Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Obrovský úspech na rybárskom diplomatickom poli

Miloš MičániDátum02. 12. 2014 14:34:04TémaOsobnosti
170

V sobotu dňa 29.11.2014 sa konal v malebnom tatranskom prostredí Grand hotela BELLEVUE v Hornom Smokovci snem Slovenského rybárskeho zväzu. Dlho očákavaná udalosť bola stredobodom záujmu všetkých rybárov, rybárskych funkcionárov ale i ostatných milovníkov prírody a celej rybárskej, poľovníckej či turistickej verejnosti. Už dlhšiu dobu sa v médiách, ktoré približujú život okolo našich tokov a rybníkov pretriasala situácia ohľadom hmlistého, priam nekalého hospodárenia najvyšších rybárskych funkcionárov, na čele s vtedajším tajomníkom Rady SRZ, ako vrcholným orgánom jednej z najmasovejších spoločenských organizácie na Slovensku. Okolo tejto problematiky sa popísalo spústa článkov, príhovorov, názorov a všetky boli v kritickom duchu, pretože arogantné správanie, netransparentná ekonomická činnosť bola tŕňom v oku všetkých milovníkov rybolovu. Obdobie pred snemom bolo na naše rybárske pomery skutočne mediálne bohaté, chystali sa kardinálne zmeny, kandidáti na najvyššie pozície v hierarchii Slovenského rybárskeho zväzu aktívne vystupovali v "predvolebnom" období po celom rybárskom Slovensku.

S úprimnosťou rybára, ktorému záleží na súčasnom i budúcom rozvoji tohto krásneho športu, prinášajúceho neobyčajné a neopakovateľné zážitky vo svete vody a nemých tvorov, vo svete "tichých bláznov", vo svete majestátnych slovenských riek, menších vodných tokov, jazier a rybníkov, zdieľam sereďskej a okolitej verejnosti zvesť, že naša mestská rybárska organizácia zožala v poslednú novembrovú sobotu nevídaný diplomatický a spoločenský úspech. Delegáti snemu Slovenského rybárskeho zväzu zvolili do najvyššej výkonnej funkcie tajomníka Rady SRZ Ing. Ľuboša Javora zo Serede.

Dlhoročný funkcionár Mestskej organizácia SRZ v našom meste má 47 rokov, vysokoškolské štúdium ukončil ako inžinier ekonómie, pracuje v Slovenskej záručnej a rozvojovej banke ako vedúci na odbore finančných analýz. Náplňou jeho práce je posudzovať reálnosť podnikateľských zámerov a preverovať žiadateľov o úvery.

Členom SRZ je 16 rokov, pôsobí v mestskej organizácii v Seredi, prešiel viacerými funkciami, na poslednej mestskej konferencii bol opätovne zvolený do výboru, kde pôsobí ako člen predsedníctva a ako hlavný účtovník. Problémy SRZ skutočne pozná tak z pohľadu radového rybára, ako aj miestneho funkcionára. V rokoch 2003 – 2010 bol predsedom predstavenstva akciovej spoločnosti Slovryb, čo obohatilo jeho skúsenosti aj o pohľad zhora, z pozície riadiacej činnosti spoločnosti.

V príhovore delegátom snemu okrem iného avizoval skutočnosť, v práci je v dennom kontakte s podnikateľskými subjektmi rôzneho druhu, sleduje a posudzuje úspešnosť ich snahy o čo najefektívnejšie spôsoby práce. Odsúdil ľahostajný a viac ako problematický vývoj hospodárenia Slovenského rybárskeho zväzu. Jeho prioritou bude zastaviť pokles majetku SRZ, ako sám povedal  - "bohatstvo našej organizácie nespadlo z neba, vytvorili ste ho Vy, radoví členovia, nestačí však poctivou a správnou analýzou ozrejmiť príčiny zlého vývoja, v prvom rade treba tento negatívny trend zastaviť a následne obrátiť smerom k vyššej prosperite".

Jeho prvé slová po zvolení opäť potvrdili jeho zámer a to hlavne zastaviť pokles majetku zväzu s dôrazom na ekonomiku. Problémom nie je iba ekonomika, ale aj  postavenie sekretariátu, ktorý sa stal, bohužiaľ, ústredným výborom, čo základné organizácie v mestách a obciach odsúvalo na vedľajšiu koľaj.

Z tejto pozície želáme novozvolenému čelnému predstaviteľovi Slovenského rybárskeho zväzu, aby funkcia tajomníka bola postom riadiaceho manažéra, ktorý má riadiť sekretariát tak, aby pomáhal základným organizáciám. Ing. Ľuboš Javor si je vedomý, že v tomto prípade sa nedajú použiť modelové riešenia. Sekretariát Rady SRZ je svojou povahou rozpočtová neproduktívna zložka, druhou je výroba, ktorá si vyžaduje úplne odlišný spôsob riadenia. Výsledok oboch zložiek má dopad na činnosť celého zväzu a samotných členov. 

Mnohé organizácie si tento problém doposiaľ neuvedomovali, nakoľko väčšina z nich dobre hospodárila, ale dopady sa určite týkajú napr. v raste cien povoleniek, v odvodoch z členskej známky a vysokých cien násad.

Ing. Ľuboš Javor predstúpil pred delegátov snemu v záverečnom slove, po ktorom nasledoval samotný akt voľby najvyšších predstaviteľov SRZ s programovým vyhlásením, z ktorého si dovoľujem časť citovať :

" V prospech základných organizácií chcem zaviesť:

  • Maximálnu transparentnosť a informovanosť členskej základne o práci RADY, sekretariátu a výroby.
  • Platnosť súčasného modelu zväzu a jednotu SRZ so zachovaním výkonom rybárskeho práva na tokoch vodných nádržiach a zverených revíroch.
  • Zabezpečiť servis pre základné organizácie v právnej, ichtyologickej a ekonomickej oblasti, skrátka byť nápomocný organizáciám so všetkým tým  s čím si nevedia poradiť.
  • V našich výrobných strediskách dosiahnuť realizačné ceny násad porovnateľné so súčasnými cenami násad producentov mimo SRZ u nás aj zahraničí.
  • Zabezpečím vypracovanie dlhodobej stratégie rozvoja a modernizácie výrobných stredísk. Je to základná podmienka konkurenčnej schopnosti a efektívnosti. 
  • Ekonomickým auditom chcem vyčistiť stôl a pripraviť viacero návrhov na zmenu rybárskej legislatívy po širokej diskusii členskej základne
  • V horizonte dvoch rokov prehodnotím systém množstva povolení na rybolov bez dopadu na rast cien, pripravím návrhy a tieto predložím na pripomienkovanie

Mojou snahou bude posilniť  kompetencie  základných organizácií s dôrazom na geografické, klimatické a hydrologické podmienky v ktorých pôsobia. Toto je zápas nášho zväzu o prežitie, ktorého by som sa chcel aktívne zúčastniť ako tajomník. Osobne totiž nepovažujem tento post za nejaký trón, z ktorého sa vládne, rozkazuje a o všetkom rozhoduje. Verím, že dnešným dňom nastáva nová éra pre SRZ. Kandidujem s dobrým úmyslom dosiahnuť maximum pre širokú masu radových rybárov. Vaše očakávania sú namieste,  ja sa ich s Vašou podporou budem snažiť zreálniť zavedením do praxe".

My radoví rybári mu želáme do tejto činnosti pevné zdravie po celé funkčné obdobie, mnoho pracovného elánu, kvalitných a ústretových spolupracovníkov. Nech sa mu zámery vydaria v prospech slovenskej rybárskej spoločnosti. A neradno nespomenúť nemenovaného rybára od sereďských vôd : " Lubo a nezabudny tam na hornákoch, že si ze Seredy."

Petrov zdar !

 

 

 

 

 

 

 

 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
›REGISTROVANÍ NICKOM‹
všetci
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 22-04-2015 15:26:53
Na zaklade ziadosti autora clanku, bola diskusia obmedzena.

Ak mate zaujem diskutovat na ine temy, ako je obsah clanku, prosim kontaktujte nas, pripade vytvorte clanok s prislusnou tematikou.

Autor clanku ako aj redakcia dakuje za pochopenie.
mam otazku | 22-04-2015 15:22:14
p.Mičáni ten katering na preteky bude zabespečovatˇ TEN VÁŠ SUSED? Potom to už chápem prečo sme to tak rýchlo prenechali spoločnosti nech to zabespečuje ona.Peniažky nám daleko neujdú,zostanu v seredi...Bude ovca celá aj vlk sýty,a rybárov nebudú trapit dane.

s pozdravom vaš rybár
Pre tajomníka | 21-04-2015 17:04:54
Vážený pán Javor, viem že si tieto riadky prečítate. Preto Vás chcem poprosiť aby ste na stránku SRZ v sekcii RADA SRZ zaradili naspäť zaužívané a praxou osvedčené veci ako je plán práce Prezídia a RADY SRZ aj so zápisnicami z jednotlivých zasadnutí. Myslím že to je teraz to hlavné čo po sneme SRZ rybárov zaujíma.
Ďakujem
Uvidíme | 20-04-2015 20:46:43
Bude veľmi zaujímavé porovnať zisk z pretekov Cateringu a SRZ aj bez tomboly.
Pre Počkaj-počkaj | 19-04-2015 21:00:38
Tombola ?

To je čerešnička na torte, ktorú som nevidel v seredskej organizácii čo si pamätám čo existuje!
Jozef | 19-04-2015 10:42:07
Zase tu citam o co sme ukreny,alebo co nam zostane z pretekov. Pozorujem ze sa tu rozvia nova debata. To je fakt ze tie preteky ako sa prezentovali ze su stratove zrazu citam slusne zisky,ten p. Javor mal pravdu ze neozu sa priznavat peniaze s pretoku,ale asi nie kovli daniam. Uz sa necudujem ze posraty dolnostredani vedia preco sa chcu osamostatnit. Pra dni tu nenakuknem a co sa tu zas deje,len tak dalej dozvieme sa konecne pravdu ako stoji MsO Sered. Drzim palce. ( bude lepsie uvazovat o prestupe do inej org.
Lovu zdar na podvodnikov)
Počkaj-počkaj | 19-04-2015 08:56:06
A kde si zahrnul prachy z doteraz nepriznaných tombolových lístkov? To robilo a robí vždy minimálne 8 až 12 tisíc EUR!
Odpoveď | 19-04-2015 08:44:22
Keď to bude mať Cateringova spoločnosť organizácia SRZ by mala na pretekoch zarobiť minimálne 15000 €.

Pýtaš sa prečo 15000 € ?

Na to je jednoduchá odpoveď :zostatok peňazí z predaja lístkov na preteky podľa návrhu rozpočtu pre rok 2015 (Čepeň, Šintava, Dolná Streda) bez detských pretekov je 13808 € + minimálne 3000 € (nájom Čepeň cca 2000 €, Šintava 500 €, Dolná Streda 500 €) za prenájom priestorov na Cateringovú činnosť počas pretekov (veď si sám povedal „že ste sa momentalne ODRBALI o par tisic eur“) a hneď máš vyše pätnásť tisíc .

Náklady spojené s organizovaním pretekov 2015 môžeš z rozpočtu vyškrtnúť, lebo tie by si mala hradiť Cateringova spoločnosť sama . Rozhodcovia a ostatní personál, tí predsa boli aj tak doteraz hradení z brigádnických peňazí ,veď to je predsa pre rybára brigáda či nie ? Hneď to máme viacej ako naplánovaných 1900 € v rozpočte.

Tak že ja očakávam minimálne takýto príjem z rybárskych pretekov.
Hneď máme viac peniažkov na zarybnenie, však.
mam otazku | 18-04-2015 21:45:42
Teda to je takto na prtekoch? Na jednej strane strata,a na druhej strane sa ulieva do vrecka.Tak uz to chapem prečo tu je taká rušna debata,asi im ide o bakšiš a to bude chýbat v rod.rospočte.
pre tepleho brata co ma otazku | 18-04-2015 20:57:04
omyl,obycajny rybar by mal akurat hovno,len vy vo vybore by ste si delili eurace a smiali sa radovym rybarom do papule,ako ste zase po 150 krat pekne zarobili.
pre pisateľa príspevku 18-04-2015 07:57:22 | 18-04-2015 20:27:06
Myslím že si si práve strelil vlastný gól !
velký omyl priatelu! | 18-04-2015 09:18:51
Pre koho išli love? pre rybárov? Ano, ale len pre pár rybárov. Skús porozmýšlať pre kolkých. Píšeš tu o pár tisícoch. Odkial bereš také čísla, keď po pretekoch sa vždy hovorilo len o pár eurách zisku? No vidím, že nevieš do čoho sa púšťaš.
Pre teplého brata čo má otázku | 18-04-2015 07:57:22
Ty keket sa zbadaj.. to ze tam dali keteringovu firmu znamená to ze zato ze ste setci buzerovali donemoty vsetkych ako to robia na rit doviedlo nas vybor ktomu ze nebudu pravdepodobne brat riziko nejakeho udavaca ze tam pecu ryby tak dali firmu ktora ma nato setko zhrabne poriadny balik z predaja a tym padom do kasy nasej kasy nepribudne ani cent. To ste teda vyhrali vy mudry rybari... Firma si zaplati za flek a setok biznis skasne sukromik. A ten zisk co skasne o ten dosli kto? Na my rybari. Co to znamena ? ze ste sa momentalne ODRBALI o par tisic eur.. Tak co uz ked sme banda tupych hlav s udavacmi na cele tak co cakate. Tak tu nevyzývaj rybarov ze pre koho to je ty debil ked to doteraz bolo prenas a od teraz to ide do vacku sukromnikovi. To uz je len vyhra. Ale ja byt vo vybore pri tychto tu retardovanych bastardov podaktorych spravim to iste.
mam otazku | 17-04-2015 20:42:47
Ako sa planuju preteky na tento rok takto?

CATERING ,čo už ten má spoločné s rybami ???
Biznis a len biznis to je to čo výbor zaujíma !!!
Ale pre koho že to vlastne je ???
Rybári hádajte ???
Pridať komentár


Kontrola ? | 23-03-2015 07:03:15
No konečne ! Tá mala byť už pred rokom, hneď potom ako povedal Javor že by museli platiť dane ! Som zvedavý aké zisky budú po kontrole ? Kedˇ tam už nieje Javor,ten ma už svoje hniezdočko v Žiline.Ale aj tak sa tešim na preteky
Aurora na ramene | 17-04-2015 19:13:20
Pre NIE PROLETÁRI, | 14-04-2015 10:22:18 iba krátko. Páči sa mi Tvoj príspevok. Ozaj dobrý. Ako o tej revolúcii v Rusku. Na rameno (v Rusku rieka Neva)bude nasadená Aurora a výstrelom na hovnocucku (ČOV DS pre vysvetlenie) sa začne revolúcia dolnostredských pytliakov. Všetci ich tu oplúvate nevediac, že oni ukazujú cestu ako by sa to malo v organizácii robiť. Tak už len nabiť trieštivým .....
Jozef | 17-04-2015 15:13:28
Fero uz sa daj vysetrit,uz ti to skodi na mozok,zo zufalosti uz nevies co pisat.Rososo bude ked vam na to pridu ako podvadzate rybarov,potom budes potrebovat to midloa aochranu Ty,ochranu na hlavu a midlo na posranu rit.A este k tomu stretnutiu o 14.oo hod,co sa uz bojis chodit k vode cez pracovnu dobu? Neboj,aj na to ti este pridu.Bozie mlyny melu pomaly ale isto. Prajem pekny vikend.
Jozef z ríše gayov | 17-04-2015 14:23:26
No Jozef nebol si tam o 14:00. cakal som ta. Škoda ja že bude rošošo
Jozef pre Jozefa 1 | 17-04-2015 13:40:10
vypráváš sa sám ze sebu?
Jozef pre Jozefa | 17-04-2015 13:14:05
Fero a co na to Dusan nebude ziarlit?
Jozef pre Jozef pre Jozefa | 17-04-2015 10:59:38
Super teším sa. o 14:00 som tam prines mydlo a ochranu.
Jozef pre Jozefa | 17-04-2015 08:39:14
Jozef | 17-04-2015 07:31:
Oficialne o sebe vyhlasujem ze som gay a vy vsetci sa mi pacite a tuzim po vas. Vas Jozef.
------------------------------------------------------------
Jozef aj som ja GAY kedy sa stretneme,pridem za tebou za cisticku do dolnej stredy?

Jozef | 17-04-2015 07:31:41
Oficialne o sebe vyhlasujem ze som gay a vy vsetci sa mi pacite a tuzim po vas. Vas Jozef.
yyyyyy | 17-04-2015 05:01:04
Ja si tiež poctivo ztarábam a nesedím tu stále, takže preto píšem trochu oneskorene.
yyyyyy | 17-04-2015 04:59:15
A ti vieš odkial čo to je IQ? Určite ti to niekto poradil s tých tvojich serdehelských trpitelov. Alebo si to vycucal z eletrických káblov?
Jozef | 16-04-2015 10:35:34
Co si vyhasol jak sopka? Minuli sa argumenty? No clovek s nizkym IQ toho moc nema.
-/:( | 16-04-2015 10:03:31
qwer
5678 | 16-04-2015 10:03:06
5678
1234 | 16-04-2015 10:02:48
1234
Jozef | 16-04-2015 08:24:41
je smutne ze ked sa niekoho nieco tika tak hned reaguje podrazdene,tak tento clovek asi ma velmi slabe IQ. Co uz, aj takyto su na svete. No a este ake ma vystupovanie tu tak take takych mame vo vedeni org. MO,dufam ze tam pride k naprave a rybari sa spametaju a zacnu konat. Prajem pekny den slusnym ludom.
YYYYYYYYYY | 16-04-2015 07:43:46
och ty degeš.
Jozef | 15-04-2015 18:40:24
Prepac ze reagujem tak neskoro,ale mam aj pracu a bol som sluzobne vzdialeny .Hej kamo,ja kopem sam za seba,a ty kopes preseba,to je rozdiel medzi nami. CO ti v tom brani napisat moje meno?Ale triafam presne,inak by to mohlo zle vypadat ked netrafis.Ja moje meno napisem ked bude spravny cas.Ale,ja by som bol rad keby si reagoval na konkretne clanky a nezhmlievam siutuaciu.
Ja viem, | 15-04-2015 09:16:25
Ja viem kto si, ale dobre viem aj za koho kopeš! Si myslíš, že sa dokážeš utajiť? Nechcem tu písať konkrétne meno, takže nechajme to.
Jozef | 14-04-2015 18:48:58
máte pravdu | 14-04-2015 15:40:03

Pytliaci máte pravdu. Už sa trasiem, ako pri mne dupnete niektorý a celý sa roztrasiem. No jasné pytliakov sa treba báť. Hlavne tých serdehelských.
-----------------------------------------------------------

Ja sa nestacim cudovat co vsetko sa tu pise.Hej pisatel,asi nechapes co som ti napisal v predoslom prispeku,myslim ze si s toho paf. Ja som seredan nie dolnostredan,a nebol by som si taky isty na tvojom mieste,lebo sa tu toho uz popisalo dost.
poctivy rybar | 14-04-2015 16:13:53
Ano roztraseny si pre ekonomicke podvody.A dupat budes na buzeraku v Leopoldove.
máte pravdu | 14-04-2015 15:40:03
Pytliaci máte pravdu. Už sa trasiem, ako pri mne dupnete niektorý a celý sa roztrasiem. No jasné pytliakov sa treba báť. Hlavne tých serdehelských.
Jozef | 14-04-2015 13:02:06
pre NIE PROLETÁRI, ale

my sme proletary a vy ste co ked rozkradate MO? Mas veeelku smolu,ja som este nebol trestanyza ziadny priestupok ani trestny cin,co si myslim o tebe sa to povedat neda. Ked pride maly trpazicek a dupne vedla teba, a povie hes!!!tak ti nezostanu ani nohavice co mas na sebe,ty sudruh kapytalista.
To naozaj ? | 14-04-2015 12:11:04
Vy porušujete zákon a my ostatní sme zločinci. To iba na toto si prišiel s tým veľkým rozumom ? To týmito nezmyslami chceš obhájiť Vašu nevedomosť ?
NIE PROLETÁRI, ale | 14-04-2015 10:22:18
Pytliaci celej seredskej organizácie SPOJTE SA! Pozorujem, že vám to hrmí strašne v tých velkých hlavách z malým rozumčekom Podla všetkého tí, ktorí boli za prehrešky potrestaní, sa snažia teraz urobiť revolúciu proti rybárskej stráži? No tak mi to pripadá z tých príspevkov, čo tu čítam. Keď ste sa previnili, tak to znášajte jako chlapi a nerobte zo seba hrdinov! Aj tak nič nezmôžete a každý sa vám bude vysmievať.
Jozef | 14-04-2015 10:03:10
este sa chcem opytat,aky je postup na preskusanie RS? Predca ked niekto neovlada zakony tak ich nemoze ani dodrziavat. RS
sa zaradila na post verejneho cinitela tak sa aj tak musi spravat,ci nie?
Jozef | 14-04-2015 09:55:29
pani neda mi to aby som nereagoval. Neni uz nacase zrusti RS?
Alebo najlepsie cely vybor,topia sa v stavach a zakonoch a trestaju tam kde nemaju.Uz chcu tak moc robit poriadok az to prehanaju,tak by uz bolo dobre konece zacat robit poriadok z hora dole.
Stefan pre RS. | 13-04-2015 21:06:47
Myslim si ze RS ma prava aj POVINNOSTI.Ale ked ich neovlada tak radsej nech sa uci chytat ryby ako robit prehmaty na rybaroch.Nevediet chytit rybu neboli ale nevediet zakon a stanovy to velmi boli.
Len tak pre zaujímavosť | 13-04-2015 19:17:03
Vieš koľko vážili tie kapry spolu ? Mali viac ako 7 kg ? Lebo ak nie podľa ešte stále platnej legislatívy mohol chytať ďalej, len si už nemohol privlastniť tzv. ušľachtilú rybu. A vedz že, žiadneho pytliaka sa nezastávam .

§ 14
Množstvo úlovkov a ich evidencia

(2) Loviaci si môže privlastniť v jednom dni, aj keď loví vo viacerých rybárskych revíroch, najviac
a) dva kusy kapra rybničného, zubáča veľkoústeho, šťuky severnej, sumca veľkého alebo lieňa sliznatého, prípadne kombináciu dvoch kusov týchto druhov,
b) štyri kusy lososovitých druhov rýb, lipňa tymiánového, podustvy severnej alebo mreny severnej, prípadne kombináciu týchto druhov, alebo
c) taký počet všetkých druhov rýb, ktorých celková hmotnosť nepresiahne 7 kg.

(9) Privlastnením si povoleného počtu a hmotnosti rýb sa denný lov rýb skončí.

Jaro RS | 13-04-2015 15:08:59
CHod sa spitat na policiu a mimochodom preco sa zastavas pana ktory pytlacil a okradal ostatnych rybarov.ATibor uz v rybarskej strazi nebol co je velmi na skodu preto ze to bol velmi dobry ucitel.
Pre Jaro RS | 13-04-2015 13:08:14
Máš na to dôkaz ? Bola o tom spísaná s políciou zápisnica ? A Tibor čo ti povedal ?
Jaro RS | 13-04-2015 12:32:07
Ohladom pana mesarosa osobne som volal 158 nakolko tento pan mal dvoch kaprov a chytal dalej a jeho spravanie bolo hrube a arogantne voci clenom RS.Takze naco tieto klamstva.
Pre odpoved | 13-04-2015 08:28:22
V prípade Meszarosa bola privolaná polícia a to aj za správanie pána voči členom RS.Druhy krát si to zisti poriadne a potom niečo nápis.Ok???
Odpoveď | 13-04-2015 07:12:52
Zrejme máte na mysli prípad pána Vaneka. S tým čo ste tu napísal totiž prípad Meszarosa a Tomasova vôbec nesúvisí. V prípade Vaneka tu bolo toho popísaného už dosť. Ja viem jedno .Pán Vanek bol na ten deň zapísaný tobôž teda nemohol porušiť Vami uvedený paragraf. A viem aj to že RS mu bol zámerne odobratý rybársky lístok tak ako bol odobratý aj Meszarosovi a Tomasovovi. Vo všetkých troch prípadoch zabúdate na jednu podstatnú vec. Keď uvedený páni RS boli presvedčení že rybári páchajú trestný čin tak bola ich povinnosť čo sa týka zákona 139/2002 a aj Trestného zákona toto dôvodné podozrenie zo spáchania trestnej činnosti nahlásiť orgánom činným v trestnom konaní. Ani v jednom prípade tak nespravili. Ja sa pýtam prečo ? Buď to bol trestný čin a v tom prípade to má byť oznámené polícii a spadá to do jej kompetencie a má to aj riešiť polícia, alebo to nie je trestný čin. Asi to trestný čin nebol, lebo sa tak nestalo. A v tom prípade je treba si položiť zásadnú otázku. Prečo im bola odobratá povolenka keď to nebol trestný čin ? Totiž ak to nebol trestný čin nemá právo člen RS odobrať povolenku .A tu potom je jasné že za počínaním RS je nejaký nazvime to iný dôvod. Takéto praktiky v seredskej organizácii bývali doteraz bežné a preto s Vami súhlasím že je konečne treba spraviť pri vode poriadok. Ale ten sa týka aj RS. Nemôže si predsa niekto zato že si pripne odznak na hruď robiť čo chce. Na to tu máme predsa ten zákon, ktorý tu spomínate aj vy . A ten musí dodržiavať rybár ale aj člen rybárskej stráže. Totiž ako ste spomínal aj on tam má svoje povinnosti ktoré vo všetkých týchto prípadoch ktoré tu boli spomenuté neboli dodržané. Prečo ich členovia RS nedodržali vedia len oni a to nám asi nepovedia . V tom ja vidím prekročenie ich právomocí! Čo z toho mali alebo čo zato dostali sa treba spýtať v prvom rade ich.
Otázka | 13-04-2015 04:31:54
Ja som vysvetlil v čom sa dopustili menovaný niečoho. Teraz mi objasnite, ako sa dopustili členovia RS zneužitia právomoci verejného činiteľa a hlavne aký prospech s toho mali, alebo mali mať?
Odpoveď | 13-04-2015 04:27:55
Článok VIII.
Trestný čin

A. Trestný čin pytliactva


2.Za lov zakázaným spôsobom sa považuje najmä:

aa. začatie lovu bez zapísania dátumu a miesta lovu a skončenie lovu bez zapísania počtu a hmotnosti ulovených rýb do záznamu,

Snáď ma tu nechcete prehovoriť, že ak sa menovaný dopustili niečoho, že rybárska stráž s toho má nejaký prospech! Nie. Treba to brať s toho hľadiska, že ak každý pri vode bude robiť prešľapy, tresté činy a neoprávnené zásahy do rybárskeho práva, rybárska stráž musí zasiahnuť! Práve proti takým, ako ste vy! Inak tu nebude nikdy poriadok! Zapamätajte si, že RS. je tu na to, aby sa dodržiavali stanovené pravidlá, ktoré sú zákonom dané a pokiaľ budú v platnosti, tak ste povinný ich dodržiavať! Vy konkrétne sa držíte len svojich práv, ale sú tu aj povinnosti, ktoré treba tiež zo zákona dodržiavať! Zapamätajte si jedno. Rybárska stráž tu nieje na to aby ste si s nich robili fackovacích panákov a aby tancovali, ako si vy želáte! Raz sa poriadok musí dostaviť a verím, že to bude čoskoro. Už sa na tom pracuje!
Pre Už nie člen RS. | 12-04-2015 20:26:23
V prípadoch Meszarosa alebo Tomasova alebo Vaneka či tú smernicu čítam odpredu alebo odzadu stále mi vychádza len jedno :

Článok VIII.
Trestný čin

C. Trestný čin zneužitia právomoci verejného činiteľa
1. Rybárska stráž ako verejný činiteľ sa môže dopustiť trestného činu zneužitia právomoci
verejného činiteľa ak v úmysle spôsobiť inému škodu, alebo zadovážiť sebe alebo inému
neoprávnený prospech

b) prekročí svoju právomoc, alebo
Pre Už nie člen RS. | 12-04-2015 15:15:41 | 12-04-2015 16:29:46
Pane! Ja nemienim vysvetlovať, čo, kto, kedy a kde spáchal, či nespáchal. Ale menovaní páni pravdepodobne nepostupovali podľa zákona 139/2002. Iba doporučím prečítať si smernicu rybárskej stráže článok XII odsek 19 a následne článok VIII pod písmenom \"A\" a doporučujem prečítajte si to aj dva krát. Tam zistíte čoho sa dopustili!
Pre Už nie člen RS. | 12-04-2015 15:15:41
Poprosím ťa napíš aké dôvodné podozrenie zo spáchania trestného činu mala RS v spomenutých prípadoch Meszarosa alebo Tomasova alebo Vaneka ?
pre ANDREJ | 12-04-2015 14:56:07
Andrej skus sa opytat kompetentnych a budes milo prekvapeny ako to funguje v totalitnej MsO Sered .
Už nie člen RS. | 12-04-2015 14:51:39
Andrej pekne si to napisal zaco a v pritomnosti koho moze byt odobrana povolenka.Ale mas prehlad zaco a kto odobral povolenku Meszarosovi alebo Tomasovi alebo Vanekovi?
Andrej, ak nevieš odpovedfať, tak nepíš! Ja som chlapcom hovoril, že ak bude niekto potrebovať akúkoľvek pomoc, po všetkých stránkach, tak vám pomôžem. Aj po stránke ohladom zákonov. Je pravda, že sa málo zaoberáte výkladom zákonov, ale spýtaj sa ostatných, čo sú tam dlhšie, kto ti poradí. Vedia to aj Šani, Jaro, Peťo a aj ostatný. No to by sme len dopadli, aby ste sa pomaly začali báť pytliakov!!!
Už nie člen RS. | 12-04-2015 14:43:33

To čo ste napísali, že člen RS nemôže zadržať povolenie k rybolovu? To si každý vysvetlujete po svojom? A toto je čo? Podľa vás je to trhací kalendár? To že niektorí sudcovia \"podplatený\" vyniesli verdikt, taký aký vyniesli, neznamená, že ostatný sudcovia nerozhodnú spravodlivo! No to by sme dopadli, keby si každý vakladal zákony podľa seba! Vy čo sa tu ohradzujete, že RS nemôže zobrať papiere, sa spamätajte!
Výkon funkcie rybárskej stráže.
Článok XII. Odstavec 17.
Ak je loviaci dôvodne podozrivý z páchania trestného činu pytliactva, rybárska stráž odníme podozrivému rybárske náradie, rybársky lístok a povolenie na lov rýb. O odňatí spíše písomný záznam podľa vzorov v prílohe č.3, 4.
Andrej Fraňo | 12-04-2015 14:41:08
pre Andrej | 12-04-2015 12:26:17

Na toto vam neviem odpovedat, nebol som vtedy členom rs a nemám otom ani žiadne informácie.
Andrej Fraňo | 12-04-2015 14:36:44
pre: andrej frano | 12-04-2015 12:40:13

Na toto som poukazoval ked som mal 15. vy si precitajte prispevok po sebe a potom sudte, ani škola neviete napisat. Tak vitajte v klube gramaticky neschopnych. Absolutne neriesim vas prispevok, beriem to ako nejaky vykrik do tmy, poprve od anonyma podruhe potrebujete si proste vrtnut, vrtajte si ale mna to nevytoci. A na sprostu otazku sprosta odpoved. Ano staci mi moja skola ktomu aby som za mesiac zarobil viac ako mozno ty z rodinou dokopy a staci mi to aj na vychadzku k vode. Taze pokus marny ale ja vam prajem do zivota aj tak vsetko dobre, vela zdravia stastia a dusevnej pohody. Prajem pekny den, ked chcete aj na pivo vas pozvem.
Pre sano rs | 12-04-2015 13:16:43
Po tvojich výrokoch v predchádzajúcich príspevkoch : „Ja som neni spokojný možno tu zas začne diskusia ale mne je to jedno ja to napíšem mne vadí ako funguje vybor aj rs. Tak že preto sa snažím od rybárov zistiť info. čo by chceli zlepšiť.“ Som na okamih uveril že ozaj chceš pomôcť zlepšiť to čo ti povedia rybári . Ako vidím tak som sa bohužiaľ mýlil.
pre: andrej frano | 12-04-2015 12:40:13
Je sice pekne ze ste RS a aj podnikate a vela zarabate ale zakladnu gramatiku ktora sa uci na zakladnej akole by ste mohli vediet. Ale vase vzdelanie asi je postacujuce na jednoduche prechadzky pri vode ;)

pre Andrej | 12-04-2015 12:26:17
Andrej pekne si to napisal zaco a v pritomnosti koho moze byt odobrana povolenka.Ale mas prehlad zaco a kto odobral povolenku Meszarosovi alebo Tomasovi alebo Vanekovi?
sano rs | 12-04-2015 09:29:40
Ak mi stym pomozes kludne ale sam nato urcite cas nebudem mat pekny den ak mas nejake pochybnosti napis mi do mailu a urcite si dam vyziadat podklady a pozrem to pretoze kontrolovat vsetko nedokazem je tam nato komisia
Pre sano rs | 12-04-2015 08:19:30
Škoda že nie si ochotný pomôcť vyjasniť rybárom problematiku peňazí. Skenovanie tých zopár desiatok listov určite netrvá niekoľko desiatok hodín. Ale rešpektujem tvoje rozhodnutie. Len sa tu vynára veľa ďalších otáznikov prečo si sa tak rozhodol .Napríklad, sú tie vyplatnice v poriadku ? Takýmto otázkam máš možnosť zamedziť. Prajem tiež pekný deň.
sano rs | 12-04-2015 06:09:22
Vyplatnice su na ryb.dome a na net sa pytam kto to da? Je tam neuveritelne mnozstvo poloziek kazdy clen osobitne kto ma nato cas to dat na net ale spytam sa ci to je ochotny niekto spravit pretoze ja urcite nepresedim niekolko desiatok hodin pri pocitaci pekny den
Pre sano rs | 11-04-2015 20:31:28
Keď je všetko tak ako má byť, tak Vám určite ako členovi výboru nebude robiť problém zverejniť jednotlivé kolónky s rozpočtu výdavkovej časti.

Napríklad :

Vyplatenie zálohy za odpracované brigády - 280320 €
Kto – kedy – začo
Vzor:
Janko Mrkvička – 20.3.2014 – brigáda Šintava (oprava cesty)

Napríklad :

Náklady na odmeny + daň – 8640 €
Kto – koľko
Vzor:
Alexander Greman – 100 €

Napríklad :

Náklady spojené s organizovaním rybárskych pretekov 2014 – 9000 €
Komu – začo

Napríklad:

Náklady na reprezentačné – 3000 €
Začo – konkrétne veci

Na výbor nás pozývať nemusíte. Ušetríme Vám čas ,keď ste taký vyťažený a máte aj dve zamestnania. Stačí to zverejniť na webovej stránke SRZ. Veď už aj pán tajomník chce všetko cez internet tak prečo nie my. Dobrý návrh nie ? Všetci budú mať prehľad kto začo dostal peniaze a nikto nebude môcť nikoho obviňovať že to nebolo fér. Čo vy nato ?
sano rs | 11-04-2015 15:33:21
Ved sme v rs tak sa musime poznat veru chod na zelenku idu pekny den
Jozef | 11-04-2015 13:22:12

Andrej Fraňo | 11-04-2015 10:55:47

Andrej zo sanom,ste tam este kratko a myslim si ze mate malo informacii na to aby ste mohli nieco prerat vo vybore. Zamyslite sa nad tym kolko povoleniek bolo odobratych a ci tam bola policia. pisete ze povolenka moze bit odobrata len pri trestnom cine a za pritomnosti policie.Napisal som tu argumenty ktore sa mi nepacia,a je jasne ze sa ani vam nepacia. Pisem tu len za seba a nikoho ineho,je mi jedno kolko ludi tu prispieva. Citam a pisem na to co je tu zverejnene, a nezaujima ma kolko je tu pisatelov. Andrej musite bit dobry kamarati ked sa tak dobre doplnate.Andrej ete by som chcel vediet kolko ste chytili pytliakov na ostrovoch. Botka: odchadzam k vode a budem si uzvat slniecko,pocul som ze idu kapry.
sano rs | 11-04-2015 11:32:43
Jozko ja makam medzi zmenamy tak mam tu moznost robit aj cez tyzden zmeny nezastavis ci je sviatok piatok je jedno odmena 120 v hrubom nepokryva ani naklady na benzin toboz opravu auta akurat brigadu moze mat zaplatenu kazdy ked pride a pracuje a odmena za odobrate povolenku to bolo v minulosti uz dobrych par rokov to tak nefunguje takze teraz mozno vyzeram jak blb ze robim zadarmo no len tu sa vynara otazka kto to budr robit? Preto som pisal ze kludne toodovxdam hoci komu
Registrovaný Andrej Fraňo Andrej Fraňo | 11-04-2015 10:55:47
Jozef pre sano rs | 11-04-2015 09:04:03

Nedá mi nereagovať : Aké koncoročné odmeny ?? tých 100 eur čo dostal ? A nezaslúži si za to že celý rok tam maká ? A aké odmeny za odobraté povolenky ? To kde ste nabrali ? Po prvé povolenku môžeš odňať len pri TČ pytliactva aj to za prítomnosti polície. Po druhé jediné začo by mohla byť teda odmena je len za disciplinárne previnenie, ale p. Jožko tak odkedy já som tam som také nič nevidel. Ako že to keď niekoho pošleme na disciplinárku tak nám zato ešte zaplatia ? Vy ste štedrý ďakujeme za takú podporu, ale zase žiaľ je to mylná informácia ktorá nieje pravda. Neviem odkiaľ takú informáciu máte, ale je to vážne blud.
Registrovaný Andrej Fraňo Andrej Fraňo | 11-04-2015 09:23:51
Miloš, reagujem, viem ako funguje SOL, som stým spokojný. Vždy sa tu ukázala pravda a poukázalo na niečo čo sa niekomu druhému nepáčilo, niekedy sa to tu síce v diskusii preženie ale tak sto ľudí sto chutí.

Jožko, nehádž všetkých do jedného vreca. Niekto neni taký ako si myslíš. Vieš prečo ja som šiel do RS ? Preto lebo som pri tej vode vyrastal, a časom ako človek dospel videl čo sa deje a nebolo mi to jedno. Môj vyslovený cieľ keď som sa hlásil k RS bolo strážiť Váh, denne som na tej vode na člne, keď som nebol člen RS tak 15 júna podsekávať pod mostom, chytali partie z ostrovov a pod. v domnení že sú Nepolapiteľný lebo na vodu kto by išiel. Samozrejme už keď som členom našej organizácie mojou povinnosťou je aj chodiť na kontroly okolo našich miestnych vôd, sám predseda nám nonstop opakuje, buďte k tým rybárom normálny nedrbte ich za všetko zamerajte sa na pytliakov, nie na normálnych ľudí. Tak to aj dodržujeme, aspoň ja. Poďalšie vykonávam to zadarmo, respektíve v mojom voľnom čase. Mám robotu, podnikám a zarábam dobre. Preto sa mi ťažko číta keď na teba niekto napíše čo nieje vôbec pravda a pritom to robíš úplne inak. RS neni o buzerácií ale o poučovaní rybárov a počúvaní ich aké majú problémy čo my ďalej prednášame výboru. Ďalej aby si odčlenil rybárov ktorý k tomu nemajú vôbec vzťah, zato že chytí pleskáča na kukuricu tak mu dá kopačku do vody a pod. Takýchto rybárov teda nepotrebujeme čo mi dáš za pravdu. Takže takéto majú poslanie podaktorý z RS z MsO Sereď starať sa o tie vody ako o vlastné s láskou a zodpovednosťou. Niekedy sa to poserie, áno sme ľudia a človek je tvor omylný. A pri tomto všetkom vždy treba postihnúť takého čo sa pomýlil ? Jožko hovoríš tu o hone na nejakú líšku, ešte nebolo že by sme dostali príkaz toho a toho treba buzerovať a pod. Si člen môžeš si povedať svoj názor aj verejne. Ako kto by ťa mal potom naháňať ?

Šano máš pravdu, aj vtom čo robíš. Ja som tam síce rok ako člen RS ale pokiaľ viem a všímam si Šaňo tam dre vždy kedy treba, po nočnej cez víkendy atď... Ja si ho v tomto musím zastať, ten chalan maká, brie každú fušku, celý deň je na stavbe, keď neni mukluje pri vode a keď neni tam je vo svojej robote kde pracuje. Obdiv, to ja by som nezvládol.

Preto ľudia nehádžte všetkých do jedného vreca. Ja osobne sa na rybárskom dome pohybujem aktívne cca 1 rok a to čo tu všetci píšu ja som nezaevidoval nejaké podvody atď ? Fakt nie. Keby tam je taký bordel už som tam neni. Ale mýlite sa vo veľa veciach, je to môj osobný názor. Prečo nás je 2000 členov skoro a 1995 členov je ticho a nevadí im nič na VČS je 300 členov z 2000 tým nevadí nič, pár ľudí má názor na zmenu a pod, pár ľudí povie svoj názor. Ale tých zvyšných 5 ľudí ktorý komentujú aj všetky príspevky tu tak tým vadí úplne všetko ale úplne. Boli aj na VČS, čakal som že si povedia svoje, boli ticho. V pondelok každý druhý v mesiaci je výbor, nikto tam neprišiel. Tak teraz kde je tá pravda.. nikomu nič nevadí, všetci sú ticho ale tu na SOL anonymne im to vadí už pol roka? Veď takto republiku nevybudujeme. Použijem taký jeden slogan : ,,Najhoršia je mlčiaca väčšina´´
Jozef pre sano rs | 11-04-2015 09:04:03
Sano ja si myslim ze len triafas kto som,nemas pravdu ze ma poznas. Uz som ti pisal ze si mas davat pozor na najlepsich kamaratov. O udavani,ja nikoho neudavam,to by som bol uz na policii,nechavam to na tych ktory su za to zodpovedny,a na tom ako sa sami rozhodnu,ale asi nebudu udavat sami seba.Je zaujimave ze ked mas dve roboty tak mas cas v pracovne dni travit na ryb.dome. A este jedna pripomienka ze mnoho casu odpracujes zadarmo,a co tie koncorocne odmeny a odmney za odobrate povolenky?Zdoraznujem este raz,ja len poukazujem na chyby tak ako to tu prezentujete,ze vam ide serioznot a chcete pocut nazory rybarov. Je to smutne ze o schodze nema nikto zaujem aj ked su povinne a tam si to mozu povedat. Ja teda na schodze chodim aj ked je tam na vlastne nazory je malo priestoru tak sa snazim ich tam prezentovat.
sano rs | 11-04-2015 07:32:36
Jozko ak si spokojny je dobre ale ja som neni mozno tu zas zacne diskusia ale mne je to jedno ja to napisem mne vadi ako funguje vybor aj rs len niektory tam robia a este su aj zly a nepaci sa mi ohovaranie od vas ked viem ze ked sa zarybni tak sa zarybni som pritom a vazim to sedi to a vy napisete ze sa nic nedalo kludne dojdi sa pozret a ze si plnim vacky keby som mal plne myslis zeby som mal dve roboty aby som uzivil rodinu? Zavidite brigadu ale pridte robit ved posledne roky nechce nikto robit furt len ti isty vykladanie ryb neni platene to asi nevies ze? ked tam stravim pol dna nemam ztoho nic len robotu nezaplatenu a ohovaranie ale akurat len dobry pocit ze viem ked sa dostanem z detmi na ryby viem ake mozem chytit.Preto som sem dal aj mail aby reagoval hocikto ale aby ma neohovaral a neurazal som vovybore prve obdobie a snazim sa robit vsetko ako ma bit len to nejde hned odrazu ked niektory sa len vezu preto asi ani nevies ze aj na vybore je boj dosla tam mlada krv a presadzujeme aj svoje poznatky aj od rybarov co chceme a chcu dokazat pre organizaciu aby napredovala a medzi tym je velmi vela zakladnych problemov co su prvorade na chod org. takze preto sa snazim od rybarovzisti info. co by chceli zlepsit ale vidis neda sa normalne nieze popisat a toboz porozpravat tot z mojho pohladu mimochodom dve roboty nepatry tam rryb. dom mam stalu pracu a makam aj na stavbach ale ty to dobre vies pekny den a pome na ryby
ps. mysli ze neviem kto si ale si na omyle uz viem a ziadny hon nezacal alebo ano?
pre sano rs | 10-04-2015 21:02:53
Sano mne nic nechyba,mam pracu a som spokojny. Reagoval som na clanky ktore tu pisali pisatelia,a ze viem o tom co mozno niektory vedia,tak som na to poukazal a zda sa ze sa ohlasia stale ti pravi.Inak Sano aj ty tam patris.Pytate argumenty a ked vam to clovek napise ta sa vam to nepaci. Jozef
sano rs | 10-04-2015 18:28:53
Jozko najprv si zisti kto co a preco nieco spravil a aky to ma vyznam pre rybarov a potom si to daj dokopy a az potom udavaj a nariekaj chyba ti nieco?
pre Milos Majko | 10-04-2015 14:37:30
Ja neripkam ale poukazujem na problem. Odhalit sovju totoznost je samovrazda. Viem si predstavit tych co sa ich to tyka,(p.S.a p.A) ale aj dalsich,to by bol hon na lisku!!! Milos ja nemam zaujem sa stat stvancom a preto si necham svoju totoznost.v dvanastej komnate. Dohodneme sa takto,ze budem prispievat podla svojho rozhodnutia. Jozef
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 10-04-2015 12:54:21
pre Milos Majko | 10-04-2015 12:46:38 | - vzdy to je len o tom, ci chces iba \"rypkat\", alebo na problem poukazat a snazit sa ho vyriesit.

Nie som rybar, nerozumiem problematike, no informacii o urcitych poviem to diplomaticky \"zvlastnych aktivitach\" je k dispozicii stale viac.

Len touto diskusiou aj vo svojej organizacii veci nenapravis...
pre Milos Majko | 10-04-2015 12:46:38
Ja nemam potrebu dalej rozmazavat kto co a kedy,tych ktorych sa to tu tyka vedia o com tu je debata.Ja si chcem odpocinut pri vode a nie aby ma spehola RS co porusim aby ma mohli nahat ako inych rabrov. Milos,nebudem nic podavat ziadne ifo.Kopetentny by to mali riesit,lenze,p. Javora presadzovali do Ziliny preto aby moli robyt tak ako oni potrebuju.Mam dojem ze p.Javor je uz na poste a uz ich nebude ptrebovatPomali sa zbavuje tych co mu pomohli do funkcie.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 10-04-2015 11:44:00
pre Andrej frano | 10-04-2015 11:31:41 | - bez obav ma kontaktuj na sukr. e-maili majko@majko.sk alabo telefonicky na mobil 0907 277 777.
pre Andrej frano | 10-04-2015 11:31:41
Ches dokazy? Ono by ich aj bolo len vy si to stale risite podla seba. napr. Vanek,alebo miera amura, alebo rezanie dreva v cepani pri ramene,alebo odoberanie povoleniek na Babe,p. Strapac odrabal brigady cez pracovnu a slusne si zarabal,treba pokracovat?A este,to drevo sa vozilo aj do Dolnej Stredy. Tato stranka je tu aj na to aby sa mohol nespokojny rybar postazovat co ma na srdci. Preco sat tu niekto boji podpisat? Len preto ze sa podpise tak vy viete kto bude dalsi na perzekucu. Myslim si ze som to tu dostatocne napúisal zretelne napisal. Jozef
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 10-04-2015 10:52:59
Andrej Frano | 10-04-2015 10:13:23 | - Andrej, poznas system fungovania SOL dost dlho, aby si vedel, preco je diskusia pod clankami.

SOL ako take a ani ja nerozhodujeme o urovni diskusie pod jednotlivymi clankami - je vzdy na autorovi clanku, aku diskusiu urci pod svoj clanok.

Mna osobne mrzi, ze pod niektorymi clankami prebieha NEVHODNA diskusia. Ako aj pod tymto. Tento clanok myslim si ze sledoval nieco ine...

SOL je uz cez 7 rokov postavene na principe, ktory predpoklada urcitu uvedomelost diskutujucich a snahu tych, ktori chcu transparentnost (napr. aj vo Vasej organizacii ktore nie je sukromonou firmou) pre to aj nieco urobit.

Konkretne v tomto pripade napisanie samostatneho clanku na kritizovanu temu s dokazmi - to by malo zmysel a splnilo ucel, ktory predpokladam nespokojni diskutujuci sleduju.

Nie je vsak v zaujme mojom do niekoho tlacit - kazdy musi vediet kadial vedie cesta a ak to nevie, staci sa pytat... ;-)
Andrej Frano | 10-04-2015 10:13:23
Chlapci moji... no co vam poviem. zase samy anonym, to vazne nemate guraz a podpisat sa? Skoda ze milos tuto temu nedal ako pre registrovanych. Podla ip adries to tu cele komentuje par ludi tych istych dokola. Ak mozem nieco ktej dodavke s rybami, Chlumec povedal ze o 12. ale dosli po 13. tak piste dodavatelovi preco meskal, a nie tu obvinovat setkych. Ved ked si objednas pizzu a povedia ze za 10 min ju donesu a dojdu za hodinu tak co teraz budeme nadavat na setkych ? Ved sa uz uvedomte co tu stale riesite. Dokopy 5 ludi tu bojkotuje MsO Sered. Ale ved MsO Sered ste aj vy, ked sa vam nieco nepaci co nedojdete navybor povedat to co vas trapi, nikto vas nevyhodi. Co stoho mate ze sa tu vkuse anonymne navazate do setkych naokolo, poza chrbta posielate jedno udanie za druhym. Ja som len zvedavy kedy niekomu z vyboru prasknu nervy cele toto tu aj s inymi podnetmi spracuje a poda trestne oznamenie na vas potom sa setci dosmejete. Tak isto dodnes sa mi verejne neospravedlnil anonym ktory ma tu krivo obvinil. Take mam podat ja teraz trestne oznamenie za ohovaranie a poskodzovanie mena ? By som sem aj napisal kto je ten anonym, ale by som porusil zase jeho prava atd. a este ja by som bol zly. Co vam stale vadi?? Tak sa vchopte a spravte nieco, a ked nato nemate tak to tu nonstop anonymne nekomentujte. Ci nemate nato sa zacat podpisovat? Ja stym problem nemam, ja mam ciste svedomie. Mate ho aj vy? Co stoho mate ze vsetkych naokolo udavate, kritizujete a nadavate ?? Nieste chory? netreba vam navstivit psychiatrov? Uz mi leze nanervy cela tato diskusia ktora nikam nevedie a silaci od pocitacov..., Sa tu trosku spämetajte. A s anonimami nediskutujem a toto je moj posledy prispevok na tuto temu a uz sem ani nepachnem, lebo setko co sa tu pise su bludy nicim nepodlozene. Strata casu to tu aj citat. Sa cudujem Milosovi ze to tu este neuzavrel......
pre xxxx | 10-04-2015 08:29:26
O moju mater sa ty nestaraj ! Tej ty nesiahaš ani po členky.

Mál si sa postarať aby všetko v organizácii prebiehalo tak ako má a nečelil by si takej veľkej kritike. Za všetko si môžeš ty sám. Celá členská základňa ťa má beztak už dávno plné zuby. Potom ten dátum abdikácie netaj . Ani si nevieš predstaviť koľkým členom v SRZ padne veľký kameň zo srdca . Tým nemyslím len seredskú organizáciu !!!
xxxx | 10-04-2015 07:13:09
Pre neznameho sprosty tupec nsdavaj svojej materi ak nevies hodinu som upresnil ked som sa dozvedel blizsie info. Zacni sa liecit pretoze tvoje komenty su same bludi ja ti moju funkciu odovzm hoci kedy nemam problem
pre xxxx | 10-04-2015 06:37:04
To si naozaj taký sprostý ? O 12 :31 mali rybári na internete usmernenie (na seredonline)aby tam o 12 : 00 nemuseli chodiť lebo kamión príde medzi 13:00 až 14:00 . To nieje po termíne však ? Trocha scestné ! Tak ako to Vaše dopisovanie metrákov rýb po funuse ! Tak tu nerob z rybárov somárov. Je načase aby si odtiaľ vypadol, keď si nechceš plniť povinnosti vyplývajúce z funkcie ktorú doposiaľ zastávaš !!!
xxxx | 09-04-2015 23:19:27
22:20:42 po jakom termine vsetko bolo tak ako malo mal si prist a nie pisat sprostosti
xxxx | 09-04-2015 23:15:38
Pre misa zalezi na ludoch dufam ze si ich budete chranit aj vy su to krasne ryby
miso | 09-04-2015 22:50:31
myslim si ze ten vyber kapra mal ist rovno do Suroviec a nie do cepena
Peter | 09-04-2015 22:23:12
Konecne to ide.Akurat chybaju miery.
pre xxxx | 09-04-2015 22:20:42
Pol hodinu po termíne ? Už sa spamätaj z toho šoku ! Zas ty ten blud nevyšiel !!!
xxxx | 09-04-2015 22:11:39
Maly ste to len upresnene aby ste nemusely cakat zase sa nelubi
xxxx | 09-04-2015 22:08:28
Urcite mam plne vacky dam aj tebe
pre xxxx | 09-04-2015 22:03:06
Stránka MsO SRZ Sereď:

Posledný návoz od dodávateľa z ČR bude vykonaný 9.4.2015 - vo štvrtok a predpokladaný príchod je plánovaný na cca 12,00 hod. do priestorov RD.

Stránka seredonline:

sano rs | 09-04-2015 12:31:14
Jozef mylis sa ryba pride dnes medzi 13 az 14 hodinov


Tomuto ty hovoríš oznam o zarybnení ?

Ten chudák si potom ty !!!
Peter | 09-04-2015 21:56:55
Cosa rozculujes mas to perfect platene.
xxxx | 09-04-2015 21:38:17
Chudaci maly ste prist pomoct a potom ohovarat nema kazdy cas robit pre vas viete co kludne nabuduce dojdite a ryby sa vam vypustia hned do auta. Oznam je vzdy ale nie tu toto neni stranka pre rybarov ale pre takych ako ste vy
poctivy rybar | 09-04-2015 21:28:29
Mali by si najat chlapcov zo zelenki ti nam zarybnia vody lepsie ako vybor.
amur | 09-04-2015 21:14:29
boli kupit rybicky v akvaristike a tie tam supali.
Zarybnenie ? | 09-04-2015 21:13:30
Na to mohol hospodárom Andrejko požičať kameru s ktorou je jeho každý výkon funkcie VČ pri kontrole zaznamenaný videom aj zvukom a mohli nám to hospodári nahrať .Nemuseli by sme vystávať pred rybárskym domom a čakať kedy dorazí ten kamión . Mohli nám to potom dať na youtube a mohli sme to pozerať ako rozprávky starej matere, pokiaľ by nezazvonil zvonec a rozprávky o zarybnení by bol koniec.

Peter | 09-04-2015 21:11:48
Pocul som ze dnes sa opet papierovo zarybnovalo.
pre sano rs | 09-04-2015 20:15:08
to mi odlahlo ze sa dnes zarybnovalo.Ked som sa tu nedocital ci uz je zarybnene, tak som si myslel ze asi sa vybor uz deli z odmenami za brigady a preto nepisu kolko sa dalo ryb a kam.A to vam treba pripominat aby ste to tu napisali ze sa dnes zarynilo? Nemam cas sediet pri vode a caket ci sa tam nieco dovezie(ALEBO CI NIECO ZOSTALO A DATE AJ RYBAROM NA PRUT) platime vam dost.
sano rs | 09-04-2015 12:31:14
Jozef mylis sa ryba pride dnes medzi 13 az 14 hodinov
jozef | 09-04-2015 11:56:36
kamarati ako dopadlo vcerajsie zarybnovanie? Uz sa zase nic nedeje,ten vybor zase mlci bolo by ich treba zase kopnut nech sa zobudia.Jak nic nepise hned zmlknu,alebo sa delia a nemaju cas pisat?
Zvedavý | 08-04-2015 20:03:02
Nedá mi sa nezapojiť do \"plodnej diskusie\". Mám otázku na p. Fraňa, ktorého osobne nepoznám (doleuvedeného prispievateľa do anonymného fóra) - vy ste členom RS - rozumej -rybárskej stráže MsO SRZ Sereď?
Ďakujem za Vašu odpoveď aj keď iba anonymnému prispievateľovi v anonymnom fóre.
opravujem-jozef | 08-04-2015 12:18:04
To je dobre ze sa mozeme dozvediet kde sa nasadzalo a kolko, neviem co mate proti nim ved informuju. Este by bolodobre keby napisali kde budu nasadzat este dnes tj 8.4.2015 leze to z nich jak s chlpatej deky.
jozef | 08-04-2015 12:13:54
To je dobre ze sa mozeme dozvediet kde sa nasadzalo a kolko, neviem co mate proti nim ze informuju. Este by bolodobre keby napisali kde budu nasadzat este dnes tj 8.4.2015 leze to z nich jak s chlpatej deky.
Bolelo to moc ? | 08-04-2015 10:01:13
To zverejnenie zarybnenia na stránke MsO SRZ Sereď.
Tak je | 08-04-2015 04:59:46
Už konečne podajte jeden, alebo druhý to trestné oznámenie a nech je už doriešený ten nezmysel!
jozef | 07-04-2015 11:02:36
Ja tetda neviem ako su postavene zakony ale to co tu citam je riesenie problemov v mo srz sered. Seredania by uz mal konecne dostat rozum a spravat sa ako rybary,a nie ako zbabelci.
pre Jozef | 07-04-2015 10:19:49
netreba byť kapo ,stačí podat trestné oznámenie a čudoval by sisa ako by sa tvárili tý o ktorých sa jedná :-)
jozef | 07-04-2015 08:41:17
Andrejko Ty si asi velky kapo ked viez odhalovat taketo veci,musis mat dlhe chapadla na policiu.To bude urcite riesit vybor na dnesnej schodzi.
Registrovaný Andrej Fraňo Andrej Fraňo | 07-04-2015 07:30:35
No v poriadku, tak začneme viesť trochu inú diskusiu. Takže som tu nejakým anonymom ktorý sa nevie podpísať svojim menom obvinený že som konal niekde protiprávne a že klamem, chcem len do predu upozorniť že každý môj výkon funkcie VČ pri kontrole je zaznamenaný videom aj zvukom, každý jeden priestupok alebo TČ má vytvorenú svoju jedinečnú foto dokumentáciu pre doloženie do správneho konania. Nebolo by zlé s diskutujúcim aby sa aspoň podpísal. No zrejme to nedocielime. Tak ho vyzývam aby na základe týchto obvinení čo na mňa napísal nakoľko nie sú pravdivé aby sa mi verejne ospravedlnil najneskôr dnes do 12:00. Pokiaľ tak nespraví celú túto komunikáciu posuniem orgánom činným v trestnom konaní za ohováranie a poškodzovanie mena a osobnosti. A verte či nie vašu IP a aj meno a priezvisko budeme mať na stole do 24 hodín. Takže čakám na váš ďalší krok. Takéto obvinenia to si teda nenechám a takto verejne.
pre Andrej rs | 07-04-2015 06:17:06
Andrejko ,veľmi skoro začínaš klamať ! Vari tá strieborná octavia na ktorej si tam bol nie je tvoja ?

geco a ty prečo teda radšej nespíš ?
geco | 06-04-2015 23:25:03
najtrapnejsia diskusia na tejto stranke:-)
Andrej rs | 06-04-2015 22:37:57
V poriadku :-) Mne je úplne jedno kto čo počul a čo povedal jeden dedko a druhý dedko. Netreba veriť všetkému čo niekto povie.
pre Andrej rs | 06-04-2015 22:02:49
Neviem či tú vyhlášku poznáš ? Počul som ,že to ty si bral povolenky na Bábe zato že rybári chytali na filety ? Tak ja neviem !!!
Andrej rs | 06-04-2015 21:35:05
Pre Andrej nie rs | 06-04-2015 20:30:39

V poriadku, toto tvrdenie je pravda. Ja som len poukázal nato že kapor je hájený. Aj komentujúci nenapísal či si tých kaprov bral alebo len chytal. Preto som ho radšej upozornil. Áno zakázané neni loviť ale privlastňovať si. Neni tam ani tabuľa že to je neresisko, ale po debate zo známym ichtyológom už dávnejšie on povedal že to neresisko je, ten kapor tam migruje lebo je tá voda plytká, rýchle sa ohreje a má vhodné podmienky na výter kapra. Možno som chcel len poukázať na to že ryba tam chodí na prirodzený neres. Prečo ju zbytočne stresovať ? A áno som člen RS som nový člen a vyhlášku poznám, toho sa neobávam že by som niečo nevedel. Ja som chcel len poukázať na tú humánnosť. Tak ale sto ľudí sto chutí, a čo neni v zákone zakázané je povolené. Ja osobne teraz na ryby nechodím pokiaľ je neres,mám aj iné aktivity.
Andrej nie rs | 06-04-2015 20:30:39
Preto nie rs, lebo by si mal vedieť, že zelenka je spojená z váhom. To znamená, že je to 2-4380 váh. A na váhu je povolené loviť, len sa nesmie privlastňovať. Stačí? Keď ideš od váhu na zelenku, nikde tam neni tabula - neresisko! Takže o čom tu točíš? Keď by si aj bol rs, tak friško utekaj a douč sa vyhlášku, pokial ti volado nestupí na otlak.
Andrej RS | 06-04-2015 18:24:04
PRE : Poď na ryby sk. | 06-04-2015 12:48:05 ..

toto vám nič nevraví ?
kapor rybničný
doba hájenia od 15.3 do 31.5 !

Sa ani nečudujem že ten kapor tam tak ide na všetko keď v podstate lovíte v neresisku.
Poď na ryby sk. | 06-04-2015 12:48:05
Na zelenke idu jak besný tí kapri. Od 10 do 12 sme chytili traja 14 kaprov a 5 pleskáčov. keby nezačalo poprchať, tak by sme ostali aj dĺž.
Nič nové ! | 04-04-2015 20:37:46
Ty nepoznáš svojho suseda ? Vieš že ma to vôbec neprekvapuje ?
A koho? | 04-04-2015 19:47:58
A čo sa spýtať? to je kto? Tiež z výboru?
pre Jaro RS | 04-04-2015 07:09:28
Pekný pokus .Škoda že realita je trocha iná ! Spýtaj sa trebárs Tibora ako pochodil !
Jaro RS | 03-04-2015 20:45:03
Chlapi vas to este nepreslo a ozaj bol niekto na zarybnovany alebo nas budete aj nadalej napadat ze do vody idu len supiny a nie ryba.Preco nepridete na vybor a tam si nepoviete co Vas trapi co by ste chceli zmenit alebo vylepsit nikto by vam po ustach nedal.
Jozef pre anonym | 03-04-2015 18:55:06
A ty ako vieš že pisatelia na tejto stránke nechodia na brigády a potom majú plné mrazáky ? Vari si jeden z nich ?

Ja by som na brigadu isiel rad,ale oni tie brigady su len pre urcitych ludui,nar. co nikde nepracuju, alebo aj pracuju ale maju to zaplatene aj cez pracovnu dobu. ono to je celkom dobry zarobok,da sa za to kupit aj starsie auto,alebo domcek,deta nie len z brigad ale aj z inej cinosti na ryb.dome.
pre autora príspevku: | 03-04-2015 17:00:20
\"Dolnostredsky buzeranti\"

Tvoje IQ je také vysoké že ti dočiahne až do ritnej dierky a to je miesto kam ty patríš.


anonym | 03-04-2015 16:12:06
A ty ako vieš že pisatelia na tejto stránke nechodia na brigády a potom majú plné mrazáky ? Vari si jeden z nich ?
citatel stranky | 03-04-2015 13:22:47
ze vam neni hamba,ohovarat,urazat to vam ide ale aby ste pomohli to nie .Pre vaz je len zaplatit brigadnicke a tym to koncilo,za vas nech robia ostatny,hlavne ze cez sezonu si naplnite mrazaky.Cest vynimkam.
Dolnostredania | 03-04-2015 13:20:40
dobre ze ste nam otvorili oci , staci brnknut na citlivu otazku penazi v srz a hned tu hori, ze je alina az taky debil by som neveril
pozorovatel | 03-04-2015 12:22:57
p. Alina bolo by najlepsie kebi si sa vzdal postu predsdu mo srz v seredi,robis len hanbu Ty. Budem navrhovat na vyrocnej schodzi nove volby.A sete k tym hlupakom z dolnej stredy,uz to chapem preco a kam smeruje mo srz sered,no preto ze ste tam nabrali hlupakov z dolnej stredy.
Dolnostredsky buzeranti | 03-04-2015 12:07:49
Robia hambu celemu okoliu a su trapnejsi jak cerstve prace hovienko
sano rs | 03-04-2015 11:18:55
Neberte tu moje meno dohuby prizivnik tak totu este nebolo ved to rob ty kludne sa toho vzdam
sano rs | 03-04-2015 11:17:09
Kamion je v tt okolo 12:00 sa zarybnuje
pozorovatel | 03-04-2015 11:04:37
no to tu je debata.Chlapce toto keby si napisal na moju mamu ktora je uz vhrobe tak ja by som si Ta nasiel urcite(p.Alina)taketo vystupovania mozes pisat len Ty.Ja dnes taen cas najdem a pojdem do toho cepena a pozrem sa na tie ryba,a hned sa aj pozriem na vyrezane stromy,ozaj a uz smate povolenie? cena povolenia je 100€ Vas Sano na to nema ked sa prizivuje len na rybaroch.
Pre toho co kvaka. | 03-04-2015 10:52:26
Po***** som tvoju mater a keby ze viem kdo si tak vac sa zo svoju hubu nenajes demen dolnostredsky



pre"pre sano" | 03-04-2015 10:02:00
\"pre sano\" a keď si taký borec prečo si sa nepostaral nech ten oznam visí aspoň týždeň pred zarybnením na nete ! Keď tam visel dva mesiace dopredu oznam o predpredaji vstupeniek na preteky tak by tam mohol visieť aj oznam o zarybnení !
Ale nie 20 hod pred zarybnením v podobe : Predpokladaný príchod kamióna s násadou odhadujeme na 12,00.

Oznam by mal byť zverejnený aspoň týždeň pred zarybneným v podobe napr.:
Dňa 3.4.2015 prebehne jarné zarybnenie:
O 12 00 hod sa zarybňuje: rameno Horný Čepeň - 30q kapor K3 dovoz z Čiech(názov firmy)
O 13 00 hod sa zarybňuje : Koleno – 20q kapor K3 dovoz z Čiech(názov firmy)

Takto si ja predstavujem transparentnosť
pre sano | 03-04-2015 09:27:41 | 03-04-2015 09:48:05
Hlupák! Šaňo je tam na Čepeni hospodár, takže vie určite či sa tam zarybňuje a kedy, to že to nevie nevedia rybári, je problém výboru, že to nevyvesil. Ale každý má možnosť opýtať sa, aby ste mali prehlad! A teraz choďte a kontrolujte, či je to naozaj tak, ako bude písané. Či sa do vody dá toľko, koľko je písané. Koniec koncov, vlani to bol práve Šaňo, čo si nechal prevážiť rybu a museli dodať ďalšie, čo tam chýbali. Takže nechajte chlapca na pokoji a radšej mu pomôžte s tým prepočítavaním. Nikto z vás to nespraví, len tu budete zadrapovať. Nájde sa niekto, čo pojde pomôcť? Určite nie, ale vyblakovať budete jak staré, choré vrany!
sano | 03-04-2015 09:27:41
Sano co si Ty hlany hovorca kedy sa zarybnuje? Ved si tam len poskok,(obliz picku,daj hubicku) Ozaj,zabudol si napisat na ktorej vode budu o 13,30 ale to uz asi nebude verejne.tych ryb budu mtraky,ale na dlzku, nie na vahu.

Jozef
sano rs | 03-04-2015 08:05:12
Okolo 13:30
Media | 03-04-2015 07:58:35
Super dnes bude nasada, treba zavolat na miesto aj SOL a aspon si natocia ako sa zarybnuje. Zly napad to neni. Budumat pekny clanok o zarybneni a aspon uvidia ostatny ze to co pisu neni pravda.
sano rs | 03-04-2015 07:50:11
dnes dojde nasads do cepena a na koleno kludne pridte ja nemam co skovavat
Rybári | 03-04-2015 07:02:54
Čo by ste vy chceli ? Vedieť koľko ryby ide do vody ? A načo ? Veď výbor Vám to prostredníctvom p.Beňa na výročke 2016 všetko oznámi ! Nebojte sa veď máme silnú kontrolnú komisiu ! Pán Hudák by určite nedovolil aby nás klamali ! A teraz keď nám chce pomôcť ešte aj Šaňo, tak určite všetko dobre dopadne ! Len neviem pre koho ???
anonym | 02-04-2015 21:31:17
Metráky budú naskakovať až keď bude ryba vo vode. Nová transparentnosť inak všetko po starom.
pre rybara | 02-04-2015 20:57:59
Ja si mysli ze to bude zas vyvesene az po zarybneni,inak by sme mohli odkotrolovat kolko sa dava do vod, a to nemozu dopustit. Tiez rybar
rybár | 02-04-2015 18:47:17
Moze mi tu uz konecne niekto napisat ze cim zarybnili kam a kolko alebo jeto znova tajne.
pre dusana | 02-04-2015 10:30:30
Dusko nemozem volat nemam na kredit
pre sano rs | 02-04-2015 08:49:14
Sano co Ty chces riesit aku problematiku, ved Ty si tam ten najposlednesi clovek ktoreho pouzivaju len jako nastroj. Na schodzi vo feb.si dostal slovo len na povel p.predsedu,aby bola debata aku potrebujete na vase zamery. Neviem kto tu pise a ani ma to nezaujma,citam tu tie blbe clanky ktore nemajuziadnu cenu.Teba dobře poznam a viem coho si shopny za par drobnych.Bolo by lepsie keby si si nasiel normalnu pracu a nestrkal sa do prdele na ryb.dome a neposkakoval.Tak asi tolko k clankom.
seredan | 02-04-2015 08:45:05
Ono takých volov je na svete trochu viac. Ale chvalabohu že aj v Seredi sú nejaký .
pre sano rs | 02-04-2015 07:53:19
Šanko, vykašli sa na tých idiotov! Nevidíš, že len hladajú a čakajú na zádrapku? Ja si viem predstaviť a už aj mám tušenie, kto za tým je. Vôbec nereaguj na toho vola. Lebo lepšie povedané volov. Sú až dvaja a stiedajú sa pri písaní.
Povieme si to večer. A čo máš s tlelefonom? ohlás sa mi.
sano rs | 02-04-2015 00:15:27
Pre Jozefa nebudem ta komentovat ja som ti odpisal v maili. A predsa si nepochopil ze moj mail som sem dal nato aby saozval ten kto chce riesit podstatne veci a nie aby mna a moju rodinu niekto urazal ako ty ked sa nevies ani predstavit pekny den
Jozef pre sano rs | 01-04-2015 22:03:19
pocuj Greman,ked si mna nazval podvodnikom tak neviem kto je veci podvodnik. Dal si tu adresu ze mam pisat na e-mail,tak som Ti napisal a Ty si mi tu odpisal ze moja adresa je neplatna a podvadzam,tak som Ti napisal znovu na tvoju adresu, a Ty mi tam neodpovedas,bojis sa? Viem kto si a kto zverejnil tvoju adresu. Nemas gule napisat ani na vlastnumaillovu adresu, ked pise za teba sam pan velky:Alina? Alebo to je to vase klamanie tak ako klamete aj rybarov?Blizia sa vam preteky, budete zase zarabat a klamat rybarov ako ste boli v strate.No teto rok to asi budete mat tasie,rybary uz nebudu len tak prizerat ako podvadzate.A este by bolo dobre sa pozriet kolko dostanete za brigadu rezania stromov v cepeni, a kam sa odviezlo drevo,(REZANE BEZ POVOLENIA)pri ktorom este aj havarovali,dalsia skoda. Urcite to bude zaujmat aj organy ZP.Tak asi tolko. Prajem kludny spanok a veselu sibacku.
sano rs | 01-04-2015 17:05:34
pre tomasa melu melu ale pre RS nie ti nehavarovali
sano rs | 01-04-2015 17:03:49
Jozef sam si podvodnik
tak predsa! | 01-04-2015 12:52:34
Tak predsa je to pravda s tým nabúraným rybárskym autom! Aj sa niekomu niečo stalo? Išli z kontroly? Alebo sa boli len povoziť?
Jozef | 01-04-2015 09:59:14
pre sano rs. Sano ta adresa je platna a rad Ti odpisem. Nikoho nechcem urazat a ani tvoju rodinu,ale Ty si jeden zapredany podvodnik!!!
tomas | 01-04-2015 07:21:40
Sano co myslis ? Ta nehoda s tym autom RS nie su to uz tie bozie mlyny ?
Alebo narazili | 31-03-2015 21:20:56
na Vaneka. To bude drahé. Keď skončí súd dajte sem info koľko to bude MsO stáť. Pôjdem si to vypýtať od tých, čo to spôsobili. Žeby od disciplinárnej komisie a toho čo nepozná predpisy? v dobrej rodine to vždy zaplatí ten čo to spôsobil.
GAGARIN | 31-03-2015 19:55:52
Ano je to tak, zrazili sa z kozmickou loďou Союз - Apollo na Šintavských banách. Nevybrali zákrutu, ked sa nahánali z kormoránma.
Vlado | 31-03-2015 18:58:19
Počul som že havarovalo auto RS, čo je na tom pravdy ?
sano rs | 31-03-2015 17:59:20
sam si zapredany chrapun ved zbojek tam ani nebol a podruhe ryby sme zachranovali a pustali cerpadla na okyslicovanie ale co ti uz otom vies zase len nic pretoze si tam nebol a nepomohol veru mlyny melu
tomas | 31-03-2015 17:39:47
Sano si obycajny zapredany chrapun. Aj tie ryby ste nechali naschval pokapat ! Spolu so zbojekom ste sa na tom chechtali jak nepricetny a robili ste zo seba velkych frajerov. Mal by si sa hanbit. A nezabudni bozie mlyny melu pomaly a isto
sano rs | 31-03-2015 17:22:23
zas len ten isty
Roman rybár | 31-03-2015 16:39:47
Poznam Sana rs. A poznam aj rybárov ktorim ublizil svojim arogantnym spravanim clena rs.A ked si mysli ze toje ta pomoc tak fischper dolu. Dakujem.
sano rs | 31-03-2015 16:38:55
pre jozefa zas len ohovaranie,urazanie a osocovanie cez fiktivny mail clovece spametaj sa ja som neurazil ani teba a ani tvoju rodinu nebudem tu opakovat ze nech pisu ti co chcu nieco riesit ti knim asi nepatris pekny den
sano rs | 31-03-2015 15:05:44
mas odpoved
pre sano rs | 31-03-2015 11:19:33
máš odkaz v pošte ako si chcel,pekný den prajem
sano rs | 31-03-2015 11:01:03
Zas len osocovanie bez dokazov. Ten vanek ti lezi v zaludku.
Ti ale mas komplexi.Nemusis sa predstavovat a uz neriesim tvoje komplexi pretoze normalny ludia sa najprv predstavia a potom riesia veci a hlavne bez dokazov neohovaraju .
Ja som za riesenie veci ci zlej alebo dobrej a pomozem ked viem kazdemu ale toto ti nechapes tak ta prosim moje meno nechaj napokoji ak nemas nieco podstatne
pre sano rs | 31-03-2015 10:30:32
Načo ti je moje meno, chceš ma udať ako Vaneka že som sa nepodpísal ?
sano rs | 31-03-2015 07:44:38
Ja mam ciste svedomie ale zjavne ty asi nie ked sem vypisujes ako anonym a osocujes ma tu takze si vstup do svedomia sam a najprv zacinaj od seba a potom od ostatnych.
Prajem pekny den
pre sano rs | 31-03-2015 07:24:21
Čisté svedomie zjavne nemáš ! Niečo ťa trápi ,však ? Mailovou adresou to ale nespravíš !
sano rs | 31-03-2015 06:25:05
Este raz ak mas nejake dokazy proti mne udaj ma ak nie prosim neohovaraj ma a po dalsie s anonymom si uz nepisem mam tu mail prajem pekny den.
pre sano rs | 30-03-2015 22:24:33
sano co sa tu stale hras na spravodliveho ty si do tej spinavosti proti vanekovi zapleteny spolu so strapacom
sano rs | 30-03-2015 08:17:31
Pre neznameho ja tu divadlo nehram ak niekto chce bude ma kontaktovat mailom ak nie tak nie ja som vysiel v ustrety ak sa ti to nelubi nekomentuj to prosim . Dakujem pekny den
pre sano rs | 30-03-2015 07:37:37
Sano rs načo tu hráš divadlo ?
Veď pisateľom ktorý písal za teba je tvoj šéf a ty to dobre vieš !!!
sano rs | 28-03-2015 19:18:37
Ak niekto ma zaujem kontaktovat ma piste na sonyg1981@azet.sk
gratulujem | 28-03-2015 14:12:56
Obdivujem tých rybárov že tam vydržia tak sedet a čakať či niečo chytia. Gratulujem k úspechu
pre sano rs | 28-03-2015 09:49:04
Ďakujem za serióznu odpoveď, myslím že viem kto za teba písal. On tu bol už raz spomenutý v odkaze „pre Truhlíka“, že píše za druhých !
sano rs | 28-03-2015 07:35:11
niekto tu pise podomnov nemam zaujem dalej takto pokracovat v diskusii vsetko povazujte za bezpredmetne
pre sano rs | 27-03-2015 20:15:52
Ja nie som predseda, veď som ti povedal že on ich má čierne na bielom. Tak sa ho neboj a vypýtaj si ich od neho.
xxxx | 27-03-2015 18:58:04
Trochu googli je to medikovane krmivo pre ryby cize preliecenie proti chorobam.
rybári | 27-03-2015 18:44:56
Čo je to rupin? Na čo to je? Je to zelinu? aby sa vykynožila? alebo pre ryby to je?
pre Truhlíka | 26-03-2015 13:49:31
Alina , veď tá otázka bola pre „sano rs“ a nie pre teba ! Tu nie si na výborovke MsO, že len tvoj hlas môže byť počuť ! Čo nemáš gule písať pod svojím menom ! Stále sa vydávaš za niekoho iného. Veď daj priestor aj ostatným.
sano rs | 26-03-2015 11:27:19
Este furt si my nedal dokazy. Jedna babka povedala neobstoji a okrem toho rad by som vedel po prve kto si a ci pojdes svedcit.
Čoooo? | 26-03-2015 08:26:23
Aké dôkazy, čo mi ušlo? Šak keď t nečo začnete, tak ven s tým. Nech máme prehlad.
pre sano rs | 26-03-2015 07:38:10
Sano rs no ako si dopadol u predsedu s tými dôkazmi ? Veď napíš ?
xxxx | 25-03-2015 17:37:59
Rupin
RYBÁR | 25-03-2015 13:28:37
Oprava POZNATKY!
RYBÁR | 25-03-2015 13:27:45
Dnes niečo dávali do vody. Má niekto poznaky, čo to bolo?
Jozef | 24-03-2015 20:49:38
pocuj rybos, nejdeme na VS schodzi 2016 kandidovat? Ved na tom rybarskom dome sa celkom slusne zabraba,budeme organizovat preteky,prenajimat sklad v campingu,brat povolenky rybarom,(a NETREBA POZNAT ZAKONY)a co je dolezite pripomenut,vozit sa na sluzobnom vozidle za peniaze rybarov, rybos to by bolo super.Rybary nebol by cas uz sa spametat a zacat sa pytat do kedy nas bude nas chce este p.predseda klamat?
rybos | 24-03-2015 17:03:21
aky biznis to je pre nich ked ich tam je 20
stranka SRZ Sered | 24-03-2015 12:06:11
Dušan: SRZ MsO Sereď ponúka prenájom priestorov na CATERING, pri organizovaní RP na všetkých našich podujatiach. Záujemci sa môžu prihlásiť u štatutárnych zástupcov SRZ MsO.
rybos | 24-03-2015 09:24:43
To de si nato dosol
CATERING ? | 24-03-2015 06:44:08
CATERING ,čo už ten má spoločné s rybami ???
Biznis a len biznis to je to čo výbor zaujíma !!!
Ale pre koho že to vlastne je ???
Rybári hádajte ???
Kontrola ? | 23-03-2015 07:03:15
No konečne ! Tá mala byť už pred rokom, hneď potom ako povedal Javor že by museli platiť dane ! Som zvedavý aké zisky budú po kontrole ?
Ako za starých čias | 22-03-2015 19:23:02
keď chceli niekoho \"upratať\" tak sa hovorilo, že ho vykopli. Ale vyššie.
Toto prirovnanie až trčí z kroku vedenia MsO SRZ Sereď keď sa členom výboru SRZ Sereď stal na poslednej schôdzi členskej základne člen rybárskej stráže, ktorého čin - neoprávnené odňatie povolenky rybára z Dolnej Stredy. - okrem iného je dnes riešený Okresným súdom v Galante.
Je na posúdenie rybárov či sa to stalo za odmenu. Nuž, vykopli ho, rovno do výboru. Osoby a obsadenie sa tak ako ja dozviete z predchádzajúcich príspevkov.
Vlado pre re t-b-k | 22-03-2015 19:09:57
Tomu neverím, to by predsa v septembri minulého roka pod článkom „Rybárske preteky 2014 - víťazom sa stal Ivan Mihálik s 9,15 kg kaprom: VIDEO“ sám sebe nenadával a Vanek by Oravcovi určite tiež nenadával. A tam mu dokonca Oravec odpovedal pod svojím menom.
poctivy rybár | 22-03-2015 17:55:27
Čo sa na nich chystá kontrola ?
RE poctivy rybár | 22-03-2015 16:57:09
pre Dusiho a Feriho.Uz to mate na pretekoch zrechnuvané. Dobrocinny spolok MsOSRZ alias zlata bana uz skoncil
re t-b-k | 22-03-2015 16:15:22
Pod skratkou t-b-k píše asi oravec, alebo vanek, lebo tú skratku už tibor nepoužíva strašne dávno.
t-b-k | 21-03-2015 20:58:08
Dušan ešte si to stále nepochopil, že sú ľudia ktorí majú tvoje zastrašovanie na háku, tak sa tu nestrapňuj !!!

pre "pre Len tak pre zaujímavosť." | 21-03-2015 20:08:07
Ešte raz. Pre teba. Aby si to pochopil, píšem pomaly. Aj ty čítaj pomaly, aby si pochopil, čo píšem. Pán Strapáč spravil priestupok ,vedome chcel zneužiť postavenie člena rybárskej stráže a to nieje len na pokutu za auto. To je aj zneužívanie preukazu RS pre svoje osobné výhody ! Ak máš na to iný názor, tak je to len tvoj názor ! Ja neviem, ako ti to mám ešte napísať. Pochopil si? Ešte raz si to prečítaj a rozmýšľaj pri tom.
pre Dôkazy ? | 21-03-2015 18:39:09
Čiastočne máš pravdu, na niektorých akciách som sa zúčastnil z Peťom. Ale ani trochu sa za to nehanbím. Pár vecí sa naučil odo mňa. Na takých vysoko ostražitých pytliakov ako aj ty, treba ísť premyslene. Trochu dlhšie pozorovať a zakročiť, keď to treba v praví čas. Tvrdím, ale stále jedno. Na každého raz príde. Ja to už nebudem, (aspoň nie v tejto organizácii)ale sú chlapci ktorí si posvietia na priestupníkov a verím, že budú ešte dôslednejší a zabezpečia si viac dôkazov, kým zakročia.
pre Len tak pre zaujímavosť. | 21-03-2015 17:59:23
Ešte raz. Pre teba. Aby si to pochopil, píšem pomaly. Aj ty čítaj pomaly, aby si pochopil, čo píšem. Každý z nás urobí priestupok. Aj dostal za to primeranú pokutu. Pochopil si? Čo čakáš ešte? Išiel do zákazu. Potrestali ho pokutou. Alebo si čakal, že ho majú za to odsúdiť na trest smrti? Či čo? Ak máš na to iný názor, tak to urob aj ty. Choď do zákazu a pýtaj si za to doživotie.Trest smrti nedostaneš,bol zrušený.
Ja neviem, ako ti to mám ešte napísať. Pochopil si? Ešte raz si to prečítaj a rozmýšľaj pri tom.
Len tak pre zaujímavosť. | 21-03-2015 14:18:57
Pán Strapáč bol na rybách so svojím kamarátom v oddychovej zóne v Dolnej Strede. Pričom obidvaja rybári si ponechali svoje autá vo svojej blízkosti. Keď bol poslanec obecného zastupiteľstva na prechádzke v oddychovej zóne a zbadal tam dve zaparkované autá ,pristúpil k spomínaným pánom a požiadal ich aby si motorové vozidlá odparkovali mimo oddychovej zóny a snažil sa im vysvetliť načo a za akých podmienok bola táto oddychová zóna vybudovaná. Pán strapáč ignoroval upozornenia pána poslanca a dokonca keď chcel jeho kamarát odviesť auto na vyhradené parkovisko tak začal osočovať pána poslanca, že oni žiadne autá dávať von z oddychovej zóny nebudú. Keď sa správanie pána Strapáča začalo nápadne podobať správaniu neprispôsobivých občanov, tak až potom bola privolaná polícia aby vysvetlila pánovi Strapáčovi kde končia jeho pravomoce . Pán Strapáč dostal pokutu.
sano rs | 21-03-2015 11:43:20
Niekto tu odpoveda namiesto mna
Dôkazy ? | 21-03-2015 11:23:06
Peknú výhovorku na obhajobu Strapáča si vymyslel. Je vidieť, že je to tvoja škola. Aj on sa o niečo také pokúšal len bohužiaľ bezúspešne. Ja použijem len tvoje slová: „Keď o niečom vieš, tak sa obráť na orgány na to určené. Ak si to len vymýšľaš, tak si daj pozor na to čo píšeš! Neber to ako vyhrážku, ale ako upozornenie. Ľahko sa môžeš dostať do nepríjemnej situácie, keď budeš musieť veľa vysvetľovať „ .

A mal si to poradiť aj tomu chlapcovi menom Peťko nemusel byť súdny spor s Vanekom, ktorý zaplatia všetci rybári !!!

Odpoveď od býv.RS Dôkazy ? | 21-03-2015 10:46:11
Ešte by som rád doplnil, že Dano Vanek je pekné kvítko. Že mu zobral papiere, len podporujem. Dano toho mal viac na rováši.Určite by došiel na rad, ale boli dôležitejší po ktorých bolo treba ísť prednostne.
Odpoveď od býv.RS Dôkazy ? | 21-03-2015 10:38:44
Teraz tu nechcem obhajovať, ani zatrácať nikoho, ale. Ja som mal veľakrát úspech vystriehnuť pytliakov a to tak, že som akože lovil, pritom som sledoval okolie. A moje výsledky boli takmer vždy úspešné. To, že som mal nahodené iba pri brehu a bez návnady nikto nevedel. Že tam bol Peťo aj s autom, tak to by som nerozvádzal. Dostal pokutu, dostal. K tomu by som sa nevracal. K tomu sa mi natíska len otázka, koľko pokút dostal niekto za dopravný či iný priestupok? Pozeraj tým smerom. Ale určitý ľudia len hľadajú chyby na druhých. Zrejme som sa nepomýlil ani ja teraz pri tebe že?
Chlapec to myslel tiež asi tak, že keď niekoho odhalí, tak s autom po ňom hneď vyštartuje. Ešte by som bol zvedaví, či si mu videl na háčiky, že mal skutočne nahodené? Keď si tam nebol, ako môžeš tvrdiť, že lovil? Ale to je jedno. Len stále nevidím to čo tu tak popisuješ o tej korupcii. Kto koho podplatil, alebo kto prevzal nejaký úplatok. Keď o niečom vieš, tak sa obráť na orgány na to určené. Ak si to len vymýšľaš, tak si daj pozor na to čo píšeš! Neber to ako vyhrážku, ale ako upozornenie. Ľahko sa môžeš dostať do nepríjemnej situácie, keď budeš musieť veľa vysvetlovať. Ako som na začiatku písal, nechcem nikoho zastávať, ani haniť. Peťo je mladý, šikovný a má chuť pracovať. Občas sa stane, že niekto z horlivosti a podnietenia iných urobí niečo, čo by nemal. Ale v tomto prípade vidím chybu iba v tom, že neohlásil na patričnom mieste,že tam ide na niečo striehnuť. Ak si myslíte, že to je inak, ja nebudem nikomu vyvracať jeho názor.
tiež anonym | 21-03-2015 09:58:18
Jaro čo si teplý ,keď sa tu zaujímaš o moje gule ?
Dôkazy ? | 21-03-2015 08:58:21
Sano chceš dôkaz kto je skorumpovaný? Stačí sa len pozrieť na pána s číslom odznaku 1900 menom Peter Strapáč. Zobral povolenku v rozpore zo zákonom Vanekovi. Výbor ho na jeho nesprávne konanie neupozornil ale ho navrhol za svojho člena . Ďalej tento pán za zákazovou značkou pre vjazd motorových vozidiel chytal ryby a mal tam zaparkované svoje auto. Za čo dostal pokutu. Snažil sa najprv vyhovoriť nato, že tam vykonáva kontrolný lov. Čo bolo klamstvo. Keď toto klamstvo vyšlo na povrch zmenil svoju obhajobu na tvrdenie, že tam vykonáva kontrolu, pričom mal nahodené udice, čo počas kontroly nesmie mať. Pán predseda miesto toho aby ho napomenul alebo dal podnet na odobratie jeho odznaku, tak vystavil na obhajobu pána Strapáča pre políciu papier, že pán Strapáč môže loviť ryby a zároveň vykonávať kontrolu ostatných rybárov . Na takéto počínanie nemá právo ani samotný predseda nieto ešte člen rybárskej stráže. Vieš ono práve na takéto veci bol vytvorený ten zákon aby si nerobil každý čo ho kedy napadne. A to by pán predseda mal vedieť ako prvý! Pán predseda po zistený uvedených skutočností mal byť prvý kto mal iniciovať vylúčenie Petra Strapáča z radou rybárskej stráže a nie jeho skutky ešte pred políciou obhajovať. Namiesto toho dal do rozpočtu náklady na právne služby v sume 2000€ (čo si myslím že na tie súdy s Vanekom bude málo). Položím ti otázku. Nebolo by pre organizáciu lepšie, keby za tých 2000€ išla ryba do vody a Strapáč by nerobil hanbu Slovenskému rybárskemu zväzu ???
A dôkazy mojich tvrdení si pýtaj od pána predsedu on ich má všetky „čierne na bielom“. Môžeš nás tu potom informovať o tom ako si to vybavil. A neboj sa nikto ti tu v tom brániť nebude a ani ti za to nebude nadávať, že nemáš gule.
Jaro RS | 20-03-2015 17:32:25
Takze na prave meno odvahu nemas takze gule tiez nemas
tiež anonym | 20-03-2015 06:30:35
Či ja mám gule to teba nemusí zaujímať ale mňa čo robíš ty ako člen rybárskej stráže a teda verejný činiteľ zaujímať môže. Neviem či si používaním vulgarizmov nesupluješ práve ty tie svoje gule. Maj ty gule a nauč sa zákon (potom môžeme spolu diskutovať) keď chceš machrovať pri vode s odznakom na hrudi. Už som sa zamýšľal prečo rybárska stráž v Seredi nerešpektuje zákony. Či je to len stádo ktoré poslúcha jedného človeka? Alebo je to len skupina, ktorá svoju neschopnosť zarobiť inak dostatok peňazí zakrýva aroganciou, mysliac si že niekoho zastraší a vyberaním pokút si príde na svoje ???
Diskusia na ktorú ty vyzývaš by bola asi monológom jedného pána. O takúto diskusiu tu nikto nemá záujem! Myslím, že to tu už bolo raz spomenuté, že diskusná stránka SRZ v Seredi je hluchá odvtedy ako pán predseda zaviedol cenzúru. Nato, aby si tam vypisoval chválospevy si vystačí aj sám. Zaráža ma len jedna vec. Načo ste tam vlastne vy všetci ostatní. Veď Vás tá rybárčina určite nebaví. Keby Vás bavila, nerobilo by Vám problém naštudovať si potrebné zákony aby ste mali prehľad ako to na Slovenskú má fungovať. Miesto toho stále len porušujete stanovy a zákony. Neviem si vysvetliť čo Vás tam vlastne drží. Lebo ryby to zjavne niesu . To bolo vidieť aj minulý rok keď ste ich na Váhu nechali uhynúť. Takže na nich Vám určite nezáleží. Mali by ste sa už konečne spamätať !!!
A Jaro nezabúdaj sú to Vaše prešľapy .
sano rs | 20-03-2015 06:07:09
Daj dokaz kto je skorumpovany taky tam nema co robit to uz vybavime
rybáry | 19-03-2015 21:16:26
Ano MsO Sered potrebuje dobru rybársku straz ale nie chlapcov ktori su neznali zakona a skorumpovani.
Jaro RS | 19-03-2015 20:59:22
Mozme sa o tych preslapoch pobavit ale nie anonymne alebo nemas na to gule
tiež anonym | 19-03-2015 20:22:23
Jaro pokiaľ budete v Seredi porušovať zákon (myslím tým brať rybárom povolenky a dávať pokuty bezdôvodne). Pokiaľ bude výbor klamať a zavádzať rybárov, tak sa vždy niekto nájde ,kto tu bude stále hovoriť o tom istom, to jest o vašich prešľapoch, tak sa tomu nečuduj. Skôr by som sa ja čudoval keby sa nikto neozval.
Jaro RS | 19-03-2015 19:17:38
Chlapy chodte racej na rybky a nesplietajte tu taketo p....... .Rybarske temy van uz nic nehovoria racej budete napadat stale jednych a tych istych ludi.







anonym | 19-03-2015 16:03:39
Skús to povedať Alinovi,bude to pre teba zážitok.
xyxyxyxy | 19-03-2015 12:44:25
Čo tu splietate dve na tri. To je predseda mestskej organizácie v Seredi. O nič menej, ani viac.
JOZO | 18-03-2015 16:13:32
Pan Alina je novodoby majitel MsOSRZ Sered.
pre len rybár | 18-03-2015 07:16:54
kto je to ten Alino ?
len rybár | 17-03-2015 20:58:10
Ja si myslim ze najvyssi post v SRZ ma pan Alina.
Karči | 17-03-2015 19:47:07
Nechápem, veď nieje tajomník najvyšší post v SRZ ?
Michal | 17-03-2015 09:31:51
Ale ako si má urobiť Javor poriadok, keď mu diktuje Sereď čo má robiť? Museli by ste sa trošku vyznať v tej zbojníckej štruktúre!
Jano | 16-03-2015 07:43:25
Javor sprav si poriadok s tými teľatami vo výbore svojej materskej organizácie, lebo takto na stoličke tajomníka dlho nevydržíš, keď ti v Seredi budú robiť len hanbu.
pre Odpoveď pre rybárov | 15-03-2015 13:10:03
To bola tvoja odpoveď ako „podpísaného“ alebo ako „posratého tupého intelektuálneho hoväda“. Lebo ako vidím tiež si sa na nič iné nezmohol len tu osočovať tých, ktorí sa aspoň neboja pozrieť pravde do očí aj keď anonymne ale hlavne slušne nie ako ty ako si sa sám nazval „intelektuálne hovädo“.
Tá sledovanosť to je to čo ti vadí najviac a to je pre ostatných dobre.

Odpoveď pre rybárov | 15-03-2015 12:32:39
Veď podaj trestné oznámenie čo ti vtom bráni ? V jednom bode sa tu stážujete že rybolov je relax na druhej strane tu na každého len kydáte a ohovárate pod anonymnými menami, štetci ste posraný sa podpísať. Nebudem sa čudovať rybárskej stráže keď nás zachviľu začne drbať za všetko, ale úplne za všetko a potom sme dochytali a budeme len pokuty platiť. Len tak ďalej, vŕtajme, kritizujeme, píšme to hlavne tu na seredonline kde zase ukazujeme aké sme intelektuálne hovädá. Ochraňujme sa tým že sem sme prispeli anonymne čo sereďonline prospieva na sledovanosti :-) Ale nikto nespraví nič proti tomu aby sa to zmenilo. Všetci sme siláci spoza počítača za monitorom, jediný kto dokázal niečo verejne bol Vanek lebo sa nebál a podal. Vy všetci čo to tu komentujete ste len obyčajné tupé hovädá ktoré nič nedokázali a ani nedokážu. Tak isto ako s našou vládou, koľký stých čo ste tu boli voliť ? Nikto a zas ste silný doma v obývačke pri fľaške. Teraz použijem taký ten slogan : Najhoršia je mlčiaca väčšina... Pre tento príspevok je to úplne vystihujúce.
štefan | 15-03-2015 10:31:48
Uplne suhlasim s pisatelom podo mnou.Dokedy si este budu tito rybarski pionieri s odznakom robit z rybarov blbcov.Myslim si ze uz je nacase spravit v MsO Sered totalny poriadok lebo toto vedenie nam robi len hanbu.
pre rybárov | 15-03-2015 09:24:16
V Seredi rybárska stráž zasa nerešpektuje zákon !!!

Na Bábe odobrala rybárske povolenie zato že rybári chytali na filety z ryby. V zmysle zákona nieje tento druh návnady vôbec zakázaný.

Kedy si mienia zodpovední urobiť poriadok zo svojimi členmi stráže ???

V prvom rade je zato zodpovedný pán predseda. Zodpovedá za chod organizácie. Neplní si totiž svoje povinnosti(u neho to nieje nič nové). Vedúci rybárskej stráže totiž asi nepreškolil svojich horlivých akože ochrancov zákona ktorí neovládajú ani základy slušného správania, nieto ešte zákon o rybárstve. Smernica ktorú vydala Rada SRZ ešte v roku 2012, im zjavne nič nehovorí. V tejto smernice je mimochodom uvedené kedy člen rybárskej stráže pácha trestný čin:

C. Trestný čin zneužitia právomoci verejného činiteľa
1. Rybárska stráž ako verejný činiteľ sa môže dopustiť trestného činu zneužitia právomoci
verejného činiteľa ak v úmysle spôsobiť inému škodu, alebo zadovážiť sebe alebo inému
neoprávnený prospech
a) vykonáva svoju právomoc spôsobom odporujúcim zákonu,
b) prekročí svoju právomoc, alebo
c) nesplní povinnosť vyplývajúcu z jeho právomocí, alebo z rozhodnutia súdu

Podľa tejto definície člen rybárskej stráže pácha trestný čin zneužitia právomoci verejného činiteľa keď odobral v Bábe rybárske lístky neopodstatnene začo pobral osobné výhody (odmenu) lebo v povinnostiach rybárskej stráže sa hovorí:

1. Člen rybárskej stráže je povinný :
i) dokonale poznať zákon o rybárstve, vyhlášku k zákonu o rybárstve a súvisiace právne
predpisy, tieto smernice, rybárske poriadky rybárskych revírov, pre ktoré je ustanovený
ako rybárska stráž a vnútrozväzové predpisy súvisiace s ochranou prírody a rybárskych
revírov

Takže členovia rybárskej stráže, do toho je len otázka času kedy jeden z Vás bude za takýto postup odsúdený.
Stalin | 13-03-2015 17:54:18
Súdruh Alina ďalší pokus o podvod !!! Zasa to nevyšlo !!!
Vlado | 12-03-2015 17:23:09
Počul som že aj na Bábe zobrali rybárom povolenky .Vie mi niekto o tom bližšie niečo povedať.
Amur a trest | 12-03-2015 15:42:24
Načo chytať pytliakov pri vode keď sa Vám oni sami priznajú? Asi takto sa dá parafrázovať najnovší trest vynesený disciplinárnou komisiou MsO SRZ Sereď pre skupinu rybárov za zápis amurov pod 70 cm ale nad zákonnou mierou 60 cm.
Nebudem teraz polemizovať o tom či bola zvýšená lovná miera amura schválená a zavedená do praxe MsO Sereď v r. 2011 v súlade s predpismi. To je iný príbeh. Mňa však zaujíma to, či si členovia disciplinárnej komisie myslia, že skupina rybárov, čo si zapísala do úlovkov amura medzi 60-70 cm, sú idioti. Pretože len idiot (lepší výraz nepoznám) by sa ak by v tom nebol úmysel potrestal sám.
Viem si predstaviť ojedinelý prípad rybára, ktorý (takisto nevedomky) si takúto rybu do úlovkov zapíše. Ale ak sa jedná o skupinu rybárov tak tu niečo nie je v poriadku. Niečo je zle nastavené a urobené. A rybári sú nedostatočne oboznámení či poučení. Určite nie všetci ale bude ich veľa, sú to už predsa tri roky.
Preto by v prvom rade mala náprava tohto stavu smerovať do vlastných radov vedenia MsO SRZ Sereď. Vykonať opatrenia aby boli rybári dostatočne o odhlasovaných rozhodnutiach členskej schôdze poučení. Výhovorka, že sa to nedá neobstojí. A až potom represia. Nikdy nie naopak.
Ako táto kauza dopadla zainteresovaní rybári už vedia. Vlastné samoudanie alebo lepšie samopotrestanie nebolo zadarmo a disciplinárna komisia nadelila pokuty. Mala v tomto kontexte a okolností vôbec právo na finančný postih takýchto „previnilcov“ ? Alebo mala poučiť skupinu členov vlastnej organizácie resp. dať návrh výboru na nápravu stavu neinformovanosti členskej základne?
Odpovedzte si sami a dávajte si pozor, môžete byť ďalší na rade. Nebol by to prvý prípad prekročenia právomocí disciplinárnej komisie MsO SRZ Sereď.
pre rybara | 12-03-2015 14:36:33
Tieto slova dokazuju vasu inteligenciu.
pre len rybár | 12-03-2015 08:28:29
Jeho by to nemrzelo, on nevie čo je to „pravda“, takéto slovo sa u neho v slovníku nenachádza. Zato slovo „klamstvo“ je na prvom mieste, kade chodí tade len a len klame !!!
Legislatívna komisia Rady SRZ | 11-03-2015 20:52:38
zákon
Nové znenie: §11
(3)V kaprových vodách sa zakazuje lov všetkých rýb od 15. marca do 31. mája. To neplatí v čase od 15.apríla do 15. mája, ak užívateľ uskutočňuje rybárske preteky.

Vyhláška
Nové znenie: §10
f) od 15. marca do 15. mája – kapor rybničný (Cyprinus carpio – zdomácnená
forma) v kaprových vodách; čas individuálnej ochrany neplatí od 1. mája do 15. mája, keď je jeho lov povolený v čase rybárskych pretekov.
Je potrebné upraviť §11 Zákona o rybárstve.

Pripomienka:
Prosím Vás páni , keď už niečo navrhujete tak si to najprv zjednoťte. Tie dátumy vám akosi nesedia.
len rybár | 11-03-2015 19:16:53
Rád by som tam niečo aj napisal ale pravda by ta velmi velmi
mrzela.
pre xxxx | 11-03-2015 18:55:30
Vidíš, toto je ten tvoj problém prečo ti tam nikto nepíše.
xxxx | 11-03-2015 17:15:18
Mi si tikame? Ze otom neviem kludne nepis ani sem na stranku sol .
pre xxxx | 11-03-2015 16:17:56
Nenapadlo ťa položiť si otázku: Prečo asi tam nikto nepíše ? MsO SRZ Sereď má 1900 členov ,že by nikto z nich nemal záujem diskutovať o rybárskych problémoch ?

xxxx | 11-03-2015 15:46:45
Ved stranka je otvorena len tam nikto nepise
rybár | 11-03-2015 15:23:30
otvoril by som ju.A konečne výbor skolabuje.
pre xxxx | 11-03-2015 15:11:32
Prosím ťa poraď ako by si ty riešil cenzúru stránky MsO SRZ Sereď?
xxxx | 11-03-2015 13:06:13
Prepac ze som ti chcel pomoct. O cenzuracii stranky neviem ak vies daj dokaz.Alebo este lepsie ries to.
pre xxxx | 11-03-2015 12:41:38
Ak poznáš návrhy uverejnené na stránke Rady SRZ, tak by si mal vedieť že „Nový návrh“ je návrh z Rady SRZ a „Môj návrh“ je asi môj. Je to také nepochopiteľné ?
Buď si členom rybárskej stráže alebo nie si ? Ak áno, tak by si mal vedieť že hovorím o stránke MsO SRZ Sereď. A tá je cenzurovaná, Tak neviem čomu sa vlastne čuduješ ?
xxxx | 11-03-2015 05:29:21
Cenzurovane vlakno? A moje ?
xxxx | 11-03-2015 05:27:45
Prosim nepis ze nepochopil ja chapem vsetky navrhy ak mas zaujem prid v sobotu pobavit sa otom bude tam viacero ludi oni ti potom povedia nazor ak nemas zaujem o moj
pre a co takto | 10-03-2015 20:28:50
Ďakujem za ponuku ale svoje návrhy si podám aj sám, keďže vy sám ste ich nepochopil (bez urážky) asi ťažko by ste ich posunul ďalej. Ja som len chcel zistiť čo nato povedia ostatní rybári, lebo na tom Vašom cenzurovanom vlákne bol posledný príspevok v júli 2013, tam by som sa asi reakcie nedočkal.
a co takto | 10-03-2015 19:04:18
a co takto poprosil by som ta aby si sa predstavil a napisal koho nazor zdielas lebo raz napises moj navrh a potom zase nas nazor navrh tak neviem ak mas navrhy na zmenu zakona a zmenu vyhlasky prid v sobotu 14.3.2015 o 7:30 hod na rybarsky dom s navrhmi rad ich budem prezentovat na srz rada zilina cez ryb. straz kontaktovat mozes veduceho brigady na cepeni
A čo takto | 10-03-2015 18:35:14
V Y H L Á Š K A
Ministerstva životného prostredia Slovenskej republiky zo 17. marca 2006,
ktorou sa vykonáva zákon č. 139/2002 Z. z. o rybárstve v znení neskorších
predpisov

(4) Lov rýb podľa odsekov 1 a 2 môže loviaci vykonávať len vtedy, ak počas lovu
môže s rybárskym prútom okamžite manipulovať.

Nový návrh:
(Lov rýb podľa odsekov 1 a 2 môže loviaci vykonávať len vtedy, ak počas lovu
môže s rybárskym prútom okamžite manipulovať. (Navrhujeme túto vetu vypustiť)).
Zadefinujeme pri lovnom mieste.

Môj návrh:
Lov rýb podľa odsekov 1 a 2 môže loviaci vykonávať len vtedy, ak sa počas lovu nachádza pri lovnom mieste a môže s rybárskym prútom manipulovať

(8) Spôsoby lovu rýb podľa odsekov 1, 2, 5 až 7 vrátane zavážania a zanášania
návnad a nástrah možno vykonávať z malých plavidiel3) na rybárskych revíroch s
rozlohou väčšou ako10 ha okrem vodných útvarov trvalo tečúcich povrchových vôd.

Nový návrh:
Spôsoby lovu rýb podľa odsekov 1, 2, 5 až 7 vrátane zavážania a zanášania návnad
a nástrah možno vykonávať z akýchkoľvek plavidiel (vrátane zavážacích lodičiek) na
rybárskych revíroch, ktoré určí užívateľ v rybárskom poriadku.
Zdôvodnenie: Preklasifikovanie malého plavidla na všetky plavidlá je z dôvodu
znenužívania, nakoľko pojem malé plavidlo je špecifikovaný od určitej dĺžky.
Zavážanie a zanášanie nástrah sa špecifikuje z dôvodu používania modelov lodí na
vodných plochách do 10 ha.

Môj návrh:
Spôsoby lovu rýb podľa odsekov 1, 2, 5 až 7 vrátane zavážania a zanášania
návnad a nástrah možno vykonávať z akýchkoľvek plavidiel (vrátane zavážacích lodičiek) na rybárskych revíroch s rozlohou väčšou ako 20 ha okrem vodných útvarov trvalo tečúcich povrchových vôd.

(9) Ak sa lov rýb vykonáva spôsobmi podľa odsekov 1, 2, 5 až 7, miesto lovu rýb
musí byť osvetlené po uplynutí jednej hodiny od západu slnka do času osvetlenia
miesta lovu rýb prirodzeným svetlom. Osvetlenie miesta lovu sa nepovažuje za lov
rýb pomocou svetla.
Je potrebné vyšpecifikovať rozpor so zákonom. Tento bod
riešime v zákone. Zosúladili sme to so znením vo vyhláške.

Nový návrh:
(9.a) Podmienky zavážania a zanášania nástrah určí užívateľ v rybárskom poriadku.

Môj návrh:
Bod 9a) nezaradiť

(10) Použiť sonar možno len pred začatím lovu rýb.

Nový návrh:
Navrhujeme tento bod vypustiť.

Môj návrh:
nahradiť bod 10
(10)Použiť sonar možno len na rybárskych revíroch s rozlohou väčšou ako 20 ha okrem vodných útvarov trvalo tečúcich povrchových vôd.


(11) Pri zarybňovaní rybárskych revírov násadou väčšou, ako je najmenšia lovná
miera rýb, nemožno loviť vysadzovaný druh rýb v období určenom užívateľom, ktoré
môže byť v rozpätí od 14 do 30 dní. Užívateľ uvedie na dodatkovej tabuli
umiestnenej na samostatnej konštrukcii s tabuľou
a) druh vysadených rýb,
b) čas, v ktorom nemožno loviť ryby, a
c) text „Zákaz lovu vysadených druhov rýb“.

Navrhujeme znenie:
Pri zarybňovaní rybárskych revírov násadou väčšou ako je najmenšia lovná miera
rýb, je všeobecný zákaz lovu všetkých druhov rýb v rozpätí od 7 do 30 dní, podľa
rozhodnutia užívateľa.

Môj návrh:
Vynechať „všetkých druhov rýb“ je to bezdôvodné obmedzovanie lovu ostatných druhov rýb, ponechať pôvodné znenie

139/2002 Z.z.
ZÁKON
§ 16
V kaprových vodách sa zakazuje
a) loviť na viac ako dve udice,
b) loviť na viac ako dva nadväzce na jednej udici opatrené jednoduchým háčikom alebo
na viac ako jeden nadväzec opatrený dvojháčikom alebo trojháčikom a na viac ako tri
mušky pri použití muškárskej udice,
Nové znenie:
loviť na viac ako dva háčiky na jednej udici a na viac ako tri mušky pri použití muškárskej
udice, alebo tri háčiky na umelej nástrahe
c) loviť na rybku prinesenú z iného revíru,
Navrhujeme tento bod vypustiť
d) loviť na rybku alebo prívlač od 1. februára do 15. júna,
Nové znenie:
loviť na rybku alebo prívlač od 1. februára do 15. mája,
e) pri love na prívlač loviť na viac ako jednu udicu s viac ako jednou nástrahou,
f) loviť v čase od 22.00 do 04.00 h bez osvetlenia miesta lovu.
Nové znenie:
Lovné miesto musí byť osvetlené po uplynutí jednej hodiny od západu slnka do času
osvetlenia miesta lovu rýb prirodzeným svetlom. Osvetlenie miesta lovu sa
nepovažuje za lov rýb pomocou svetla.

Môj návrh:
g) na rybárskych revíroch s rozlohou menšou ako 20 ha zavážať ,zanášať nástrahu a krmivo akýmkoľvek spôsobom, zakrmovať možno len z lovného miesta
pre seredana | 10-03-2015 11:42:46
jeden o voze,ty o koze:)))
seredan | 10-03-2015 08:30:12
od koho si sa to dozvedel,alebo kde je to zverejnené???Ani ja nemôžem s tým súhlasiť.Nikto mu na to z pléna na schôdzi nedal mandát.Predseda by mal navrhovať len to k čomu dostane súhlas od pléna na rybárskej schôdzi.Tu je vidieť(ak je to pravda)aká arogancia moci tu z neho vyžaruje.Nedotknuteľný.Dovolím si tvrdiť,že celé uznesenie na schôdzi je neprávoplatné a bolo schválené protizákonne.
Návrhy nášho tajomníka SRZ | 10-03-2015 08:08:13
A je to tu, čo Vy nato rybári. Z dielne pána tajomníka SRZ vyšli prvé návrhy na zmenu vyhlášky a zákona. Nedalo mi nevšimnúť si návrhy ktoré ukrajujú nepriamo rybárom množstvo ich úlovkov ďalšími neopodstatnenými obmedzeniami. Svoj plat si pán tajomník neobmedzil, ba nedal súhlas ani ho zverejniť ale rybárov, ktorí sa mu na tento plat poskladali ide hneď v prvom kroku vo svojej funkcii obmedzovať . To je tá jeho transparentnosť ???

Napríklad:
Navrhuje obmedziť hmotnosť privlastnených rýb na 5kg
Zdôvodnenie: Zníži sa tým počet privlastnených rýb a zvýši atraktivita rybárskych
revírov

Komentár:
Netreba hádam nikomu pripomínať že uzákonené množstvo je doteraz 7 kg. A o tej atraktivite to už nieje hodné ani komentára. To je niečo podobné ako keď nám vraveli že zdvihli výšku cestovného aby sme sa mohli voziť na kvalitnejších vlakoch a všetci dobre vieme ako to dopadlo.

Napríklad:
Najväčšia lovná miera rýb sa ustanovuje pre tieto druhy rýb takto:
Kapor rybničný 70cm

Užívateľ môže zvýšiť najmenšiu lovnú mieru rýb a znížiť najväčšiu lovnú mieru
rýb podľa miestnych podmienok vždy na obdobie troch rokov, a to aj opakovane,
pričom úpravu lovných mier rýb oznámi Ministerstvu životného prostredia Slovenskej
republiky najneskôr v termíne predkladania zarybňovacieho plánu a zverejní v
rybárskom poriadku.

Komentár:
Dobre vieme keď sa toto uzákoní, ako to dopadne. Výbor si bude robiť z mierami rýb čo chce tak, ako nám to predviedli v Seredi s lovnou mierov amura ktorá nebola právoplatne schválená ale v miestnom poriadku je už uvedená zmena.

Napríklad:
Návrh:
Privlastnením si povoleného počtu, alebo hmotnosti rýb sa denný lov rýb skončí.

Pôvodné znenie:
Privlastnením si povoleného počtu a hmotnosti rýb sa denný lov rýb skončí.

Komentár:
Medzi uvedenými vetami je zdanlivo rozdiel iba v jednom slovíčku, ale to slovíčko má veľký význam. Znamená to že:
Podľa nového návrhu keď rybár chytí povolený počet kusov rýb jeho denný lov končí aj keď celková hmotnosť rýb nedosiahla povolenú hmotnosť ulovených rýb.
Podľa pôvodného zákona rybár mohol chytať ďalej aj keď ulovil povolený počet rýb pokiaľ nedosiahol povolenú hmotnosť. V praxi to znamená že mohol chytiť ešte karasa ,amura, atď. Aj keď mal už napr. chytených dvoch kaprov, ktorí ešte nemali spolu 7 kg.

Návrh:
Podmienky zavážania a zanášania nástrah určí užívateľ v rybárskom poriadku.

Komentár:
Pokiaľ by sa toto schválilo zasa by boli rovný a rovnejší. Tak ako napríklad v Šintave
Ja by som skôr navrhol povoliť zavážanie a zanášanie na vodách väčších ako 20 ha.

Návrh:
Pri zarybňovaní rybárskych revírov násadou väčšou ako je najmenšia lovná miera
rýb, je všeobecný zákaz lovu všetkých druhov rýb v rozpätí od 7 do 30 dní, podľa
rozhodnutia užívateľa.

Komentár:
Nechápem z akého dôvodu by mal byť zákaz lovu všetkých druhov rýb.

Preto sú na mieste otázky:
Sú to len ďalšie nezmyselné opatrenia ???
Prečo asi ???
Kto na týchto návrhoch najviac získa ???
Rybár to asi nebude.
len rybár | 08-03-2015 22:29:01
Aj v minulosti bol pán predseda rybárskou strážou prichytený na Váhu a nič sa mu nestalo pretože to boli kamaráti. A dnes už ked je majitelom MSO SRZ Sered si robí
doslova čo chce.Lenže rybári nezabudaju na minulost.



je majitelom
Juro | 08-03-2015 19:47:30
Ta cernota na disciplinarke sa deje stale
Roman | 08-03-2015 14:00:46
Opice či sa ti to páči alebo nie. Či je to podľa teba k*k*tina alebo nie . Fakt je ten že predseda pytliačil a nie raz !!! Viem o tom svoje.
poctivi rybar | 08-03-2015 06:30:36
My predsa nemozeme zato ze predseda je pytlak, o Sokolovi tez hovorili ze svaty otec a potom sa zistilo ze mu behaju nemanzelske deti pi svete
Pre Opice | 07-03-2015 18:34:08
Či si pritom zat*tkal ? To asi ťažko, skôr vliezol niekomu do prd*le aby ho zato nepo*ebal !!!
Opice | 07-03-2015 18:18:30
Ste tu setci opice. Banda kktov.... to co tu uz vytahujete ake kktiny.. Este zacnite vytahovat kto skym trtkal pri vode.
počul som že aj | 07-03-2015 08:26:26
terajší pán predseda bol prichytený ako pytlačil na priehrade, a boli pritom aj policajti, ale trest mu akosi zabudli dať !!!
Jano | 07-03-2015 07:58:05
Aj viacerých by zaujímala odpoveď! Prečo za menší priestupok bol vyšší trest a za vyložené pytliactvo len malá pokuta, alebo nič? Rovný a rovnejší? Kamarát a nekamarát? Rodina a nerodina?
otázka na disciplinárnu komisiu | 06-03-2015 07:56:23
V Seredi majú prinajmenšom čudný výklad zákona. Zaujímalo by ma ako je možnééé že (táto otázka je na pána Jána Forra, predsedu disciplinárnej komisie ) , keď rozhodli odobrať na jeden rok povolenku Vanekovi za čiarku, tak pytliaka Holbíka ,ktorý zobral kapra nad sedemdesiat centimetrov a ani ho nemal zapísaného nechali po zaplatení pokuty chytať veselo ďalej ??? (stavím sa že doklad o pokute neexistuje) Ako je možné že prípad pytliactva Loriho nebol dostatočne potrestaný ??? (bol chytený aj za účasti polície pytliačiť viac krát ) Ako to že ho bolo možné vidieť už v septembri na Váhu opäť chytať ????? Že by preto že Lori je rodina ?????
Jozef | 06-03-2015 06:38:54
( § 12 písm c) zákona)
začatie lovu bez zapísania dátumu a miesta lovu a a) peňažná pokuta 33 až 166 €
ukončenie lovu bez zapísania počtu a hmotnosti

b)nevydanie povolenia až na dobu 3 rokov
ulovených rýb

Ukončil, alebo len prerušil, keď sa navečer chystal, že pôjde loviť? Mal niečo ulovené?
Verte - neverte | 06-03-2015 06:23:58
U našich susedov v Česku sa tomu hovorí hon na lišku. Vedeniu SRZ mso Sereď Vanek leží v žalúdku už dlhšiu dobu. A práve preto sa vedenie aj s r.s. dojednali, že po ňom pôjdu všade, kde sa len bude dať. Jedného krásneho dňa ho nachytali na hruškách a pekne mu to aj osladili. Preto tá zhoda, že každý sa mu snažil naložiť koľko sa dalo. R.S. , disciplinárka aj výbor. Všetko bolo vopred zinscenované. Že je to tak? RS, disc. výbor? No skúste odpovedať pravdivo! Ja viem, že mám pravdu. Len ste nedomysleli, že čo sa môže stať. Dodávali ste odvahu mladému chlapcovi, aby po ňom išiel, nažhavený chalan konal, ako konal v nevedomosti, jeho tatko si šúchal ruky, ako Vaneka dostali, disciplinárka začala premýšľať na podnet výboru ako čo najlepšie osladiť život \"previnilcovi\". Umelo vymysleli priestupok (pomaly smrtelný trestný čin) a následne ukážkový výstražný trest. Takto to v Seredi chodí!
Pozorovateľ | 05-03-2015 21:37:48
Vypozorované fakty v kauze \"Vanek\" sú takéto:
1. Dolnostredan p.Vanek sa neodpísal 15.5.2014 pri odchode od vody začo mal byť pokarhaný v zmysle Disciplinárneho poriadku SRZ a nemenovaný člen RS MsO SRZ Sereď mu protiprávne zadržal povolenie na rybolov.
2. Disciplinárna komisia MsO SRZ Sereď takisto nepostupovala v zmysle Disciplinárneho poriadku SRZ a \"naparila\" mu odobratie povolenky na 1. rok.
3. Odvolací orgán - výbor MsO SRZ Sereď takisto nepostupoval v zmysle Disciplinárneho poriadku SRZ a zamietol jeho odvolanie proti trestu.
4. Vyšší odvolací orgán Rada SRZ mu trest, ktorý mu bol udelený v rozpore s Disciplinárnym poriadkom SRZ zrušila a zmenila to na pokarhanie a to plne v zmysle Disciplinárneho poriadku SRZ.
5. Výbor MsO SRZ rešpektoval rozhodnutie Rady SRZ a p. Vanekovi vydal začiatkom roku 2015 povolenku na rybolov.
6. P. Vanek podal žiadosť na súd o kompenzáciu majetkovej a nemajetkovej ujmy, ktorá mu bola spôsobená protiprávnym zadržaním povolenky orgánmi MsO SRZ Sereď za cca trištvrte roka.
Možno to nie je úplne presne ale to nie je podstatné. Pozoruhodné na tom je však to, že v prípade p. Vaneka bol vlastne 3x porušený Disciplinárny poriadok SRZ. Ako nezaiteresovanému sa mi zdá možno pochopiteľné, že člen rybárskej stráže postupoval nevedome či nesprávne. Tu si určite treba položiť otázku či vlastne takýto člen spĺňa predpoklady pre výkon tejto funkcie.
Zarážajúce je však najmä to, že jeho pochybenie disciplinárna komisia a aj výbor MsO SRZ Sereď ako kolektívne orgány nenapravili a tým vlastne ujmu p. Vanekovi spôsobili. A preto doleuvedené podozrenia na účelové potrestanie p. Vaneka sú namieste.
Je ešte toto v záujmových združeniach akým je SRZ možné? A nebudú náhodou takto perzekuovaní v budúcnosti ďaľší členovia SRZ? Zostanú súdy ich poslednou možnosťou?

pre nechapem | 05-03-2015 09:12:44
kto ich vyluci? Rybarom to je na VS jedno,na chodze nechodia ale pri vode, jeeeej, to je reci. Tak asi hlasuje na schodzach, z 1900 clenov tam je cca 300.Myslim si ze to nepotrebuje komentar Jozef
Nechápem | 05-03-2015 07:54:58
na čo si vôbec niekto lámal hlavu nad zákonom,stanovami ,disciplinárnym poriadkom, smernicami a vôbec nad ostatnými sprostosťami keď tu čítam,že od toho najvyšieho (tajomník SRZ) až po členov výboru MsO Sereď si všetci z toho robia trhací kalendár. Už mali byť dávno vylúčený z rybárskeho zväzu práve oni. Veď toto čo tu čítam je výsmechom nielen všetkých poriadnych rybárov čo sa snažia niečo spraviť ale aj výsmechom celého nášho Slovenského štátu. Lebo toto je možné len na Slovensku. Nech ma niekto presvädčí že nie.
pre jasno | 04-03-2015 19:51:53
Komisia rozhodne tak ako chce p. Alina a jeho kone napr.Strapac ml. ale aj Strapac starsi a je ich tam viac,to su ludia ktory by si dali za pana predsedu aj ruku odtat. Oni vedia veeeeelmi dobre preco to robia (€)ale chystam sa polovat na ludi co brigaduju cez pracovnu dobu na ramene Dolna Streda, a maju za to dobre zaplate.Sam som rybar aj polovnik tak to ovladam Jozef
Jasno | 04-03-2015 18:21:55
Začínam v tom mať jasno. Ale prečo komisia pochybila a výbor to ešte priklepol? Či komisia a výbor je jedno a to isté?
anonym | 04-03-2015 08:47:39
Dnes sa vo vseobecnosti politikarci aj v organizaciach, o ktorych by si to clovek ani nepomyslel. Za vsetkym su väcsinou peniaze, intrigy a osobne ambicie a az potom ide o samotnu podstatu, pre ktoru bola nejaka organizacia vytvorena. Cest vynimkam. Preto sa zasadne nikde neangazujem. Su veci, na ktore nemam zaludok.
pre zvedavého | 04-03-2015 07:33:58
Čo spravil Vanek ?
Je dolnostredan a chce miestnu rybársku organizáciu.

Inak už to tu bolo na SOL publikované.

pre hospodára | 17-01-2014 08:37:54

Dňa 15.mája 2013 v odpoludňajších hodinách (podotýkam hneď prví deň po otvorení vôd), bola na ramene Dolná Streda v spravovaní užívateľom SRZ MsO Sereď, rybárskou strážou - číslo odznaku:1900 (mimochodom Vašim synom), odobratá povolenka na rybolov č. 32602 k-zväzová vydaná MsO Sereď. Dôvodom odobratia povolenky bolo že rybár, v dopoludňajších hodinách nevyznačil pri prerušení lovu - ukončenie lovu v Povolenke. Záznam o odňatí rybárskeho lístka a povolenia na lov rýb nebol spísaný. (určuje to zákon 139/2002 Z.z) namiesto toho bol spísaný len záznam o previnení .Pozabudnutie zapísania ukončenia lovu pri jeho prerušení nie je v zmysle Disciplinárneho poriadku SRZ závažným priestupkom a odobratie Povolenia na rybolov je v rozpore zo zákonom 139/2002 Z.z ktorý je zapracovaný v Smernici SRZ pre ustanovenie a činnosť RS - č.1518/331/12-00 platnej od 1.8.2012 , kde podľa článku VII. Odstavca 2 tejto smernice možno odobrať rybársky lístok iba pri dôvodnom podozrení zo spáchania trestného činu. Pozabudnutie vyčiarknutia kolónok 15. mája 2013 v dopoludňajších hodinách nenapĺňa podstatu zákona, ktorý hovorí o trestnom čine (§12 odst. d), nakoľko pri lovení v odpoludňajších hodinách si môžeme zapísať ryby stále len na 15. mája 2013, čo svedčí o tom že tam nieje úmysel ulovené ryby zapisovať na predchádzajúci deň. Ak člen rybárskej stráže usúdil inak a chcel rybára obviniť s porušenia §12 odst. d, tak potom zanedbal svoje povinnosti, ktoré mu určuje tá istá smernica pre ustanovenie a činnosť RS (podľa ktorej sa má RS riadiť). V článku IV. bod 1 odst. b) -sa hovorí, že člen rybárskej stráže je povinný (citát): „spolupracovať s príslušníkmi Policajného zboru, najmä oznamovať im všetky skutočnosti odôvodňujúce podozrenie zo spáchania trestného činu a odovzdávať im odňaté rybárske náradie a povolenie na rybolov “, čo uvedený člen RS nespravil aj keď bol nato upozornení spomínaným rybárom.
Preto je namieste dôvodné podozrenie že rybársky lístok bol zámerne odobraný. Uvedený skutok mal odradiť už spomínaného rybára od aktivít pri osamostatňovaní a vytváraní miestnej organizácie SRZ Dolná Streda. Dôkazom toho je predvolanie na výbor SRZ MsO Sereď na deň 22.4.2013 o 18 hod. za účelom vysvetlenia konania spomínaného rybára, kde bolo vyslovené dôvodné podozrenie z porušenia §3 odst.2 - jeho osobou, ktorý pojednáva o disciplinárnom previnení, podľa ktorého ste ho chceli stíhať za porušenie jednoty SRZ . Na tomto zasadnutí bol výboru MsO Sereď odovzdaný petičný hárok za založenie miestnej organizácie SRZ Dolná Streda z vysvetlením že bol vytvorení podľa §9, Organizačného poriadku SRZ Žilina, platného od 1.januára 2000. Už na tomto zasadnutí bol rybár upozornený, že ak sa o to pokúsi tak na vodách SRZ MsO Sereď skončil, čo ja považujem za neoprávnené zastrašovanie.
Zásadne ale treba uviesť, že Výbor MsO SRZ Sereď na zasadnutí dňa 22.4.2013 po vysvetlení okolností a zákonnosti postupu nezistil žiadne porušenie Zákona č 139/2002 Z.z. alebo Disciplinárneho poriadku SRZ.
Disciplinárna komisia MsO Sereď pri riešení neoznačenia ukončenia lovu pri prerušení lovu nepostupovala v súlade disciplinárnym poriadkom, nakoľko :
§ 4 Disciplinárne opatrenia, hovorí:
1) Za menej závažné porušenie zväzovej disciplíny alebo pre neplnenie členských povinností vyplývajúcich zo stanov zväzu, orgány zväzu sú oprávnené upozorniť člena alebo funkcionára na nesprávnosť jeho konania a poučiť ho (upozornenie nie je disciplinárnym opatrením).
Na podnet na prešetrenie postupu člena rybárskej stráže a Disciplinárnej komisie MsO SRZ Sereď zaslanej predsedovi MsO Sereď ing. Dušanovi Alinovi zo 14.6.2013 prišla odpoveď, že člen rybárskej stráže postupoval v rámci všetkých kompetencií jemu zverených a taktiež v zmysle zákona a Disciplinárna komisia postupovala v plnom súlade s Disciplinárnym poriadkom.
Napriek uvedeným skutočnostiam vyhodnotila disciplinárna komisia nevyčiarknutie kolónok ako závažné disciplinárne previnenie a vydala Disciplinárne rozhodnutie o nevydaní povolenia na rybolov na dobu - jeden rok .
Proti tomuto rozhodnutiu bolo podané odvolanie, II. odvolací stupeň potvrdil rozhodnutie prvého stupňa.
Dovolací orgán, ako najvyšší stupeň rozhodol že ste v danej veci porušili disciplinárny poriadok a stanovy SRZ a zmenil Vaše rozhodnutie, ktoré predseda MsO SRZ odmietol rešpektovať.
Tak ako ste poznamenal citujem: „Pre Vás malo význam zrušenie trestu a nie výmena trestu za trest. Takže o čo sa tu snažíte? “ Jasne vidieť o čo išlo Vám. Išlo Vám totiž o to aby spomínaný rybár nemohol vykonávať funkciu hospodára keď príde k osamostatneniu organizácie Dolnej Stredy, lebo Vy dobre viete ,že podľa zákona 139/2002 Z.z podľa §6 môže funkciu hospodára vykonávať bezúhonná osoba a bezúhonná osoba je tá , ktorá nebola právoplatne odsúdená za úmyselný trestný čin alebo postihnutá za priestupok na úseku rybárstva. Preto ste sa snažili vykonštruovať skoro trestný čin a dúfali ste, že to spomínaného rybára odradí, lebo Vy dobre viete že on má papiere na hospodára lebo ako ste už uviedol citujem: “ dokonale odmalička poznám všetkých ľudí, ktorí sú zainteresovaní do tejto kauzy a oni poznajú mňa “.
Že som taký zvedaví. | 04-03-2015 02:34:05
A za čo zobrali p. Vanekovi papiere? Alebo za čo údajne? Vie mi niekto odpovedať? A čo výbor? veď niekto musí kontrolovať aj disciplinárnu komisiu. Či v Seredi nie?
Že som taký zvedaví. | 04-03-2015 02:31:32
A za čo zobrali p. Vanekovi papiere? Alebo za čo údajne? Vie mi niektoodpovedať?
Kto to zaplatí | 03-03-2015 20:11:23
A je to tu. Prešľap disciplinárnej komisie a takisto výboru MsO SRZ Sereď vo veci trestu člena SRZ p. Vaneka, ktorý bol protiprávne postihnutý odobraním povolenky na rybolov v minulom roku (čo bolo Radou SRZ zrušené)začal riešiť OS Galanta a tak postupne nadobúda finančné kontúry. Pretože v spore ide prioritne o majetkovú a nemajetkovú ujmu p. Vaneka a jeho odškodnenie.
Nechcem byť zlým prorokom, ale všetko nasvedčuje tomu, že p. Vanek odškodnený bude, pretože porušenie disciplinárneho poriadku SRZ oprávnenými osobami voči nemu je celkom preukazné. Otázkou len ostáva výška odškodnenia a samozrejme súdne trovy.
Ak k tomu reálne naozaj príde tak bude na mieste ďalšia otázka - kto to zaplatí? Budú to rybári MsO SRZ Sereď zo svojho rozpočtu? A z ktorej položky? Alebo bude vyvodená zodpovednosť voči tým čo to spôsobili s náhradou škody ?
Nechajme sa prekvapiť a dúfajme, že to bude naozaj len zanedbateľná suma.
Jozef | 03-03-2015 08:23:04
Ano mas pravdu len nech su plne penazenky,co tam po rybaroch a daniaroch.Mozno sa dockame ze raz pride aj spravodlivost.
pre Jozef | 03-03-2015 07:31:29
Co tam po daniach a Martisovi hlavne aby sme na pretekoch zarobili, teda poniektorí !
Jozef | 02-03-2015 21:57:39
chalani ved to o pretekoch povedal aj p. Javor na vlanajsej schodi ze preto sa nepriznavaju prijmi s pretekov aby sa nemuseli platit DANE.
Tie isté RRR ? | 01-03-2015 12:54:33
Ktoré tak usilovne pretláčali niektorí delegáti na snem a ktoré v predvolebnej kampani vyvinuli veľké úsilie aby nebol opäť zvolený do funkcie Baláž !
Tak tie iste RRR teraz už Rada ani transparentný novozvolený Javor nepotrebujú ?
Čoho sa boja ?
Veď rybár by mal vedieť čo všetko sa odohráva po zbavení všetkých funkcií bývalého vedenia SRZ.
Zápisnice typu : V diskusii vystúpil p. Farský, p. Gajdošík, Ing. Mihalda – sú nepostačujúce.
Aké boli dôvody na neschválenie spolupráce ?
Prečo spolupráca s RRR už nevyhovuje ?
Rada nám niečo chce zatajiť ?
Toto sú otázky ktoré mňa zaujímajú.

Pozorovateľ | 28-02-2015 13:41:12
Z najnovšieho uznesenia Rady SRZ konanej Dňa 14.2.2015 som vypozoroval, že Ing. Dušan Alina, predseda MsO SRZ Sereď bol externým členom investično- majetkovej komisie. Uznesením č.13/2015 bol ale z tejto veľmi dôležitej komisie spolu s Ing. Letkom a p.Šindlerom "vylúčený".
Pozoruhodné na tom je to, že za jeho či ich vylúčenie hlasoval aj tajomník SRZ Ing. Javor, dlhoročný člen MsO SRZ Sereď, ktorému na túto funkciu určite Ing. Alina aktívne pomohol.
Ktovie prečo?
pre Šak to ! | 28-02-2015 11:28:34
Čo je na tom scestné ?
Tridsať členov Rady hlasovalo za znenie Uznesenia:
Rada SRZ neschvaľuje ponuku na mediálnu spoluprácu od spoločnosti RRR plus, s.r.o.

Nato netreba vysokú školu aby som to pochopil.
Toto bude zaujímať Sereďanov | 27-02-2015 17:14:50
Boli prijaté:
Uznesenie č. 11/2015
Rada SRZ zrušuje Uznesenia Rady SRZ č. 90/2014, č. 92/2014, č. 93/2014 a č. 94/2014.

Hlasovanie:
Za – 30 Proti – 0 Zdržal sa – 2
Mihalda
Kabáč
Zrušené Uznesenie:

Investično - majetková komisia Rady SRZ
Uznesenie č. 92/2014:
Rada schvaľuje zloženie Investično- majetkovej komisie Rady SRZ takto:
stáli členovia: JUDr. Kabáč Miloš, Pavelka Roman, Tomko František, Nevéri Ladislav,Tomanovics Atilla, Orovčík Ivan, PhDr. Fraňa Igor, Ing. Kalus Jozef
externí členovia: p. Ing. Letko Karol, p. Alina Dušan, p. Šindler Martin
tajomník komisie: Sprušanský Rastislav
Hlasovanie:
Za - 34 Proti - 0 Zdržal sa – 0

Nové Uznesenie:

Uznesenie č. 13/2015
Rada schvaľuje zloženie Investično-majetkovej komisie Rady SRZ takto:
stáli členovia: JUDr. Kabáč Miloš, Pavelka Roman, Tomko František, Nevéri Ladislav, Tomanovics Atilla, Orovčík Ivan, PhDr. Fraňa Igor, Ing. Kalus Jozef
tajomník komisie: Sprušanský Rastislav

Hlasovanie:
Za - 31 Proti - 0 Zdržal sa – 1
Staško
Aj mám z toho miš maš | 27-02-2015 16:25:54
Schválila sa spolupráca z RRR, alebo nie? Ak nie, tak prečo?
Šak to! | 27-02-2015 16:23:27
Predchádzajúci komentár je tak scestný, že tomu nemôže pochopiť ani právnik.
Bolo prijaté:
Uznesenie č. 10/2015
Rada SRZ neschvaľuje ponuku na mediálnu spoluprácu od spoločnosti RRR plus, s.r.o.

Hlasovanie:
Za – 30 Proti – 0 Zdržal sa – 2
Orovčík, Pavelka
Rada neschvaľuje! Za je 30 , proti 0 ,zdržal sa 2. No já som s toho jeleň?!
No vidíš | 27-02-2015 16:13:42
ani to nebolelo a zápisnica je na svete, len sa čudujem prečo si bol proti RRR veď oni ti pomohli do kresla.

Z Á P I S N I C A
zo zasadnutia RADY SRZ
konaného dňa 14. februára 2015 v Žiline
Iné:
7.1. Ponuka na mediálnu spoluprácu od spoločnosti RRR plus, s.r.o.
V diskusii vystúpil p. Farský, p. Gajdošík, Ing. Mihalda.

Bolo prijaté:
Uznesenie č. 10/2015
Rada SRZ neschvaľuje ponuku na mediálnu spoluprácu od spoločnosti RRR plus, s.r.o.

Hlasovanie:
Za – 30 Proti – 0 Zdržal sa – 2
Orovčík, Pavelka

pre Tak tak | 26-02-2015 05:32:13
Zastrašovať, vyhrážať sa ,nadávať to viete. Pritom stačí za ten nekresťanský plat plniť si svoje povinnosti a odpovedať vecne. A to vy neviete. Že je to tak Feri.
Tak tak | 25-02-2015 22:21:55
Zas tí silný spoza monitora... Siláci klávesnicoví. Kde ste boli na VČS ? Doma ste poslúchali manželky a kľačali na polienku že ? Tak teraz si EGO dokazujete pred monitorom :-) Úbožiaci... Ľúto mi je vás. Niekedy by nebolo zlé aj navštíviť odborného lekára :-)
pre tajomníka | 25-02-2015 17:18:51
Javor prečo ešte nevisí zápisnica z 13.2.2015 z rokovania rady na nete ? O transparentnosti netreba len rozprávať ale treba aj konať ! Päť dní už je dávno fuč!
stredoškolák | 25-02-2015 07:43:57
Aj prváčik v strednej škole vie, že na takej akcii kde sa premelie cca.3000 ľudí a predáva sa cigánska , ryba , halásle , pivo a tombola sa zarobí viac ako 1900 €. A toto pán inžinier záchranca Slovenského rybárskeho zväzu nevie ? Kde chodil do školy ? A ako bude potom zachraňovať ten rybársky zväz ? Asi im tam bude treba poslať Kažimírovích úradníkov.
Kontrolné orgány. | 24-02-2015 07:24:51
Kontrolné orgány sú,ale nájde sa len to, čo je naservírované.
Zo "zisku " dostáva aj jeden z kontrolných orgánov. Myslím, že to netreba viac rozvádzať. Viac tromfov si nechávam na horšie časy.
to myslíš vážne ? | 24-02-2015 06:54:54
to tam nemaju nejake kontrolné orgány ktoré by to skontrolovali ?
Akože nie? | 23-02-2015 17:01:07
Veď tu maju tiež tombolu a určite nie za 3000 eur, ale oveľa viacaj možno 5 krát.Len to sú bočné peniaze, nikde neevidované.
zvedavec | 23-02-2015 11:24:43
Ďakujem za odpoveď. Ja nikoho nezavádzam len sa pýtam. No ale keď to spočítam :
vstupné + bufety – náklady na organizáciu RP – nákup cien = 1240 €
Nie je to málo, veď teraz mi kamarát vravel že na plese predal len tombolu za 3000 €.
Vy si tombolu prečo nedáte ? Veď tých 1240 € asi nestačí ani na tie ryby čo sa tam počas pretekov vychytajú !
pre zvedavec | 23-02-2015 10:16:33
Tak si preštudujte poriadne ten rozpočet.. Prečo tu verejnosť zavádzate takýmito bludmi ? Výdavková časť na VRP Horný Čepeň riadok 11 výdavková časť 14000 eur, príjmová Časť riadok 16 a 22 je spolu 26540 eur.. Tak prosím nezavádzajte verejnosť !
zvedavec | 22-02-2015 19:45:22
Pozrel som si na stránke MsO SRZ Sereď návrh rozpočtu na rok 2015 a zaujali ma tieto čísla:

Výdavková časť rozpočtu:

Náklady spojené s organizovaním RP 2015 – 10900 €
Náklady na reklamu (rybárske preteky + kalendár)- 400 €
Spolu : 11300 €

Príjmová časť rozpočtu:

Príjem z rybárskych pretekov (bufety) - 1900 €

Vedel by mi vysvetliť niekto tieto čísla ?
Máte vy vôbec niečo z tých pretekov ?
pre Otazka | 22-02-2015 14:30:52
Práve že ľudí to zaujíma viac než dosť a to je to čo tebe vadí.
pre malinu | 22-02-2015 08:14:04
Malina este som tu nevidel to ospravedlnenie a dalsie osocovanie ja sa nikde nepcham len konstatujem to svedci o vasej inteligencii pekny den
Poďakovanie a žiadosť | 21-02-2015 21:49:28
Touto cestou ďakujem SOL a p. Majkovi, že umožňuje slobodnú diskusiu o.i. aj v tomto vlákne, ktoré sa týka života rybárskej obce združenej v MsO SRZ Sereď. Množstvo faktov čo sa tu uvádza ale aj početná kritika vedenia MsO SRZ Sereď (oprávnená či neoprávnená) môže spolu s potrebným širším zapojením diskutujúcich rybárov pomôcť riešiť napätú situáciu v členskej základni MsO Sereď hlavne spôsobenú snahou dolnostredských rybárov o založenie vlastnej MO SRZ.
Otvorená diskusia o problémoch býva často impulzom na ich riešenie.
Zároveň Vás preto žiadam o to aby admin odstránil príspevok autora: Vážený pán pozorovateľ | 18-02-2015 18:38:16. Tento príspevok podpísaný ako predseda MsO SRZ Sereď nech už napísal ktokoľvek (v anonymnej diskusii to môže naozaj napísať ktokoľvek), svojimi nemiestnymi a neoprávnenými vyhrážkami zastrašuje diskutérov a tým ich odstrašuje od diskusie k daným faktom v tomto vlákne. Fakty a čísla, ktoré sa v tomto vlákne objavujú (pravdivé alebo aj nepravdivé)si takisto zasluhujú tiež fakty a čísla od tých čo sú kritizovaní ako odpoveď a nie zastrašovanie.
Ďakujem za pochopenie a SOL držím palce.

Otazka | 21-02-2015 21:21:13
Chcel by som sa spýtať, p. Majko, majú tieto príspevky spoločné niečo z obsahom tohto článku ? Dokedy to chceme naťahovať túto diskusiu ktorá nebude mať koniec ani za 5 rokov ? Nedá sa to tu adminom už zastaviť ? Veď vytvorte novú tému diskusia MsO Sereď a tam nech to vypisujú aj 10 rokov. S týmto príspevkom to čo sa tu preberá nemá nič spoločné. Preto prosím aby diskutujúci komentovali k veci a k článku, ostatné veci tu nikoho nezaujímajú.
Malina | 21-02-2015 20:06:59
pán xxxx, nechápem prečo sa zastávate mecenášov z výboru. Keď ste neni z výboru, tak už viem kde smerujete. Smerujete pánom z výboru do zadnej časti tela. Len tak ďalej takých oni potrebuju.!
pre xxxx | 21-02-2015 19:42:21
Tak takto pekne ste si to naplánovali.Ale nezabúdaj, nikdy neni neskoro.
xxxx | 21-02-2015 19:31:55
komolil nekomolil maly ste vtedy namietat teraz je neskoro
pre xxxx | 21-02-2015 19:04:29
Keď chcel pán predseda návrhovej komisie navrhnúť predĺženie 3-ročnej doby miery amura 70 cm, tak mal tento návrh predniesť v diskusii ako boli prednesené ostatné návrhy a nie to tam komolil jedno cez druhé. Alebo pre neho neplatia tie isté pravidlá ako pre ostatných ?
xxxx | 21-02-2015 17:17:31
pan malina predosli prispevok vas by som sa najprv ospravedlnil panovi ktoreho ste nazvali debilom a asi nechapete ze ked ste hlasovali za uznesenie tak ste hlasovali za pretoze v uzneseni to predseda navrhovej komisie navrhol pokracovat v lovnej miere amura takze si to usporiadajtev hlave a ja neni som z vyboru okrem toho
Malina | 21-02-2015 16:25:12
To mi chcete nahovoriť, že som si sedel na ušiach a somnou aj ďalší, čo tam boli? Až na samom konci sa niečo komolilo, ale žiadne dvíhanie rúk za amura nebolo, tak neviem, čo sa nás snažíte opiť rožkom páni z výboru! Zato, že ste to vy zakamuflovali, nás nemusíte robiť nepríčetnými!
xxxx | 21-02-2015 13:53:01
ospravedlnujem sa za preklep hlasovali
xxxx | 21-02-2015 13:51:53
lovna miera amura bola odhlasovana pred tromi rokmi vy ste zahlasovali o navrhu predlzit to o dalsie tri roky hladovali ste zato tak sa teraz nestazujte
Jano | 21-02-2015 11:37:44
Já môžem tiež potvrdiť že sa o amurovi nehlasovalo a stou Šintavou že "Chyť a pusť" ma dojali.
Malina | 21-02-2015 06:55:58
Též som bol na výročke, ale naozaj sa nehlasovalo o amurovi a preto si myslím, že neplatné je aj celé uznesení. A ešte dobre, že to tomu debilovi neprešlo, tých 25 kaprov.
účastník schôdze | 20-02-2015 07:42:52
Bolo to celé iba fraška ?
Posúďte sami:
- v programe rokovania členskej schôdze nebol žiadny návrh - Predĺžiť 3- ročnú lehotu- lovná miera Amura je 70 cm, na revíroch SRZ MsO Sereď, nespadajúcich do zväzového povolenia
- v diskusii nikto nepredložil tento návrh
- takže nikto za tento návrh nehlasoval
- nikto nenavrhol aby bol tento bod doplnení do uznesenia
- keď predseda návrhovej komisie čítal štyri body ktoré budú doplnené do uznesenia,bod o Amurovi tam nebol
- keď čítal celé uznesenie už tam ten bod bol
- skrutátori nespočítavali počet hlasujúcich a neoznámili počet koľko je za navrhované uznesenie
- po hlasovaní kto sa zdržal a kto je proti skonštatovali, že uznesenie bolo schválené
Bolo vyhlásené ukončenie schôdze. Čitatelia utvorte si názor sami.
Uznášanaschopnosť? | 19-02-2015 20:29:44
Aj niekto spočítal, kolko zostalo ľudí na hlasovaní? Ak nie, tak to bolo celé iba fraška! Koľko bolo ľudí na schôdzi? Skrutátory nahlasovali aké počty? No je to celé otázne.
Vážený pán predseda | 18-02-2015 21:54:20
Dovolím si s Vaším tvrdením nesúhlasiť, určite nebolo hlasovanie za uznesenie 100%-né.
Vážený pán pozorovateľ | 18-02-2015 18:38:16
Z občasného čítania týchto príspevkov nadobúdam stále väčšie a väčšie presvedčenie, že všetky príspevky sú tu publikované 2 až 3 luďmi, ktorí neustále osočujú a dehonestujú prácu celého výboru SRZ MsO Sereď a snažia sa čitateľov týchto príspevkov presvedčiť o svojej akože pravde, nezakladajúcej sa na relevantných dôkazoch a neustále podsúvajú svoje lži čitateľom týchto novín. Vážení páni naposledy vás žiadam aby ste toto osočovanie zanechali, lebo výbor sa začne adekvátne v rámci platnej legislatívy brániť a potom bude možno musieť aj prevádzkovateľ poskytnúť vaše iniciály a IP adresy.
Len na margo pána pozorovateľa, členská schôdza na svojom zasadaní 100% hlasovaním odsúhlasila uznesenie členskej schôdze, ktoré bolo dopodrobna a zrozumiteľne prečítané právoplatne zvoleným predsedom návrhovej komisie a v tomto uznesení bol aj návrh na predĺženie, podotýkam ešte raz, na predĺženie zvýšenej lovnej miery amura na uzatvorených lovných revíroch SRZ MsO Sereď. Na zväzových revíroch platí lovná miera amura 60 cm. Žiadam Vás aby ste tu nezávádzali ľudí, ktorí rybárskej problematike až tak nerozumia. Prajem všetkým rozumným čitateľom týchto novín pekný deň.
Predseda SRZ MsO Sereď
( Ďaľšie kroky výboru voči ľudom publikujúcim klamstvá budú orientované na právnika a prokuratúru ).
Petrov zdar.
Pozorovateľ | 17-02-2015 19:39:54
Pre DOLNOSTREDAN | 16-02-2015 22:11:13
K Vášmu emotívnemu prejavu, ktorý by naoko mohol veci pomôcť, len toľko, že v živote to tak nechodí. Emócie totiž, nech sú akékoľvek rozumné, nemôžu nahradiť či ovplyvniť racionálne uvažovanie a dodržiavanie pravidiel či stanov v rozhodnutiach týkajúcich sa osobných práv členov MsO SRZ Sereď ani v prípade tzv. "rebelov" Dolnostredanov.
Verejne známy prípad neoprávneného exemplárneho potrestania pána Vaneka z Dolnej Stredy v minulom roku, ktoré bolo zrušené Radou SRZ len potvrdzuje, že zneužitie (nech vedomé či nevedomé) Disciplinárneho poriadku SRZ sa skutočne stalo.
Že je za tým zákonná snaha o vytvorenie novej MO SRZ (plne v zmysle Stanov SRZ) väčšiny dolnostredských rybárov, medzi ktorých p. Vanek patrí, už nepochybuje nikto.
Takéto spôsoby odvety výboru MsO SRZ Sereď voči vlastným členom neporušujúcich Stanovy SRZ ani zákon je chybné a kontraproduktívne. Hlavne preto, že sa tí, ktorí sú neadekvátne postihovaní budú brániť. Aj súdmi a to nebude lacné.
V diskusii dole sa uvádza o.i. aj to, že na poslednej výročnej členskej schôdzi MsO Sereď sa o predĺžení lovnej miery amura na 70 cm nehlasovalo ale v uznesení sa to uvádza. Ako je to vôbec možné a prečo to niekto tak urobil?
Pre rybárov, ktorí diskutujú na tomto fóre si dovolím jednu radu: Ak sa zbavíte svojho práva rozhodovať hlasovaním o otázkach vo Vašej organizácii(všeobecne) tým, že si sami nebudete vyžadovať hoci to má zásadne zabezpečovať vedenie schôdze, stanete sa stádom. Bez urážky.
Nikto | 17-02-2015 18:22:07
Seredan nechápem tvojej odpovedi.Skus to lepšie napísať
seredan | 17-02-2015 18:02:35
DOLNOSTREDAN mal schôdzu ÚV = hospodar + pomocník + flaša
Nikto | 17-02-2015 12:08:05
Aká schôdza bola včera ???
seredan | 17-02-2015 05:26:39
čo tu komu ideš hrať na city a zasa obhajuješ vaše prešlapy útokom na dolnostredanov, a na členskú základnu sa neodvolávaj tá za vami už dávno nestojí, preto ste sa neodvážili dať otázku amura do pléna, lebo ste sa báli že vám to neprejde ,keď nemáte iné argumenty tak sa schovavate za dolnostredanov a iba takuto ubohosť ste vymysleli včera na schôdzi, hanba vám
DOLNOSTREDAN | 16-02-2015 22:11:13
Úbohý ste chlapci, naviac sa nezmôžete ?! To len tu budete vypisovať ako na facebooku litánie bez obsahu a rozprávať sa tu jeden medzi druhým ? Hrdinovia na VČS nič nepovedali. Vodu kážete víno pijete. Čo ste spravili vy ? Okrem toho že tu nonstop útočíte ? Podávate trestné oznámenia rad za radom, udávate všetkých dookola. JA SOM DOLNOSTREDAN TIEŽ ale poviem vám hanbím sa za vás za vaše stupidné poznámky, za neustále útočenie do všetkých okolo seba. Aký to má zmysel ? Aký ? Neuvedomujete si že ste stým už trápny ? Nestačilo už ? Načo to tu rozoberáte ako sliepka hovno na dvore ? Spravte už konečne niečo a ak nespravíte nič buďte ticho a buďte radi že sa nenašiel ešte ten čo vás navrhne na vylúčenie za útoky na vlastnú organizáciu, za jej rozvracanie a cielené demotivovanie. Vy si myslíte že 10 ľudí zmení svet keď ďalších 1900 stým súhlasí ? Tam máte VČSku čo ste sa tam nepostavili ? Stačilo.... A chlapy máte už svoj vek. To fakt ste ako deti ?
máš pravdu | 16-02-2015 15:28:44
veď výplaty za brigády navýšili o sumu 1914 € a to by bolo pre Feriho priveľa , stále sa im máli 28680 € už im nestačí
poctivi rybar | 15-02-2015 18:26:44 | 16-02-2015 06:11:28
A len Feri? A čo ostaný? Veď tam sa poberajú druhé dôchodky! A aj platy!
pre autora príspevku vylučenie | 15-02-2015 19:15:13
škoda že si na tej schôdzi nebol, aj ja som mal pripravený príspevok, rybári by sa určite pobavili ale keď si tam nebol nebolo ho treba povedať
poctivi rybar | 15-02-2015 18:26:44
Feri strašne ta čúleky musí sr*ť že si pod drobnohladom a nebudeš si mocť privirábat na fiktívnych brigádach, a nepohrizni si jazyk.
Pozorovateľ | 15-02-2015 17:43:45
A čo vlastne urobil spomínaný pán Vanek? Prichytila ho rybárska stráž s podmierečným amurom?
vylučenie | 15-02-2015 17:32:41
je skoda,že som sa z rodinných dovodov danej schodze nemohol zucastnit,mal som pripravený navrch na vylučenie pánov z prípravného výboru D.STREDA nakolko su nespokojný v SEREDI.Sa im čudujem,že sami neodýdu.
Pozorovateľ | 15-02-2015 17:09:03
Príspievateľovi pod nickom "dolnostredský barani" treba vysvetliť, že ak nejaké pravidlo členská schôdza neschválila, nemohol toto pravidlo, ktoré de facto neexistuje ani nikto porušiť.
Ak sa ale do uznesenia VČS MsO SRZ Sereď nejakým spôsobom dostalo treba si položiť otázku - komu na osoh?
dolnostredský barani | 15-02-2015 15:52:52
hlavou mur neprerazíte a Vanekovi s tým amurom to trochen nevyšlo dva krát behom roka a pol spáchat priestupok neni dobré
Tak amur 60 | 15-02-2015 14:56:24
OK tak 60, ja nie som rybár ale chcel som ukázať aký je rozdiel medzi uznesením a hlasovaním.
amur ma zakonom stanovenú lovnu mieru 60cm | 15-02-2015 14:51:17
MsO SRZ Sereď ju chce zdvihnúť na 70 cm.
To ostatné by sedelo.
Amur 70 a zákon | 15-02-2015 14:34:08
Ono to na prvý pohľad na veľký problém nevypadá. Pokiaľ o návrhu zníženie lovnej miery amura zo 70 cm (čo je zákonná lovná miera) na 60 cm členská schôdza naozaj nehlasovala tak nemôže byť byť problém to zo zápisnice vyškrtnúť teda opraviť a basta.
Ale ak bol v tejto súvislosti rybár nejako postihnutý, teda že by si privlastnil rybu menšiu ako 70 a väčšiu ako 60 cm, tak sa to stáva problémom veľkým. A bol postihnutý protiprávne.
Aj v zmysle zákonných ustanovení musí o úprave - zníženiu zákonnej lovnej miery akejkoľvek ryby rozhodnúť hlasovaním členská schôdza organizácie. Uznesenia všeobecne zahŕňajú až výsledky hlasovania členskej schôdze o daných bodoch.
Ak existujú relevantné dôkazy (ako sú nahrávky či svedkovia) o tom, že členská schôdza o znížení zákonnej lovnej miery amura na 60 cm nerozhodovala resp. nehlasovala, tak uznesenie zo schôdze nemôže takúto klauzulu ani uvádzať.
Pokiaľ sa to na schôdzi odohralo takto, tak podľa môjho názoru zostáva zákonná miera amura 70 cm v platnosti aj pre rybárov MsO SRZ Sereď.
pre anonym | 15-02-2015 12:48:52
Pre teba to neni problém ? Pre teba je normálne každý deň klamať ľudí ? Len nechápem prečo si sa vlastne ozval,keď to pre teba neni problém a tak sa ťa to netýká ?
anonym | 15-02-2015 11:52:58
Toto sú problémy.
amur | 15-02-2015 10:25:20
Vyzývam pána Ing.Javora ako tajomníka SRZ ,keď bude dávať schvaľovať na Ministerstvo žiadosť o zmenu lovnej miery, aby zmenu Amura na revíroch MsO Sereď do žiadosti nezaradil. Tá by sa totiž mohla žiadať iba po schválení na VCS. Na VCS MsO SRZ Sereď sa žiaden návrh na predĺženie doby lovnej miery Amura o tri roky neprerokovával, čo znamená že sa nemohol v žiadnom prípade schváliť a dať do uznesenia. Bol tam aj zástupca Rady SRZ pán PaedDr.Vladimír Čerešňák a ten by to mal potvrdiť ak nie treba si prehrať zvukový záznam z uvedenej schôdzi kde bude jasne počuť že sa návrh o predĺžení trvania lovnej miery amura na 70 cm neprejednával ale sa iba zámerne vsunul do uznesenia pred hlasovaním členov o schválení uznesenia bez toho, že by sa o tomto bode rokovalo ako všetkých ostatných bodoch . Preto lovná miera by mala zostať v zmysle zákona - tj.60 cm.

Tí ktorí budú chcieť poukázať na to že uznesenie rybári nemali schváliť nech si uvedomia kto urobil podraz na členskú základňu, ktorá vedomá si že sa schválili iba tie body ktoré vo svojom článku „Sereďskí rybári bilancovali“ spomína aj p.Mičáni ,začali húfne odchádzať zo schôdze ešte pred hlasovaním o uznesení. Na moju anonymitu prosím Vás už nepoukazujte a uvedomte si že tam bolo vyše tristo ľudí.
Petrov zdar
Amur 60 alebo 70? | 14-02-2015 21:46:38
Ako to vlastne je? Je možné že sa to na VČS MsO SRZ Sereď neodhlasovalo ? Ale v uznesení z VČS to je dopísané?
A v miestnom rybárskom poriadku je stále uvedená lovná miera amura 60 cm? Čo vlastne platí ?
pre martinu | 14-02-2015 21:07:59
Seredan točí o tom, že stále by chcel poukázať na zasypané neresisko na zelenke ,ktoré vlastne ani zasypané nebolo ,lebo tam vlastne žiadne ani nebolo. Jeho cieľom je len škodiť ľudom, ktorí sa v Dolnej Strede postarali o to, že je tam kus čistej prírody, ktorá tam bola predtým zasypaná odpadkami .Fotodokumentáciu ako to tam vyzeralo pred vytvorením oddychovej zóny môže poskytnúť pán Mgr. Art. Tomčányi, ktorý svojou láskou k prírode a aktivitou okolo čistoty prírody strhol zo sebou ďalších ľudí, ktorí majú snahu dať do poriadku aj zbytok prírody ktorý je neustále znečisťovaní ľuďmi tzv. rybármi. Seredan sám dobre vie, že je v dosahu MsO SRZ Sereď aby si priestor okolo vôd táto organizácia vyčistila. Ona totiž má nato aj finančné zdroje vo forme záloh za odpracovanie brigády .Táto suma činí neuveriteľných 28680€. Keďže v obhospodarovaní MsO SRZ Sereď sú štyri lovné lokality(Dolná Streda,Šintava,Čepeň,Báb) ktoré treba upratovať tak na každú z nich pripadá 7170€. V uznesení rybári máju že je ich povinnosťou odpracovať 8 hodinovú brigádu v hodinovej sadzbe 3€, z toho je zrejmé, že môžu odpracovať na každej lokalite 2390 hodín čo činí 298,75 pracovného dňa. Rok 2015 má aj zo sviatkami 261 pracovných dní. Tu jasne vidieť, že rybári by mohli zaplatiť každý jeden pracovný deň v roku jedného človeka na 8 hodín ,ktorý by mohol upratovať. V čom je teda problém ? Predsa v peniazoch . Lebo tie sa nepoužijú tam kde by mohli ísť. A tu sa potom hľadajú pre mňa smiešne výhovorky ako zasypané neresisko na Zelenke. Apropó, keď sa rozkopalo neresisko na Dolnostredskom Ramene za čo dostala MsO SRZ Sereď aj pokutu to seredanovi nevadilo, lebo sa na tom podieľal. Zatiaľ toľko z mojej strany k problematike znečisťovania prírody.
V Dolnej Strede majú dobrého starostu. | 14-02-2015 21:03:17
Preto majú okolo vody aj poriadok.Keby to obhospodarovali rybári srz mso Sereď, tak by to vyzeralo presne ako oproti od Šintavskej strany. To vám nedošlo?
Ivan Sklenár | 14-02-2015 20:50:10
Oddychová zóna v DS | 14-02-2015 17:04:58
môžem len potvrdiť to, čo ste tu napísal o poriadku v okolí ramien Váhu v D. Strede. Je neprehliadnuteľné, že tam panuje poriadok, podobne ako v celej obci! Zato oproti, na druhej strane, medzi Šintavou a Šoporňou to už také nie je. Prečo asi?
martina | 14-02-2015 20:07:30
seredan, hovorime o obrovskom bordeli pri sintavskom jazere a o tom aj momentalne tocim. dam krk na to, ze podobne to vyzera aj v okoli cepenskych jazier - neviem ci su to bane alebo koleno alebo aky nazov maju, ale to je jedno.
hovorim o tom, ake su ludia prasata (teraz urazam tie prasce sorry), kde kolvek idem, tam vidim odpadky. takto to nevyzera ani v central parku v amerike ani v hyde parku v anglicku. tymto nechcem porovnavat vsetky tieto oddychove zony ale na slovensku plati: "co nie je moje, to musim roz.ebat, znicit, ukradnut, zdevastovat!"
seredan | 14-02-2015 17:51:56
tak sa pozrite kolko prirodi znicili neresisko na zelenke pomaly polovicka je zahrnuta a to zeminou ale co je pod navazkou? ja som videl len bordel ktory zahrnuli takze ocom tocite
Oddychová zóna v DS | 14-02-2015 17:04:58
Máte pravdu Martina, ťažko vysvetliť ďeťom to, čo má byť pre dospelých samozrejmosť. Ale poteším Vás. Tieto stránky určite navštevujú a čítajú aj tí, ktorí s tým môžu niečo urobiť - vedenie a hospodári MsO SRZ Sereď a možno aj starosta Šintavy či poslanci.
Ako pozitívny príklad uvediem nie dávne vytvorenie oddychovej zóny pri Váhu v Dolnej Strede. Nieslo to so sebou aj určité obmedzenia ako zákazy vjazdu autami (je dokázané, že hlavne oni teda ich osádky zanešvárujú prírodu) ale bohužiaľ, nestretlo sa to s pozitívnym ohlasov rybárov a ich vedenia, ktorí argumentovali, že ich obec obmedzuje vo výkone ich rybárskeho práva.
Ale samospráva Dolnej Stredy to napriek tomu dokázala a dnes majú zrejme najčistejší extravilán a okolie Váhu v okolí.
Vedenie MsO SRZ Sereď dodnes neodpustilo vedeniu obce v Dolnej Strede to, že si len vlastne urobila poriadok a "umravnila " všetkých návštevníkov a aj rybárov zo Serede a okolia.
Odvtedy uplynul už nejaký čas a ja verím, že možno (ale ozaj len možno) sa na poriadok okolo vôd bude vedenie rybárov v Seredi a samospráva v Šintave pozerať inak. V prospech všetkých tých, čo tam chodia a chcú sa cítiť ako v prírode a nie na smetisku. Zdroje aj finančné na to majú.
Záverom len poznámka. V čase keď Dolná Streda s projektom oddychovej zóny začínala samozrejme čakala určité pochopenie od vtedajšieho vedenia MsO SRZ Sereď aj preto, že na bordeli v okolí vôd v Dolnej Strede sa okrem iných aj podieľali aj rybári zo Serede. Samozrejme nielen oni ale aj rôzni podnikatelia či podniky v Seredi aj v Dolnej Strede. A takisto je pravda, že väčšina rybárov nie sú bordelári.
Dnes, keď sa dozvedám že rybári z Dolnej Stredy žiadajú o vytvorenie vlastnej organizácie je zrejmé, že odmietnutie vedenia rybárov v Seredi pomôcť zlepšiť životné prostredie v okolí vôd Dolnej Stredy je určite jedným z faktorov ich snahy o vytvorenie novej organizácie.
Existujú teda samosprávy či organizácie, čo to s čistým životným prostredím myslia naozaj vážne.
martina | 14-02-2015 15:30:32
nie som rybarka, ale neda mi neprispiet do tejto temicky. sem tam sa chodim s detmi prejst okolo sintavského jazera. naposledy 25 alebo 26.12.2014.
snad mi tu niekto odpovie na moj problem tykajuci sa spiny, bordelu a odpadkov, co su vsade naokolo uz od mosta. sklo, papiere, pneumatiky, stavebny odpad, hordy igelitov a ine dizajnerske kusky. dokonca aj sacky od krmiva alebo navnady pre ryby.
rybari si spokojne chytali rybky, postavali, srkali napoje, ale nikoho nezaujima a nezaujimal ten bordel.
moj syn reagoval na berdel otazkou: "preco tu radsej nepostavia shopping centrum?"
naozaj velka skoda, ze v podstate oddychova zona serede je samy bordel. neviem, ci uprava okolia spada pod vodohospodarov alebo rybarov, kazdopadne rodic, ktory uci deti, ze odpadky sa nevyhadzuju mimo miesta na to urceneho dostava verbalnu facku od svojich deti, ze preco je to na ulici inak...

keby som tam sla dnes, urcite je tam stale ten isty bordel.
a ti, co mi chcete napisat, ze aby som to upratala sama, tak sa prosim neobtazujte. ja ani moje deti sme nikdy nic nikde nenechali.

suhlasim | 14-02-2015 14:40:09
mam chronicku alergiu na ludi ktori zavadzaju a klamu a to ma uz nikdy asi neprejde,leda ze by prestali ti ludia klamat
xxxx | 14-02-2015 13:37:26
Vy ste chory a ze rybary
anonym | 14-02-2015 13:08:26
Po srdečných príspevkoch pod týmto článkom rozmýšľam, kto má vlastne osoh z obrovského úspechu na rybárskom diplomatickom poli.
Jozef | 14-02-2015 12:16:03
MO SRZ Sered teda sam pan vsemohuci p.predseda ma pravo na vsetko co len chce,ved ma uz cloveka v ziline co mu dopomoze ku vsetkemu co mu len v tej jeho zazracnej hlaaaavke vzrastie. Mali by ste vediet ze on je vsemohuci a najmidrejsi.
Myslim si, (rybary) barani ako ich menujete takeho potrebuju.
Uznesenie vcs 2015 | 13-02-2015 17:57:52
To v tom uznesení o tom Amurovi bude určite z dôvodu tlačovej chyby ako to bolo v tom miestnom rybárskom poriadku,veď to by si nedovolili to tam dať, keď všetci rybári vedia že sa o takom návrhu vôbec nehlasovalo, či v Seredi je všetko možné ?
Sereďský rybár | 13-02-2015 13:16:59
My že sme barani? Nie barani, ale korunovaný barani! Nestačí, len pár rybárov, aby bolo za dobrú vec, ale väčšina je tam naozaj baranov, čo odhlasujú rýchlo všetko a čo najskôr, nech je už vylosovaných tých pár volných lístkov na preteky. Je tým hovädám jedno, za čo dvihnu ruku. Je to na vracanie!
dalsie klamstvo vyboru | 13-02-2015 07:14:49
do uznesenia napisali:Predĺžiť 3- ročnú lehotu- lovná miera Amura je 70 cm, na revíroch SRZ MsO
Sereď, nespadajúcich do zväzového povolenia.
Na schodzi sa o tomto bode vôbec nehhlasovalo. Dokedy sa rybari nechate klamat, uz sa nedudujem ze vam hovoria barani.
re xxxx | 12-02-2015 15:56:40 | 13-02-2015 06:43:15
Čo nás posielaš do trnavy, galanty,šali a čojaviem kde? My sme tu doma v Dolnej Strede. My tu máme aj vodu, čo nám okupujete už tolké roky. A že kto nám, dá rybu do vody? Určite si ju budeme vedieť zarybniť. Od nás si nikto nebude dávať do vačku bokom peniaze a nenapíše, že sa dala do vody ryba! Budeme mať kontrolu, koľko ryb sa dá do vody a nie len na papieri.!
Jozef | 12-02-2015 20:26:29
Myslim si ze hospodara by sme mali nehat pokojne spavat pokial ho nezavolaju na riaditelstvo v Sali,a tam im to patricne vysvetli kedy a ako pracoval,a brigadoval na ramene.
xxxx | 12-02-2015 18:35:09
Ja urcitre nie
xxxxxx | 12-02-2015 18:19:23
Ja som zakrocil este podnes den to nevedia niektori ludia stravit,tak sa mi zda ze medzi nich patris aj ty,ci ?
xxxx | 12-02-2015 18:05:02
posli alebo uprac ked vydis ze robia bordel co nezakrocis
xxxxxx | 12-02-2015 17:48:46
mas na mysli tych 1900 clenov co tam urobili 13100 navstev a na brigade z nich nebol ani jeden,tych tam veru treba poslat upratat
xxxx | 12-02-2015 17:31:16
mna nezaujima hospodar bordel si pozbierajte sami to neni hospodarska
robota zas len zavist a ohovaranie
xxxxxx | 12-02-2015 17:17:20
To sa opytaj hospodara preco ked chody z mechom v ruke cez pracovnu dobu okolo vody nezbiera aj bordel ale zapise si len brigadu.
xxxx | 12-02-2015 16:58:17
hyeny sete sami ked nemate dost pazravci vasa voda zabudni vy chcete vodu ved sa sami o seba neviete postarat sedite si na rybach a ohovarate nic ine neviete a nerobite tak by dopadla dolna streda sedis na rybach a mate meter za sebou nasrane humus a hamba zobudte sa
xxxxxx | 12-02-2015 16:16:47
Neboj sa pojdeme a svoju vodu si zobereme so sebou,potom uz take hyeny nebudu parazitovat na nasej vode ako si ty.
xxxx | 12-02-2015 15:56:40
Chudaci a kto vam tam da rybu dolnostredani to urcite ak sa vam nelubi chodte do galanty,soporne,trnavy,sladkovicova naco cakate kludne chodte nikto vas tu nechce namiesto vas do nasej organizacie caka niekolko adeptov preco asi lebo inde maju tolko ryb ako tu pazravci chodte dovi a dopi
Ja som z váhovíc | 12-02-2015 12:38:42
dám palec hore,aj já som za dolnú stredu nech je samostatná a prehlásím sa aj já tam.aj vácej nas je len do dolnej stredy chodíme na rybu.
Sereďan - držím palce | 11-02-2015 17:17:23
A prečo nedáte podnet aj na pána Javora? Veď on si neplní povinnosti. Neunúval sa poslať vám oficiálne stanovisko. Myslím si však, že dostal príkaz zo Serede, aby vás ignoroval.
Do pozornosti rybárov | 11-02-2015 10:03:34
Stanovisko OZ „Dolnostredan“ a členov prípravného výboru:

Keď že z uvedeným uznesením RADY SRZ č.113/2014 sa členovia prípravného výboru, ktorí požiadali v zmysle platných stanov SRZ o vytvorenie novej miestnej organizácie SRZ Dolná Streda nestotožňujú, a máme za to, že Rada SRZ nepostupovala v zmysle zákonných ustanovení, keď po schválení prípravného výboru , konštatovanom splnení podmienok pre vznik novej organizácie určených zákonom a Stanovami SRZ (zasadnutie Rady dňa 27.9.2014, bod 5.12. ing. Kalus) a doručení všetkých dokumentov nerozhodla o vytvorení novej miestnej organizácie SRZ Dolná Streda.

Nakoľko záujemcovia o vznik MO SRZ Dolná Streda majú občianske právo založiť vlastnú miestnu organizáciu v zmysle zákona a Stanov SRZ. Rovnako je jedným z prejavov ústavných práv právo ľudí so spoločnými záujmami sa združovať. Máme za to, že účelom právnej úpravy a ostatných predpisov týkajúcich sa výkonu práva rybárstva je jednoznačne to, aby miestne organizácie vznikali tam, kde sa predmetný revír reálne nachádza. Novovznikajúca MO SRZ Dolná Streda má zároveň aj podporu obce.

Z tohto dôvodu bola podaná žaloba o preskúmanie Uznesenia č. 113/2014 Slovenský rybársky zväz - Rada Žilina, ul. Andreja Kmeťa 20, 010 55 Žilina, IČO: 00 178 209, v zmysle § 15 ods. 1 zákona č. 83/1990 Zb. o združovaní občanov



Smutné je, keď musíme konštatovať že ku dnešnému dňu nám k našej žiadosti nebola doručená žiadna oficiálna odpoveď zo sekretariátu Rady SRZ ani od pána ing. Javora, ktorý je tajomníkom SRZ.

Viac tu: http://www.dolnostredan.sk/news/stanovisko-oz-dolnostredan-a-pripravneho-vyboru-k-uzneseniu-c-113-2014-/
ja sám | 10-02-2015 04:42:54
Barani! Je to tak! Na všetko prikyvujete. Neviete zaujať vlastný postoj, len to čo sa vám posunie odsúhlasíte. Nič neviete navrhnuť. B A R A N I dutohlávkovytý!
pre ja sám | 08-02-2015 12:41:36
jak pre teba výstižné,jediný baran si tu ty
ja sám | 07-02-2015 11:45:56
Zasa len silné reči a ostali ste z otvorenými hubami jak barani?
ja sám | 07-02-2015 11:44:40
No ako dopadla schôdza? Nikto nič neinformuje. Tak čo odvolali ste výbor? Či? Zasa len silné reči?
Jeden z 350 | 04-02-2015 17:11:37
Pre 04-02-2015 15:17:48 Ďakujem za odpoveď aspoň nejakú. Ale ani Vy nebudťe naivný. Nikto Vám totiž nemôže ukradnúť niečo, čo nie je a nikdy nebolo Vaše. Teda Vašej MsO SRZ Sereď, ktorej ste asi členom. MsO Sereď má na Dolnostredské rameno ležiace v katastri obce Dolná Streda iba pridelený výkon rybárskeho práva. To je všetko.
A Vaše ryby? Tie si vychytáte - možno preženiem - za pár mesiacov sami. A matematika nepustí: ryby zostávajúce + nasadené - vylovené = zostávajúce. Priemerne viac či menej teda čo sa nasadí sa za rok v pohode vychytá.
Ale možno sa mýlim.
pre jedného z 350 | 04-02-2015 15:17:48
lebo nám chcete ukradnut vodu,ktoru sme si vytvorili na smetisku a staráme sa o nu,a chcete nám ukradnut aj naše ryby čo tam máme.A 350 vás neni ani zdaleka max.cca 70 rybárov
xxxx | 04-02-2015 14:16:22
zrazu bez chyby neuveritelne
poctivi rybar | 04-02-2015 06:07:35
ked budete pisat to udanie dajte tam aj pana uctovnika za ten virok ze "to by sme museli platit dane" sak to nam tez poskodilo a nemusite sa bat na schodzi bolo 400 členov on sa nekto najde kdo to dosvedci
toto sú príspevky na základe, ktorých údajne nebola schválená resp. termin ustanovujúce členské schôdze | 03-02-2015 18:23:22
PRE SIROKU RYB.VEREJNOST
------------------------------------------------------------
K bodu 6 – Informácia o jednaní so starostom obce Čaňa – odkúpenie pozemkov
Ing. Kvetoslava Holubová - zamestnankyňa SRZ MsO Košice podala informáciu o jednaní so starostom obce Čaňa pánom Michalom Rečkom. Týkalo sa odkúpenia pozemkov pod rybárskymi revírmi Štrkovisko Čaňa – Rezervácia, Štrkovisko Čaňa - Hutné stavby a Štrkovisko Čaňa – Hutné stavby – Cintorín. Konštatovala pozitívny prístup starostu a dohodla podanie žiadosti do termínu zasadnutia zastupiteľstva obce Čaňa.
Mgr. Marián Gábor – doplnil informácie z jednania so starostom obce Čaňa. Podrobnejšie rozanalyzoval majetkovú situáciu na jednotlivých rybárskych revíroch a možnosti odkúpenia pozemkov pod vodnými plochami..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


K bodu 3 - Prejednanie s členmi MsO Košice zakladajucími MO Čaňa
p. Fečko – vyzval prítomného člena výboru ObO 4 p. Štofu o vyjadrenie k jeho podpisu na vytvorenie novej MO Čaňa, aký bol dôvod, pretože padol návrh na jeho vyradenie.
p. Štofa – uviedol, že hlavným dôvodom bola jeho neinformovanosť o zarybňovaní, o brigádach a podobne. Mal pocit, že bol ignorovaný.
Ing. Bober – prípravný výbor v Čani bol zvolený za účelom získania dotácií z EÚ na kúpu jedného z jazier – GYŇOV. Nakoľko sa mnoho pomenilo, svoje činy oľutovali a naďalej chcú pracovať v obvodnom výbore MsO Košice.
p. Ráthy – funkcionári, teda členovia jednotlivých výborov ObO by mali iniciatívne prejavovať záujem o získanie informácií o zarybňovaní, o brigádach a pod.
Navštívil niekoľko ObO počas rokovania na ČS. Všetci sa pýtajú, chcú pracovať, iba v ObO 4 na otázku čo konkrétne chcú robiť, nedostal žiadnu odpoveď.
,,Nie je to správny prístup,, konštatoval predseda MsO Košice p. Ráthy.
p. Kopčo – dôležité je tvoriť jeden tím. Úlohou vedenia MsO Košice je stmelovať členstvo v MsO a nie ho trieštiť. Veľké organizácie dokážu omnoho viac.
p. Fečko – členovia MsO Košice, ktorí podpísali petíciu a podporovali vytvorenie MO Čaňa by si mali ozrejmiť vzťahy k voľnomyšlienkárovi pánovi Sajkovi. Bolo by dobre, keby sa našli a pracovali v ObO 4 naďalej bez zbytočných problémov. Výbor MsO by nerád hlasoval o zrušení ich členstva v MsO SRZ Košice.
Nateraz je tu ZDVIHNUTÝ PRST.
p. Ráthy – pokarhaním pre nich bude nevydanie bezplatnej povolenky.
všetkým akože odborníkom na všetko a diskutujúcim na tejto stránke | 03-02-2015 14:55:37
Výbor SRZ MsO Sereď sa bude vyjadrovať a predkladať účet za uplynulé obdobie na VČS SRZ MsO. Nebude odpovedať a reagovať na invektívy a osočovanie, ktoré je vedené pod anonymným vystupovaním "odborníkov na všetko ". Doporučujem niektorým diskutujúcim, aby sa zamysleli nad tým čo píšu a ako urážajú a napádajú prácu členov výboru SRZ MsO Sereď. Upozorňujem na skutočnosť, že výbor začína zvažovať podanie trestného oznámenia na príslušnú prokuratúru za poškodzovanie dobrého mena ktoré je šírené na týchto stránkach. Prajem všetkým diskutujúcim tiež pekný deň a pozývam členov SRZ MsO Sereď na VČS, ktorá sa koná 7.2.2015 vo veľkej sále kina NOVA.
Ing. Dušan Alina, predseda SRZ MsO Sereď
zubac | 02-02-2015 22:24:37
kur...y dolnostredskeee co chodite jeeeb..t na seredskee.
Otázka jedného z 350 | 02-02-2015 17:11:55
Zrejme je načase položiť výboru MsO SRZ Sereď zásadnú otázku:
" Prečo nesúhlasíte s vytvorením novej miestnej organizácie teda MO SRZ Dolná Streda, o ktorú požiadala už v minulom roku po splnení všetkých zákonných náležitostí a ustanovení Stanov SRZ skupina vyše 350 záujemcov o vytvorenie novej MO?"
Prosím o odpoveď okrem iných aj p. hospodára MsO SRZ Sereď.
Ďakujem.
A neopakujte sa prosím, v komentároch som si už svoj obraz prečo to tak je už urobil. Ale možno sa mýlim.
nemas | 02-02-2015 15:55:34
Nemas ziadne len jedna babka povedala tvoja reakcia trochu scesti
Dôkazov | 02-02-2015 15:16:08
je tu už dosť ,nemýslíš ??? Mne stačí aj tvoja reakcia.
pre platy | 02-02-2015 12:41:35
Dojdi si pozret vyplatnice kolko kto berie inac bud ticho keby brali mesacne platy podla smernice tak 40000 eur by to bolo zhruba ale take vykazy som v uctovnictve nevidel keby to tak bolo aj by som chcel byt predseda nemyslis a to vsetci by chceli len nejak to nechce robit nikto a asi preco zeby len tak kludne to mozes robit ale za take iste prachy ako oni som zvedavy zavadzac daj dokazy alebo mlc
Nás zaujímaju platy | 02-02-2015 12:17:52
nie Dolnostredania ,tí nám ich nepovedia.
A na ten báb sa pýtal úplne niekto iný.
Inak dobrá stratégia odviesť pozornosť.
Hospodár | 02-02-2015 11:46:39
Pred rokom tesne pred V.Č.S.MsO SRZ Sered tu prebiehala podobná diskusia,ktorá mala za cieľ zdiskreditovať Výbor MsO SRZ Sered a témou bol rybník BAB a konkrétne jeho preradenie z režimu Chyť a pusť na režim Lovný.Angažovali sa v tom piati nespokojní rybari z Dol.Stredy,tak isto ako teraz,len témou sú financie.Tú diskusiu na tomto fore som vtedy nazval mlátením prázdnej slamy.Všetkých dospelých členov MsO SRZ Sered som pozval na V.Č.S,kde je neanonymný priestor pýtať sa a žiadať odpovede.Bol to tiež aj volebný rok.Problém okolo ryb.BAB tam vtedy vysvetlil hlavný ichtyolog Rady SRZ.Všetci z približne 4OO zúčastnených dospelých členov MsO SRZ Sered problém pochopili,okrem piatich nespokojných rybárov z Dol.Stredy.Taktiež bol volený 17 členný výbor MsO na ďalšie 4 roky.Všetci členovia nového výboru boli zvolení priemerne piatimi hlasmi proti,nespokojnými ryb.z Dol.stredy.Pýtam sa ich znovu.Kde boli tie stovky nespokojných rybárov? Koho to máte podpísaných na vašich petičných hárkoch?V diskusii boli z pléna vyzvaný p.z Dol.Stredy aby vysvetlili,čo prinesie bežnému rybárovi osamostatnenie sa Dol.Stredy.No táto výzva z ich strany zostala bez odozvy.Znovu je tu obdobie,keď výbor MsO SRZ Sered je zavalený desiatkami žiadostí o prestup z okolytých org.SRZ do MsO SRZ Sered a to z BA ,GA,TT,SA,HC,NR,Sládkovičovo,Šoporňa.Opačným smerom už roky ani jedna žiadosť.Znovu sa pýtam.Ako je možné,keď podla pánov z internetovej diskusie,nezarybňujeme,nestaráme sa o vody,kradneme a podvádzame,je takýto záujem o lovenie rýb na revíroch MsO SRZ Sered?Keď si myslíte,že máte dôkazy a svedectvá na nezákonnu činnosť zo strany MsO SRZ,ste dokonca povinný podať trestné oznámenie.Tak isto tu máte typ na daňovú kobru.Čo vám bráni konať?Máte tu ponuku od renomovaného právnika.Pošlite mu peniaze a bude vás zastupovať.Aký je v tom problém? Všetkých dospelých členov MsO SRZ Sered pozývam na V.Č.S MsO SRZ Sered,ktorá sa bude konať 7.Februára 2O15 v sobotu o 8.hodine v priestoroch kina NOVA.Všetci dospelí členovia MsO SRZ Sered sú pozvaný aj listovou pozvánkou.Tu sa máte právo pýtať na chod organizácie a žiadať odpovede.

Petrov zdar.
pre rypaca | 02-02-2015 09:13:08
Mam zato kolega ze ti nesedi p.Javor ale vezmi si keby nebolo jeho kto to bude robit kto bude zastavat funkcie kto? kludne si mohol kandidovat preco si to nespravil a ak sa ti nelubi kludne chod na vcs a povedz to tam co konkretne vcs je organizacia a len ona zmeni co sa ti nepaci mozno ak to je realne kazdy znas vie ze sklbit zakon a zaujmy je tazke alebo mas navrh aby to fungovalo lepsie tak ho sem daj a ideme nato a nie sediet zapc
xxxx | 02-02-2015 09:06:03
Ak sa nemylim kazdy znas ma zauje zachytat si ryby a to vzdy ked pride k vode len si povedzme pravdu ked kazdy si furt nieco zoberie neni mozne aby tam vzdy nieco bolo. Skus nieco vymysliet aby tam bolon viac potom z mojej strany budes mat podporu ak to bude realne.
pre xxxx | 02-02-2015 08:32:35
Sledujem túto diskusiu už dlhšie, nemusíš nás tu školiť z ekonomiky ,nezabúdaj že p. Javor nieje jediný ekonóm v republike (skôr by som ocenil , keby tajomníkom bol človek čo sa rozumie rybárstvu a nie číslam) Chápem že kritika na prácu funkcionárov sa dotknutým zle počúva ale argumenty typu „keby si rozumel financiám, netrep finančník, pažravec, zúfalec, pre podpásových, obyčajný rýpač , RYBAR MASIAR a iné “ si myslím , že u mňa veľmi slabo obstoja v sile argumentov , ktoré tu boli poskytnuté v paragrafoch, v číslach , ktoré sú ľahko overiteľné trebárs aj na tej Vašej výročnej schôdzi.
xxxxxx | 01-02-2015 19:55:00
Vysvetli mi jedno, co je na tom take zle, ked chcem aby bolo viacej ryb vo vode. To akoze podla teba neni koser ???
xxxx | 01-02-2015 18:32:30
keby si trochu rozumel financiam myslim ze by si vedel ako to je dojdi na vcs a kludne si to prejdeme nemam stim problem a uvidime co je koser
cepenan | 01-02-2015 18:27:13
pekne citanie co sa robi v tom seredskom reviry... po 17 rokoch som minuli rok zase zacal chodit na ryby po sukromnich rybnikoch a to som rozmyslal ze si tento rok zaplatim rybarsky v meste,ale potom co tu citam sa nato vy..bem a budem racej chodit po sukromnich kde si zachytam!
xxxxxx | 01-02-2015 16:11:08
ked si taky poctivy, tebe nevadi ze z rozpoctu ide iba 33% do vody a ostatne peniazky sa niekde rozkotulaju a tvoja praca vyjde na zmar
xxxx | 31-01-2015 16:32:56
nemyl sa somnou si urcite nic nerobil
xxxxx | 31-01-2015 16:21:19
raz som uz skusil no stebou do jednej rieky uz nevstupim.
xxxx | 31-01-2015 15:31:28
nasilu a pre peniaze to tam nerobi nikto ten cas straveny robotov je na nezaplatenie tak netrep financnik kludne mozes robit aj ti
xxxxxx | 31-01-2015 14:51:16
ved ta tam nikto nasilu nedrzi,mozes odist kedy chces
xxxx | 31-01-2015 14:45:25
pazravec dojdi robit okolo srz a potom hovor o peniazoch alebo dokazuj ved klames az ti hori klavesnica
xxxxx | 31-01-2015 14:15:39
ale maju ,len to inak volaju, napr. odmeny, naklady s organizovanim RP atď.
xxxx | 31-01-2015 13:17:38
predsednictvo v seredi platy nema
Rybári | 30-01-2015 21:39:56
tu si ľahko môžete pomôcť. Nedelegujte na snem ľudí ,ktorí si vďaka Vám že ste ich delegovali, dali platy ,ktoré Vám teraz nechcú prezradiť.
Nárast tam bol | 30-01-2015 15:36:01
z roku 2013 na rok 2014 chalan asi ešte tento rok nekupoval lístok inak by vedel že na rok 2015 cena zostala rovnaká.
Tomáš - veriaci či neveriaci | 30-01-2015 13:31:48
Cena lístka oproti vlańajšku nezdražela. Ja som mal vlani rovnakú ako teraz. Ešte o 1 euro menej, lebo sa neplatila zvláštna známka na snem, či čo to bolo, alebo sa mýlim?
Neveriaci Tomáš | 30-01-2015 09:27:01
Neverím vlastným očiam.
My počúvame iba klamstvá. S klamstvami kampaň proti bývalému tajomníkovi začala a klamstvami od súčastného tajomníka to pokračuje.
Napríklad neviem aké plusové čísla spomína „neznámy“.

„SRZ NIKDY V PLUSOVÝCH ČÍSLACH FUNGOVAŤ NEBUDE !!! „

Prečo ??? Lebo je to v zmysle zákona nezisková organizácia, ktorá musí mať vyrovnaný rozpočet.:

KOĽKO VYBERIE = TOĽKO MINIE
A nie inak !!!

Otázka je len, že koľko sa dá za ryby a koľko na platy a odmeny funkcionárom ???

Tak že začo má mať plat aký chce ???

Veď aj v Seredi keď chce viac peňazí zdvihne cenu lístka. Zas je o 4 € drahší ako minulý rok.
Že je to najdrahší lístok na celom Slovensku to mu vôbec neprekáža ???

Prečo asi ??? To sú tie plusové čísla ???
JANCSI | 30-01-2015 07:09:49
Já to vidím tak že nikdy sa nedozvíme na jakej visokéj nohe si žiju za naše penáze šeci z víboru. Mi mosíme len bit ticho a platit.
Pre zobud sa | 29-01-2015 11:01:17
Škoda že tvojho výroku sa v Seredskej organizácii výbor na čele s pánom tajomníkom SRZ nedrží .Skôr sa asi boja, že by im to rybári spočítali, keby sa dozvedeli koľko tisíc eur sa vynakladá na ich platy a odmeny.
Mimochodom zákon na ktorý sa Rada v uznesení odvoláva, v § 11 Súhlas dotknutej osoby, hovorí že bez strachu že porušíte zákon môžete svoje platy zverejniť. Čo vy nato ???
Tomu ja hovorím transparentnosť. Vy nie ???
Pre podpásových | 29-01-2015 09:38:58
anonymných smradov.Pani Potheovej nesiahate ani po členky aj keby ste sa všetci P.A.S.postavili na ramená.Táto dáma je v Slovenskom športovom rybárstve pojem a na rozdiel od vás mu aj rozumie.Naučte sa už konečne s pokorou prijať aj prehru.Patrí to k životu.
zobud sa | 29-01-2015 08:28:05
zobud sa ani tvoj plat sa nezverejnuje zakon je zakon
Rybár | 29-01-2015 06:04:00
Rozprávky si nechajte pre svoje deti.Dajte sem tie platy !!!
rypac | 28-01-2015 09:51:40
ved ju zvolili do komisie ak by si kandidoval mozno zvolia prave teba
rypac | 28-01-2015 07:42:29
to bola p. Ing. Pöteova na sneme, zaco jej dali miestecko v externej komisii.
neznamy | 27-01-2015 17:23:35
volakoho tu nieco skrie ak bude fungovat srz v plusovych cislach nech ma plat aky chce alebo ho mozes vystriedat pozrel by som sa ako bude fungovat srz pod tvojov taktovkou a mozes sa aj predstavit alebo si zas
len obycajny rypac?
Pekná výhovorka. | 27-01-2015 06:37:37
Stanovy (citujem):
Vrcholným orgánom zväzu je snem.
Snem tvoria delegáti zvolení ZO podľa kľúča, stanoveného Radou SRZ na princípe paritného zastúpenia ZO SRZ.
S n e m volí tajným hlasovaním v samostatných voľbách prezidenta a tajomníka. Volí 32 členov Rady tak, že v oddelených voľbách podľa krajov zvolia delegáti za príslušný kraj štyroch členov Rady a dvoch náhradníkov. Delegát s najväčším počtom hlasov sa stáva viceprezidentom.
Rada rozhoduje o plate tajomníka
Rada za svoju činnosť zodpovedá snemu.
Snem tvoria delegáti
Členská schôdza (mestská konferencia): volí delegátov na snem zväzu.
Členská schôdza (mestská konferencia) rozhoduje najmä o dôležitých a zásadných záležitostiach základnej organizácie.
Práva členov zväzu:
-zúčastňovať sa na rozhodovaní vo všetkých otázkach zväzu prostredníctvom volených zástupcov,
-podávať návrhy, podnety a sťažnosti, obracať sa s dopytmi na zväzové orgány,

„ Tak že s toho vyplýva, člen má právo vedieť aké sú platy.“
pre netrepte tu!? | 26-01-2015 18:26:38
kým nezrušia zákon o zverejnení platov
nato zabudni !!! | 26-01-2015 14:26:04
platy ty nikto nezverejní radsej budú klamat, tak ako klamali uz v tedy ked nasadili vedome chore pstruhy na ucku

citaj:http://turiec.sme.sk/c/5985984/v-pribovciach-opat-spustaju-chov-pstruhov.html#ixzz3PvqYN9oH

a oni bez hanbi hodovali za peniaze rybarov , pozri si:
https://picasaweb.google.com/SLOVRYB/AkcionarskyDen2011#
Netrepte tu?! | 26-01-2015 08:34:54
Kedy budu zverejnené tie platy?
pre najpoctivejsieho rybar | 25-01-2015 13:09:37
nemyslís ze tu tlacovu chybu by si mala zaplatit tlaciaren ak to bola ich chyba ak ne tak by ju mal zaplatit ten co ju sposobil. Co ti nato.
PS. Budes nam na schodzi chybat lebo ti nam vies tak pekne vsetko odvovodnit
Je to pravda? | 25-01-2015 11:51:25
Sused mi hovoril, že po novom chcú mecenáši presadiť len 25 kaprov. Vie mi na to niekto odpovedať? Či dozviem sa to na výročnej schôdzi? Tak to by už bol naozaj poidraz na rybárov - platičov!
zúfalec | 24-01-2015 09:34:52
Prestante klamat a okradat rybarov,lebo neprizananie zisku z pretekov je čistá zlodejina a nebudeš muset nikoho nazývat zúfalcom.
anonym | 23-01-2015 18:56:48
Tu fakt asi nejde o ryby.
zavistlivci | 23-01-2015 17:57:25
Katastrofa zavist na prvom mieste a ohovaranie detto hamba vam . A pomoct to nie zufalci
sám tam nebude | 23-01-2015 14:59:37
Vymysleli externé komisie a tam ešte jedného upratal. Že by tie komisie znížili náklady SRZ ??? Asi nie.
A rybár im to má spapkať ako kapor návnadu !!!
A je to | 23-01-2015 10:25:39
A ide sa ryžovať do ŽILINY. Ale nemyslite si že všetci. Len jeden. Tu sa museli deliť.
pre beny varecha | 23-01-2015 08:22:21
Po prečítaní tvojho príspevku mi už dáva zmysel oznam uverejnený na stránke SRZ Sereď:

XI. SNEM SRZ

Oznamujeme všetkým našim členom, že XI. SNEM SRZ, konaný 29.11.2014 v Hornom Smokovci, rozhodol o novom smerovaní SRZ. Delegáti Snemu pozbavili všetkých funkcií býbalé vedenie SRZ na čele s tajomníkom zväzu Ing. Ferdinandom Balážom a na jeho miesto zvolili Ing. Ľuboša Javora, člena predsedníctva SRZ MsO Sereď. Výbor SRZ MsO Sereď sa týmto pripája k už mnohým gratuláciám a želá mu veľa úspechov v jeho pôsobení vo vrcholnej funkcii na čele SRZ.

Výbor SRZ MsO Sereď

PRIDANÉ DŇA 30.11.2014
anonym | 22-01-2015 19:05:05
začína to byť zaujímavé
pre beny varecha | 22-01-2015 18:43:23
:))))))že pošlite mi 100 eur:)))))))
beny varecha | 22-01-2015 17:51:42

FW: Pripomienky k priebehu XI. Snemu SRZ a netransparentné okolnosti volieb
Doručená pošta
x
Pavel Korčok

Prílohy20. 1 (pred 2 dňami)

komu: mne





From: Pavel Korčok [mailto:pavel.korcok61@gmail.com]
Sent: Monday, January 19, 2015 11:03 AM
To: nagy.tina@azet.sk
Subject: FW: Pripomienky k priebehu XI. Snemu SRZ a netransparentné okolnosti volieb
Importance: High







From: Pavel Korčok [mailto:pavel.korcok61@gmail.com]
Sent: Monday, January 19, 2015 10:09 AM
To: Baláž
Subject: FW: Pripomienky k priebehu XI. Snemu SRZ a netransparentné okolnosti volieb
Importance: High







From: Pavel Korčok [mailto:pavel.korcok61@gmail.com]
Sent: Sunday, January 18, 2015 9:13 PM
To: Almáši; Bodzáš; Čáni; Dubecký; Duleba; Farsky; Janoušová; Kobela; Krempaský; Melicher Pavol; Mifkovič; Ottinger Ján; Peter Tkáčik ; Rudáš; Tóth; Vaculciak; Veselý Eduard; Zajtko; Zlatohlavek
Subject: Pripomienky k priebehu XI. Snemu SRZ a netransparentné okolnosti volieb
Importance: High



Pripomienky k priebehu XI. Snemu SRZ a netransparentné okolnosti volieb



Veľká časť delegátov si s odstupom času uvedomila, že na XI. Sneme bolo viacero pochybení a nejasností. Nápravu bolo možné dosiahnuť iba oficiálnou cestou – t.j. podaním na súd.

Žiaľ námietky sa museli podať najneskôr do 30 dní od konania Snemu a tak sa nepodarilo osloviť viacero sklamaných delegátov. Treba si uvedomiť, že čas hral v náš neprospech (sviatočné dni koncom roka). V tomto čase /koncom roka 2014/ nebola ešte oficiálne zverejnená notárska zápisnica zo Snemu ani zápisnica Volebnej komisie. Preto bolo veľmi zložité urobiť si reálny pohľad na priebeh Snemu a volieb. Takto sa napokon podarilo narýchlo dať podanie na súd iba s 2 menami.

Usilujeme sa o to, aby sa okruh osôb, ktoré sa pridajú k podaniu na Okresný súd podstatne rozšíril a preto sme oslovili aj Vás.



Zrekapitulujme si iba v stručne čo predchádzalo voľbám do komisií a vrcholných orgánov SRZ :

· Delegát Ing. Menyhárt (viď str. 6 a 7 notárskej zápisnice) navrhuje, aby do volebnej komisie nebol volený zamestnanec sekretariátu. Takto bola riadna delegátka Snemu za Trenčiansky kraj, právnička SRZ Mgr. Z. Wáczlavová vylúčená z možnosti kandidovať do volebnej komisie len preto, že pracuje v SRZ. Uznesenie Snemu, že „zamestnanec sekretariátu nemôže kandidovať do volebnej komisie aj keď zastupuje Trenčiansky kraj“ – odporuje ustanoveniam platných Stanov SRZ.

· Predsedom volebnej komisie sa následne stáva košický delegát p. Fečko. (Je to ten istý funkcionár na ktorého bola na Radu SRZ podaná vtedajším kolegom z výboru MsO KE sťažnosť za svojvoľné rozhodovanie a u ktorého sa prešetrovalo podozrenie pre zmanipulovanie VČS Obv. organizácie 5 v Košiciach). Problematika VČS v SRZ Košice bola prejednávaná aj na zasadnutí Rady SRZ dňa 27.9.2014. Na str. 13 zápisnice Rady /text nasleduje po uznesení č.74/2014/ sa konštatuje, že priebeh schôdzí nebol v súlade so Stanovami SRZ – teda bola spochybnená aj voľba delegáta na Snem Ing. Fečka.

· Bol prednesený návrh, aby volebná komisia pracovala priamo v rokovacej sále, teda medzi delegátmi – toto delegáti Snemu schválili. Volebná komisia sa rozložila v rokovacej sále, a čo je dôležité – hneď vedľa delegátov košického kraja ! Ani neprekvapilo, že predsedom volebnej komisie sa stal p. Fečko – košický delegát.

· Nakoľko už Mgr. Wáczlavová nebola členkou volebnej komisie, bola jej tým zmarená možnosť technicky zabezpečovať voľby – tlačiť hlas. lístky, dohliadnuť nad ich distribúciu po krajoch, na regulárnosť volieb, dodržiavanie Volebného poriadku, Stanov SRZ a pod. Takto nemal kto zabezpečovať technický servis.

· Predseda volebnej komisie uviedol, že volebná komisia našla riešenie – viď str. 11 notár. zápisnice Iniciatívy sa okamžite chopili delegáti za košický kraj na čele s predsedom volebnej komisie p. Ing. Fečkom a druhým košickým delegátom p.Kopčom a ponúkli pre zabezpečovanie hlasovacích lístkov a ďalšie úkony svoje vlastné, košické počítače a tlačiarne !!! Je nadmieru podozrivé, že košickí delegáti prišli na snem so svojimi počítačmi a tlačiarňami (aj s farebným kanc. papierom – na voľbu prezidenta a tajomníka) pripravení ich vo voľbách použiť. Aj ich použili !!!

· Samotný akt volieb môžeme označiť ako chaos: volilo sa priamo v rokovacej miestnosti, delegáti behali hore-dole, členovia volebnej komisie krížom-krážom pobehovali pomedzi delegátov, počas sčítavania hlasov prebiehala diskusia k uzneseniam snemu - organizačný chaos. Delegátom boli rozdané naraz hlasovacie lístky na 1. kolo voľby prezidenta, tajomníka aj členov Rady a KK. /Aj keď tieto majú podľa Volebného poriadku prebiehať osobitne/. Alebo to bol niečí zámer ???

· Volebná komisia roztriedila volebné lístky a uložila ich do krabice, ktorá bola prelepená páskou a opatrená podpismi vol. komisie. Následne bola krabica namiesto notárskeho depozitu prenesená do auta Ing. Trokana /nového predsedu KK/. _ potvrdiť tento postup môže člen volebnej komisie p. I. Sanda člen MO SRZ V.Krtíš. Pán Trokan odviezol dokumentáciu vraj najprv do Trnavy a 12.12.2014 v deň zasadnutia KK ju priviezol do Žiliny na sekretariát a prevzala ju p. Mgr. D. Králiková sekretárka tajomníka – pôvodne zapečatená krabica bola však otvorená. K tejto skutočnosti sa zatiaľ nikto z nových štatutárov SRZ nevyjadril.

V notárskej zápisnici nie sú uvedené tieto závažné fakty: Delegátmi za Bratislavský kraj (JUDr. M. Pinnel) bola vznesená námietka proti kandidatúre p. R. Pavelku nakoľko išlo o porušenie §21 bod 11 Stanov SRZ „...člen Rady, zamestnanec Rady a ich blízki príbuzní nemôžu vykonávať konkurenčnú podnikateľskú činnosť v oblasti chovu rýb a rybích násad, nákupu, predaja a úpravy rýb a rybích výrobkov, krmív a liečiv, dopravy rýb a ďalšie činnosti súvisiace s touto činnosťou“. Tento citát zo Stanov potvrdila delegátom Snemu aj Mgr. Wáczlavová, právnička SRZ. Konkrétny dôkaz o tom, že syn p. Pavelku má firmu sa dá predložiť. Napriek vyššie uvedeným skutočnostiam dal predseda volebnej komisie Ing. Fečko odsúhlasiť prítomným delegátom, že nejde o porušenie Stanov. Bol napokon prijatý záver, že sa tento podnet prerokuje na najbližšom zasadnutí Rady SRZ. Na zasadnutí Rady SRZ dňa 13.12.2014 bol prednesený návrh KK. Členovia Rady však zhodnotili, že tento podnet nie je oprávnený a nejde o porušenie Stanov SRZ (zápisnica je dostupná na www.srzrada.sk /. Zápisnica zo zasadnutia RADY SRZ konaného dňa 13. decembra 2014 v Žiline v bode 5.5.6. obsahuje aj Uznesenie č. 106/2014: Rada schvaľuje, že p. Roman Pavelka je členom Rady a konštatuje, že neporušil § 21 ods. 11 Stanov SRZ.“

· V notárskej zápisnici je veľa nepresností a neobsahuje mnoho dôležitých bodov, ktoré mali významný vplyv na úspešnosť kandidátov na funkciu prezidenta či tajomníka. Napr. vystúpenie p. Ing. Pöteovej proti kandidátovi Ing. Kohútovi – nebolo síce preukázané pochybenie, ale odznelo tesne pred hlasovaním delegátov.

· Zápisnica Volebnej komisie nespĺňa potrebné formálne náležitosti a dokonca sa vie, že ju bol predseda VK Ing, Fečko opravovať v Žiline.

· Dá sa určite nájsť viacero ďalších nejasností a podozrení, mnohému sa dalo zabrániť pri dodržiavaní Stanov SRZ a Volebného poriadku – tu mal mať väčší vplyv pán notár prítomný na Sneme.

Určite máte svoje osobné skúsenosti ako to prebiehalo vo Vašom kraji pri voľbách a máte poznatky ako „demokraticky“ sa uplatňovali tajné voľby.



ZÁVEROM:

Vyzývam Vás a zároveň prosím rozšíriť rady „nespokojných“ prosím vyplňte tlačivo „Plnomocenstvo“ a zašlite ho čo najskôr späť na emailovú adresu pavel.korcok61@gmail.com /vyplnený a podpísaný originál „plnomocenstva“ bez dátumu (doplníme spoločne na všetkých tlačivách) treba zaslať „doporučene“ poštou na adresu Ing. Pavel Korčok, A. Stodolu 5600/50, 036 01 Martin/.



Náklady na zastupovanie advokátskou kanceláriou GPL na súde predpokladáme vo výške cca 2 400 € s DPH a plánujeme si ich rozdeliť medzi všetkých zúčastnených.



Na tento účel som dňa 17.1.2015 v SLSP a.s. založil sporožírový účet s názvom „Konto X“ so základným vkladom 100 €. Číslo účtu: SK 9709000000005067239457 Finančné prostriedky potrebujeme zhromaždiť čo najrýchlejšie, navrhujem preto na uvedený účet zaslať čo najskôr „ihneď“ čiastku 100 €. V správe pre príjemcu uveďte svoje meno a priezvisko a VS uvádzajte svoj dátum, mesiac a rok narodenie.

Ubezpečujem Vás, že budem viesť prehľadnú účtovnú evidenciu poukázaných platieb a o platbách vás budem emailom informovať.
nemôžu lebo... | 22-01-2015 08:00:15
niektorí takzvaní rybári ako "tiež Dolnostredan" by prišli o biznis...
Ja len tak. | 22-01-2015 06:52:29
A prečo nemožu mat Dolnostredani svoj rybník? Logické je, ked tam maju staré rameno a je to v časti ich obce, tak prečo to nemožu vlastniť oni? Mna by to tiež zaujímalo.
pre Roman | 20-01-2015 17:17:26
Skús sa to opýtať výboru na výročnej členskej schôdzi MsO SRZ Sereď , možno že ti tam tiež Dolnostredan odpovie.
pre postreh | 20-01-2015 15:13:46
Odpoveď je jednoduchá. Aby ste na schôdzi len dvihli ruky, ako barani presne ako po minulé roky. Barani presne odsúhlasia to, čo sa im podhodí. Niektorí potom začnú rozmýšľať, ale AŽ PO TOM. Myšlienka, dopredu vyvesené aspoň na internete je skutočne výborná, aby sa dalo na schôdzi podať pripomienky. Skúste si to premyslieť a navrhnúť k roku, aby sa to dalo v predstihu do placu.
postreh | 20-01-2015 11:00:20
prečo ešte dva týždne pred výročnou schôdzou nieje zverejnený návrh rozpočtu na rok 2015 o ktorom má rozhodovať členská základňa ???
seredan | 20-01-2015 08:03:57
Svoj názor na vec som ti Už predsa napísal tak ma už nezaťahuj do tvojich paranoidných predstáv, ja tu nechcem byť na smiech ako ty .
ANONYM | 19-01-2015 21:52:54
FERO CO KEBY SI POROZPRAVAL AKO SI SI PRIPISUVAL BRIGADI ABY SI LEPSI ZAROBEL.
Roman | 19-01-2015 20:13:51
Ako to bolo s tým ziskom s rybárskych pretekov a tou daňou.
rybár | 19-01-2015 14:12:46
tiež dolnostredan máš uplnu pravdu
seredan | 19-01-2015 11:50:57
pre tiež Dolnostredan = paranoik
pre teba výstižné označenie
tiež Dolnostredan | 19-01-2015 10:58:57
Už som tu písal,že všetko čo sa týka vzniku MO SRZ Dol.Streda a ukradnutia revíru 2-155O-1-1, 1 9OO členom MsO SRZ Sered,ktorý je jej odjakživa pridelený,zarybňuje ho a stará sa oň,bolo vybavované šedou eminenciou,p.starostom D.S.cez jeho kontakty v tej správnej strane.Prípadné ukradnutie tohto revíru 1 9OO čl.Mso Sered, piatimi nespokojnými rybármi z D.S.je z ich strany totálne sebectvo.Znemožnili by lov rýb na Dol.Strede tým rybárom ,ktorí chcú loviť ryby na revíroch MsO Sered.A opačne rybárom z D.S. by znemožnili loviť ryby na r.Mso Sered.Tiež je nepravdivé tvrdenie,že p.starosta vybaví lov rýb na miestnu povolenku Dolnostredanom na r.č.4380 Váh č.3.Tak isto tento revír je na miestnu povolenku pridelený MsO Sered.Dolnostredani by mohli loviť ryby na tomto revíry iba na povolenku zvazovú.Seredan,prečo sa neopýtaš p.starostu na tie krčmové podpisy?Aj na stretnutie v Romantiku,ktoré organizoval on a pozval naň nominantou tej správnej strany z roznych verejných inštitúcii.A vieš na koho zabudol? Na zástupcov MsO SRZ Sered.Rád tu spominaš historiu.Nepripomína ti to niečo? O nás bez nás.A nevadilo to ani bývalému tajomníkovi Rady SRZ,ktorý sa tam tiež zúčastnil na hostine.Podla môjho názoru tých 35O záujemcov je zneužitie nedokonalého znenia tohto zákona.Samozrejme,že pri jeho tvorbe sa myslelo,že to budú záujemcovia z radov rybárov,teda členov SRZ a nie leteckých a lodných modelárov,ktorí si založia ZO SRZ a na ukradnutej vode budú predvádzať svoje modely aby nikoho nerušili.
Peter Klokner | 18-01-2015 20:05:42
Samé zaujímavé informácie..... A čo sa napokon vôbec trápime korupciou politikov, keď ju máme prítomnú snáď už i v modelárskych krúžkoch.
Informovanosť je napokon najúčinnejšim liekom na parazitických zmr..dov. Skúsiť tak jednu sezónu kompletne odsabotovať, to by sa súdruhovia možno diivili. Či radšej adresné a dobre vyargumentované podanie na daňovú kobru ? Namiesto fňukania máte v prvom rade konať.

V kontexte informácií o fungovaní ZO SRZ v Seredi vyznieva samotný článok buď ako už konštatovaný nefalšovaný rektálny alpinizmus alebo ako brilantná satira.

Teším sa na pokračovanie diskusie, je minimálne........ zaujímavá :-)
anonym | 18-01-2015 11:07:11
Ja by som sa vrátil k samotnému nadpisu tohto článku - pre koho je vlastne obrovským úspechom na rybárskom diplomatickom poli zvolenie do najvyššej výkonnej funkcie tajomníka Rady SRZ? Nech si každý "radový" rybár odpovie za seba.
seredan | 18-01-2015 08:02:51
Pre tiež Dolnostredan. Čo považuješ za normálnu diskusiu ?
Podľa mňa by ťa mali zaujímať fakty. A tých je na rybárskych stránkach dosť. Tak som sa nato pozrel, čo všetko je popísané tu , na stránke Rady SRZ a stránke MsO SRZ . A vieš na čo som prišiel.

Zverejnené na stránke rady SRZ aj na stránke MsO SRZ Sereď :
Z Á P I S N I CA
zo zasadnutia RADY SRZ konaného dňa 27.septembra 2014 v Žiline

5.12. Pripravované založenie MO SRZ Dolná Streda
Členova Rady boli oboznámení s aktuálnym stavom v prípravách na založenie novej ZO SRZ v Dolnej Strede. Ing. Kalus za Kontrolnú komisiu informoval, že boli prekontrolované doručené petičné hárky, z 366 mien na petičných hárkoch bolo vyradených 72 mien, ktoré nespĺňali požiadavky petičného zákona. Následne boli dodané overené kópie petičných hárkov obsahujúcich 85 mien. Bola preto splnená požiadavka Stanov SRZ, ktoré požadujú pre založenie novej organizácie 350 záujemcov.

Uznesenia zo zasadnutia Rady SRZ – rok 2014
Uznesenie č. 113/2014:
Rada neschvaľuje vykonanie ustanovujúcej členskej schôdze MO SRZ Dolná Streda z týchto dôvodov.
1. Prípravný výbor nepreukázal možnosť pridelenia rybárskeho revíru v obvode svojho sídla , tak ako to upravuje § 11 ods. 12 Stanov SRZ.
2. Nakoľko novovznikajúca organizácia má záujem o pridelenie rybárskych revírov, ktoré sú v súčasnosti pridelené MO SRZ Sereď, prípravný výbor nepredložil uznesenie členskej schôdze MO SRZ Sereď podľa § 14 ods.6 písm. c) Stanov SRZ.

Stanovy
§ 11
Organizačné zásady zväzu
12.ZO môže vzniknúť tam, kde sa najmenej 350 záujemcov rozhodne založiť ZO a má možnosť pridelenia rybárskeho revíru v obvode svojho sídla. Každá základná organizácia musí mať v užívaní aspoň jeden rybársky revír.

Poznámka: uznesenie č.113/2014 v bode 1 je klamstvo, lebo už predtým bolo konštatované Ing.Kalusom že bola splnená požiadavka Stanov SRZ, pre založenie novej organizácie . Dolnostredské Rameno je v katastri Dolnej Stredy čiže v obvode sídla novovznikajúcej organizácie.

§ 14
Členská schôdza (mestská konferencia)
6.Do výlučnej kompetencie členskej schôdze (mestskej konferencie) patrí rozhodovanie:
c. o rozdelení základnej organizácie na samostatné organizácie s právnou subjektivitou,

Poznámka :Ako vidieť § 14 sa vzniku novej organizácie vôbec netýka, tak že neviem z akého dôvodu by mala o tom rozhodovať členská schôdza MsO SRZ Sereď . MsO SRZ Sereď o pridelení revíru nerozhoduje, ale je len užívateľ revíru. Pre vznik novej organizácie treba 350 záujemcov a nie dve tretiny rybárov zo MsO SRZ Sereď.

To máme teda uznesenie za sebou. Poďme ďalej.

Vyjadrenie pána tajomníka na sneme a v tomto článku :
" V prospech základných organizácií chcem zaviesť:
• Maximálnu transparentnosť a informovanosť členskej základne o práci RADY, sekretariátu a výroby.

otázka | 05-12-2014 10:40:37
pán Javor plánujete navrhnúť zníženie platu tajomníka SRZ, lebo ten vadil najviac rybárom po zverejnení na stránke SRZKE.com

odpoveď (zasadnutie Rady 13.12.2014):
Uznesenie č. 103/2014:
5.5.5. Schválenie mzdy tajomníka SRZ a ročnej odmeny prezidenta SRZ
Tento bod sa nezverejňuje v súlade s ustanoveniami Zákona o
ochrane osobných údajov

Poznámka: Ak si takto predstavuješ transparentnosť, tak potom klobúk dolu ?

Plán rozpočtu na rok 2014 zverejnený na stránke MsO SRZ Sereď:

Výdavková časť rozpočtu - rok 2014

Výdaj celkovo - 223332 €
Nákup násadových rýb z predaja povoleniek (revíry MsO a chov.revíry)+náklady súvisiace s chovom rýb na chovných revíroch 75640€

Poznámka: Uvedené čísla súhlasia s uvedeným plánom rozpočtu (tie ostatné čísla na stránke MsO SRZ Sereď už niesu)

K problematike pracovného stretnutia zo 6 septembra 2O14 na ktorom sa zúčastnilo podľa teba cca 3O ľudí. Na členskej schôdzi MsO SRZ Sereď podľa fotografií a starej kapacity kultúrneho domu(ktorá je tu na stránke seredonline spomínaná) tiež bola účasť len cca.200 členov a vy máte predsa viac členov, či nie ?
Čo bolo v Romantiku to sa už asi pravdu nedozvieme. Jedine že by nám to povedali tí čo tam boli, vari si tam bol aj ty ?

Ak si ty spokojný so spomínaním stavom je to tvoja vec .
Ak je niekto nespokojný je to jeho vec .

Z toho mi vyplýva ,že buď si flegmatik a je ti to jedno alebo sa uspokojíš z málom.
Ale zároveň to tu vylučuješ lebo potom by si sem nepísal. Tak že ti záleží aby veci zostali tak ako sú a potom si asi do toho priamo zainteresovaní a chceš tu diktovať to, čoho sa majú všetci držať aby nevybočili z radu. A to môj milí mi pripomína to, čo tu už raz bolo, čo poznáme z čias minulých. Kto nesúhlasí s politikov štátu je nepriateľ štátu a kto si chce vybudovať svoju rybársku organizáciu ten rozbíja SRZ.
Práci česť.

Záver:

Ja by som ti odporučil lepšie story.
Čo keby si sa na výročnej členskej schôdzi opýtal( ale však ty to asi dobre vieš):

Aký bol zisk z veľkých rybárskych pretekov?
Či sa zasa klamali daňové úrady aby sa nemuseli platiť dane?
Aký mal plat predseda MsO Sereď za rok 2014 ?
Aký mali plat ostatní funkcionári?
Za koľko sme zarybnili ?
Aké boli ostatné výdaje?

Ako akcionára Neptún spol.s.r.o by ťa malo zaujímať:

Aký bol zisk z Neptún spol. s.r.o ?
Aká bola odmena konateľov s.r.o ?
Akou sumou prispel Neptún spol. s.r.o. organizácii SRZ ?
Či sa nám živiť túto organizáciu vôbec oplatí ?

Takto si ja predstavujem transparentnosť. Na takejto úrovni som ochotný s tebou podľa mňa „normálne“ diskutovať.





Laci | 17-01-2015 01:53:05
Prežene sa cez s.r.o. čku a ani besná svina nevie kde sa čo dalo. len nás volte, šak mi sa budeme mať aj nadalej dobre.
Len 33 % do vody | 14-01-2015 18:40:46
33% z Vašich peňazí ide do vody (násady) a ak je pravda čo sa píše nižšie, že teraz to je aj s nákladmi na chov rýb takže to bude ešte menej (ktovie o koľko a čo je za tým?).
A 67 % teda 147 692 € (za koruny neskutočných 4,5 milióna Sk) sa "prežerie" na všetko ostatné - obrovské platy a odmeny funkcionárov SRZ (odvody na radu), platy či odmeny predsedu, funkcionárov a výboru MsO, réžie atď, atď.
Toto Vám nevadí???
pre tiež Dolnostredan | 14-01-2015 10:51:03
Keď rybár čo si kúpi rybársky lístok a chce aby sa za jeho peniaze dali ryby do vody – je mäsiar. Ako sa potom volá ten čo mu tie ryby do tej vody nechce dať – že by zlodej ? ? ?
rybar masar | 14-01-2015 09:46:51
Dolnostredani zatali ste do ziveho, obrana Serede ma diery. Len tak dalaj. Drzte sa.
tiež Dolnostredan | 14-01-2015 09:20:26
Zistil som,že normálne diskutovať na tomto médiu so seredanom a jemu podobnými sa nedá.Neodpovedáte na konkrétne otázky a fakty.A keď,tak len slovami:klameš,zavádzaš a píšeš nepravdivé story.Máte oči zakalené nenávisťou a klapky na očiach.Nechcete pochopiť,že vznik novej ZO SRZ bez revíru je nezmysel.Ako chcete realizovať výkon rybárského prava a na čom hospodáriť?Akým sposobom chcete odňať revír v Dol.Strede,Ktorý je odjakživa pridelený MsO SRZ Sereď,keď vám to tu už X krát bolo vysvetlené,že zákonným sposobom to nejde? Vie sa,že ste to mali naplánované po politickej línii.Vďaka Bohu,tie choré chápadla politickej chobotnice už boli odťaté.A páni,blížia sa parlamentné voľby.Nikdo z tých ľudí už nebude riskovať.(zasadntie v ROMANTIKU 14.V 2O14 v Dol.Strede/ Pre aaa Práve si nás presvedčil,že si RYBAR MASIAR.
pre rybárov | 14-01-2015 06:58:21
Pre tých čo majú oči otvorené.
Z návrhov rozpočtu zverejnených na internetovej stránke MsO SRZ Sered:
Výdavková časť rozpočtu - rok 2011

Výdaj celkovo - 209 092 €
Nákup násadových rýb z predaja povoleniek (revíry MsO a chov.revíry) 71 355 €

Výdavková časť rozpočtu - rok 2012

Výdaj celkovo - 208803€
Nákup násadových rýb z predaja povoleniek (revíry MsO a chov.revíry) 71170€

Výdavková časť rozpočtu - rok 2013

Výdaj celkovo - 215464 €
Nákup násadových rýb z predaja povoleniek (revíry MsO a chov.revíry) 75586 €

Výdavková časť rozpočtu - rok 2014

Výdaj celkovo - 223332 €
Nákup násadových rýb z predaja povoleniek (revíry MsO a chov.revíry)+náklady súvisiace s chovom rýb na chovných revíroch 75640€

Ako vidieť do zarybnenia v roku 2014 boli už zaradené aj náklady súvisiace s chovom rýb na chovných revíroch nie len nasadené ryby.
anonym | 13-01-2015 19:40:36
Priateľu, na SOL vám s tým nepomôžu.
na radu srz | 13-01-2015 18:45:17
Pekný deň prajem .Bolo mi upreté výkon rybárského práva. Dňa 13.01.2015 som návštívil rybársky dom SRZ-MSO KE kde som si chcel zakúpiť členské a rybárske povolenie na rok 2015,ktoré mi bolo upreté pánom tajomníkom Kopčom. Dôvodom nevydania rybárského povolenia pánom Kopčom bolo mi povedané,že rozvrácam SRZ-KE,len preto že som bol schválený v prípravnom výbore SRZ-Čaňa bývalím vedením pánom tajomníkom Balážom.Preto žiadam prezídium rady aby urgentne konala v mojej veci a ďalších ostatných členov ktorí boli schválený v prípravnom výbore. Za skoré vybanie tejto veci Vám vopred Ďakujem PETROV ZDAR
pre aaaa | 13-01-2015 18:08:37
myslíš tie aaa-alinajky ,a tomu ty hovoríš zarybnenie,uvidíš aké fukoty budú na Bábe keď otvoria vody,každý sa ti vyser*e na tie tvoje aaa-alinajky v Šintave, v Dolnej Strede a na Účku a už ani v Čepeni nebude taký nával.
aaaa | 13-01-2015 17:36:33
ja si myslím,že seredské revíry su zarybnované velmi dobre,určite lepšie ako susedné organizácie(TT,GA,HC)
Dobre počúvajte | 13-01-2015 17:12:56
Rybári, dobre počúvajte na vašej členskej schôdzi od vášho výboru informáciu koľko financií ste im na poplatkoch odviedli a koľko financií z toho ide vo forme rybích násad naspäť do vody. Tipujem, že tak max. 30 %. Ak vám to nevadí, teda nevadí to, že zostatok je maxiréžia na chod vašej organizácie, tak sa nečudujte, že to iným rybárom (konečne) vadí a chcú si hospodáriť sami v novej organizácii. Tak ako napr. Dolnostredania. A to im umožňuje aj zákon. Či sa to niekomu páči alebo nie. To je celé. Bodka.
družtevník | 13-01-2015 07:58:06
Na margo pridelenia revíru pre tiež dolnostredan .Pamatám si časy ked bol na cukrovarskom múre nápis “ SO SOVIETSKYM ZVAZOM NA VECNE CASY A NIKDY INAK“ a už tu po nich neostal ani smrad.
diviaky | 12-01-2015 21:27:53
Tu je tá nová transparentnosť:

Uznesenie č. 103/2014:
5.5.5. Schválenie mzdy tajomníka SRZ a ročnej odmeny prezidenta SRZ
Tento bod sa nezverejňuje v súlade s ustanoveniami Zákona o
ochrane osobných údajov

na margo - kto podal informáciu a zverejnil platy bývalého vedenia potrestať podľa zákona nech kona KK SRZ ZILINA
Možno ten | 12-01-2015 19:16:30
koho by sa vytvorenie novej organizácie dotklo. Je v zásade jasné, čím väčšia organizácia tým väčšie prachy "na réžiu".
seredan | 12-01-2015 17:59:29
koho podpis je na petičných hárkoch mňa nezaujíma, to riešila kontrolná komisia SRZ, skôr by ma zaujímalo kto ťa učí také story čo tu predvádzaš, lebo ja si viem ešte prečítať čo je v tých uzneseniach napísané
tiež dolnostredan | 12-01-2015 17:09:44
Som Dolnostredan a som na to hrdý.Prečo nemožem mať na vec iný názor?Ja viem,že som označovaný za škodcu Dol.Stredy.Takto ste totiž argumentovali,keď ste zháňali podpisy na petičné hárky,po obchodoch a krčmách,že keď nepodpíšeš škodíš Dol.Strede.Dokonca ste chodili ako úderka po domácnostiach a presvedčovali ste mamy mladých rybárov aby to podpísali,lebo ináč škodia Dol.Strede.Máte vačšinou podpisy ľudí,ktorí nikdy neboli rybári ani nikdy nebudú.Potom aj tak dopadlo vaše druhé pracovné stretnutie zo 6 septembra 2O14 na ktorom sa z tých vašich podpísaných 35O záujemcov zúčastnilo cca 3O ľudí.P.S.napíš konkrétne v čom klamem a prečo píšeš pod heslom Seredan?
seredan | 12-01-2015 09:26:09
pre tiež dolnostredan:
Načo tu zasa klameš,vlastne to ti ide najlepšie.
A toto čo ti hovorií:
5.12. Pripravované založenie MO SRZ Dolná Streda
Členova Rady boli oboznámení s aktuálnym stavom v prípravách na založenie novej ZO SRZ v Dolnej Strede. Ing. Kalus za Kontrolnú komisiu informoval, že boli prekontrolované doručené petičné hárky, z 366 mien na petičných hárkoch bolo vyradených 72 mien, ktoré nespĺňali požiadavky petičného zákona. Následne boli dodané overené kópie petičných hárkov obsahujúcich 85 mien. Bola preto splnená požiadavka Stanov SRZ, ktoré požadujú pre založenie novej organizácie 350 záujemcov.
PS: A za dolnostredana sa už nevydávaj je to na smiech
tiež dolnostredan | 12-01-2015 09:04:22
pre skuzelníka Zjednodušene,Vodný zákon hovorí,že voda a pozemky pod ňou patria štátu.Štát prostredníctvom Min.život.prostr.pridelí vodné plochy vhodné na športový rybolov Rade SRZ.Táto ich následne ako rybárske revíri pridelí ZO SRZ.Revír Dol.Streda je odjakživa pridelený MsO SRZ Sered,ktorá ho zarybňuje a stará sa oň.Tým pádom na tomto stave nie je nutné nič meniť.To,že rybník v Dol.Strede leží v katastri obce Dol.Streda nie je podstatné.Vodná nádrž BAB leží v katstri obce BAB a dokonca v Nitrianskom okrese a predsa je pridelená MsO SRZ Sered ako jej ryb. revír.Myslíte si,že Nitrančania nechceli tento revír pre seba? Ale chceli.Na rozdiel od piatich nespokojných rybárov v Dol.Strede,rýchlo zistili,že je zbytočné mrhať finančné prostriedky a sily na vec,ktorá nie je reálna.
pre delegátov XI.snemu | 12-01-2015 08:32:56
Tu je tá nová transparentnosť:

Uznesenie č. 103/2014:
5.5.5. Schválenie mzdy tajomníka SRZ a ročnej odmeny prezidenta SRZ
Tento bod sa nezverejňuje v súlade s ustanoveniami Zákona o
ochrane osobných údajov
rybár | 11-01-2015 11:14:34
dajte podnet na KK ,tá bola za Baláža kritizovaná že v Košiciach neodviedla dobrú prácu, tak nech táto nová ukáže ako bude dodržiavať stanovy, či !!!
pre beny | 11-01-2015 10:47:04
Udajne na podnet pána tajomníka KOPCA MsO KE a člena Rady a jeho priamej zaangažovanosti boli poukázané finančné prostriedky vo výške 70.000 eur na S.R.O chovné rybníky ROZNAVA- Ćučma. Je to proti stanovám - bez vedomia čl.základne a rozhodnutia /schválenia / Rady ZA Otázka -kto to a kedy schválil,70.000 eur je tak vysoká že by všetko bolo košer tak treba schválenie minimálne nadpolovičnej väčšiny všetkých členov MO SRZ Košice
pre BENY | 11-01-2015 10:02:30
A to v tých Košicia je už súkromák,však len nedávno tam Kopčo robil revolúciu na ulici a už je z neho diktátor.
anonym | 11-01-2015 09:29:25
S tym socikom to bola ironia, ale ze je na cele clovek s titulom RSDr.je realita.
či to bolo | 11-01-2015 08:59:01
za socíku je v podstate jedno,mňa skôr zaujíma čo bude teraz.Načo bola vlastne v SRZ tá revolúcia ???? Keď klamstvá v priamom prenose od toho najvyšieho za ten istý plat pokračujú veselo ďalej.Dúfam že rybári nebudete zasa čakať 4 roky aby sme stým niečo spravili.
anonym | 10-01-2015 22:01:51
Otvoril som stranku srz, zbadal som titul RSDr.a hned som ju aj zavrel. Informacia z prispevku podo mnou, ze srz vznikol este za sociku sa potvrdila. 😄
Moloch SRZ | 10-01-2015 21:19:51
Moloch teda občianske združenie SRZ vzniklo ešte za socáku združovať rybárov a vytvárať im podmienky pre rybolov za ich vlastné peniaze. A kde je to dnes? Stačí pozrieť na platy, odmeny a výhody funkcionárov a zistíte na čom - Vy rybári - dnes ste. Koľko Vašich peňazí ide späť do vody?
Bohužiaľ rybári boli vždy považovaní za tých (aby som nikoho neurazil)..."jednoduchších". A zostali dodnes.
Čo s tým urobiť aby ste neboli len tými čo platia a tak málo za to majú? Konečne sa začnite zaujímať a pýtať (napr aj na Vašich schôdzach Vašich funkcionárov) ako to vlastne s tým hospodárením MsO SRZ je. A nenechajte sa odbiť replikami typu: My vieme čo robíme a robíme to najlepšie pre Vás. Alebo - zvolili ste si nás tak nám verte čo robíme. Alebo: Čo chcete keď musíme toľko a toľko peňazí odvádzať na radu atď atď.
Na srzke.com sú zverejnené platy najvyšších funkcionárov SRZ. V občianskom združení nevídané. O nič menej nebude brať ani Váš nový tajomník aj keď je zo Serede. Ale možno sa mýlim. Dokedy.
anonym | 10-01-2015 20:01:17
Čítaním diskusie o rybárskom zväze si časom človek vytvorí dosť dobrú predstavu, načo vlastne taký zväz existuje.
Ja viem | 10-01-2015 18:54:53
o jednom zlodejovi a to si ty.
rybár | 10-01-2015 18:30:27
už tu tolko nevyplakávajte,dolnostredskí zlodeji
Dôkaz manipulácie I | 10-01-2015 11:49:44
STANOVY SRZ
§11 odsek 12. ZO môže vzniknúť tam, kde sa najmenej 350 záujemcov rozhodne založiť ZO a má možnosť pridelenia rybárskeho revíru v obvode svojho sídla. Každá základná organizácia musí mať v užívaní aspoň jeden rybársky revír.

Skutočnosť (zdroj srzsered.sk/oznamy.):
ZÁPISNICA ZO ZASADNUTIA RADY SRZ

Prinášame Vám Zápisnicu zo zasadnutia Rady SRZ, ktorá sa konala dňa 27. septembra 2014 v Žiline. Jedným z prejednávaných bodov bol aj bod 5.12. Pripravované založenie MO SRZ Dolná Streda, kde sa pristúpilo k hlasovaniu o schválení termínu konania ustanovujúcej členskej schôdze na deň 10.11.2014.

5.12. Pripravované založenie MO SRZ Dolná Streda
Členova Rady boli oboznámení s aktuálnym stavom v prípravách na založenie novej ZO SRZ v Dolnej Strede. Ing. Kalus za Kontrolnú komisiu informoval, že boli prekontrolované doručené petičné hárky, z 366 mien na petičných hárkoch bolo vyradených 72 mien, ktoré nespĺňali požiadavky petičného zákona. Následne boli dodané overené kópie petičných hárkov obsahujúcich 85 mien. Bola preto splnená požiadavka Stanov SRZ, ktoré požadujú pre založenie novej organizácie 350 záujemcov.

Komentár: Pozrel som sa na zdroje srzrada.sk, srzsered.sk a je to jasné aj nerybárovi.
Bod 1 deklarovaného uznesenia 113/2014 je klamstvo, pretože naopak, ustanovenie §11 ods.12 bolo prípravným výborom splnené čo konštatuje aj vlastné rokovanie rady SRZ.
Názor, prečo niekto vyšiel s takýmto uznesením, si urobte sami. Ale berte na vedomie, že žijeme na Slovensku, kde pravda a spravodlivosť je často až na poslednom mieste.
KOSICE | 10-01-2015 11:10:00
https://www.facebook.com/srznazory
BENY | 10-01-2015 10:45:04
MO SRZ Košice okolie Caňa - v obci sa nachádzajú štyri revíri . Problém že členovia prípravného výboru majú pozastavený vydaj povoleniek p.Kopčom MsO SRZ KOšICE . Tak toto je oligarchia .
skúzelnici | 10-01-2015 00:15:10
Vážení členovia Rady na čele s pánom tajomníkom a prosím Vás poznáte mapu,že by Dolnostredské rameno bolo niekde v Šintave a nie v Dolnej Strede. To ste ako na to prišli ?????
čooo? | 09-01-2015 16:18:39
Väčšiu kravinu ako toto uznesenie som nevidel a stým chce tajomník uspieť.
nech sa páči | 09-01-2015 15:31:50
Uznesenie č. 112/2014:
Rada neschvaľuje vykonanie ustanovujúcej členskej schôdze MO SRZ Košice - okolie z týchto dôvodov.

1.Prípravný výbor nepreukázal možnosť pridelenia rybárskeho revíru v obvode svojho sídla , tak ako to upravuje § 11 ods. 12 Stanov SRZ.
2.Nakoľko novovznikajúca organizácia má záujem o pridelenie rybárskych revírov, ktoré sú v súčasnosti pridelené MsO SRZ Košice, prípravný výbor nepredložil uznesenie mestskej konferencie MsO SRZ Košice podľa § 14 ods.6 písm. c) alebo j) Stanov SRZ.

Uznesenie č. 113/2014:
Rada neschvaľuje vykonanie ustanovujúcej členskej schôdze MO SRZ Dolná Streda z týchto dôvodov.

1.Prípravný výbor nepreukázal možnosť pridelenia rybárskeho revíru v obvode svojho sídla , tak ako to upravuje § 11 ods. 12 Stanov SRZ.
2.Nakoľko novovznikajúca organizácia má záujem o pridelenie rybárskych revírov, ktoré sú v súčasnosti pridelené MO SRZ Sereď, prípravný výbor nepredložil uznesenie členskej schôdze MO SRZ Sereď podľa § 14 ods.6 písm. c) Stanov SRZ.
PLATY | 09-01-2015 09:33:04
O tie im teraz nejde, im ide teraz o všetko. Keď sa Dolnostredanom podarí vytvoriť novú organizáciu (a im sa to podarí) ,bude to odkaz pre celú rybársku verejnosť ,že asi nezvolili toho pravého na post tajomníka SRZ, lebo jeho vlastná materská organizácia nestojí za nim ale sa mu rozpadá. A toho sa oni boja.
Ronald | 09-01-2015 08:31:29
Tak sa mi zdá, že na jar budete mať členskú schôdzu, tak sa spýtajte ako je to s platmi v SRZ .
Tak preto robia všetko | 08-01-2015 20:03:57
aby udržali dolnostredanov. Aj protizákonne keď sa dá. Od velkosti organizácie sú totiž odvislé ich mesačné mzdy - to som sa dočítal v ich smernici o odmeňovaní na srzrada.sk. A čuduj sa svete - majú tam len spodnú hranicu čo je minimálna mzda. Horná hranica je bez obmedzenia!!!
Aká je vlastne skutočnosť?
Veď si zaslúžia | 08-01-2015 19:19:50
keď už aj zákony menia,tak čo už.
Miestny rybársky poriadok
§13 Lovná miera rýb
a)amur biely - 70cm
Neviem odkial tú mieru zobrali,keď vo vyhláške je 60 cm
(že by boli už aj zákonodarný zbor ???)
PLATY ? | 08-01-2015 05:17:06
To sa oficiálne nedozvieš. Skromný odhad je neoficiálne za predaj rýb predseda a účtovník po 500,- až 1000,- pre každého. Velké ryb. preteky detto. Hospodár a tajomník o niečo menej? Po vel. pretekoch Gul. a Hud. po 500,- Oficiálne koncoročné odmeny okolo 700,- až 1000,- /osoba (úzky výbor).Miništranti menej.

Platy | 07-01-2015 20:24:18
Nech majú platy v SRZ aké chcú ale mna by zaujímalo kolko má plat predseda a tajomník tu v Seredi?
Presne tak | 31-12-2014 16:00:38
Preto je na mieste otázka na novozvolených členov rady: Prečo som nečítal v uznesení č.95/2014 že Rada SRZ znížila plat tajomníkovi zväzu ??? Podľa stanov Rada rozhoduje o výške platu tajomníka. A pred voľbami bolo toto ich hlavné moto. Namiesto toho tam čítam koľko povoleniek môžu členovia Rady rozdať zadarmo a rybári to musia zaplatiť. A to nás akože nemá zaujímať ???
Keby som bol rybárom... | 31-12-2014 15:38:30
...zaujímalo by ma ako sa za moje peniaze zarybňujú vody občianskeho združenia SRZ a MsO či MO SRZ, ktoré má v správe a na ktorých ja chytám. A koľko za to berú tí, čo sa o to starajú alebo majú starať. O toto by som sa ako rybár hlavne zaujímal.
anonym | 31-12-2014 14:26:37
Mňa ako nezainteresovaného by zaujímala skutočná podstata takýchto organizácií. Mám pocit, že tam ide o niečo iné ako sa deklaruje. To platí aj o ostatných spolkoch a združeniach.
Ale figu borovú | 31-12-2014 14:22:40
nemáš pravdu, treba také veci riešiť, treba zlikvidovať sro-čky s ktorých členovia SRZ majú akurát drahšie ryby.
laik | 31-12-2014 14:03:45
Vysvetli to po lopate kazdy tomu nerozumie ako ty.
Máš pravdu | 31-12-2014 13:56:39
je po voľbách už som tam ja už takéto veci netreba riešiť.
cooo? | 31-12-2014 13:01:37
Co stym chces povedat?
napr. | 31-12-2014 10:57:58
Uznesenie č. 95/2014:
Rada schvaľuje vydanie reprezentačných bezplatných povolení na rybolov takto:

Prezident :
9 ks zväzové povolenie na vody kaprové
3 ks zvláštne povolenie

Tajomník:
9 ks zväzové povolenie na vody kaprové
3 ks zvláštne povolenie

Viceprezidenti a predseda KK SRZ:
6 ks zväzové povolenie na vody kaprové
2 ks zvláštne povolenie

Členovia Rady SRZ a KK SRZ:
3 ks zväzové povolenie na vody kaprové
2 ks zvláštne povolenie

Členovia Prezídia a Rady a KK SRZ, ktorí nemajú záujem o kaprové povolenia majú nárok na ich výmenu za povolenia lipňové.

Všetci členovia Prezídia, Rady a KK SRZ sú ku každému povoleniu povinní nahlásiť Sekretariátu dôvod a meno osoby, ktorej bolo povolenie vydané.

Funkcionári ZO SRZ:

do 500 členov . . . . . . 5ks zväzových povolení na rybolov na vody kaprové
do 1000 členov . . . . . 10ks zväzových povolení na rybolov na vody kaprové
do 1500 členov . . . . . 15ks zväzových povolení na rybolov na vody kaprové
do 2500 členov . . . . . 20ks zväzových povolení na rybolov na vody kaprové
nad 2500 členov . . . . 25ks zväzových povolení na rybolov na vody kaprové

Funkcionári Českého rybárskeho zväzu
5 ks zväzové povolenie na vody kaprové

Funkcionári Moravského rybárskeho zväzu
5 ks zväzové povolenie na vody kaprové

Čestní členovia SRZ
1 ks zvláštne povolenie

Hospodári a členovia RS na revíroch Rady
1ks zväzové povolenie na vody kaprové podľa odsúhlaseného zoznamu

Vedúci rybárskej stráže na revíroch Rady
1 ks zvláštne povolenie

Funkcionári a pretekári OŠČ
1ks zväzové povolenie na vody kaprové, alebo 1ks zväzové povolenie na vody lipňové, alebo 1 ks zvláštne povolenie pri medailovom umiestnení na medzinárodnej súťaži podľa odsúhlaseného zoznamu, povolenie na rybolov na VN Dedinky a VD Bešeňová

Zamestnanci Sekretariátu Rady SRZ
1ks zväzové povolenie na vody kaprové, alebo
1ks zväzové povolenie na vody lipňové

Fond pre osobitné účely Rady
podľa potreby, použitie povolení bude evidované a bude o nich informovaná na zasadnutiach Rada SRZ

Uznesenie č. 96/2014:
Rada schvaľuje limity rýb na reprezentačné účely nasledovne:

3 kg filetovaného Pd
- pre členov Rady a KK SRZ v cene 3,- €/kg s DPH - pre zamestnancov Sekretariátu za 1,70 €/kg s DPH

6 kg Pd v cene 1,33 €/kg s DPH
- pre členov Rady SRZ

12 kg Pd v cene 1,33 €/kg s DPH
- pre členov Prezídia a KK SRZ
mas dokazy? | 31-12-2014 10:46:05
Mas dokazy ak ano daj ich do placu kym nevidim neverim lebo jedna babka povedala
na SRZKE com. | 31-12-2014 08:14:44
To bolo celé v duchu zlodej kričí chyťte zlodeja, jeden člen rady to váľal na druhého, tretí sa zasa hanbíl zato že je člen. Len kurňa kto si tie odmeny a bonusy zasa poschvaloval ???? Asi ja obyčajný rybár ??? Prečo asi ??? Aby sa mi do vody z mojich 120 € vrátili ryby za 20€ ??? Potom aby sme schvaľovali nezmyselné opatrenia o počte ulovených rýb. Maximálnu veľkosť ulovenej ryby a ďalšie hovadiny. Označte ma ako majú niektorí vo zvyku volať rybárov, že som mäsiar. Je mi to jedno. Pod zámienkou aby bola ryba lacnejšia sa zakladajú sro-čky a pritom sa tuneluje rybárska organizácia. Z pretekov sa nepriznávajú zisky, aby sme viac zarobili a potom tie prachy nikto nevidí. Rybári zobuďte sa a začnite upratovať už vo svojich organizáciách a nie sa zasa dávate zneužiť svojim tak povediac samozvoleným zástupcom nato aby sa dostali ešte k väčšej kope a mohli sa ešte viac nabaliť. Petrov zdar – ak bude čo.
Peniaze a SRZKE.com | 29-12-2014 19:44:12
Je to hlavne o tom. O peniazoch. Ale aj o tých čo to všetko platia. A to sú bežní rybári.
Na stránke SRZKE.com sú uvedené platy funkcionárov SRZ. Ak je to pravda a ja myslím že je, tak také platy v občianskom združení som ešte nevidel. Zavedenie stránky SRZKE.com malo za cieľ zmeniť pomery v SRZ resp. odvolať vedenie. Teda aspoň som si to myslel. Ich posledný komentár, ktorým konštatujú, že stránka splnila svoj účel po zmene vedenia na poslednom sneme a teda došlo k zmene vedenia SRZ ma presvedčil o tom, že im ide o niečo iné. Nemôžem totiž uveriť, že im to stačí. Či dôjde k zmene platových pomerov a výhod(kopa voľných lístkov resp. výhod členov rady či komisií- viď zápisnice rady SRZ)je ešte stále vo hviezdach. A ja si myslím. že tam to aj zostane. Vo hviezdach.
Takže koniec SRZKE.com v tomto čase je veľmi predčasné. Ale zrejme úmyselne.
Pripájam sa k názoru, že nový tajomník SRZ na tom nič nezmení aj keby (čisto náhodou) chcel(?). Je totiž príliš malý pán v kolose zvanom SRZ.
Ale tváriť sa ako nová tvár môže. Dočasne.
peter | 28-12-2014 17:48:11
Autor článku je zjavne z inej dimenzie, s takou radosťou a nadšením očakávať od jediného človeka akúkoľvek zásadnú zmenu v tom bordeli v SRZ je ....... poľutovaniahodné. Nikdy som nebol rybárom a po pravidelnom prísune informácií najmä po víkendoch od kolegov ktorí rybačkou žijú a sú z trnavského zväzu sa rybárom stať ani pri najmenšej vôli nikdy nechystám. Machinácie, zneužívanie majetku zväzu, podvádzanie pri výlovoch a násadách, hnoj a hnus.
Petrov zdar :-)
Je to pravda | 25-12-2014 12:31:50
Naozaj na stránke rady SRZ tieto uznesenia (104 a 105) niesú. Alebo ich niekto úmyselne neuviedol. Ktovie prečo a ktovie o čom sa uzniesli? Žeby nová metla zametala pod koberec?
pán Javor | 23-12-2014 15:41:28
prečo nieje zverejnené na stránke SRZ uznesenie z decembrovej rady 104/2014 a 105/2014 ?
poctivi rybar: | 15-12-2014 19:50:56
už vím kerí to bol,a kolko sa vilovilo ked ste boli vilovuvat pustacher,ja som počul že len 500 kilov,šak krmené to bolo dost ked ste aj odpečky vilovuvali z vody alebo né ?
t-b-k | 11-12-2014 08:16:54
bol vedúci detského krúžku
poctivi rybar: | 09-12-2014 07:42:08
Prečo sa čúleky nemóžeme vyprávat o plate tajomníka ? A kto bol vlastne ten t-b-k ?
Drzosť | 08-12-2014 08:10:58
niektorých ľudí nepozná hraníc,škodiť ľudom a ešte pritom dotoho zaťahovať Dolnostredan.Toto sa nedá inak nazvať ako veľké chrapúnstvo. Napriek tomu Vám želám príjemné prežitie vianočných sviatkov ale dávajte si pozor aby vám nezabehla z ryby kostička.
Vianočný čas... | 08-12-2014 07:43:18
Zloba,závisť,zášť.Hanbite sa ľudia a Dolnostredan s.r.o zvlášť.
kvôli | 07-12-2014 21:19:51
špinavostiam čo sa robia v seredskej organizácii odišiel t-b-k zo zväzu
buď si istý | 07-12-2014 15:06:14
plat bude mať a ešte vyšší ako mal baláž. On to za tých pár šupov robiť nebude. Aj vianočný predaj kapra nerobil za pár šupov, či?
poctivi rybar: | 07-12-2014 13:13:24
chcel by som sa ešče opýtat ako to bude teda s tým platom ?
pre len-len | 07-12-2014 10:48:38
už mala byt samostatná od nového roka,no nejak je ticho
len-len | 07-12-2014 04:40:34
aby si nebol prekvapkaný, čo sa chystá. Dolná streda bude samostatná a nebude to dlho trvať.
poctivi rybar: | 06-12-2014 14:02:15
Veru čúlek musíte poslúchat dolnostredani a možno vám tam aj rybu dáme
pitlák | 06-12-2014 13:18:05
dolnostredani už tu tolko nevyplakavajte a zmirte sa stým jak to je
Skôr neuvidíme | 06-12-2014 12:54:17
ako uvidíme. Ak to má byť, tak ako v jeho materskej organizácii kde si predseda dáva sám sebe otázky a sám si na ne odpovedá,tak potom nechcem vidieť radšej nič.
pre otázka | 05-12-2014 18:11:02
Máte pravdu. Ak sú zverejnené platy na SRZKE pravdou (a ja si myslím že áno) tak má tajomník rady SRZ väčší plat ako premiér tejto republiky !!!
To ich slávne SRP - Slovenské rybárske povstanie už oslavujú a nedochádza im, že výmena tajomníka a predsedu nestačí. Treba zásadne zmeniť pomery v SRZ a k tomu patria okrem iného aj poberané platy funkcionárov zväzu a ich výhody. Ďalej prerozdeľovanie peňazí, odvody na radu, funkčné kontrolné komisie atď.
A tu som veľký skeptik. Alebo lepšie - uvidíme.
Autor článku | 05-12-2014 13:02:40
Pýtam sa Vás kolega úplne žoviálne a slušne. Čo by ste urobili s 3 kg kaprom, ktorý sa Vám pri hre (rybačke) s dieťaťom náhodne zavesí na háčik ? Ak by ste si ho prisvojil, tak je to pytliactvo, ak nie, tak potom to bola skutočná hra pre radosť. Inak 3 kg kapor je náramná pochúťka a aj taká pýcha rybára.....
radost z rybacky | 05-12-2014 10:52:58
pre Na hlavu padnutý? | 04-12-2014 17:30:06: na hlavu padnuty je zakon!
Nevidim dovod, preco by ma mal v lese riesit polovnik, ked budem mat pri sebe (mozno aj v ruke) legalne drzanu zbran (nosenie povolene)?!
Je mi jasne, ze rybarsky zvaz tieto ostatne rybniky zarybnuje a staraju sa o ne.
Ja len poukazujem na prisnost zakona o pytliactve, lebo povazovat za pytliactvo, ked bude male decko chytat rybycky na haluzke so silonom povazujem za chore!
otázka | 05-12-2014 10:40:37
pán Javor plánujete navrhnúť zníženie platu tajomníka SRZ,lebo ten vadil najviac rybárom po zverejnení na stránke SRZKE.com
Na hlavu padnutý? | 04-12-2014 17:30:06
Zober si len krátku devinu a choď s ňou do lesa. Drž ju v ruke a aj pred polovníkom, či lesákom! Nemusíš ani vystreliť. Oni ťa vyvedú z omylu. A len súkromné rybníky sú niekoho? a ostatné sú všetkých? no vyzerá to tak, že na niekoho lezie starecká demencia ešte je možno mladý. Nuž svet je už taký.
radost z rybacky | 04-12-2014 08:06:52
....trochu jednoduchsie: preco a kde mam zohnat potvrdenie, ked sa napr. vyberiem v nedelu na prechadzku k vode, najdem palicu, kus silonu s hacikom, brcko vyrobim trebars zo slamky a chcem ukazat decku ako sa niekedy chytali rybycky?!
Povazovat toto za pytliactvo je chore!
A tiez si myslim, ze vody (rybniky) patria vsetkym (okrem sukromnych), nielen rybarom resp. majitelom ryb. listka
shelley | 03-12-2014 14:08:09
No - pána Javora asi čaká dobrá makačka - ale nová metla dobre metie, tak nech vymetie tú predošlú špinu.
výbor SRZ MsO | 03-12-2014 13:22:33
Pre radosť z rybačky : Malé deti do 6 rokov majú takúto rybačku bezplatnú, musia mať však tiež povolenie na rybolov. Povolenie vydáva bezplatne každá ZO SRZ.
radost z rybacky | 03-12-2014 09:20:24
Samozrejme gratulujem p. Javorovi k zvoleniu do vyznamnej funkcie.
...mohol by zabojovat o to, aby aspon male deti mohli bezstrestne a bez listka chytat male rybycky na udicku (palicku, brcko, silon a hacik)
Zakon o pytliactve sa mi zda byt dost prisny v tomto.
OTOMPOTOM | 02-12-2014 20:31:55
Roko napísal veľmi dobrý článok, v ktorom zverejňuje veľký úspech seredského ryb. zväzu a hneď nejaké arogantné hovädo ho tu obviní, že sa pchá do z....., namiesto toho. aby sme sa z tohto úspechu tešili aj my ostatný! Môžeš sa hambiť!
Autor článku | 02-12-2014 15:49:03
Dlho som pracoval vo voľnom čase na tom článku spoločne s predsedom organizácie, stala sa administratívna chyba, je to už opravené skôr ako si stihol napísať nechutnú urážku.
Gratulujem | 02-12-2014 15:28:34
pánovi Javorovi k zvoleniu do funkcie a dúfam, že svoju prácu bude vykonávať v zmysle stanov a zákona a nie tak, ako to vykonával jeho predchodca.

Apropó Miloš tak chytro si sa chcel Javorovi pichnúť do zadku ,že si si nevšimol taký fakt ,že snem bol v sobotu 29.11. a v Tatrách

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign