Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Občania verejne označili starostu Šintavy Holičku za klamára

Miloš MajkoDátum30. 10. 2017 13:28:29Témaobec Šintava
200

Šintava     |    Ďalšie obecné zastupiteľstvo sa opätovne a definitívne stalo hanbou nielen pre starostu obce Miroslava Holičku, ale aj pre poslancov obecného zastupiteľstva, ktorí neodsúhlasili bod programu "diskusia občanov". Hlasy voličov im teda boli dobré, no ich názory počuť nepotrebujú. Alebo sa snáď boja ich otázok? Bod programu diskusia občanov navrhol poslanec Šimulčík a ZA diskusiu nezahlasovali poslanci: Matušica, Lipovský, Mizerová, Klokner, Matulová a Polák. Znamená to teda, že názor občanov už dlhodobo zaujíma výlučne poslancov  Režňákovú, Holbíkovú a Šimulčíka.

Počas zastupiteľstva bolo navrhnuté rozdelenie hlasovania na položky v bode "rozpočtové opatrenia na rok 2017 pre ZŠ". Dôvody boli dva. Podrobné vysvetlenie na čo konkrétne išlo  4000 Euro  žiadaných na zahraničné služobné cesty, keďže žiaci si letenky platia samy. Aj v tomto prípade však došlo už k minutiu peňazí a  poslanci mali dodatočne výdavky "len legalizovať".  Tak tomuto sa teda hovorí  "otvorená samospráva po šintavsky".

Hlasovalo sa osobitne a výlet do Ruskej federácie prešiel veľmi tesne. Je to možno výstraha do budúcna, nad ktorou sa niekto snáď aj zamyslí.

Poslanci OZ schválili, aby v novom rozpočte bolo vyčlenených  10 000 Euro na preliezky pre staršie deti. Toto možno požadovať za pozitívne, investícia do detí sa zväčša oplatí.

Starosta obce Holička bol občanom Machom opätovne upozornený na fakt, že na obyvateľov  protizákonne vyvýja nátlak vo veci vodovodu na Nitrianskej ulici. Odvolával sa na písomné stanovisko ministerstva životného prostredia. Občan Macho naozaj dlhú dobu odborne argumentoval na rozdiel od starostu Holičku, ktorý si  v správaní sa k občanom opätovne rokovanie zastupiteľstva pomýlil s krčmou štvrtej cenovej skupiny. Je to v jeho prípade talent, alebo len nervozita a snaha zakryť vlastnú neschopnosť komunikovať s občanmi o veciach verejných?

Za dôležité považujem toto verejné  vyjadrenie starostu Holičku: "vodovod nie je majetkom obce". Na videozázname nájdete v čase   00:53:28 .  Pýtam sa teda, na základe čoho obec roky účtuje obyvateľom za odber vody financie a ako ich účtuje? Nejedná sa o bezdôvodné obohacovanie sa na cudzom majetku? Pri tomto verejnom vyjadrení starostu opätovne sedela aj kontrolórka  Vedrodyová a nereagovala. Otázka je - vykoná kontrolu v danej veci, alebo sa znovu bude tváriť, že sa nič nedeje?

Exstarosta Jurčaga potvrdil fakt, že vodárenská spoločnosť mala stavebné povolenie na vybudovanie prípojok obyvateľom, len toto nevykonala. Dnes toto starosta Holička chce preniesť na samotných obyvateľov.

Obyvateľ  Benc sa pýtal starostu, prečo ho chce odpojiť, keď za vodu zaplatil všetko do haliera a to aj za obcou dodatočne vyúčtované straty. Zaujímali ho právne argumenty. Po tejto logickej otázke začal starosta hapkať a vysvetľoval to znovu mimoriadne svojsky - nezaplatili všetci. Že by Holička chcel meniť zákony štátu a zavádzať kolektívnu zodpovednosť? Vlastne, po svojvoľnom  udelení si priestupkovej a trestnoprávnej imunity,  normálneho človeka v jeho prípade už neprekvapí asi nič. Obyvatelia Šintavy by v tomto prípade mali byť na pozore. Na základe starostovej zvrátenej logiky totiž hrozí, že na základe jedného neplatiča napr. obec nebude brať odpad všetkým obyvatelom.  Priatelia, ešte stále si myslíte, že tu je všetko v poriadku?    

Úradníčka Tóthová sa zase nevedela kontrolovať a stále jej asi nadriadený nevysvetlil jej kompetencie. Znovu vykrikovala a tak ma napadá otázka - neriadi ona starostu?

Starosta obce Miroslav Holička verejne obyvateľom opätovne oznámil, že vodu na Nitrianskej ulici ("obecná vetva") odpojí  31. decembra  2017. Treba zdôrazniť, že tak koná bez súhlasu a schválenia takéhoto konania obecným  zastupiteľstvom, ktoré bolo v júni proti odpojeniu vody. Starosta tak koná takpovediac "na vlastnú päsť", za čo si zodpovednosť znovu ponesie sám.   

Poslanci OZ odhlasovali uznesenie, aby starosta rokoval s vodármi o dokončení prípojok obyvateľom na náklady vodárov. Teraz má starosta Holička možnosť dokázať svoje komunikačné schopnosti. Ak budú obdobné ako na OZ, obec bude mať ďalšiu reklamu. Otázka ale bude, ako sa obec vysporiada s prípadnými nárokmi obyvateľov, ktorí si na nátlak starostu  doteraz prípojky pripravili na vlastné náklady.  Vyzerá to tak, že starosta sa zamotáva do vlastných pavučín. Rozpletie ich do konca volebného obdobia?


Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Obcan | 04-11-2017 06:15:21
Ozaj a pani kontrolorka,bolo vsetko podla zakona? Alebo sa to zasa zametie pod koberec?
Obcan | 04-11-2017 06:12:02
Ano zaplatila penazi ma na rozhadzovanie a mudrych poslancov k tomu.ved to bolo iba 4000 eur. Nech si ucitelia uziju. A obcania? Co tam po nich.
otázka | 03-11-2017 19:36:52
Náklady spojené s vycestovaním 3 pedagógov do Ruska zaplatila obec? Ak by to tak bolo: Bolo potrebné, aby 3 učitelia dozorovali 8 žiakov. Nevznikli zbytočné finančné náklady?
občan | 03-11-2017 16:21:43
Treba nespokojnosť vyjadriť už v týchto voľbách do VÚC a voliť strany, ktoré sa doteraz nepodieľali na vládnutí alebo vzdor...
občan | 03-11-2017 16:00:13
Holička znova ukazuje Šintavanom, že ich potreby je to posledné, čo ho zaujíma. Lebo iba on je hlava pomazaná z boží vúle král, iba on vie vykladať zákony a navrhovať odborné riešenia. Iba on vie čo je pre obec výhodné a čo nie. Pravda je ale taká, že keby hlúposť nadnášala Holička by musel byť ako vôl priviazaný reťazou ku kolu, lebo ináč by určite niekam uletel. Hlupákom bol a aj ním zostane. Najhoršie je, keď hlupák dostane kompetencie.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-11-2017 15:28:27
Jednoznacne a starostom samotnym verejne potvrdene konanie v prospech v podstate sukromnej spolocnosti na ukor obyvatelov obce.

Otazka: kona starosta v prospech verejneho zaujmu, alebo v prospech niekoho sukromneho vrecka? Ak to druhe, tak v prospech koho a za co?
Obcan | 03-11-2017 15:24:32
Nevyhodne? Pre koho? Zeby pre vodarov? A kto ho plati? Starosta ma povinnost starat sa o blaho a rozvoj obce. Je jeho povinnostou robit vsetko pre spokojnost tych,z koho dani je plateny. A nemozem pochopit preco by malo byt nevyhodne pre obec to,ze nie obcania,ale ZSVaK dokonci to,co zacal budovat v prospech obce a v neposlednom rade i pre prospech vlastny.
občan | 03-11-2017 14:56:01
Pán starosta domnievam sa, že ani nemieni s ZSVK rokovať...
a kedy rokoval | 03-11-2017 12:53:24
s vodármi, keď už hneď vedel, že je to pre obec nevýhodné?
čo je veštec?
neprejavil žiadnu snahu o riešenie situácie. len o to, aby ľudom čo najviac skomplikoval život. to ho asi baví.
občan | 03-11-2017 10:47:44
Ak čakáte, čo pán starosta ohľadom Nitrianskej vybaví, tak nič lebo pozastavil uznesenie zastupiteľstva 223/2017 ako zjavne nevýhodné pre obec. Pozrite si zápisnicu a uznesenia na stránke obce.
Nitrianska | 03-11-2017 07:51:01
no, čakáme čo vybaví ...
vyhláška | 31-10-2017 13:33:39
320/2008 Z.z.
VYHLÁŠKA Ministerstva školstva Slovenskej republiky
z 23. júla 2008
o základnej škole
§ 8
Iné súčasti výchovno-vzdelávacej činnosti školy
(1) Ak ide o akcie konané mimo sídla školy, nesmie na jedného pedagogického zamestnanca, ktorý zaisťuje
bezpečnosť a ochranu zdravia žiakov, pripadnúť viac ako 25 žiakov, pri akciách do zahraničia najviac 15 žiakov.

sepultura666 | 31-10-2017 10:03:11
..dobry *****...
obyvatel 1 | 31-10-2017 09:29:30
Cim skor ho kopnete do prdele o to skor bude v Sintave lepsia zivotna uroven

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign