Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Neviete ako von z nevýhodných úverových zmlúv a ako sa brániť nekalým praktikám nebankoviek ? - diskusia

Miloš MajkoDátum24. 06. 2016 22:50:40TémaDISKUSNÉ RELÁCIE
200

Milióny exekúcií majú v súčasnej dobe nielen starší a starí ľudia na krku, ale aj mladé rodiny s malými deťmi, ktoré si zobrali úvery a pôžičky väčšinou z nebankoviek a tieto následne nesplácali, alebo splácali nie na čas.

Desiatky tisíc ľudí trpia podpísaním nevýhodných alebo značne nevýhodných zmlúv a to hlavne spotrebiteľských, teda takých s ktorými sa stretajú viacmenej v každodennom živote.

Mladé rodiny sa dostávajú do finančných problémov a kolotoča exekúcií, z ktorého sa buď dostanú veľmi ťažko, alebo sa s nimi vezie dlhé roky. Mnohí dokonca sa nemôžu legálne zamestnať, pretože by im exekútor zobral viacmenej kompletne celý príjem. Nastávajú nezávidenia hodné situácie, rozvody a trpia najmä deti. Aj toto je realita dnešnej doby na Slovensku, v krajine, ktorá sa nazýva modernou, demokratickou a právnym štátom.

Z minulosti sme sľúbili, že portfólio našich médií rozšírime o ďalšie diskusie a náučné relácie, ktoré môžu pomôcť mnohým bežným ľuďom prežiť súčasnú dobu a orientovať sa niekedy možno v nezávidenia hodných situáciách. Včera sme v štúdiu dali priestor dvom zástupcom OZ Slobodní občania Slovenska a to Kristíne Ulmanovej a Miroslavovi Košarišťanovi, ktorí ponúkajú pomocnú ruku a množstvo rád práve tým ľuďom, ktorí sú atakovaní napr. aj nekalými praktikami niektorých nebankoviek.

Upozornenie: Médium nie je autorom scenára  diskusie a preto nezodpovedá za jej obsah.


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Skryť všetky fotografie

Video k článku:


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 29-05-2017 17:38:18
Melinda Trojanová | 29-05-2017 16:55:33 | - za obsah materialu zodpoveda autor. Alebo inak, nik z nas nezodpoveda za to, co povedali na prednaske prednasajuci presne tak, ako NEZODPOVEDAME ani za obsah VASHO PRISPEVKU.

Pani Melinda, je demokracia a sloboda slova. Prijimatel informacie si mudi zvazit, nakolko je informacia pre neho relavantna a nakolko doveruje jej autorovi.

Ubezpecujem Vas, ze ja konkretne podavam VYLUCNE informacie, za ktore nemam problem niest aj zodpovednost.
Melinda Trojanová | 29-05-2017 16:55:33
Noviny by mali byť nezávislé a zároveň zodpovedné za obsah, ktorý šíria. Vy vysielate prednášku CSP s minimalistickým komentárom, že \\\"podávajú pomocnú ruku\\\". Okolo CSP sa šíri vlna kritiky, bývalí klienti sa sťažujú na nevhodne poskytnutú pomoc a následné problémy. To ste si neoverili.
Košarišťan Miroslav | 05-07-2016 09:57:19
Stránka na facebooku CENTRUM SPRÁVNEJ POMOCI.
slobodniobcaniaslovenska@gmail.com
kosaristan@marticonet.sk
margareta sernceova | 04-07-2016 18:33:44
ako sa svami skontaktujem moje tc.0919211685
Košarišťan Miroslav | 26-06-2016 14:37:00
Vážený občania SR. Nedovoľme nebankovkám, pokiaľ majú spotrebiteľské zmluvy v rozpore so zákonmi, aby oni nám určovali podmienky, ak sa dostaneme do omeškania so splácaním. Píšme, píšme, píšme mimosúdne dohody a trvajme na svojom. My sa len bránime. Chce to odvahu a vytrvalosť - SPOLOČNE TO DOKÁŽEME !
Košarišťan Miroslav | 26-06-2016 12:10:37
Vážený občania SR. Ak máte s nebankovkou alebo s bankou uzavretú spotrebiteľskú zmluvu, na základe ktorej Vám bol poskytnutý úver, tak táto zmluva nesmie obsahovať neprijateľné zmluvné podmienky, nekalé praktiky a nesmie byť v rozpore s dobrými mravmi. Zmluva nesmie byť v rozpore so zákonmi. Nebankovky a banky zatajujú neprijatelné zmluvné podmienky, konajú nekalo a nikdy ľuďom nepovedia, že ich zmluvy obsahujú neprijatelné zmluvné podmienky alebo, že ich zmluvy neobsahujú podľa zákona náležitosti, ktoré majú obsahovať. Ľuďom nie je poskytované odborné poradenstvo. Ľudia nevedia, že ešte len žiadajú o úver a už sú oklamaný a nebankovka alebo banka ich nechá podpísať zmluvu. Nebankovkám a bankám ide o to, aby čo najviac zarobili a to, či je zmluva v súlade so zákonmi, na toto sa ako keby zabúdalo.
Obcan | 26-06-2016 11:15:45
Pani pise,citujem : ,,denno denne sa na nás obracajú ďalší občania, ktorí netušili, že majú exekúcie do dňa kým im exekútor nezablokoval účet,,
Podla ludi v okoli viem ze najskor sa s nimi pri danom probleme snazi dohodnut ten co im pozical-banka,lizingovka...,oni vsak nereagovali,potom prichadzaju upomienky a naznaky ze sa to bude pravne riesit,zase nereaguju,potom nastupuje az exekutor.
Takze dotycni maju dost casu a hlavne moznost komunikovat,ale kedze si myslia ze sa to neako prepecie,tak nereaguju,nekomunikuju a potom sa idu este stazovat ze im niekto blokne ucet,alebo im beru rovno z vyplat.
Nebudem sa zastavat exekutorov,ale hlavna pricina je vzdy inde,oni su len jej nasledok.
Ista ale to nieje tak ze zo dna na den bez priciny ma niekto exekuciu a este k tomu ze o nej nebol informovany.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 25-06-2016 19:42:45
Kristína Ulmanová | 25-06-2016 18:35:51 | - ludia musia pochopit, ze ZIADNA VLADA im neda ZIADNE socialne istoty. Lebo im ich dat nemoze.

Istotu moze obcanovi dat stat jedine vo funkcnosti pravneho systemu, vymozitelnosti prava, v legislative zabezpecujucej transparentnost riadenia spolocnosti na vsetkych stupnoch, v systeme, ktory neumozni volenym zastupcom kradnut a pod.

Socialne istoty moze realne predsa dat iba jeho zamestnavatel, ktory bude mat pre podnikanie a zamestnavanie vytvorene take podmienky, ktore ho nebudu nutit zamestnanca okradat.

Socialne istoty od volenych zastupcov su obycajnym populizmom, na ktory zial ludia naletia este dlho...

Potrebujeme vzdelanych a rozhladenych obcanov - takych vsak vacsina politikov nema rada, pretože ti sa nedaju ovladat, su schopni tvorby vlastneho nazoru na vec a teda dokazu byt samostatni.

Je na nas, ktori sme schopni a ochotni vystupit pod vlastnymi menami a mame pripadne aj moznosti ovplyvnit verejnu mienku, aby sme v prospech nas vsetkych aj nieco zmysluplne vykonali.

Ostatne uz je iba na samotnych obcanoch.
Kristína Ulmanová | 25-06-2016 18:35:51
Ďakujeme za pozvanie do štúdia Reporter 24 Seredonline) Sme radi, že pomáhate a že spoločným úsilím a navzájom pomáhame občanom Slovenska diskriminovaným, kriminalizovaným a trpiacim nedostatkom právnej istoty a nevymožiteľnosťou práva) trpiacim nedostatočným odmeňovaním v zamestnaniach)nízkymi dôchodkami a dávkami) trpiacim občanom postihovanými nezákonnými exekúciami ich majetkov , bežných účtov, miezd, dôchodkov, hnuteľných vecí a nehnuteľností) Ja chápem, že tí ktorých sa to netýka necítia ten útlak, no denno denne sa na nás obracajú ďalší občania, ktorí netušili, že majú exekúcie do dňa kým im exekútor nezablokoval účet) Sme všetci z jednej spoločnosti) preto si musíme pomáhať) už mnohí pochopili, že na vládou sľubované istoty sa nedá spoľahnúť

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign