Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Nie vždy starosta nereagoval.

565

Šoporňa | ste si všetci spomeniete na jeden septembrový deň, keď starosta zareagoval na anonymný leták tak, že asi 5 krát prostredníctvom obecného rozhlasu vyjasňoval situáciu „zaujímavým vyjadrením“, ale dôveryhodnejšie by to vyznelo, keby to oznamoval sám a nie zamestnankyňa úradu. Následne sme si v schránkach našli ďalšiu správu od starostu (prvá príloha). Zamyslime sa, ktovie kde bola táto správa tlačená, z akých peňazí a či mali tí, čo ju roznášali v pracovnom čase takúto náplň práce? Preto zareagovali aj poslanci svojim oznamom (druhá príloha), ale na vlastné náklady a rozniesli to občanom vo svojom voľnom čase. Niektorí ste síce za zvláštnych okolností nenašli vo svojich schránkach nič, ale teraz to „vietor neodfúkne“. Zvláštne je, že poslancom nebolo dovolené tento list prečítať miestnym rozhlasom. Ktovie prečo? Veď cenzúra už nie je, žijeme v demokracii, alebo ... ??? 


Fotogaléria k článku:

565
Autor: Adrián Macho, poslanec OZ v Šoporni
565
Autor: Adrián Macho, poslanec OZ v Šoporni

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
je k tomu čo dodať? | 13-01-2012 22:59:16
http://www.stv.sk/online/archiv/spravy-stv#2001
http://www.rtvkrea.sk/video/player/index.php?id=2603#/0
http://www.rtvkrea.sk/video/player/index.php?id=2415#/0
http://www.rtvkrea.sk/video/player/index.php?id=2414#/0
pre:nikto | 13-01-2012 21:21:02 | 13-01-2012 22:40:19
Neviem, čo si chcel/a/ týmto povedať, ale je to veľmi veľavravné. Asi to máš trocha/??/ pomýlené. Na čom frčíš?
nikto | 13-01-2012 21:21:02
na túto tému by som vám vedel/a povedať toho dosť, pretože som bol/a svedkom pritlačení pamfletov ale poviem iba toľko....
čas všetko odhalí...
Alena | 13-01-2012 21:03:43
www.melek.ocu.sk, malá obec cca 460 obyvateľov a zverejňuje zmluvy podľa zák.546/2010 Z.z. Reagujem na nezverejnenie Zmluvy o vykonaní auditorskej činnosti pod.č.54/2010 v plnom znení. Tým nechcem porovnávať cenu, nakoľko naša obec má cca 4200 obyvateľov, to nechám na odborníkov. Chcem poukázať na skutočnosť, že aj malé obce si plnia svoje povinnosti na rozdiel od našej. Dúfam, že táto otázka nebude hodnotená ako neobjektívna kritika za účelom šírenia klamstiev a ohovárania kompetentných na OcÚ. Prečo to nejde aj u nás ?
Marián | 13-01-2012 20:53:39
Som rád, že táto diskusia prebieha na SOL. Zároveň vyslovujem - Ďakujeme pán Majko. Myslím to úprimne. Lebo keby prebiehala diskusia na soporna.sk, /aj keď je už stránka dávno zrušená - lebo vieme prečo/, nevedeli by o tomto jeho konaní občania iných obcí a miest.
Vďaka za pochopenie.
pravne sluzby | 13-01-2012 19:41:01
nasla som toto http://rozpocet.finance.gov.sk/archive/file/PR%202009/PR_Sobrance_2009.pdf
Mesto ! Sobrance (6 274 obyvatelov)) plati rocne pravne sluzby 3983 € rocne... To ma Soporna za Vlceka na slabe 4 mesiace...
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 13-01-2012 18:23:05
este upresním, myslela som tým, v rámci konania referenda, že rozhodujú občania, samozrejme keby bola starostovi dokázana vina, zaniká mu mandát, po právoplatnom nastúpení do výkonu trestu,
Registrovaný Erika Ščípová Erika Ščípová | 13-01-2012 18:21:00
máte pravdu , že sa starosta nemusí brániť, ale nakolko o jeho zotrvaní vo funkcii rozhodujú občania a nie to, či bude mu v trestnom konaní dokázaná vina. alebo nie, vôbec to neovplyvní to, či ho ľudia odvolajú, alebo nie. Je len na nom,či si váži svojich občanov, a verejne vystúpi a obháji sa. Nič lahšie nie je, pokial človek koná čestne. Iné je to ked nie je čo povedať na obhajobu. A to ako si váži občanov Šoporne , to snád musí byť jasné aj slepému.Stále sa vedú polemiky, urážky, domnienky o starostovej vine či nevine. Predkladáme vám fakty, ale je mi jasné, že kto nechce vidieť fakty, ten si bude písať čo chce , ale je to o nás o ludoch.
pre poslacov Serede alebo okolitých dedín | 13-01-2012 18:12:25
Chcela by som poprosiť, ak máte informáciu, koľko mesto Sereď alebo dediny platia za právnické služby, napíšte... I keď to nie je porovnateľné, vzhľadom na iný objem agendy
ďakujem
pre Rastislava | 13-01-2012 18:07:09
Chceli ste fakty:
1. Hneď ! po nástupe chcel plat o 30 % vyšší - bez toho, aby stihol pre obec niečo urobiť - to síce nie je trestné, ale posúďte sám, či je to morálne...
2. Bez zastupiteľstva môže rozhodovať len o výdavkoch do 1000€ - viackrát ! to porušil
3. Obec musí na webe zverejňovať faktúry - donedávna tam aj nejaké (síce oklieštené) boli - dnes nájdete len za január ! - To je tá transparentnosť! (Nato platí externé ekonómky a právnikov?)
4. (pre judr :-D)Za prejav aktivity sa považuje len to, keď niekto MINIE peniaze??? To nie je aktivita, keď niekto ušetrí, aby v budúcnosti mohol vybudovať čističku, ktorú musíme mať do r. 2015, lebo budeme platiť pokuty...Ešte by ma zaujímalo, či tá právnická firma aj vykázala nejakú konkrétnu aktivitu, alebo si len pravidelne inkasuje svoju tisícku mesačne...
5. Je normálne, aby sa nezúčastnil zastupiteľstva, kde sa prejednáva rozpočet a z nasledujúceho po svojom monológu odíde?
6. Je štandardné, že zamestnanci na pracovisku podpisujú dokument, že je tam všetko v poriadku??? (O čom to svedčí?)
7. To je prejav demokracie - zrušiť diskusiu na stránkach obce?
9. Za najväčší problém považujem nezverejňovanie toku financií..
Marián | 13-01-2012 17:29:19
pisateľ - pre Rastislav Kadvan | 13-01-2012 17:10:29

Súhlasím...
Nie každý sa o dianie zaujíma. Informácie sa skresľujú a podávajú sa na ľahkú váhu. A niekto zo sympatizantov pána starostu tvrdí, že nič sa nestalo? Ak sa nič nestalo, bol by dôvod na vzniknutú situáciu? Nebol. Starosta by jednal, komunikoval, zasadal, vysvetľoval, usmieval by sa bez výčitky svedomia. Jednoducho super. A ako jedná? My sme tá špina, ktorej nemá čo povedať, vysvetľovať jeho konanie, že zo zasadania odíde buchnutím dverí, že ... V jednej veci je však pravda, na základe vyšetrovania OČTK musia rozhodnúť. Takže, keď začal tento kolotoč, určite nezačal zbytočne.
pre Rastislav Kadvan | 13-01-2012 17:10:29
prosím Vás pán Rastislav, tie Vaše myšlienky... nič v zlom... vy nechápete, že toto všetko bolo potrebné, aby boli oboznámení všetci občania Šoporne a iní, aký je náš starosta "férový" človek, pretože veľa ľudí nebolo dostatočne informovaných o danej situácii... môžeme len ďakovať poslancom, že využili takúto možnosť a zverejnili to spoločnosti... svojim správaním si to sám starosta vyprovokoval, aby došlo až k odvolávaniu starostu v rámci obce a podaniu trestných oznámení!!
Rastislav Kadvan | 13-01-2012 16:47:35
pre Rastislav Kadvan | 13-01-2012 14:05:34

Áno prečítal som si starostove vyjadrenie. A áno .. naozaj sú to omáčky :-) Ale on si ich môže bohužiaľ dovoliť, pretože už sú na neho podané trestné oznámenia. Pre nechápavých - vyplýva z toho, že on sa už brániť nemusí. Nemusí dokazovať svoju nevinu, teraz už vina musí byť dokázaná jemu.

VŠEOBECNE:

Toto postupné zverejňovanie článkov poslancami fakticky už tiež nič nezmení za danej situácie. Tieto články a diskusie tu mali byť oveľa skorej, kedy mohli niečo vyriešiť a vystupňovať tlak na starostu, aby začal konať tak, ako sa od neho očakávalo. Vtedy by medializácia určite tomu pomohla.

Dnes, kedy sú podané trestné oznámenia, je toto všetko zbytočné, pretože už je to v rukách orgánov činných v trestnom konaní .. jak sa hovorí. Tým pádom, podaním trestných oznámení, toto divadlo malo skončiť. Buď sa malo riešiť odvolávanie starostu v rámci obce, alebo podanie trestných oznámení .. ale nie obidve naraz. A preto jediné, čo je teraz správne, je počkať si na výsledky šetrenia. Ja len dúfam, že vyšetrovanie nebude zastavené pre nedostatok dôkazov ...

Aby ste pochopili o čom hovorím, predstavte si teraz situáciu, že sa ho podarí v referende odvolať .. ale výsledky vyšetrovania o pár mesiacov neskôr ukážu, že nepochybil. Je to čistá polemika, ale zvážte si to sami. Ale takýto postup moc profesionálny neni ...
Marián | 13-01-2012 16:38:30
oprava pre JUDr
-aby nebol posmech z preklepov:
pre JUDR.
Je mi ľúto pán JUDr, ale nemáte v celku všetky informácie k danej veci. Ja som tiež sa napredovanie dopredu a k všetkému, čo je v prospech obce a obyvateľov obce, ale to starostovanie je v prospech jen pre pár "vyvolených", ktorý jeden z nich povedel pred kamerou, že "...splní sľub, ktorý si dal..." O aký sľub ide? V prospech jeho sľub, alebo sľub daný občanom?
Nuž, ak ste JUDr, všetka česť k titulu. Potom ako JUDr zvážte aj svoje vyjadrenie k veci.
Marián | 13-01-2012 16:18:52
pre JUDR.
Je mi ľúto pán JUDr, ale nemáte v celku všetky informácie k danej veci. Ja som tiež sa napredovanie dopredu a k všetkému, čo je v prospech obce a obyvateľov obce, ale to starostvanie je v prospech jen pre pár "vyvolených", ktorý jeden z nich povedel pred kamerou, že "...splní sľub, ktorý si dal..." O aký sľub ide? V prospech jeho sľub, alebo sľub daný občanom?
Nuž, ak ste JUDr, všetká časť k titulu. Potom ako JUDr zvážte ak svoje vyjadrenie k veci.
pre JUDr. | 13-01-2012 14:37:24
a vy kolko beriete pán doktor??? a aký máte prehľad o tom čo bolo, ach jaj, zase niekto pod doktorským menom, len ten obsah vášho príspevku informuje o tom, že tam neni doktorský titul.
pre Rastislav Kadvan | 13-01-2012 14:05:34
Pán Rastislav Kadvan, prečítali ste si článok od pána starostu??? reagoval podľa vašich predstáv?? predkladal fakty, dôkazy, zdôvodnenia ...??, keď už tak kritizujete pána Macha!!! lebo podľa mňa to bol len ďalší trápny príhovor pre občanov do šoporňanských novín... samé omáčky , omáčky, bez dôkazov, faktov a zdôvodnení...
Rastislav Kadvan | 13-01-2012 10:27:14
jana | 13-01-2012 07:42:53

Jana, máte pravdu. Vôbec nechápem konanie pána Macha, lebo už niekoľkokrát som písal, že by bolo načase, začať zverejňovať fakty. A opäť sa tu objavila viacmenej úvaha.

Tiež som si všimol, že viacerí (možno väčšina) z čitateľov tiež nechápu mňa a ani len náznakom sa nevedia preniesť cez to, na čo celý čas poukazujem - predkladať fakty, dôkazy, zdôvodnenia ...
Článok s faktúrami, ktoré zverejnil pán Macho som nekomentoval preto, lebo som ho ešte nečítal. Predstavte si, mám tiež aj iný program, ako len čítať články a diskusie na SOL, a to už ich na tému Šoporňa vôbec nie je málo.
Ak budem mať čas, prečítam si, ak budem mať potrebu reagovať, vyjadrím sa. Nemusíte ma vyzývať :-)
judr | 13-01-2012 09:28:35
Zaujala ma situácia vo vašej obci najmä voči výhradám k novej zmluve s právnikom. Podľa predošlého právneho zastupovania obce usudzujem, že Šoporňa nemala žiadne problémy a všetko išlo ako po masle.Starosta spokojný, poslanci a občania ako skromní pozorovatelia,videli situáciu vždy pozitívne napriek ničnerobeniu.OZ v novom zložení ťažko znáša snahu nového starostu všetko zmeniť,aby obec nie napredovala, ale dobiehala zameškané... niekedy až za cenu, ktorá je výsledkom momentálnej situácie.Pre bežného smrteľníka je cena právnika samozrejme vysoká a v Šoporni vhodným nástrojom a ďaľšou zbraňou k cieľu a podľa všetkého ku kroku späť.
jana | 13-01-2012 07:42:53
pan Kadvan, ako vydiet opat ste nepochopil pisatela tohto clanku, ale nevadi. A preco nekomentujete clanok s fakturami, kt. pan Macho zverejnil "Aj preto vznikli problémy v Šoporni" 10.1.2012, a určite ste si všimol, komentáre aj iných poslancov. Myslím si že na ďalšie dôkazy si ešte môžete počkať, pokiaľ neviete poslanci majú aj rodinu a prácu. A robia pre Šoporňu vrámci svojich možnosti dosť. A neviem či by bolo lepšie keby držali ústa zavreté a zatvárali oči pred tým čo sa robí na úrade.
Rastislav Kadvan | 13-01-2012 01:01:23
Pán poslanec, vaša veta: "Zamyslime sa, ktovie kde bola táto správa tlačená, z akých peňazí a či mali tí, čo ju roznášali v pracovnom čase takúto náplň práce?"

Predpokladám, že naznačujete, že list i všetky vyhotovené kópie šírené starostom, boli tlačené na Obecnom úrade a tým pádom z obecných peňazí. Správne? Dobre, pripusťme túto možnosť. Natíska sa otázka, či je možné túto Vašu polemiku preukázať. Odpoveď znie - NIE. Jedine, že by ste mali dôkaz. Máte?

Keď ste avizovali, že budete zverejňovať ďalšie články, myslel som si, že to budú faktické články, toto sú opäť len dohady ...

Skoro celý tento krátky článok je neobjektívny a o ničom nevypovedá.
Jediné, čo by sa dalo preukázať je, kto a kedy tieto listy roznášal a či naozaj to bolo náplňou práce počas jeho pracovnej doby.
Registrovaný Adrián Macho, poslanec OZ v Šoporni Adrián Macho, poslanec OZ v Šoporni | 12-01-2012 18:42:15
Nemôžem reagovať na otázky o odmenách, kto koľko dostal, to ani neviem, toto je plne v kompetencii starostu a táto otázka je pre neho. Ale v predložených výdavkoch do 30.9.2011 sa nachádzajú odmeny zamestnancov v celkovej sume 32 000 eur, čo bolo zverejnené aj na zastupiteľstve predsedom finančnej komisie.
oprava | 12-01-2012 12:08:40
Malo to byť pre občana 12-01-2012 07:18:13
občan | 12-01-2012 07:18:13 | 12-01-2012 12:06:49
Aký sú občania v Šoporni? Nie sú pre teba dosť dobrí? Ale keď bolo treba voliť, tak to ty nevadilo.Teraz si sa vyfarbil.Trápny si ty.Už iba tie mená:jaaa lulu zosoporne , svedčia o inteligencii. A oklamať, že je vás veľa, ktorý stojíte za starostom sa tiež chvalabohu nepodarilo.Ešteže vás p.Majko odhalil.
PS:Aké požičaj, také vráť.
Podpora poslancom.
citatel | 12-01-2012 11:14:59
pan Macho, drzim vam palce, aj poslancom, ktori su s vami, keby bolo na celom slovensku, nielen v soporni viac takych cestnych a odhodlanych ludi, ako ste vy, urcite by to aj v tomto state vyzeralo inac, dakujem
pre obcana | 12-01-2012 09:50:09
trapny j ebohuzial starosta, nie p. Macho...
občan | 12-01-2012 07:18:13
pán Macho, je vidieť, že ste už trápny! Radšej počkajte na tie Vaše trestné oznámenia, či a potvrdia! Najskôr si zistite, že ak podáte projekt na jedno detské ihrisko, tak nemôžete z projektových peňazí urobiť ďalšie 2-3 ihriská. Zamyslite sa a spamätajte, lebo zatiaľ ukazujete, aký sú občania v Šoporni.
shelley | 12-01-2012 01:14:03
No toto je už skutočne trápne, som zvedavá, ako sa to skončí. Budeme sledovať vývoj....lepšie ako turecký seriál v TV....hehehe....
som za referendum | 12-01-2012 00:28:27
Pán Macho. Je pravdou,že starosta vyplácal určitým zamestnancom prémie a to u niektorých nie končiacich dvoma, ale dokonca tromi nulami? Zaujímalo by ma to.Ďakujem.
pre starosta nereagoval | 11-01-2012 23:53:50
A kde je ten Váš anonym, ktorým sa to všetko začalo? Ten si tam prečo neodfotil. Čo ste ho roznášali po nociach jak zlodeji...

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign