Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

"nechystate clanok na temu kupaliska v Seredi v suvislosti s vyuzitim predaneho tepelneho vrtu" - pýta sa obyvateľka mesta

Včera sme do redakčnej pošty dostali tento postreh - otázku obyvateľky mesta:

Dobry den, p. Majko, chcela by som sa opytat, ci nechystate clanok na temu kupaliska v Seredi v suvislosti s vyuzitim predaneho tepelneho vrtu, ktory mal siroky potencial vyuzitia a neposlednom rade aj na ucely rekreacneho vyzitia obcanov mesta, ktori su v tychto pekelnych horucavach nuteni platit za kupaliska v okolitych obciach a mestach. Je to neunosne pre obyvatelov bytov a domov, ktori nemaju moznost dat si na zahrade postavit bazen za pol mega, aby sa aspon trosku osviezili.

Myslíme si, že ide o logickú úvahu občana, keďže mesto  Sereď  do realizácie  geovrtu investovalo takmer  2 milióny  Eur.

Otázku položíme vedeniu mesta e-mailom. Očakávame však ďalšie invektívy a útoky na  médium, nakoľko pýtať sa volených zástupcov na potreby občanov sa v našom meste v poslednej dobe veľmi netoleruje.

- - -

E-mail primátorovi mesta:

From:Milos Majko [mailto:majko@majko.sk]
Sent: Monday, June 08, 2015 8:20 AM
To: primator@sered.sk
Cc: podatelna@sered.sk; info@sered.sk; seredonline@seredonline.sk
Subject: Ziadost o stanovisko

Dobry den pan primator  Ing. Martin Tomcanyi,

Vcera nam do redakcnej posty napisala pisatelka nasledovny e-mail:

Dobry den, p. Majko, chcela by som sa opytat, ci nechystate clanok na temu kupaliska v Seredi v suvislosti s vyuzitim predaneho tepelneho vrtu, ktory mal siroky potencial vyuzitia a neposlednom rade aj na ucely rekreacneho vyzitia obcanov mesta, ktori su v tychto pekelnych horucavach nuteni platit za kupaliska v okolitych obciach a mestach. Je to neunosne pre obyvatelov bytov a domov, ktori nemaju moznost dat si na zahrade postavit bazen za pol mega, aby sa aspon trosku osviezili.

Ziadame  Vas o zaujatie stanoviska k postrehu obcianky.

Dakujeme.

Milos Majko, SeredOnLine.sk


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
martina | 10-06-2015 23:24:32
peter, uznavam, nepoznam genezu bagrovisk, ale predovsetkym chcem zdoraznit, ze ja ako laik a milovnik vody, vodnych sportov v akomkolvek skupenstve POSTRADAM moznost vodneho vyzitia sa. je mi jedno, ci by to boli bazeny na sposob vincaku, alebo galandie alebo by to boli vodne plochy typu zlate piesky, senec, kuchajda, teply vrch. okrem plavarne, ktoru nam uz onedlho zatvoria, blizi sa totiz jun sa v tomto meste clovek citi ako ryba na suchu. jedinu vodu, na ktoru mame ubohy pohlad je mestska fontana so zelenou skysnutou vodou a voda s poriadnym zakalom tecuca z nasich vodovodov.

proste \"vodne\" hospodarstvo tomuto mestu nepraje. a ked som spominala vodu akehokolvek skupenstva, nesmiem opomenut hlasovanie poslacov mesta, ktorym sme prisli o moznost mat zimny stadion s ladovou plochou.
Peter pre Marťina | 10-06-2015 06:56:03
Preco nechcete pochopit,ze vinnika treba hladat za to ze tu nie je kupalisko a nie preto ze tu nie je bagrovisko?Ani jedna jama,ktora sa nachadza v blizkom okoli nikdy nebola prioritne vybagrovana na ucely kupania!Vytazil sa strk a casom sa to zarybnilo aj kvoli tomu aby sa tam ludia nekupali!To ze si ludia zvykli na vlastne riziko vyuzit tieto jamy na kupanie nikoho neopravnuje obvinovat ineho za to ze sa tam kupat uz neda ani na cierno!Vsade su ,teda aspon boli tabule so zakazom kupania!Otazka bola preco sa nedobudovalo kupalisko na urovni skoro okresneho mesta a nie preco hygiena neodporuca kupat sa v rybnikoch!Kto by sa staral o take bagrovisko aby bolo hygienicky nezavadne a bezpecne.Ani pan Zemplina Vareha by sa do toho nepustil a ze on nemal problem podnikat s nicim!Ale v Sintave to stale funguje tak ako pred tym!Kde je problem?
Fero | 09-06-2015 23:17:40
Presne tak,
si pamätám keď sa dalo kúpať aj na kolene, teraz by som tam nevpustím ani psa!
Alebo Šintavské bane...plné jazero ľudí.
Všetky vody len pre rybárov...smutné.
martina | 09-06-2015 21:56:50
pre peter.
ale my v meste mame pobliž dve jazera. len obrovska skoda, ze nesluzia vsetkym ludom, iba rybarom. kupat sa v nich totiz uz neda. kazdy, kto sa v nich kupal pred 20 rokmi, bosou nohou do tej spinavej vody uz zrejme nevstupi. zaujimave, ze bratislavske jazere su tam takisto dlho, senecke detto a nech mi niekto vysvetli, preco sa v nich da kupat. preco senec, kuchajda, zlate piesky v letnych mesiacoch dokonca vytazia na vstupnom? co v seredi su sprostejsi ludia, ze musime odchadzat ze seredy inam a tym padom platime inde nielen vstupne, ale aj PHM, parkovne, za jedlo a piticko...
zrejme sa deje chyba v programe - peniaze na ceste...
Peter pre Fero | 09-06-2015 07:03:34
Tak potom myslis ze je niekto zodpovedny,ze v meste nemame poriadne prirodne jazero?Dceru a pul JZD tomu kto vybagruje pre Fera poriadne jazero!
keby bolo keby | 09-06-2015 05:41:21
Keby mali také plány a nápady poslanci - naše mesto by bolo hned o xxx krát lákavejšie. Veď čo nám dnes robí meno?- fet,cigáni,výpalníctvo. Toť vsio! Tenis?-koho zaujíma?- pár vyvolených?-tak budú mať kurty! Kto by sa šiel kúpať-nie len obyvatel Serede,ale aj Dol.Stredy,Šintavy a okolia. Ale to by museli páni viac myslieť na nás chudákov platiacich dane,potrebných len pri voľbách.
martina | 08-06-2015 23:50:36
fero, blavaci maju nielen drazdiak, ale aj kuchajdu, strkovec, zlate piesky, rusovecke jazera, vajnorske jazero. a maju jazero v devinskej novej vsi, ale tam neviem, ci sa ludia kupu. inak vo vsetkych sa normalne kupe, uplne v pohodke.
jazera v nasej oblasti bane, koleno - tak to je nekupatelna voda.
Fero | 08-06-2015 23:21:20
Nemám rád obmedzené/predražené bazény, jazero je jazero!!!
Peter pre Fero | 08-06-2015 23:12:58
Galanta,Nitra,Trnava nie su blizsie ako Senec?To ale neriesi nezaujem o kupalisko v Seredi zo strany radnych!
pre Fero | 08-06-2015 23:12:56
najblizsie je snad v Galante, ale to ide od deviatich k piatim tento, minuly rok tam chybalo 50000 co pytali od mesta bolo to v spravach
http://nitra.sme.sk/c/7424166/kupalisko-galandia-ma-financne-problemy-konatel-odstupil.html

ak chce mat niekto kupalisko termalne musi byt blizko vrt nie cez polku mesta potom sa straca teplo to je problem aj Galandie neviem ze by v parku bol vrt alebo by sa tadial dali tahat teplovodne rury s vodou
Nemo | 08-06-2015 23:08:30
martina | 08-06-2015 18:26:38

Toto aj mňa pobavilo a je to pravda!

Tu sú len drogy, díleri, feťáci, zlodeji, cigáni...
Fero | 08-06-2015 23:04:53
Celkom zaujímavá a aktuálna téma!

Najbližšie kúpalisko je v Senci, to je naozaj smutné.
Kašlem na nejaký vrt a bazény, z toho tu už nikdy nič nebude! Ale nejaké jazero by to chcelo aspoň!!!
Napríklad v Petržalke majú draždiak a úplne v pohode voda.
jopo Patan | 08-06-2015 22:40:29
V Galante to išlo no v Seredi to nejde? CHyba bude vo vedení mesta že nedokáže vybaviť peniaze z eurofondov.
pre:martina | 08-06-2015 21:23:42
aspoń som sa zasmiala,že všetko.Veď my tu nemáme nič!
martina | 08-06-2015 18:26:38
najblizsich 100 rokov budeme chodit za kupanim do inych miest... tak ako za korculovanim, poriadnym fitkom so vzduchotechnikou, za detskymi plaveckymi kurzami, za hodinami tanecnej, za nakupmi, za detskymi ihriskami pre deti starsie nez 4+ a i.
snad by ste nechceli mat vsetko v tomto meste....
gulak | 08-06-2015 16:34:29
Ako to bolo s výstavbou bývalého kúpaliska..tak na to sa treba spýtať bývalých komančov...možno niekto z nich je aj súčasný poslanec:))))...svoje červené knižky po r.1989 vymenili za modlitebné knižky...a zo súdruhov sa stali zbožní krestania...háved jedna červená...
Robo Horvath | 08-06-2015 12:04:36
Ja to az tak nezmyselne nevidim. Vychcanost pripravila obyvatelov mesta nielen o MsBP ale aj o geovrt. Aspon ten geovrt si malo mesto ponechat. Mesto je vlastnikom amfiku a velkeho arealu zahradnistva v minulosti Tecomu, plus mohlo uz davno odkupit pozemok Śišaka a pozemky dopravneho ihriska aj s živoriacim lokalom. Takto tu mohla vzniknut nadherna lokalita a vodny areal aj s fungujucim amfikom. To znamena nieco co v sirokom okoli nieje a hlavne bol by to obrovsky prinos turisticky a aj financny pre toto mesto a nas obyvatelov. Uz davno som tu o tejto moznosti pisal.
Ale nie, lebo niekto ma rad tenis a to co tu uz pre tenis mesto dalo ja stale niekomu malo. Tak bude mesto aj nadalej financovat a to dozivotne dalsi areal tenisu.
A pritom sme mohli mat nieco lakave a zaujimave pre cele okolie v nasom meste. Netreba na to ziadne velke hektare pozemkov a to co navrhujem sa mohlo v pohode v tej lokalite zrealizovat. Napr. aj tu je nieco podobne a ucelne v malom ale peknom prostredi.
https://www.youtube.com/watch?v=IEvaCL1AHyk
Ale to by najskor musel niekto namiesto svojich mecenasov, sponzorov a uzko spolupracujucich par podnikatelov chciet uz konecne vymysliet aj nejaky zaujimavy projekt co by bol prinosom pre nas vsetkych obyvatelov a cele mesto a region. Aj ten kastiel by potom nabral kurz uplne novych moznosti pre mesto.
Rado | 08-06-2015 11:00:01
Dobrá téma, veľa občanov by kúpalisko uvítalo, ale myslím, že nezmyselná... V prvom rade si treba uvedomiť, kde by sa dal v dosahu vrtu postaviť takýto komplex... Odhadom treba cca 20-30 Ha pozemok (pre objekty kúpaliska + služby + parkovisko). Ako rozmýšľam, tak rozmýšľam, tak mesto takýto pozemok nevlastní... Takže dosť značné K.O. kritérium. V prípade výstavby v iných lokalitách by bolo potrebné realizovať ďalší GEO vrt a o by bolo dosť nákladné bez príspevku z nejakého fondu EÚ. Odporúčam najprv si zistiť fakty a následne sem písať nejaké \"duchaplné príspevky\"... pre: pre kúpalisko | 08-06-2015 10:12:23 vlastníkom pozemku, kde boli rozostavené objekty kúpaliska nebola spoločnosť Billa ale od roku 2005 SL.S.Sereď s.r.o.,
Špitálska 27, Bratislava, PSČ 811 08, Slovensko (viď kataster). Túto tému by som vôbec nevyťahoval je to 10 rokov stará záležitosť bývalého primátora, ktorý \"výhodne\" tieto pozemky odpredal... Viem, že súčasný primátor sa zo zástupcami Izraelskej spoločnosti, ktorá pozemok vlastní niekoľkokrát stretol a rokoval o výkupe späť, ale bezvýsledne. Ak chcete viesť diskusiu a pomôcť občanom mesta prídite s konkrétnymi návrhmi (podotýkam reálnymi) a bombardujte vedenie mesta... rád sa pridám.
Jozef | 08-06-2015 10:55:08
http://www.vidici.sk/mesto/vystavba_pri_Bille_%28MEANDER%29/index.html#_0.jpg

fotky c.1a 2
pre kúpalisko | 08-06-2015 10:12:23
pozemok bývalého kúpaliska kúpila spoločnosť BILLAREALITY s.r.o.,skelet bol zlikvidovaný a na pozemku stojí teraz Billa.ktorá stavebná firma skelet rozoberala by sa dalo zistiť
kúpalisko | 08-06-2015 10:04:55
Vo výkopoch bolo celé zariadenie kúpaliska ešte zabalené zasypané. Čo sa s ním stalo, kto vie?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 08-06-2015 10:03:38
Po vybudovaní geovrtu za miliony Eur je na mieste aktuálna otázka - dnes. Prečo inde to ide a u nás nie?

Možno nám pán primátor túto záhadu vysvetlí.
Jozef | 08-06-2015 09:45:26
Investicny zamer - kupalisko Sered, je o trochu starsi - 1975.
Mali tam byt: detsky bazen 25x10
plavecky vonkajsi - 50x21
skokansky 12,3x12,25
kryty 12,5x6 a neplavecky vonkajsi 25x12,5 m.
A este ihriska apod.
Potom dlho dlho nic
potom Meander .....nic.
Naklady na realizaciu boli vtedy cca 11 milionov Kcs.
pokiaľ ma pamäť neklame | 08-06-2015 09:28:42
tak v zhruba ešte pred 15 rokmi niekde v priestore terajšej Billy bolo rozostavané kúpalisko.
Inak,skončilo presne ako sereďský kemping,bratislavské metro,nemocnica Rázsochy atď.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign