dlhodobo nepracuju a vyhybaju sa akymkolvek aktivitam smerujucim k ziskaniu zamestnania mali pravo vylucne - "nezomriet". Jednoducho zit cely zivot na ukor inych a parazitovat na ich praci je nezmysel a je na pracujucich, aby sa postavili konecne proti zvratenemu socialnemu systemu.
Registrovaný Denisa Némethyová Denisa Némethyová | 14-09-2012 10:49:52
to si snáď štát robí srandu...a ako má jeden človek z 200E prežiť, platiť bývanie, stravu a všetky tie náklady a prípadne sa "zrelaxovať" na dovolenke??? to je smutné ozaj...hanba tohoto štátu, človek, ktorý sa venuje deťom celý život, stojí to nervy, dáva vzdelanie a takto je ohodnotený??? vyšľahať to v parlamente metlou hlava nehlava!!!!
Zuzana | 13-09-2012 19:41:46
Som mlada a v skolstve pracujem siesty rok. Okrem dvoch maturit a mnozstva roznych kurzov uspesne pracujem na dokonceni vysokej skoly, samozrejme popri zamestnani a za nehorazne vysoke poplatky. Denne sa staram o deticky / presne 23 / a tato praca ma bavi a naozaj naplna, venujem jej aj mnoho z mojho volneho casu. Moj zarobok v cistom je 350 €. Po veceroch, ak prave nepadam od vycerpania do postele, doucujem jazyky, pretoze...pretoze kazdy vie, kolko asi obnasaju obycajne mesacne naklady na byt+stravu+oblecenie a obutie "neznackove"...A nikdy by ma nenapadlo napisat nieco taketo, ale " vdaka Panubohu, ze nemam vlastne deti " pretoze na plienky by som musela kradnut, a neskor na skolske pomocky ist sliapat chodnik... A ano, aby som nezabudla, vdaka aj Vam, sudruh minister Caplovic.
anonym | 13-09-2012 18:32:10
Čl.39 Ústavy SR:

Občania majú právo na primerané hmotné zabezpečenie v starobe...

Ďalší ukážkový prípad formálnej ústavy. Politici majú Ústavu SR total na háku a preto mnohé jej ustanovenia nezodpovedajú realite. Ale na Deň ústavy 1.9. sa tvárili, akoby dôležitejší dokument ani neexistoval.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-09-2012 14:55:06
anonym | 13-09-2012 14:37:04 | - vzdy je vhodne ziskat maximum informacii a az nasledne pisat. V pripade materialu v novinach a videa odporucam - precitat clanok a nasledne pozriet video. Skuste to prosim a nasledne skuste svoje vyjadrenie zopakovat a nejakym tym upgrade. ;-)
jozef f. | 13-09-2012 14:48:51
Treba dostat do skolstva mladých, zaplatit ich....ovladaju jazyky, IT..... a dochodok 230,- € dostala podla videa kuchárka !!! Keby nevarila v skole, ale inde dostala by dochodok vyssi???
anonym | 13-09-2012 14:37:04
Je to nehorázne tvrdiť, že v školstve po 40 rokov práce je dôchodok 230 €, som zvedavý kto tomuto verí, alebo si niekto myslí, že sme všetci na stránke SOL sprostí. To, že to majú na stavbách za uvedené roky tomu verím, ale učiteľ.
gulak | 13-09-2012 13:59:39
Ja zase poznám mužov,čo za 40 rokov práce na stavbách májú
dôchodky od 250 do 290 eur-je to chyba,len politikov alebo aj dnešných podnikateľov,čo zamestnancom dávaju na papier minimálnu mzdu a zbytok na ruku
Peter Klokner | 13-09-2012 12:48:03
Bohužiaľ vždy na niekoho niekto bude doplácať. Na lenivých, neprispôsobivých, notorických poberačov štedrých dávok iba tí, čo celý život pracovali. A po prijatých opatreniach čoskoro podstatne viac ako doposiaľ. Je preto pochopiteľné, že si budeme vylievať frustráciu na imaginárnom "nepriateľovi". Dnes sú na vine policajti, hasiči, lampasáci, príslušníci ZVJS či colníci. Tradične. Len pri tých myškňlienkových pochodoch autorom uniká to podstatné a to fakt že z dnešných "privilégií" mali takmer všetci v čase keď sa pre kariéru rozhodovali veľký prd. To je momentálne druhoradé. Aj by sa patrilo spýtať že prečo sa niekto rozhodol masochisticky pracovať v obore kde sa nikdy dobre nezarábalo a ani zarábať dlho nebude ale odpoveďou na podobné otázky býva spravidla iba kopa bludov bez jediného reálneho argumentu.

Okrem toho ak už chce niekto kritizovať tak by mal mať aspoň trochu šajnu o tom kde je realita a nebalamutiť ostatných podceňovaním výšky výsluh. Sú podstatne vyššie ako tu bolo spomenuté.
Erich | 13-09-2012 10:00:58
Žiaľ, po 40 rokoch odpracovaných v školstve dostane človek peniaze, z ktorých sa nedá prežiť.

Priemerná výška výsluhového dôchodku u policajtov je dnes zhruba 608 eur, eštebáci dôchodcovia dodnes každý mesiac dostávajú viac ako o 300 eur navyše, takže tvrdenie, že nie je z čoho zrejme nie je založené na pravde.

Komunisticko-eštebácko-privatizérska vláda Róberta Fica zásadne obmedzila II. pilier dôchodkového sporenia, takže občania, ktorý ste neboli u polície alebo vojska, pripravte sa - takýto a nižší dôchodok budeme mať raz všetci.
Jozef | 13-09-2012 09:52:57
za minuly rok dostali seredski fotbalisti od mesta dotacie vo vyske cca 71000.- E, tento rok im uz treti krat navysili dotacie na doteraz - 60750 E. A to este + projekty.
Kolko pohodlnych stoliciek pre deti by sa za to mohlo kupit?

Na podporu mladeze odklepla skolska a sportova komisia len 3000 E !!!
dado | 13-09-2012 09:30:05
podporujem sice strajk ucitelov ale mohli ho dat na piatok bolo by to lahsie pre nas rodicov ale v pohode za 40 rokov v skolstve 230 eur dochodk je pekna odmena od naseho ficosocialneho statu osobne poznam v seredi niekolkych lampasakov co maju odsluzene 15 rokov v armade a dostavaju okolo 450 eur plus pracuju takze kde je pravda
marian | 13-09-2012 08:25:33
hanba
Registrovaný Miro Motyčák Miro Motyčák | 12-09-2012 23:06:26
Prave pani Levkova bola mojou triednou ucitelkou v prvom rocniku na ZS Komenskeho. Aj vdaka jej praci sa mi podarilo skoncit po dlhych 19 rokoch moje studium a venovat sa tomu, co ma bavi. Podporujem strajk ucitelov, lebo mam aj kamaratky, cerstvo skoncene ucitelky a viem ake podmienky pre absolventa panuju v skolstve. Snad sa im podari zlepsit ich podmienky, lebo si to za svoju pracu zasluzia.
Tomino | 12-09-2012 22:30:54
Plne podporujem strajk ucitelov.
shelley | 12-09-2012 19:03:42
Smutné, až kam to muselo dôjsť...áno, každá nová vláda len reformuje, každá opačným smerom, a výsledok je prešľapovanie na mieste ako v kapustnom sude. Držím palce učiteľom, ale bude to ťažké.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign