Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

OZ POMOCNÍČEK zo Serede bude pomáhať chorým detičkám

24

O rodine Miškolciových sme už na našej stránke písali. Ich synček Tobias trpí vážnou diagnózou lisencefalia. Je to krásny jeden a pol ročný chlapček a  rodičia robia pre neho všetko čo je v ich silách, aby mu jeho osud zmiernili. Každý malý pokrok je výsledkom veľkej driny a ako hovorí jeho mamička Miška, každý pokrok sú také malé Vianoce. 

Postihnutých detičiek je ale v našom meste a okolí viac. Niektoré rodiny o sebe vedia, niektoré sa trápia s osudom sami. Mať postihnuté dieťatko si vyžaduje veľa - veľa psychickej ale aj fyzickej sily a na liečbu a rehabilitácie takýchto detí je potrebných aj nemálo finančných prostriedkov. A práve financie sa niekedy stávajú kameňom úrazu.  Aj zdravé dieťatko stojí rodinu množstvo financií no starostlivosť o postihnuté dieťa stojí oveľa viac. Niekedy to rodina nezvláda a nevedia ako pokračovať ďalej. Vtedy je dôležité vedieť, že existuje niekto, kto vie podať pomocnú ruku.

V uplynulých dňoch bolo v našom meste založené OZ POMOCNÍČEK, ktorého náplńou je pomoc práve takýmto rodinám. Založili ho tri obyvateľky Serede. Jednou je už spomínaná Michaela Miškolciová, druhou je Daniela Matušková ( mnohí ju poznáte ako fotografku )  a treťou je Ľubomíra Poláková. ktorá má dvojročnú dcérku Nikolku s diagnózou DMO.  Prečo tak učinili a čo je náplňou občianskeho združenia si už prečítate v nasledovnom rozhovore:

 

Prečo ste toto OZ založili a čo je jeho cieľom?

Prvotná myšlienka vzniku OZ bola jedna veľká náhoda, pri ktorej sa stretli tri mamičky rozhodnuté robiť dobrú vec, len nevedeli ako na to. Slovo dalo slovo a o pár dní už boli na papieri myšlienky, nápady, plány, stanovy... Dve z nás máme zdravotne postihnuté dieťatko a vieme, čo starostlivosť o takého drobca obnáša. Vieme, že „inak obdarené detičky“ ,ako ich my voláme, sa nenarodili iba nám. Mnoho rodín bojuje za svoje dieťa zo všetkých síl, i keď niekedy už aj z posledných. Práve týmto rodinám chceme poskytnúť pomoc, či už materiálnu, finančnú a ak to bude v našich silách aj psychickú.

Kto je členom OZ ?

Správnu radu OZ POMOCNÍČEK tvorí predsedníčka Daniela Matušková a dve ďalšie členky Ing. Michaela Miškolciová a Ing. Ľubomíra Poláková.

Chystáte rôzne charitatívne akcie, kde budete výťažky prerozdeľovať chorým detičkám, kto má nárok na finančnú pomoc ? Myslím, ako sa OZ dozvie o chorých deťoch, či vás majú rodičia kontaktovať a či budete preverovať napr. aj majetkové pomery.

Výťažky a sponzorské dary budeme prerozdeľovať na základe žiadostí, ktoré rodičia vyplnia. Žiadosť bude zverejnená a poskytnutá na stiahnutie na našej webovej stránke www.pomocnicek.sk. Rodičia budú vypĺňať tiež majetkové pomery rodiny. Ak sa však dozvieme o rodine so zdravotne postihnutým dieťaťom napríklad prostredníctvom www.seredonline.sk alebo iných médií, bude pomoc iniciovať my samy.

V týchto dňoch práve pripravujete prvé akcie, aké ?

O pár dní sa začne predávať kalendár na rok 2013. Kalendár sa skladá z fotiek našich prvých dvoch Pomocníčkov Nikolky Polákovej a Tobiaska Miškolciho. Preto bude výťažok z predaja rozdelený im dvom. No ak sa v budúcom roku pridajú k Nikolke a Tobiaskovi ďalší Pomocníčkovia, môžu predajom kalendára získať finančné prostriedky aj oni.

Ďalším projektom je 1. Vianočný benefičný koncert, ktorý sa uskutoční 17.12.2012 o 18:30 v DK v Seredi. Pozvanie prijali mnohí speváci a známe osobnosti, ktorým je naša myšlienka sympatická a prídu nás podporiť. Viac sa dozviete v promo videu.

http://www.youtube.com/watch?v=yQcKRXxXYB8&list=FLjFLw9VZXom8HMNQ108YUjw&index=1&feature=plpp_video

Výťažky budete prerozdeľovať chorým deťom, akým systémom ich budete prerozdeľovať?

Všetky vyzbierané peniaze budú vložené na účet OZ POMOCNÍČEK a prerozdelené budú na základe žiadostí. Vyzbieranú sumu ako aj spôsob prerozdelenia zverejníme na stránke.

Určite sa nájde veľa ľudí ochotných Vám pomáhať, kto s Vami môže spolupracovať a akú formu pomoci privítate ?

Prijímame pomoc v akejkoľvek podobe a budeme poctení spoluprácou s každým, kto nám podá pomocnú ruku.

Miška Vy sama máte postihnuté dieťa, Tobiaska, takže najlepšie viete posúdiť, čo obnáša starostlivosť o takéto dieťa ako po finančnej stránke tak aj po psychickej. Veľa mamičiek sa nevie vyrovnať s postihnutím svojho dieťaťa, sú mamičky, ktoré sú natoľko vyčerpané, že nevládzu. Pokiaľ sa na Vás obráti niekto o psychickú pomoc viete poskytnúť aj takúto formu pomoci ? Budete spolupracovať s odborníkmi aj v tejto oblasti ?

Ak to bude v našich silách, veľmi rada takúto pomoc poskytnem ako ja , tak aj Ľubka Poláková. Častokrát veľmi pomôže nájsť spriaznenú dušu s podobným osudom, tak ako som našla ja Ľubku. Máte sa s kým podeliť o tie maličké pokroky, ktoré sú pre rodičov zdravých detí samozrejmosťou. No pre nás je to tá najväčšia odmena za našu snahu a nekonečné cvičenie. Ako my hovoríme, mávame Vianoce viackrát v roku...

Čo sa týka odbornej pomoci, budeme sa snažiť nájsť odborníkov ochotných s nami spolupracovať.

Na sociálnej sieti ste založili stránku Pomocníček OZ, aké sú zatiaľ ohlasy ?

Za dva týždne existencie profilu na facebooku máme 305 priaznivcov. Tešíme sa aj slušnej návštevnosti našej webovej stránky www.pomocnicek.sk. Cítime podporu zo všetkých strán a to nám dodáva obrovskú chuť do práce a entuziazmus.

---

Zakladateľkám OZ POMOCNÍČEK želáme, aby sa im vo všetkom darilo. Aby sa im ich sen, pomáhať deťom, stal realitou. Lebo najkrajší dar je niekomu pomôcť práve v tej chvíli, kedy to najviac potrebuje...

---

AKTUALIZÁCIA : kalendáre na rok 2013 sú už v predaji na nasledovných miestach v Seredi: H-sport, Športclub ( fut. štadion), Novinový stánok v Kauflande, v Salóne Dolce Vita (svadobný salón oproti Lidlu )

 


Fotogaléria k článku:

24
Autor: ...

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
pre Pomocníček | 23-12-2013 22:02:13
V prvom rade chcem napísať aby to nebolo zle chápené : nemám nič proti tejto organizácii a držím jej palce v pomáhaní chorým a bezbranným detičkám. Chcem sa len opýtať : Prečo sú v tom druhom kalendári zase tie isté 2 detičky ako min. rok? Prečo sa teraz nedali zasa iné detúrence , ktorým by sa pomohlo? Neberte to v zlom, len sa pýtam. Lebo ved ked to dievčatko a chlapček mali svoj kalendár min. rok, tento rok by tam mali byť iné detičky a nie zasa tie isté plus 3 navyše. Ešte raz - nič v zlom, len sa pýtam. Prajem šťastné a veselé vianoce plné zdravia všetkým postihnutým detičkám a nie len tým. Vidíme sa na plese, ktorý podporím tak ako aj vaše ostatné projekty.
otázočka | 19-12-2012 11:49:49
Pán Majko a nejaké fotečky z toho koncertu pomocníček nie sú??
zlatučké detičky | 18-12-2012 19:08:22
určite si nezaslúžia taký osud. Myslím že v porovnaní s ochotou bežných občanov ktorí dokážu poskytnúť aj keď len symbolickú finančnú pomoc by bolo v tomto predvianočnom čase priam bombastické keby sa k nejakému nezištnému daru odhodlali aj Tobiasovi starí rodičia. Tie záplavy mundúrov predsa išli medzi poľovníkmi a rybármi ako teplé rožky a určite za viac ako kalendáriky.
krása :) | 18-12-2012 12:27:32
Bolo to krásne ..Síce mám málo rokov aby som tomu všetkému chápala ale keĎ som videla ako sa tie detičky tešia zo života začala som rozmýšlať že ako možu niektorí s prepáčenim debili drogovať a podobné veci ...čo by dali za ich zdravie tie malinké deťúrence ..bolo to krásne zorganizované aj keď som tam prišla viac menej len koli harichovi čím dlhšie osm tam bola tým som si začala uvedomovať že tých 5 eur išlo na krásnu vec a až ma zahrialo pri srdci ďakujem za krásny deň ..dúfam že bude takýchto akcii viac a viac :) Teším sa a Držím všetkým maimčkám palce ! :)Ste silný :)
Pravda | 18-12-2012 11:23:10
Prosim vás pekne nemáte náhodou prispievat a pomáhať takým ktorý to ozaj potrebujú? Včera na koncerte tá mamina čo si prišla po finančnú pomoc pre svoje dieťa, zo zlatým náramkom,zlatými prstenmi a zlatým náramkom to fakt tak potrebovala? Nechcem nič hovoriť ale takéto ženy ma priam iritujú,zlatom ovešaná vystúpi na javisko a preberie si peniaze? Hmmm pekné teda
Ach jaj | 25-11-2012 23:29:50
No kúpili sme si dnes kalendárik, ale forma akou nám ho predali ma až zarazila. Pýtali sme sa čo stojí ten kalendárik? A odpoved- môžete dať koľko len chcete,je to na vás koľko prispejete,ale bežná suma sú 3 eurá!! Tak to ma akože dosť zarazilo,tak nenápadne vás dotlačia k tomu aby ste im dali čo najviac. Až mi bolo blbé dať presne tie 3 eurá čo pôvodne stojí,kedže mi milá pani predavačka namiesto odpovede že 3 eurá ,najskôr tak okolkami a nenápadne tlačila že je to na mne koľko prispejem a až potom mi povedala sumu!! Neľutujem kúpu,ale hentak motať ľudí aby prispeli viac a viac ako 3 eurá?? Ved po tých rečiach je človeku až trápne dať len tie 3. Stačilo by povedať že cena je 3 ale prispieť môžme koľko chceme a nie tam motať hlavy aby sa ľudia cítili trápne príspevkom ktorý pôvodne chcú
Ivana D. | 08-11-2012 09:08:47
Samozrejme som mala na mysli výťažok už z benefičného koncertu,a spomínanú výzvu na ich stránke,aby si rodičia chorých detičiek podali žiadosť..Výťažok z kalendárov,pokial sú tam iba ich deti,si myslím,že je na ich rozhodnutí...poznám obe mamičky,denne s detmi cestujú bud do Pieštan,Dunajskej Lužnej,Banskej Bystrice a cvičia,plávajú a robia neskutočné veci s deťmi,ktoré človek so zdravým dietatkom ani nepochopí,pretože nemože vedieť,čo táto starostlivost obnáša.Z materských príspevkov moc peňazí nezostane a platy na Slovensku sú aké sú.Pokial výtazok z kalendara pojde Tobimu a Nikolke,myslím,že každé jedno euro bude využité iba na ich liečbu a ak sa zadarí,nebojte sa,dievčatá majú tak veľké srdiečka,že sa aj s týmto výťažkom z kalendára podelia....
Katka | 08-11-2012 09:08:26
Tak mne sa projekt veľmi páči a držím maminkám palce. To video je tiež super o to že tam je Mečoch ktorý je zo Serede a ja s Dávidkom sa do kultúrneho domu veľmi tešíme!! Dávidko sa už nevie dočkať :-D a ani vozíček mu nezabráni aby si to užil. Nikolka je šikula,krásna a držíme jej palce aby sa jej podarilo všetko po čom túži. Tobiasa nepoznáme ale tiež mu prajeme veľa zdravia a síl. &určite to bude stáť za to !!
Pre Ivanu D. | 08-11-2012 08:53:38
Treba si to poriadne prečítať.Ja som to tiež tak pochopil.Tam je napísané že výťažok sa rozdelí medzi Nikolku a Tobiaska a ak sa v BUDUCOM ROKU nájdu iné detičky ,tak potom sa to bude deliť aj medzi ostatných. Tak to do budúceho roku si to budú deliť 2 mamičky-zakladateľky.Mne je to osobne jedno,nezávidím im ich osud,držím palce a majú môj obdiv,ale predsa si nemôžu založiť združenie kde zbierajú peniažky a potom si to nechať len pre svoje detičky,či?Alebo to tiež nechápem??
Ivana D. | 07-11-2012 20:13:29
Veľmi dobrý nápad,dievčence tlieskam!!!!!Závidím vám elán aj vaše nadšenie pre dobrú vec!Ohlasy čo tu čítam,aj tie negatívne,ma prinútili k napísaniu pár viet.Mám tiež 30ročné dievčatko s DMO,a celý život bojujem sama s dcérkou.Keď bola maličká,mala som pocit,že som na všetko celkom sama,veru ani poradiť mi nemal kto.Určite vašu pomoc privítajú mamičky s chorými deťmi,budete im vedieť poradiť.Pre Líviu-na ich stránke je výzva,že sa môžu o finančnú pomoc prihlásiť rodičia,ktorí niečo potrebujú,a ako poznám dievčence Ľubku aj Mišku,nemysleli to tak,že výtazok pojde iba Tobinkovi a malej...Baby ak budete do vášho klubu prímať aj večné detičky po 15-roku života,prosím si prihláškuuuuuuu
Registrovaný Iveta Tóthová Iveta Tóthová | 07-11-2012 15:12:02
AKTUALIZÁCIA: kalendáre na rok 2013 sú už v predaji na nasledovných miestach v Seredi: H-sport, Športclub ( fut. štadion), Novinový stánok v Kauflande, v Salóne Dolce Vita (svadobný salón oproti Lidlu ). Cena jedného kalendára je 3,- €.
Daniela | 07-11-2012 14:01:15
Pre Janco :

My sme radi, ze stranku vobec mame( zadarmo), nepozerame nato, ze to nieje originalny styl...
Daniela | 07-11-2012 13:33:20
Zdravim Vas, kalendar je nas prvy startovny projekt, nakolko sme sa do toho pustili 3 obycajne maminy, dve z toho, kt. sa to tyka, bez sponzorov, bez skusenosti a plne nadeji Vam mozem zatial len povedat, ze je to velmi tazke. Pisat ziadosti, prosit, prevolat vela vela minut. "Sme na svete" mesiac a snazime sa zacat tak ako to je v nasich silach. Nejako sa zacat musi, my verime, ze sa to rozrastie a pomozeme casom aj inym rodinkam. No nebude to dnes ani zajtra. Vas nazor nam nieje ukradnuty, vsetko nas predsa posuva dalej. Ak to pojde ako mame v predstavach po skusobnom rocniku bude o rok kalendarik pre 12 deticiek.....Drzte nam palce aby to tak bolo )
Maminka Miska a Lubka by to urcite napisali krajsie ako ja ) ale nakolko je Miska v nemocnici uz par dni s Tobinkom ( a Lubka na cviceni s Nikolkou tak Vas len pozdravuju
Peter | 07-11-2012 10:13:51
Tiež vám držím palce,ale zároveň súhlasím s Líviou.No veru ved aj iné organizácie zbierajú peniažky a prvé zisky nenechávali svojím detičkám ale všetko hned prerozdeľovali už od začiatku a tiež mali postihnuté detičky
Lívia | 07-11-2012 10:03:53
Chcem vám popriať veľa šťastia a síl do toho projektu. No zároveň sa chcem spítať jednu vec:nezdá sa vám nefér , že prvé vyzbierané peniažky pôjdu len zakladateľkám?? Tým nechcem povedať že sa chcete nabaliť to isto nie, ale nemali ste počkať kým sa prihlásia rodiny,ktorým chcete pomáhať a potom to spravodlivo podeliť? Ved 3 eurá za kalendár nie je veľa , ale isto bude teraz veľa nadšencov a tým aj veľký zisk,ktorý by pomohol veľa rodinám hoci len 30 euro keby dostali,tak prečo deleno dva?? No neviem,tiež patríme do jednej organizácie, ale tá si najskôr našla rodiny ktorým chce pomôcť a potom začali zbierať peniažky a každý mesiac od nich dostaneme 100 euro! Tým chcem poukázať že je to veľká organizácia a má veľmi veľa rodín ktorým pomáha a dokáže poslať toľko eur a vy ste len dve(zatiaľ} ktoré si budú peniažky deliť.Máte pravdu, v Seredi je veľa rodín s chorým dieťaťom,no nie každá vás o to požiada , hoci by to potrebovala ako soľ. Ako chcete pomôcť takýmto rodinám? Na záver len toľko že naozaj je toto myslené len v dobrom hoci to tak nevyznie! Držím vám a vaším detičkám palce :-D
janco | 06-11-2012 08:28:20
Pozrel som sa na stranku a hnes som vedel ze som ju uz niekde videl: http://www.joomskins.com/viagranitti-j1-7-free-joomla-1-7-joomla-2-5-template
Janka | 06-11-2012 08:10:06
Vdaka za každú pomoc taýmto rodinám. Myslím si ,že náš štát úplne zabudol na takéto rodiny!!! Ak chcete dačo mať zo svojho postihnutého dieťatka musíme sa len sami starať!!! Čo pomáha a je dobré štat nepreplaca...I ja som matkou postihnutého synčeka a viem čo to všetko odnáša.Dakujem Vám ,že robíte dačo pre akéto rodiny!!! Držím Vám palce!!
Erika | 05-11-2012 19:57:11
Dobra sprava,držim palce zakladatelom "pomocnička",skvela myšlienka, aj u nas v meste mame

komu pomahat
Pomocnicek | 05-11-2012 13:43:30
Velmi pekne Vam dakujeme! Tesi nas kazde pozitivne pismenko od Vas )
anonym | 05-11-2012 10:42:53
OZ Pomocníček želám veľa veľa prispievateľov ktorí budú podporovať túto skvelú myšlienku PS určite sa stretneme na koncerte :)
anonym | 04-11-2012 18:37:23
Veľmi pekná myšlienka. Iste je v Seredi viac postihnutých detičiek a nešťastných rodičov, ktorí sa zrejme pripoja k zakladateľkám OZ Pomocniček a navzájom si budú odovzdávať svoje skúsenosti a psychicky sa podporovať. Držím palce.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign