Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Petícia za zriadenie „Mestského útulku pre týrané a opustené zvieratá“ sa rozbehla

Miloš MajkoDátum12. 01. 2010 18:27:54TémaÚtulok
 Ilustračné foto
Na základe ohlasov diskutujúcich čitateľov a požiadavky širšej verejnosti sme sa rozhodli pristúpiť k praktickej časti prípravných prác nevyhnutných k zriadeniu Útulku pre týrané a opustené zvieratá v Seredi. V článku uverejnenom pred zhruba týždňom je vsunutá anketa, s otázkou " Žijeme v dobe, kedy sa takmer denne dozvedáme o týraní bezbranných zvierat. Denne vidíme túlavé zvieratá voľne behať po uliciach. Problém by pomohlo riešiť založenie „Mestského útulku pre týrané a opustené zvieratá.“ Ankety sa k dnešnému dňu zúčastnilo takmer 150 úplne dobrovoľných respondentov, z ktorých 94% hlasovalo ZA zriadenie útulku v našom meste. Široká diskusia pod samotným článkom jasne dokazuje, že na zriadenie útulku viac menej existuje spoločenská objednávka. Ako sme avizovali v článku, je pripravená petičná akcia, ktorá vôľu občanov potvrdí aj zákonnou formou. Text petičnej akcie je: P E T Í C I A za zriadenie „Mestského útulku pre týrané a opustené zvieratá“ V ostatnom čase sme prostredníctvom médií svedkami množiacimi sa prípadom mimoriadne surových spôsobov týrania alebo neľudského správania sa k zvieratám, a to najmä zo strany mládeže a detí. Pribúdajúci počet bezprizorných zvierat - hlavne psov a mačiek – na území nášho mesta, zvyšuje možnosť ohrozenia každého z nás. Každé túlavé zviera predstavuje potenciálneho šíriteľa chorôb, životu nebezpečných nákaz a možnosť uhryznutia s ohrozením najmä detí hrajúcich sa na verejných priestranstvách. My občania mesta Sereď, ako odozvu na vzniknutý stav, svojim podpisom slobodne a vážne prejavujeme vôľu podporiť vznik a prevádzku útulku pre týrané a opustené zvieratá v meste Sereď a v súlade s čl. 27 Ústavy SR a zákonom č. 85/1990 Zb. o petičnom práve, žiadame poslancov Mestského zastupiteľstva, aby v zákonnej forme kladne rozhodli o zriadení „Mestského útulku pre týrané a opustené zvieratá.“ Zároveň týmto vyjadrujeme svoju podporu Občianskemu združeniu „TULÁK“ (založenému za účelom pomoci, záchrany a znovu umiestnení týraných a opustených zvierat nachádzajúcich sa v meste Sereď) vo všetkých legitímnych a zákonných krokoch smerujúcich k vzniku a dlhodobému fungovaniu „Mestského útulku pre týrané a opustené zvieratá.“ Petičné hárky je možné podpísať napríklad aj v Old Times Caffee v Delta pasáži, v kaderníctve Oľgy Rybaničovej pri reštaurácii Čierna ruža, alebo vo veterinárnej ambulancii MVDr. R. Bozalku. Prirodzene, že nejaký ten hárok mám vždy pri sebe aj ja. Ak má niekto ďalší záujem o zabezpečenie podpisov na hárky, stačí napísať na adresu redakcie a na základe uvedeného kontaktu mu hárky doručíme. Veríme, že ľudia nezostanú ľahostajní k osudu týraných a opustených zvierat v meste a svoju vôľu vyjadria v predmetnej petičnej akcii, čím napomôžu vzniku útulku v meste Sereď. Ďakujeme. SeredOnLine.sk sú mediálnym partnerom OZ Tulák a podporujú vznik Mestského útulku pre týrané a opustené zvieratá.

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
Barborenka | 26-02-2010 21:57:07
tak je už niečo nové?
Miloš Majko | 14-02-2010 22:27:01
Postupne sa nam vracaju harky podpisane obcanmi. Podpisov su stovky...
Leni | 14-02-2010 18:31:41
ľudia ako to vyzerá s petíciou?
Robovi | 26-01-2010 10:58:52
Máš pravdu..ja som na dome a už som toto spomínala,platím dan za dom,za pozemok a moje psi nikdy sa nevyšpinia na mestskom pozemku.A musim platit.A to je pravda,že psov nemam na kšeft alebo zisk,ani ma neživia,na rozdiel napriklad od chovatelov svín,sliepok...Je to sranda,ale je to tak,nikdy ma to nenapadlo sice takto rozmýšlat,ale máš pravdu. *yes* *yes* *yes*
Robo | 22-01-2010 15:30:40
Je pekné a charizmatické založiť útulok pre túlavých psov ale myslím si že je to dosť zložitý a samozrejme finančne náročný proces. Viem že okolité útulky majú obrovské finančne problémy hlavne v dnešnej dobe a doslova len prežívajú. A spoliehajú sa len na pomoc dobrých občanov a sponzorov. Ale možno by stálo aj za úvahu sa zamyslieť nad tým prečo títo psi ktorých je čoraz viac končia na ulici. ČO TOTO JE, ŽE MESTO VYBERÁ POPLATKY OD OBČANOV KTORÝ CHOVAJÚ PSÍKA !!! ČO TOTO MÁ ZNAMENAŤ !!! Veď toto je hrubá diskriminácia voči ľudom ktorí chovajú týchto psíkov. Buď nech platia všetci tí čo chovajú mačky,sliepky,zajace,ošípané,kozy,ovce,vtáky atď alebo nech naplatí nikto. Prečo len chovatelia psíkov?! Viem pochopiť aj to že mesto má určité malé výdavky spojené s tým že inštalovali zberné nádoby pre exkrementy psíkov v centre mesta. Dobre, nech tí čo chovajú na činžiakoch psíkov a venčia ich v centre nech niečo platia ale určite nie toľko čo pýta mesto teraz lebo to je neadekvátne skutočným nákladom čo mesto okolo toho má. Samozrejme nehovorím o tých ktorí chovajú dvoch a viac psíkov na kšeft. Tí nech platia tí si musia vyprodukovať s predajom aj na poplatky a dane s tým spojené. Ale prečo majú platiť tí ktorí chovajú psíkov na rodinných domoch ? Veď každý ten človek ktorý chova toho psíka si okolo neho aj obriadi a vôbec nezaťažuje mesto a ani mestský rozpočet. Myslím si že starší občania chovajú psíkov z nutnosti kvôli dnešnej zlej dobe. Jednak že niesu sami a majú aspoň toho psíka pre radosť a hlavne že im aspoň trošku chráni ich majetok kvôli zlodejom. Lebo určite by sme mali viac krádeže keby tí psíci vo dvoroch a v bytoch neboli. Tak zato tých chovateľov a psíkov trestáme že vyberáme za nich poplatky. Myslím že sa mesto môže za to hanbiť a nie byť nato hrdé a rozhlasovať to do mestského rozhlasu. Možno niektorý starší občania by si aj nejakého toho túlavého psíka prichýlilo k sebe a tých psíkov by bolo menej na ulici ale ak zistia že zato majú ešte aj platiť mestu poplatok čo ukráti z ich skromného rozpočtu tak si to radšej rozmyslia. Ak by sme tento problém platenia a diskriminovania chovateľov psíkov odbúrali určite by to pomohlo vyriešiť problém túlavých psíkov v našom meste. Preto si myslím či by nebolo lepšie vypísať petíciu o zrušení platenia poplatku za psíkov. napr v Trenčíne ich poslanci zrušili. Určite by to bolo menej finančne nákladné ako zriadenie a celo ročné prevádzkovanie útulku a ak sa aj nejaký týraný psík objaví určite by sa dalo dohodnúť a podporiť jeho umiestnenie v niektorých útokov v okresných mestách. Veď ten psík nemôže zato že sa narodil tak prečo by sa malo zaňho ešte aj platiť.
Miloš Majko | 22-01-2010 13:06:52
občan 21-01-2010 15:00 - pravdepodobne nemate predstavu o fungovani utulku. - ziadnemu z obcanov (na rozdiel od mesta) zakon neuklada postarat sa o cudzie tyrane a tulave zvierata - fungovat to moze iba opacne - mestsky utulok s OZ a aj to iba za predpokladu, ze v nom budu ludia, ktorym ide vo vztahu pomoci zvieratam o viecej ako o organizovanie sa v hocicom... A prirodzene ze hlavne clenovia OZ musia problematiku poznat a nieco konkretne pre vznik utulku spravit, inak pojde tak ako doteraz zial iba o prazdne slova ktore danej veci skorej uskodia
oliv | 21-01-2010 20:29:09
Ludia podporuju uz len tym,ze daju podpis ,ze su ZA.Neviete kto co urobi a ako prispeje ,tak prosim neodsudzujte.
anonym | 21-01-2010 20:00:19
A už je to tu. Všetci majú plné ústa slov ako to podporia a teraz čakajú na mesto... Tak sa teda rozhýbte... Česť výnimkám.
oliv pre občan | 21-01-2010 17:54:56
Tulave psy (a i.zviarata) behaju po meste a okoli.Tak si myslim,ze sa to tyka aj mesta.Potom preco peniaze za psov vybera mesto? Tym sa uz moze zaoberat?
občan | 21-01-2010 15:00:52
prečo ba mal byť útulok mestský? ved máte založené OZ Tulák, tak prečo nezaložíte útulok? Mesto Vám určite pomôže aj s hľadaným pozemku. A určite by mesto prispievalo aj finančne na útulok, napr. tých 9000€ čo sa vyberie od psov Vám určite poskytne. Tak sa vyjadrili aj poslanci na RTV Krea s primátorom. OZ Tulák, pre útulok ste založili OZ, tak treba začať s realizáciou útulku. Netreba poukazovať na mesto, aby ono založili útulok.
niko | 21-01-2010 12:56:38
Dakujem za poucenie,len vatsina karantennych stanic,pokial mi je zname,ma lehotu-vatsinou 30dni nato ,aby si zviera niekto osvojil,pokial nie,tak su ,,usmrtene,,. Ak sa mylim ,tak ma opravte. Jedna sa mi prave o to ,aby to bolo o utulku, ako napr. v Nitre ,v ktorom nemaju zvierata sancu ,,iba,, 30 dni. Takyto utulok som ochotny aj fnancne podporit (podporujem aj ten v Nitre) dakujem.
Jozef | 21-01-2010 07:55:43
pre niko: (1) Karanténna stanica je zariadenie, ktoré slúži na držbu odchytených túlavých zvierat s neznámym zdravotným stavom najmenej do vykonania nutného ošetrenia a potrebných vyšetrení, testov a preventívnych opatrení potrebných na vylúčenie a predchádzanie choroby prenosnej na iné zviera alebo na človeka. (1) Útulok pre zvieratá slúži na držbu odchytených túlavých zvierat po ukončení vyšetrení, testov a preventívnych opatrení vylučujúcich chorobu prenosnú na iné zviera alebo na človeka, vykonaných v karanténnej stanici, zvierat, na ktoré sa vzťahujú opatrenia uložené podľa osobitného predpisu,2) a nechcených zvierat. ostatne tu: Vyhláška 123/2008 Ministerstva pôdohospodárstva Slovenskej republiky z 5. novembra 2007 O podrobnostiach o ochrane spoločenských zvierat a o požiadavkách na karanténne stanice a útulky pre zvieratá M.M.kde by ste chceli utulok postavit? (teda ak to vyjde).
niko | 20-01-2010 14:02:57
dakujem za odpovede,len mi ide o to ,aby to nebola ,,ks,,- karantenna stanica,samozrejme za utulok som,aj peticiu som podpisal a co sa tyka utlku-nezavidim vam tento boj,lebo pokial viem ,napad z utulkom tu uz bol viackrat ako vsetko v Seredi -ide to len s porodnymi bolestami-ak vobec.... :-(
Asi tak | 20-01-2010 06:10:00
Pánovi Nikovi niečo vysvetlím,karanténou musí prejsť každý psík,asi neviete čo je karanténa.TU sa zistuje,alebo sa vlastne pes očisutuje od tých pouličných chorôb a podobne,karanténa nieje o utrácaní,tak sa to robí iba v Nitre v KS a iných KS na Slovensku...útulok určite všetci chceme :-)
Miloš Majko | 20-01-2010 03:32:06
niko - teoria sa od praxe prakticky vzdy odlisuje. V dalsom clanku bude obcano ozrejmenych vela veci, vsetko je vsak potrebne robit postupne. V prvom rade musime vediet, ci ludia vobec utulok chcu. Na to je peticia.
niko | 19-01-2010 21:16:01
pan Majko,vzdy viete veci zabalit do vseobecnych reci ,len treba ludom povedat,ze pokial ten utulok bude karantenny,tak napr. psy pojdu po mesiaci ,pokial si ich niekto nezoberie,do psich lovist-taky je zakon. preto apelujem na ludi,aby prip.psikov nosili do Nitrianskeho utulku,tam psov nelikviduju ( preto ich tam maju tolko) ale sa snazia naozaj pre psikov nieco spravit. Takze je na mieste otazka,ci by nebolo rozumnejsie podporovat take utulky -ako je Nitriansky a nie davat ludom a zvieratam falosnu nadej... :-(
Miloš Majko | 18-01-2010 20:21:57
Kazdy utulok musi mat aj karantenu. Musi nou prejst kazde prijate zviera. No treba si uvedomit, ze prvotna funkcia utulku je pomahat tyranym zvieratam, potom tulavyum a najdolezitejsia - umiestnovanie zvierat do novych domovov. Nie je ucelom zhromazdovanie desiatok az stoviek zvierat na jednom mieste... Je to mimoriadne narocny proces a nie je lahke dosiahnut idealny stav. Nutna je vychova deti uz os skolky, nasledne v skolach a ich spolupraca s utulkom. Utulok nesmie byt vnimany ako prepych ale ako nevyhnutnost a pomoc zvieratam aako nasa povinnost.
niko | 18-01-2010 18:42:07
otazocka: ten utulok bude vedeny ako karantenny ,alebo klasicky? lebo ako mnohy ludia isto neviedia- v karantennom maju psikovia sancu len nejaky mesiac ak sa nemylim....
Oľga Rybaničová | 15-01-2010 13:39:52
Dalsie peticne harky najdete v PC predajni GOBYUS na zeleznicnej ulici (vedla bazaru).
lilla | 15-01-2010 10:40:28
,,dakujem ľudom z petičného výboru za to,že obnovili myšlienku zriadenia utulku pre psíkov podporujem to,aj som sa podpísala pod petičný hárok,som rada že existuju ešte stále ľudia s dobrym srdcom a zdravym rozumom ,,,,seredania zobudte sa ,nebudte ľahostajní a svojim podpisom podporte tuto myšlienku,,
tt | 13-01-2010 22:46:36
malo by to veru byt
Martin | 13-01-2010 22:41:06
podporujem utulok pre týrané a opustené zvierata ;-)
Miloš Majko | 13-01-2010 18:41:26
Vcera v predvecernych hodinach som na Facebooku zriadil socialnu skupinu s nazvom - Vznik „Mestského útulku pre týrané a opustené zvieratá“ v Seredi. Za 24 hodin sa v nej zaregistrovalo 200 sympatizantov. Dalsi jasny dokaz toho, ze ludia povazuju zriadenie utulku za dobru vec, ktoru su aj ochotni podporit.
Miloš Majko | 13-01-2010 12:58:30
Zial, to ani ja...
Jozef | 13-01-2010 12:44:12
Milos, to som teda prekvapkany, pred cca 2 -2,5 rokmi(?), ked len bezalo schvalovanie OZ Tulak sme spolu telefonicky hovorili a ja som nadobudol dojem, ze viete co chcete, netusil som ze ostatni nie.ccc :-X
Miloš Majko | 13-01-2010 12:01:31
Jozef - možno by ste sa divili, ale polovica clenov OZ o realnom fungovani utulku nevie (pred rokom nevedela) uplne nic...
Jozef | 13-01-2010 11:55:31
samozrejme som nemyslel clenov OZ. Moje otazky boli smerovane tim tzv smajlikovym nadsencom. Zaon aj vyhlasku poznam a preto tie otazky.Dufam, ze sa to podari, hlavne zafinancovat.
Miloš Majko | 13-01-2010 11:19:06
Jozef - minimalne dvaja zakladajuci clenovia OZ to vedia uplne presne. Prave preto ze ostatni to nevedeli a asi nevedia dodnes, idu pripravne prace za ostatný rok tak ako idu. Napriek tomu povinnost postarat sa o tieto zvierata tu je a to nielen moralna, ale i zakonna. Urcite som proti tomu, aby utulok vznikol nepremyslene a hned. Ide vsak prave o jeho financovanie a to je nutne riesit vopred s dostatocnym predstihom. Zamer a schema je, skusenosti su z utulku v Piestanoch, ktory som roky sponzoroval mimo iných aj ja. Clenstvo v OZ, resp. systematicka praca v utulku nie je ako clenstvo v socialistickej BSP - nejde o clenstvo na papieri a pre zahojenie si vlastneho dorananeho ega jednotlivca... Preto znovu - ide o mimoriadne zodpovedny krok, ktory musi byt premysleny no je nevyhnutny.
Jozef | 13-01-2010 10:43:48
ja som tiez za, ale: Uvedomujete si Vy vsetci, ktori dvihate ruku za, o com taky utulok je? To je velmi vazny zavazok, zavazok na plny uvazok 24x7. A viete nieco o legislative?, o Vyhláške 123/2008 Ministerstva pôdohospodárstva Slovenskej republiky z 5. novembra 2007 O podrobnostiach o ochrane spoločenských zvierat a o požiadavkách na karanténne stanice a útulky pre zvieratá? Viete kolko penazi je treba na chod a udrzbu takehoto zariadenia? Utulok nie je o hrani sa so zvieratkami, o prechadzkach v nedelu s detmi za psikmi. Ono to je praca na plny uvazok. Starat sa, krmit, osetrovat,brat a vysetrovat vzorky, mat trvalu zmluvu so zverolekarom, platit energie, najom,a urcite aj ludia, ktori sa tomu budu venovat na plno potrebuju z niecoho zit. A obcas je to aj o usmrteni toho zvieratka (aj to treba obcas).A to nehovorim o samotnom vybudovani potrebnych priestorov. A este raz opakujem "AJ JA SOM ZA".
Janka - Martin | 13-01-2010 10:01:55
Nevadí že si neplnoletý skús si vyžiadať hárok a daj ho do Vašej školy do zborovne - určite učitelia budú za- skús to pričiníš sa za dobrú vec.
Denisa Némethyová | 13-01-2010 07:29:52
Mohla by som dostať aspoň 2 hárky, podpísali by sme sa celá rodina, stavila by som sa niekde pre ne...vďaka :-)
Martin | 12-01-2010 20:29:48
Ja som este neni plnolety a to je skoda.Inac by som to podpisal hned, ale myslim si ze je to velmi dobry napad a dufam ze to vyde! ;-)
Miloš Majko | 16-01-2010 17:57:30
Dr. Bozalka ma harky prevzate. Mal by ich mat v ambulancii.
jojo | 16-01-2010 20:49:48
Len to asi nestačí ako hovorím nie každý o tomto vie ale určite by sa dozvedel keby to tam bolo niekde na nástenke pripnuté aj s podpisovými hárkami. Je to asi jediné miesto kde chodí veľa ľudí ktorí by sa za to postavili ve´d sami majú zvieratká
jojo | 16-01-2010 17:25:45
Dnes bol kamoš v ambulancii MVDr. Bozálku a chcel podpísať tento petičný hárok no však žiadny nebol ani v čakárni a ani v ambulancii. Nebolo by dobré keby sa tieto hárky vyvesili niekde v čakárni aj s perom a každý si to môže prečítať a v prípade záujmu podpísať ? Veď nie každý ma internet a o tejto akcii vie. Takto by sa zapojilo určite viac ľudí. Prosím neprepásnime túto šancu a dotiahnime ju do konca.

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign