Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Novoročný ohňostroj - sponzori

Miloš MajkoDátum03. 01. 2012 09:43:56TémaVoľný čas
200

Pod príspevkom zo Silvestrovskej noci   "PF 2012", sa viacerí diskutujúci vyjadrili, že by bolo vhodné vedieť, ktoré firmy sponzorovali  ohňostroj.

Z niektorých diskusných príspevkov vyberáme:


Robo Horvath | 02-01-2012 14:55:16 |
Ohňostroj super ale treba aj povedať čo to nás poplatníkov stálo. Nie že to zatiahlo mesto a firmy spolupracujúce s mestom. Tým firmám mesto prepláca nemalé faktúry a mestu platíme nemalé dane a poplatky my všetci. Bol by som rád, keby aj mesto zverejnilo skutočné náklady na ohňostroj a konkrétne koľko kto akože sponzoroval. Dúfam že to nie je pre mesto problém zverejniť.

pre Roba Horvátha | 02-01-2012 16:32:26 |
Pán Horváth,čo nie je Robo Horváth urob niečo pre toto mesto aj Ty a potom píš . Zožeň firmy a kúp aspoň jeden kôš,lavičku alebo aspoň cukríky pre deti z detského domova.Oslov firmy a urob niečo pre ľudí. Zorganizuj brigádu,oprav plot v parku,ale stále len kritizovať ?
Vďaka patrí všetkým firmám ktoré pomáhajú mestu .

Pavol Kurbel | 02-01-2012 16:49:23 |
Netuším ktoré firmy podporili a akou sumou ohňostroj. Ale ako poslanec sa budem pýtať koľko stál, koľko prispelo mesto a koľko ktoré firmy. Som rád, ak firmy podporujú mesto. Na druhej strane, vec ktorú predostrel pán "Horváth" ako"otázku" je úplne legitímna.

p.Kurbelovi | 02-01-2012 20:54:25 |
Firmy sú uvedené na plagáte k ohňostroju, pozrite si stlpy na reklamy v meste.A čo je na tom ,keď konečne aj firmy po rokoch začínajú v meste mať záujem niečo podporiť.

Pavol Kurbel | 03-01-2012 02:30:28 |
Pre 20:54
Na tom, že firmy začínajú mať záujem podporovať mesto, nie je nič zlé. Napísal som, že som tomu rád. Čo je však zlé na tom, že ako obyvateľ mesta a poslanec, sa chcem spýtať, kto a koľko prispel na ohňostroj, či klzisko, sa pýtam ja vás.

Pavol Kurbel | 03-01-2012 02:37:27 |
pre "Roba Horvátha"
Nevidím nič zlé na tom, ak mesto zaplatí seredským firmám ako píšete "nemalé peniaze z našich daní a poplatkov". Samozrejme za podmienky, že zakázku získali transparentne a ich ponuka bola pre mesto najvýhodnejšia. Ak by to tak nebolo, tak to by som považoval za veľký problém. Ale nedať zakázku seredskej firme len preto, že je zo Serede sa mi zdá prinajmenšom za scestné.

Peter Sabo | 03-01-2012 07:14:25 |
Pan Kurbel, je vsak podla Vas , prinajmensom, moralne dat zakazku firme v ktorej figuruje mestsky poslanec?

Jozef | 03-01-2012 07:43:02 |
Peter, je podla Teba moralne, ak sa rozhodne seredsky podnikatel poslancovat nechat ho skapat od hladu.
Ako pise p.Kurbel: ak je to transparentne....preco nie?

Peter Sabo | 03-01-2012 07:58:28 |
Prepacte Jozef ale mestske zakazky su jedinym zdrojom na "prezitie" podnikatela? A pytam sa cisto len na moralnu stranku veci, pravne je to samozrejme vzdy v poriadku ale co moralka, ta dostava prinajmensom riadne na frak.


- - -


Práve táto diskusia je takmer ukážkou slušnej verejnej a zároven do veľkej miery anonymnej komunikácie medzi čitateľmi. Do diskusie sa vložil aj poslanec  MsZ. Nedochádza tu k žiadnemu osočovaniu, urážkam a diskutujúci riešia nimi pociťovaný  mimoriadne závažný problém, ktorý sa po dlhé roky týka nás všetkých.
Pre objektívnosť  uverejňujeme fotografie plagátika pozývajúceho na ohňostroj s logami firiem sponzorov.


Pána  Kurbela požiadame o zverejnenie odpovedí, ktoré dostane  od vedenia  MsÚ.

Zároveň požiadame o vyjadrenie sa k dôvodu sponzoringu  predmetné firmy.


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Pavol Kurbel | 07-01-2012 16:19:03
Pre pan Varga
Ak Vás moja odpoveď neuspokojila, ponúkam Vám možnosť osobného stretnutia a rozhovoru v poslaneckej kancelárii mńa Mestskom úrade. Ak máte záujem, navrhnite termín.
Všetko dobré
Pavol Kurbel | 07-01-2012 09:50:30
Pán Varga. Nemám najmenší problém pomenovať niečo, čo sa mi nepáči. A povedať to rovno do očí, či na zastupiteľstve, verejne. Ak by ste tam chodil, zistil by ste to. Áno, súhlasím, môžu sa iní podnikatelia cítiť diskriminovaní, lebo mesto nepostavilo neďaleko ich prevádzky parkovisko. Znovu však zdôrazňujem, že nemusí slúžiť len prevádzkam okolo, že si tam aj vy môžete celodenne zaparkovať auto(neviem kde bývate), že je to v centre mesta, že tam pred tým bola riadna opacha a nie iba trávnik či úšliapaná zem. Samozrejme, že sa mohlo postupovať inak, ako sa postupovalo. Ale prečo sa možno neoslovili dotknuté prevádzky či majitelia budov, to neviem. Ale veď cestu na mestský úrad poznáte a telefón na Martina či Ľuboša tiež určite máte. A ak sa vám nechce ani jedno ani druhé, tak máte možnosť vyjadriť svoj názor o tri roky vo voľbách. Mal som snád ja, ako radový poslanec chodiť a vyjednávať s majiteľmi budov?
Nemyslíte si, že na to je predsa vedenie mesta? Ja neobhajujem postup, ja obhajujem to, že je to dnes oveľa lepšie, ako to bolo. Veď som predsa napísal, ako by som postupoval ja. Tak čo mám ešte urobiť?
Varga pre p. Kurbela | 06-01-2012 22:28:08
Pán Kurbel , ďakujem za váš názor, ale nedá mi napísať, že z vašej odpovede cítim niečo čo neviem presne napísať aby som vás neurazil . Strach to asi nie je, nakoľko ste sa ako prvý z poslancov postavil verejne proti kriminalite, čo si na vás vážim, ale mám pocit z akejsi poslaneckej spolupatričnosti alebo ako keby ste mali obavu povedať proti názor. To , že to WC sa zbúralo, bolo správne riešenie, ale podľa mňa tiež dobre viete že to bolo cieľavedomá akcia už od začiatku riadená niekým a pre jeho potrebu a začalo to tým tajným výrubom. Ešte raz sa ospravedlňujem , ale ja cítim z vašej odpovedi akýsi alibizmus, pomenovať problém priamym názorom. Máte pocit a vlastné presvedčenie , že spôsob a financovanie toho parkoviska bolo seriózne a spravodlivé, voči podnikateľom čo stavajú parkoviská za svoje ? Ja mám pocit, že problém OU Šoporne čo sa týka plytvania verejných zdrojov, je tak trošku možno podobný aj v našom meste. Rozdiel je asi len v tom, že tu sa niekto asi bojí, alebo nesmie, alebo nechce povedať svoj vlastný poslanecký názor.
Pavol Kurbel | 06-01-2012 16:10:20
Pre p. Vargu

Mesto ma za "povinnosť" vytvárať príjemné prostredie pre život svojich obyvateľov. Ak chceme, aby sa ľudia v meste dobre cítili, mali pocit, že je ich domovom, že sa tu dobre žije. A k tomu patrí i pocit kultúrneho, pekného a príjemného prostredia. Nechcem tým obhajovať túto investíciu, ale iste uznáte, že tá opacha, ktorá tam bola, naozaj nepôsobila ani architektonicky a ani nijak inak príjemne. Ceľkovo naše mesto, ktoré je skôr väčšia dedina ako mesto, ak sa prejdete po hlavnej ulici, nepôsobi veľmi vábne. A tie WC boli v centre mesta.
Máte pravdu, vedenie mesta nemuselo urobiť to parkovisko. Mohlo tam urobiť trávnik, ktorý je oveľa lacnejší. Mohlo ponúknuť firmám v okolí, aby si postavili parkovisko za vlastné. Neviem, možno tak urobilo a oni odmietli. Je pravdou, že to parkovisko bude slúžiť predovšetkým zákazníkom firiem, ktoré sú v okolí. Ale parkoviská, ktoré mesto buduje napríklad pri činžiakoch komu slúžia? Predovšetkým obyvateľom toho konkrétneho činžiaka. Ja nechodím parkovať na nové parkovisko pri činžiaku oproti Kauflandu. Ale ak pôjdete napríklad do Tatra banky, tak bude slúžiť i Vám. Taktiež platí, že to parkovisko môžu využívať i obyvatelia činžiaku, ktorý je cez cestu. Majú to rovnako ďaleko, ako na susedné parkovisko. Nikto ich odtiaľ predsa nemôže vyháňať. Naozaj neviem, či vedenie mesta urobilo nejaké konkrétne kroky, aby bola nejaká spoluúčasť dotknutých firiem alebo nie. To je otázka na vedenie mesta. Nič vám v tom nebráni, aby ste sa spýtali Ľuboša či Martina. A ak je najväčším problémom to, že z toho budú nejak profitovať aj blízke fimy, treba povedať, že podnikateľ, to nie je triedny nepriateľ. Su to taktiež obyvatelia tohoto mesta, ktorí taktiež zamestnávajú práve v dotknutých prevádzkach našich spoluobčanov.
A na koniec. Mesto predsa môže, tak ako mnoho miest na Slovensku spoplatniť parkovanie. Buď formou automatov, alebo prenájmom parkovísk. Vedeniu mesta v tom predsa nič nebráni.
Robo Horvath | 06-01-2012 15:58:49
Ale no tak. Vidím , že to niekto podo mnou psychicky nezvláda a hrá sa na Roba Horvatha. Len pokoj ja nemám záujem o tvoje miesto, len nemám rád vychcanosť voči nám obyvateľom. Ale niečo je možné. Ak sa budete niektorí aj naďalej správať tak ako doteraz, tak dúfam , že toto je vaše posledné volebné obdobie.
anonym | 06-01-2012 15:55:47
To tu už všetci vieme. Ale kandidovať treba pod svojim menom :-)
Robo Horváth | 06-01-2012 15:06:22
Musím sa vám s niečím priznať, naozaj nie som Robo Horváth, ale podstatné je čo píšem. V ďalších volbách budem asi kandidovať, lebo chcem aby bola Sereď krajšia.
Varga pre p. Kurbela | 06-01-2012 15:00:30
Pán Kurbel , môžem vás poprosiť o názor na príspevok 05-01-2012 15:32:55, rád si prečítam váš pohľad.
anonym | 06-01-2012 00:35:45
Ja rada čítam príspevky Roba Horvátha, poukazuje na problémy v našom meste, mám pocit, že má dobrého informátora a preto mi nezáleží na tom, či je Horváth alebo nie. Podstatné je čo píše.
Robo Horvath | 05-01-2012 22:41:38
Pre podo mnou
A prečo nie si podpísaný ty? Mám pocit, že toto je pre niekoho najväčší problém v našom meste. Ako a odkiaľ vieš, že toto nie je moje skutočné meno. Pre mňa vôbec nie je podstatné tvoje meno a ani ma nezaujíma. Mňa zaujíma podstata toho, čo niekto napíše a či to čo niekto napíše môže byť prínosom pre mesto a nás všetkých a nie len určitej skupiny či jednotlivca.
Anonym pe Roba Horvátha | 05-01-2012 21:08:48
Píšete o serióznosti, ale začať by ste mali od seba, napr. tak, že by ste sa začali podpisovať vlastným menom.
P.Varga. | 05-01-2012 15:32:55
Pán Kurbel , teraz sa vám, mestu a teda nám všetkým, budú už len smiať. Tú prvú možnosť ste im mali ponúknuť a trvať na nej ešte skôr. Bol na to čas. Lebo to tu na SOL myslím p. Robo Horváth písal a upozornil na tento problém, keď sa ešte ani nezačalo. Bola neochota mesta, alebo poslancov takto zodpovedne konať? Alebo teraz si niekto myslí, že si to budú chcieť prenajať? Možno na oko áno, ale ak tak zas len za symbolickú cenu, aby na tlak verejnosti bol pokoj a tichučko. Ale treba zvýšiť dane obyvateľom, pravda!
Robo Horvath | 04-01-2012 23:50:47
p. Kurbel toto je aj podla mna serióznejšie.
Pavol Kurbel | 04-01-2012 23:27:30
V diskusii bolo viackrát spomenuté WC a jeho financovanie.
Musím povedať, že som veľmi rád, že to WC už neexistuje, preto, že to bola hanba Serede. Bolo otrasné a často nefunkčné. Dnes je to oveľa kultúrnejšie. I keď som presvedčený, že parkovisko bude vykazovať rovnakú kvalitu ako pred Jednotou, som rád, že táto jazva na tvári mesta je už preč. A čo sa týka financovania. Keby som o tom rozhodoval len ja, urobil by som to dvomi spôsobmi a jeden z toho je predsa možný ešte aj dnes. Vedenie mesta k nemu, ak bude chcieť, môže pristúpiť.
Buď by som oslovil firmy, ktoré sídlia v okolí, aby si vybudovali parkovisko pre seba a svojich zákazníkov za vlastné, alebo by som vybudoval parkovisko po dohode s firmami a parkovisko by som im prenajal. Keby nebol záujem ani o jednu alternatívu, urobil by som tam jednoduchý trávnik. Som presvedčený, že skôr, ako neskôr, by firmy samé prišli na to, že parkovisko sa im čoskoro vráti. Prečo asi Lidl, Billa a Kaufland vybudovali tak veľké parkoviská? Dnes je väčšina ľudí tak pohodlná, že tam kde nemôžu zaparkovať, ani nechcú nakupovať. V tých budovách sídlia dostatočne silné firmy, ktoré, keby sa s nimi jednalo, som presvedčený si prenajmú niekoľko parkovacích miest. Veď aj pre banku je výhodné, ak má spokojných klientov.
reklama alebo sponzorstvo? | 04-01-2012 17:17:05
Ako daňový výdavok, ktorý znižuje základ dane možno považovať výdavok na reklamu podľa podmienok uvedených v § 19 ods. 2 písm. k) zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov (zákon o dani z príjmov). Podľa uvedeného ustanovenia možno do základu dane zahrnúť výdavky na reklamu vynaložené za účelom prezentácie podnikateľskej činnosti daňovníka, tovaru, služieb, nehnuteľnosti, obchodného mena, ochrannej známky, obchodného označenia výrobkov a iných práv a záväzkov súvisiacich s činnosťou daňovníka so zámerom dosiahnutia, zabezpečenia, udržania alebo zvýšenia príjmov daňovníka.
Ak chápeme sponzorstvo, resp. poskytnutie príspevku ako sponzorský dar, zákon o dani z príjmov neumožňuje uplatniť hodnotu poskytnutého príspevku napr. na šport ako daňový výdavok (bez ohľadu na smerovanie alebo výšku tohto príspevku). To znamená, že takýto príspevok môže poskytovateľ príspevku (sponzor) poskytnúť len zo zisku po zdanení.
reklama | 04-01-2012 16:03:28
neda sa reklama - sponzorstvo odratat z dani resp. dat do nakladov ? velmi pochybujem ze by ju inak niekto robil
pre | 03-01-2012 22:51:4 | 04-01-2012 15:05:41
Tento váš príspevok
"Keď mal podľa vás pán Vranovič súdnosť a rozumný názor, tak prečo vyzerá Sereď ako vyzerá? Bol tam dve volebné obdobia! Treba si uvedomiť, že pán Vranovič bol presvedčený komunista (členstvo v KSS, SDĽ, HZD) a spolupracovať s podnikateľmi bolo pre neho ako spolupracovať s triednymi nepriateľmi. Viete my tu napísať jedného podnikateľa, s ktorým pán Vranovič úspešne spolupracoval?" ma donútil niečo napísať.
Takých čo máte pestré členstvo v stranách (včetne KSČ) alebo aktívne v SZM je tam bohužiaľ viac a dokonca niekto aj s členstvom v base. Ale to ja neriešim. Každý máte svoje svedomie, svoju tvár a minulosť. Ja sa skôr pozerám na činy ako straníckosť . Ja osobne na p. Vranoviča nemám problém. Možno niekto kto zarábal na spolupráci s mestom, tak áno. To ja posúdiť neviem. Možno bolo chybou to, že sa nerobili transparentné výberové konania. Potom by niektorí poslanci nemuseli pretláčať svoje záujmy a firmy, či prehnané faktúry. Možno práve tu bol koreň problému, ktorý toto mesto pribrzdil. A vždy sa budem na p. Vranoviča pozerať s úctou. Čo podľa niektorých doterajších činov nemôžem napísať.
Erich | 04-01-2012 14:21:52
Slovo "mestský" záhadne z plagátu zmizlo - zostalo iba bytový podnik Sereď. Čo je to za reklamu, ak ani nenapíšete plný názov firmy?
by ma zaujímalo | 04-01-2012 14:20:38
ako ten sponzorský príspevok na ohňostroj vykázal MsBP v účtovníctve a čo na to pani hl.kontrolórka
Jozef | 04-01-2012 13:55:18
To je naozaj výsmech, aby sponzorom bol MBP a ŠKF Sereď. To si naozaj myslia, že sme tu všetci sprostí. MBP má v názve Mestský, takže sú to naozaj peniaze nás všetkých občanov mesta a futbalisti predsa dostávajú dotácie z mesta ako môžu byť sponzorom ? Je to nechutné.
Pre | 03-01-2012 19:42:31 a aj vedenie mesta. | 04-01-2012 13:49:16
Ja som tiež podnikateľ a parkovisko som si financoval sám a takýchto podnikateľov v našom meste je tu veľa čo si financovali parkoviská za svoje a nie sú poslanci a ani nemajú firmu prisatú alebo ak chcete spolupracujúcu s mestom. Aký meter spravodlivosti je používaný v našom meste? Keď mesto spraví parkovisko za 100 000 mne, tak mestu s radosťou prispejem aj ja.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-01-2012 08:36:44
dado | 04-01-2012 07:25:50 | - tak priatelu, Vas zaujem sice chapem, no akosi mi uniklo, preco odpoved hladate u mna. Pokial dojde k vrazde a noviny uverejnia o tom fakticku spravu, Vy sa budete pytat mna, kto je vrahom?

Organizacia ktoru ste menovali ma predsa svojho konatela - tam hladajte odpovede na svoje otazky.
jozef f. | 04-01-2012 08:23:50
Ktovie , ci aspon raz zasadla poslanecká "Komisia na ochranu verejného záujmu pri výkone funkcií verejných funkcionárov" v seredi ked su aj taketo nazory a podnety obcanov mesta(http://www.sered.sk/komisie).
dado | 04-01-2012 07:25:50
tak pan Majko a teraz ma dajte do obrazu na plagate su firmy respektive sponzori ohnostroja?????tak by ma zaujimalo akou sumou prispel msbp a skf sered jednym davame nemale peniaze prakticky za nic a druhy dostavaju dotacie od mesta asi maju moc ked rozdavaju na ohnostroje mali by sa pozriet v akom su stave bytovky za ktore platime a nie nejaky nezmyselny ohnostroj podporovat
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-01-2012 23:18:01
Velmi slusne... :)
Obcan | 03-01-2012 23:16:48
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-01-2012 23:01:16
Hovada som nenapisal,ja by som to napisal este tvrdsie,len som sa bal,aby som nebol vymazany :-)))
Ale suhlasim s vami.
Za tie roky po montazach som videl vselico,ale Sered je v mnohych smeroch,napisem to zas neako slusne - specificka ???
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-01-2012 23:01:16
Obcan | 03-01-2012 22:57:22 | - ,,, a ako je mozne, ze tu sa niektori ludia spravaju ako hovada a tych par metrov za hranicami sa dokazu spravat ako ludia? Na to som este neprisiel...
Obcan | 03-01-2012 22:57:22
To Sabi:
Co sa hajzlov tyka,ked som zacinal v Rakusku a nevedel ako to chodi,boli bytovky do stvorca,parkovisko mali vyriesene v strede toho pod zemou a na nom parcik.
Vedla bol dalsi a ked som sa pytal,ze kde sa da ist na zachod,tak tam bolo detse ihrisko a bokom presne taky isty hajzel ako ten co stavaju teraz.
Stavba z vonka pekna,ziadne posprejovane,otvorim dvere a tam cisty hajzlik,vedla kefa,toaletny + toaletny do zasoby,ciste umyvadlo (samozrejme funkcne s bateriou)...jak doma.
Priznam sa ze som cumel naozaj ako sedlak v meste a kolega ze co je,tak som mu povedal ze ako by to dopadlo u nas a nechcel verit,ved je to nas vsetkych povedal,preco by to niekto nicil,aleo naco by kradol tu bateriu...
Takze je to naozaj len v ludoch,otazne je ako dokazu byt hned za hranicami ini ludia ako su tu...
Pre p. Roba Horvátha | 03-01-2012 22:51:42
Keď mal podľa vás pán Vranovič súdnosť a rozumný názor, tak prečo vyzerá Sereď ako vyzerá? Bol tam dve volebné obdobia! Treba si uvedomiť, že pán Vranovič bol presvedčený komunista (členstvo v KSS, SDĽ, HZD) a spolupracovať s podnikateľmi bolo pre neho ako spolupracovať s triednymi nepriateľmi. Viete my tu napísať jedného podnikateľa, s ktorým pán Vranovič úspešne spolupracoval?
Pán Horváth, uvedomte si, že väčšina podnikateľov sú takí istí ľudia ako vy, alebo ja. Pokiaľ vy dáte na nejakú dobrú vec peniaze vždy za to niečo čakáte? Alebo si myslíte, že všetci Slováci až tak morálne upadli, že bez protihodnoty už nepodporia nič dobré? Ohňostroj je dobrá vec - na budúci rok ho môžete podporiť aj vy. Siahnuť do VLASTNEJ peňaženky je ťažšie ako pindať pri počítači.
Obcan | 03-01-2012 22:42:32
pre | 03-01-2012 19:42:31
Je zaujimave kdekolvek sme pracovali tak si chodniky,cesty,parkoviska aj siete platil investor.
A dobry argument-ved tam urobilo mesto,aj tam,tak nech spravi aj tu...
Co sa tyka tych novych hajzlov,provizorium to nebude,ked tam robili aj krov na to.
Ale mozno to nechaju zarast brectanom :-)
To ze sypu makadam na zem,aj ked zmrznutu,asi velku skodu nespravi,lebo zem je rastena,ine by to dolo pri vykopoch,takze ak utiahnu makadam poriadne a nebudu tam jazdit auta,asi sa to neprepadne.
Neviem ake su plany,ale neskor by tam mohli robit galibu s dlazbou korene buducich stromov.
Mne osobne sa nepaci ze polovicka parku bude vydlazdena,predpokladam pre buduce stanky a ksefty s tym spojene.
Pre mna je park parkom ak su tam len chodnicky,popripade detske ihrisko a kopec zelene.
mal som moznost pracovat naposledy na asi 5x vacsom parku co vznikol z byvaleho pola a okolo postavene bytovky,no to bol naozaj PARK.
Vsak uvidime aka bude konecna podoba,za seba vravim ze sa mi to nepaci,je to moj nazor a nikto mi ho nevezme.
Ak sa to bude ludom v meste lubit,nech sa paci,takisto im nazor neberiem.
Sabi | 03-01-2012 22:21:01
Ten napad s verejnym WC priamo v parku je trosku nezmyselny. Cestujuci autobusom to budu mat daleko avsak pre fetakov je to ako stvorene. Castokrat vidim v Kauflande ako idu na zachod fetaci a prostitutky a to je ten zachod pod kontrolou. Ak ten zachod bude bez obsluhy tak tomu davam 1 mesiac kym to tam zgerba zanesie tak ze clovek nepojde ani okolo.
pre smiesne | 03-01-2012 21:27:36
to myslíš vážne že tie hajzlíky budú v malom parku natrvalo?ja som si myslel,že to je nejaké provizórium pre robošov zo stavby,no zbohom ďalší seredský architektonický "skvost"
smiesne | 03-01-2012 20:41:21
to ze namiesto starych mestkych hajzlov sa postavilo parkovisko je lepsia varianta ako ten hajzlovy slimak co tam bol. ale ktory dement odsuhlasil postavit mestke hajzle v malom parku , ktore tam uz teraz trcia jak klinec do oka a su len par metrov od pomnika oslobodenia tak to je teda NEUVERITELNY trapas. a to nespominam navazanie a rozhadzanie podsypoveho materialu na premrznutu nezhutnenu zem pondelok skoro rano. idealna situacia aby sa tam buduca dlazba zacala prepadavat... no ale to je tak ked nam namestie revitalizuje irma co ma dvoch zamestnancov - chlapika s lopatou a bagristu. dozor stavby ma asi dovolenku celorocnu...
moc to sem nepatri ale nedalo mi to :)
p.Horvath | 03-01-2012 19:42:31
Problém je že niekto dlhodobo obhajoval existenciu týchto WC , stavbu na nich ,aké by to bolo famózne. Že je to odstránené - bolo načase. A parkoviská ? Že sa budovali pred Delta pasážou, pri Veke ,pri Martinákovi,pri hračkách,tiež tú stranu platilo mesto. A kto platil parkoviská pri Perlovke vo vnútrobloku?Tiež mesto.Parkovisko pri Fontáne,parkovisko pri Jednote - Progresse?Zase mesto. Či ? A kde zmizol ohňostroj?
Diego Maradona | 03-01-2012 19:25:16
A našťastie sa už nemusíme kochať výhľadom z reštaurácie na WC. A treba dať priestor aj tým,čo dlhodobo stierali rozdiel medzi našim mestom a dedinou.

Vyborne, odstranenim verejnych WC sme teda zotreli rozdiel medzi mestom a dedinou? Asi si urobim cez vikend exkurziu po okolitych dedinach, ci tam maju verejne WC. Skusim namatkovo Vinohrady nad Vahom, Vahovce a Surovce a dam vediet.

Ozaj, nespomenuli ste, kam sa mam ist teraz vymocit, ked nechcem dostat pokutu. Asi pojdem do spominanej restauracie.
Robo Horvath | 03-01-2012 19:12:02
Ale to, že to hnusné WC tam už nieje je v pohode a správne,ale to je len časť reality čo to stálo obyvateľov mesta, ale pritom to malo byť financované úplne inak a tie peniaze mohli isť do asfaltu na hrádzi,napríklad. Toto je podstata tohoto problému.
p.Horvathovi a občanovi | 03-01-2012 19:01:02
Bolo by nanajvýš dobré zistiť si o čom píšete a zistiť si skutočnosti a sumy.Písať len overené info. A našťastie sa už nemusíme kochať výhľadom z reštaurácie na WC. A treba dať priestor aj tým,čo dlhodobo stierali rozdiel medzi našim mestom a dedinou.Ešťeže už sú na dôchodku a nedotiahli výstavbu kaviarne na zapáchajúcich záchodoch do finálnej podoby.
Obcan | 03-01-2012 17:56:54
No,pan Horvath napisal slusny argument a bolo by asi spravne nechat vyjadrit obe strany a ich uhol pohladu.
Ja tento problem vobec nepoznam,ale v dnesnej dobe pri vystavbach budov na podnikanie,alebo aj bytov si parkoviska aj inzinierske siete plati investor.
Preto aj take drahe ceny satelitov,ked sa do toho premietaju naklady na vystavbu parkovisk,kanalizacie,plynu,vody...
Robo Horvath | 03-01-2012 15:48:07
No tak priatelia, buďte radi, že ste sa dostali lacnejšie k lukratívnym pozemkom a ešte ste chceli, aby vám mesto za naše dane postavilo parkoviská? Podľa mňa mal p.Vranovič súdnosť a rozumný názor nato aby vedel dostatočne posúdiť vhodnosť, či investovať peniaze obyvateľov do parkoviska pre vaše obchody. A neviem či to náhodou nebolo už aj vtedy poslanecky manipulované ako teraz. Možno by sa SOL mohlo spýtať p. Vranoviča na jeho názor a potom uvidíme aký je jeho názor na tento problém. Prečo mesto potom nestavia aj iným podnikateľom v našom meste parkoviská? Preto, že nie sú poslanci? Alebo že nemajú firmu spolupracujúcu s mestom?
Ja nechcem nič viac, len aby sa tu začal konečne používať rovnaký, spravodlivý, transparentný meter pre každého.
p.Horváthovi - z histórie | 03-01-2012 14:48:02
Skúste si zistiť , čo bolo sĺúbené investorom na Perlovke a čo bola realita. To ,že keď sa kúpia pozemky a vystavajú sa budovy,mestourobí infraštruktúru a parkoviská.Opýtajte sa Loveckého, Markusovej,Sedlačka,Horváta.Že slovo primátora bolo ako v koši voda je pravda.Chvalabohu,je to minulosť a vred v podobe páchnucich záchodov je preč.Teraz sa spravilo to,čo malo byť dávno. A fantasmagórie o kaviarni a predajni na mestských záchodoch boli prejavom starecko-funkcionárskej demencie.
asdf | 03-01-2012 14:39:58
Mna len zaujíma akou sumou podporil ohňostroj MsBP. Teda prenesene koľko som ja dal za ohňostroj, keď patríme pod MsBP.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 03-01-2012 13:25:34
Kazdy majitel firmy - vratane mna - sa sam a slobodne rozhoduje koho, ako a ci vobec bude sponzorovat. Nikdy som nemal problem so sponzoringom tam, kde som uznal za vhodne. A nikdy som to ani netajil. Nakoniec, da sa o tom najst viacej clankov aj na SOL.

A mozno sa budete divit, ale zatial ani jedna z oslovenych firiem nama problem so sponzoringom ohnostroja. Koniec koncov, ich loga sa nachadzaju na plagate a teda sponzorujuce firmy su zname.
Ucelene vyjadrenie prinesieme.
firmy | 03-01-2012 13:16:39
Firmy majú dôvodiť sponzoring ?
Komu ?
Z akého dôvodu ? Treba ísť aj za športovými klubmi ,kultúrnymi telesami a ich sponzormi a nech zdôvodnia , prečo prispievajú .
Zlý sen !
Pre Roba Horvatha | 03-01-2012 13:02:20
Priatelu,nedá mi aby som nereagoval,aj keď vidím,že ty si seredčan ako ja američan.Ja si pamätám projektovú dokumentáciu na Perlovku,tú časť,keď staval pán Tanuška pre Loveckého-lekáreň a Markusovú ordináciu..A už vtedy bolo naprojektované takzvané zokruhovanie parkoviska až cez zbúranie verejných WC.Bohužial pán Vranovič ako primátor to zastavil.A to bolo ešte za jeho prvého vládnutia,takže parkovisko na bývalom WC bolo plánované už vtedy a istotne sa nevedelo kto tam bude čo stavať. Mňa len zaráža že ti to z mesta nevedia kompetentný vysvetliť.A Ty potom dúfam že s nevedomosti,píšeš veci ktoré nemáš podložené a tým sa vystavuješ riziku.....Priateľ.
Robo Horvath | 03-01-2012 12:47:27
Áno, aj ja som za to , ak je transparentný výber a dobrá cena a kvalita (odkontrolovaná), aby to robili naši podnikatelia. Ale je tomu skutočne tak? Sú niektoré vaše rozhodnutia skutočne pre blaho nás obyvateľov, čo celý život platíme tomuto mestu dane a poplatky ?
Veď postavte všetkým podnikateľom parkovisko za vyše 100 000 euro bez ďalšieho platenia daní a potom uvidíte akí budú vďační a sponzorsky lojálni voči mestu a to ani nemusia mať dobre platené zákazky od mesta.
Toto boli minuté peniaze nás všetkých, len pre potreby dvoch ľudí. Ale pekne to obalíme a podáme, veď budú aj sponzormi, tak čo ešte vlastne chcete obyvatelia? Toto je pre mňa choré a zvrátené myslenie. A pokiaľ to takto budete robiť aj ďalej, tak potom sa nečudujme zvyšovaniu daní a poplatkov a s našim mestom to bude stále cesta o ničom.
skutočnosť ? | 03-01-2012 12:43:38
Že ohňostroj nefinancovalo mesto je fakt.A za to,že firmy prispeli majú byť pretriasané ? Za čo ?
geco | 03-01-2012 10:40:42
to uz ani ohnostroj sa neda zorganizovat tak, aby nevznikli pochybnosti o transparentnosti...ja uz neviem, bud sme tu na tom slovensku paranoidni, alebo je to na slovensku uz naozaj cele zle....

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign