Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

OZ: Odmeny, kontrola a diskusia s občanmi. A ešte poslancami nepodporená kontrola.

Miloš MajkoDátum21. 03. 2019 12:12:49Témaobec Šintava
200

Šintava   |   Znovu je potrebné oceniť, že rokovanie OZ v Šintave konané  28. januára 2019 bolo ozvučené a konalo sa v slušnej, nekonfliktnej a korektnej atmosfére. V zasadačke obecného úradu bolo dokonca teplo, čo za starostu Holičku bolo len snom ako poslancov, tak prítomných občanov. Stal sa zázrak?

Dôležitým bodom rokovania bolo odmeňovanie poslancov OZ a členov komisií. Poslanci prijali uznesenie umožňujúce poslancovi, ktorý sa odmeny vzdá, presmerovať túto na podporu projektov realizovaných obcou. Je dôležité, aby občania toto vedeli, poznali výšku odmien a následne sa aj pozreli na to, koľko poslancov vykonáva službu verejnosti bez nároku na odmenu.

Pri pláne kontrol kontrolórkou poslanec  Ing.PhDr. Ján Šimulčík, PhD. navrhol vykonanie kontroly "koľko finančných prostriedkov bolo použitých na platenie telefónu starostu obce, telefónne číslo  0908 765 393 v rozpore s uznesením č. 2/OZ 2007 za obdobie 2011 - 2018." Poslanec Šimulčík povedal, že si vyžiadal informácie od obce a nesedí mu tam niekoľko vecí, no počká na výsledok kontroly.

Do debaty sa okamžite aktívne zapojila kontrolórka  Vodrodyiová s obhajobou citujem "starosta počas obdobia mal paušálne výdavky a za 36 mesiacov prekročil dva alebo tri krát o pár centov". Poslanec Šimulčík kontrolórke trpezlivo a s pokorou povedal, že keď si pozrie uznesenie, to bude veľmi rýchle riešenie.

Následne sa ozval poslanec Roman Matušica a verejne sa vyjadril nasledovne: "Janko, my sme sa na jednej veci dohodli na jednej porade, že za rokom 2018 robíme jednu hrubú čiaru". (Videozáznam z OZ čas: 19:20) Obsah uznesenia podľa priznania sa priamo na OZ nepoznali nielen poslanci Matušica a Kavoň, ale ani  kontrolórka, ktorá sa však verejne vyjadrila s konkrétnymi číslami a tak predniesla tvrdenia nezodpovedajúce skutočnosti.

(k veci sme si priamo na OZ v súlade so zákonom 211/2000 Z.z. od Obecného úradu v Šintave vyžiadali  informácie, ktoré samotné potvrdili opodstatnenosť vykonania kontroly, ktorej vykonanie však cielene a účelovo minimálne dvaja poslanci OZ - verejní činitelia  na predmetnom rokovaní OZ zmarili).

Dôvody vedúce k úmyselnému nepodporeniu kontroly poslancami  a prečo hlavná kontrolórka Vodrodyiová verejne občanov, ako aj poslancov klamala, nám zatiaľ známe nie sú. Vzhľadom na následné vyjadrenia poslancov však môže ich konanie byť vnímané a vyhodnotené ako snaha a záujem zahladiť nezákonné konanie iného verejného činiteľa. Keďže sa ale jedná o verejné finančné zdroje, ide pre nich ako verejných činiteľov o vec vážnu.

Vzhľadom na mimoriadnu závažnosť vyjadrenia poslanca Matušicu,  poslanca Kavoňa a kontrolórky Vodrodyiovej a následné hlasovanie niektorých poslancov, o tomto bude vyhotovený samostatný materiál .

Komisie:  S obsahom prvej časti vystúpenia poslanca Kavoňa k zloženiu komisie plne súhlasím. Dokonca sa vyjadril, že je na nej ochotný "diskutovať do rána".  Následne však povedal, že jej predsedom odmieta byť, nakoľko  "z časových dôvodov" to nie je možné.  Žiaľ tieto jeho myšlienky vyznievajú iba ako nepodarená propaganda prednesená za účelom propagácia vlastnej osoby. Povedané inak - buď čas a záujem mám, alebo nie.  ;-)

Na konci rokovania OZ vyzeralo ako výbuch dlho spiacej sopky. Diskusia občanov trvala takmer hodinu. Občania otvárali témy ako holuby na streche školy, vývoz fekálií, voda a podobne. Diskusia po rokoch je správna, no možno dve či tri minúty na príspevok občana by boli postačujúce.

- - -

Je smutné, že napriek prítomnosti kamery víťaza (a jediného uchádzača)  "výberového konania" a nahrávaniu rokovania OZ v Šintave, je videozáznam aj z tohto rokovania OZ (videozáznamy vyhotovujeme pravidelne  a bezplatne resp. na náklady novín SeredOnLine.sk už 4 roky)  jediným reálne nahratým a zverejneným záznamom. Vysvetlí vedenie obce občanom  a odbornej verejnosti nezmyselnosť stanovených podmienok, resp. poslanec Kavoň ktorý   parametre nahrávania videa na internet do podmienok odporučil? Tak teda otázka pre pána poslanca položená verejne - viete už, "kde súdruhovia z NDR urobili chybu"? Ak nie nevadí, povieme si to v ďalšoim samostatnom článku.


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Skryť všetky fotografie

Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Ludo | 16-04-2019 20:05:33
plne chápem pani Královú,nikomu by sa to nepáčilo. Z roka na rok je celé stavanie mája hlavne o chlaste a s tým spojeným neporiadkom. Takzvaní regrúti slopú od božieho rána - to sa nedá bez toho zaobísť ? Nevraviac už o tom, že väčšina z nich nie je plnoletá. A kde teda stavať- čo tak cez cestu priamo v malom parku, v tom kde kedysi bola artézska studňa?
pre lodenicu | 16-04-2019 19:27:58
A ty si z akého stromu spadol? Pokiaľ ja viem lodenica je súkromným majetkom pani Tvarožkovej. Určite , ale nie som za , aby sa to robilo pri dome pani Královej. Treba vymyslieť nejaké iné riešenie .
Co takto Lodenica? | 15-04-2019 22:24:15
Preco nehlada Sintava riesenie - co takto Lodenica?
Je tam velky priestor a zmesti sa tam dost ludi!
pre máj.. | 15-04-2019 12:28:18
...nie je vôbec podstatné koho som ja svokra, vidím,že akákoľvek spojitost s Milošom Hrachom je pre niektorých ľudí v Šintave terčom nenávisti, závisti a zloby..čo Miloš Hracho viackrát urobil pre obec nie je podstatné,vidí sa len to,že sa mu darí,nikoho nezaujíma,čo všetko to obnáša..nech sa páči skúste si to..nabrať úvery,dať ľudom prácu..ale k veci..to či Máj bude na mieste ako minulý rok, ja neovplyvním..i napriek tomu,že som si dovolila,vyjadriť svoj názor,na ktorý mám právo,som sa stala človekom,ktorý ide o niečom rozhodovať..pani,ktorá bývala na tom mieste predo mnou,sa o dom nevládala starať,pred domom burina vysoká, na streche diery,tieklo jej do domu..teraz je tam dom,ktorý myslím,len opeknil ulicu..ano pozemok pred domom je obecný,ja som ho upravila na vlastné náklady,ale urobila som to nie len kvôli sebe,mala som pocit,že robím niečo dobré pre obec..to,že si ja i niekoľko ľudí myslí,že stojí na zváženie,či treba rozkopať upravený pozemok kvôli postaveniu mája,je správne..nikto nechce meniť tradíciu v dedine,to by som si nedovolila..budem sa opakovať,a napíšem opäť to isté čo na FB, treba si skúsiť prežiť tento večer a potom súdiť..nie je to len o rozkopaní upraveného pozemku,je to o absolútnej nevychovanosti zúčastnených chlapcov,podotýkam,že až do rána,ktorí vôbec nerešpektovali vôbec nič..de´N predtým sa tam dokončila zámková dlažba, ano na obecnom,ale za moje,a slúžiť má všetký, z jednej strany s prepáčením ogrcaná, z druhej strany povylievané červené víno, rozliaty guláš,omočený nový plot..o neporiadku po vatre,ktorú netuším kto dovolil,veď páliť na ulici nie je dovolené,ani nehovorím..celú noc som prebdela,a ráno preplakala..ak toto má byť tradícia, tak sa pridávam k názoru, aby skončila..p.suseda mi potvrdila,že toto tolerujú iba preto,že sa to ani zmeniť nedá,nakoľko tradícia!! najprv som varovaniam neverila,ale po zážitku z minulého roku som zhrozená..aby som aj uviedla na správnu mieru mladého muža,ktorý sa mi prišiel za chovanie všetkých ospravedlniť, k tomu len tolko, to sa ospravedniť nedá..treba sa chovať tak,aby ste sa nemuseli ospravedlnovať..nechám na každého nech si obraz dotvorí sám..a človek ,ktorý napísal,že starostka niekomu nadržiava,toho vyvediem z omylu,nenadržiava, ja vobec netuším ako rozhodla, ak aj rozhodne,že máj sa stavať bude inde,budem jej vďačná..lebo toto nie je žiadna tradícia, to bola obyčajná ožranpárty..!!a k tomu bytu,čo tu niekto spomenul,tiež len toľko,že vám nie je hanba,niečo také napísať,neviem kto ste,ale musíte byť veľmi zlý a závistlivý človek..Miloš Hracho s mojim májom nemá nič spoločné,ten ma iné starosti,ako sa starať do nevychovaných ľudí..s toľkou zlobou,čo je v tejto dedine som sa v živote nestretla,je to viac ako smutné..D.Králová
1.máj | 15-04-2019 09:10:34
To, že sa máj nebude stavať na tradičnom mieste muselo byť každému jasné už minulý rok. Ja by som sa na mieste tých mládencov na stavanie mája vykašlal. Nech si ho skúsia postaviť p. Hracho s pani starostkou.
Inak je to škoda. Na stavanie mája sa každoročne chodili pozerať ľudia aj zo Serede a okolitých dedín. A z toho miesta ho bolo pekne vidno aj z hlavnej cesty.
Pre Ktovie co jej slubili | 14-04-2019 22:23:44
Suhlasim s vami, je to velmi podozrive ako drzi Hrachovcom stranu, urcite za tym bude nejaky bytik pre jej deti...

Najnovsie nechce ani tradicne stavanie maja dovolit na mieste kde sa roky maj staval, mohla by byt rada,ze mladi maju odhodlanie dodrziavat tradicie ale my nedovolime to co sa ludom paci, hadajte preco? Je to pred domov Hrachovej svokry....
Riesitel) | 13-04-2019 18:51:26
Mili obcania! Nezda sa Vam smiesne, aby pokorny poslanec riesil telefonne ucty? V dnesnej dobe, ked mame pausaly za smiesne ceny!
Kde to zije? To sa nehambi otvorit takuto temu? Toto je najvacsi problem v Sintave?
Riesme zelen, pomozme obci. Kto sa dnes z poslancov zucastnil akcie v obci?
Poslsnci maju ist prikladom a nie riesit zbytocnosti a veci, ktore obec nikam neposunu napr. telefonny ucet!
Je to velmi smutne!!!
Ktovie co jej slubili | 13-04-2019 18:43:41
Ked pocuvate starostku a jej velmi uzku spolupracu so sintavskym developerom, nezda sa Vam, ze si brusi zubky na jeden bytik:)
Ved uvidime...:
Developer v Sintave | 12-04-2019 13:31:30
Choďte sa prejsť po Šintave Proletárska ulica, krásny les Vám zmizol
A že stává na svojom😁, v živote by mu životne prostredie túto skazu nedovolili “ legálnou cestou”
zdá sa | 02-04-2019 08:05:01
nikto nikomu nič nezávidí, každý nech si stavia koľko chce, ale na svojom.
Obcan | 01-04-2019 15:33:32
Ja by som sa na to vykaslal.V Sintave nieco robit,to je katadtrofa.Sa im cudujem tym Hrachovcom.
Pre pre zda sa.. | 01-04-2019 15:28:36
Pozajtra ti veznu dom a postavia namiesto neho parkovisko, taku sprostost mozes napisat??
Pre pre zda sa.. | 01-04-2019 15:28:35
Pozajtra ti veznu dom a postavia namiesto neho parkovisko, taku sprostost mozes napisat??
..pre zda sa | 01-04-2019 15:25:53
..ty si mal tiez nejaky navrh,ktory by bol pre prospech dediny?? A starostka ho odmietla,lebo mladi investori?? Ak len trepes s hubu, tak radsej nehovor nic..je jedno,kto co robi pre obec,len nech robi..ci lepsie rozpadnuty dom na prostriedku dediny?? Co sme to za ludia zavistlivi...vsak nech robia, budeme zit v krajsej dedine..kazdy z nas si moze nabrat uvery a zamestnat ludi a stavat v dedine...
Pre zdá sa | 01-04-2019 080803 | 01-04-2019 15:21:15
Asi je niekto niekomu niečo dlžný a dlhy sa musia vracať. Najlepšie z obecného veď to až tak nebolí. Dnes sú to parkovacie plochy pre nové súkromné bytovky a pozajtra?
zdá sa | 01-04-2019 08:08:03
že starostka si už vybrala a namiesto prospechu celej dediny privileguje len jednu skupinu mladých podnikateľov. Čo takto pozerať sa aj do budúcnosti a myslieť na všetkých obyvateľov, nie len na pár ľudí?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 30-03-2019 21:48:31
Verejne ospravedlnovanie ignorovania zakonov a podzakonnych noriem?
Anonym | 30-03-2019 20:59:58
Čudné problémy. Dnes je problém platiť paušál, vďaka ktorému môžem volať od nevidím do nevidím v rámci všetkých sietí?
občan | 30-03-2019 17:31:30
Len počkajte až začnú kontrolovať Vás, to budú šintavčania pozerať. Stojí mi rozum, predstavte si, že starosta telefonuje, vyjednáva akciu, jáj zrazu si spomenie, prečerpám rozpočet to má dotyčnému položiť telefón ? Bóže to je inteligencia, to môže povedať len pán Šimulčík, s titulmi pred i za menom, ako ich len získal, viete ? starosta nemôže pozeraťˇ%
občan | 30-03-2019 17:14:46
Pán Majko urýchlene, ale urýchlene navštívte očného lekára. Veď keď sa pozriete na vlastné fotografie všetci sedia v bundách a šáloch zdá sa mi že aj starostka Vám pokazila dôkaz, tiež má okolo krku kožušinu, asi jej nebolo teplo, vy ste určite načisto slepý. Vy čo ste mali oblečené? Určite Vašu povestnú bundu. Azda sa nehráte na detektíva Columba?!
Nebude dlho trvať čo sa prebudíte z ružového sna a uvidíte čoho je starostka schopná, vlastne neschopná!
občianka | 25-03-2019 09:54:35
Počula som že Holička si telefonoval koľko sa mu chcelo a protizákonne lebo porušil platné uznesenie zastupiteľstva.Že tam toho je veľa na trestný čin.Šimulčík chcel kontrolu ktorú Matušica a Kavoň odmietli že sa dohodli na hrubej čiare.Aj kontrolórka klamala.Majko zase jediný pred všetkými dal otázku a povedal pravdu.Znovu to tu musí čistiť novinár?Čo starostka prečo sa neozvala?A ostatný poslanci nie je vám hanba?To nevidíte ako tu je všade plytvané s našimi peniazmi?Pani kontrolórka hanbite sa!!!!Dnes je obecné zastupiteľstvo.Ak Majko príde znovu všetko necháte na neho?Ale jeho neplatíme,my platíme vás pani starostka a poslanci.Hanba vám!!!
Teply | 23-03-2019 10:40:16
Majko, ako tak pozeram na fotky, teplo bolo asi len vam-nakolko su vsetci v bundach a poslanci v saloch, neklamte stale.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 23-03-2019 09:10:39
ani mna | 23-03-2019 08:02:49 | - moj predpoklad bol teda spravny.

Ziadne vedomosti, ziadne skusenosti, len nazor.
zapad-vychod? | 23-03-2019 08:04:22
Ach boze,jak to nadavas oponentom?trollovia a tupci?vyber si!
ani mna | 23-03-2019 08:02:49
Nebavi diskusia.proste si vybehnite do sveta a uvidite,preco sa maluju kruhace na cesty..
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-03-2019 21:39:06
Co sa tyka kruhoveho objazdu pri krizovatke na Vinohrady nad Vahom - ak niekto povazuje za normalne zrovnopravnenie vyjazdu z Priecnej ulicky s tranzitom zapad - východ krajiny, tak skutocne nemam zaujem stracat cas s nim v diskusii...
tony pre jesitnost | 22-03-2019 18:16:04
chod sa pozriet do hlohovca co je to kruhac,kazdy den po 15,00h,silne kolony,casto krat az po dialnicu to je 1,5km.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-03-2019 17:46:57
jesitnost | 22-03-2019 17:38:57 | - asi vybehnem niekde mimo Sintavu a Sered obzriet si, ako to robia ini...

No a teraz vazne. Preco ich maju namalovane na ceste?
jesitnost | 22-03-2019 17:38:57
Vami lomcuje,pan majko.neni kde kusat,tak si najdete aj hodenu malu kosticku..pobavil ma vas prispevok o kruhovom objazde.vybehnite sem tam za hranice sintavy a uvidite,ze kruhak je najefektivnejsie riesenie na krizovatky.o akych kolonach to meliete? V anglicku maju kruhace namalovane na ceste..preco asi?
Obcan | 21-03-2019 13:20:04
V zapisnici je 20 diskusnych prispevkov x 3 minuty = 60 minut ak je vsetko aj zapisane.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign