Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Od januára zimnú údržbu vykonáva mesto vo vlastnej réžii

200 Aj počas druhého dňa mechanizmy po chodníkoch aj v centre mesta jazdili so zdvihnutou radlicou - iba posýpali.

Sereď   |   Množstvo podnetov od obyvatelov mesta, ako aj vlastné skúsenosti v kombinácii s informáciami získanými od kompetentného pracovníka mesta napovedajú, že tentokrát sa zodpovední za údržbu so snehovou nádielkou vysporiadali takpovediac "svojsky". Jednoducho sneh v meste na väčšine chodníkov neodhŕňali, na niektorých len posýpali.

Foto: Aj po zasnežených chodníkoch v centre mesta mechanizmy jazdily so zdvihnutou radlicou.

Pre úplnosť treba dodať, že v uplynulom týždni sa nekonala žiadna tragédia vo forme kalamity. Bežné sneženie a napriek tomu aj chodníky okolo základných a materských škôl neboli odhŕňačmi dotknuté ani neskoro popoludní (snežilo od noci), teda v čase, ktorý je už naozaj ospravedlniteľný ťažko. Niektoré chodníky aj v centre mesta dokonca ani na druhý deň. Evidentne kompetentní počítali s tým, že príde k roztopeniu snehu - na fyziku sa spoľahnúť dá naozaj dobre.

Problémom ale je, že niektorým občanom vzniká povinnosť podľa zákona a aj podzákonnej normy  VZN prijatej poslancami MsZ  tzv. "bezodkladne" - prečo je na tom mesto udeľujúce povinnosti inak?   

Od začiatku tohto roka zimnú údržbu vykonáva mesto vo vlastnej réžii. Podľa dostupných informácií bol upravený aj plán údržby, teda postupnosť výkonu prác. Chodníky na niektorých uliciach boli v plnej miere ponechané na "vlastníkov nehnuteľností", pred ktorými sa mestský chodník nachádza. Vlastníkom nehnuteľností, ktorí sneh z chodníkov neodkladne neodstránia, hrozia sankcie a zodpovednost za prípadné škody, napr. úraz idúcich po mestskom chodníku.

Stanovisko  Ing. Michala Klinku, Referenta oddelenia rozvoja mesta:

"Požadovane informácie sú uvedené v:  Povinnosti  majiteľov domov a nehnuteľností, správcov bytových domov, obchodných prevádzok pri zabezpečení zjazdnosti a schodnosti komunikácií sú dané ustanovením §9 ods. 2), 3) a 4), a §9a ods. 2) 3) a 4) Zákona č.135/1961 Zb. o pozemných komunikáciách (Cestný zákon) v platnom znení a ustanoveniami VZN č.4/95. Sú povinní bez prieťahov odstraňovať závady v schodnosti  chodníkov  priľahlých k  nehnuteľnosti,  ktorá  sa nachádza  v zastavanom  území a  hraničí s cestou alebo miestnou komunikáciou, pokiaľ tieto závady vznikli znečistením, poľadovicou alebo snehom.

Sankcie: Požadované informácie sú uvedené v cestnom zákone.

V prípade úrazu: zodpovednosť za ujmu na zdraví."

Keď mal občan záujem zistiť aktuálny informácie o zodpovednosti za zimnú údržbu, ešte v polovici masiaca na oficiálnom webe mesta figurovala firma Radovana Šuláka s kontaktom ne jeho osobu.

Foto: Dokumentácia mestského webu vykonaná  16.01. 2018 o  14:40. Nasledovala telefonická komunikácia s referentom Klinkom a Koričanským.

 

na naše telefonické upozornenie boli údaje aktualizované - bol zverejnený kontakt na Jána Himpána a doplnené telefónne číslo referenta MsÚ. Zmenu vykonal Branislav Koričanský  NEskoro. Na základe telefonátov a niekoľkých SMS úradník Koričanský odpovedal takto: (text e-mailu je pod fotografiou)

 

Foto: Dokumentácia mestského webu vykonaná  16.01. 2018 o  16:20. Zmena bola vykonaná po telefonáte s referentom M.Klinkom a následne úradníkom B.Koričanským, ktorý v telefóne priznal aktualizáciu stránky v polovici mesiaca. K písomnému vyjadreniu vyžaduje e-mail. Po dvoch dňoch opakujeme telefonát a následne po SMS komunikácii prichádza odpoveď s množstvom výhovoriek.

... a pritom by stacilo jednoduché ospravedlnenie sa občanom a R. Šulákovi, ktorého zodpovednosť za stav bola na oficiálnom webe mesta zverejnená aj vtedy, kedy na neho nemal žiaden dosah.

... a tak si tu žijeme...

- - -

Bc. Branislav Koričanský
10:25 (pred 1 dňom)  
komu: Milos, seredonline

Odpovedám na Vašu SMS z 8:28 19.1.2018:

Prosím do 9:20 hod. zaslať info prečo boli na webe mesta pol mesiaca neaktuálne informácie. Ďakujem. Majko.

- - -

Bohužiaľ z uvedenej SMS nie je úplne jasné o čo Vám konkrétne ide a na aké neaktuálne informácie sa pýtate, keďže ste na moju odpoveď – žiadosť o zaslanie emailu s konkrétnou požiadavkou a bez časových ultimát uvedeného typu odpovedal svojsky, odpovedám na základe predpokladu, že sa jedná o formu ktorú ste zvolil namiesto dohodnutých otázok v emaily k téme informácie o zimnej údržby z pred dvoch dní. Odpoveď na Vašu otázku z sms teda je – neviem o tom že by zverejnené informácie boli neaktuálne. Zamestanec zodpovedný za zimnú údržbu poslal nový plán zimnej údržby platný od 1.1.2018 ešte v roku 2017 na zverejnenie a tento plán so všetkými potrebnými údajmi, mapami a kontaktami bol zverejnený (27.12.2017) súbežne s už dávno zverejneným plánom platným do 31.12.2017. Kontaktnou osobou bol uvedený pracovník, ktorý bol uvedený aj v texte pri plánoch údržby. Od roku 2018 po desiatkach rokov prvýkrát začalo zimnú údržbu riešiť priamo mesto Sereď, neplánovane keďže nikto neprejavil záujem o výkon služby, takže sa všetko pripravovalo na rýchlo. Postupne sa nabehlo na nový spôsob a prvý deň praktickej potreby zimnej údržby sa v praxi nastavili potrebné nástroje a personál. Hneď potom bol do základnej informácie pridaný aj hlavný terénny pracovník pán Himpán (16.1.2018), dovtedy uvedený v pláne ZU2018 aj s pánom Klinkom a kontaktami na nich. Prípadné ďalšie kontakty na oboch pracovníkov (aj s číslami ich miestností) nájdete už roky tu : http://www.sered.sk/kontakty-mestsky-urad. Za obsah samotných podstránok zodpovedajú príslušný zamestnanci, ktorých činnosti sa podstránka týka, teda ak máte nejaké pripomienky k ich obsahu odporúčal by som Vám obrátiť sa na nich.

S pozdravom Bc. Branislav Koričanský, webmaster www.sered.sk

Takže postupne: Zatial nebudem zverejňovať obsah esemesiek, v ktorých som úradníkovi Koričanskému pripomenul prava a povinnosti  vo vzťahu občan-uradnik a opačne. Dokumentácia aktuálnosti údajov na oficiálnej webovej stránke mesta  je uverejnená v článku.

Pán Koričanský píše doslovne" všetko pripravovalo na rýchlo ". Obdobne obhajoval proces podpísania zmluvy o prenájme tepelného hospodárstva bez prerokovania podmienok v mestskom zastupiteľstve primátor mesta Tomčányi a o niekoľko rokov sa aj jeho najväčší fandovia dozvedeli, čo všetko (dokonca aj protizákonný stav v širokom rozsahu) to mestu prinieslo. Nič ale nevzniká samotné a všetko tvoria konkrétni ľudia s menami a priezviskami. V samospráve a vlastne na všetkých úrovniach riadenia spoločnosti aj s konkrétnymi funkciami a zodpovednosťou z nich vyplývajúcou

Foto: Stav mestského chodníka v centre mesta 12, ale aj 24 hodín od začiatku sneženia. Po chodníku prešiel mechanizmus so zdvihnutou radlicou. "Radosť po takom chodníku tlačiť kočík s kojencom v ňom..."

 

Ďalej úradník Koričanský ďalej píše: "praktickej potreby zimnej údržby" , otázka teda je stojí - koho praktickej potreby? Občanov, mamičky s kočíkmi, detí idúcich po zasnežených chodníkoch do MŠ, alebo zodpovedných pracovníkov, ktorí potrebujú obhájiť svoje výplaty a evidentne hľadajú výhovorky na ospravedlnenie nezvládnutia situácie a dokonca nad jej rámec zákonných ustanovení ukladajú povinnosti občanom?

Pánovi Koričanskému zároveň ďakujem za odporúčanie, no nie občan je  priamym nadriadeným zamestnancov MsÚ, ale prednosta úradu (v minulosti mu primátor Tomčányi z verejných peňazí udelil odmeny za "nadprácu" vo výške  65 000 Eur) , ktorému šéfuje a za úrad v plnom rozsahu zodpovedá primátor mesta, t.č. Tomčányi (z verejných zdrojov poberá plat vo výške cca  3000 Eur s navýšením od poslancov MsZ). On ako volený zástupca sa za chod úradu, jeho fungovanie/NEfungovanie, ale aj za úroveň služieb poskytovaných mestom priamo zodpovedá aj občanom - voličom a daňovým poplatníkom. Občania platia, poslanci (alebo občania) rozhodujú - primátor zabezpečuje výkon - to je najjednoduchšia charakteristika systému fungovania samosprávy. A je potrebné, aby si to uvedomili ako úradníci, tak volení zástupcovia. Občania to už vedia.

Ďalším podrobnostiam týkajúcim sa zimnej údržby sa budeme venovať podrobnejšie v nasledujúcich článkoch.


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
karol | 22-01-2018 15:54:45
ozaj tu je vsetko na hlavu postavene a nikto sa o nic poriadne nestara
Pre Jozef | 22-01-2018 14:26:47
Rozdiel medzi nami je taky,ze ja nepoznam ani jedneho ani druheho,takze mne len ostava si robit mienku podla pisaneho slova a ten dojem je niekedy priserny a uz nema s objektivitou ale nic spolocneho.
Jozef | 22-01-2018 12:32:30
OK, ja budem ten pekny a ty ten skaredy.
Ale preco ten doprovod??? myslis, ze ten bude sprosty?
ja len, aby nas doplnil...
Pre Jozef | 22-01-2018 12:23:52
Do frasa Ty si mi pekny ri....ac,si jeho advokat?Keby dotycny tvrdil,ze zem je kotuc,tak ty to budes obhajovat.Co tak trosku objektivity.Ta by tu veru nezaskodila.
Jozef | 22-01-2018 11:09:45
no fasa, takze sme sa dozvedeli, ze Majko ma v ociach stolarstvo a smetny dvor, ale pre čiu onú doprevadzal tie dva trachtory ten predjazdec furt nevieme.
Ľubomír Veselický | 22-01-2018 10:14:17
Na margo aktualizácie informácií o zimnej údržbe. V rubrike SOL VOX POPULI je posledný príspevok 23.2.2012 a nikoho to netrápi. Časť ONLINE BAZÁR je dávno zrušená, ale nevymazaná, ONLINERÁDIO nevysiela hádam dva roky, ak nie viac, ale v ponuke SOL svieti na hlavnej stránke stále . Ten, kto má v oku brvno, vidí smietku v oku iného. Ako vždy. Pravdivo a aktuálne informovať platí pre každého. Aj pre mesto. Jednoznačne súhlasím a preto ďakujem v mene všetkých zainteresovaných za upozornenie.
Anonym | 22-01-2018 08:14:35
Nedela ráno ,kostol a chodníky k nemu až po križovatku a cez vinársku boli odhrnuté a posypané .
Občan | 22-01-2018 05:05:04
Choďte sa pozrieť do Šintavy, ako vyzerá na 100 % urobená zimná údržba ...
preboha, | 21-01-2018 22:57:27
dávajte si pozor na tú gramatiku ! Jazdily?
Obcan | 21-01-2018 16:16:46
Ako uznavam ze mesto sa ma starat o schodnost chodnikov,ale pisat pri poprasku ze ako by tam presiel kocik s kojencom...Co potom na takej Orave ked maju kazdy rok zaveje ? Samozrejme niesme na Orave,ale tu zdvihnutu radlicu schvalujem,ked sypal,tak to muselo byt za par desiatok minut roztopene. Schvalne si niekedy vsimnite ked je napadany sneh a uslape sa a sneh niekde na travnatej ploche-ten neuslapany sa roztopi skor,ovela skor. Preto ked tam nebolo snehu aspon vyse clenkov,nemalo vyznam hrnut radlicu,zbytocne by to len vysmykal. To doprovodne auto s majakom je naozaj divne,to som nepochopil tiez. V takto malom meste sa staci par krat previezt po uliciach a bude ho mat zmapovane aj ten srb. Ale dobre bola spomenuta povinnost odhrnat chodniky,ze vtedy su povinny majitelia prilahlych nehnutelnosti,no ked si tam zlozia napr.furu strku,tak to uz mesto vyzaduje povolenie=poplatky. A to je uz spinavost.
Lolo | 21-01-2018 14:38:44
Anonym | 21-01-2018 12:38:36 - a ty si myslíš, že keď tam boli neaktuálne informácie o zabezpečení servisu aj niekoľko dní od zmeny je v poriadku? Ak by nesnezilo, tak to tam je neaktuálne dodnes a bolo by to tam aj do budúcej zimy.
obyvatel1 | 21-01-2018 14:10:25
Nahodou za to co som videl ja ich musim pochvalit. Odhrnute chodniky a dokonca rucne kvalitne odhadzane aj obrubniky a najazdy na prechodoch pre chodcov co som doteraz nikdy nevidel.
Zolo | 21-01-2018 13:28:08
Lebo ten vodič sypača je srb a musia mu ukázať že ako tam a ako naspäť unich sú len jednosmerky
Anonym | 21-01-2018 12:38:36
Hádky a urážky a ešte aj tu v článku o zime musíte zakomponovať nejaké osočenie a útok cez webmastra Koričanského na mesto,primátora,tepelné hospodárstvo mesta na zdvihnutú radlicu,na soľ,zapracujete Himpána a stále všetko horšie a zlé a zlé .
Vidíte aj voľačo dobré ?,lebo tak veľa negatívnej DNA v jednom človeku je vec nevídaná.
anonym | 21-01-2018 12:35:59
ked si chces nieco vysypat na chodnik,tak je mestsky,ale ked mas odhrnat snech tak je tvoj. neni to trochu na hlavu postavene.
čudák | 21-01-2018 12:32:46
neviem či mesto zamestnáva retardovaných idiotov keď sa musia učiť!!!!!!!!!!!!!!
ten miniatúrny traktor-odhŕňač dokáže riadiť bez zvláštneho cvičenia aj chlapec 12 ročný.
stan | 21-01-2018 12:08:58
Toto sú nepodstané veci, riešime tu voloviny a niekto na týchto prístupoch do SOL zarába (na reklamách)
Kašlime na to, robia čo môžu (nová služba učia sa), lebo keby nerobili nič aj tak budú sťažnosti
Nechajme ich nech to čas ukáže čo je správne
Terezia NAdaska | 21-01-2018 11:18:41
Peter,ved to,aky to malo vyznam :-)padlo tu,že im vozil sol :-)všetci tu pišeme jeden na druheho a nikdo nevie ,aky to malo vyznam,lebo ja som to nikde nevidela :-)len si určité veci myslime :-)
Peter | 21-01-2018 11:09:58
Ja netvrdím,že ste klamala.Určite to malo nejaký význam to auto s majáčikom,lebo v nedeľu ráno sa len tak rozvážať pred traktorom,ktorý odhrňa ,neurobia ani tí čo sa rozvážajú po nociach bez majáčikov.
Terezia NAdaska | 21-01-2018 11:06:23
Stan,prosim???ak to je tak,tak nerozumiem,že tolko soli by mohlo odviest osobne auto a prečo teda musi s nimi prejst ulicu 2x??to by nestačilo,keby vodič zavolal,že nema sol a riešilo by sa to ???ale aby kvôli tomu sa auto točilo2x po cestach ,až nahodou by im došla sol??:-)))))a čo na takom autičku odvezie ????tri mechy???ved to posypač ani nepociti :-))))argument ako hrom :-)))))
čudák | 21-01-2018 11:03:11
ked niekto napíše že tri autá musia byť aby bol odhrnutý chodník, tak množstvo idiotov ho začne kritizovať, Darmo v Seredi je čvargy mnoho.
stan | 21-01-2018 10:54:34
A náhodou im to osobné auto nevozí posypovú soľ? Aby nemuseli chodiť do garáží zakaždým pre soľ keď sa im minie?
Trochu rozmýšľania
Terezia NAdaska | 21-01-2018 10:54:01
Anonym,dakujem za potvrdenie,že som neklamala....a čerešnička na torte bola ,ked odhrnali druhu stranu cesty a auto pred nimi zasa,teda v každej ulici robil dve cesty :-)
Anonym | 21-01-2018 10:48:45
Aj po sídliskách dnes išlo červené auto s majačikom,odhrňač a posýpač. Tiež sme sa s manželom čudovali na čo to je dobré.
Terezia NAdaska | 21-01-2018 10:15:05
Peter,okolo osmej po Stromovej ulici išli za sebou tri vozidla,prve bolo červene osobne ...neklamem a čo by som z toho mala???že odhrnali chodniky,nad tym sa nepozastavim,pretože sa to vždy robilo...ale mna zaujalo to osobne auto,ktore uplne zbytočne jazdí po cestičkách ...viem,že ked napadne sneh,je to problem,ale ja som sa pozastavila len nad tym vozidlom.Pekny den vam želam a ak vam to prekaža,tak sa to pan MAjko,može vymazat.Zamer moj bol len tento.
Peter | 21-01-2018 10:01:36
Pani Nádaská,ja som sa pozrel dnes vom oknom a tam partia chlapov s odhrňačmi v ruke odhrňali chodníky.Ručne,tak nehrozí zamorenie.Auto s majáčikom som nevidel a ani traktor s radlicou. teraz to je ako?Sú miesta kde sa dá odhrňať mechanozmami a miesta kde ručne.Prečo zasa taká ohromná kritika?Niektorí sa tu podpisujú iba kvôli tomu,aby každý vedel o koho sa jedná aby ľudia vedeli že tá pani,pán čo kandiduje je ten,tá čo sa kriticky postavil,postavila voči vedeniu mesta v tom a tom období,Netvrdím že je to Váš príklad.Aj ja mám svoj názor a 50 na 50 to tak vychádza.
Terezia NAdaska | 21-01-2018 09:14:02
Tak nové neskutočne realistické vymysly človeka,ktory sa tomu nerozumie ,mi nesmierne vadí,ospravedlnujem sa a taky človek nech vymyšla,ale za svoje ..Stan..pišem len so svojou identitou,ked sa hanbim podpisat,tak asi sa hanbím za svoje vyroky
stan | 21-01-2018 08:52:04
Zase čo je nové -to všetko vadí!!!! Kritizovať áno, ale mať poriadok na svojom to nie
Terezia NAdaska | 21-01-2018 08:45:19
Tak ozaj,mesto??Dnes som sa normalne zasmiala.Pozriem z okna a osobne auto z majačikom,za nim odhrnač a za nim traktor,asi posypa.Nikomu nevadí,že sa minie dvakrat viacej pohonnych hmôt a nikdy a nikde som nevidela,aby pred zhrnačom išlo osobne auto:-) Dufam,že skoro zapadne a budu volat zasa hasičov:-)Niekdo asi ozaj sa načisto zblaznil.A nehladiac nato,ako zamoria životne prostredie.To už ozaj nema kdo robit taketo prace a aj sa tomu troška rozumiet???Neviem si predstavit,keby sa odhrnalo tri dni a viac v kuse,kolko minie pohonnych hmôt to osobné auto a čí to bol napad na takuto absurditu ???Alebo ma napadla ešte jedna vec,šofer z odhrnača je z Prahy,tak mu musí ukazovat auto cestu a všetci to zaplatime,že sa niekdo rozvaža a uplne zbytočne !
občan | 20-01-2018 18:59:08
je to hnus od funkcionárov na čele s primátorom. Ukazuje sa pri takýchto banálnych veciach neschopnosť riadiť, organizovať a niesť aj patričnú zodpovednosť. Bolo by zaujímavé vidieť čo by hovoril primátor a ostatní zainteresovaní, keby zopár ľudí nahlásilo lekárovi aj policajtom, že sa im úraz stal - pošmykli sa na neodhrnutom chodníku, ktorý má odhŕňať mesto. Fotoaparát je v každom mobile, tak že o dokumentáciu by nebolo núdza.Nuž čo cálovali by len tak by sa prášilo, čo by bolo dobre , lebo by neostalo na odmeny 65.000-cové. Zároveň sa tu vynára ďalší problém a to, že niekto spadne inde a povie, že sa to stalo na chodníku neodhrnutom mestom a mesto bude ďalej cálovať z peňazí daňových poplatníkov.
Tak, že páni konšeli neodhŕňajte možno niekomu vylepšíte jeho finančnú situáciu, veď príživníkov, bezdomovcov je v Seredi dosť.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign