Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

"neskoro chodime spat a aj to nemozme,lebo nas cele noci budi skrekot tychto pterodaktylov" - názor obyvateľky Pribinovej ulice

Miloš MajkoDátum15. 08. 2015 18:51:36TémaNázor občana

Do redakcie sme dostali e-mail obyvateľky  Pribinovej ulice, v ktorom sa sťažuje na rušenie vtákmi chovanými susedom. V následnom telefonickom rozhovore nám vysvetlila, že suseda sa jej zastinúť telefonicky nedarí a na zvonenie pri bráne nereagoval.

Aj keď sa môže zdať problém iného pre väčšinu ľudí banálny, pre priemo zainteresovanú osobu môže byť vážny, ba až neriešiteľný.

- - -

Dobry den,neviem ako zacat,chcela by som sa len informovat,ci mozem podat podnet,alebo spisat nejaku peticiu spanku.

Byvam od januara na Pribinovej ulici. Noc co noc ma budia susedovi mega vtaci,papagaje,plameniaky a neviem este aka vselijaka haved. Skoro rano vstavame s manzelom do prace,neskoro chodime spat a aj to nemozme,lebo nas cele noci budi skrekot tychto pterodaktylov. Ked nas nebudia ani,tak zas celu noc steka susedov pes. Je mozne,aby toto nikomu nevadilo? Mam pravo zavolat mestsku policiu?

Mali sme oslavu v kulturaku,kde sme si zaplatili salu a celu oslavu nam kazili prichody mestskych policajtov,ze robime hluk. Volal stale ten isty obcan,ale z mojej svadobnej oslavy boli vseci sklamani. Clovek si zaplati salu a nemoze sa ani zabavit. To kde sme? Som unavena,vycerpana,vynervovana. Prosim vas,co mam robit?

Teraz ked som sa rozhodla uz nezaspat,lebo mam uz krce v bruchu,tak stichli aj godzily,aj pes. Jediny,kto je hore,je susedov kohut. Vazne som uz zufala. Dakujem. Doteraz som to ako tak zvladala a dufala,ze sa dalsiu noc vyspim,ale ak nemozem nic robit,zacnem volat policajtov. Ale to sa sused uz nikdy nevyspi.

Dakujem Mrvova

- - -

Suseda sa pokúsime kontaktovať telefonicky, možno aj osobne. A skúsime zistiť, aké možnosti obrany má poškodená obyvateľka mesta.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
daniel | 09-01-2016 21:20:59
pav1 načo o tom píšeš ? Urob to a hotovo !
pav1 | 09-01-2016 20:22:29
treba to zobrat do vlastnych ruk otravit vtaky a hotovo
" 5 rokov | 19-08-2015 18:19:15
po uhynuti poslednej vcely, zahynie cela planeta\"..povedal mudry ujo Einstein...

Namiesto toho, aby sme boli vdacny za kazdy prejav zivota, ci uz je to krkanie ziab, spev vtakov, kikirikanie kohutov, stekot psov a aj skriekot pavov, tak sa len vecne stazujeme, ze nas nieco rusi..no, ked nas uz nebude mat co, to uz len bude vitazstvo..

Clovek nie je nadradeny druh..to sa len on sam do tejto funkcie pasoval..naucme sa byt tolerantni..bojujme proti hluku z technickych vydobytkov..nie proti hluku prirody
nahoda | 19-08-2015 15:14:41
\\\"svete\\\"
\\\"príjemné\\\"
pažitná | 19-08-2015 14:40:04
aj my ten neskutočný škrekot počujeme...je to niečo otrasné, ked aj o 4-5 rána začnú škriekať...v tom tichu je to ozaj \"príjemné\"
anonym | 19-08-2015 14:35:44
No ja bývam na pazitnej. Sme ako v Jurskom parku :)
pre "pre dvoch" :-) | 19-08-2015 13:25:45
:-) A co mam riesit?To,ze ste sa nenaucili citat?To sa musite doucit vy sam.Nikto iny to za vas nevyriesi.Zlc vyplujte do umyvadla,ulavi sa vam.:-)Mne skriekajuce vtactvo,ani stekot psa,ani kikirikanie kohuta nevadi a ani nikdy nevadilo.Radim sa medzi ludi,ktori vedia nieco aj stolerovat.To pani Mrvova to riesi.Mala by ale merat rovnakym metrom.Na jednej strane chce riesit rusenie nocneho kludu od jej suseda zvieratami a na druhej strane sa cuduje,ze nejaky pan zavolal pri jej hlucnej svadbe mestsku policiu.Ked chce toleranciu od svojho suseda,mala by byt aj sama tolerantna.V lete ma vacsina ludi pootvarane okna dokoran,takze vsetky zvuky zvonku a najma v noci su intenzivnejsie.A ked jej susedove vtactvo vadi,nech to riesi,no silne pochybujem,ze nieco docieli. :(
pre dvoch .... | 19-08-2015 11:07:10
Vy dvaja by ste si rozumeli. Lebo nechapate obaja. Ja som neni žiadna stara soc. škola, aspon vek tomu nenapoveda, nemam ani otlak, to skor ty s tym IQ na čele a seredanka. Podla toho čo piše, tak byvam cca 100m vzdušnou čiarou od vas a žiadne exotické vtactvo ma neruší.
A seredanka keby ste mali IQ dostatočne vysoke tak to naozaj riešite niekde kde sa to riešiť dá a nevyplakávate tu na SOL...
mam otazku | 19-08-2015 08:53:10
pani mrvova ste si ista ze vas noci budia exoticke vtaky a pes od suseda?lebo na fb pisete o niejakych duchoch co vam behaju podome
seredanka :-) | 19-08-2015 08:24:21
Ano,je zbytocne vysvetlovat dokola niekomu nieco,ked nevie dotycny poriadne citat,pripadne si precita iba kazde piate slovo a potom si da dokopy nezmysly a ich melie dookola.Nuz beriem to tak,ze kapacita jeho mozgu proste nepusti. :-)
Je to vsetko | 18-08-2015 22:28:20
o tolerancii a miere pochopenia.Niekto by pavov u suseda ani nevnimal a niekto ma z toho depresie.A nieco na odlahcenie tejto diskusie.Zaujal ma tu jeden prispevok,v ktorom je napisane,ze- Myslite si ,ze vcely nemaju nic ineho na praci,len ako sa nahanat za ludmi a stipat ich? Och to uz len je vyrok,zapisem si ho do zosita,heh.
Presne, | 18-08-2015 22:17:43
ako som vcera pisal,je to este stara,socialisticka skola,co caka na svetlejsiu,spravodlivejsiu buducnost a slepo veri v spravodlivost.Asi ste mu seredanka stupili na otlak,ked vas nevie prezut a vypisuje nezmysly do vetra.Nema vyznam na neho reagovat,lebo vsetky jeho komentare su o nicom,ziadne fakty,len muti vodu.Bolo by fajn,keby zlozil ruzove okuliare,aby sa ocitol v realite.
seredanka | 18-08-2015 21:14:15
Nauc sa poriadne citat,pretoze v kazdom prispevku pisem o napadnuti jedneho psa na skupinku troch ludi.A s prispevkom o vcelach nemam nic spolocne.Sem si moze kazdy napisat prispevok.Ale to uz je naozaj na tvoje iq asi moc zlozite pochopit.Stale meles jeden a ten isty nezmysel.Keby si mal aspon trosku chochmesu,tak by si si tie predchadzajuce prispevky presiel a potom by si akurat tak mohol strcit hlavu do piesku ako tie exoticke vtaky o ktorych je tato tema a nekvakal by si jeden nezmysel za druhym.Kazdopadne tvoje chapanie je na bode mrazu,takze ty by si mal na svojom cele velku nulu,ovsem to som este optimisticka,ktovie ci by to u teba neslo do minusu. :-)
Normalita | 18-08-2015 21:05:58
Ste normalni? Ako mozete povedat, ze vam by to nevadilo alebo pani je precitlivela, byvate tam? Pocujete vy tie pavy?! Kazdy den ci noc? Ja mam doma 2 male korelky, ale ked tie spustia, konec! Co tu splietate jej svadbu? Ja mat svadbu, tak si to urcite uzijem alebo moji kamosi, o tom to je. A niekedy to clovek prezenie ani nevie ako a na druhy den sa bude hanbit. Ale co to ma s pavmi spolocne?! Nech si kazdy chova, co chce, ale ked to obmedzuje inych ludi, tak to v poriadku neni. Ale to mozem posudit, az tam budem byvat a budem to pocuvat! Poznam ludi, ktori nemozu pocut psickarov, ktori sa rozpravaju pri venceni, su rozni kudia, ale nesudte, ked tam nezijete! Myslim si, ze kazdy vieme, co mame doma, tak by to mal vediet aj majitel pavov. A ked tak pekne spievaju, nech mu spievaju do uska doma a som zvedavy, ako sa mu bude ordinovat, ked bude nevyspaty a vynervovany!
pre: ach jajj | 18-08-2015 20:41:59
Vela napisane, nič nepovedane... Nevadi, asi aj ty už radšej chodiš s hlavou sklonenou k zemi, aby ti to číslo na čele nevideli :-)
Ale nie važne, ja som reagoval na seredanku (malomeštianku) ktora raz piše o troch pripadoch, potom je z toho jeden jediny, potom su zzas problem včely pre nu...
A ty prideš najmudrejší pekne napíšeš a nič nenapíšeš teda aspon nie k veci. Nabuduce rada pre teba: radšej nepiš nič ako sa zhovadiť.
nedá mi to | 18-08-2015 12:31:24
Musím sa pripojiť aj ja. No čo už? Sused menil škridlovú strechu za plechovú pred dvomi rokmi. Keď prší tak ako teraz dva dni, tak sa nedá spať pri otvorenom. Klopoce to tu. myslíte že mi to vadí? Už som si zvykol. Keby mi tu škriekal páv, určite by som si zvykol aj na to. Všetko je len o precitlivosti niektorých ludí. Volakedy bol páv chovaný na zámkoch a kaštieloch, takže prečo nie? Len si treba zvyknuť.
ach jajjjj | 18-08-2015 08:59:03
Jozef to nepatrilo vam,ale tym dvom prispevkom pod vami. ;)
ach jajjjj | 18-08-2015 08:57:50
Tieto posledne dva prispevky ak su vrcholom rozumovej inteligencie pisatela,tak zbohom rodina moja.Uz davno som toho nazoru,ze kazdy clovek by mal mat na cele napisanu vysku svojho IQ,aby sme pri stretnuti vedeli,s kym mame docinenia a ku kazdemu by sme tak mohli aspon individualne pristupovat podla jeho individualnych potrieb.Keby hlupost kvitla,to by sme sa cudovali,kolko ludi by sme stretavali rozkvitnutych ako ceresna. :-)
Jozef | 18-08-2015 08:18:51
Čo s hlučnými susedmi?

Bežným problémom, s ktorým sa už stretol hádam každý je rušenie nočného pokoja. Nočný pokoj platí od desiatej hodiny večernej do šiestej hodiny ráno a v tomto čase by sa ľudia mali zdržať konania, ktoré by obťažovalo susedov. Či už ide o hlučnú hudbu, rodinné hádky, štekanie psov alebo vystrájanie opilcov, ako prvé treba skúsiť riešenie situácie osobným dohovorom. Rovnako postupuje aj privolaná polícia, ktorá sa s oznamovateľom aj priestupcom snaží nájsť spoločnú reč. Až keď argumenty nestačia, uloží polícia blokovú pokutu do 33 eur. Postup je rovnaký aj pri opakovaných výjazdoch, pričom mestská aj štátna polícia má v týchto prípadoch rovnaké právomoci.
Najprv policajné hliadky, potom súd

V prípade, že sa podobné priestupky susedov proti občianskemu spolunažívaniu opakujú, mal by sa poškodený so svojou sťažnosťou obrátiť na správcu domu alebo na mestský úrad. I keď ich právomoci sú značne limitované, pretože hlučných susedov môžu iba upozorniť, aby dodržiavali Občiansky zákonník, je tento krok dôležitým medzičlánkom, v prípade, že je sťažovateľ odhodlaný hájiť svoje práva budete na súde.
Na podanie žaloby potrebujete dôkazy

V tomto prípade by išlo o podanie žaloby v zmysle § 127 ods. 1 Občianskeho zákonníka, známu aj ako tzv. susedskú žalobu. V nej by navrhovateľ súd žiadal, aby susedovi zakázal rušivé konanie, pretože nemôže pokojne užívať vlastný majetok. Predpokladom pre podanie takejto žaloby sú dostatočné dôkazové materiály ku ktorým patria: výsluchy susedov, potvrdenia o výjazdoch polície, sťažnosti na bytové družstvo, zápisnica zo schôdze vlastníkov bytov a podobne. Určite by nemal chýbať doklad o odmeraní hladiny hluku, ktoré vykonávajú odborne spôsobilé osoby, uvedené v zozname na stránke Úradu verejného zdravotníctva SR. Meranie hluku zabezpečujú v jednotlivých prípadoch aj príslušníci obecnej alebo mestskej polície (viď § 2 a 3 zákona č. 564/21991 Zb. o obecnej polícii).
V tretine sporov pomôže mediátor

Súd najskôr navrhuje riešiť spor mediátorom a až potom, ak nedôjde k dohode, sa ním zaoberá. Mediátor sporiacich sa susedov k dohode len nestranne vedie, vďaka čomu sa približne každý tretí spor podarí vyriešiť bez toho, aby išiel na súd. V prípade dokázania priestupku musí hlučný sused prestať s vyrušovaním, v opačnom prípade príde na rad exekútor, ktorý by žalovanému postupne ukladal pokuty až do výšky 3320 eur. Zákon pripúšťa dokonca aj predaj bytu a odsťahovanie neprispôsobivého suseda, toto ustanovenie sa však doteraz nikomu nepodarilo uplatniť.
pre prebre Seredanka | 18-08-2015 07:52:38
Tak to co ste tam napisal vy,tak to je sila a svedci o absolutnej nevedomosti a az hluposti. Myslite si ,ze vcely nemaju nic ineho na praci,len ako sa nahanat za ludmi a stipat ich? Kazdy mudruje,o psoch,o vcelach,a co ja viem co.Pritom je to vsetko uplne jednoduche,ked vam vadia pavi.Podat staznost na prislusnych miestach a uvidite,ci je to pripustne,alebo nie a apropo o akom treste to melete,v takychto sporoch ziadne tresty neexistuju.Za pohryznutie psom by vsak mali existovat,teda aspon penazne.
Re seredanka | 18-08-2015 07:44:59
A vy čo pisete... Vy určite disponujete minimálne celoslovenskou štatistikou uhryznuti a voľného pohybu psov a pokutovať majiteľov a ešte jedna vec najskôr je to tri prípady nakoniec je to jeden pes co uhradil 3 ľudí a teraz zase včely sú všetkému na vine... Aaach jaj to sme dopadli a takíto ľudia majú volebné právo....
Vy,co pisete | 17-08-2015 22:51:51
o tolkych pokutach vlastnikom psov ste urcite este stara socialisticka skola,ktora od 89 roku veri v lepsiu,svetlejsiu a spravodlivejsiu buducnost.Aj ja som na nu cakal,no vydrzal som cakat len 10 rokov a potom som si dal dole ruzove okuliare a vidim realitu.Zobudte sa.
Pre vedeli sme co narobili | 17-08-2015 22:20:11
Drahy pan spoluobcan. Pokial viem,vsetky poharky,ktore sme si pozicali z uradu,tak sme na druhy den vratili a zaplatili. Nechybal ani jedenbkus. Grcat negrcal nikto,pretoze pit vieme narozdiel od vas a spaky sme hadzali do dvoch kosov hned vedla vstupu do kulturaku,tak neni o com. Mna vas nazor absolutne nezaujima :D akurat sa tak smejem
pre re seredanka 21:50:32 | 17-08-2015 22:15:19
co ste si volaco slahol?ze kolky ludia boli pokutovani.a kde?v cepeni je ix chovatelov vciel co ohrozuju bodnutim zivot ludi a ukazte mi jedneho majitela ktoreho donutili aby vcely presunul prec z obytnej zony.a je to fskt prijemne sa v lete pohnut z domu na dvor a za vami vystartuju roje vciel.ked nemate pri sebe krabicu epipenu a ste alergicky mate smolu
re re | 17-08-2015 21:58:39
Necitate pozorne!Bol to jeden pripad,kde jeden pes dohryzol nohy skupinke troch ludi-vlastna skusenost.Nic sa nevyriesilo vtedy,tak preco by mal niekto riesit to,ze pani je zatrpknuta a vadi jej,ked pav v noci tri razy zaskrieka..Ale ked niekto napise pravdu,tak to boli.Chapem vase sklamanie.
re seredanka | 17-08-2015 21:50:32
Viete len o troch pripadoch zo stoviek a hned na ich zaklade zovšeobecnujete... Velka chyba, tzn že si nedovidite ani na vlastny nos ak takto konate vždy...
seredanka | 17-08-2015 21:28:33
Silne pochybujem.Pisala som z vlastnej skusenosti,ze ani pri troch dohryzenych ludoch majitel nedostal ani len pokutu.Jedine,co sa docielilo bolo to,ze pes bol utrateny z dovodu,ze sa zistovala vzorka,ci nemal besnotu,nakolko nebol pes ani len zaockovany proti besnote....
videli sme, čo narobili | 17-08-2015 21:07:11
svadobčania v Dome kultúry na druhý deň. Na schodoch 100 špakov, ogrcaný , špinavý vchod, poháre ešte poloplné ponechávané kadekde po zemi - tak tomu sa hovorí kultúra. A slovo ohľaduplnosť im asi nič nehovorí, lebo aj keď mám svadbu, aj tak sa nemusím chovať ako zver a nerobiť iným to, čo sa nepáči mne, že pani Mrvová?
pre Seredanka | 17-08-2015 20:52:21
Tak to malo poznate a malo sa pohybujete po \"svete\", kedže už viacero vlastnikov psov bolo pokutovanych za uhryznutie, či pohyb psov na volno.
Ale v jednom pravda je že, kolko bolo pokutovanych za brechot psov či pipanie sliepok či inych vtakov... :-)))
Peter | 17-08-2015 20:49:39
Jozef: krasne odcitovane viacmenej zo zakona a predpisov, ale chcel by som to vidieť v praxi. Obec nespravi nič, max. tak upozorni a vyzve a tam to skonči a dokazovanie na sude to je na niekolko rokov a nikam to nedospeje, odporučia vas na okresny urad na priestupkove konanie a tam to skonči... Dlhoročna skusenosť...
seredanka | 17-08-2015 14:35:49
Hehe,ano,kazdy majitel je zodpovedny aj za svojho vtaka :-)
No teraz uz vazne..Kazdy majitel je zodpovedny aj za svojho psa a pravdu povediac neviem o ziadnom pripade,kedy bol majitel potrestany,ked trebars bol pes volne pusteny a pohryzol cloveka a to viem z vlastnej skusenosti,kedy dohryzol do noh skupinku troch ludi a bolo to hlasene na veterine,na policii,boli dolozene lekarske spravy z pohotovosti...A co?Majitela predvolali na MU s tym,ze to bude riesene ako priestupok a nakonec majitel nebol ani len pokutovany.Tak hadam si nemyslite,ze bude mat ochotu niekto riesit to,ze pav tri razy v noci zaskrieka a pani je z toho frustrovana.
Jozef | 17-08-2015 13:59:39
tu asi nemas pravdu. Majitel je zodpovedny aj za svojho vtaka. Teda pava.
Horsie je dokazat rusenie nocneho kludu, z dovodu, ze ani mestski a ani statni nemaju \"hlukomer\" a teda nevedia odmerat ci hluk prekrocil, myslim 45(55?) decibelov.
A preto by bolo lepsie obratit sa na obec....
seredan | 17-08-2015 13:49:14
s tym rusenim nocneho pokoja by to asi riesit neslo. Neviem si predstavit, ako by mohol vtak dostat a zaplatit pokutu. A dalsia vec nejde o umyselny cin. Majitel nemoze predsa zaviazat dzobaky vtakom ani im rozkazat aby neskriekali.
reminiscencie | 17-08-2015 13:28:06
ako decko som chodieval k rodine ktorá bývala pri železnici,podotýkam že nie rovno pri trati.Spomínam si veľmi živo keď prechádzal nákladný vlak ťahaný rušnom sovietskej výroby M 62 takzvaný Sergej.To bol taký rachot,že padali aj šálky z kredenca.Možno si z detských čias na zvuk Sergeja spomenie aj vydavateľ SOL :-D

https://www.youtube.com/watch?v=uPMfDyyjqAY
Jozef | 17-08-2015 13:18:27
Obťažujú vás susedia neprimeraným hlukom? Znepríjemňujú vám bývanie iným spôsobom? Podľa Občianskeho zákonníka sa však vlastník alebo nájomca veci, teda bytu alebo domu, musí zdržať všetkého, čím by nad mieru primeranú pomerom obťažoval iného alebo čím by vážne ohrozoval výkon jeho práv.
Preto nesmie susedov obťažovať nadmerným hlukom, prachom, popolčekom, dymom, plynmi, parami, pachmi, pevnými a tekutými odpadmi, svetlom, tienením a vibráciami. Právo na ochranu pokojného užívania bytu či domu má jeho vlastník, ale aj nájomca. Čo môžete robiť, ak vás susedia neprimerane obťažujú?

Môžete sa obrátiť so sťažnosťou na príslušnú mestskú časť (obec) – podľa miesta bydliska. Obec má právomoc predbežne zásah do pokojného stavu zakázať alebo uložiť povinnosť niečoho sa zdržať alebo uviesť situáciu do pôvodného stavu. Obec tak urobí vydaním rozhodnutia v správnom konaní, neskúma ale právny stav, obmedzuje sa len na zisťovanie či nastal zrejmý zásah do pokojného stavu napríklad ohliadkou na mieste. Toto rozhodnutie je predbežné a jeho účelom je poskytnutie ochrany pred zrejmým zásahom do práva, zabezpečenie pokoja a poriadku. Ochrana sa poskytne tam, kde zrejmý zásah trvá alebo existuje nebezpečenstvo z jeho opakovania.
Môžete podať aj žalobu na súd. Žaloba na určenie povinnosti zdržať sa zásahov do vlastníckeho práva
Ak rozhodnutie povinný nebude rešpektovať dobrovoľne, po uplynutí lehoty na dobrovoľné splnenie povinnosti (spravidla tri dni) sa stáva rozhodnutie vykonateľné, čiže nastupuje takzvané donútenie. V tomto prípade by išlo o výkon uložením pokuty, aj opakovane, prostredníctvom pracovníka obecného úradu, v prípade súdneho rozhodnutia prostredníctvom exekútora.
Pokiaľ susedia robia nadmerný hluk v nočných hodinách, porušujú paragraf 47 zákona o priestupkoch – rušenie nočného pokoja – príslušným orgánom na riešenie je polícia a obvodný úrad.

pre halo | 17-08-2015 13:05:34
No schválne dajte nejake tie predpisy konkretne ktore riešia problem vtactva resp. hluku ktorý sposobuju...a ako to obmedzit. Aj mna to zaujima.
ono_daleke pre anonym | 17-08-2015 13:00:15
Majitel vtactva povedal ze nepozname co je krasny zvuk..
anonym | 17-08-2015 12:54:14
Riesili ste problem s majitelom vtactva?
halo | 17-08-2015 12:40:48
Este raz zopakujem,tu to nevyriesite,predstavte si,ze i taketo situacie su riesitelne,lebo existuju nato predpisy,takze na spravnom mieste problem nahlasit,a potom sa uvidi co s tym.
_ ja_ pre hnusne paviska | 17-08-2015 12:32:00
Zabijat nikoho nechceme. Tie zvierata za to nemozu,no nech si ich teda da pan doktor do spalne,nech sa vyspime aspon jednu noc. A ano. Pes sa okrikne a je ticho.
_ ja_ | 17-08-2015 12:29:02
Pan ma asi skusenosti zo zaluzim. Za dalsie,na psa a kohuta sa nikto nestazoval. Treba citat cely clanok,nie len komenty :) byvala som 2roky v trnave medzi futbalovym stadionom a amfiteatrom. To boli prijemne zvuky oproti tymto skrekotom. Radsej by som pocuvala ,,3krat za mesiac,, hudbu a ozranov,ako toto. Ved skuste sa niekedy prejst okolo. A neprehanajte,ze mi vadi vsetko. Vadi mi len to,ze sa cez tyzden nevyspim. Skuste si kazdu noc davat budik kazdu polhodinu a vydrzte to polroka. Som zvedava,ci by ste mali taketo nazory.
hnusne paviska | 17-08-2015 12:24:58
Aj mne,mojej rodine a ludom v okoli..cinziaky Pazitna,Zeleznicna a ine vadi skrekot pavov. Velakrat sme sa na to stazovali..treba mu ich asi otrovit,alebo im krky vykrutit aj s majitelom. Nam ked steka pes,tak ho ohlasime,aby nerusil nikomu spanok...
ono_daleke | 17-08-2015 12:17:44
Ja neviem na co aj komentujete.. Ludia ktori radi provokuju tak to je akurat pre nich tieto komenty tu...

Moj nazor:

Svadba:
To ze prisli policajti, budis, je toich praca.
To ze sa niekto stazuje, budis, ak to ma znasat kazdy vikend
Za salu sa zaplatilo, svadba a hudba k tomu patri a samozrejme aj opity a sprosti hostia

Riesenie:
Uz tam bolo X svadieb a X oslav. Pan riaditel by mohol zobrat aspon 1 percento zo zisku a klimatizovat miestnost, urcite by potom nemuseli byt otvorene okna aby sa tam vobec dalo dychat.
Hosti navyse treba krotit nech sa chovaju slusne.

Psy, Pavy a papagaje:
Ak niekomu vadi hudba kazdy piatok a sobotu, skuste sa vzit do koze autorky a pocuvat neznesitelny piskot kazdy den!
Ja viem ze si poviete ze je to zviera, je to len pes. Ale poculi ste niekedy ako skreka pav? A navyse v noci ke je vsetko pocut hlasnejsie? Myslite si ze je prijemne vstavat o 4tej rano na piskot pavov ked budik do prace mate natiahnuty na 5tu? Ak vas denno denne budia takymto stylom priblble pavy, tak mi verte ze by vam zacali liezt na nervy asi aj rybicky kedby zacali v noci zblnkat. Samozrejme ze na ten brechot psov sa nikto nestazuje.. Ide o tie pavy.

Riesenie:
Suhlasim s komentom jednej z citateliek. Pavy nepatria do obytnej zony, ak ano, tak nech ich majitel zabezpeci aby sa okolite rodiny mohli vyspat..
seredanka | 17-08-2015 09:51:39
Pre NAVRHUJEM :-) to bolo trefne,vystizne a velavravne,palec hore :-) No a vratim sa k prispevkom od pani-nikto vas neobvinuje,ze je to vasa chyba,ze kto si kde kupil byvanie a podobne..Len ste naozaj precitlivela a vsimate si a negativne uz beriete vsetky zvuky v okoli,ked vam uz vadi aj to,ze pes zasteka,alebo kohut zakikirika.Ale co sa vas tyka,vy mozete byt hlucna a zabavat sa do rana bez obmedzeni.Vazena pani,taky hluk,jak bol z vasej svadby by neprehliadli ani v Sintave,tak sa necudujte,ze na vas nejaky pan zavolal mestsku policiu,lebo pri tom hluku z vasej svadby nestacilo odist do inej miestnosti,lebo sa nam cinzak otriasal od basov z vasej svadby ..A to tu byvaju svadby casto,no mestski policajti su volani len naozaj zriedka.A ten hluk z vasej svadby to bola riadna pecka a ako som pisala,nebolo to len hlasnou hudbou,ale vasi svadobni hostia sa postavili pred kulturak a jak im hrdlo narastlo,tak vyblakovali na celu Sered.Ini ked tam aj maju oslavu,tak vedia,ze je to obytna zona,tak sa prisposobia.Lenze vy ste mali svadbu v domneni,ze vsak som si za salu zaplatila,tak nech tu tych v okoli cca 2000 ludi drzi hubu a krok a teraz ste nahnevana,ze si niekto dovolil ozvat sa.A to,ze som v predchadzajucom prispevku pisala o hluku z trhu,o kostole a podobne,asi ste to nepochopili,ale bolo to mierene presne na trosku tolerancie,lebo kto chce psa bit,vzdy si palicu najde a vam to pre istotu vysvetlim,ze ked budete chcet,vzdy si nejaky problem najdete.
halo | 17-08-2015 08:13:14
No nemusite tieto skreky znasat,nie je to prirodzeny zvuk pre tuto lokalitu,rieste to oficialne,na prislusnych miestach.
NAVRHUJEM | 17-08-2015 08:04:16
zakúpiť si kus pozemku medzi Váhovcami a kaskádami. Občas tam prejde auto a občas preletí malé lietadlo, či vrtulník. Ale na tie vzdušné potvori stačí gulovnica a na cestné každý deň vysypať klince na cestu. Veď oni si zvyknu neprelietavať a nejazdiť v blízkosti ľudských obydlí. Keď vám aj to bude vadiť, že tam občas preletí nejaký vtáčik, tak požiadajte pána doktora o rekreáciu v tichom preostredí vo Velkom Záluží, či v Pezinku. Mám dojem, že tam sa neplatí nič, ubytovanie, ani plná penzia a ani energie. A možno vám aj pomôžu zžiť sa s týmto hlučným a neznesitelným prostredím.
_ja_ | 16-08-2015 23:50:00
Ja mozem za to,ze v centre mesta je kostol,trhovisko a kulturak? Ze su tam zabavy kazdy vikend? Ja som mala svadbu raz,tak nehadzte ma do jedneho vreca. Keby skriekali raz za tyzden,tak sa aspon vyspim. A ked budem kupovat byt,alebo dom,tak urcite nie pri kostole,trhovisku,ci kulturaku. Aha,tu aj vlaky chodia,ale je to ovela prijemnejsi zvuk,ako ked 10 metrov od mojejbhlavy maju papagaje a zeriavy radovanky.
_ ja_ | 16-08-2015 23:45:04
Dakujem za slusny koment. Ano,k tej sale. Salu sme si zaplatili,necakali sme vsak,ze nebudeme moct mat pustenu hudbu. V nutri sa nedalo absolutne dychat,nemohli sme otvorit ani okna. Vseci teda chodili cely cas von. A ten jeden,ktory tam vyhukoval isiel domov este pred polnocou. Necakala som,se svoj velky den nebudem moct oslavit vdaka jednemu zakomplexovanemu opustenemu muzovi bez kamaratov,ktory sa nikdy nikde nebol zabavit. Ked si tam kupoval byt,mohol s tym ratat. Ten kulturak je tam odjakziva. A ano,pravda je aj ta,ze za tie peniaze z prenajmu co za to pytaju mohli davno v sale vymenit stare okna za plastove a zabezpecit klimu,alebo aspon nejake vetranie. Sorry,ale ine je raz za tyzden zniest hudbu ,ist spat do inej miestnosti a nebyt vystrceny stale v okne na chodbe. A ine je pocuvat tento skrekot. Nie,nevadia mi psy,nevadia mi auta. Ani tito vtaci mi nevadili,ale co je moc,to je moc. Nam ked stekal pes,tak som sa postarala o to,aby nestekal celu noc. Ale to uz je o iq majitela. No a teda velmi pekne dakujem za skazenu oslavu. Nabuduce si prenajmem chatu na samote pre 50ludi.
Maja | 16-08-2015 22:30:27
Nebrala by som tieto veci tak lahkovazne. Samozrejme, mozu byt vadni ludia, ktori sa budu stazovat na hocico, ale netreba zabudat, ze su ozaj pripady, kedy je to uz neunosne. Tak ako ja napr. musim pocuvat rozne hudobne songy, ktore sa opakuju neviem ako casto, minule to bol koncert metalovy, ale co narobim, je leto a viem, ze to k zabave patri a v zime bude klud. Sem tam vykriky a hadky opilcov atd. Ale keby mam kazdy den ci noc pocuvat nejake skrekoty, tak mi to uz vadit bude a to som tolerantny clovek. Takze nebudem tu pisat, ze panej vsetko vadi a hotovo. Lebo problem to teda moze byt ba co sa tyka svadby, tak to mam aj ja volat mestskych zakazdym, ked mi tu vyhravaju?! To je chore. V tom s panou suhlasim, pretoze ako casto tam je svadba a zase, je to pocut v lete, v zime maju klud, tak tu by som skor povedala, ze to mozu zniest, to patri k zivotu. Skoro kazdy sme si tym presli. A myslim, ze takyto okamzik v zivote si chce kazdy vychutnat. A ked to ludom, co tam byvaju, tak vadi, nech spisu peticiu a stazuju sa, maju taku istu moznost ako tato pani s pavmi. A myslim, ze majitelom tych pavov je ten gynekolog, co tam ordinuje, nepoznam ho osobne, ale hovorila mi kamoska, co tam chodi. Ak je clovek normalny a vie, aky skrekot robia, mal by to co najskor riesit.
seredanka | 16-08-2015 20:41:44
Tak to uz zbytocne dramatizujete a nafukujete.Pava a slona nemozete porovnavat....
MVMV | 16-08-2015 20:21:56
Ked je clovek frustrovany, potom mu vadi vsetko, aj stekot psa. To sa da chapat, nie? Preto autorka uviedla aj stekot psa! S tou toleranciou je to diskutabilne. Ked si niekto zaobstra slona, aj to by ste tolerovali? Do obytnej zony toto proste nepatri!
nina | 16-08-2015 19:59:07
suhlasim so seredankou.
tiez tu byvam, tie vtaky pocujem.. a co? vsade su nejake zvuky, treba sa s tym naucit zit a ludia by nemali byt precitliveli a stazovat si na vsetko!
seredanka | 16-08-2015 19:00:33
Lenze pani sa nestazuje len na skrekot pavov,ale jej vadi aj zastekanie psa,ci kikirikanie kohuta.Zda sa mi,ze to zbytocne dramatizuje a zameriava sa na kazdy zvuk,ktory sa v noci objavi.Vsade su zvuky,ktore najma v letnom obdobi,ked su pootvarane okna ludi v noci budia.Podla prispevku si skor myslim,ze ju skrie,ze ona musi zniest zvuky v jej okoli,avsak ked mala svadbu a mali na plne pecky pustenu hudbu,pootvarane okna dokoran,tak si niekto z okolia dovolil zavolat mestsku policiu,lebo rusili nocny klud a boli fest hlucni.Aj obyvatelia v okoli kulturaku toho maju dost,ked tam je 2-3krat do mesiaca nejaka svadba a svadobcania su v domneni,ze vsak my sme si za salu zaplatili tak cooo....Vsetci by si mohli hladat nieco,co im vadi,ci uz tot sused co chova v obytnej zone holuby,co vsade kadia a fakt zneprijemnuju este aj ludom v cinziakoch zivot,alebo je to minimalne dva razy do tyzdna smrad jak od nejakych prasiat co taha smerom zo strany od cukrovaru,atd,atd......Mne z toho vychadza,ze keby pani zila aj na samote u lesa,aj tam by sa nasli nejaki rusitelia nocneho kludu,ci uz vevericka,alebo nejaka kukucka.To je moj nazor,ktory mi vysiel z precitania jej listu....
MVMV | 16-08-2015 17:29:38
Prosím, zdržte sa komentárov, pokiaľ ste to nezažili. Bývame kúsok od tohto miesta a je to naozaj na nevydržanie. Dotyčný pán (neviem kto to je) tam chová žeriavy, pávy a rôzne exotické vtáky, ktoré neskutočne škriekajú a naozaj vydávajú zvuky ako pterodaktyly. V ktorúkoľvek dennú aj nočnú hodinu. Aj nás to budí. Neviem, či má mesto Sereď nejaké VZN, ktoré by zakazovalo chovať takéto zvieratá v obytnej zóne... To jediné by asi bolo účinné. Inak sa susedia všetci okolití obyvatelia nemajú ako brániť. Štekot psa je zvuk, ktorý je súčasťou zvukového kolorytu, avšak tieto zvuky sú veľmi intenzívne a nepríjemné.
Seredanka | 16-08-2015 17:20:49
Tak to mna zas rusia auta ktore prechadzaju okolo steny cinziaka odkedy sa na mestkom urade rozhodli prerobit parkovisko na Dolnomajerskej.To ze sa mi podchvilou otriasa postel na to som si uz zvykla ale ze mam byt nonstop plny vyfukovych plynov a ze teraz v lete ked mam otvorené okna ma parkrat za noc zobudi buchanie dveri na autach hlasna hudba na to sa zvyknut neda.Dalsia vec je ze obcas niekto menej zdatny do steny cinziaku aj narazí.Takze aj touto cestou dakujem mestkemu uradu za znehodnotenie kvality mojho byvania.
seredan | 16-08-2015 12:35:10
Teraz je to pav a pes a co bude na buduce ? Burka ? ohnostroj ? motor auta ? Plac decka na ihrisku ?
Odporucam psychologa
obcan | 16-08-2015 10:20:29
v rakusku by vam tieto pavy,alebo aj psy po upozorneni obcanov na treti krat jednoducho zabavili.
tam je na prvom mieste clovek a poriadok v obytnych zonach.
lenze mi sme na hony vzdialeny od kvality ich zakonov a hlavne dodrziavania.
geco | 16-08-2015 00:04:04
krásna letná búrka je...snáď aj tie pavy sú ticho:-)
seredanka | 15-08-2015 22:16:05
No fasa,tak vam vadi,ze okolo vas skriekaju v noci vtaky a steka pes.Ale my obyvatelia Mlynarskej sme mali znasat hukot a trieskanie basov z hudby z vasej svadby,ze nam postele nadskakovali a plomby zo zubov vyletovali co tam bol taky treskot.A to nehovorim o vyvreskovani svadobnych hosti v noci.Ani sa necudujem,ze volali mestsku policiu.Vazena pani,nikde nie je v noci idealne ticho.Nam tu tiez zvyknu vyvreskovat podgurazeni hostia z Mlynarcana po zaverecnej,v sobotu rano o 3,30 hodin uz na trhu skripu bedne,co si tam predavajuci trhovnici tahaju s hakmi po strkovej ceste a vobec ich nezaujima,ze je nocny klud a rano ked sa najlepsie spi zacnu vyzvanat zvony v kostole,co zvolavaju kostelnikov........Niekedy sa treba nad niektore veci povzniest a nie to brat tak,ze ja nemozem v noci spat,lebo......,ale druhi maju znasat moj hluk zo svadby,lebo to je moja svadba.Merajte rovnakym metrom.
seredan | 15-08-2015 20:32:21
Tak sa odstahujte alebo spunty do usi !
daniel | 15-08-2015 20:29:49
Veru sú to pávy a škrieka to naozaj nepríjemne. Tuším je to ešte horšie ako keď som mal za susedov cigánov. Tí aspom nevrieskali každú noc. Sem-tam boli aj ticho. Ale toto ?
Pekný večer | 15-08-2015 19:51:33
Želám Vám dobrý večer ,bývam na jesenkého 1114 oproti pánovi veterinárovi Bozalkovi v tých činžiakoch a chcem povedať že nielen vy to počujete ale aj my.A vraj sú to pávy,je to strašné ako to škrieka alebo ako to mám nazvať

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign