Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Obyčajný chalan s neobyčajným koníčkom

Iveta TóthováDátum23. 09. 2011 19:05:12TémaVoľný čas
24

Je to obyčajný chalan z obyčajného sídliska v našom meste. No niečim medzi svojimi rovesníkmi vyniká. Volá sa  Lukáš Astaloš  a už niekoľko rokov sa venuje jednému neobyčajnému koníčku. Tak ako každý malý chlapec mal rád  vojenské filmy, vojenskú techniku, veľa čítal a študoval historické udalosti. A to ho doviedlo k ... ale to už on sám porozpráva vo videu. 

---

fotografie k tejto reportáži poskytol p. Boris Moskovský, ďakujeme.


Fotogaléria k článku:

24
Autor: Boris Moskovský
24
Autor: Boris Moskovský
24
Autor: Boris Moskovský

Zobraziť všetky fotografie
24
Autor: Boris Moskovský
24
Autor: Boris Moskovský
24
Autor: Boris Moskovský

24
Autor: Boris Moskovský
24
Autor: Boris Moskovský
24
Autor: Boris Moskovský

24
Autor: Boris Moskovský
24
Autor: Boris Moskovský
24
Autor: Boris Moskovský

24
Autor: Boris Moskovský
24
Autor: Boris Moskovský
24
Autor: Boris Moskovský

24
Autor: Boris Moskovský
24
Autor: Boris Moskovský
24
Autor: Boris Moskovský


Skryť všetky fotografie

Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Obcan | 25-02-2014 14:08:16
Ani som nevedel ze tu taky clanok je,vdaka ze bol vytiahnuty hore.
Je fajn ak sa mladi ludia zaujimaju o historiu,zvlast o WW2 je toho tolko ze je to na celozivotne studium...
Tiez ma ta doba zaujima,len ten reeactment moc nemusim,lebo mi to pripada skor take hranie sa na vojakov,aj ked uznavam ze chalani to robia so zaujatim,lenze hrozy bojov boli ovela realnejsie a krutejsie...
Novu techniku moc nepoznam,ale myslim ze foto cislo 6 sem nepatri,podla mojho nazoru sa jedna o izraelsky tank Merkava,alebo nieco take,iste nieje z obdobia WW2.
Ale fajn ze je niekto taky v meste koho to zaujima aj realne,nielen preto ze je to v mode kecat o historii a kopa mladych nevie co bolo vcera nieto este desiatky,alebo stovky rokov dozadu.
Juraj S. | 25-02-2014 10:04:20
Reenactment nie je o tom, že sa ľuďom páči vojna alebo nacizmus. Títo ľudia to robia preto, aby si pripomenuli aká hrozná udalosť sa stala a aby sa to viac už neopakovalo. Ukážky bojov z 2 sv. vojny nemajú nič spoločné s propagovaním nacizmu a iných.
Miro | 03-10-2011 09:39:21
a navyse ked si to takto nebudeme pripominat tak nikdy si ty mladi neuvedomia ze to boli ozaj krute boje a ze si maju vazit slobodu . tie komunistami pisane stare dejepisne knizky na zakladnych a strednych skolach si mozu niekam strcit lebo su tam pisane bludy . ktore decko by bavilo sa naspamet ucit roky neakych hlupich udalosty a pritom im unika pointa toho co to naozaj obnasalo potom ze ztich soplakou vyrastaju bezcitni ludia lebo si neuvedomia co to bolo ale maju v hlave len roky a nemo Hitler.podruhe krasne ciernobiele filmy ktore vznikali kratko po vojne a do detajlou a bez efektov zachitavali krutost vojny uz sa malo kedy vsielaju na snp tento rok davali v telke tusim len jeden na stv namiesto toho tam trtnu terminatora alebo volaky akcny debilny film a z toho tim mladym sibe a su taky nasilni. takze ked si takto neukazeme dynamicke zobrazenie bojou a utrpenia ktore niekedy boli tak sa historia vymaze aj z knih lebo decka budu odchovany na pocitacoch a bavit ich tie nudne knihy urcite nebudu a nebudu vedet ze zaco mozu vdacit ze su tu . a nebudu si vazit ani starsich ani nic niekedy ma az zaraza ze taky soplavi sused nepozdravi ani kebi co bolo ja keby som niekedy nepozdravil susedu ajaj zle by bolo a tomu neni tak daleko tomu je len par rokou a jak sa to tu zmenilo takze kde budeme za dalsich 10-20 rokou co to tu bude jak v amerike ze ludia budu pozamikani doma a budu sa bat vist na ulicu medzi tich grazlov .
Theo Dietrich | 29-09-2011 16:54:50
Ešte k tým názorom o nacistoch a hákových krížoch. Nie všetci v Kluboch vojenskej histórie stvárňujú nemecké jednotky. Proti komu by potom bojovali :-) ? Práve Lukáš robí vojaka Červenej armády a Slovenskej armády. My robíme síce Wehrmacht a Waffen-SS, ale okrem toho aj Maďarskú kráľovskú armádu. Niekto si dáva dokopy ešte aj ruskú výstroj, niekto by chcel aj slovenskú uniformu. Okrem uvedených armád robia kluby aj US-Army, Britov, Rumunskú armádu, žandárov, ale aj Hlinkove gardy či Pohotovostné oddiely HG. Skrátka všetko to, čo v skutočnosti existovalo. Nikto si nevymýšľa nič, čo by tu nebolo, čo sa nestalo a neovplyvnilo ďalší historický vývoj udalostí na území Slovenska, Československa, Európy či celého sveta.
Registrovaný Lukáš Astaloš Lukáš Astaloš | 29-09-2011 16:38:01
Peťa, zle som sa vyjadril, moja reakcia s popularizáciou bola namierená na príspevky nižšie, nestíham reagovať na všetko. Tvoj názor si cením, máš na to správny pohľad ;-)
Peťa | 29-09-2011 16:33:25
Lukáš, asi som sa zle vyjadrila. V Slavkove chcú priblížiť dejiny, to isté v USA. Len ma zaráža názor ľudí, že to neberú z tohoto hľadiska. Veď potom aj historický šerm na hradoch je násilie :-).
Prajem Ti veľa zdaru a síl.
Registrovaný Lukáš Astaloš Lukáš Astaloš | 29-09-2011 15:48:07
Naším cieľom nie je popularizovať vojnu ale dejiny. Ich súčasťou je žiaľ aj vojna... Ako už Theo naznačil, radi by sme čosi usporiadali aj v Seredi. U verejnosti by záujem bol, myslím si, oveľa väčším problémom sú však zaobstarať dostatok financií a podporu mesta
Peťa | 29-09-2011 10:31:55
anonym | 29-09-2011 09:28:56 To čo si porovnal je neporovnatelné(pád dvojičiek). V Čechách pri Slavkove žijú Napoleónom a jeho vojnou, v Amerike občianskou vojnou. Sú to tiež historické udalosti. Lukášov koníček je ok pokiaľ tým nikomu neubližuje a neznevažuje, čo myslím, že nerobí.
dano | 29-09-2011 10:22:15
Suhlasim s anonymom.(9,28 hod.) Mate 100% pravdu. A nerozumiem tomu, co motivovalu p.redaktorku, aby si vybrala prave toto ako pozitivny priklad na hobby. Za tymto hobby je este skryta myslienka. Staci si pozriet Facebook s "rovnakym hobby". Komu v rodinach zomreli blizky vo vojnach, ti sa na taketo "hry" pozeraju s obavami. To nie je ziadna nevinna hra.Preco ma niekto potrebu mat cloveka ako terc na stielanie? Hobby strelci idu na strelnicu. Zberatel, co sa nadchyna nacistickou uniformou, nadchyna sa zaroven pre ideologiu, ktoru tento symbol znazornuje.
anonym | 29-09-2011 09:28:56
Ja chápem, že niekto má pre to jednoducho slabosť a páči sa mu to. Hovorím len za seba, že ja tomu nerozumiem. Predstavte si, že napr. v Amerike by sa našli nadšenci, ktorých koníčkom by bolo pripomínať si svoju históriu tým, že by simulovali pád dvojičiek po náraze lietadlom. Pre nich je to rovnako hrozná minulosť ako pre nás svetové vojny. Tam by to bol s najväčšou pravdepodobnosťou škandál. To len tak na margo pre porovnanie. Alebo porovnávam neporovnateľné?
Theo Dietrich | 29-09-2011 09:14:04
V každej dobe a každej vojne sa nájdu ľudia, ktorým sa to páči a ktorých to fascinuje. Inak by neexistovali napr. žoldnierske jednotky a francúzska Cudzinecká légia. Takže treba sa zmieriť s tým, že časti populácie sa to od nepamäti páčilo a naveky sa páčiť bude. S tým nikto nič neurobí, je to v ľudských génoch. Ak sa nám takýto ľudia na Slovensku minú, tak nebude mať kto vstúpiť do armády, polície a iných ozbrojených zložiek, ktoré sú pre fungovanie štátu a bezpečnosť jeho obyvateľov životne dôležité. Alebo zavoláme na pomoc vojakov NATO ? Ale je pravda, že pripomínať sa dá história a vojna aj iným spôsobom. My robíme ako KVH aj výstavy, vernisáže, navštevujeme múzeá, historické a pietne miesta. Fotogalérie na www.kvhtyrnau.sk sú toho dôkazom.
Br | 29-09-2011 08:09:09
Ja zase nerozumiem divadlu, filmom a dokumentarnym filmom. Ved to je strasne co tam niekedy ukazuju! Aj to treba pripominat prijatelnejsim sposobom. Cukrickami napriklad.
anonym | 29-09-2011 07:00:59
Ja tomuto koníčku nerozumiem. Je to pekné? Je to fascinujúce? Myslím, že v 2 svet. vojne sa to nepáčilo nikomu ani to nikoho nefascinovalo. Prečo je tomu teraz tak? Je dôležité poznať svoju históriu, ale dá sa pripomínať aj prijateľnejším spôsobom. Som zvedavý, či by si ten svoj koníček vychutnali naživo vo vojne. Či by potom boli z neho takí nadšení. A teraz sa všetci do mňa pustite.
Miro | 28-09-2011 21:56:56
na tej skodovke je ten hk zle otoceny tak s daval len na niektore vozidla inac to bol znak smoly ked bol hentak otoceny . No mesto pochybujem ze take nieco zadotuje ale ked uz som nasiel priazdnivca tichto veci jak som ja a viem ze sme uz 2 v Seredi tak mozno nieco vymyslime :) len sa smim musim esce zoznamit a tak :) a nahodou Sered bola dost podstatna v 2 ww ci uz to bol pracovny tabor no lepsie povedane prechodny tabor od nas sa transportovali alebo pokial mam dobre informacie tak to boli medzi Seredou a Sladkovicovom mensie tankove boje . dokonca moj majster ked boli mali chlapci nasli niekolko samopalou podla opisu to vyzeralo na typ mp40 ale policia ich zakopala a on mi nechcel povedat ze kde :)
Theo Dietrich | 28-09-2011 20:55:29
Mňa by skôr zaujímalo, či by sa nenašla ochota zo strany mesta a podpora zo strany miestnych podnikateľských subjektov na zorganizovanie takejto bojovej ukážky napr. pri príležitosti oslobodenia mesta Sereď Červenou armádou 1.4.1945. Aj keď v tejto lokalite nejaké ťažké boje neprebiehali, menšia potýčka medzi sovietmi a ustupujúcimi nemeckými jednotkami napr. v parku pri kaštieli by nebola na škodu veci.
anonym | 28-09-2011 20:24:01
Ak niekto obľubuje hákové kríže, stačí si kúpiť novú Škodu Citigo (viď detail na disky):

http://motoroids.com/site/wp-content/uploads/2011/09/Skoda-Citigo.jpg
Theo Dietrich | 28-09-2011 19:34:51
Princíp nie je ten istý. Podľa zákona NR SR č. 257/2009 Z.z. ktorým sa s účinnosťou od 1. septembra 2009 mení a dopĺňa zákon č. 300/2005 Z.z. Trestný zákon sa napr. nemecká uniforma považuje za extrémistický materiál, ak ju použiješ v úmysle podnecovať nenávisť, násilie alebo neodôvodnene odlišné zaobchádzanie voči skupine osôb alebo jednotlivcovi pre ich príslušnosť k niektorej rase, národu, národnosti, farbe pleti, etnickej skupine, pôvodu rodu alebo pre ich náboženské vyznanie. Takže Kluby vojenskej histórie a seriózny zberatelia sú mimo hry. Jedine, že by vyrábali alebo sa podieľali na výrobe, rozširovaní, vyvážaní, predávaní, zasielaní, ponúkaní alebo uvádzaní do obehu extrémistický materiál podľa §-u 130 ods. 8) Trestného zákona.
Registrovaný Lukáš Astaloš Lukáš Astaloš | 28-09-2011 12:23:58
Miro, skús ma podľa mena nájsť na facebooku
viac rozumu | 28-09-2011 09:35:27
Mily Miro, ti starsi neonacisti poznaju zakony a preto su opatrni, lebo vedia, ze by ich stihali...Ale je potesitelne, ze sa od nich chcete distancovat a nie su Vasimi prikladmi. Fyzika, elektrika su super, venujte sa tomu dalej, TO MA BUDUCNOST !
A ten pravopis sa da pomocou programu na PC opravit a PC Vam ukaze chyby aj opravi a budete super aj v tom.
miro | 27-09-2011 22:12:39
dikes "hobby"! skoda ze tie negativne reakcie su od ludy ktory ked sa nieco stane odvratia povecinou zrak a nevsimaju si to . Napr Trnava je plna mladich ale aj starsich neonacistou skoda ze v tejto dobe ich neni lahko rozoznat pre tich co otom nic nevedia a vela razi si myslia ze prave ty su na tej dobrej strane lebo vyzeraju jak bezny ludia:D Nitra nai nehovorim kolko ich tam je ale horsie ze si zacinam vsimat ze aj unas v Seredi sa zacina vo velkej miere propagovat tuto hnusnu ideologiu a z velkej mieri zato moze trnavsky futbal a jeho fanusikovia zo Serede ( cest vinimkam ). Poslednu dobu sa tu potuluje cca 5-6 chalanou okolo 18 co propaguju fasizmus a uz som pocul aj o neakich napadnutiach . Je zaujimave ze starsi neonacisty co tu ziju sa do toho vobec nezapajaju asi maju viac rozumu :)
Miro | 27-09-2011 22:03:44
Inak ked mi vybavis ten kurz tak ja to primem :) ja zato jak ma to naucily dakujem bivalim ucitelom zakladnej skoly Komenskeho kde jeden si snami tikal a znamky daval z brucha kedmu nato prisli vystriedal ho taky isti :D potom som stim mal na strednej velke problemi lebo ked decko v skole nedonutia sa ucit tak naco by sa ucilo .ale aj tak jaziky mi robili vzdy problemi ale fyzika matika chemia a dejepis a na strednej elektrika bola da sa povedat v malicku logika je moja :) tak sa ospravedlnujem tim co to citaju :D
hobby | 27-09-2011 21:59:20
hoši, nevšimajte si negativne reakcie, mate pekny koniček a držim palce v rozširovani zbierky,,, a pre zainteresovanych dobro zvitazilo nad zlom, tak budte radi a nepretačajte temu.
slovaci | 27-09-2011 21:58:09
Miro a hned aj kurz pravopisu. K historii, ci dejinam nepatria len vojny.
Miro | 27-09-2011 21:39:10
zdravim ta Lukas. natoto som cakal 13 rokou ked konecne najdem niekoho koho to zaujima a neni z opacneho konca republiky .Zavidim ty lebo ja som zacal zbierat militarie a zaujimat sa najme o 2 sv vojnu uz v 8 rokoch ked som si doniesol prvu nemecku prilbu domou. a 13 rokou zijem v tom ze som jediny Seredan ktoreho take nieco zaujima . takze ty zavidim ze stebou spravili tento rozhovor. Na komentare mamiciek a tak odpovedam takto ani moji rodicia neboly radi ked som si doniesol neaky ten odznak alebo bodak alebo podobne domou ale mam 21 rokou nefajcim nepijem nedrogujem dokonca z mojich ust neni pocut ani jedna nadavka som zvedavi ci mate lepsie deti doma ked ste im nedali ani hracky aby neboli nasilne :D zaujima ma to od malinka a kamarady sa cuduju lebo som radikalny antifasista a pritom ma take nieco tak fascinuje. odpoved je lahka do nepozna svoju historiu je hu odsudeny prezit znova vid Kotleba a podobne akcie . staci sa zamysliet a kazdeho cloveka co ma aspon male IQ musi napadnut ze slovanska rasa ako necista mala byt vyhubena takze ty chlapci co to podporuju by tu neboli alebo by boli otrokmi. Lukas keby som ta poprosil dal by si mi na seba kontakt ???? ked po tich rokoch dufania ze najdem seredana ktoreho to bavi si sa objavil nemozem sa stebou nespoznat a nevimienit si skusenosty a podobne . bol si na sahare aj na slovenskich pieskoch ????? lebo ja hej a v jakom kvh si registrovany ??? ja som sa chcel zapojit do klubu neakeho ale pocas skoli neboli financie a teraz uz by sa to aj neako dalo zbuchat alebo najst esce neakich seredanou ako je tunak "fufik" ktory ma o to zaujem a nieco vyspekulovat :)
anonym | 27-09-2011 21:18:42
Princip je ten isty.
Registrovaný Lukáš Astaloš Lukáš Astaloš | 27-09-2011 20:12:06
To ale nie je náš prípad, tí čo nosia nemecké uniformy sa v nich pohybujú len vrámci priestoru bojiska a jeho blízkeho okolia, mimo neho len so zakrytými insígniami. A to je v poriadku, akcie sú vopred ohlásené na úradoch. Takých čo by sa vyžívali v nosení týchto uniforiem medzi sebou nechceme
anonym | 27-09-2011 19:44:48
Ale obliekanie si nacistickch uniform a propagacia vsetkych znakov s tym spojena je trestna.
Erich | 27-09-2011 11:11:54
Ale sme už veľmi off-topic. Chalaniska chválim, krásny koníček, mamičky odpustia, ale militárie fascinujú každého chlapa.
Erich | 27-09-2011 11:09:15
Žiaľ, banky majú Európu v hrsti - napr. cez hypotéky. Ak by začal kolaps bánk, znamenalo by to, že len v SR (kde je podiel hypoték voči EÚ malý) by veľa ľudí prišlo o to základné - o domov. Človek má naprogramované správanie - brániť si domov a zoskupovať sa. Začala by vlna nepokojov, ktoré by mohli prerásť do občianskych vojen a celý systém by sa zosypal zvnútra. Ekonomicky by bolo správne nechať Grécko aj banky skrachovať. Avšak to by spôsobilo politický a občiansky kolaps celej Európy. A to nikto nesmie dopustiť.

anonym | 27-09-2011 10:08:31
Myslím, že predstavitelia svetových korporácií preferujú predovšetkým záchranu bánk, finančné a mocenské záujmy. Bezpečnosť je druhoradá. Nezabúdaj na to, kto v skutočnosti riadi svet...
Erich | 27-09-2011 10:02:46
V tejto súvislosti mi to nedá, ale musím spomenúť Grécko. 99% názorov hovorí o tom, že treba nechať Grécko skrachovať. Ja si myslím, že politici robia zatiaľ veľmi dobrú prácu. Ekonomicky by mala kríza vyzerať asi takto: |/ (rýchlo dole a postupne späť). Avšak v prípade Grécka by to znamenalo kompletný kolaps štátu a občiansku vojnu. Preto vývoj ide takto \__/ - hoci je to predlžovanie krízy, ale za cenu bezpečia a stability celého regiónu (60% investícií v Albánsku je z Grécka, spory s Macedónskom o názvoch, historické spory s Tureckom o Egejské more a Cyprus).

Takže v prvom rade ide o bezpečnosť, záchrana bánk je vedľajší produkt.
Erich | 27-09-2011 09:42:34
Informovanie o vojne považujem za veľmi dôležitú vec. Spomínate si na tú kauzu, keď tu bola fotografia navracanej kopy maloletého chlapca a všetci zostali zhrození z toho? Pri prvej svetovej vojne média zverejňovali fotografie maršálov v naleštených čižmách pred nastúpenou kavalériou a ódy na hrdinov vojny - pred smrťou sa zakrývali oči. Preto vidíme v dokumentoch o druhej svetovej vojne toľko smrti a hrôz - aby sme si tú vojnu neidealizovali.

Kedže existuje filozofický svetonázor, že svet sa vyvíja špirálovito v opakovaných cykloch, hľadať paralely medzi dnešným vývojom a históriou je veľmi správne:

1929 - Začala veľká svetová ekonomická kríza (2008)
1933 - Kancelárom Nemecka sa stal Adolf Hitler z Nemeckej Národno-socialistickej strany práce (ideovo SMER-SNS (silný štát na národných princípoch) - podľa odhadov budú zostavovať vládu v roku 2014)
1934 - Našiel sa vinník a verejný nepriateľ - židia (u nás to budú zrejme Rómovia)
... ďalej to ani nechcem písať..

Registrovaný Marek Olša Marek Olša | 27-09-2011 09:24:24
omg aj mne sa páčia nemecké uniformy ale nijak si to nespájam so zabíjanim alebo niečim podobným ako tu píše polovica ludí. Keby som chcel, si ju oblečem a nejde o repliku....
pre anonyma | 26-09-2011 11:12:52
A vy ste uz boli v ozajstnej vojne, ked viete, ze ti ludia, co tam museli ist na smrt, mali pri tom zabavu? Moj dedo mi rozpraval o 1. vojne nieco ine. S bajonetom do brucha pichnes ty, alebo on. A hovoril o tej hroze, ked vojaci v zakope lezali s "vytecenymi " crevami a on leza vedla nich a musel strielat, aj ked nechcel...To nazyvate zabavou?
Peter Klokner | 26-09-2011 10:13:00
Lukino gratulujem, máš naozaj netuctového koníčka a vidno že to robíš pre potešenie.
Len treba byť diplomat lebo keď raz budeš hodnosťou vyššie ako "tato" aby nebolo doma zle :-)
Prajem ti za nás všetkých nech ťa to naďalej napĺňa.
anonym | 25-09-2011 23:44:41
Ale veď vojna bola vždy jediná zábava pánov, z ktorej mal niečo aj poddaný ľud - tak im ju neberte.
Registrovaný Marek Čirka Marek Čirka | 25-09-2011 23:24:08
Tu nikto nevraví, že ste niekomu na smiech. Práve naopak. Všetci si svoje matky vážime. Ja sa len zastávam názoru, že nijaká aktivita, či už historická (ako je zábavka chalana z videa), alebo športová (ako som ja spomínal airsoft) nie je na škodu. Nie každého baví futbal, tenis, či minigolf. Nie každý má talent na basketbal, ping-pong, či curling. A zoberte si človeka, ktorý nevie nájsť nijaký šport, čo ho baví a napĺňa. Má celý čas sedieť doma? Či má sedieť s kamarátmi na lavičke a pozerať ako si kopú loptu? Prečo by teda nemohol ísť s chalanmi zastrieľať na ihrisko na to určene? To s tým podmieneným reflexom neviem ako myslíte, lebo my keď sme sa strieľali v airsofte s guličkovými samopalmi, tak v reálnom živote nejdem s reálnym samopalom po meste a keď ma niekto naplaší tak mu dám dávku do brucha. A ďalšou vecou sú akčné hry na PC. Čo som čítal, tak pri rozumnom čase stráveného pri hraní, podľa psychológov zlepšuje hra reflexy hráča. (osobne by mi vôbec nevadilo, keby sa takéto hry z herného sveta vytratia, no len keď ste to načrtli, tak som napísal poznatok, aký mam).
mama | 25-09-2011 21:38:14
Je zvlastne, aka ironia ide z obhajovania hry na vojnu. Ano vojny boli ale ludia ich nechcu, a vojny su preto, ze ma na nich vzdy niekto moznost zbohatnit. Keby sa vsetky peniaze, ktore sa celosvetovo davaju na armadu a zbrane davali na vzdelavanie, sport, kulturu a umenie, mali by sme raj na zemi. U nas doma nikdy nebola ziadna "hracka zbran" a ani nikdy nebude, a to uz moji synoviy maju tiez deti - aj synov. Vsetky "hry na zabijanie" su hrou s ohnom a su nemoralne. Motivuju na amok.Strategie vojen sa tiez cvicili planovanou hrou a z hry sa potom preniesli do relneho boja. Ak sa vyskytne v zivote podobna situacia ako bola ta modelova v hre, clovek zareaguje podvedome naucenym sposobom. (Podmieneny reflex) Nemusime Vam byt preto na smiech, ze nesuhlasime s nasilim a vojnami. My, co sme Vas priviedli na svet. Mame tiez len rozum v hlave a do skoly sme tiez chodili. Som rada, ze vsade sa zacina nieco zlepsovat a dufam, ze aj PC bude ponukat coraz menej "zabijackych hier". Zivot je taky kratky.Uz zajtra moze niekto havarovat...Radsej chodit za dievcatami ako hrat take hry. Pozdravuje mama. Dr.
Registrovaný Marek Čirka Marek Čirka | 25-09-2011 18:07:21
Milé mamičky. To je ozaj hlúposť vravieť, že u ľudí, čo sa venujú takýmto koníčkom, sa vyvolá nejaká násilnícka činnosť. Ja som sa pred pár rokmi venoval airsoftu (v krátkosti sa rozdelili hráči do dvoch tímov a strieľali sme sa s replikami skutočných zbraní, v ktorých boli malé guľky.) A poviem Vám, že všetci boli aj sú úplne normálni, ani jeden nie je akási násilnícka potvora. To sú proste chlapci, väčšinou každého baví nejaká "vojenská" aktivita. Bol by som ochotný dať ruku do ohňa, že Vaše deti ako malé zobrali dve palice a mečovali sa. To k detstvu patrí. A možno fakt odopierať im guličkové pištole nebol príliš dobrý nápad. :) Ja som vždy vravel, že lepšie nech sa chlapec hrá s pištolkou ako s bábikou :)
Dušan Matejička | 25-09-2011 17:12:23
ospravedlnujem sa za hrubku v nominative mn. cisla...keby to nahodou nejaky mudrlant chcel rozoberat
Dušan Matejička | 25-09-2011 17:11:05
Ludia ktori sa venuju podobnym konickom, ani z daleka nie su agresivny tak ako deti ktore sa poflakuju niekde po meste..ide o to ze to je konicek a ludia ktori poznaju historiu/myslim naozaj ze ju poznaju , nielen ze sa tak tvaria/ sa naozaj skor z nej poucia, ako by pachali obdobne veci.
anonym | 25-09-2011 16:22:47
to je vsetko sice pravda, ale jazda na bycikloch a ine sporty nepodporuju nasilie, to nie je obava o synov , to je o podpore nasilia.
pre maminky | 25-09-2011 15:20:23
vasu obavu o synov chapem. Avsak poznat historiu je dolezite. Len tak sa dokazeme poucit z jej chyb. A ze historia je plna nasilia a vojen, snad nepoprie nikto. To, ze to chalan robi nielen v teoretickej rovine, ale aj prakticky si vyskusa, ako to v danom obdobi bolo, nie je nic zle. Prave naopak. Zalezi od vyspelosti jedinca, ako sa dokaze s roznymi nastrahami vyrovnat a ako pochopi svoju zaujmovu cinnost. Nie je spravne hned zavrhnut tychto ludi a zaskatulkovat ich medzi potencionalnych vrahov a nasilnikov. Pokial budete so svojimi synmi vela rozpravat, poznat ich zaujmy, mozno zistite, ze tie gumypusky, ktore nemali v minulosti, im chybaju. Taki su chlapci.
syn mi zomrel nasledkom starsieho urazu vo futbale. Dlhe roky hraval futbal. Dnesna doba prinasa vela moznosti travenia volneho casu. Jedni jazdia na bicykloch, ini na autach, hraju futbal, niektori ziju na facebooku, dalsi hadzu mince do automatov, druhi fetuju, atd...
anonym | 25-09-2011 13:49:07
maminky, tu nikoho nezabiju ani vojna nebude, to je historia a konicek, nebojte sa o synacikov kludne mozte spavat
tiez mama | 25-09-2011 10:02:17
absolutne suhlasim s kazdym slovom, tiez mam dvoch synov, ale ani ked boli mali, aj ked bol v hrackarstve cirkus, nikdy, nikdy v zivote nedostali hrackarsku zbran, proste v nasej rodine sa nasilie v ziadnej forme nepodporovalo a podporovat nebude. Myslim si, ze ta agresivita v niektorych ludoch nepride zo dna na den, vyvija sa od detstva...
mama | 24-09-2011 22:34:05
Som proti kazdemu nasiliu a proti kazdej vojne a popularizovaniu vojny byvalej ci pritomnej. Kazda vojna ma dve strany - utrpenie nevinnych a zisky bezcitnych. Kvoli chorej tuzbe po moci, neschopnosti komunikovat posielaju vlady zomierat nasich synov. Mam troch synov a desio ma pomyslenie, ze ich vychovam a niekto mi ich zabije. Tieto militisticke veci su na hrane noza, preto ako dobre pisete, pozor na zakony, lebo skupiny ich casto zneuzivaju na propagacie byvalych ideologii, ci sirenie rasizmu.Dejiny o tom svedcia...co je uz take zaujimave na nacistickej uniforme. Ti Slovaci, co ju maju z cias Slovenskeho fasistickeho statu, sa asi nebudu chvalit.
Registrovaný Lukáš Astaloš Lukáš Astaloš | 24-09-2011 22:20:22
Marek Čirka: samozrejme je možnosť, my sme tiež bežní ľudia. Dnes sa dá zohnať replika takmer každej uniformy, na Slovensku trochu ťažšie, ale cez internet zo zahraničia nie je problém. Pozor však na paragrafy...

Fufík: možností je dosť, treba si však byť vedomý, že to obnáša oveľa viac ako z času na čas obliecť na seba uniformu. Podľa armády, ktorá ťa zaujíma, skús pohľadať na internete kluby, ktoré sa im venujú, na Slovensku je ich už dosť; prípadne navštív osobne nejakú akciu. Tento rok ich však už veľa nebude, "sezóna" skončila
Registrovaný Lukáš Astaloš Lukáš Astaloš | 24-09-2011 22:13:13
Áno, samozrejme som mal ešte dodať, že je reč o tých, čo sa venujú druhej svetovej ako ja.
anonym | 24-09-2011 19:08:17
v seredi je viacej takychto ludi :). je to krasny konicek ,nejaky chalani tu tusim robia 14 storocie
anonym | 24-09-2011 01:00:57
Nemci, Rusi a USA,,, zdavam podctu,,, keby mam nato $re,,, ja poznam tieto vecičky len z tv a pc hier, historycky to ma ale cenu strasidelnu, ale imidžovo boli natom lepsie Germani potom Sponenci a nespočetny Sovieti,,, ps. pani I ten mikrofon by sa nedal zmensit
Fufík | 23-09-2011 20:41:35
Chcem sa pridať...je možnosť?
Registrovaný Marek Čirka Marek Čirka | 23-09-2011 20:24:17
Ja by som sa rád opýtal, či si viem ako bežný človek kúpiť uniformu nacistického sturmbannführera, prípadne ich vysačky. Vždy som to považoval za najkrajšie uniformy histórie a viem si to predstaviť, že mi som to doma niekde vyvesil ako dekoráciu.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign