Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

O tomto čase už Airbus nemôže letiet-nemá palivo AKTUALIZOVANE - Aktualizovane 18:43 - sprava MZV SR - AKTUALIZOVANE 21:25 - narodnosti obetí leteckej havárie AKTUALIZOVANE - Brazilske patracie timy nasli trosky havarovaneho lietadla

Miloš MajkoDátum01. 06. 2009 15:57:31TémaCestovanie

Žiaľ je vysoko pravdepodobné, že Airbus 330-200 francúzskej leteckej spoločnosti Air France s 228 ľuďmi na palube letiaci z Brazílskeho Rio de Janeiro do Paríža, dnes po 4.14 SELC havaroval do Atlantického oceánu. Podľa informácií riadiacich letovej prevádzky, posádka počas posledného rádiového spojenia hlásila skrat na elektronike a lietadlo následne vletelo do silných turbulencií. Odborníci sa domnievajú, že do lietadla udrel blesk. Brazílska armáda rozbehla rozsiahlu záchrannú pátraciu operáciu a jej lietadlá hľadajúc havarovaný Airbus smerujú k Európe. Potvrdene - lietadlo Air France Airbus 330-200 sa s istotou rovnajucou sa 100 percentam zrutilo do Atlantickeho oceanu. Na palube boli podla informacii prepravcu aj dvaja Slovenski obcania. Správa Ministerstva zahranicnych veci SR: Na zozname cestujúcich airbusu dvaja občania SR 01.06.2009 - [správa] Ministerstvo zahraničných vecí Francúzskej republiky dnes telefonicky potvrdilo Zastupiteľskému úradu SR v Paríži, že na zozname cestujúcich lietadla A330 francúzskej spoločnosti Air France, letiaceho na trase z Rio de Janeira do Paríža, ktoré dnes zmizlo z radarov pri atlantickom pobreží Brazílie, sa nachádzajú dvaja občania SR. Zaujimavy material: http://aktualne.centrum.sk/veda-a-technika/clanek.phtml?id= AKTUALIZOVANE 21:25 - narodnosti obetí leteckej havárie - letecka spolocnost uvádza 3 Slovakov Air France zverejnili statnu prislusnost obeti leteckej katastrofy. Viacej Na: http://alphasite.airfrance.com/s01/ AKTUALIZOVANE - 02_06_2009 Brazilske bezpecnostne, zachranarske a patracie zlozky oznamili, ze nasli casti havarovanho lietadla A330 letu 447 Z Rio de Janeiro do Pariza. Trosy sa nachadzaju v centralnej casti Atlantickeho oceanu a mozu byt az 5 km pod hladinou. Potvrdili, ze vsetci pasazieri i clenovia posadky su mrtvi. Na miesto kde sa stroj zrutil smeruju zachranne plavidla, ktore sa budu snazit vylovit trosky a obete nestastia. Zacina sa vysetrovanie leteckej katastrofy - najvacsej v historii Air France.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
Peter Klokner | 04-06-2009 20:58:37
T´á posádka z SDKÚ ma nenapadla ale je to celkom trefná pripomienka. Pri stave našej ekonomiky by bolo možno vhodné tých mládežníkov akože ministrov Smeru zo spiacej bunky SZM naložiť do vládneho špeciálu a poslať si odpočinúť čo najďalej. Potrebujeme aby už niekto konečne povedal že je tu bordel a že je zle. Od týchto uspávačov hadov sa to nikdy nedozvieme. Zas to len tá hnusná pravica bude musieť ťahať z hnoja ako predtým.
Miloš Majko | 02-06-2009 19:44:21
Deniska, po cca 250 letoch komercnymi aerolinkami si dovolim povedat, ze v situacii v akej sa s najvacsou pravdepodobnostou nachadzali pasazieri i posadka lietadla, nemali moznost nad nicim premyslat. Ak lietadlo klesalo tak rychlo ako sa predpoklada, tak pravdepodobne v priebehu par sekund boli v bezvedomi a nasledne mrtvi. Zial, no pre nich mozno nastastie... Na trenskontinentalnych letoch som zazil aj velmi silne turbolencie - hlavne pri preletoch v oblasti Islandu a Gronska, raz dokonca nad pustnou oblastou centralnych Spojenych statov. Boli rozne situacie i pristatia. Ako vodic s odjazdenym asi milionom kilometrov som si velakrat uvedomil bezmocnost pasaziera v lietadle - v ziadnej situacii nedokazem nic ovplyvnit. Chod udalosti a zivot pasazierov je vzdy v rukach kapitana a zial - techniky. A ta moze zlyhat. Ako ukludnenie kazdemu cestujucemu moze sluzit fakt, ze posadka je v tom rovnako a to i v pripadnych nasledkoch. Urcite sa tragedii zabranit nedalo, no skutocne nevidim dovod na to, aby niekto povedal, ze prestane (alebo) nezacne lietat z dovodu moznosti leteckej havarie. Pre lepsie pochopenie spravania sa lietadla v roznych situaciach a moznosti pilota ich ovplyvnovat som sa rozhodol absolvovat let na trenazeri, na ktorom sa cvicia posadky B 737 NG. Odporucam - stoji to za to.
anonym | 02-06-2009 17:55:28
Napadlo ma pár vtipov o leteckých nehodách, ale teraz sa to akosi nehodí...
Denisa Némethyová | 02-06-2009 17:18:07
anonym...no preferujem auto a "pešibus" a do práce vlakom...xixixixi..ale ja sa táák bojím lietania...to musí byť horšie ked padáááááš a čakáš čo bude...pri autohavárii nečakáš na náraz, ten príde ako z jasného neba...xixixi... :-P
Peter Sabo | 02-06-2009 15:19:43
Letcka doprava je stale najbezpecnejsia to je fakt. Na tomto priklade ale opat mozno ukazat to ,ze vobec nezalezi na veku lietadla. Nezvestny Airbus (F-GZCP) bol len 4 roky stary. V podstate to bolo lietadlo v "zaruke". Nepriek tomu spadlo. Na druhej strane verim v to ze pokial by sa problem stal nad pevninou leitadlo by pristalo, sice nudzovo s problemami ale pristalo, to bohuzial v oceane nie je mozne.
Miloš Majko | 02-06-2009 14:25:59
Z Ria som letel necele tri tyzdne pred touto katastrofou. 19. hodina je frekventovanym casom na nocne transatlanticke lety. Letel som s IBERIOU do Madridu, no na terminali bol aj AIR FRANCE - dost pravdepodobne fyzicky to iste lietadlo, ktore spadlo do oceanu. Vsetky lietadla letia po prakticky rovnakej trase - tisice bezpecnych letov s milionmi prepravenych pasazierov. Na zaklade teorie pravdepodobnosti sa da povedat, ze otazka nestoji, ci niektore lietadlo spadne, ale ktore a kedy. A prirodzene s akymi nasledkami. Bat sa vsak lietania a necestovat, je akoby sme sedeli doma, aby nas po ceste do prace nezrazilo auto. A to je pravdepodobnejsie, ako ze havaruje prave lietadlo, v ktorom sa nachadzame. V spravach sme zachytili, ze jedna britka volala manzelovi na mobil a ten zvonil. Domnievat sa ze zije je zial iba zufalym pokusom o zrnko nadeje. Skorej je pravdepodobne, ze mobil zvonil niekde v hoteli v Rio de Janeiro na nabijacke, kde ho zabudol. Uprostrd Atlantiku mobilny signal - zial, aj na tomto pripade je mozne vidiet, ako su niektore media ochotne pre senzaciu uverejnit hocico.
anonym | 02-06-2009 13:38:46
Faktom zostáva, že letecká doprava je najbezpečnejšia na svete. Akurát je smola, ak sa zrúti práve to "vaše" lietadlo. Vtedy je šanca na prežitie vždy takmer nulová.
pre denisku | 02-06-2009 13:36:47
Deni a aky dopravny prostriedok preferujes? Pretoze o automobilovych nehodach pocut kazdodenne uz len v dopravnych servisoch v radiu, autobusovych a vlakovych nehod je neurokom, ci uz na SVK alebo vo svete, a na bicykli ci peso Ta tiez moze zrazit auto, co sa tiez stava zial casto. Ako sa potom premiesnit z bodu A do bodu B? ;-)
Denisa Némethyová | 02-06-2009 13:11:36
tak toto ma definitívne odrádza o lietania..... :-X
pre anonymM | 02-06-2009 12:01:01
Vďaka! *yes*
anonymM | 02-06-2009 11:44:57
to ze to myslel na arabsku posadku som pochopil po precitani diskusie aj ja, ale p. Toth, treba si to najprv precitat *loony*
pre A. Tótha | 02-06-2009 10:57:35
Reagoval som na príspevok p. Kloknera, kde písal o arabskej posádke, nie na článok opisujúci tragédiu. Stačí si prečítať predchádzajúcu diskusiu a trošku rozmýšľať. Zbytočná otázka z Vašej strany. A "natom" sa píše oddelene - "na tom".*loony*
Alexander Tóth | 02-06-2009 10:35:19
co je ti natom smiesne... *loony*
anonym | 02-06-2009 08:41:30
Predsudky stále existujú. Najlepšia by bola posádka z SDKÚ. :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
Peter Sabo | 02-06-2009 08:24:57
No ta poznamka k Arabskej posadke. Neviem ci je zrovna toto na mieste, mat strach z "cudzokrajnej" posadky, pripadne "nezapadnej". Kazdy pilot musi absolvovat typovy vycvik a verte ze stredisk kde sa to robi nie je vela. Napriklad velka cast Slovenskych (ale vo vseobecnosti Europskych) pilotov si robila typove skusky na B737 v Dubaji. Typova skuska je pre kazdeho rovnaka a jej hlavnym cielom je vyskusat si na simulatore prakticky vsetky situacie co mozu nastat. Ja osobne by som v tomto nejake predsudky nebral v uvahu, okrem toho dost velky pocet arabskych aeroliniek patri k spicke co sa tyka komercneho lietania.
Peter Klokner | 01-06-2009 21:51:02
tiež si myslím že blesk by nemal byť takým problémom. Ako keby sme sa divili že loď nie je stavaná na vasoké vlny. Osobne som zažil pristávanie v Blave krátko pred polnocou za veľmi silnej búrky a pocity nie moc príjemné. Najmä keď cez okienko nevidíte absolútne nič a nemáte ani potuchu v akej ste polohe. Ak k tomu pridáte kompletnú arabskú posádku, je to pekelná kombinácia iba pre silné žalúdky. Faktom je, že dosadnutie som cítil menej ako za ideálneho počasia. Podľa posledných informácií v tom lietadle sedel slovenský pár. Bohužiaľ, tentoraz im šťastie neprialo. MZV vraj už informovalo príbuzných.
Peter Sabo | 01-06-2009 16:53:41
Osobne sa mi verzia z bleskom moc nepozdava. Lietadla dostavaju zasahy bleskom dost casto a zatial som nepocul o kritickej poruche sposobenej bleskom. Lietadla sice po zasahu bleskom musia prejst urcitou prehliadkou ale v podstate su OK. Tu sa mi to zda na nejaky zavaznejsi problem ak to bolo v elektronike, neviem mozno poziar, predsa len v lietadle maju vsetky zariadenia minimalne 3 zalohy.
Pribinacik | 01-06-2009 16:10:31
uz je to vsade na internete. Ale BBC ma asi najblizsie informacie *yes*

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign