Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Tyrana najprv dostala do basy a následne sa k nemu vrátila

Iveta TóthováDátum06. 01. 2012 10:02:37TémaIné
24

Bol máj 2011. Do bytu, v objekte Domu kultúry, ktorý sa v zime využíva ako nocľaháreň pre bezdomovcov, sa práve sťahovala pani Smädová so svojimi piatimi deťmi. Už si spomínate ? Matka, ktorá so svojimi deťmi utiekla od svojho manžela, ktorý ju týral. Na jej udanie bol uväznený. Nasťahovala sa do podnájmu, ale nakoľko nájom nevládala platiť, majiteľka bytu ju vyhodila na ulicu. Matka s piatimi deťmi a ich babkou sa ocitli v situácii, kedy boli nútené spať dve noci pod holým nebom. Nevedela ako ďalej a už bola rozhodnutá dať deti do detského domova, aby bolo o ne postarané. Poslednou záchranou bol Mestský úrad, kde jej okamžite podali pomocnú ruku. Dostala ubytovanie, vybavili jej peňažné dávky z OČR a možno aj vďaka reportáži, ktorú sme priniesli sa našlo množstvo dobrých a ochotných ľudí im pomôcť. Denne nachádzali pred dverami tašky s ošatením, hračkami, jedlom..našiel sa aj človek, ktorý pani Andrey Smädovej  sprostredkoval prácu.  Zdalo sa, že sa pomaly ich osud obracia k lepšiemu.

Bol október 2011, kedy sme sa s kamerou do bytu v objekte Domu kultúry vrátili. Bol to deň veľkého sťahovania. Pani Smädová si našla riadny podnájom a práve sa sťahovala do trojizbového bytu, vhodného na výchovu jej piatich detí. Mestský úrad opäť pomohol a zabezpečil auto na prevoz vecí. Matka pani Smädovej nám plakala pred kamerou a ďakovala všetkým dobrým ľuďom, vďaka ktorým sa dostávali z najhoršieho.  Deti chodili do školy, do škôlky, pani Smädová do práce a za pomoci svojej matky mohla všetci začať nový život.

Bol december 2011.  Pani Smädová zahodila všetko dobré, čo sa jej dostalo. Nechala  zamestnanie a podľa našich informácii od septembra nemá  vyplatenú ani materskú školu. Zahodila šancu na nový a lepší život. So štyrmi deťmi sa vrátila späť k svojmu manželovi - tyranovi. V byte nechala len svoju matku s najstarším synom, aj so všetkými vecami. Tá samozrejme nemá prostiredky na platenie nájomného. Čo bude so starou mamou, nám  zostáva otázkou nezodpovedanou.Možno to bola láska, ktorá jej našepkávala dať mu ešte jednu šancu. No dať takúto šancu človekovi alkoholikovi, tyranovi - človekovi, pri ktorom deti nepoznali čo znamená slovo " domov " je na uváženie.

Najviac asi trpia deti. Deti, ktoré sú naozaj nádherné. Ale osud sa s nimi kruto zahral. Keď sa už konečne mali cítiť ako ostatné deti a prežiť krásne Vianoce, opäť sa ocitli tam, odkiaľ už raz unikli. Smutné. Vynára sa otázka, oplatilo sa tejto žene pomáhať ?  Oplatilo sa vyvíjať úsilie a energiu každému, kto jej podal pomocnú ruku ?  Keď sa na to pozrieme, je to zneužite pomoci mesta.  Jedno je ale isté, ak bude potrebovať pomoc aj nabudúce, v našom meste sa pomoci dočká asi ťažko. Ostáva len veriť, že tie krásne detičky ak dospejú, budú viesť normálny, šťastný život. Zo srdca im to prajeme.

---

fotografie sú z obdobia mája a októbra 2011. Tu nájdete aj články, kde sme sa na pani Smädovú Andreu boli pozrieť aj s našou kamerou.

http://www.seredonline.sk/clanky/matka-chcela-zo-zufalstva-svojich-pat-deti-umiestnit-v-detskom-domove/

http://www.seredonline.sk/clanky/osud-matky-s-piatimi-detmi-ktora-pred-casom-spala-dve-noci-na-ulici-skoncil-so-stastnym-koncom/


Fotogaléria k článku:

24
Autor: Miloš Majko
24
Autor: Miloš Majko
24
Autor: Miloš Majko

Zobraziť všetky fotografie
24
Autor: Miloš Majko
24
Autor: Miloš Majko
24
Autor: Miloš Majko

24
Autor: Miloš Majko
24
Autor: Miloš Majko
24
Autor: Miloš Majko

24
Autor: Miloš Majko
24
Autor: Miloš Majko
24
Autor: Miloš Majko

24
Autor: Miloš Majko
24
Autor: Miloš Majko
24
Autor: Miloš Majko

24
Autor: Miloš Majko
24
Autor: Miloš Majko
24
Autor: Miloš Majko

24
Autor: Miloš Majko
24
Autor: Miloš Majko
24
Autor: Miloš Majko

24
Autor: Miloš Majko
24
Autor: Miloš Majko

Skryť všetky fotografie

Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Jozef | 08-03-2017 12:21:43
co myslite, ide o tych istych?
http://www.sered.sk/data/spravy_pdf/20170307171026.pdf
Katka | 07-01-2012 18:02:29
Hovorí sa, že nikdy nevkročíš dvakrát do tej istej rieky, ale pokiaľ toho človeka máš naozaj rád, vkročíš tam toľkokrát, pokiaľ sa neutopíš.Nemôže ísť v živote všetko podľa toho, ako to chceš, ani sa nedá mať všetko, čo chceš a tiež sa nedá vyhovieť každému, pretože netočíme film, ale žijeme život.....
.... | 07-01-2012 17:40:05
Myslim si ze pomoc takymto ludom by mala byt nezistna a to ako sa potom rozhodnu je len a len ich vec...predsa ma s tym muzom deti...a krv nie je voda...aspon pre niekoho a deti miluju svojich rodicov aj ked nie su dokonali aj ked maju tazsi zivot ale ako pisu o detoch ze su dobre vychovane a pod...len bezcitny arogantny netvor by chcel zobrat matke deti..hlavne ked sa o nich stara..a ako sa stara.....:nechodia spinave,nie su na ulici...kazdy by sa mal poobzerat pred svojim prahom!!!!Mam pocit ze jej konanie bolo zverejnene len aby si na nej ludia mohli ulavit...je to maximalne neeticke..!!!
fero | 07-01-2012 12:50:43
najstarší chlapec tejto panej chodí do triedy s mojim dieťaťom, je to zlatý poslušný chlapec, rád číta, krásne rozpráva, je mi ho hlavne ľúto,dobre sa učí. Kvôli nemu a tým deťom bolo dobré pomôcť rodine, Hlavne by ma zaujímalo stanovisko matky, prečo odišla. V článku sa píše, že údajne podľa našich zdrojov. Ostáva mi len dúfať, že sa vráti a deti budú mať aspoň kde bývať, keď už nič viac.
1111 | 07-01-2012 10:30:46
poznám tuto pani spomínam si na to ako sama povedal, že radšej niečo vykoná svojim deťom ako by mali z nich vyrásť taký ľudia ako je jej manžel čo bije svoje deti ženu potom o čom je tato pani presvedčená keď
urobila takúto vec vrátiť sa k tyranovi tiež nebude asi v poriadku
tiež Andrea | 07-01-2012 08:18:01
Na svete existuje toľko možností vysvetlení!!!! No každý si vyberáme to čo sa k nám hodí. Život ma naučil neodsudzovať a neposudzovať ľudí, lebo niekedy aj tá najabsurdnejšia vec aká sa mi zdala byť, mala aj iné vysvetlenie, iný zmysel. Tak troška na oživenie tejto pochmúrnej diskusie: Mala som kamarátku, ktorá milovala, keď sa jej tatko opil. A vždy som sa jej pýtala, prosím Ťa, čo už len môžeš milovať na opitom človeku. A ona na to: vždy keď je tatko opitý, tak rozdáva peniaze! :)))) Tak ozaj niekedy sa aj ten alkohol nespája len s agresiou, ale existuje, resp. existovala aj takáto možnosť....
pre tiez andrea | 07-01-2012 07:43:14
Prosím Vás nikto o tomto človeku nevie, čo prežíva, tak ju prosím nesúdte!!!
zeby nedostatok bitky,alkoholu ci nieco ine??
diagnoza | 07-01-2012 07:34:57
Stačí na nu pozrieť-alkohol a nič nerobenie,to ju asi priťahuje k manželovi,takže oni sa nikdy neopustia.Vždy vravím,že ľudia si môžu za spôsob života a preto radšej podporujem UTULOK,kde sa vám vráti láska....
tiež Andrea | 07-01-2012 07:05:46
Niekedy ozaj nemá zmysel pokračovať v takýchto diskusiách. Odsúdili ste ženu na základe vašich obrazov a podľa Vás je táto žena predurčená k záhube. Už žiadny lepší život, žiadna nádej... "Videl som ju v parku s cigaretou, videl som ju udrieť dieťa........... lebo nikto okrem nej nefajčí, nikto okrem nej neudrie svoje dieťa .... atď... Prosím Vás nikto o tomto človeku nevie, čo prežíva, tak ju prosím nesúdte!!!
mimusik | 07-01-2012 00:18:11
veru bezcharakterná žena..ktorá sa proste trhá za k.....t asi tak....
Janka | 06-01-2012 20:32:24
Aj ja som bola v prvých dňoch rozhodnutá, že rodine pomôžem, tým čo by ma napadlo zobrať z domu ale keď som ich zakrátko uvidela ako si tieto dve ženy sadli v parku na lavičke a začali fajčiť, tak mi odpadli od chuti. Sú aspoň obyvateľky Serede keď im tak mesto pomáha?
Emil Kornela | 06-01-2012 20:08:42
Táto pani je v našom okolí pomerne známa a môžem vám zaručiť, že v jej prípade šlo vždy len o dve veci, ktoré sú jej potrebné pre život - alkohol a pánska posteľová spoločnosť.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-01-2012 18:45:47
Janka, uprimne povedane, ludsky tam pasovala aj mne. Ale nie v pozicii admina.
JANA | 06-01-2012 18:36:54
Tá nadávka pani Petry mi tam tentokrát výborne pasovala!!!!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-01-2012 18:21:30
Petra K. | 06-01-2012 18:00:02 | - ziadam Vas, zby ste sa zdrzali pouzivania vlugarizmov. V opacnom pripade budeme nuteni Vase prispevky zmazat. Dakujeme.
Adela | 06-01-2012 18:14:46
Pre Petru:vy čitate,čo pišete,ved ja som pisala skoro to iste,že sa malo pomoct detom,to čo vy,ved pišete,že dufate,že sa ujmu urady deti.Ved to som aj ja pisala,keby sa to bolo riešilo hned,odobranim deti,tak to mohlo byt ine.Ved nechapem,davat šancu tym,ktori len špekuluju a o nič sa nestaraju,lajdakom.Ved sa museli niekde usalašit,pokym dobrotnik vyjde z basy a takym davame šancu a ta šanca je načo a pre koho?
Petra K. | 06-01-2012 18:00:02
v skratke: K viacerým komentom sa ani nedá vyjadriť, pretože zbytočne budem mrhať svoj čas ( radšej ho využijem lepšie). Čo sa týka matky ...úprimne, otvorene a bez servítky? Kus neuveriteľne bezcharakternej p***! Dostala prácu, byt, veci pre deti a ako sa odvďačila? Nechala prácu, byt,všetky veci a jedno z jej 5tich detí na krk jej matke ktorá sa oň nemá ako postarať?( zaujímalo by ma akou vylučovacou metódou si vybrala práve to ktoré jej nechala). Vy tu idete buď kázať čo vraví boh ( mimochodom už ste ho niekedy videli keď citujete jeho slová? slova vymyslenej mystickej osoby ktora existovala v kazdom state sveta vzdy v inom storoci ale vzdy s tym istym odpodstatnením? ale o tom potom, o tom sa už vyjadrili iný...) píšete tu že možno ju k tomu viedli nejaké nám neznáme okolnosti? Píšete že sa niekto chcel opekniť z MsÚ? prosím Vás ľudia spamätajte sa, dostala od cudzích ľudí novú šancu na život pre seba a svoje deti, a ako sa zachovala? p.Lehocký dobre píše: dvere MÚ od tohto okamžiku musia ostať pre túto pani zatvorené a tentokrát bez zľutovania.A tak to aj ostane, v tomto prípade už ostáva jediné-dúfať v to že sa detí ujmú úrady, pretože pri matke a pri jej mužovi nemajú dobrú perspektívu do života. A tí čo sa tu obúvate do toho že prečo sa jej pomohlo prečo sa nepomohlo jej deťom? Za prvé je to ich matka, a pokiaľ to nebudú riešit konkrétne úrady, mesto nezmôže nič. Potrebovali rýchlo pomoc a tá sa im dostala...ako to dopadlo za to môže jedine ona. Ďakujem
PS: Adela vy aj čítate po sebe to čo píšete?
Seredan | 06-01-2012 17:16:41
Odkial je ona?
Adela | 06-01-2012 16:21:39
Myslim si,že je to vaš sakramentsky problem.Ludia ju poznali a pisali ,čo to je za matku a poviem vam,nič dobre.Malo sa pomoct,samozrejme,som za,ale odobratim deti.Tu nejde o anonym,alebo nie,vas nepoznam,tak neviem posudit,či je to nick,alebo nie,tak ako vy nemožete posudit,kdo som ja,tak ani ja vas.A vôbec,tu sa komentuje uplne ine,ako to ,či je niekdo anonym,alebo nie.Ked niekomu došli argumenti,vytahuje sa toto.Pekny večer a prepačte,že som sa dotkla vašho mužskeho ega
Igor Lehocký | 06-01-2012 16:14:53
Vážená Adela.
Mám rád anonymov, ktorí oslovujú a kárajú podpísaných prispievateľov a ešte radšej mám ľudí, ktorí v máji 2011 vopred vedeli, že nanajvýš ľudské a nezištné rozhodnutie vedenia MÚ sa o pol roka minie účinkom a preto sa o ňom vyjadria tak, že sa tým chcel niekto opekniť. Je Vás škoda v anonymite.
Dať šancu, v máji 2011, týranej matke s piatimi maloletými deťmi na slušnejší život, nezištne, bez badateľnej ujmy v mestskej kase, bez osobnej ujmy ktoréhokoľvek zamestnanca MÚ, je podľa mňa vlastnosť slušného človeka. A ten, kto takéto konanie nazve iba snahou opekniť sa je u mňa OBER PRIMITÍV. Ak sa to týka Vás tak prepáčte, ale to nie je môj problém.
anonym | 06-01-2012 15:54:43
Myslím, že táto žena sa sama odpísala a zdiskreditovala v očiach verejnosti. Ale ak sa rozhodla, že návrat k mužovi je pre ňu viac ako bezkonfliktné prostredie pre deti, tak škoda reči. Nezaslúži si vôbec nič.
stania | 06-01-2012 15:06:40
sa to dalo cakat, mnohokrat som bola svedkom ako sa "vzorne" starala o tie jej deti ked byvali v kulturnom dome... deti boli takmer neustale bez dozoru na ulici a behali aj s tym najmladsim babatkom tu po sidlisku potom vecer ich zacala zhanat vyplieskala ich a bolo stale po detoch kricala a nehorazne im nadavala... a vraj milujuca matka, mala ich hned dat radsej do domova ako takto s k nim spraval, ale ked prisli kamery tak aka chuderka sa tvarila... radsej sa nebudem dalej vyjadrovat lebo mi je zle ked na nu pomyslim ako vyuzila dobrotu a ochotu ludi, su ludia v ovela horsej situacii tym treba pomoct...ona len vyuzila to ze sa ludia zlutuju nad hrstkou nevinnych deti....
anonym | 06-01-2012 14:54:52
A možno už tyranom nie je....
anonym | 06-01-2012 14:50:56
Odjakživa platí, že deti sú najlepší "predajný artikel". Poznáme to z TV, keď treba vyzbierať peniaze na nejakú nadáciu. Detské tváre dokážu na ľudí zapôsobiť. Na začiatku tejto pomoci bol vraj starostlivosť o päť detí. Opäť to zabralo, MsÚ a ostatní ľudia pomohli. Ale skutočne išlo tejto žene o dobro jej detí, keď sa vrátila k tyranovi? Veľké trt !!! Pravda je asi niekde inde.
Adela | 06-01-2012 14:35:53
p.Lehocky,prečo nazyvate primitivom toho,kdo vyjadri svoj nazor?Vy ste vyjadrili svoj nazor a teraz vas mam nazvat primitivom ja? Nehnevajte sa na mna,ale moj nazor je taky,ako som napisala a za tym si stojim.Tej pani by sa pomohlo vtedy, keby jej zobrali deti a umiestnili v domove,kde by mali riadnu stravu a starostlivost a vychovu.Vôbec sa nepomahalo detom,ktore aj tak behali hladne po ulici a každy den sme trnuli,ti,čo tam byvame,že niektore zrazi auto.Tak ,ta pomoc bola asi taka.Stale si myslim a tvrdim,že to bola jasna ukažka soc. citenia toho,kdo došiel na taky napad,či sa to niekomu pači,alebo nie.Malo sa pozerat na deti,aby boli v bezpeči a nie vo vychove matky,čo sa ani vychovou nedalo nazyvat.Komu išlo o deti?Matke?Ktora sa vratila k človeku,ktory tyral deti?Detom by som nikdy nedala ubližovat,verte mi,preto navrat k nemu tiež nepoukazoval k chraneniu a pokoja deti.
I.D. | 06-01-2012 14:30:48
Správne je,že sa jej pomohlo,a že je taká aká je,nikto nezmení.Čudujem sa,že mala teplo,pocit bezpečia,lásku svojich detí,prácu,pomocné ruky od ludí a že to všetko vymenila za nejakého človeka,ktorý jej tento pocit úplne vymaže.Mne je luto detičiek...
anonym | 06-01-2012 14:06:54
Teraz rozmýšľam akú zásluha má ona sama na tom, že je v takej situácii v akej je. Vrátila sa k tyranovi. K tomu tyranovi, od ktorého pred časom odišla. Čo je to za ženu, ktorá sa dokáže vrátiť k mužovi, ktorý týral ju a jej deti? Takáto žena asi naozaj potrebuje občas po hube, lebo jej to evidentne chýba. Netreba ľutovať ju, nezaslúži si to. Ľúto mi je detí. Ak jej raz deti vyhodia na oči, že sa vrátila ku krutému otcovi, možno ju to zamrzí. Možno...
Obcan | 06-01-2012 13:58:49
Nieco z dnesnej doby:
K dobrim muzom sa idu zeny vyzalovat,k tim zlim zas vyspat.

Smrt a zeny nikdy nepochopim...
kika | 06-01-2012 13:42:46
súhlasím, že pomôcť sa malo v každom prípade. Je fajn, že mesto prispelo k tomu, aby sa mali lepšie. To, že sa pani rozhodla tak ako sa rozhodla my nezmeníme. Každopádne si myslím, že možno keby si pani tú pomoc alebo to čo dostala musela zaslúžiť inak by si vážila všetko čo mala. Takto sa jej všetko dalo na striebornej tácke, a nemusela sa veľmi snažiť o to aby sa mala lepšie. Cieľom niektorých občianskych združení nie je len pomôcť ale aj prispieť k náprave. Napríklad rozdávanie obnosených vecí, nemuseli by to dostávať ľudia zadarmo, ale dajme tomu za 30 centov, jedno euro a za vyzbierané peniaze by sa dalo kúpiť niečo pre ľudí či už postupne zriadiť nejaké komunitné centrum, nocľaháreň alebo veci podobné. (je mi jasné že to nepôjde hneď z jednej zbierky, taktiež je tu hrozba zneužitia, ale za pokus by to možno stálo) Alebo keď si aj veci nekúpia môžu pomôcť nejakou prospešnou činnosťou pre mesto... Takýmto spôsobom musia aj ľudia prispieť k tomu, aby niečo mali a vážili si danú pomoc.
Igor Lehocký | 06-01-2012 13:18:27
To, že zástupcovia MÚ v Seredi tejto pani pomohli v núdzi je dobré, ľudské a chvályhodné, v tomto predsa nemôže byť pochybnosť a iba primitív to môže postaviť do takého súvisu, že sa niekto z MÚ chcel týmto gestom iba opekniť.
Boli vykonané ústretové kroky preto, aby sa tejto pani s deťmi zlepšil život, všetky potrebné kroky s úmyslom pomôcť a za to môže byť každým rozumným človekom vyslovené iba poďakovanie.
Ako je vidieť, tá pani si zvolila evidentne opačné riešenie nie len pre seba, ale aj svoje deti. Myslím, že nie je potrebné zúfať, k čomu to teda bolo dobré, keď jej viac ako pomoc vyhovuje súžitie s tyranom. Dostala šancu, je svojprávna a budúcnosť si zvolila sama, ale dvere MÚ od tohto okamžiku musia ostať pre túto pani zatvorené a tentokrát bez zľutovania. Opakované ústretové kroky vedenia MÚ by boli v príkrom rozpore s morálkou a až potom by mohlo byť vyslovené vyjadrenie, že niekto na tejto pani získava falošný pocit sociálneho cítenia pred obyvateľmi mesta.
Michal Irsak ml. | 06-01-2012 12:59:48
To, ze sa pani vratila spat moze byt motivovane roznymi okolnostami. Je tazke to sudit takto zdialky. Najma pre nas, ktori nepozname konkretne detaily. Poznam dobre znechutenie, ktore pride vtedy ak ta clovek, ktoremu si pomohol, podal pomocnu ruku sklame. Ale otazka typu "oplatilo sa pomahat, vyvijat usilie e energiu" alebo tvrdenie, ze je to "zneuzitie pomoci mesta" su pre mna nemiestne, ba az nepochopitelne.
Preco vlastne pomahame druhym? Len preto, lebo nam ich je luto? Alebo je nam luto tych deti? Isto aj to, ale nemalo by to byt len preto, z lutosti. Pomoc ma smerovat k zmene (konkretneho cloveka, podmienok…). A to sa nepodari hned pri prvom pokuse (a casto ani pri tretom, stvrtom). Ludom treba dat vzdy novu sancu, aj ked tu prvu "spalia". Viem, moze sa to zdat naivne, nerealne… Ale je to pravdive.
Otazkou vsak zostava, co konkretne ma byt tou pomocou, aby to naozaj viedlo k zmene? A to uz treba vidiet pripad po pripade.
Dakujem mestu Sered za to, ako pohotovo poskytlo pomoc tejto pani a jej detom. Verim, ze tu sa to nezastavi...
miluj bezpodmienečne | 06-01-2012 12:44:55
Čo sme to za ľudia???? Pomôžeme niekomu a v zápatí očakávame, že bude robiť to a to, že sa bude správať podľa našich predstáv?! Pomôcť niekomu bez toho, aby niečo očakával je prejavom "bezpodmienečnej lásky". Pomohli ste ďeťom vecami, ktoré ste možno už viac nepotrebovali s pocitom, že im spravíte radosť. Tak si uchovajte tento pocit! To, že sa pani A rozhodla ísť takou cestou, je jej osobné rozhodnutie. Aj Ježiš povedal :" Milujte svojich nepriateľov"!, Ak odhalíte raz pravdu týchto slov, odhalíte podstatu bytia a už viac tu určite podobné články nebudú.
anonym | 06-01-2012 12:44:17
V Seredi si prenajala byt, potom neplatila, zostala na ulici v Seredi, tak musel pomáhať sereďský MÚ. Oplatilo sa nad ňou zľutovať? Veru nie. Sú ľudia, ktorí len využívajú a zneužívajú pokiaľ sa dá. Tam je každá pomoc márna. Dúfam, že do Seredi už nedokvitne, a tak isto aj jej matka Sereď opustí a odíde tam, odkiaľ prišla.
Adela | 06-01-2012 12:18:55
To je chore,obyvatelia upozornovali,že nie je všetko v poriadku ani s nou.Evidentne nie.Som zvedava,kdo sa chcel opeknit tymto činom,ved mame seredčanov tiež v takejto situacii.Zobrat jej deti a vyhodit ju na ulicu.
Erich | 06-01-2012 11:22:49
Pravdu povediac myslel som si že to takto dopadne. Sociálny systém v Európe je veľmi, veľmi zlý. Nemotivuje, naopak ubíja. Takáto situácia sa môže skutočne stať každému. Avšak bežný človek hľadá pomoc najskôr u rodičov, súrodencov, kamarátov, kolegov, známych. Ten, čo hľadá pomoc s ubytovaním na Mestskom úrade musí byť človek vylúčený z rodiny a kolektívu - a tam nejaký dôvod na to určite bol.

Nedávajte ľuďom bývanie, teplé obedy ani vreckové. Dajte im prácu - hoci len pozametať ulicu, natrieť lavičku alebo vytrhať burinu - to musí vedieť urobiť každý. A tieto benefity im dajte až keď prácu urobia, aby mali v mozgu jasné spojenie PRÁCA = LEPŠÍ ŽIVOT, pretože dnes tam je iba ísť sa vyplakať = lepší život.
Peter | 06-01-2012 11:00:24
a tu je to, že za dobrotu na žebrotu. Ak p.Smädová príde ešte raz s detmi do Serede lamentovať, že ju manžel zase bije, tak by som na nu kúpil veľký bič. Teraz by mala mestu zaplatiť všetky výdavky. Je to becharakterná žena.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign