Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Novinár bojujúci s rakovinou prehovoril k nám, ale aj tým, ktorí pacientov okradli o nádej žiť...

200

Hovoriť verejne o vlastnej chorobe je pre človeka nepochybne mimoriadne ťažké. No hovoriť verejne o vlastnom utrpení pri boji so zákernou rakovinou, to je obdivuhodné. Asi sa spýtate - prečo?
Nuž, odpoveď je jednoduchá. Dlhoročný novinár  Miro Košťany sa rozhodol povedať ľuďom, ako on cíti hyenizmus niektorých ľudí - áno, máme na mysli tých 9 tich, ktorí sa priznali ku kradnutiu a následnému predávaniu drahých lekárskych  medikamentov, ktoré možno niektorému chorému nepomohli k úspešnej liečbe, či dokonca nezachránili život... 

Nebudeme sa rozpisovať o detailoch tohto špinavého biznisu, ku ktorému sa znížlili zdravotníci bez akejkoľvek cti a morálnych zásad, popísaného na túto tému toho doteraz totiž bolo hodne a nepochybujem o tom, že ešte aj bude. Opakovať už povedané teda nie je potrebné.

Potrebné však je odovzdanie dôležitého posolstva  chorého človeka širokej verejnosti a áno, aj tým chrapúňom v ľudskej koži. A to od niekoho, kto nepredstavitelne trpí.

Prosím, poďakujme sa spoločne Mirkovi za jeho odvahu prehovoriť a zaželajme mu, aby ten svoj boj so zákernou rakovinou vyhral.  On by si to naozaj zaslúžil...

Mirko, prajem Ti a Tvojej rodine príjemné prežitie sviatkov.


Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
evita | 27-12-2015 18:39:34
Naozaj?
gulag | 26-12-2015 16:34:46
málokedy s Vami súhlasím, ale teraz aspoň čiastočne áno. V tomto: a dokazat to,to je v tejto skorumpovanej republike nemozne..myslim si,ze v tomto spinavom biznise...bolo zapletenych viacej hyen..

Osobne si myslím, že prvorade sa napakovali iné veľké svine.A tie je treba postaviť pred osobitné vojenské súdy, ktoré rozhodnú ihneď a nie Špecialny... ktorý je iste na výsmech všetkým normálnym. Platy neuveriteľne vysoké, výkony- no radšej o tom ani nebudem písať, stačí sa pozrieť nato, koľko vecí zrušil Najvyšší súd. A keď zase prídu výhovorky o sudcovskej nezávislosti, tak ma z toho začnú bolieť zuby. Prepusšťanie drogových dealerov, vrahov a iné špecialitky.Hlavne že sme demokratický Absurdistan.
gulak | 26-12-2015 16:15:27
Preboha,kto uz moze verit tvrdeniu,ze pacienti neboli okradani..si myslite,ze tak drahe lieky sa niekde bezne povaluju a nie su evidovane..a dokazat to,to je v tejto skorumpovanej republike nemozne..myslim si,ze v tomto spinavom biznise...bolo zapletenych viacej hyen..
Miroslav Košťany pre: Emana | 26-12-2015 16:03:23
Ďakujem Vám za ohlas a prosím, keby ste mi mohli zatelefonovať na uvedené telefónne číslo: 0904 540 097. Váš ohlas na knižku spolu s ďalšími by som rád uverejnil. Ďakujem.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 26-12-2015 12:56:46 | 26-12-2015 14:49:43
P. Majko nepochybne dialóg s Vami je veľmi náročný. Ale koniec koncov je to Vaše periodikum. len tak mimochodom, bol Ste niekedy osobne na II poschodí NOU. Treba sa tam ísť pozrieť. Okolo bufetu, výťah a hop druhé poschodie.Potom určite zmeníte názor.
anonym | 26-12-2015 14:06:55
Treba sa drzat faktov. Zatial je iste len to, ze sa kseftovalo so zbytkami liekov, nie to, ze by ktosi nedostal potrebnu liecbu. Mozno sa casom ukaze aj to, ale netreba predbiehat. Vsetko ostatne su len domnienky.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 26-12-2015 12:56:46
samozrejme | 26-12-2015 11:08:01 | - a viete napisat aj, v com konkretne \"sa toto periodikum opäť stavia do pozície vyšetrovateľa, prokurátora a samozrejme zároveň aj sudcu\"? - alebo Vam to len dobre zapadalo do vety...

Pretoze material zo strany media je o niecom uplne inom. Je to dane v samotnom nadpise: \"ale aj tým, ktorí pacientov okradli o nádej žiť...\"

A prave to je podla mna problem, ktory sa dotyka mozno kazdeho pacienta a jeho rodinneho prislusnika.

Viete, aj mne otec zomrel na rakovinu. V januari 2010 sme spolu chodili po Hong Kongu, Cine, v lete bol v Madarsku a denne cestoval po Slovensku. Niekedy v oktobri sa uz zdravy fakt necitil byt a v januari 2011 zomrel. Aj on ssa liecil v NOU a aj on dostaval chemoterapiu.
Nemozem vsak nepolozit si otazku - dostaval to, co dostavat mal?

Nie, nejde dnes o neho. Dnes to je o tych ako Miro. Tych, ktori dufaju a viera je v takejto chorobe mimoriadne podstatna a mozno to posledne, co ich vlastne drzi pri zivote.

A prave o tu vieru ich zlodeji (ale aj ti, ktori tuto zlodejinu umoznili) obrali. Totizto kazdy priemerne inteligentny clovek tusi, ze im realne nedokazu nic navyse, k comu sa dobrovolne nepriznaju.

Vsetko ostatne u kazdeho pacienta totiz zostane v rovine - snad on dostal to, co dostat mal...
samozrejme | 26-12-2015 11:08:01
každý normálny človek želá M.K. aby sa uzdravil a vyhral boj nad zákernou chorobou.
Ale na druhej strane nechápem jedno, prečo sa toto periodikum opäť stavia do pozície vyšetrovateľa, prokurátora a samozrejme zároveň aj sudcu. Doteraz sa pokiaľ viem nepreukázalo, žeby pacienti nedostali svoje dávky. Doteraz sa vie len to, že zbytky liekov nevyhadzovali, ale ušetrili. Čiže kradli. Je naprosto jasná na slnko, že treba ich rýchlo potrestať. Na druhej strane vyvstáva otázka, prečo vrahov a drogových dílerov- teda priamych šíriteľov smrti nedokážu potrestať roky. Noa v Seredi je tých príkladov až- až. Ja viem z osobných skúseností ako to na chemoterapii funguje. Inak klobúk dole pred tými sestričkami.Ministerskí úradnici si mädlia ruky. Národ sa odbavuje na omrvinkách a oni ďalej môže rozkrádať milióny.Viete, je to len o uhle pohľadu. Vlastne o tom, ako sa vec naservíruje.
onanym | 26-12-2015 10:11:48
Sice Vas nepoznam,ale drzim palce, nech ste ok. A k tym zlodejom? No..kazdy sa zivime ako vieme. To fakt, je ten nas narod odsudeny len na kradnutie?
Emana | 24-12-2015 20:09:14
Dakujem Vám p. Košťany za všetky knihy ktoré ste mi darovali i s vašim podpisom, žial tú poslednú mi priniesla už Vaša manželka. Seredania si pripomenuli v príbehoch napísaných Vašim typickým humorom veľa pekných a už zabudnutých zážitkov.Posledná kniha bola smutná, odokryli ste svoje súkromie a ja vám zo srdca prajem aby aj tento osobný , pravdivý príbeh skončil pozitívne. Prajem skoré uzdravenie, ešte veľa pekných a radosťou naplnených dní.
Chcem Vám ešte pripomenúť, že toho anjela ste našli vo svojej terajšej manželke, ktorá sa o vás s láskou stará.
Veľa šťastia
vsetci budeme pacienti | 24-12-2015 14:20:54
Rad napisem nieco hlavne pre:anonym | 24-12-2015 12:26:51 a seredan | 24-12-2015 10:58:24
Vo vseobecnosti zastavate nazor a preto aj konananie zmrdov co okradali poistovnu a teda aj nas pacientov a aj potencialnych. Zazil som to na co sa neda zabudnut a prave aj toto konanie k tomu prispieva. To znamena ze clovek trpiaci rakovinou mal problem dostat adekvatnu liecbu len preto lebo ta liecba bola udajne draha a poistovna ma nedostatok financii na tento druh chemoterapie. Ten clovek ju asi po polrocnom neustalom ataku dostal ale uz bolo neskoro a aj tak zomrel. Je otazne keby nebola poistovna okradana a dostal tu chemo vcas,mozno by ten clovek zil. Neprajem nikomu taketo nieco zazit v rodine ale mozno keby sa taketo nieco stalo prave vo vasich rodinach tak by ste asi nenapisali to co ste tu napisali.
Pre: Majko | 24-12-2015 14:05:36
ale vy teraz len konšpirujete. Take nieco ze nedostavali plne davky vobec nieje pravda. Nerobte z toho telenovelu ktoru sa snazite stale viac a viac dramatizovat.
Jednoducho ludia kradli lieky ktore zostavali naviac a ktore nikto nekontroloval. Okradali hlavne zdravotnu poistovnu.
Pacienti vobec neboli ohrozeni. Tak isto ako ked lupic vylupi banku tak skodu ma hlavne banka a nie ludia ktori v nej maju peniaze.
Jedina vec ktora je tu zarazajuca je slovo onkologia ktora v ludoch vyvolava poburenie ale inak je to kradnutie tak ako kazde ine.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 24-12-2015 12:42:41
Pre: M. Majka | 24-12-2015 12:15:48 | - Vas argument je nezmyselny. Dnes kazda reportaz moze byt urobena vylucne z pohladu nezohladnujuceho realne vysetrenie kauzy.
Preco? Nuz preto, lebo este z daleka nic vysetrene nieje.

Obvineni maju pravo klamat. Nepredpokladam, ze niekto z nich sa prizna k niecomu, k comu sa priznat nemusi a neda sa vylucit, ze v buducnosti odvolaju aj priznania, ktore uz vykonali.

Argumentovat mozeme inym materialom, v ktorom sa zdravotnicky presonal vyjadruje, ze mnohi pacienti nemali standardne neziaduce ucinky po chemoterapii. Podla nich nedostali plne davky ucinnej latky, alebo ziadnu.

Problem je, ze Vy neriesite problem, ale kto na neho poukazal. A tak to je vzdy, ked niekto ma zaujem ist mimo temu - lebo...

Mna desi to, ze k niecomu takemuto boli vytvorene podmienky a ze niekto moze vytazit este aj na ludoch s rakovinou.

Nadpis clanku je: \"Novinár bojujúci s rakovinou prehovoril k nám, ale aj tým, ktorí pacientov okradli o nádej žiť...\"

Zdoraznim tuto cast: \"ktorí pacientov okradli o nádej žiť...\"\"

Priatelu, toto je zasadny problem. To, ze dnes UPLNE ZIADEN PACIENT nemoze vediet co dostal a ci nemal dostat viac, alebo dokonca nieco uplne ine.

Sme rozdielni - ja sa vyhodnocujem uplne ine veci a Miro vyjadril svoje pocity. Zial... Radsej by som s nim sedel ako po dessatrocia dozadu a rozoberal nieco prijemnejsie...
anonym | 24-12-2015 12:26:51
Je zvláštne vytvárať atmosféru, že každý onkologický pacient bol o niečo ukrátený. Tí deviati boli svine, ale netreba to zovšeobecňovať na všetkých pacientov.
Pre: M. Majka | 24-12-2015 12:15:48
to je vas argument ?
Najskor si pozrite tu reportaz a pochopite. Pacienti o nic neprichadzali a ani neboli ukrateni. Jediny kto bol ukrateny bola zdravotna poistovna.
To ze je to nemoralne o tom nikto nepochybuje
Pavol Kurbel | 24-12-2015 12:04:54
zmrdi sa nájdu všade. Pred pár rokmi praskol v Poľku prípad, keď záchranári vozili pacientov po celej Varšave, len aby zomreli skôr, ako ich dovezú do nemocnice. Dostávali totiž provízie od pohrebných služieb.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 24-12-2015 11:34:26
seredan | 24-12-2015 10:58:24 | - ste 10 z partie, ked to tvrdite?
seredan | 24-12-2015 10:58:24
Zas zavadzanie.Ziaden pacient neprisiel o nic a ani nebol ohrozeny. Ved par dni dozadu bola o tom pol hodinova reportaz ako to prebiehalo. Jedna obvinena osoba bola dokonca na kandidatke SDKU v roku 2012.
daniel | 24-12-2015 10:42:15
Mirko držím palce aj na nohách ! A príjemné a pokojné sviatky !
sused | 24-12-2015 10:18:25
Preto treba apelovat na ludi aby nevolili velké strany lebo to je jeden velký organizovaný zlodejsky podnik.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign