Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Odhalenia kontrolórky v kauze teplené hospodárstvo - mestská obchodná spoločnosť sú horšie ako zlé. Ako sa k nim a poslancovi Kurbelovi postavia poslanci?

Sereď / Hladinu verejnej mienky v posledných dňoch významným spôsobom rozbúrila hlavná kontrolórka v Seredi Dr. Zuzana Horváthová. Obsah správy z kontroly vykonanej na návrh poslancov MsZ úplne jednoznačne potvrdili mimoriadne vážne nedostatky v hospodárení s finančnými zdrojmi mestskej obchodnej spoločnosti a jej zistenia dokonca konštatujú neplatnosť nezverejnených zmlúv uzatvorených mestskou spoločnosťou, ktorej je 100% vlastníkom Mesto Sereď, teda de facto všetci obyvatelia.

Hlavná kontrolórka Horváthová však nevykonala kontrolu  komplexnú, ktorá by odhalila všetky možné problémy spôsobené kontrétnymi osobami za  posledné tri či štyri roky, no už toto jej stanovisko hovorí o oprávnenej niekoľkoročnej kritike poslanca Pavla Kurbela na adresu vedenia obchodnej spoločnosti a vedenia mesta ako aj konkrétne jeho štatutára, primátora Martina Tomčányiho, ktorý v spoločnosti zastáva pozíciu valného zhromaždenia.

Je to práve poslanec Kurbel, kto štvrtý rok čelí útokom zo strany vedenia mesta ako aj niektorých poslancov MsZ za poukazovanie na problematiku týkajúcu sa prenájmu tepelného hospodárstva mestskou spoločnosťou súkromnej firme.

Svoje si za uvedené obdobie vytrpelo aj úzke vedenie Seredonline.sk a médium ako také. Neustále útoky, účelová diskriminácia a verejné obviňovanie zo zaujatosti proti vedeniu mesta nabrali rozmery, o ktorých bežný človek ani len netuší. Napriek všetkému sme v systematickom zverejňovaní stále nových poznatkov týkajúcich sa nevýhodnosti zmlúv pre mesto prezentovaných poslancom Kurbelom, ale aj poslancami MsZ Michalom Hanusom, Pavlínou Karmažínovou a Tomášom Karmažínom. Pri tejto práci sme zotrvali a na náklady média a bez akejkoľvek dotácie z verejných finančných zdrojov obvyvateľom mesta prakticky 10 rokov  prinášame aktuálne materiály a vo verejnom záujme  zabezpečujeme slobodu slova aj v tak citlivej problematike, akou je poukazovanie na vážne prešľapy konkrétnych ľudí, ktorí sú momentálne pri moci. Vážne a s demokraciou sa nezlučujúce reštrikčné opatrenia zamerané voči médiu i jeho vedeniu sme však pocítili hlavne od druhej polovice prvého volebného obdobia, v ktorom mesto riadi primátor Martin Tomčányi. Trvajú dodnes. 

Keď si bez akéhokoľvek preháňania uvedomíme, čo všetko bolo v kontrole hlavnej kontrolórky Horváthovej len v takto úzkej časti problematiky zistené a vedeniu mestskej firmy vytknuté, nemôžeme sa nezamyslieť nad tým, čo ešte dosť pravdepodobne odhalené nebolo.

K zisteniam hlavnej kontrolórky podľa uznesenia MsZ má byť zvolané do jedného mesiaca rokovanie poslancov s jediným bodom - prerokovanie výsledkov kontroly Zuzany Horváthovej . Naberú  poslanci MsZ konečne odvahu zaujímať sa podrobne o problematiku na ktorú ich kolega Kurbel roky verejne upozorňuje ? Alebo aj ďalej sa budú tváriť, že sa ich problémy v nakladaní s verejnými financiami mesta (teda nás občanov) netýkajú? Bude aj ďalej v zastupiteľstve prevládať falošná morálka, zákerné útoky na ľudí poukazujúcich na pravdu a pokusy o ich morálnu likvidáciu v spoločnosti, alebo zvíťazí rozum a povinnosti vyplývajúce voleným zástupcom z verejnej funkcie, ktorú sa dobrovolne rozhodli zastávať?  

- - -

Od jari sa snažíme zistiť názory poslancov na kauzu prenájom tepelného hospodárstva a mestskú obchodnú spoločnosť - o vyjadreniach poslancov resp. totálnej ignorácii väčšiny z nich zaujať k takto závažnému problému stanovisko budeme písať neskôr.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Pavol Kurbel | 08-10-2017 23:30:55
Aj na to príde. Všetko má svoj čas. Teraz to na nich nabonzovala aj kontrolórka, tak sú veľmi nervózni. Postupne všetky veci vyplávajú na povrch a gloriola slušnosti a úspešnosti opadne jak vajcová pena. Treba len ľuďom hovoriť aká je pravda, aby do volieb každý vedel, kto je kto a podľa toho aj hlasoval. Len čo sa vymení osadenstvo a bude vôľa vyšetrovať, potom len ľudia uvidia.
obcan | 08-10-2017 22:44:25
Veselickeho uz nikto neberie vazne. Je to figurka, aj na urade sa z neho uz len smeju. Pan Majko a pan Kurbel neuvazovali ste tuto kauzu zverejnit aj protrednictvom Markizi alebo Jojky? Nech cele Slovensko vidi ako si tu nasi zastupcovia bacuju s nasim spolocnym mjetkom. A taktiez ste mohli vyzdvihnut pracu nasej kontrolorky, ako aj sposob jej zvolenia. Myslim ze by to bola zaujimava reportaz. A ako taka ceresnicka na torte by boli prednostove odmeny.
občan | 07-10-2017 14:42:24
Odhalenia kontrolórky,nedajte sa vysmiať. Na všetky tieto pochybenia dávno upozorňoval poslanec Kurbel.
Lolo | 06-10-2017 15:39:43
No to musí byť parádne napísané ak to musíte vysvetliť ako ste to myslel. Čiže po slovensky povedané: zmes ch*jovín ;)
Ľubomír Veselický | 06-10-2017 11:47:15
Obyvateľovi 1
Teší ma, že moje články stále čítate. Ako kto napísaný text pochopí, to ovplyvniť neviem. Ale ak si nájdete čas, rád sa s Vami stretnem, a pokúsim sa Vám vysvetliť, čo a prečo som napísal tak, ako som to napísal.
obyvatel 1 | 06-10-2017 10:39:29
V minulosti som vcelku rad cital clanky pana Veselickeho aj ked v zivote nedokazal v tomto meste okrem pisania a rozpravania NIČ, ale aspon mal rozumne nazory ale to co pisete teraz v SN a to hned na druhej strane sa uz neda ani citat a rozmyslam ci vobec mate v sebe este aspon trosku sudnosti voci nam obyvatelom co si vas defakto platime.
sepultura666 | 05-10-2017 13:38:01
....p.Kurbel,drzime Vam palce,nedajte sa....
Pavol Kurbel | 05-10-2017 00:33:11
Jediné médium, ktoré objektívne informuje o kauze Mestského bytového podniku je SOL. A to napriek tomu, že z mestskej kasy nedostáva ani korunu. Nemusíte so mňou súhlasiť, ale je to tak. Tu si môže každý bez cenzúry napísať čo chce. Zato nepríjemný článok sa napríklad do Sereďských noviniek zázračne pre nedostatok miesta nevojde.
Lolo | 04-10-2017 22:10:16
Pán Veselický ale SOL sa na Seredské novinky nechytajú. To je asi tým, že hlavným humoristickym redaktorom ste Vy ;)
Registrovaný Iveta Tóthová Iveta Tóthová | 04-10-2017 22:00:02
LRL Profitech s.r.o.pôvodne mali sídlo v Šintave
http://www.ifirmy.sk/firma/102176-lrl-profitech-sro

neskôr bolo podľa obchodného registra sídlo zmenené na Sereď.

Ospravedlňujem sa, v pôvodnom článku na seredonline som čerpala informáciu práve z vyššie uvedeného linku. Už som na SoL chybu opravila. Ďakujem !
nika | 04-10-2017 20:46:18
v seredskych novinkach to p,tothova napisala firma lrl profitech sered
pre nika | 04-10-2017 19:58:55
ja viem len teraz neviem preco Ivetka manipuluje informacie. Je to nevedomost alebo zamer ked zavesi do eteru info ze je to firma zo Sintavy ?
http://www.seredonline.sk/clanky/budova-na-garbiarskej-ulici-v-seredi-ma-noveho-najomnika/
nika | 04-10-2017 19:42:07
budova na garbiarskej ma noveho najomnika firma lrl profitech p.sipka robert
obyvatel 1 | 04-10-2017 17:53:40
Kolko rokov uz je prenajate tepelne hospodarstvo a kolko metrov potrubia uz vymenili prenajimatelia?? Zatial sa o tom len trepe ale nebolo vymenene ani meter potrubia okrem nejakej tej poruchy alebo pripojovanie novych objektov cize prijem. Este aby to nedopadlo tak ze vytuneluvane a totalne zdevastovane tepelne hospodarstvo bude vratene mestu. Lebo tendencia a trend bude taky ze po zatepleny cinziakov uz nebude potrebne centralne vykurovanie lebo za tie peniaze co teraz platia sa ten cinziak uz mesti do tepelnej spotreby elektrikou s vyuzitim lacnejsich taríf.
Ľubomír Veselický | 04-10-2017 16:51:30
SOL začína byť humoristický magazín. Lebo Miloš Majko ma vyzdvihne až vtedy, keď sa slnko bude otáčať okolo Zeme. Pekný podvečer všetkým čitateľom.
Pavol Kurbel | 04-10-2017 15:11:09
Ľuboš, každému slušnému človeku, ktorý sa toho zastupiteľstva na ktorom ste ma \"grilovali\" zúčastnil, musel zdvihnúť žalúdok. A to, že to tak bolo, mi povedali viacerí absolútne nezainteresovaní ľudia. Podľa teba to však bolo všetko v poriadku. Toto tvoje vyjadrenie hovorí samé za seba.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-10-2017 14:17:31
Ľubomír Veselický | 04-10-2017 13:12:08 | - Lubos, vidim, ze Tvojim problemom je aj netrpezlivost. A tak si mohol byt vyzdvihnuty v dalsom materiali ako jeden z mala poslancov, ktori reagovali.

Sice tak, ako reagovali,no aspon neignorovali zakon.
Ľubomír Veselický | 04-10-2017 13:12:08
Ja som odpovedal takto:
Dobry den,
oslovujem Vas v sulade so zakonom 369/1990 Z.z. ako voleneho zastupcu samospravy so ziadostou o poskytnutie odpovedi a Vasich stanovisk na dolezite otazky tykajuce sa majetku mesta Sered a nakladania s nim, co sa bezprostredne dotyka vysokeho poctu obcanov:
1. Ste oboznámený/á s obsahom zmluvy a podmienkami, za ktorých bolo prenajaté tepelné hospodárstvo mesta Sereď súkromnej spoločnosti VI Trade Nitra? Áno.
2. Ste presvedčený/á o tom, že predmetná zmluva je pre mesto výhodná a dostatočne chráni jeho záujmy? Áno.
3. Ak ste o výhodnosti presvedčený/ná, čo konkrétne v zmluve považujete pre mesto za výhodné?
Sú to najmä tieto časti zmluvy:
Článok II body 2.4., 2.5., 2.6., 2.7.2.8.,2.9.,2.10.,2.11., 2.13.,2.14.,2.15.
Článok III body 3.7, 3.8, 3.10., 3.11.
4. Ak ste o výhodnosti zmluvy pre mesto presvedčený/ná, vyjadrite sa, či by ste za rovnakých podmienok prenajali inej osobe/firme svoj vlastný majetok. Áno.
5. Mestský bytový podnik napriek tomu, že v predmete podnikania nemá poskytovanie úverov, požičal vysoký finančný obnos súkromnej spoločnosti Energetika Sereď, čo je v priamom rozpore so zásadami hospodárenia mesta. Čo v priebehu najbližšieho jedného mesiaca z pozície poslanca MsZ, t.j. verejného činiteľa zodpovedajúceho sa podľa zákona, ale aj skladaného sľubu občanom vykonáte pre nápravu tohto stavu?
Poskytnutím pôžičky Mestským bytovým podnikom nebol porušený zákon. Pôžička bola obojstranne výhodná a MsBP priniesla finančný zisk. Ak má niekto podozrenie, že konateľ MsBP poskytnutím pôžičky zákon porušil, môže podať podnet príslušným orgánom.
6. Dodatok č.2. k zmluve o prenájme obsahuje klauzulu zaväzujúcu Mestský bytový podnik k spoluručeniu v prípade čerpania úveru súkromnej firmy Energetika Sereď od financujúcej inštitúcie. MsBP je majetkom mesta. Považujete ručenie súkromnej firme za vhodné a pre mesto bezpečné?
Konateľ MsBP nie je práci s financiami nováčik. Nie som na jeho mieste. Mieru rizika MsBP ako spoluručiteľa musel zvážiť on sám. Ak sa pre spoluručenie rozhodol, zvažoval aj možné riziko.
7. V posledných mesiacoch vyšli na povrch informácie, že priamo predseda URSO inštruoval energetické firmy, ako umelo navýšiť ceny dodávaných energií. V roku 2015 zvolal primátor mesta Ing. Martin Tomčányi mestské zastupiteľstvo, na ktorom aj za vašej prítomnosti verejne kritizoval a zosmiešnil poslanca MsZ, vášho kolegu Pavla Kurbela za to, že poukazuje na nevýhodnosť zmluvy o prenájme a možné navyšovanie cien energií, ktoré nebude mať mesto v budúcnosti pod kontrolou. Poslanci prijali uznesenie verejne odsudzujúce konanie Pavla Kurbela a umožňujúce konať proti poslancovi plniacemu si povinnosti vyplývyjúce mu z výkonu poslaneckého mandátu v rovine trestnoprávnej, či podania žaloby. Mali ste pri hlasovaní na uvedenom MsZ dostatok informácií, alebo máte pocit, že informácie boli manipulované (účelovo zostrihané a komentované video, prakticky žiaden čas na podanie vysvetlienia poslancom Kurbelom a pod.) s účelom uvedené poverenie od poslancov MsZ získať?
Činnosť bývalého predsedu URSO Jozefa Holienčíka nemá s prenájmom tepelného hospodárstva mesta Sereď nič spoločné. O zosmiešňovaní P. Kurbela na rokovaní MsZ neviem. Zápisnica z rokovania MsZ 25.5.2015 hovorí o diskreditácii mesta Sereď poslancom P. Kurbelom, ktorý zrejme spolu s Milošom Majkom zvolal tlačovú besedu vedenú I. Katrincom z OZ ICOCRIM k Zmluve o prenájme aktív MsBP. Písomná pozvánka na stretnutie primátorovi nebola doručená. Informácia o konaní mu bola oznámená telefonicky tesne pred konaní besedy v Trnave. Do Trnavy nebol pozvaný žiadny poslanec MsZ v Seredi, hoci o prenajatí tepelného hospodárstva rozhodli poslanci. Pavol Kurbel hodnotí zmluvu o prenájme tepelného hospodárstva ako nevýhodnú. Je to jeho názor. Ceny účtovaných energií spotrebiteľom netvorí mesto a netvorilo ich ani pred prenajatím tepelného hospodárstva. Odporúčam prečítať si pozorne predmetnú zápisnicu. Z jej obsahu vyplýva, že P. Kurbel vystúpil v rozprave niekoľkokrát a mal dostatok času na vysvetlenie svojho konania. Faktom ostáva, že namiesto požiadavky o zvolanie mimoriadneho rokovania s predmetom prenájmu tepelného hospodárstva spojil sa s I. Katrincom a v prítomnosti Miloša Majka chcel v Trnave riešiť vec, ktorá sa týkala občanov Serede. Video z besedy je prístupné na Youtube. Na zastupiteľstve boli odvysielané iba jeho podstatné časti. Nebolo zostrihané účelovo. Komentár k nemu mohol mať každý ale podstatné bolo to, čo v Trnave povedal P. Kurbel. O tom, že P. Kurbel hovoril na rokovaní MsZ 25.5.2015 desať minút (1:26:18 – 1:36:56) potvrdzuje audiozáznam prístupný na stránke mesta. Váš názor vyslovený v otázke, že nebol poskytnutý ...prakticky žiaden čas na podanie vysvetlenia poslancom Kurbelom... vnímam ako účelovú lož.
8. Máte naštudované ostatné zmluvy na majetok mesta v správe iných mestských spoločností - napr. SMS s.r.o.?
Ekonomika ani terminológia pojmov používaných v samospráve nepozná kategóriu zmluvy na majetok mesta. Pre uzatváranie zmluvných vzťahov platia pravidlá. Ak pravidlá určujú ich prerokovanie v zastupiteľstve, sú predmetom rokovania a s ich obsahom sú oboznámení všetci poslanci.
9. Ak áno, považujete zmluvy pre mesto /občanov za výhodné?
Zmluvy sú obojstranné právne dohody a obsahujú práva i povinnosti zmluvných partnerov. Preto posudzovať výhodnosť zmluvy iba z pohľadu jednej zo zmluvných strán je nenáležité.
10. Hrozí podľa Vás navyšovanie cien energií pre odberatelov po zmene ich dodávateľa z mestskej firmy na súkromnú?
Na zvyšovanie cien energií pre odberateľov má vplyv niekoľko ukazovateľov, preto dnes napríklad nevieme, či bude benzín o rok drahší alebo lacnejší. Dnes tiež nevieme, či zima 2017 – 2018 bude mierna alebo silná. Zmena dodávateľa, najmä ak ide o skúsený subjekt ako je to v našom prípade GGE, a. s. je iba jednou z možných príčin pohybu jednotkovej ceny tepla. Pri terajších stratách 20% vyrobeného tepla v podzemí ešte predtým ako sa dostane teplá voda do výmenníka, je napríklad otázka budúcej ceny tepla veľmi závislá na rýchlosti investícií pre výmenu rozvodov.

Dakujem za Vase odpovede na otazky zaslane e-mailom na adresu: majko@majko.sk do 20. Juna 2017.
S uctou Milos Majko
Kontakt: 0907 277 777
Odoslané z adresy lveselicky@gmail.com 20.6.2017 o 10:31 hod.
menšia chybička) | 04-10-2017 10:09:33
primítor Martin Tomčányi
demokracia | 04-10-2017 09:00:52
...dnes je to hrozne - totalny pokles moralky ludi (stale dufam ze ich je mensina)
onanym | 04-10-2017 08:52:34
Bolo by mozne iba v bodoch strucne popisat, v com je vlastne problem? Celkom ma to zaujima. Alebo mate nejaky link pls?

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign