Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Parkovanie v meste sa stáva problémom

Miloš MajkoDátum11. 03. 2011 09:21:43TémaDoprava
200 Ilustračné foto: Miloš Majko

Počas ostatných takmer troch rokov, sme sa v novinách problémom s parkovaním venovali  vo viacerých článkoch a fotoreportážach. Vývoj ukazuje, že zaparkovanie auta pri nákupoch alebo vybavovaní bežných  povinností v meste v blízkosti miesta určenia, sa stáva    stále zložitejším. Nedostatok parkovacích miest pociťujú vodiči  už aj pred činžiakmi v ktorých bývajú a to aj v odľahleších častiach mesta. Jednoducho áut pribúda, no parkovaciích miest nie.

Veľakrát navrhované riešenia napríklad šikmé státie pri  Slovenskej sporiteľni, kompetentnými   riešené napriek záujmu verejnosti doteraz nebolo. 

Problémom začínajú byť aj na verejnom priestranstve dlhodobo odstavené vozidlá zaberajúce parkovacie miesta. Stále častejšie počuť  názory o znevýhodnení vlastníkov rodinných domov voči obyvateľom činžiakov.  V rodinných domoch za pozemky a nehnuteľnosti platia ich vlastníci dane a pritom verejné priestranstvo nezaberajú. Naopak, obyvatelia činžiakov na verejnom priestranstve parkujú bez poplatkov a to nielen počas dňa, ale aj v noci a teda verejné priestranstvo využívajú aj namiesto garáží.  Aby zaparkovala návšteva idúca na napríklad k priateľom niekde v oblasti kina  NOVA vo večerných hodinách - takmer nemožné. Ide o problém nielen Serede, ale takmer  každého mesta.

Kde je ten najsprávnejší model a ako sa situácia bude vyvíjať?  Kde zaparkujeme v centre mesta o 3 či 5 rokov? Sú krajiny, kde sa z vlastných chýb urobených v minulosti poučia pri výstavbe každej novej nehnuteľnosti určenej na bývanie či polyfunkciu. Od budovania plošných parkovísk pred nákupnými centrami moderné projekty väčšinou upúšťajú a parkovanie z pochopiteľných dôvodov presúvajú do podzemia. Ako teda budeme v meste parkovať a čo očakávame  od vedenia mesta v najbližších rokoch v tejto nepochybne anávažnej oblasti dotýkajúcej sa asi každej rodiny?


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
anonym | 13-03-2011 19:54:20
Ale trafená húska zagágala. Žeby sused so 4 autíčkami pred činžiakom? :-)
Igor Lehocký | 13-03-2011 19:00:14
"jeseň" naučte sa pravopis, mudrci v...baní sa píše s mäkkým i.
jesen | 13-03-2011 18:47:34
mudrci v*bany
Miro | 11-03-2011 16:39:58
aj ja byvam na jesenskeho,a mame tu takeho pekneho suseda,ktory si parkuje 4 auticka pred cinziakom.co sa da s nim robit?nic,len to pekne spoplatnit.jedno auto zadarmo,ostatne platit.a je to vybavene
anonym | 11-03-2011 15:51:28
http://trnava.sme.sk/c/5796387/nove-parkovacie-miesta-problem-nevyriesia.html Piešťany detto
146 | 11-03-2011 15:03:06
Problém s parkovanim je aj na ulici Jesenského pri kotolni.
Ten činžiak Jesenského 54 až neviem kolko si dalo vzadu vziať kusisko trávniku aby sa tam mohlo spraviť parkovisko,lebo v predu je problém zaparkovať . Sme radi že sa to podarilo a máme tu parkovisko,lenže tu zase parkujú s ostatných činžiakov naokolo a potom my s nášho činžiaku nemáme kde zaparkovať.
Ako sa dá tomu zabrániť aby nám tu neparkovali s druhých činžiakov ved aj oni máju parkovacie miesta pred svojim činžiakom tak prečo si tam neparkujú ale prečo nám zaberajú naše miesta.Stačí ak sa prejde okolo tých činžiakov Jesenského ako je kotolňa o 20.00 a uvidíte ako sa tu parkuje STRACH A HRÚZA
nick | 11-03-2011 12:47:55
ak idem autom do mesta odstavím ho na jedno z väčších parkovísk a pobehám si mesto po vlastných od jednoty/LIDL na oba smery to nie je ďaleko. Naozaj ľudia sú pohodlný stačí sa pozrieť ako parkujú pred LIDL parkovisko po bokoch prázdne a pri vjazde (kde ani nie sú vyznačené státia) zaparkované autá že človek nevie vyjsť alebo vôjsť na parkovisko.
seredan | 11-03-2011 12:45:06
anonym 11-03-2011 12:28:59 suhlasim s tebou. Za firemne auta by sa malo vyberat parkovne. Len to by sa muselo dako na vedeni mesta domysliet. Ak si chce dakto parkovat s firemnym autom tak nech si to plati. Mesto zarobi a bude na dalsie parkoviska pre ludi.
seredan | 11-03-2011 12:43:04
aj na sidliskach by to bolo mozno lepsie s parkovanim, keby tam ludia neparkuju okrem svojho auta aj firemne. Firemne auta darmo zaberaju miesto obyvatelom danych ulic. Lepsie by bolo keby si firemne auta zaparkuju napr. pred Lidlom, Kauflandom, Kupelnom namesti a nezaberali miesta ostatnym ludom. Ale darmo, ludia su taky lenivy ze najradsej by si auta napchali az do vytahov.
anonym | 11-03-2011 12:28:59
Ak má rodina dve v lastné autá a ešte jedno firemné a parkuje pred činžiakom je načase, aby sa za jedno auto rodiny neplatilo , ale za druhé a tretie by sa parkovanie malo platiť. Veď niekto má len jedno auto a nemôže zaparkovať a iná rodina má obsadené tri parkovacie miesta a skúste to tomu sesedovi povedať, viac sa nepoznáte, nezdravíte.
Haha | 11-03-2011 11:38:08
Esteze mame take obrovske centrum :D jedna ulica a kon3ecna...a ani tam sa neda parkovat :D
Jozef | 11-03-2011 11:34:30
pokial nas nezadusila niklovka....
pravda | 11-03-2011 11:31:15
k tomuto by som podotkol len jedno za posledných desať rokov stúpol rapídne počet áut v našom meste.....ostáva len dúfať že sa nezadusíme.....
anonym | 11-03-2011 11:14:49
vzrastu ceny za prenajom parkovacich miest a garazi, pre niekoho dobra zprava a pre niekoho zla :-)
Igor Lehocký | 11-03-2011 10:49:30
Občan3, ak je to tak ako píšete, potom máte pravdu, mal som iba neoverené informácie. Každopádne ale problém na M.R.Štefánika ostáva nevyriešený. Cúvanie a otáčanie v tomto úseku cesty je žiaľ denno dennou realitou.
občan3 | 11-03-2011 10:42:57
pán Lehocký, asi máte zlé informácie, lebo mesto nebolo proti urobeniu parkoviska pred SLSP. Parkovisko stopol dopravný inžinier z Dopravného inšpektorátu GA, ktorý usúdil, že šikmé parkovanie na tomto mieste v Seredi nebude, lebo údajne nevyhovuje rozmermi a že vozidlá nemôžu cúvať do cesty I.triedy. len toľko. V centre je až moc parkovacích miest, ale ako tu povedal annym, ľudia chcú ísť s autom až do obchodu. Centrum parkovísk: Kaufland, Progres, Jednota, pred Dánym, Lidl, 2x Kúpelné nám. a všetky cesty v centre. V ktorom meste na takomto malom úseku máte viac parkovacích miest? Iné je so sídliskami. Napr. na Garbiarskej sa už 2 krát robili parkoviská a vždy sa zaplnia!! Rodina má 2 autá a ešte si zaparkujú aj firemné, tak prečo by mesto malo na toto doplácať. Ak by sa stanovilo platenie, potom by sme uvideli koľko vozidiel by ubudlo z parkovísk.
anonym | 11-03-2011 10:33:01
Presne tak, tá výkladná skriňa robí na ľudí, ktorí prechádzajú mestom, výrazný dojem. Celkom sa mi páči ako to vyriešili napr. v Šali. Urobili pešiu zónu a vyzerá to lepšie, pokojnejšie. Len si neviem predstaviť, ktorým smerom by v Seredi odklonili dopravu, keby sa z M. R. Štefánika stala pešia zóna. Vinárska asi nie, A. Hlinku tie žnie. A ostatné ulice už vôbec nie. :-)
Igor Lehocký | 11-03-2011 10:21:10
Najväčším problémom je vždy centrum každého mesta a tak je tomu aj v Seredi si myslím na ul. M.R.Štefánika, kde sa popri hlavnej ceste parkuje ako si každý zmyslí. Pred Lavazzou bola snaha od majiteľov vybudovať tu aspoň v rámci možností parkovisko s priečnym parkovaním, kde by sa vytvorilo maximálne množstvo parkovacích miest pre zhruba 15 vozidiel, žiaľ prekážkou ak mám dobré info, bolo mesto a tak tu parkuje pozdĺž hlavnej cesty niečo okolo 8 vozidiel. K čomu je dobré mať tie zašlapané akožetrávniky pred Slov. sporiteľňou neviem, alebo pred Lavazzou prázdne kamenné "črepníky", je to škoda podľa môjho názoru. Obdobné je to aj na druhej strane cesty s parkovaním. Je to podľa mňa škoda, že sa tomuto nevenuje pozornosť na MsÚ, ale snáď aj na to príde, len hlavná ulica každého mesta je "výkladnou skriňou" a podľa jej stavu si veľmi rýchlo urobia prvý dojem aj prechádzajúci vodiči a aj ľudia zo všetkých diaľkových autobusových liniek o tom ktorom meste.
annym | 11-03-2011 09:59:12
mozno keby ludia neboli tak lenivi, a na nakup do obchodu vzdialeneho 300 metrov isli peso alebo na bicykli, tak by bol aj cistejsi vzduch, aj viac parkovacich miest pri obchodoch, a navyse by neboli ludia taky tucny...
Zuzka | 11-03-2011 09:32:57
tak v tomto mate pravdu...v stredu okolo pol jedenastej vecer som sla cez Jesenskeho ul., ale to co tam bolo, bolo hrozne..auto parkovali dokonca aj na spomalovaci a okolo sudakov smetnych...a prejadzny bol len jeden "pruh"
no hruuuza :)

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign