Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Obnova a doplnenie značenia cyklotrás v Seredi a okolí

391

Určite ste si aj vy všimli množstvo cyklistov, či už športovcov alebo cykloturistov, ktorí jazdia po cestách v našom meste a jeho okolí. Počet týchto športuchtivých nadšencov z roka na rok rastie. Preto sme sa ako cyklistický klub, ktorý má na starosti značenie cyklotrás v našom meste, pustili do ich pravidelnej údržby.

V súčasnosti prebieha dokumentácia aktuálneho stavu značenia, ktoré je na viacerých miestach poškodené alebo chýba.

Značenie uskutočníme v súlade s platnými normami a smernicami tak, aby mohlo slúžiť všetkých cyklistom. Domácim, ale aj cyklistom z iných miest či krajín, ktorí budú našim mestom prechádzať.

Tak ako tomu bolo doteraz, začiatok cyklotrás (stanovište č.1) bude na Mlynárskej ulici pri dome kultúry, na križovatke s gymnáziom. Cyklotrasy v súčasnosti smerujú na Váhovce, Šalu, ale aj na Hlohovec.

V procese príprav sú aj ďalšie cyklotrasy, ktoré sa budú pripájať na už existujúce cyklomagistrály či lokálne cyklotrasy, čím zabezpečíme kontinuitu týchto trás. Všetky trasy budú mať evidenčné čísla v súlade s číslovaním v Trnavskom samosprávnom kraji a budú zakreslené vo všetkých prístupných mapách pre cyklistov.

Ako nezisková organizácia realizujeme toto značenie z vlastných zdrojov a za pomoci našich sponzorov. V prípade, že by ste mali záujem podieľať sa na týchto aktivitách, veľmi radi vás v našom klube privítame. Všetky kontaktné informácie, ako aj prehľad o našej činnosti nájdete na našej webovej stránke www.cyklosered.sk alebo na facebookovej stránke https://www.facebook.com/CykloTourSered .

ŠK Cyklo-Tour Sereď

 


Fotogaléria k článku:

391
Autor: Dušan Holbík

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Člen CK AB Sereď | 26-07-2013 15:37:23
Do značenia cyklotrás sme sa pustili na základe stanoviska Slovenského cykloklubu a pridelenia registračných čísiel pre trasy v okolí Serede zo dňa 30.4.2013. Konkrétne trasy nájdete na cyklomape za parkom v Seredi, v Dolnej Strede a na Kaskádach. Na tieto trasy máme pripravené stĺpy, a šipky s nápismi. Všetko je hradené sponzorsky. Z mestských peňazí na túto aktivitu nemíňame ani cent.Chceme aby cyklotrasy slúžili všetkým bez výnimky. Aj členom CK Cyklo-tour. Problém teraz nie je značenie, ale asfaltovanie hrádze smerom na Kaskády v dĺžke cca 7,1 km. Kvôli tomuto sa stretli už viackrát starostovia Dolnej Stredy, Váhoviec a primátor Serede a veríme, že v priebehu 1-2 rokov sa stane toto asfaltovanie realitou. Pokiaľ chce CK Cyklo-Tour značiť ďalšie trasy bude to len vítaná aktivita. Na záver podotýkam ešte raz: Všetky aktivity Cyklistického klubu CK AB Sereď ohľadom značenia cyklotrás, cyklomáp a sedení popri trasách sú kryté výlučne zo sponzorských príspevkov.
Stevo | 26-07-2013 06:53:44
Ak by ste znacili este cez prazdniny tak by som pomohol, uz som nieco podobne robil, poslal som vam na klub mail
pre Palo | 25-07-2013 23:57:02
Za zakladaním nových cyklotrás, pod hlavičkou iného klubu, sa na dôvod treba asi spýtať pána primátora mesta. Kto to vlastne financuje ???
Dušan | 25-07-2013 23:40:21
Pán cykloturista, váš hnev a podráždenosť beriem, viem odkiaľ vietor fúka. Reagujem ale na niektoré veci: Cyklistický klub ŠK Cyklo-Tour Sereď funguje v Seredi pre širokú verejnosť. Ja osobne nie som cykloturista. Tie materiály sa mi dostali do rúk, aby som ako zástupca cykloklubu,ktorý má ako jediný v Seredi v stanovách okrem iného, zakotvené značenie cyklotrás,pomohol s propagáciou a distribúciou materiálov. S vydavateľom, s TTSK a ani s SCK som nekomunikoval,zatiaľ sme neposunuli našu prácu ďalej, tým pádom sa naše legalizované trasy v mapách nemohli objaviť.Do klubu momentálne pribudlo zopár schopných ľudí, ktorí sú ochotní makať zadarmo, môžme začať obnovovať a dopĺňať značenie, ak sa na to poskladáme. Ak sa vám ďalej zdá, že naša iniciatíva je 10 rokov k ničomu,to mňa osobne mrzí.Príďte teda medzi nás, položte na stôl 15 000 eur a garantujem vám,že budeme mať v okolí Serede tie najprofesionálnejšie značené cyklotrasy. Peniaze, reklamu a slávu zdieľa iný klub , bez veľkej námahy a potu, s tým zatiaľ nedokážeme nič spraviť.
Verím, že sa to čoskoro zmení a aj vy budete ako cykloturista spokojnejší...
Johnny | 25-07-2013 21:48:36
Palo no ja viem len o tom pri DK, to je tam už roky, no teraz vlastne pribudla tá hrádza nová, tam chodí veľa cyklistov, ale aj korčuliarov, detí, psov, mne sa tam chodí veľmi zle, stále treba brzdiť :D
Johnny | 25-07-2013 21:44:33
pre turistu: No ono to značenie tu je, na trasách na Šalu, aj na Hlohovec, len je poničené, a asi práve preto ho idú obnovovať čo je podľa mňa veľmi dobrá vec, hlavne ak to robia zo svojho
Vypýtam si takú mapu aj ja, aj keď až taký turista nie som :D ale ak tam tieto trasy nie sú je to škoda, treba to určite podopĺňať všade, ale tak od augusta budeme mať na slovensku cyklokoordinátora tak som zvedavý čo to spraví s cyklisikou na slovensku :D :D
Palo | 25-07-2013 21:42:26
Videl som, že v Seredi za parkom je už osadená mapa aj s cyklocestami aj s číslami trás s tým, že ich budú značiť v júli a auguste. To robí Cyklistický klub AB Sereď. Je len trochu čudné, že jedni robia centrum pri DK a druhí za parkom. Asi by mohli viac komunikovať aj cyklistické kluby v Seredi navzájom. V záujme všetkých cyklistov.
Johnny | 25-07-2013 21:36:44
Výborný nápad, oceňujem takéto aktivity! Inak to značenie som si už dávnejšie všimol a naozaj ho treba miestami opraviť, ale zdá sa mi že na kaskádach je stále nejaké, a je tam aj ze sk cyklotour sered, takze to je to vase
držím vám palce nech v tomto nezaostávame za inými mestami
Cykloturista pre pána Holbíka | 25-07-2013 20:24:45
Nedávno tu bol článok, že váš klub pána Cyklotour distribuuje cyklomapy Trnavského kraja, avšak v okolí Serede nie je v týchto mapách zakreslená ani jedna cyklocesta. Ako je to možné, keď ako tvrdíte máte mandát na značenie? Aká je komunikácia medzi vami a vydavateľom? Asi nulová, že?
Vy tvrdíte, že už roky spravujete vyše 100 !!! km cyklociest v okolí Serede. To kde sú, prosím vás?! Okrem trasy Sereď- Horný Čepeň, ktorú značilo mesto Sereď, tu nie sú žiadne súvislé značené cyklocesty.
Keď ste cykloturista , skúste prísť podľa vášho značenia niekam. Garantujem vám, že neprídete nikam .
Ja na rozdiel od vás cykloturista som a môžem povedať že za posledných 6-7 rokov sa v okolí Serede NIKTO nestaral o značenie cyklociest.
Tak na čo sa to pán Holbík hráte?

Ako zaujímavosť si môžete pozrieť stránku vydavateľa už spomínaných cyklomáp, ktoré ste s takou slávou rozdávali - zbytky značenie z okolia Serede sú tu uvádzané ako príklad ako sa NEMAJÚ značiť cyklocesty:
http://www.cykloklub.sk/data2/Chceme_cyklotrasu_ako_na_to.pdf (bod číslo 5)
anonym | 25-07-2013 17:36:26
má to vôbec zmysel, vandali vám to dajú do "povodného" stavu :-)

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign