Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

"Otázka je či mesto nejako bude riešiť dopravu" - pýta sa občan v súvislosti s výstavbou ďalších činžiakov

Miloš MajkoDátum10. 04. 2017 09:34:11TémaDoprava

Intenzita dopravy v meste je sústavne zvyšovaná a nároky stúpajú aj na počet parkovacích miest v blízkosti novobudovaných činžiakov. Je prirodzené, že výrazne stúpa vyťaženosť súčasných komunikácií a to sa nepáči obyvatelom žijúcim v bezprostrednej blízkosti novej výstavby, pri ktorej je opomenutá, alebo nedostatočne riešená  infraštruktúra zabezpečujúca dostupnosť a obslužnosť nových bytoviek.

Podnet obavatela mesta sa týka novej výstavby činžiakov v lokalite MEANDER.

lubo | 10-04-2017 09:20:40 | 
nemožem sa tohoto zasadnutia bohužiaľ s pracovných dovodov zúčastniť, ale bol by som rád, ak by padla na zasadnutí otázka ohľadom dopravy pri Meandri. Mesto dovolilo vybudovať ďaľšie krásne sídlisko, kde bude bývať 100 - vky rodín, toto sídlisko sa síce nepribližuje k fotkám, ktoré sme mali možnosť vidieť pre výstavbou, nie je tam ani fontána, ani park, zato je tam kopec nových áut. A tu je problém, ku ktorému smerujem. Pri odbočke k obchodnej akadémii na Mládežníckej ulici vzníka veľa kolízných situácií, ta komunikácia je už teraz veľmi preťažená. takisto odbočiť doľava na križovatke pri bille je občas tak na 10 minút. Otázka je či mesto nejako bude riešiť dopravu, či plánuje postaviť napríklad nové napojenie na cestu smerom k dolnej strede popri obchodnej škole. Kvalita bávania na mládežníckej sa výrazne znížila, okram prachu, špiny, je tam už momentálne aj veľké množstvo áut. Verím tomu, že mesto myslí aj na občanov a keď má plán A, čiže postaviť nové sídlisko, tak má aj plán B a to je dopravné napojenie tohto sídliska.
 
U vedenia mesta sa pokúsime zabezpečiť stanovisko k podnetu občana, ktoré uverejníme.

 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
obyvatel 1 | 13-04-2017 14:59:21
Nato tu je aj diskusia, aby ludia mohli v pohode napisat kde ich v tomto meste najviac tlaci topanka. To znamena vedenie tohoto mesta by uz konecne malo zmenit svoju jedinecnost a pocuvat obyvatelstvo. Mozno staci len trosku zmena svojho neomylneho ega co si niekto mysli a ludia budu navrhovat aj riesenia. Len ich chciet pocuvat a chciet im dat k tomu moznost. Ale urcite to nebude a nemoze dobre fungovat tak ako doteraz. To co je zavedene v tomto meste doteraz je zumpa a arogancia najhrubsieho zrna, tak potom sa netreba cudovat ze obyvatelia na vedenie serkaju.
Lolo | 13-04-2017 13:14:55
Pre Lolo | 13-04-2017 08:21:44 - pokiaľ viem, tak tento nick nie je chránený patentom. Primátor na niektoré položené otázky hľadá odpovede aj pár rokov. A za ďalšie ja nie som platený aby som hľadal riešenie. Od toho iný poberajú plat.
Pre Lolo | 13-04-2017 08:21:44
Neviem preco si davas tento nick. Ten skutočný Kolo by sa mohol uraziť. K veci: nikto ti neda odpoved hned na tvoju otazku. Mesto je tu pre 18000 obyvatelov a nie pre par diskutujúcich. Ak mas zaujem ,chod za primátorom a povedz ze mas riesenia a urcite dostane od neho zelenú na riesenie, to ti garantujem.
Lolo | 10-04-2017 22:52:47
Dalo sa čakať, že už na položené otázky neodpovie a opäť sa schová za svoj mail. Aha, veď sa stretol so šéfom a ten ho asi vyhresil prečo píše na SOL. To sa vždy stáva keď prídu argumenty.
parkovanie | 10-04-2017 22:16:56
Dalibor má pravdu, nakoľko mesto pri zateplovaní bytovky si učtuje za prenájom pozemku na postavenie lešenia poplatok. A že je nedostatok parkovacích miest nie je div, keď niektoré rodiny majú zaparkovaných aj niekoľko aut, služobné autá a aj cudzie. Už celé mesto je posiate reklamami a označeniami parkovacích miest. Miesto stromov, železné stĺpy. Najlepšie všetko zabetónovať.
Ľubomír Veselický | 10-04-2017 21:37:18
Vážení diskutujúci!
Na vaše otázky vám budem odpovedať po ich zaslaní na adresu viceprimator@sered.sk.
Lubo | 10-04-2017 21:12:31
Clanok sa netyka parkovania. Ide o nedostatocne napojenie tohto noveho sidliska na cestnu siet, ta cesta ktora tam momentalne vedie, resp. zakruta od cesty k bille je velmi zle riesena, auta smerujuce k Meandru si skracuju cestu krizom, nedrzia sa vo svojom pruhu a auta smerujuce k bille v tej ostrej zakrute musia casto takmer zastavit. Moj sedliacky rozum mi napovedal, ved ten kto schvaloval predaj pozemku na !5! Novych cinziakov urcite dal do zmluvy zabezpecenie bezpecneho pristupu bez dopadu na uz existujuce stavby, obyvatelov, ale asi to tak nebude. P. Veselicky sa nevyjadril k clanku, vyjadril sa len k nejakemu diskusnemu prispevku, ktory s mojou otazkou absolutne nesuvisel. Parkovanie naozaj nie je predmetom clanku. Pravdepodobne ale nema co k tomu napisat, inak predpokladam, zeby sa vyjadril aj k veci, nielen tam kde sa moze pochvalit ako dobre investuju vybrate peniaze za parkovanie.
otázne | 10-04-2017 20:54:18
nie len parkovanie ale aj príjazdová cesta k Meandru. Vozovka je tam úzka s ostrou ľavotočivou zákrutou a už teraz pomerne frekventovaná . Mám rád upravené zelené predzáhradky a záhony, no tie dva ihličnaté stromy totálne znemožňujú výhľad pri odbočovaní zo Školskej ulice smerom na Meander.
gulak | 10-04-2017 17:15:37
Ziadne mesto vo svete nema tolko parkovacích miest,ako je aut..
realita | 10-04-2017 17:05:54
pre Dalibora,áno máte pravdu,ale len čiastočnú,možno vy auto nevlastníte ,preto máte taký názor aký máte.Dnes je auto nutnosť ,nakoľko min.80%ľudí využíva auto do práce,nakoľko autobusová a vlaková doprava nezabezpečuje hlavne vo večerných hodinách spoje z práce.Cesta autom je skoro aj rentabilnejšia ako hromadná preprava.Pre ostatných:pozerám sa z okna a rátam ,moja bytovka má 42 bytov ,parkovacích miest som narátal 18.Máme tu asi cca.25áut.Každý nech si kúpi parkovacie miesto za 200E ,som zvedavý kde budú parkovať????Keď teraz sa tu krúži okolo bytovky a hľadá sa parkovacie miesto.Preto nemôžem súhlasiť aby sme platili.Zaplateným nepribudnú miesta ,lebo nieje na to priestor,jedine podzemné garáže ,ako je to riešené v západných krajinách.Potom budem aj ja ochotný zaplatiť,ale len vyberať poplatky a nič za to je najjednoduchšie riešenie.Táto debata je na dlhšie diskutovanie a ťažko sa to tu vysvetľuje.Sú názory aj za aj proti,treba nájsť kompromis.
Lubo | 10-04-2017 17:02:43
P. Veselicky ziadam Vas o odpoved aj na moju otazku, nielen na otazky v komentaroch, ktore sa tykaju niecoho uplne ineho.
Lolo | 10-04-2017 16:59:05
Dalibor to znamená že právo má len ten kto má peniaze? Lebo on si to môže kúpiť?
Dalibor | 10-04-2017 16:09:39
Parkovacie miesto nie je ľudské právo. Mestá majú byť pre ľudí nie pre autá.
turbo | 10-04-2017 15:49:35
snivalo sa mi, ze raz otazka nedostatku parkovacich miest bude vyriesena nasledovnym sposobom: vlastnikom motorovych vozidiel, ktori nepreukazu, ze pre vozidlo maju zabezpecene parkovanie na vlastnom alebo prenajatom pozemku (resp. v garazi) bude vyrubena nova dan (poplatok za dlhodobe parkovanie na verejnom priestranstve) podla lokality a vybrane prostriedky snad budu pouzite na budovanie parkovacich miest a infrastruktury.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 10-04-2017 15:23:08
lubo | 10-04-2017 14:28:00 | - lutujem, ale vedenie mesta zacalo intenzivne parazitovat na praci a atraktivite ineho subjektu.

Pan hovorca Veselicky ma moznost cez standardnu registraciu a dohodu s vedenim media na SOL uverejnovat vsetko, no iste uznate, ze ziadne medium nemoze trvale tolerovat parazitovanie ineho subjektu v rozmeroch, v akych to zacal aplikovat pan Veselicky tu na SOL.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 10-04-2017 15:20:22
Ľubomír Veselický | 10-04-2017 14:00:54 |- Lubos, Ty si ako drzy spratek a pytliak. Stale pytlacis a stale sa snazis parazitovat na ineho praci a produktoch.

Lubos, mas moznost - komunikuj s obcanmi tam, kde sa Ta pytaju, alebo plat za reklamu!!

Uz som Ti napisal, ze budem nekompromisny a vyzne Ti neumoznim ovladnut SOL.

Lubos, si dospely, kontroluj sa a respektuj aj cudzie prava, ktore nemas pod kontrolou.
Marek Sladký | 10-04-2017 14:37:11
Pán Veselický ale 200€ je pre bežnú rodinu veľký peniaz. Nie každý môže vyhadzovať také peniaze aby mal možnosť zaparkovať aspoň na ulici kde býva. Navrhoval by som aby sa peniaze poukazovali do určitého subjektu (napr. škôlky, skoly) lebo takto padnú len do kasy a potecu niekde inde keďže parkovacie miesta sa nové netvoria.
lubo | 10-04-2017 14:28:00
p. Veselický, ďakujem za link. Dozvedel som sa, že ste zrekonštruovali ulicu v Čepeni, opravii výtlky a dokonca, že aút pribúda rýchlejšie ako parkovacích miest (to je aké prekvapivé), ale nedočítal som sa, teda, ako bude riešená doprava pri Meandri.
Ľubomír Veselický | 10-04-2017 14:00:54
Odporúčam Seredčanom pozrieť občas aj na stránku mesta.*******************************************
realita | 10-04-2017 13:24:24
pár rokov dozadu som sa informoval na patričných miestach ako chce mesto riešiť parkovaciu problematiku v našom meste,nakoľko som upozorňoval že už vtedy,(4-5 rokov nazad)je neúnosné parkovanie na sídliskách.Dostal som odpoveď,že ešte nemajú nejaké konkrétne riešenie,ale jedno z nich by bolo SPOPLATNENIE!!!Keď som sa spýtal,že keď sa spoplatní parkovanie či týmto spoplatneným pribudnú parkovacie miesta,bola odpoveď že nie a ak tak len pár parkovacích miest.Čiže ja to vidím tak,že sa bude platiť ale parkovacie miesta pribúdať nebudú ale autá ešte pribudnú.Preto by som \"doporučoval zasa voliť tých istých do zastupiteľstva\" čo nedokážu vyriešiť parkovaciu politiku v našom meste.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign