Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

"Pán poslanec Fico, Danko, choďte už, prosím, dočerta." - Richard Stanke na námestí v Bratislave v predvečer výročia Novembra ´89

Miloš MajkoDátum17. 11. 2018 20:31:48TémaAktuálne témy

Ešte jeden návrat k včerajšiemu večeru na Námestí SNP v Bratislave. Podľa mňa pocity prítomných najlepšie vyjadril Richard Stanke.

,,Stretli sa nás tu tisíce, ale ja sa dnes prihovorím tým, ktorí sú niekde inde. Pán Fico, Danko a vám podobní, choďte už, prosím, dočerta. Nechajte nás slobodne dýchať a nechajte nás slobodne žiť a hlavne, dajte preč svoje špinavé ruky od týchto mladých ľudí. Títo ľudia si zaslúžia obdiv. Robia veci z presvedčenia aj napriek nepohodliu, vlastnému času a vašej šikane. Robia to z vlastného presvedčenia, lebo chcú žiť v lepšej krajine.

Vy však útočíte zo strachu, lebo nechcete žiť aj so svojimi susedmi v base. Vy už presvedčenie nemáte, máte iba strach. Vaši prisluhovači týchto ľudí nazvali štence. Tiež sme boli štence v novembri ’89, keď sme stáli na tomto námestí. A takí istí ako vy, pán Fico, sa nám vyhrážali, že nedoštudujeme, že nás platia imperialisti a že nás organizuje Slobodná Európa. Tá istá situácia ako dnes. Len imperialistov nahradili vaše bludy o Sorosovi.

Vaša snaha rozdeliť spoločnosť a obrátiť hnev na nás je odsúdená na prehru. Rovnako ako pred 29 rokmi. Jediné, čo dosiahnete, je ešte väčšia hanba pre vás a ešte väčší marazmus, ktorý do spoločnosti vnesiete.

Váš kapitán Danko, ktorý nie je schopný z vlastnej hlavy napísať ani rigoróznu prácu o verejnej správe, dnes blúzni o Orbánovi a posiela pätolizačské fotky z Ruska.

A vy sám, pán Fico, namiesto pripomenutia vzniku Československa si s rovnakými ako vy idete pripomenúť revolúciu na Kube. Stratili ste kompas a súdnosť. Celá tá vaša partička, ktorá si ešte stále vznešene hovorí koalícia.

Ten, koho ste ako novú tvár inštalovali do pozície premiéra, sa niekde motá, akoby nechápal, čo sa deje. Za pol roka sme od neho nepočuli vetu, ktorá by stála za to. Haló, pán premiér Pellegrini, kde ste? Spíte? Pán predseda Bugár, nevadí vám, že ten jediný titul, ktorý vášmu predsedovi parlamentu zostal, získal podvodom?

Vy, ktorí si tak ctíte rodinu, nevadí vám, že voči týmto mladým ľuďom niekto nasadí elitnú policajnú jednotku? Ako to vysvetlíte ich rodinám? Ctená vláda, svoj čas ste premrhali a stratili ste legitimitu vládnuť. Kde je tá vaša hrádza proti extrémizmu? Veď vy sami sa stávate extrémom. Vaša moc sa opiera o milosť a nemilosť kotlebovcov a im podobných postavičiek, trolov, ktorí s mizernou gramatikou sotva dokážu napísať Na stráž.

Myslíte si, že nás treba platiť za to, že vám tu na námestí povieme, že stačilo a choďte už preč? Robíme to z presvedčenia a zadarmo. A každým ďalším vaším verejným vystúpením len potvrdzujete, že to robíme správne. Kopete okolo seba ako zdochýnajúca kobyla a do tejto agónie ťaháte celú túto krajinu. Pán poslanec Fico, Danko, choďte už, prosím, dočerta."

Zdroj: FB

Fotka Mikuláša Sliackeho.

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
gulak | 20-11-2018 11:31:06
A,ake hodnoty by mal Slovensku priniesť nový prezident,v prvom rade by mal svojím správaním ukázať za koho kope..a za koho kope tzv.nekanditat,či potencionalny kanditat Lajčák,je zaujímave,že v prieskumoch ma akože vyše 40 pecent,pričom realne pre Slovensko,ako karierny diplomat neurobil zhola nič..
Pre s.i.n | 20-11-2018 09:10:45
Prepac,ale tebe sa to bude zrejme tazko vysvetlovat ked si to doteraz nepochopil
Vsetko je to o hodnotach, ktore ty ako osoba prinasas do splocnosti
pre inych.. nielen pre seba
s.i.n. | 19-11-2018 17:46:28
Áno, žijeme veľmi zvláštnu dobu. Plnú osobných útokov bez dôkazov, bez trestu (až na výnimky). Kecy | 19-11-2018 08:08:08 to veľmi dobre vystihol. Mám VEĽMI ĎALEKO od toho, aby som fandil Ficovi a jeho pritakávačom. Ale iniciatíva "Za slušné Slovensko" je len ventilátor, ktorý rozdúchava v spoločnosti vášne nenávisti a orientuje ich jedným SMERom.. Mali by sa každý večer pozrieť do zrkadla. Určite by im to pomohlo.
Už pár týždňov frčí v médiách anketa "Najväčší Slovák". Čo je to za hovadina? Keď chcem niečo (niekoho) zmerať, či porovnať, musím na to použiť nejaké merítko. Hovorí sa tomu kritérium s presne stanovenými pravidlami. A dajú sa vôbec také nastaviť? V spoločnosti, ktorá sa bráni už skoro 30 r. poznať pravdu o svojej histórii, históriu svojho vlastného národa. Prečo nám musia zo zahraničia našepkávať, aký ten "najväčší Slovák" má byť? Obchádzanie posledných ročníkov stredných škôl (potenciálni voliči), posadiť sa v triede či posluchárni na katedru a hompáľať nohami s príhovorom v móde breinwashing, to je úloha prezidenta? Takto má vypadať slušné Slovensko?

P.S. "Nazor | 19-11-2018 08:42:06" rád si nechám vysvetliť pojem "negatívna energia" ktorý si tu použil, prípadne "pozitívna energia" Nie si sám, čo tento fyzikálny, ale aj filozofický nezmysel používaš.
Jozef | 19-11-2018 12:29:34
kto, ja, alebo ten dolu?
Pre Jozef | 19-11-2018 09:57:35
Si cynik 1.kategorie a to je presne to o čom ten pán. alebo pani pisal(a).
Nazor | 19-11-2018 08:42:06
Pre chamrad
Z toho tvojho clanku vyplyva ze vsetci sme chamrad okrem teba
Do toho clanku si dal viac negativnej energie ako rozumu
A to je źle
Budme mudri a dobri v rovnovahe
Jozef | 19-11-2018 08:22:27
vole, to uz chce ozaj matros, nazvat hento novinarmi....
Kecy | 19-11-2018 08:08:08
Väčšina zažila "zamatovu" revolúciu,
tí všetci musia poznať nebotycny rozdiel:
Vtedy - sa nedalo nič, max.vyjst na námestie, byť vyhodený z prace a ísť sedieť - za politický názor.
Teraz - sú SLOBODNE Voľby - štátne, komunálne, európske.
Máme aj "referendum" to si treba vybojovať, lebo je nefunkčné..
Inak kecy bez nároku..,
Samozrejme majú plné právo vykrikovať, ale nech si nedovoľujú tlacit druhým nahubkovy zákon!

Ale čo sa týka "slušných ľudí":
- prečo táto partička straníkov kadrovala slušných kandidátov na primátorov, pričom "slušný" mohol byť pre každé mesto len jeden - (ne)prekvapivo servilný za "Progresívne Slovensko"?
- prečo sa slušnosť nevyžaduje voči VSETKYM politickým činiteľom? Koľko výziev na slusnost bolo adresovaných hlave štátu? Prečo žiadna ?
- Kde je tá úcta k slobode slova, kolegialite novinárov, rešpektu a účte aj voči inému názoru?
Prečo tam mal zakázaný prístup novinár?

Prečo ďalší novinári môžu byť perzekvovany za tichého súhlasu mediálnej väčšiny (Dano, Rostas - domová prehliadka NAKA so samopalmi v rod.dome ráno za účasti detí)?

Toto je "Slušne Slovensko"?
Rovnaká chamrad, formálne vyznavajuca ine hodnoty,
Akceptujú neprípustné spôsoby voči svojim oponentom, cenzurujuca "nenávistné prejavy",
rozumej kritiku na "svojich"

Toto je ta alternatíva???
Ďakujeme, neprosime!!!
Fanklub rozmýšľajte..
Halo | 19-11-2018 05:35:34
Kedy budú volby?Ja osobne nevidím rozdiel medzi Ficom a Matovicom,medzi Dankom a Sulikom.A ešte Kolár a Bugár.Protest na uliciach je tiež známka demokracie,dobre že sa ľudia hlásia k demokracii.Na zmenu vlády si však musia počkať do volieb,Aj to je známka demokracie.
konečne to niekto | 19-11-2018 05:24:42
povedal nahlas a z tribúny. Stanke, máš môj obdiv.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 18-11-2018 19:41:58
Pre Majka | 18-11-2018 19:34:08 | - viceprimatora si zpomedzi poslancov vybera primator.

Viceprimator bol, je a bude jeho vizitkou...
Pre Majka | 18-11-2018 19:34:08
Kto bude viceprimátor? Ponúkne to Tomčányi Irsákovi alebo Hanusovi? Mali najviac hlasov. Alebo zasa bude ten prisluhovač?
Pre mudrlant | 18-11-2018 19:23:32
...Slováci sú strašne *****ý, sprostý, tupý, nevzdelaný, zakomplexovaný národ. A teraz do mňa všetci hrdí vlastenci, ktorí ani len neovládajú základy svojho materinského jazyka :) .... Nauc sa ho sam. Nominativ MC je s makkym i.
Pre seredan | 18-11-2018 19:18:38
Mat tvoju gramatyiku, zakopem sa hlllboko a cusim tam... Inak len tak mimochodom. Zabudli sme na nasu domacnost. Volby vyhral Tomcanyi. Ale kto bude viceprimator? Vie to niekto? Podla Boha a pravdy by mal byt poslanec s najviac hlasmi. Nie? Alebo zasa bude ta tlchuba 100 rocna? Martin, to snad nedopustis. Alebo uz vie tolko, ze inak nemozes? Tak ako?
Odpoveď | 18-11-2018 18:42:10
Martin,Martin ,
Uľavil si si, pourážal,už si spokojnejší?
Blažení ľudia duchom chudobní...
Však?
Martin | 18-11-2018 18:18:50
Majko a Stanke sú buzeranti a slniečkári
gulak | 18-11-2018 17:12:59
Da sa povedat,ze sme celkom unikatny narod..mafisticke politicke korporacie tu kradnu v priamom prenose, v telke bez zacervenania trepu o tom,ze im ide,len o blaho obcana,ze treba vykorenit korupciu..za prezidenta chcu smeraci nasadit cloveka,ktory v zahranici kope,len za seba a Slovensko mu je ukradnute,ale vo volbach bude asi zase okolo 25% hlasov,to nevymyslis..
Mudrlant | 18-11-2018 16:03:05
Ty tu hovoríš, že dôležitý je obsah a nie forma, ale strašne sa tu všetci "slušní ľudia" pozastavujú nad tým, že prejav na proteste mal Stanke a vraj je jedno, čo povedal, podstatné je, že je teplý a nemá pravo sa vyjadriť. Neviem, či aj používate rozum ľudia, ale už len z tejto diskusie je jasné, že Slováci sú strašne *****ý, sprostý, tupý, nevzdelaný, zakomplexovaný národ. A teraz do mňa všetci hrdí vlastenci, ktorí ani len neovládajú základy svojho materinského jazyka :)
seredan | 18-11-2018 15:13:13
Odkaz 18-11-2018 14:26:35 tvoji rodicia musia byt s teba riadne smutny :(. Nevenujes sa obsahu ale gramatickej chybe. Ale nevadi, jednoduchy ludia ako si ty na viac nemaju, lebo pochopit vyznam dakeho textu je nad tvoje sily. Uprimne ta lutujem, ale tak aspon je pre teba zivot jednoduchsi ked sa nemas cim zamyslat :)
Odkaz | 18-11-2018 14:26:35
Sereďan,sereďan ty si ozajstny sereďan
Hlupucki ludia su s makkym ,i,
Hlupy ako ty je s poriadne tvrdym y
seredan | 18-11-2018 10:35:17
Ja sa len divim aky su ludia hlupucky. Idu na akoze daky protest kde vystupuju akoze zadarmo kadejaky herci. Trapne divadlo, nic viacej. Ked uz chcu "slusny ludia" zmenit Slovensko k lepsiemu preco na proteste nevyzvali Kisku aby odstupil? V demokratickej a slusnej spolocnosti a pravnom state by uz davno prezidentom nebol. Ved ten clovek narobil tolko spinavosti a taku hanbu Slovensku ako ziadny iny prezident pred nim. Preco nevyzvali Sulika aby odisiel s politiky zato, ze sa stretaval s Kocnerom a daval spehovat vlastnych ludi? Preco nekricia nech zmizne z politiky Galko, ktory odpocuval novinarov, ktory rozpredal samopali a dasie vybavenie armady za smiesne peniaze? Kde su ti "slusny a poctivy ludia", preco nikto toto nevidi na protestoch a preco nepouzivaju rovnaky meter na kazdeho politika ci zo Smeru, SAS, OlaNO.... Nie som zastavac smeru ale nepaci sa mi ako nasilu chce niekto uchmatnut moc. Spinavosti robia jedny aj druhy. A iniciativa Slusne slovensko urcete neni slusna. Hraju sa na slusnych a pritom novinarov, ktory im nepasuju a nepatria do ich propagacneho stada vyhadzuju spred podia. to je ta ich slusnost?
takže | 18-11-2018 09:42:08
tento buznoš tu bude rozdávat rozumy?to už kde žijeme.
Anonym | 18-11-2018 07:37:17
Nie som si isty, ci to vsetci robia len z presvedcenia.
Halo | 18-11-2018 07:06:15
Ľudia,veru neviem,či je to také jednoduché,jedni sú zlí,a tí druhý velice dobrý a spravodlivý.
Slušný občan | 17-11-2018 23:30:49
Pokiaľ je Stanke nová tvár slušného slovenska tak to rovno na demonštrácie chodiť v latexe s holým zadkom aby človek zapadol. Kalmus, Stanke alebo Matia z B-complex hovoria za všetko
Lolo | 17-11-2018 23:26:45
Jozef ale aj premiéra máš teplého. A to ti nevadí?
StingRay | 17-11-2018 23:10:06
Hybaj do matere, Jozef.
Je jedno kto to povedal, trebalo aby to niekto povedal.
Konecne to niekto povedal na plnu hubu.
Vela nas je takych, co by to aj povedali, ale nemaju nato gule. Stanke ich ocividne ma.

Chapem, o co ti ide, ale ked tie gule ma Stanke, tak potom je niekde u ostatnych chyba, nie u neho..
jozef | 17-11-2018 21:46:45
Keby to povedal niekto iní tak to beriem, ale teplý?

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign