Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Neporiadok pri smetných nádobách - trpezlivosť ľuďom pomaly dochádza

200

Čistota v meste, poriadok okolo smetných nádob pri činžiakoch, neprispôsobiví občania, ktorým slovo poriadok určite veľa nehovorí. Sústavné sťažnosti na stav okolo kontajnerov za súborom Rómskych nehnuteľností na  Cukrovarskej ulici. Všetkému sme sa venovali veľakrát a vždy niekto sľúbil riešenie. Raz to boli úradníci, inokedy volení zástupcovia a v prípade už spomenutej  Cukrovarskej ulice všetci vrátane obyvateľov neslávne známeho  "seredského gheta".

Po ceste popri násype okolo smetných kontajnerov chodia denne ľudia, niektorí dokonca v blízkosti  bývajú. Hnusí sa im tadiaľ chodiť, nebaví ich po dlhé roky upozorňovať stále na to isté.

Spomínam si na uplynulé roky. S viceprimátorom starým i novým sme na mieste boli niekoľkokrát. Priniesli sme videozáznamy sľubov rómskych obyvateľov, počuli sme vyjadrenia, že kontajnery budú za múrom a ak budú stále kopy odpadkov okolo nich, tak určite budú na pozemku patriacom Cukrovaru a teda za ohradou. Koľko tam umiestnené kontajnery vydržali, si odhadnúť netrúfame, no boli to dni. Iba niekoľko dní dokázali volení funkcionári svojou autoritou vymôcť to, čo každý normálny a civilizovaný človek považuje za úplne samozrejmé a nie je potrebné upozorňoavť ho na to. Nuž, asi nie všetci sme normálni a preto na tých iných, poznáme sankcie. Iba sankciami sa dá vymôcť právo ostatnej spoločnosti nebyť obťažovaní skupinou neprispôsobivých a arogantných spoluobčanov. Sankcie sú však na vedení mesta.

Systematicky nás ľudia v e-mailoch upozorňujú na nedostatky, ktorých riešenie nepozná koniec. Je naozaj také ťažké úradom zákonnými spôsobmi vynútiť poslušnosť u menšiny  tam, kde trpí väčšina?

Jeden z mnohých e-mailov uverejňujeme:

Dobrý deň,

už veľakrát pozorujem na našej ulici (Čepeňská 1213...), že tie
naše smetné nádoby akoby nikomu nepatrili. Najprv som váhala, že
či sa mám aj ozvať lebo už som bola aj osobne túto vec nahlásiť
ale to ako keby bola iba jednorazovka a hotovo. Nikto nekontroluje tieto
veci??? Ďalej ma trápi, že je tu strašne veľa holubov. To stále
preletujú, sedia na strechách, aby človek bližšie popod dom ani sa
nepriblížil lebo nevie čo ho tam čaká. Životné prostredie na
takéto veci by malo dohliadať a neakým spôsobom to aj likvidovať.
Deratizácia sa robí pravidelne a holuby netreba likvidovať? Alebo to
nepatrí pod životné prostredie.

Želám pekný deň

- - -

Mnohé ďalšie z dôvodu ich obsahu sa uverejniť nehodia. Hviezdičky namiesto niektorých nevhodných slov by totiž svojim množstvom nepôsobili v texte esteticky. Nečudujem sa. Trpezlivosť ľuďom dochádza v mnohých prípadoch. Len kompetentní nie a nie si to včas všimnúť... 

Poznámka na záver: Podľa informácií opakujúcich sa v mnohých e-mailoch od občanov, v tesnom susedstve problematickej a toľko kritizovanej lokality na  Cukrovarskej ulici resp. pri hrádzi, býva vedúci príslušného oddelenia  MsÚ, teda človek, ktorý je priamo zodpovedný za čistotu v meste.

Fotodokumentácia je práve z lokality na Cukrovarskej ulici pri násype. Kontajnery na odpadky podľa vyjadrenia vedenia mesta majú byť vo vnútri objektu. Nie je tomu tak a takto vyzerá cesta, po ktorej musia chodť normálni občania domov, prípadne toto vidíme z násypu pri korčulovaní sa alebo bicyklovaní.  Tam, kde  po dlhé roky nefungujú rozum, základné pudy sebazáchovy a schopnosti odhadnúť čo je schopná normálna spoločnosť ešte akceptovať, nevyhnutne musí zákonným spôsobom zasiahnuť  represia. Ak nie je možné alebo je tak problematické dosiahnuť aby boli kontajnery za oplotením, ako môžeme dúfať, že úrady dosiahnu oveľa zložitejšie veci, ktoré tak isto sú po desaťročia zanedbávané a v súčasnej dobe už žiaľ vyhrotené do extrémnych rozmerov?

Odpadky aj v tejto lokalite spoločnosť  SITA odváža pravidelne. Množstvo odpadkov je nakopené za štandardnú dobu medzi dvomi vývozmi.  Pracovníci  SITA pri vývoze odpadkov upratujú aj bezprostredné okolie kontajnerov.


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko


Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Patrik | 27-05-2013 11:12:13
Dobrý deň,chcel by som sa spýtať. Obec mi postavila vedľa súkromného pozemku smetné koše.V letných dňoch strašne zapáchajú. Nie je niečo s čim by som sa mohol ohradiť na obecnom zastupiteľstve ako ďaleko by mali byt smetné koše od súkromného pozemku .Ďakujem za skoré odpovede a za pomoc...
jojo8849 | 15-01-2012 23:32:23
pre: seredan
pane súhlasim s vašim názorom mate čistú pravdu .
jojo8849 | 15-01-2012 23:27:38
PRE: didinka 13-01-2012
súhlasim s vašim názorom DAKUJEM .
jojo8849 | 15-01-2012 23:09:13
PRE: re JOJO8849. ludia dávajú smeti do koša ale fetaci sa tam ryjú a vyhadzujú odial smeti a povynostou smetiara je to vyčístit pri smetných košoch to je môj skromný názor JURAJ pozdravujem ta
Baby | 15-01-2012 10:12:48
Fotky sú určite z decembra - vtedy bola vyprodukovaná skládka na hrádzi. MsP je volať zbytočné - prídu, odfotia a tým to končí. Na kamere nie je vidno nič hodnoverné - opýtajte sa MsP. Brána zozadu už bola uzavretá - otvorili ju. Smetiaky už mali vnútri - dali ich von. Jediné riešenie - počkať, kým ich dohryzú hlodavci, ktorých je tam už neúrekom, a možno na to prídu sami. A vonkoncom - prečo pre kľud v meste nedávať jednému z nich 50E za udržiavanie poriadku, ako to bolo pred voľbami? Určite by sa na MU našli nejaké tie drobáky, popri iných výdavkoch...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-01-2012 21:00:42
Vysvetlit sa to vsak da. Ludia su si vedomi, ze publikovanim dlhodobo neriesenych veci je ovela vacsia sanca, ze riesene budu. No a na zaklade aj takychto telefonatov - mozeme to navat aj tipmi - mozu vniknut a aj vznikaju zaujimave matetialy.
Fotografiu vsak moze urobit aj citatel, zaslat ju do redakcie a v pripade akutnych veci tak zabezpeci zadokumentovanie niecoho. co uz aj o hodinu nemusi byt dokumentovatelne. A aj takto mozu vniknut zaujimave materialy.
V paxi vsak kazdu aktivit obcana konanu s umyslom napomoct bezpecnosti v meste, verejnemu poriadku a pod. len a len treba vitat.
anonym | 13-01-2012 20:32:12
Tak sme dvaja... :-)
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-01-2012 19:59:03
Mozno mi nebudete verit, ale aj mna.
anonym | 13-01-2012 19:52:05
Mňa by zaujímalo prečo občania kvôli bordelu volajú vám a nie na MsP.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-01-2012 19:44:29
Tieto fotografie foli vyhotovene koncom decembra 2011. Lokalitu dokumentujeme zhruba 2 x mesacne. Telefonaty od nespokojnych obcanov iducich ci uz po ulici alebo po nasype mame niekedy aj 4 tyzdenne. Takze v podstate je jedno, kedy do lokality pojdeme, poriadok tam je zhruba pol dna po vyvezeni kontajnerov.
pre Baby | 13-01-2012 16:03:33 | 13-01-2012 19:29:20
milá Baby, väčšina tu má pravdu, že cigáni robia bordel, ale povedzme si aj pravdu o pridaných fotkách!!!! K tomuto článku sú pridané fotky, ktoré boli zhotovené v minulosti, ale nie v januári 2012 a tobôž nie v deň uverejnenia článku, ale to neospravedlňuje cigánov!! Bordel na fotkách jednoducho vyprodukovali a najlepšie by bolo buldozérom im ho natlačiť do bytov. Niekedy sa presadzovalo , aby sa zadný vchod zatvoril a aby vstupovali iba od Cukrovarskej ulici. Takto by sa možno vyriešil problém drogistov, ktorí by už nemohli chodiť od týteša. takisto aj bordel vyhadzovaný za týteš by nevynášali. V čom je problém? prečo sa ten vchod neuzavrie?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-01-2012 19:05:48
gulak | 13-01-2012 18:57:55 | - po prve, nemam pocit, ze by sme si potykali. A po druhe, nemam chut vikend stravit na policii v ulohe svedka a nasledne sa natahovat vo veci, za ktoru ak nechame uverejnenu, Vy mozete mat problemy s dokazmi.

Nejde ani tak o nas, ale v danej veci najma o Vas.
gulak | 13-01-2012 18:57:55
Administrátor-prečo likviduješ pravdu a mažeš mi príspevok-u Teba je pravda porušenie dobrých mravov?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 13-01-2012 18:55:18
gulak | 13-01-2012 18:46:29 | -skuste nepreberat veci, ktore by si mohli vyzadovat dokazy. A samozrejem ze ak by neboli dolozene, tak by ste mohli mat problem. Dakujem.
gulak | 13-01-2012 18:46:29
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
seredan | 13-01-2012 18:25:22
na ciganov treba len tvrdo, bohuzial v ramci zakonov je to tazke. Su si vedomy ze aj ked im daku pokutu udelia, oni ju nezaplatia a exekutor im nema co zobrat. Takze si dovoluju ovela viacej ako bezny ludia. Su si vedomy ze su prakticky nepostihnutelny. Moje riesenie by bolo pokial sa mienia spravat ako svine nech tak aj ziju. Zobrat im kontajneri, zavriet tu zadnu brnu k hradzi a vo dvere nech si robia co chcu. Permanentne sledovat kameru a ak sa dakto pokusi daco vyhodit k hradzi zobrat ho pekne tam, nech si to odprace a pokial neodprace okupat ho vo Vahu. Viem ze je to len tazko zrealizovatelne, ale potom by si rozmysleli ci budu robit bordel, alebo nie. Jednoducho s nimi sa po dobrom neda. A co ma najviacej stve ze su chraneni viacej ako ladove medvede. Pride cas kedy normalny ludia budu mat uz dost tychto neprisposobivych, ktory vsetko dostavaju zadarmo, ktory denno denne vlacia plne nakupne kose z kauflandu a ktory cely zivot ziju zo socialky. Vsetko zdrazuje, pracujuci clovek obracia kazde euro aby dako prezil a oni sa smeju ludom do ksichtu.
Jojo | 13-01-2012 16:50:33
No hej ale to nie je riešenie, aby sa tam po nich upratovalo!!! Tu treba skusiť ich nejak donutiť, aby sami sa začali správať ako ludia a nie ako zver, hoci asi aj to je urážka, lebo ani tá si okolo seba nešpiní...
Baby | 13-01-2012 16:03:33
Stal sa zázrak. Krátko po tom, ako sa objavili fotky na SOL, objavili sa aj príslušníci MsP - skládku fotili. Na ďalší deň sa objavili 4 obyvatelia s lopatami a smeti odpratali.
didinka | 13-01-2012 08:08:22
inak hlavnými aktérmi smetí sú bezdomovci, hrabú sa ako krti košoch, dobre že im len nohy netrčia a všetko vyhadzujú von...normálne takého chytiť, dať mu tak po papuli, že by ho chuť prešla sa tam vrátiť...a my sa čudujeme, že prečo "činžiakovým" stačí na niekoľko bytov jeden smetiak? lebo bezďáci to preriedia a poberú si hocičo :)
re JOJO8849 | 13-01-2012 03:38:14
a to co bolo na tej zemi a nechali to tak, to tam nanosili svine z lesa? lebo ludia maju davat smeti do kosa, tak mi to vysvetli
JOJO8849 | 12-01-2012 23:33:02
chcem iba povedat že bordel je v celom meste aj v meanderi didinka lebo tam ties byvam a par krat som bol svedkom že smetiari vysypali kos a co bolo na zemi nechali tak .. A cigany? načo tam maju kamery na okrasu ? A vystahovat ich za mesto za naše dane ludia spametajte sa na ných treba íst tvrdo za porusenie predpisov im zobrat prispevky od statu . a podla tych smety je vydiet ako dobre si žiju ked im nestačia tri kontajneri lebo inde pri činžiakoch kde býva aj viac ludi staci jeden kontajner na smety
Jano | 12-01-2012 18:24:34
Je nepopierateľné,že na Slovensku, Sereď nevynímajúc,sú Cigáni a majitelia psov-česť výnimkám-snáď štátom chránená komunita,takže akékoľvek prejavy nespokojnosti ostatnej verejnosti sú len mlátením prázdnej slamy...
Baby | 12-01-2012 14:36:04
Situácia so smeťami je v tejto lokalite bezvýchodisková. Vedľa smetiakov aj oproti je vysypaná stavebná suť. Napriek tomu, že na MsP sú o tom informovaní, majú aj záznam z kamery, tak suť je tam stále. Ešte kým mesto platilo jednému obyvateľovi za čistotu, tak sa o to staral. Bolo to, myslím, pred voľbami. Potom nič. Tak zas bordel. Neželám nikomu, aby mu počas vetra letali pred domom použité vložky, ako sa to deje na tejto ulici. Alebo osr.. toaletný papier. Ale možno príde tá chvíľa, keď to bude lietať aj pred MU, stačí to na Cukrovarskej pozbierať a pred MU vysypať - v iných mestách sú občania aktívnejší, možno sa to stane aj v Seredi.
Jozef | 12-01-2012 10:20:24
deratizacia sa na holubov jaksi nehodi, aj ked sa im bezne hovori lietajuce potkany.
didinka: jedine co pomoze, je dohodnut sa so vsetkymi najomnikmi domu a zaplatit si vycistenie a nasledne utesnenie strechy, aby sa tam uz viac nedostali.Pokial im zamedzite pristup, tak uz sa nevratia.
A spoliehat sa na mesto sa neoplati. Uz som to skusal.Aj na veterinarnej sprave. Pokial na to nie je zakon, maju zviazane ruky.Na trhu je par firiem, ktore sa tym zaoberaju, takze vyhladat a objednat. Len si to necistite sami, pretoze ten trus je plny svinstva a hrozi nakaza.A este je hodne kysly a narusa mury a celu stavbu.
re mato | 12-01-2012 10:13:51
kamo ty sa uvedom, deratizacia je proti skodcom - potkanom nie proti vtakom a dava sa do kanalizacie, tak ked mas vtaka v kanalizacii tak ti ho zderatizovali
Mato | 12-01-2012 09:51:37
Lenze nejaka deratizacia sa tu robila a nic s toho.zobralo sa nejakych 6000 eiro tusim a holuby su tu furt..
didinka | 12-01-2012 09:38:55
Maťo, no to chápem...dôchodcovia si budú holuby strážiť, ale zase strielať sa nemôže...treba normálne nejakého "deratizéra" nech to tam vyčistí, všelijaké choroby roznášajú, fuuuj a teda viem si predstaviť čo je aj na tých povalách činžiakov na čepenskej...ešte ked sme tam bývali, tak oco sa bol raz hore pozrieť a povedal že po kolená trusu..fuj!
Mato | 12-01-2012 09:10:41
Didinka.ked zoberem a zacnem to tam strilat alebo trovit,tak hned po mne pojdu dochodci ze co to robim a bla bla bla...asi nikemu to tu neprekaza len mne...
Ivan Sklenár | 11-01-2012 19:50:09
pre:Pozemky?
Zrejme ste pracovník MsÚ, lebo ste dosť dobre informovaný. Preto si myslím, že odpoviete aj na otázku: Boli vydané stavebné povolenia na stavby, ktoré vyrástli v tom gete za ostatný čas? Očakávam, že poviete pravdu a odpoviete záporne, teda NIE! Zároveň si dovolím naznačiť Vám, ako by bolo možné elegantne postupovať a to v súlade so zákonom. Vyzvite vlastníka pozemku , teda Cukrovar a.s. na odstránenie čiernej stavby. Ak nebude konať, bude konať mesto, ako nadriadený orgán v tejto veci a uloží vlastníkovi pozemku pokutu za čiernu stavbu. A tá sa v prípade neuposlúchnutia dá aj zopakovať. Myslím, že Cukrovar nie je tak bohatá firma že by platila pokuty za cigáňov. Napísal ste, že niekomu tu chýba rozum. Stotožňujem sa s Vami. Je to niekto podomnou.
obcan | 11-01-2012 19:25:14
Neporiadok okolo smetných košov je hlavne z týchto dôvodov:
1.smetiari niekedy nepozbierajú odpad v okolí smetiakov
2.bezdomovci a aj iný vyhadzujú odpad von zo smetiakov
3.niektorí občania sa občas tiež "netrafia" a kladú ich kade-tade
...a tak je v tých nových ohrádkach niekedy riadny neporiadok, ale aspoň to nerozfukuje vietor ako v minulosti
Milay | 11-01-2012 17:01:43
Pamätám si,keď nebola taká korupcia ako dnes,tak malým cigáňom narezávali šlachy na dvoch prstoch pod palcom pravej ruky,mali ich zdeformované,aby nemohli strielať,čiže vyhli sa vojenskej službe.Dnes takéto seba poškodenie možno by sa našlo u starých ročníkov.Dnes si nemusia robiť takéto zákroky,dnes si vybavia všetky vymoženosti v prospech seba moderným spôsobom.Je to ich šikovnosť. ja by som trestal v prvom rade tých,čo im to umožnili a stále umožňujú.
Pozemky ? | 11-01-2012 16:54:51
Pozemky nie sú vo vlastníctve mesta , ale Cukrovaru a domy sú vo vlastníctve ich - cigánov , niekoľkokrát založené a v exekúcii.Ako sa tam dá poslať buldozér ? Vôľa nechýba , ale niekomu asi rozum , čo píše podo mnou ako by to rýchle vyriešil.
didinka | 11-01-2012 14:43:46
Maťo,na čepenskej - činžiakoch som bývala ako dieťa...pamätám si tie hnusné smradľavé holuby..asi to treba zobrať do vlastných rúk. humánnosť-nehumánnosť..ja by som to trovila jedna radosť, som alergik a astmatik hlavne na perie a roztoče, ktoré je v tých malých šedých potvorách, tak viem aké to je ich tam mať...Toto riešte určite, lebo to nie je zdravé mať takú háveď v činžiakoch.

Ivan, robili to v IT,F, UK vo viacerých štátoch, že cigáňov vysťahovali do karavánov po mosty, za mesto....nevedia sa prispôsobiť, prečo by sme im mali ísť v ústrety? stále sa budú "ohakovať" štrasburgom a tým, že sú menšina...po papuli dobrú, kopnúť do zadku a hybaj za mesto, pre mňa za mňa aj k Váhu....nevedia žiť ako ľudia, len húkajú všade kde sú, robia bordel, smrdia ako zdochliny...k čomu majú žiť v meste? nech sa správajú ako kultivovaní občania, nech majú móresy, ale za svojimi dverami, nikto nie je na nich zvedavý v meste, v obchodoch. každý sa ich len bojí, lebo najmenšia kritika na cigáňa je hneď diskriminácia...už sa im x-krát pomohlo, kedy mne mesto pomôže, ked prídem o prácu a nebudem mať z čoho zaplatiť? nikdy...je to smiešne a zároveň smutné, podporovať darmožráčov...keby vynaložili štipku snahy, nič nepoviem...

čo sa týka bordelu pri smetiakoch, je všade...bývam v meandri, sme tam slušní ľudia (myslím) hádžeme všetko do košov, ale drahí bezďáci to všetko povyhadzujú na cestu a už sa to tam váľa...aj smetiari vysypú kade tade odpad a neriešia...takto sa nám to tam váľa....myslím že toto je v celom meste...
Mato | 11-01-2012 11:57:26
Na tej Cepenskej je to pravda.ja byvam na Cepenskej 1211 a tie holuby to je otras.Nemozem ani auto zaparkovat pod barak na par minut,ak ho tam neham nebodaj dlhsie mozem ist hned do umyvarky.To ozaj nema nikto kompetencie to nejak vyriesit?hlane ze sa robila nejaka deratizacia ci co to ale holuby tu nejako ostali ale peniaze sa zobrali sa sluzbu...Viete mi to niekto vysvetlit?
Ivan Sklenár | 11-01-2012 11:47:25
Vedel by som si predstaviť, že mesto Sereď vyhlási na tento pozemok istý projektový zámer, ktorý si vyžiada totálnu asanáciu celého areálu. Celý objekt je potenciálny zdroj vzniku a následného šírenia nejakej nákazy, ktorá môže ľahko prerásť do epidémie. Možno to trochu dramatizujem, ale vylúčiť sa to nedá. A keď sa dá niečo, čo je pre spoločnosť zlé, predvídať a nakoniec sa to aj naplní, zodpovednosť kompetentných je o to väčšia. Už niekoľko krát som videl v zahraničnej TV, ako si samospráva v takýchto prípadoch počíňala. Najprv výzva... a potom nastúpili nekompromisne buldozéry. A bolo to v jednej z členských krajín EU. A nepamätám si, že by sa na nich za tento počin sypali hromy-blesky. "didinka" to naznačila dosť zreteľne.Jednoducho sa chceli s problémom vysporiadať. Tak to aj urobili. Zdá sa, že v Seredi chýba to základné,vôľa. O odvahe ani nehovorím.
abeceda | 11-01-2012 11:45:02
...ale to nie je len na tejto ulici,pozrite sa po celej seredi,vsade je to rovnake,smeti,bordel,hnus..vid-dolnomajerska,legionarska,...nie je to len o ciganoch,ale aj o smietiaroch
danny | 11-01-2012 11:07:44
Bolo by dobré si ešte raz pozriet video natočené minulý rok ako upratovali a čo tam rozprávali.
cyro | 11-01-2012 08:55:37
to sa mi zdá, alebo v tom modrom nie je len papier? Kurnik, tusim aj v tom zltom nie je len plast. A z cierneho by mali trcat napchatý obyvatelia objektu a za mestom im treba postavit slum.
didinka | 11-01-2012 08:41:51
čo keby ich mesto vysťahovalo na majer, alebo niekde za mesto, tak ako je to v rozvojových štátoch? nejde o žiadnu diskrimináciu, ale keď chcú v hajzli žiť, nech si žijú, ale mimo mesta.
Milay | 11-01-2012 06:49:51
Podľa tých fotiek a igelitových tašiek zo supermarketov vidieť kto ako si žije.P.S. zaujímalo by ma ako,alebo či vôbec splácajú svoje nemalé dlhy?

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign