Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Peter Cibira pozdravuje svojich bývalých farníkov

Miloš MajkoDátum22. 12. 2012 01:17:07TémaFarnosť Sereď
200

Hrádok / Sereď     |   Takto pred rokom sa nielen veriacim ľuďom v meste, ale všetkým občanom, prostredníctvom   SOL  prihováral  Peter  Cibira. V živote  každého z nás sa však dejú zmeny a to sa stalo aj v prípade dnes už bývalého dekana našej farnosti. V súčasnosti je jeho novým pôsobiskom obec  Hrádok za Piešťanmi, kde sme ho iba včera navštívili  s kamerou.

Peter Cibira  sa svojim bývalým farníkom v tomto sviatočnom čase rád prihovoril a zaželal im šťastné a požehnané Vianočné sviatky.


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko

Skryť všetky fotografie

Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
›REGISTROVANÍ NICKOM‹
všetci
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 19-01-2013 18:20:25
Material sme urobili ako posolstvo pana Cibiru obyvatelom mesta a veriacim.

Som rad, ze citatelov zaujal, no ako mnohe clanky, aj tento niektori diskutujuci vyuzili pre prispevky uplne nesuvisiace s temou Vianocnych sviatkov a zneuzivaju tym clanok na nieco, comu sluzit urcite nema.

Dakujeme diskutujucim za ich nazory.

Nevyhybame sa ziadnej spolocensky zaujimavej teme a ani temam citlivym z roznych pohladov. Mame vsak za to, ze diskusia by mala aspon trochu suvisiet so samotnym clankom, preto ak niektory z diuskutujucich chce diskutovat na temu fungovania cirkvi v akomkolvek smere, ma moznost napisat clanok s tym, ze pod nim tato diskusia bude mat miesto. Myslime si, ze to je demokraticky navrh a tento clanok by sme dalej nechali urceny uz iba teme minulorocnych Vianocnych sviatkov. Dakujeme za pochopenie.
...... | 19-01-2013 17:18:10
Ja sa k Vám pridávam:)lebo čepenan a abcde ,máte pravdu.Veľa ludí čo do kostola nechodia majú lepší charakter ako tie ovečky............na túto tému by sa dalo písať hodiny, no mne sa nechce:) pekný večer.
cepenan | 19-01-2013 16:39:09
pre abcde palec hore.sme tu jediny ktory tomuto fanatizmu ktory je v upadku piseme!cirkev budicek a hladajte cestu k ludom lebo to co robite je vas dostane k uplnemu koncu!mate dost penez a teraz je kriza tak ukazte ako nakrmite davy!!!!
abcde | 19-01-2013 15:21:40
pre Hradcanka z Hradku: tu pasaz o: Neveriaci bla bla bla snad nemyslite vazne? ste typicka fanaticka krestanka, ktora sice umelo nasilu sa tvari ako miluje blizneho svojho, no v skutocnosti neveriacimi ludmi pohrda.
aj neveriaci ma priatelov, rodinu ktora mu pomoze, dokaze sa postarat o postihnute dieta, nemusi skoncit v blazninci...atd.
chcete povedat ze nikdy ziaden veriaci krestan katolik neskoncil v blazninci, za mrezami, na drogach, nespachal samovrazdu, neznasilnoval, nekradol, myslite ze toto sa tyka iba neveriacich?

pre Hrube Vulgarnosti TREBA mazat: ok, s odstupom casu priznavam ze dany citat bol hrubsieho zrna. ospravedlnujem sa hlavne kvoli neplnoletym citatelom a fanatickym veriacim, ktorym mohol sposobit ujmu na psych. zdravi.
to vsak nic nemeni na fakte, ze pedofilia je aj sucastou cirkevnych hodnostarov a netreba pred nou zatvarat oci tak ako to cirkev rada robi.
venovanie | 19-01-2013 15:14:38
.... len tak... pre všetkých...

http://www.youtube.com/watch?v=j58kWjjiPmM
cepenan | 19-01-2013 11:52:54
najviac sa smejem natom ze stale sa tu miesa viera v boha a cirkev.ten kto nechodi do kostola neznamena ze je neveriaci!!!ale toto tie zadubene ovecky nejak nevedia pochopit!!!sak sa uvedomte co je cirkev za spolok podvodnikov!!!uplne normalna otazka pre chlapov.je normalne ked si mlady zdravy chlap nemoze za tr.kat?sak jasne ze mu to udery na celo a potom zneuziva deti!preco sa farary nemozu zenit?lebo by cirkev prisla o peniaze!a vrchol drzosti ze farary davaju poucenie mladomanzelom ako maju zit a vychovavat deti.sak nech nam to samy ukazu.
anonym | 19-01-2013 10:51:48
pre Hradčanku z Hrádku

Prepáčte, ale mám pocit, že tu píšete frázy, ktoré máte namemorované a ani sa nesnažíte zamyslieť sa nad nimi. Ako môžete napísať, cit: "NEVERIACI: má bez nádej, nemá vieru v Boha, nemá vieru v nič, nemá nič, má okolo seba zúfalcov - ktorí sami potrebujú pomoc, prekonáva tieto stavy na tabletkách,často krát končia na psychiatrii, alebo si siahajú na život a v neposlednom rade ak už majú smrť pred sebou sa z tých tvrdých neveriacich, veľa krát stávajú veriaci v pokore a pýtajú si kňaza.".

Prečo toto zovšeobecňujete na všetkých neveriacich? Naozaj si myslíte, že takto v prípade ťažkej životnej situácie končí každý neveriaci? To myslíte vážne? Ak sa v takej rodine prihodí tragédia, vy si myslíte, že človek nemá v rodine tých, ktorí sú mu v tom čase oporou, ktorí s ním zdieľajú bolesť a utrpenie? Alebo sú to podľa vás tiež iba zúfalci, ktorí sami potrebujú pomoc? Žasnem. Odkiaľ viete, že všetci končia na tabletkách, na psychiatrii a siahajú si na život? Vy si uvedomujete čo píšete? Myslíte, že viera v boha je to jediné čo môže v tej chvíli človeku pomôcť? Existuje veľa riešení ako sa vysporiadať s ťažkou životnou situáciou, ale vy to zjavne neuznávate a tí ktorí ich využívajú sú podľa vás len zúfalci, psychiatrickí pacienti a potenciálni samovrahovia? Neskutočný názor.

Ešte by ma zaujímalo či milujete viac Boha alebo vlastné deti. Pretože neveriaci, ak nemiluje Boha, tak asi nemiluje ani svoje deti. Ďalšia perlička...

Pani zlatá, mám všetky sviatosti od krstu, cez 1. sv. prijímanie až po birmovku. Alebo vášmu uvažovaniu nerozumiem.
andrea | 19-01-2013 10:37:45
Úplne ideálne je keď sa láska k Bohu rovná láske k sebe samému. Myslím, že to nám chcel Ježiš svojim životom ukázať.
Kresťan katolík | 19-01-2013 10:20:13
Človek chce mať nádej ,že sa stretne so svojimi príbuznými ale nestane sa. Jeho túžba po stretnutí je taká veľká aká bola láska k blížnemu, nechce si ani na okamih pripustiť že by to malo byť inak, ale bude. Nestretne sa so svojimi príbuznými lebo prach sme a na prach sa obrátime. Preto sa títo ľudia uchyľujú k samovraždám lebo si myslia ,že čím skôr odídu s tohto sveta tým skôr sa stretnú zo svojimi milovanými a nie preto že sú neveriaci."V neposlednom rade Pán Boh dal každému slobodnú voľu" preto za tým nieje viera v boha, ale človek.
Hrube Vulgarnosti TREBA mazat | 19-01-2013 10:06:35
pre abcde | 19-01-2013 00:05:21 - plne SCHVALUJEM taketo mazanie.
Cital som tento prispevok - abcde | 18-01-2013 21:52:07
- ak toto nebola vulgarnost, aj ked citovana (najhrubsieho zrna) - tak potom uz niekomu chyba schopnost zreleho usudku.
A ak by sa to malo zovseobecnit, potom je zbytocne polemizovat o "vyssich" veciach a hodnotach, minimalne do casu kym autor podobnych "prispevkov" nedozrie.
Je mi luto - obdivujem trpezlivost oponentov abcde - asi nema vyznam.., ale verim ze pre ostatnych moze pohladit dusu - tymto zvlast ocenujem prispevky Hradcanky z Hradku.

A ak ma zmysel pre abcde:
Aj kyseliny, jedy, dokonca niektore zbrane su volne dostupne v predaji a napriek tomu ich nikto (normalny) nenosi na oslavu, stretnutie s priatelmi, ci do skoly.
Rovnako taketo obscennosti nemaju co hladat v diskusii k sviatocnemu prianiu Petra Cibiru !
Hradčanka z Hrádku | 19-01-2013 09:45:17
Krásny Deň Vám prajem,

"abcde" písala som to niekoľko krát a nechcem to už viacej riešiť pod týmto príspevkom, nehodí sa to sem a chcem rešpektovať aj ostatných, tak isto rešpektujem aj vás a pre tento krát Vám odpoviem na čo sa pýtate.

Takže:
Ste sa pýtal/a - "Kto to povedal, ako na to prisiel? mozete mi to trochu blizsie vysvetlit?"
Lebo kto nemiluje Boha, nevie čo je láska.

Áno a plne si stojím za touto vetou a upozorňujem nie citátom, veriaci vedia a rozumejú o čom hovorím.

Až teraz pre Vás osobne je to celý citát - celé znenie:
Prvý Jánov List 4:8-10, Nádej pre kazdého (NPK)
8 Kto nemiluje, nevie o Bohu nič, lebo Boh je láska.

K druhej vašej otázke:
"skuste mi to nejakymi rozumnymi argumentami vysvetlit. a ak chcete, mozete mi vysvetlit co vas vedie k presveceniu o existencii Boha?"

Teraz nepoužívam židane citáty, je to zo života:

Áno o existencii Boha ma presvedčil on sám - Boh!
Poviem Vám aj ako.
Viete všetci sme hrdinovia, alebo inak: beriemie všetko ako samozrejmosť a málo čo si vážime - pokiaľ sa nám v živote niečo nestane, ale niečo veľké čo zmení nás, naše rodiny a pod.
Hovorím o napr. narodení postihnutého dieťaťa, smrť v rodine otca - matky - manžela - manželky - dieťaťa, postihne niekoho v rodine zákerná choroba, tragická nehoda a pod.
V týchto prípadoch je jeden zásadný rozdiel medzi veriacim a neveriacim.

VERIACI: má nádej, nádej v Boha, v dobro, v lásku a aj keď je to akokoľvek ťažké s Božou pomocou ide ďaľej v nádeji a s radosťou v dobro, pokoj, lásku so svojími blízkymi, ktorí sú okolo neho a podporujú ho. A keď raz príde náš čas smrti, tak sme pripravení tešiť sa na stretnutie s tými, ktorí nás predišli do večnosti na nebeské kráľovstvo v nádeji na stretnutie s nimi.

NEVERIACI: má bez nádej, nemá vieru v Boha, nemá vieru v nič, nemá nič, má okolo seba zúfalcov - ktorí sami potrebujú pomoc, prekonáva tieto stavy na tabletkách,často krát končia na psychiatrii, alebo si siahajú na život a v neposlednom rade ak už majú smrť pred sebou sa z tých tvrdých neveriacich, veľa krát stávajú veriaci v pokore a pýtajú si kňaza.

V neposlednom rade Pán Boh dal každému slobodnú voľu. :0)

Prajem pekný deň.
pekný článok | 19-01-2013 07:01:14
http://www.cestyksobe.cz/pribeh-zivota-po-zivote-ab1995/
abcde | 19-01-2013 01:18:36
pre Hradcanku z Hradku:
zaujala ma jedna veta vlastne citat (tak ako 2/3 vsetkeho co pisete) z vasho clanku. konkretne: Lebo kto nemiluje Boha, nevie čo je láska. kto to povedal, ako na to prisiel?
mozete mi to trochu blizsie vysvetlit? myslim, ze laska ma vela podôb, tak na zaklade coho tvrdite ze laska k Bohu je ta najsilnejsia a najvacsia? skuste mi to nejakymi rozumnymi argumentami vysvetlit. a ak chcete, mozete mi vysvetlit co vas vedie k presveceniu o existencii Boha?
abcde | 19-01-2013 00:05:21
pre p.Majka: preco ste mi vymazali prispevok? pouzil som citat z knihy, ktorá je volne v predaji, nepouzil som ziadne vulgarizmy ani reklamu.
Hradčanka z Hrádku | 18-01-2013 23:41:27
A ešte niečo pre "abcde"

Neviem či viac nenávidíte Boha, alebo mňa, resp. moje názory? No aj na toto Vám dám odpoveď :0) Je to opäť citát!

„Ak ma nenávidíte, teší ma to rovnako, ako keby ste ma milovali, pretože je to dôkaz toho, že nie som ľahostajný vášmu srdcu.“

— Théodore De Banville

Prajem Vám pokojný večer.
Hradčanka z Hrádku | 18-01-2013 22:52:03
Áno aj toto pohľad na môj citát ...

Žiaľ pochopí ho iba Ten čo skutočne miluje, alebo miloval.

Lebo kto nemiluje Boha, nevie čo je láska.

Prajem krásny večer všetkým hlavne "abcde"
abcde | 18-01-2013 21:52:07
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
abcde | 18-01-2013 21:28:04
ano, matka Tereza, cista ako lalia, vlastne ako cela cirkev.
su vsak aj ine pohlady na nu:
napr:
http://www.blog.branislavdudas.com/2012/12/misionarska-poloha-matka-tereza-v-teorii-a-praxi/
Hradčanka z Hrádku | 18-01-2013 16:59:43
Dobrý Deň prajem,

chcela som sa podeliť o tento citát, veľmi sa mi páči.

"Viem, že to, čo je predo mnou je nad moje sily - ale Ten, kto mi dal túžbu, dá mi tiež silu spraviť aj nemožné."
(Bl. Matka Tereza)

Držte sa všetci a prajem vám krásny Deň. :0)
anonym | 17-01-2013 15:56:29
Pozdravujem nášho bývalého pána dekana Cibiru. V Seredi, ako dekan, veľmi chýba. Na novom pôsobisku mu prajem pohodu, dobrých farníkov, málo záškodníkov a samozrejme pevné zdravie.
Pavol Kurbel | 17-01-2013 14:31:13
O odchode pána dekana Cibiru zo Serede rozhodol ešte pán arcibiskup Bezák. Ale s ľuďmi vášho typu je škoda sa o niečom baviť. Tu, na tomto fóre rozoberať cirkev, či náboženstvo a to s ľuďmi, ktorí sú ako býci, keď zbadajú červené súkno je úplne zbytočné. Jediné čo viete je úrážať.
Do vlastných radov však musím zahambujúco povedať, že keby sme my kresťania naozaj boli skutočnými kresťanmi podľa evanielia,tak by tento svet nemohol vyzerať tak ako vyzerá. Musíme si naozaj priznať, že mnoho z toho čo je nám vyčítané, je nám vyčítané pravdivo.
anonym | 17-01-2013 09:44:45
http://www.pluska.sk/spravy/z-domova/knaz-srholec-prehovoril-sokolovom-ucte-vo-vatikane.html
Kresťania ? | 17-01-2013 09:36:35
Každý vie, že p. Dekan musel odísť pretože bol privŕžencom arc. Bezáka. Farizejske je keď tu píšu pozdravenia ľudia ktorí otvorene podporovali a podporujú Sokola a jeho praktiky. Že p.ivan S.,Pavol k. ? ČO Vám hovorí desaťoro? Takí ako vy , sokolíci si hovoria kresťania ?
Hradčanka z Hrádku | 17-01-2013 09:03:29
prepáčte posledný odsek je neplatný - som sa pomýlila v predošlom príspevku :0)
Hradčanka z Hrádku | 17-01-2013 08:57:40
Dobrý Deň "krestaň - katolík",

plne s Vami súhlasím, len v jednom ste ma práve Vy nepochopili, čo ma trochu mrzí.
Neobhajujem cirkev, ani jej zástpcov, obhajujem iba Pána Boha - toto je môj jediný záchytný bod, ale pritom neurážam a dokážem rešpektovať aj iné názory, ako je ten môj.
Dokonca aj ten Váš.
Verte mi mám dosť pozitívne myslenie a rozhodne ho nemienim meniť.

Prajem krásny Deň.
Keď si pozorne pozriete moje príspevky - musíte vidieť, že sa snažím , neri
kresťan- katolík | 17-01-2013 08:33:09
Andrejka pekne ste to napísala,treba chodiť s otvorenými očami a hlavne s otvoreným srdcom,obdivujem a zároveň nechápem správanie Hradčanky s Hrádku,lebo môj boh mi káže inak konať ako ten Váš.Moj rešpektuje desatoro Váš nie,lebo obhajovať samotnú cirkev pri porušovaní desatora a nepriznať si pravdu je klamanie seba samého ,ktoré Vám dáva sice nadej ale falošnú, preto tá zmena myslenia by prospela hlavne Vám. Pekný deň prajem.
andrea | 17-01-2013 07:54:15
abcde mám pre Vás jednu radu, alebo moju skúsenosť. Nie som z tých, ktorí chodia pravidelne do kostola. Celkovo mi vždy v kostole bola strašná zima, preto sa čudujem ako to tam tie babky môžu toľko vydržať. No jedného dňa som chcela zistiť aký zmysel má vôbec chodiť do kostola? Čo to tým pravidelným návštevníkom dáva? Tak som sa raz zúčastnila sv.omše s "otvoreným srdcom" a otvorenými očami. A poviem Vám, MÁ TO SVOJ ZMYSEL!Cítila som, že ozaj sa tam niektorí úprimne modlia za svoje deti, rodičov, predkov..., niektorí sú tam len zo zvyku, niektorí asi vôbec nepočúvajú čo sa tam hovorí, lebo ak by to tak bolo, určite by sa nesprávali, tak ako sa správajú už po odchode z kostola, iní akoby sa prišli iba predviesť v svojích nových šatoch..... preto Vám abcde poviem, všetko má svoj zmysel a teraz zacitujem slová Hradčanky "Viete niektorý ľudia hľadajú samých seba a ono to niekedy trvá veľmi, ale veľmi dlho". Krásny deň Vám prajem!
Hradčanka z Hrádku | 17-01-2013 07:43:07
Dobré ránko pani "abcde"

Moja drahá, to nie sú poučky to je život, ale plne rešpektujem váš názor.
O moje uplatnenie sa nebojte, viem sa o seba postarať - mám zdravé ruky, nohy, rozum, dušu a keď už by sa mi aj niečo stalo, viem že Pán Boh sa o mňa postará, hovorí sa tomu, že "NADEJ"

Drahá "abcde" a Ván osobne, ako veľmi, alebo čím konkrétne
tá cirkev ublížila, že keď si na ňu spomeniete, tak sa Vám vynoria tie najnegatívnejsie myslienky?

Ale samozrejme poradím Vám - nemyslite na ňu.

Prajem Vám krásny deň.
abcde | 17-01-2013 00:40:33
pre Hradcanku z Hradku: pani Hradcanka vas je tu skoda. S vasimi nazormi ste uz davno mali zastavat nejaku vysoku funkciu vo Vatikane. take krasne poucky, to je pre usi jedna básen. minimalne jehovisti by vas brali urcite...
apropo poradte mi: cely zivot myslim prevazne pozitivne, ohladom rodiny, prace, ze zajtra bude svietit slniecko, dobre sa vyspim, napapam, mozno aj nejaky sex sa mi ujde, kazdy je moj priatel, vsetci sa mame radi atd.. ale ak nedajboze pomyslim na cirkev, vynoria sa tie najnegativnejsie myslienky. prosim poradte.
P.S. do cirkvi nechcem vstupit, asi by ma ani nechceli :)
Hradčanka z Hrádku | 16-01-2013 22:02:19
Dobrý večer prajem,
taktiež Vám "Robo" - čítam Váš komentár a po prečítaní ma napadlo toto:

"Stačí tak málo - zmeniť svoje myslenie."
Každá minca má dve strany. Na jednej strane hovorím, že áno, na druhej strane sa to pre niekoho bude zdať, že to nie je také jednoduché. Je to relatívne. Ak sme mnoho rokov naučení myslieť prevažne negatívne - zmena myslenia nie je veľmi jednoduchá. Pochopiteľne sa nájdu aj takí čo jednoducho neveria tomu, že myšlienky ovplyvňujú náš život, ale opakujem - najzákladnejší bod pozitívneho myslenia a to sa dočítate v akejkoľvek literatúre - JE ZMENA MYSLENIA. - Tam musí každý človek začať.

Prajem krásny večer.
Robo | 16-01-2013 19:40:43
pre sereďana zo Serede:

Máte pravdu že v Novom zákone Matúš 16/18 stojí : Peter ty si skala a na tejto skale postavím svoju cirkev a brány pekelné ju nepremôžu... Ibaže Ježiš takisto povedal :Keď máte peniaze, nedávajte ich na úroky, ale dajte ich tomu, kto Vám ich nevráti...
Dokonca požičiavať peniaze na úrok bolo zakázané dávno pred Kristom - Mojžišovým zákonom ale aj prvou formujúcou sa kresťanskou cirkvou v 2-hom storočí.
Prečo ju teda samotný cirkevný predstavitelia porušujú??????
Pred nedávnom tu nejaký "kresťan" písal o inštitúte Leva XIII, aká je to uznávaná inštitúcia a podobné nezmysli. Pre tých čo nepoznajú históriu, troška ozrejmím fakty. Pápež Lev XIII bol prvý pápež, ktorý "oficiálne" investoval peniaze Vatikánu do burzy /teda aby zarábali na úrokoch/, ďalej založil Banka di Roma 1880, fungujúca dodnes ale hlavným jeho "učením" bolo, že chcel aby cirkev rozhodovala aj v svetských veciach, čiže aby boli cirkevní predstavitelia politicky aktívny a mali účasť na chode krajiny nielen na území Talianska ale i po celom svete... Ďalej sa napríklad vrátil k určitým stredovekým formám pri audienciách, kde ho museli veriaci očakávať kolenačky ... Nuž neviem či by mal byť tento pápež príkladom. No a samotná inštitúcia je len hlásnou trúbou tvrdého konzervatívneho jadra Vatikánu... Veď ich hlavnou náplňou nie je šíriť učenie Ježiša Krista, ale chrániť katolícku cirkev a jej predstaviteľov a politická činnosť.... Neviem o tom, že by Ježiš kázal : Buďte politicky aktívny, usilujte sa o svetskú moc, či vládnite ostatným...
Apropo do hrude bijúci sa kresťania, koľkí z vás investujú na burze, zarábajú na bankových úrokoch, na dobre zúročených vkladoch, na požičiavaní peňazí???
Prajem krásny večer všetkým.
Hradčanka z Hrádku | 16-01-2013 16:29:39
Dobrý Deň prajem ...,

1. Ďakujem za ponuku p. Majko.

2. Odkaz pre "sereďan zo Serede" dakujem za podporu,
neobdivujte ma, len si bránim to o čom som presvedčená,
ale potešili ste ma. :0)
Viete niektorý ľudia hľadajú samých seba a ono to
niekedy trvá veľmi, ale veľmi dlho.

Prajem vám krásny deň!
cepenan | 16-01-2013 12:25:40
pre seredana ja po sebe citam ale vidim ze ty si dalsia zaslepena ovecka.to co som napisal za tym si aj stojim!a dobre si napisal prezila 2000r ale uz je v koncoch!!!je doba internetu uz sa neda ututlavat pedofilia fararov a ich kradnutie!!!a preco si nespomenul upalovanie bosoriek a kryziacke vypravy???a stale neviem o akych hrubostiach som pisal???to ze je cirkev mafia?sak to je pravda a uz ma nejak nebavy sem pisat lebo ludia ktory su zaslepeny a od malicka im bolo vypravane pan farar povedali sa stohoto sna nikdy nepreberu...
sereďan zo Serede | 16-01-2013 12:16:06
cepenan | 16-01-2013 11:41:11, prečítaj si po sebe čo si napísal len pod týmto článkom, nehovoriac o ostatných tvojich "duchaplných" príspevkoch inde. Komu dochádzajú argumenty, ten sa uchyľuje k hrubostiam, ako je aj táto tvoja posledná. A zapamätaj si dobre, čo povedal Kristus: " Ty si Peter skala a na tejto skale postavím svoju Cirkev a ani pekelné brány ju nepremôžu". A toto platí už viac ako 2000 r. a platiť bude aj naďalej. Cirkev prežila brutálne násilia za vlády cisára Diokleciána (http://sk.wikipedia.org/wiki/Diokleci%C3%A1n),Francúzku revolúciu, 70 ročné besnenie komunistov po celom svete a celkom určite prežije aj teba! Na to môžeš spolahnúť!
cepenan | 16-01-2013 11:41:11
pre seredan zo serede.koho som urazil alebo pospinil???nic rozumne nevedia napisat tym si co chcel povedat?ze ked pisem ze cirkev je parazit na viere je to picov.na?sa preber cirkev je na upadku a dufam ze tato mafia coskoro skonci!!!
sereďan zo Serede | 16-01-2013 10:21:34
pre pani "Hradčanka z Hrádku": obdivujem Vašu trpezlivosť a ochotu komunikovať s ľuďmi typu "cepenan", ktorí nesledujú nič iné, len niekoho urážať a špiniť. Pritom spravidla ku danej téme,a je jedno o akú sa jedná, nemajú čo rozumné povedať! Predpokladám, že ste už prišla na to, že venovať svoj čas takým ľuďom nič neprináša. Ďakujem Vám za Vašu doterajšiu ochotu veci objasňovať. Verte mi, s takými diskutérmi je to zbytočné!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 15-01-2013 23:46:01
Hradčanka z Hrádku | 15-01-2013 23:32:43 | - Vazena diskutujuca, nesmierne ma tesi Vas zaujem o nase noviny. V Hradku to asi tak bujaro nezije, co? Nechcete svojimi nazormi tak trosku vyvazovat niekdey zufalu uroven prispevkov niektorych diskutujucich? Bolo by nam ctou, keby ste v novinach vykonali registraciu a stali by ste sa jednym z prispievatelov do novin.
Prijemny vecer.
Hradčanka z Hrádku | 15-01-2013 23:32:43
Dobrý večer "cepenan"

Spýtam sa takto: Bol za vami nejaký kňaz pýtať niekedy peniaze? Inak potom nerozumiem o čo vám ide.

Ďalej viď. môj príspevok:

Hradčanka z Hrádku | 12-01-2013 20:58:24

Prajem krásny večer...
cepenan | 15-01-2013 23:06:50
pre hradcanku tak preco potom vasi svaty farary vyberaju peniaze do kasicky???zbierka na opravu kostola???vy kostolnici ste uplne zaslepeny ludia!!!cirkev len parazituje na viere ludi!!!sak sa uz preberte!sa pozrite aky su pankovia farary vyzrany a ludia nemaju co dat do huby!!!budte moje ovecky aja budem vas pastier tak tato hlaska hovory za vsetko...
Hradčanka z Hrádku | 15-01-2013 19:58:02
Odkaz pre "cepenan"

Prajem Vám pekný večer!

Prečo oponujete peniazmi pri tej rodine? Záver toho príbehu predsa nič nepovedal o tom, že im chýbajú peniaze. Sú skromní, na nič si nesťažujú, vedia sa tešiť z maličkostí. Veď nakoniec čo sú peniaze? Mám na mysli veľké peniaze. Môj názor je taký že peniaze sú nič. Nehovorím teraz o plate za prácu, hovorím o peniazoch v majetkoch, nehnuteľnostiach o bohatstve ako takom i keď ja to za bohatstvo nepovažujem. Ono nakoniec neviem o tom, že by peniaze niekomu zachránili život, možno predĺžili ale nezachránili.

Prajem vám krásny večer!
anonym | 15-01-2013 17:46:03
Zaujímavé, že islam nemá kňazov ani cirkevnú organizáciu. Načo to potrebuje kresťanstvo? Okrem zhŕňania nehnuteľností, peňazí a ich prepierania vo Vatikánskej banke...
gulak | 15-01-2013 16:42:41
Zaslepení veriaci kresťania,neuznávajú žiadne dôkazy o vierolomnosti Vatikánu a ich hodnostárov-lenže,ako sa píše-nebudeš sa kľanať zlatému teľatu-tak sa mi zdá,že na to títo ľudia zabudli,ale boh nebude súdiť ľudí podľa počtu návštev kostola,či hlásania verejného farizejstva,ale podľa Vášho celoživotného chovania,tak si dajte pozor,aby ste sa za obhajobu Vatikánu,nesmažili v pekle
krestan krestanovi a pre abcde | 15-01-2013 16:27:47
Nikto tu netvrdí, že kôli jednému, alebo dvom radovým, by bolo treba odluku štátu od cirkvi. Tu ide presne o to, že ryba smrdí od hlavy. Ak to nechápete niektorý, tak to napíšem inak. Od vrchností sa očakáva, že sa budú chovať, ako skutočný kresťania. Pritom je to naopak. Zájdem trochu ďalej. Hlásali, že v mene Boha sa musia vyvraždiť mnohý ľudia. Napr.Krížiacke vojny svätili arcibiskupovia. Cez II. svetovú vojnu kto posväcoval v mene Boha zbrane? zasa len rôzny farári a pod. V dnešnej dobe kto robí rôzne neplechy? Samozrejme aj obyčajný ľudia, ale tí čo ich majú viesť k Bohu, sami spreneverujú peniaze, vedú pochybný život a pod. Kňazi, biskupi a rôzny pohlavári sú a boli vyšetrovaný za zneužívanie detí a ešte vrchnejšia vrchnosť sa snaží všetko ututlať. Myslím, že aj ja súhlasím, aby sa oddelila každá jedna cirkev od štátu. Predsa nám nemôže ako suverénnemu štátu diktovať nejaká prehnitá komunita, ktorá vznikla v 4. storočí a natoľko zmanipulovala ľudí, že slepo veria všetkému. Samozrejme ja som veriaci a snažím sa aj žiť podľa toho. Ale opovrhujem takými ľuďmi, čo si hovoria kresťania a mali by ovečky viesť po správnej ceste a sa mi robia to čo robia.
pre abcde | 15-01-2013 13:24:29 | 15-01-2013 14:36:38
Zdá sa že jednou z obetí cirkvi si práve TY!
krestan | 15-01-2013 14:06:27
skuste sa pozriet na tuto vec tymto pohladom:
pracujete vo firme, kde jeden zamestanec z 50tich kradol.
otazka: su vsetci zamestnanci tej firmy potom zlodeji?
dalsi priklad:
v rodine je jeden alkoholik.
otazka: su vsetci v rodine tym padom alkoholici?
dalsi priklad:
v cirkvi jeden zo 100 kradol a klamal.
otazka: kradnu a klamu vsetci tym padom v cirkvi?

budovanie moralneho zivota u jednotlivca alebo z pohladu kolektivu, firmy, cirkvi, statu, je dlhodoba zalezitost.
vzhladom na to, co sa deje negativne v spolocnosti, tak mame ako ludstvo od dokonalosti este velmi daleko a myslim ze potrva este zopar tisic rokov, kym ludia prestanu zabijat, kradnut, robit si zle navzajom.
momnetalne je uz vela ludi, ktori sa vedia spravat slusne, moralne spravne, a ja len za seba mozem povedat, ze sa o to snazim tiez, ale som len clovek, a clovek robi chyby, ale je dolezite aby sme chyby napravovali a nie ich opakovali, alebo sa ich snazili ignorovat, ci prehliadat.
to prajem vsetkym ludom, aby sme si robili dobre a nenicili si tu svoje zivoty navzajom.
to prajem aj panovi cibirovi aj panovi sokolovi.
Jozef | 15-01-2013 13:36:33
politici ci uz v malej, alebo velkej politike "kradnu, klamu, rozkazuju, robia z ludi nesvojpravnych hlupakov a smeju sa..", tych co? zakazes, postrielas, alebo co?
potmavsich poberatelov davok, ktorych zivime zo svojich dani, tych tiez?
povalacov, dochodcov, invalidov? aj tych? potom?
a kto bude na rade dalsi?

cepenan pise, ze cirkev zabila....
za aku dobu? kedy? v stredoveku? novoveku?
nie cirkev zabijala, ale ludia.
abcde | 15-01-2013 13:24:29
nie odluku od statu, treba zakazat cirkev, postavit ju mimo zakon, kradnu, klamu, rozkazuju, robia z ludi nesvojpravnych hlupakov a smeju sa..
cepenan | 15-01-2013 12:15:42
pre hradcanka.to co tu pises o tej rodine je smutne...co keby jej pomohol pan sokol?co malo nakradol?ako vobec moze nekto chodit do kostola?cirkev zabila viac ludi ako hitler!keby bolo na mne tak cirkev nedostane od statu any korunu!treba odluku od statu!!!
anonym | 15-01-2013 09:28:55
Verím v Pána Boha, ale v cirkev katolícku nie, a preto som podpísal petíciu na "Pastor bonus" v prospech Mons. Bezáka.
Hradčanka z Hrádku | 15-01-2013 09:09:08
Prajem vám krásny deň,
vidím, že "REŠPEKT" stále niekomu nič nehovorí.
Tzv. neveriaci, ateisti dokonca až rúhači a neviem čo všetko stále urážajú veriacich, cirkev a pod., ale nebojte sa aj tak vás mám rada, tak isto ako aj iný veriaci a Boh.

Odkaz pre "pozorovanie" - ďakujem za postreh - život ma naučil a len Pán Boh pomohol!

Ten náš život je naozaj jedna veľká kniha, ktorá má vždy pre všetkých veriacich i neveriacich rovnaký začiatok (narodenie), rovnaký koniec (smrť) - len ten obsah je rôznorodý, teda život.
Niekto má podľa jeho osobného názoru, ťažký a nespravodlivý život, lebo má takýto problém v zivote:
Má VŠ, ale nejaký XY má ešte vyššie vzdelanie.
Zarába 2000 Eur/mes,ale nejaký XY zarába 2500 Eur/mes.
Má BMW/ ale nejaký XY má 2 BMW.
Má nový RD, ale nejaký XY má RD aj s bazénom
a takto by som mohla menovať ďalej,... no nevidia pri tom, že majú zdravé ruky-nohy-oči, krásne a zdravé manželky, deti. Ale povedzme si: sú toto naozaj životné problémy a neverili by ste koľko ľudí toto rieši za najväčšie životné problémy a dokonca to nemôžeme zhrnúť ani do jedného slovka závisť, lebo okrem závisti je snobstvo, ješitnosť, neskromnosť, nevďačnosť a pod.
No máme na druhej strane ľudí, ktorý majú podľa svojho názoru krásny a plnohodnotný život a to vďaka pevnej viere a Božej pomoci, napr:
Sú mladý manželia ona je kuchárka, on smetiar, časom majú 4 deti z toho 2 školopovinné, 1 v predškolskom veku, 1 zdravotne ťažko postihnuté - nedajú ho žiadneho ústavu,spoločný príjem do rodiny 600 Eur, majú prerobený 2 izbový starší dom, na vianoce sa tešia z toho že majú aj nejaké ovocie, hladný nie sú majú kravičku, ktorá im dá mliečko, len musia poctivo robiť až drieť, oblečenie majú síce staršie, ale čisté, sú spolu ako rodina denno denne, spolu večeraju, cez víkend aj obedujú, chodia spolu do kostola a spája ich viera v Boha. Keď sa ich opýtate ako sa máte, ako sa Vám darí? Tak vám s úsmevom na perách povedia, ďakujem za opýtanie, Pán Boh zaplať - máme sa dobre.
abcde | 14-01-2013 19:42:08
pre pozorovanie: mate pravdu, snad mi Boh odpusti :(
pozorovanie | 14-01-2013 19:15:10
Z príspevkov Hradčanky vanie rozumnosť, pokoj a vyrovnanosť.
Z príspevkov abcd vanie zloba, neznášanlivosť a frustrácia...
abcde | 14-01-2013 17:32:20
pre pre:abcde
miluj blizneho svojho, ty dilino..
pre: abcde | 14-01-2013 17:17:45
ty si tak sprrosty , ze dodnes ti necvaklo ze ateisti su najvacsie nabozenstvo na svete. obdivujem niekoho tu v diskusii ze straca s takym idividuom cas
abcde | 14-01-2013 16:32:08
viera je dobra vec, akakolvek, v co kolvek, ale cirkev je velke zlo!! normalny clovek tieto dve veci nemusi mat spojene, nesvojpravna ovca veri, ze viera je vynalez cirkvi.
ludia su nepoucitelni, od kedy je cirkev cirkvou napachala tolko zla: ktiziacke vypravy, predavanie odpustkov, namocena bola v kolonizovani, vo vojnach, spolupracuje s mafiou, pranie spinavych penazi, ovlada politiku, od malicka tlaci detom do hlav bububu /mojim chvalabohu nie/aki sme hriesni, ked nebudu posluchat skoncia v pekle a podobne hovadiny. nereformovali sa uz niekolko storoci, od vtedy sa vsak svet trochu zmenil: ludia sa chcu sami rozhodnut kolko budu mat deti, ci budu zit s rovnakym pohlavim, ci s nim budu vychovavat deti, chcu ist v nedelu namiesto do kostola do nakupneho centra atd. nechce sa mi o nich ani pisat, su mi vrcholne nesympaticke zoskupenie!!!
idem radsej pocuvat hudbu: http://www.youtube.com/watch?v=dJaKzMpZX-s
neveriaca | 14-01-2013 14:06:38
mne tiez nevadí tie miliony veriacich, nech veria v Boha, Budhu, Jehovu, Šivu, či kohokolvek, len nech preboha sa tak aj správajú v živote, nech sa držia prikázaní, nech šíria dobro, nech majú ludí radi, nech rozdávajú lásku, nech pomáhajú chorým a chudobným, nech sú skutoční LUDIA. Ale neplette do toho cirkev, ktorá si osobila právo stáť na cele veriacich a ich názory sú zakorenené v 13. storočí, VODU KAZU, VINO PIJU- a to ak by som mala íst do zverstiev, ktoré sa páchajú v mene cirkvi, zneužívanie detí, rozhodovanie o potratoch, odsudzovanie ľudí pre iné presvedčenie, viete čo, je mi z toho na grc. Obhospodarujú miliony, žobrú od státu na príspevky, od oveciek, odlúčiť cirkev od státu, toto by malo byť krédo pre ľudi, a potom sa ukáže ako ludia veria cirkvi.
Palec hore abcde | 14-01-2013 12:43:28
abcde vystihol si to perfektne. Niekto tam položil otázku čo ti vadí na kat. cirkvi. Ja by som vedel odpovedať aj za teba. Prečo sa neoddelí cirkev od štátu? No preto, aby mohla za pomoci katolíckych politikov oberať tento štát o peniaze. Všetko podmieňujú, že čo Vatikán? A čo znamená pre nás ostatných Vatikán? No nič, len samú oštaru a hanbu. Čo všetko vychádza na povrch. Zneužívanie, nemanželské deti,teraz najnovšie pán arcib. skromné miliónniky atd. S čoho to asi má? s tej almužny, ktorú dostáva? Jednoznačne to sú peniaze daňových poplatníkov tejto krajiny, ktoré dostal na cirkev od štátu, za pomoci a s požehnaním KDH, SDKU SMK a podobných verných synov Vatikánu. Okradnú - oberú , prežehnajú sa pomodlia sa očenáš a zdravas a VšETKO JE V PORIADKU. Už ste nad tým rozmýšľali aj s tejto stránky?
Hradčanka z Hrádku | 13-01-2013 17:12:51
Dobrý Deň prajem!

Ďakujem p. Majko za Vaše vyjadrenie, potešili ste ma a prajem vám veľa úspechov pri Vašej práci.

Pan/i - neviem kto mi nechal odkaz "pre Hradčanku", samozrejme, že tak ako píšete:
Úmyselné skutky niekoho, kto si ich je plne vedomý, môžu veľmi ublížiť "niekomu", a to na celý život.
Preto ak niekto niečo spraví - nesie si zodpovednosť, veď Pán Boh dal každému jednému z nás slobodnú vôľu a nalejme si čistého vína, viac ako často sa to neťahá až pred Boží súd.

Inak, ako to tu sledujem a nielen tu, vo všeobecnosti - tak začínam mať pocit, že hlavným problém tejto spoločnosti je hlavne "REŠPEKT"

Rešpekt je úcta, vážnosť.
Úcta je uznanie vážnosti, autority niekoho, hodnoty niečoho.

Prajem krásny zvyšok dňa.
hm, hm | 13-01-2013 15:57:29
pre abcd. Na svete je viac ako miliarda veriacich katolíkov a kde sú ešte ďalší veraci z iných cirkví. To sú podľa Vás všetci psychicky chorí a nevedia o čo ide? Nie je to skôr Vaša pomýlenosť na hodnoty a učenie ktorým sa veriaci riadia?
abcde | 13-01-2013 14:54:02
pre abcde: co mi na cirkvi vadi? je toho dost, od minulosti az po sucasnost. do vsetkeho pchaju nos. momentalne nemam cas, mozno to tu vecer vypisem. len tak na odlahcenie: mam rad v nedelu rano cerstve pecivo na ranajky :), mozno som homosexual, mozno budem chciet s partnerkou ist na interupciu, ak nie ja, mozno nejaka znasilnena zena ano, som zastanca antikoncepcie, verim Darwinovej teorii, nepaci sa mi outfit fararov, atd, atd. najviac ma vsak serie:
Veriaci ale aj iní obhajcovia krokov cirkvi (tí horlivejší dokonca akýchkoľvek) sa veľmi radi púšťajú do hľadania rôznych analógií, ktoré by konanie ich obľúbeného spolku mohlo ospravedlniť a jednoznačne odobriť. Idú pritom doslova cez mŕtvoly a ich výsledky sú neraz absurdné, niekedy aj komické
za tu vasu cirkev by si zivot polozil, zastal by si sa takto do nemoty napr. svojich deti, rodiny, priatelov?
ta vasa oddanost k cirkvi mi pripada ako druh nejakej prychickej poruchy....
mi ateisti sme pre vas veriacich casto zvlasni, nedokonali, hlupi a neviem aki ludia no vy ste pre mna este zvlasnejsi...pripadate mi ako nesvojpravni,nesamostatni jedinci amen
áno je | 13-01-2013 14:01:16
niečo viac skorumpované a to cirkev,ona sama zabúda čo hovorí desatoro
pre abcde | 13-01-2013 11:08:48 | 13-01-2013 13:27:42
Si ateista, O.K. Je to tvoje presvedčenie.Z toho vyplýva, že nemáš žiadne záväzky voči cirkvi a zrejme sa ani neriadiš jej vieroukou. Tak prosím vysvetli čo ti na Cirkvi vadí, keď nijako nezasahuje do tvojho života? Ak by si chcel náhodou oponovať daňami ktoré platíš(?), tak aj ja ich platím a tiež sa mi nepáči, že podstatnú časť z nich požierajú takí, čo nikdy nepracovali a ani pracovať nebudú. A tiež mi vadia tie miliony, čo dostanú politické strany po volbách. A za čo? Tam prečo neprotestuješ. Je niečo viac skorumpované ako táto republika?
abcde | 13-01-2013 11:08:48
ta neprehladna cirkev, plna spiny mi ide riadne na nervy!!!
som hrdy na to ze som ateista, mam svoj nazor a nie som clenom niecoho takehoto nechutneho...
pre Hradčanku | 13-01-2013 09:39:39
Úmyselné skutky niekoho, kto si ich je plne vedomý, môžu veľmi ublížiť "niekomu", a to na celý život. A zodpovedať sa až na pravde Božej je už neskoro. Kde by sme došli, keby sme zo všetkým čakali len na Boží súd. Čo by bolo na Zemi.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 12-01-2013 21:09:04
Rozmyslam, preco Hradcanka z Hradku vie diskutovat ako clovek...
Hradčanka z Hrádku | 12-01-2013 20:58:24
Takže poviem to takto:
Niekto dáva peniaze na kostoly a pod. a niekto ich dáva na šport: hokej, fotbal a pod. Tiež nejdú asi tam kam majú, že? A napokon,pokiaľ sa nebavíme priamo o Bohu, ale sa bavíme o športe, o cirkvi, o politike - vždy sa bavíme o ľuďoch - takže každý jeden si zodpovedá za svoje skutky a je si ich plne vedomý (pokiaľ má ovšem OP :0) )
zaujimavé | 12-01-2013 12:22:51
http://www.pluska.sk/spravy/z-domova/po-stopach-arcibiskupa-sokola-brat-jan-prisiel-ti-vypis-z-uctu.html
anonym | 12-01-2013 08:22:43
Ovečky potom dávajte peniaze na kostol, na toto, na hento, veď cirkev prelieva prachy z účtu na účet, takže ich nemôže použiť na kostoly.
Ivan | 11-01-2013 22:11:18
diskutujúci "pre p. Majka | 11-01-2013 17:10:21" súhlasím s tebou, ale diskusiu podmieniť plným menom. Súhlasíš?
Hradčanka z Hrádku | 11-01-2013 19:39:56
Dakujem za vaše komentáre priatelia, nikto ma nevyrušuje svojím komentom, len väčšine unikla pointa tohto príspevku - na toto som chcela poukázať a prišlo mi dosť nevhodné riešiť pod týmto príspevkom kauzu p. R. Bezáka vs p. J. Sokola, resp. to člapkanie sa v bahne.

Odkaz pre anonym: Ak ste narážali na moje PS: v predošlých dvoch príspevkoch, tak som neriešila podrobnosti, iba som si plnila svoju kresťanskú povinnosť a to v prvom prípade:
Ak je niekto presvedčený, že verí v Boha a žije s Bohom, tak by nemal povedať, že kvôli tomuto uvažuje prestať chodiť do kostola, kvôli akému koľvek problému v cirkvi - nielen pri tejto kauze.
PS: v druhom príspevku bola taktiež moja povinnosť - neodsudzovať!"prezumpcia neviny." Prajem krásny večer... :0)
pre p. Majka | 11-01-2013 17:10:21
možno by bolo dobré založiť článok o Sokolovi, aby diskutujúci nemuseli vyrušovať Hradčanku a spol.
vďaka
anonym | 11-01-2013 16:54:03
gulak &: prečítajte si pod sebou príspevok pani "Hradčanka z Hrádku | 10-01-2013 16:06:20"
gulak | 11-01-2013 16:11:57
To,čo tu píšu rôzny černoknažníci,je fakt úbohe,spýtajte sa svojho sokolíka,kde su tie doláre,čo podostával na svojich cestách po USA,kde zmizli vitrážové okná pri rekonštrukcii kostola a uplne je na smiech,ked tu niekto považuje Vatikán,za niečo sväté-je to po stáročia hniezdo neresti,smilníctva,korupcie,prania penazí,vytváranie dokladov pre nacistov-na to všetko su dôkazy-aleluja
aj toto je vymyslene, vsak? | 10-01-2013 22:07:16
http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/255549-trnavska-arcidieceza-platila-miliony-za-danove-pokuty/
Hradčanka z Hrádku | 10-01-2013 16:06:20
Je neuveriteľné, ako niekto dokáže plodiť zlo! Napadá ma také celkom SLOVENSKÉ " Vidíme smietku v cudzom oku, ale brvno vo vlastnom nevidíme!" Príspevok pod ktorým sa nachádzajú tieto komentáre na nazýva "Peter Cibira pozdravuje svojich bývalých farníkov" - teda váš bývalý dekan vám niečo odkázal.
Je bolestné ako niektorý plodíte zlo a riešite veci, ktoré naozaj nemajú nič spoločné s týmto príspevkom aj napriek tomu, že na to upozorňoval p. Miloš Majko.
V neposlednom rade pre tých ktorý už odsúdili niekoho - naštudujte si ak neviete čo to je - "prezumpciu neviny"
rovnosť pred zákonom,; prezumpcia neviny (pokiaľ nie je obvinený právoplatne odsúdený, treba naň pozerať ako na nevinného). S úctou a prianím pekného dňa ...
pre 09-01-2013 17:22:03 | 09-01-2013 17:42:11
Ak chceš pokračovať, uveď ktoré fakty a ako boli zmanipulované. Mimochodom, IL XIII je inštitúcia známa a hlavne uznávaná na celom svete. Kdežto TA3 nepoznajú ani na celom SVK. Tak to je!
pre 09-01-2013 11:03:09 | 09-01-2013 17:22:03
na takuto manipulaciu s faktami by bola hrda aj STB!
Institut Leva XIII. - poznate tych ludi??? Ja dam radsej prednost spravodajstvu TA3 ako takymto manipulativnym textom...
Pavol Kurbel | 09-01-2013 15:32:32
Ďakujem
pre p.KURBELA | 09-01-2013 14:25:35
tu je:
http://www.lifenews.sk/content/vatik%C3%A1n-o-odvolan%C3%AD-bez%C3%A1ka-%C4%8Do-sa-hovor%C3%AD-o-slovensku-vo-vatik%C3%A1ne
Pavol Kurbel | 09-01-2013 14:15:50
Ten tretí link nefunguje. Môžete ho opraviť?
pre "pre Sokolovych privrzencov | 08-01-2013 22:07:53" | 09-01-2013 11:03:09
Tento článok bol - je o Vianočnom posolstve pre Sereďanov. Vďaka Shelley a iným nenávistníkom voči arcibiskupovi Sokolovi sa z tohoto posolstva stala aréna cielených a nepodložených útokov z dielne TA3 či TV Markíza. Ak hľadáš a máš záujem poznať aspom trochu pravdu pozri aj sem: http://www.lifenews.sk/content/anal%C3%BDza-bez%C3%A1kov%C3%A9-viano%C4%8Dn%C3%A9-posolstvo-aktualizovan%C3%A9
http://www.lifenews.sk/content/profesi%C3%A1lna-medi%C3%A1lna-kampa%C5%88-r%C3%B3bert-bez%C3%A1k-prehovoril
http://www.lifenews.sk/content/vatikán-o-odvolaní-bezáka-čo-sa-hovorí-o-slovensku-vo-vatikáne a UVAŽUJ. Inak platí ono staré známe: kto sa chce biť, palicu si vždy nájde.
P.S. prosím, nepleť si oficiálne stanovisko Vatikánu s nejakou práčkou mozgov a lá TA3
pre Sokolovych privrzencov | 08-01-2013 22:07:53
http://www.sme.sk/c/6660144/arcibiskup-sokol-mal-sukromny-ucet-vo-vatikanskej-banke.html
dadka | 04-01-2013 23:59:40
milovali sme ho a aj to tak ostane
Hradčanka z Hrádku | 04-01-2013 23:52:44
Krásny deň/večer prajem!
Vdp. Peter Cibira prišiel do Hrádku 08/2012 a môžem povedať že je to doslova ukážkový kňaz.
Vzdelaný, inteligentný, nevtieravý kňaz na svojom mieste, ktorý má dar reči, vie čo chce - veľa kňazov a možno aj vyšších cirkevných úradníkov by sa malo čo od neho učiť.
Prajem mu do Nového Roku hlavne veľa zdravia, šťastia, porozumenia a všetko dobré pre jeho rozhodovanie a konanie, podpora je v modlitbe.

PS: Čítala som v komentároch: uvažujete niekto prestať chodiť do kostola pre kauzu odvolanie p. arcbiskupa R. Bezáka: Prosím vás toto nie! Toto určite nie je správne zmýšlanie - práve teraz musíme držať spolu.
re:pre anonym | 30-12-2012 23:10:25
pre anonym....... | 30-12-2012 21:23:24: Nuž čo Ti môžem poradiť, vystúp z cirkvi a daj sa pokrstiť znovu..
anonym | 30-12-2012 21:43:27
Ty na čo narážaš moja..?
pre anonym....... | 30-12-2012 21:23:24
Ja mám pocit že tu komunikujú ľudia,žiadny vulgarizmus a ani nič podobné....Len touto diskusiou asi niekomu stúpili na otlak, no ale ved trafená hus vždy zagága:)...že som ja bola tým eštébakom krstená....čo už niekedy sa chyby zistia časom, ked sa pravda ukáže....
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 30-12-2012 00:00:01
Uvidime. Nechajme sa prekvapit. Prijemny vecer.
anonym | 29-12-2012 23:47:51
Tak potom je to asi v poriadku ak máte pocit, že tu komunikujú ľudia. :-)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-12-2012 23:38:07
Preto, lebo moju ziadost by akceptoval aj moj doberman. A ja mam pocit, ze tu komunikuju ludia.
anonym | 29-12-2012 23:24:41
Máte možnosť obmedziť diskusiu. Prečo to neurobíte?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-12-2012 23:00:19
Za dekanom Cibirom sme isli v presvedceni, ze potesime jeho byvalych farnikov. Tesili sme sa na neho napriek tomu, ze nie sme veriaci, no ide o cloveka, s ktorym sme si rozumeli vzdy a aj pri nasom stretnuti.
Rozhovor sme umyselne neladili nijako politicky, nespomenuli sme v nom kauzu Bezak ci Sokol.
Nepovazovali sme to za vhodne vzhladom na sviatky a s branim ohladu na to, ze je asi iba malo ludi, ktori k objektivnemu posudeniu veci maju dostatok faktov.
Nepochybujem o tom, ze pravda raz najavo vyjde. Prosim vsak, nedehonestujte nas zamer pokracovanim v diskusii smerom, ktorym sa zacala uberat.
Dakujem.
Pavol Kurbel | 29-12-2012 21:38:27
Prečo musíte vždy a všetko zhovadiť, znemožniť, prekrútiť a opľuvať? Aj obyčajný pozdrav a priatie všetkého dobrého, pre zlomyseľných ľudí je príležitosť na to, aby svoje jedovaté sliny pľuvali všade a na každého okolo seba. Je mi vás skutočne ľúto.
pre Robo | 29-12-2012 15:24:42
To čo si napísal na 100 % zdieľam s Tebou. Arcibiskup Sokol je veľký mág na všetkých frontoch. V civilnom,politickom,finančnom ako aj v katolíckom živote. Doteraz ešte stále poťahuje nitkami a to KBS akosi prehliada a umožňuje mu slúžiť sv.omše a v kázňach sa stále dokola obhajovať.
Robo | 29-12-2012 14:30:20
Pre "Zvedavého", pre "Viera", pre "pre Roba"

Ako som si dovolil napísať, že Ján Sokol bol eštébak - nuž len na základe dôkazov, ktoré sa zachovali. Takisto si stojím za tým, že arcibiskup Sokol je finančný mág, prospechár a sympatizant vojnového fašistického slovenského štátu....
Ak chcete konkrétne mená, ktorým arcibiskup Sokol ublížil - tak Vám dám zopár : kňazi Gabriel Kožuch, Marián Prachár, Marek Zelíska, Ján Krstiteľ Balázs, Anton Srholec a mnoho ďalších.
Ján Sokol nikdy nevyvrátil to, že sa nestretával s príslušníkom štb v konšpiračnom byte. Stále len dookola opakuje, že informácie ktoré podával, boli nepodstatné a všetky slúžili len pre blaho RKC. Ak by tie informácie boli nepodstatné, asi ťažko by mu štb za to vyplácala peňažné odmeny, skôr by ho zatvorili za to, že bol jedným za najväčších distribútorov zakázanej literatúry na Slovensku. A pár z nich rozdal i v Seredi... Kým ostatní "distribútori" boli predvádzaní na miestne oddelenia VB a boli u nich vykonávané domové prehliadky, z Jána Sokola sa stáva biskup...
Zvedavý položil otázku, že či bol niekto vyhodený z práce kôli Sokolovi. Agenti a spolupracovníci z radov RKC informovali štb hlavne o dianí vo vnútri RKC... Na každej škole, v závode, v nemocnici bolo dosť udavačov, ktorí robili špinavú prácu, a pritom neboli ani spolupracovníkmi štb... /kádrové oddelenia pracovali veľmi dobre/
Čo sa týka môjho označenie "prospechára a finančného mága" - momentálne prebieha vyšetrovanie určitých praktík na biskupskom úrade v Trnave - verejnosť už pozná prvé čiastkové výsledky, boli aj zverejnené v tlači /a nie len v Sme či bulvárnych plátkoch/
A že Ján Sokol prejavuje sympatie k osobe prezidenta Tisa a ku klérofašistickému štátu, to je všeobecne známe a myslím, že v ničom nespochybniteľné...
Ak sa pozriete do nedávnej histórie, tak podobná "figúrka" ako Ján Sokol pôsobila i v silne katolíckom Poľsku - varšavský arcibiskup Stanislaw Wielgus priznal v roku 2007 spoluprácu s tajnou políciou. Kým on na svoj post rezignoval, Ján Sokol upratuje okolo seba do dnešných dní...
viera | 29-12-2012 08:10:59
http://vdp.sk/forum/viewtopic.php?t=640
zvedavý | 28-12-2012 13:36:10
odpoveď | 27-12-2012 23:30:03: Ja chápem že ste na konci s argumentami a máte problém odpovedať na zopár jednoduchých otázok. Chápem aj to, že sa na ne vysvetlujúcej odpovede nedočkám. Preto by som byť Vami do budúcna popremýšal trochu skôr, ako začnem niekoho obviňovať bez toho, že by som to aj vedel obhájiť. Len tolko.
odpoveď | 27-12-2012 23:30:03
Kto chce pochopí, kto nechce, tomu ani vysvetlenie nepomôže...
pre pamätníka | 27-12-2012 23:11:27
ja si dobre na toho farára pamätám, my sme ako rodina nechodili do kostola, ale vždy nás rád prijal ked sa s mladými ľudmi rozprával alebo hral fotbal. Bol to skvelý človek
zvedavý | 27-12-2012 20:36:59
odpoveď | 27-12-2012 14:20:22, ak dobre rozumiem tvojej odpovedi, ŠtB riadi (ešte aj dnes?) aj Vatikán? Alebo kto teda odvolal Mons. Bezáka? Sokolova pochybná minulosť, ako píšeš, môže niekoho odvolať? alebo ten kto ho do funkcie inštaloval?Si akosi domotaný, alebo čo?
odpoveď | 27-12-2012 14:20:22
Kvôli Sokolovej pochybnej minulosti bol odvolaný paradoxne Bezák...
zvedavý | 26-12-2012 22:51:51
Vedel by mi niekto pomenovať človeka, ktorý bol k vôli Sokolovej spolupráci s ŠtB vyhodený z práce alebo zo školy alebo bol zatvorený? Alebo na koho donášal a ten alebo jeho rodina mala z toho problémy?
......pre pre Roba | 26-12-2012 22:33:50
Povedal svoj názor, vždy sa nájdu takí čo majú klapky na očiach.Spinavé praktiky vždy výdu na povrch a medzi takými čo sa nenechajú zmanipulovať sa nájdu zase takí,čo to povedia nahlas. Dôkazov je dosť. Jeden z nich -D.Dán -červený kapitán.
pre 26-12-2012 21:07:11 | 26-12-2012 21:34:13
http://www.sme.sk/zobrazfoto.asp?src=http://www.sme.sk/vydania/20070302/photo/s2.jpg&par=
pre "pre Roba" | 26-12-2012 21:33:50
http://www.upn.gov.sk/regpro/vysledky-vyhladavania.php?kraj=&priezvisko=Sokol&meno=J%C3%A1n&datum_narodenia=&kategoria=
pre Roba | 26-12-2012 21:07:11
Robo, ty si jasnovidec? alebo vidíš každému do duše, keď si dovolíš napísať to, čo si napísal 25-12-2012 20:01:29? Rád by som ťa počúval, ako by si dokazoval pravdivosť tvojich tvrdení "toho štb-agenta, prospechára, finančného mága..." Poskytni aspoň jeden relevantný dôkaz, ktorý by obstál. Ale nie taký a la "čítal som v SME.."
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 26-12-2012 15:28:09
pán Cibira má svoju charizmu a pre nu som ho rád počúval. Je to výnimočný človek a prajem mu všetko dobré do budúcnosti.
vianoce | 25-12-2012 20:22:27
Pre pani Shelley:
Toto ste chceli? Najprv, že nechcete prilievať vodu do ohňa-ospravedlnenie. Nerobte sa, že ste arcibiskupa stretli náhodou možno ste si vypučili celú kázeň a teraz sa robíte, akože nič. Pracovníčka MŠ, že nie ste katolíčka? A možno ste aj pokrstená.......ale stále sa tu len vyrýva a vyrýva a nedáte pokoj ani cez Vianoce.
nina | 25-12-2012 20:18:19
Robo, to si veľmi dobre napísal..
Robo | 25-12-2012 20:01:29
pre "pre shelley | 25-12-2012 17:03:34"

Som sa musel zasmiať na Tvojich slovách: "u nás v kostole je každý vítaný, kto prichádza s čistým úmyslom". Tak prečo ste tam vítali Sokola??? Radšej na inú omšu pôjdem v tento sviatočný deň, ako na omšu toho štb-agenta, prospechára, finančného mága...
Apropo história sa v cirkvi opäť opakuje...Turínsky arcibiskup Riccardi a neskorší arcibiskup Gastaldi taktiež nedovolili slúžiť omše a hádzali polená pod nohy istému pokrokovému kňazovi - zakladateľovi seleziánskeho rádu Don Boscovi... Kým oni zapadli do zabudnutia z Dona Bosca sa stal svätec....
Pevne verím, že aj Sokol o 100 rokov bude len zabudnutou figúrkou a ľudia ako Bezák či Srholec budú pre našich potomkov vzorom. Pravda zvíťazí....
anonym | 25-12-2012 18:27:30
sokol je pre trnavsku arcidiecezu taky ako jozo adamec a pyco zelensky pre spartak trnava. vzdy pripraveny nastupit po nehodnych.
anonym | 25-12-2012 18:00:49
Sokol je stále arcibiskup? Alebo zas? Alebo ako to je s ním?
seredmanovi: | 25-12-2012 17:23:22
seredman, psí hlas do neba nejde a ani ten tvoj do slušných uší tiež nie
seredman | 25-12-2012 17:19:50
dnes som siel okolo kostola a odusevnely prejav sudruha sokola bolo pocut siroko daleko...najprv som si myslel ze si asi v kostole pustaju nejake agitacne prejavy zo 60tich rokov, ale to iba sudruh sokol zvysoval hlas na svoje ovecky aby vedeli co si maju mysliet a co je spravne...
pre shelley | 25-12-2012 17:03:34
p.arcibiskup J.Sokol bol v Seredi na predom ohlásenej návšteve práve tak, ako po viacero rokov predtým počas Vianočných sviatkov. A slúžil tu sv. omšu. Tento krát to bolo o 10:30 a prišiel povzbudiť vo viere svojich bývalých farníkov. Shelley, u nás v kostole je každý vítaný, kto prichádza s čistým úmyslom. Mohla ste vstúpiť aj Vy, hoci nie ste katolíčka..
shelley | 25-12-2012 15:23:33
Nechcela by som prilievať olej do ohňa, ale nedá mi
nezmieniť sa o dnešnom ( utorok - 1.sviatok vianočný ) pre mňa prekvapujúcom náhodnom stretnutí s arcibiskupom Sokolom niečo po 10.hodine ráno pri RK kostole....teda prišiel asi kázať, alebo niečo vysvetľovať? Bol oblečený vo svojom arcibiskupskom rúchu....
anonym | 24-12-2012 11:31:43
Vdp.Cibirovi prajem pokojné a milostiplné vianočné sviatky. Chýbate nám sereďanom, nech Vás Boh opatruje a dopraje Vám dobrého zdravia, aby ste mohol aj naďalej šíriť božie posolstvo.
chalan | 24-12-2012 09:25:56
onanym, to vies, jesus povedal ze lekara nepotrebuju zdravi, ale chori...preto mozno fit bezaka odsunul, aby este mohol doliecit niektorych inych...
ale treba tiez uznat, ze cirkev tvoria tiez len ludia, so svojimi kvalitami i iluziami...ktory tiez kazdodenne bojuju a vyberaju medzi bohom a mamonom...a raz vyhrava jeden, raz druhy...a nakonci ked zazvoni zvonec a bude konec, tak sa uvidi, kto bude tahat za kratsi konec...a na nas ako na jednotlivcoch iba zalezi na tom, na ktorej strane budeme stat...ci na tej dobrej, alebo zlej...
onanym | 23-12-2012 19:03:05
onanymous - asi som to zle napisal. Ale nechcem sa rozpisovat..
anonym | 23-12-2012 16:54:31
Nečudujem sa tomu, hlavne ak sa niekto hrá na Boha...
onanymus | 23-12-2012 16:02:05
onanym | 23-12-2012 15:16:28: a kvôli komu chodíš(?) do kostola? K vôli Sokolovi alebo k vôli Bohu?
onanym | 23-12-2012 15:16:28
Kvoli takym ako je Sokol a spol. naozaj uvazujem o skonceni chodenia do kostola...
Registrovaný Pavol Kurbel Pavol Kurbel | 23-12-2012 11:48:32
Ďakujem pán dekan za všetko, čo ste pre nás urobil, a želám Vám pokojné a radostné prežitie vianočných sviatkov.
Registrovaný Michal Irsák ml. Michal Irsák ml. | 23-12-2012 10:39:16
Srdecne pozdravujem p. dekan a prajem pozehnane sviatky!
pre Pamätník | 23-12-2012 09:04:17
Je to tak ako píšete, ja som tiež pamätník. Pokrokovejšie metódy sa v cirkvi nenosia.Vidím v tom paralelu s Mons.Bezákom.
facebook | 23-12-2012 06:57:36
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
vyborny clanok | 22-12-2012 23:02:09
http://komentare.sme.sk/c/6643854/bezak-poslusny-a-verny.html
Martin Cesnek | 22-12-2012 22:21:28
„Kto chce ísť za mnou, nech zaprie
sám seba, vezme svoj kríž a nasleduje ma“ (Mk 8, 34). Blahoslavení sú tí, ktorí trpia prenasledovaním pre spravodlivú vec, lebo ich je Ríša Božia. (Kap. 25, 1-4). Prajem Vám pokojné, milostiplné a požehnané vianočné sviatky, vaše kázne chýbajú a nielen v Seredi...
TAKTIEŽ pamätník | 22-12-2012 22:06:09
Pamätám, súdruh Sokol ho vyštval, či nechal ho vyštvať. Veď tý s pace interis mali veľkú moc. Nuž čo. Vtedy bola doba taká a dnes je trochu iná, ale pákami manipulujú tí istí. Len pod inými farbami.
pre hombre | 22-12-2012 20:05:17
Nemám najmenší dôvod sa zamýšľať nad tým čo som napísal. Len zaslepený človek nechápe súvislosti, ktoré sa udiali s odvolaním arcibiskupa Bezáka a následným preložením niekoľkých kňazov v trnavskej arcidiecéze. Mimochodom jeden farár, tiež preložený, sa v rozhovore medzi štarmi očami v pohode priznal, že bol preložený z dôvodu podpory arcibiskupa Bezáka. Proste to boli tí "neposlušní", ktorí prejavili svoj názor na "personálne" praktiky cirkvi. Vážený pane, nič sa nedeje len tak bez príčiny. Kto mal v tom prsty je jasné. Prajem pekný večer.
Pamätník | 22-12-2012 19:35:32
Takéto zmeny sa v Seredi neudiali po prvý krát. Pamätáte niekdo ešte na p. pána kaplána Jakubka? Pôsobil tu koncom šesdesiatich rokov. Pripomínal mi svojou otvorenesťou a popularitou Arcibiskupa Bezáka. Bicykloval, hrával fotbal s farníkmi, viedol mnohé aktivity a mal v Seredi obrovskú popularitu. Potom prišlo prekvapujúce preloženie a nahradil ho akýsi pán Farár Ján Sokol. Bolo to niekedy okolo rokov 1971 - 73. Tuším v tých rokoch začínala doba, ktorej sa vravelo normalizácia...
Spomínate niekdo ešte na túto dobu?
shelley | 22-12-2012 17:53:02
Nie som katolíčka, ale pána farára Cibiru som si vážila a mala som ho rada. Sympatický a oduševnelý kňaz. Škoda ho.
sused | 22-12-2012 17:36:48
Je treba vyčistitˇAugiašov chliev.
hombre | 22-12-2012 14:40:06
Vianočný pozdrav p.Cibiru sereďkým farníkom ma potešil a zároveň občerstvil pekné spomienky na jeho pôsobenie v Seredi, najmä na jeho zmysluplné a hodnotovo bohaté homílie.
P.S. týmto by som chcel diskutujúcemu "anonym | 22-12-2012 09:30:12" len pripomenúť, aby si vypočul (možno ešte raz) posledných cca 90 sek. z jeho príhovoru a zamyslel sa nad tým, čo napísal vo svojom príspevku. Vianoce majú iné posolstvo, ako politické šarvátky či útoky na ľudí, o ktorých ste informovaný len prostredníctvom tendenčných správ z médií, ktorých úroveň na Slovensku je žalostná. Nesúďte, aby ste nebol súdený!!
chalan | 22-12-2012 12:56:41
p.cibira bol, je a bude super. taky knaz je fakt pozehnanie pre miesto a ludi, kde pride zastavat svoj urad. pan nech ta ochranuje a vedie, peter.
anonym | 22-12-2012 09:30:12
Nebyť cirkevnej mafie, nemuselo k týmto zmenám prísť. A to len kvôli tomu, že sa postavili na stranu arcibiskupa Bezáka, ktorý si dovolil oponovať nedotknuteľnému dravcovi. Všetci farári, ktorí doplatili na svoj názor majú môj obdiv.
anonym | 22-12-2012 09:19:38
Pán Cibira je vzdelaný a sympatický kňaz, tak ako arcibiskup Bezák, želám im pokojné požehnané Vianoce.
Robo | 22-12-2012 03:35:03
Veru, v živote každého z nás sa dejú zmeny... Len škoda, že zmena sa nedotkne tých pár senilných neschopných dedkov-biskupov žijúcich v stredovekej ideologickej-totalitnej bašte... Všetko čo je schopné, rozumné a ľudské zašliapu, znivočia a potom sa čudujú, že im ľudia prestávajú chodiť do kostola, prečo klesá morálka a úcta človeka k človeku...
Pán Cibira, krásne Vianoce prajem...

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign