Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Občania vyzývajú poslancov na stretnutie

anika jurkasDátum30. 09. 2014 21:36:28TémaBezdomovci v meste
200

Váženy občania, rada by som Vás informovala o stave nehnuteľnosti na Mlyárskej ulici. Je katastrofálný. Vzhľadom na minulé diskusie které sa tu objavili, musel niekto začať konať. V spolupráci z ľudmi žijúcími na ulici Novomestská a Mlynárska sa mi podarilo vyzbierať cca 130 podpisov.  Tieto podpisy hovoria a zodpovedajú tomu že niečo nie je v poriadku. Podpisy boli priložené a odoslané poslancom spolu z listom ktorý prikladám v prílohe.

Týmto odkazom by som chcela opätovne vyzvať poslancov o stretnutie z občanmi na túto tému  dňa 2.10.2014 o 18:00 hodine večer. Ukážme, že to chceme riešiť, že nám náš život a život iných nie je ľahostajný. Skupina dokáže veľa  a skupina ktorá ma rovnaký cieľ ešte viac. Vopred ďakujem za každého jedného zúčastneného. A na záver znova ďakujem tým ktorý sa pod list podpísali.

 

 

Poslancom MsZ v Seredi: Michal Koričansky, JUDr. Michal Irsák, Ing. Bystrík Horváth, Bc. Ľubomír Veselický, MUDr. Miroslav Bucha, Ing., arch. Robert Kráľ, Pavlína Karmažínová, Mgr. Marcel Kráľovič a Ing. Marián Sidor, CSc.



Vazeni poslanci,

počas takmer štyroch rokov volebného obdobia ste sa nezaujímali o stav s nehnuteľnosti na našom sídlisku nachádzajúcou sa na mestskom pozemku, ktorá je dlhodobo obývaná bezdomovcami a fetákmi. My tu však žijeme a vychovávame svoje deti, preto nám nie je ľahostajné kde naše deti vyrastajú a aký majú vzor v momente, kedy vyjdú na ulicu nášho mesta.

Na základe iniciativi občianskeho združenia Občan rozhodni sa rozbehla iniciatíva občanov, ktorá ma smerovať k vyriešeniu problému tejto skupiny obyvateľstva samosprávou, ktorej súčasťou ste aj vy, spoluobčania, ktorým sme dali dôveru v minulých komunálnych voľbách. Úmyselné sme čakali s touto výzvou až do odovzdania kandidátnych listín, aby sme videli, či vy poslanci kandidujúci za náš obvod budete mat odvahu svoju kandidatúru opätovné zopakovať. Nielenže ju opakujete, ale nemali ste hanby ešte od nás občanov pýtať podpisy, ktoré vám umožnia kandidovať ako nezávislí poslanci.

Práca poslanca ma byt v prvom rade o zaujme o voličov a to počas celých štyroch rokov, nie len v momente kedy znovu potrebujete obsadiť svoje posty.

My občania podpísaní pod touto výzvou vás žiadame, aby ste dna  2.10.2014 o 18.00 hod. prišli pred uvedenú nehnuteľnosť a vysvetlili nám vaše kroky, ktorými hodláte situáciu nás občanov, ale aj bezdomovcov žijúcich na území mesta Sereď riešiť.

Občania mesta Sereď a obyvatelia ulíc:

Mlynárska

Novomestská


Fotogaléria k článku:

1051
Autor: anika jurkas

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-10-2014 14:28:36
Vazeni diskutujuci, bol som urcitym iniciatorom stretnutia obcanov a ich vyjadrenim na kameru - iba tak toriz je mozne v Seredi veci posunut k ich rieseniu.

Chapem ludi, ze sa nechcu pretrcat na urade, ked videli snahu primatora zistit kto konkretne riesil iniciativu na ul. s Hanusom - tak sa im ani necudujem.

Tak ako na tom stretnuti, aj teraz som nemal problem povedat - ludia, zobudte sa! Su to Vase problemy a ked nebudete trvat na ich rieseni, tak nami plateni poslanci z vedenie mesta bude mat uplne ine priority. Napriklad tych ludi, ktori nemaju problem vystupit a dokonca u poslancov lobovat.

Ze to neni spravne? Tak ku*va s tym nieco urobte! Same sa to neudeje.

Na stretnutia som zavolal dvoch ludi, ktori uvazovali nad kandidaturou. Zavolal som ich preto, lebo som im chcel ukazat, ze u slusneho poslanca to nie je len o pretrcani sa na spolocenskych udalostiuach a zrani na recepciach, ale aj o kontakte s ludmi, ktori maju skutocne problemy. A o rieseni tych problemov.

Som rad, ze prisli a nemali problem ani s vyjadrenim sa na kameru.

Dnes citam, ze 4 roky kralovsky plateny Veselicky ziada zaruky, ked ludia chcu, aby sa laskavo dostavil za nimi a povedal im, co vo veci urobil a co urobit mieni na to, aby ludia mohli v meste zit bezpecne. Fuj, ani sa mi uz o tom jeho e-maili nechce pisat...

Poslanci MsZ su povinni komunikovat s volicmi - kto napise podla akeho zakona, ma u mna kofolu. ;-)
(najdete to v jednom z mojich clankov na SOL)

Pisem to preto, aby citatelia vedeli, ze obcania nechcu ziaden nadstandard, ale UPLATNUJU SI SVOJE PRAVO v sulade so zakonom.

- - -

Pre tych, ktori sa budu chciet navazat do mna pripominam, ze ja nekandidujem a teda nie je to moja predvolebna agenda. Robim to len preto, lebo system poznam a viem, co to je v tomto meste sa dovolat svojich prav.



Ivan Sklenár | 01-10-2014 13:36:28
-Peter | 01-10-2014 07:35:52. malá poznámka na okraj. Na stretnutí občanov s vedením mesta (mimochodom, bola tam ako vždy iba jedna jediná poslankyňa B.V.) z úst p. primátora odznelo, že "až do volieb už nebude žiadne stretnutie s občanmi" čo nakoniec považujem z istého hľadiska za správne. Zastávaš názor, že pred voľbami sa môžu stretať poslanci a event. znovukandidáti na poslancov len vo veciach predvolebných sľubov. Túto iniciatívu občanov by mali využiť aj na prezentovanie svojej práce počas končiaceho sa volebného obdobia. Napr. prečo istá časť z nich odmietla zámer vybudovať na Garbiarskej zastrešenú umelú ľadovú plochu. Tam to môžu všetko pekne vysvetliť.
obyvateľ Novomestskej ulice | 01-10-2014 13:30:59
Môj názor na túto problematiku je ten,že treba prinútiť p.Tanušku ako vlastníka nehnuteľnosti ,aby si svoju nehnuteľnosť riadne zabezpečil....A na to by malo mať mesto ,ako vlastník pozemku, páky-právnika ,ktorý by to poriešil.A ak vlastník riadne nezabezpečí svoj majetok, tak mu dať veľkú pokutu.
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 01-10-2014 13:23:08
Peter všetko je v poriadku. A pre účasť si myslím, že súčastných poslancov a následne kandidátov tam nik nebol (tak som to pochopil)
pre účasť. | 01-10-2014 13:17:48
VYHLÁSENIE KANDIDATÚRY pre voľby poslancov Mestského zastupiteľstva v Seredi 15. novembra 2014...

Volebný obvod č. 1 – volia sa 9 poslanci:

6 Vladimír Herega 32 úradník Sereď, Cukrovarská 758/4 KDH, Zmena zdola, DÚ

26 Marek Sladký 39 technik Sereď, Garbiarska 51/55 KDH, Zmena zdola, DÚ

Opravte ma ak sa mýlim.
upresnenie informacii | 01-10-2014 13:06:35
spoluorganizator prveho stretnutia nepostrehol prispevok od pana Majka na konananie. preto sa nik nedostavil. a druhe bolo preto uz vykonane lebo anika a ako aj spravca bytov ohlasili obcanov. budem aj ja naozaj rad ak sa stvrtok o tej 18tej dostavia ludia na stretnutie. s pozdravom obyvatel novomestskej
ucast | 01-10-2014 13:02:25
zdravim. nie. nebol pritomny ziaden kandidat na poslanca. dakujem
Peter | 01-10-2014 12:42:07
Marek prečo by mi to malo vadiť...??? Ja som len poukázal aj v príspevku pred tým, že 130 občanov poslalo výzvu, ale predtým až na druhý pokus prišlo 8 ľudí z toho 2 kandidáti na poslancov...
A to nehovorím o tom (znova), nebyť p. Majka nebolo by tu ďalšie 4 roky nič a nie výzva...
Prosím nič osobné, ok? Dakujem.
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 01-10-2014 12:37:20
Peter to bol tiež jeden z faktorov. Alebo vám vadí, že by mohli prísť nové tváre?
Isto ,,prídu,, :D | 01-10-2014 12:10:44
Poslanci neprídu pretože sa boja kritikov že by im dobre naložili. Určite budú mať v tom čase nejakú ,,prácu,, kôli ktorej sa nebudú môcť dostaviť. a hoc aj prídu , zasa nasľubujú toooooooooľko riešení , ale ked sa zoskupenie rozíde - všetko sa vytratí rýchlo sa zabudne a budeme tam kde sme boli
Peter | 01-10-2014 11:43:43
*Peter kandidát za poslanca tam v tom čase nikto nebol. Boli sme tam za o. z. Občan rozhodni a aj toto bol jeden z dôvodov prečo kandidovať. Tento stav trvá viac ako mesiac a MsZ o probléme vedelo a neriešilo ho.

takže v čase, ked sa konalo stretnutie ste ešte nechcel kandidovať? Ani neplánoval a až táto akcia vás k tomu takpovediac "dohnala"... Nežartujte
pre stanislava | 01-10-2014 10:51:44
asi ste neboli doma preto ste nepodpisala. resp. dost vela ludi ani neotvorilo dvere co nam slecna spominala :D
humusné mesto | 01-10-2014 10:45:41
V tomto nechutnom odpornom feťáckom meste by sa to malo už riešiť. Vyhasol další ľudský život kôli fetu , ktorý tu prevláda viacej ako čo kolvek iné. Páni poslanci otvorte oči , zdvihnite tie svoje hnilé zadky a začnite to riešiť konečne !!!!!!!! Je to možné ab to tu frčalo v takom množstve bez akých koľvek trestov? Fuj - na grcanie mi je z celého vedenia , vedia riešiť len svoje odmeny a teplé miestečko pod zaprdenými zadkami a to je celé začo berú plat! Preč s nimi so všetkými . Ani jeden neni hoden aby tam sedel !
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 01-10-2014 10:38:43
Peter kandidát za poslanca tam v tom čase nikto nebol. Boli sme tam za o. z. Občan rozhodni a aj toto bol jeden z dôvodov prečo kandidovať. Tento stav trvá viac ako mesiac a MsZ o probléme vedelo a neriešilo ho.
stanislava | 01-10-2014 10:32:08
byvam na Mlynarskej ulici..... takze urcite prídem.... aj ked mna osobne nikto neoslovil podpísat výzvu, urcite by som pridala podpis....

dakujem, iniciatívnym susedom, ze sa rozhodli stretnutie zorganizovat...
na zamyslenie | 01-10-2014 10:12:02
zdravim vas. Vsetci maju pravdu. nerieste otazku ze preco, preco niekto neprisiel skor. to je uz nepodstatne. teraz je dolezite to ze sa lady pohli. ze sa poslanci spamatavaju a vidia ze je vazny problem. ja stvrtok pridem zatial som to mozno len ja a autorka clanku. obdivujem slecnu kt. u nas zazvonila a zbierala podpisy pre tento ucel. mali by sme jej dakovat ze ma zaujem nieco robit z nasimi zivotmi. obetovala svoj volny cas pocas jedneho vecera. a nazbuerala 130 podpisov? to je uzasne. rozpravali sme sa ze planuje len 3 cinziaky. tak ak toto je z troch barakov je to skvele. naozaj. slecna bola u nas ako medzi poslednymi. byvam na mlynarskej a uz o 19tej hodine vecer bola naozaj unavena. takze zamyslite sa ze niekto za vas vsetkych kona. a nie stale hladat otazky a vykricniky v blbostiach. verim ze pridu aj dalsi a nie len dvaja. slecna anika dakujeme. pekny den
Peter | 01-10-2014 09:28:56
Tých 130 ľudí to podpísalo preto,lebo ich niekto navštívil u nich doma !Ak by mali prísť na urad alebo niekde inde podpísať tu petíciu tak prídu štyria a to som prehnal!Ani nie nezáujem ale strach neustále rezonuje v obyvateľoch,,obavy že ich niekto uvidí,spozná a pomsta,ktorá bude naveky nepotrestaná to su príčiny toho nezáujmu!
Peter | 01-10-2014 07:35:52
Ja mám dotaz:
*130 obyvatelov mesta sa podpisalo pod list, v ktorom vyzyvaju volenych zastupcov k stretnutiu na mieste daneho problemu.

Kde bolo tých 130 obyvateľov doteraz...???!!! Sheley správne pripomenula, aké majú resp. mali možnosti aj doteraz a na MsZ prišlii 3-4 aj to sa nikto o to nezaujimal, aspon som sa o tom nikde nedočital. prečo tých 130 alebo aspoň polovica z nich neprišla na MsZ alebo na stretnutie s tebou Miloš, ktoré si musel robiť na dvakrát. Na druhý pokus ich už prišlo 8-9...? Z toho niektorí sú kandidáti na poslancov...
Ono ja viem, množstvo ľudí tu zamrzlo v dobe dávno minulej tzv "komunisticke", že vždy sa niekto o nás postará, ktorá narvhne 5ročnicu a plány a tieto bude plniť na 105%...
Žiaľ doba je iná ale radikálne iná a dokiaľ sa oni nebudú domáhať svojich práv, tak žiaľ aj polici budú na nicj obrazne povedané s..ať !!!
Takže zhrniem to: nikto sa na to nebol sťažovať celé 4 roky a ruku na srdce Miloš, keby si to ty nerozbehol, ďalšie 4 by ani nikto iný nezačal, hoci mal možnosť na daný stav poukazovať každý prvý ponedelok na stretnutiach a domáhať sa po čase aj tých odpovedí, ktoré žiadajú teraz vo svojjom liste.. Už dávno...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-10-2014 01:22:27
shelley | 01-10-2014 01:12:44 | - 130 obyvatelov mesta sa podpisalo pod list, v ktorom vyzyvaju volenych zastupcov k stretnutiu na mieste daneho problemu. Povazujete snad za lepsie stretnut sa k problemu v zasadacke MsZ a to este bez poslancov?

Shelley, vyzera to tak, ze pomaly nastupuje doba, kedy byt poslancom bude znamenat aj povinnosti, nie len odmeny...

Obcania sa postupne zacinaju zaujimat o dianie v meste a zacinaju to aj davat najavo. Drzim im palce - jedine tak dosiahnu zmeny v zauzivanom a poslancom vyhovujucom systeme permanentnej ignoracie realnej komunikacie s obcanmi - volicmi.
shelley | 01-10-2014 01:12:44
Každý prvý pondelok v mesiaci máte možnosť obrátiť sa na mesto
so svojimi problémami. Teraz, keď prídu poslanci, budú aj tak upodozrievaní, že prišli, lebo sa zvolebnieva.
Registrovaný Marek Sladký Marek Sladký | 30-09-2014 22:22:04
Bojim sa, ze odpoved bude v style pre kratkost casu sa nedalo stretnut. A kedze sa blizia volby uz s tym nic nespravime a aby sa to nechalo po volbach.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign