Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Názor správny no s nesprávnou adresou

Miloš MajkoDátum22. 03. 2011 14:36:28TémaREDAKCIA
200

V dnešnej pošte - pre zmenu doručenej Slovenskou poštou, sme zaznamenali ešte jeden zaujímavý list. List uverejňujeme v prílohe, tu je jeho doslovný prepis:

- - -

Mesto Sereď

Do rúk primátora mesta Sereď

926 01  Sereď

 

Občania mesta Sereď týmto vyjadrujeme nespokojnosť a pohoršenie

s prevádzkovaním súkromných internetových novín SereďOnLine, ktoré prevádzkuje občan mesta Sereď – Miloš Majko.

Ako nezávislý novinár umožňuje zverejňovať urážlivé, ničím nepodložené príspevky od anonymných prispievateľov na našich spoluobčanov, ktorí nemajú šancu sa proti tomuto anonymnému útoku brániť podaním trestného oznámenia za ohováranie.

Nakoľko sa v tomto prípade nedá hovoriť o žiadnej novinárskej kultúre a etike, žiadame Vás ako zástupcu občanov v meste Sereď, aby ste občana – nezávislého novinára Miloša Majka predvolali na osobný pohovor a upozornili ho na to, aby uverejňoval iba tie príspevky, ktoré sú podpísané, aby napadnutý občan mal možnosť pozrieť priamo do očí autorovi každého príspevku.

Nespokojní občania

PS

Podpisy pod tento list zverejníme, ak občan mesta Sereď, nezávislý novinár Miloš Majko zverejní všetkých anonymných pisateľov, ktorým dal možnosť uverejniť urážlivé príspevky vo svojich internetových novinách.

 

Doručí sa:

Mesto Sereď – primátor mesta, 926 01 Sereď

Slovenský syndikát novinárov, Župné námestie 7, 815 68  Bratislava

Miloš Majko, Trnavská cesta, 926 01  Sereď

- - -

Musím sa priznať a verím,  že väčšina čitateľov  za ostatné tri roky vie o čom hovorím - s pointou listu v princípe plne súhlasím. Ak teda za pointu považujeme  nepodložené, vlastne akékoľvek osočovanie  konkrétnych osôb či inštitúcií  anonymnými diskutujúcimi.

Nemôžem však súhlasiť s nasledovnými tvrdeniami:

-  "Ako nezávislý novinár umožňuje zverejňovať urážlivé, ničím nepodložené príspevky od anonymných prispievateľov na našich spoluobčanov, ktorí nemajú šancu sa proti tomuto anonymnému útoku brániť podaním trestného oznámenia za ohováranie. "

V novinách je pod článkami a v niekoľkých rubrikách verejná diskusia. Každý diskutujúcí jedinec zodpovedá za uverejnený príspevok sám a noviny nenesú a logicky ani nemôžu niesť  zodpovednosť za názory diskutujúcich.  Buď úmyselne alebo z neznalosti problematiky tvrdíte že 

"na našich spoluobčanov, ktorí nemajú šancu sa proti tomuto anonymnému útoku brániť podaním trestného oznámenia za ohováranie."

a toto je klamstvo. Každý, kto sa cíti poškodený, má právne možnosti obrany. Trestné oznámenie na  prokuratúre či  OO PZ je jednou z možností.

"Nakoľko sa v tomto prípade nedá hovoriť o žiadnej novinárskej kultúre a etike, žiadame Vás ako zástupcu občanov v meste Sereď, aby ste občana – nezávislého novinára Miloša Majka predvolali na osobný pohovor a upozornili ho na to, aby uverejňoval iba tie príspevky, ktoré sú podpísané, aby napadnutý občan mal možnosť pozrieť priamo do očí autorovi každého príspevku."

Úroveň diskutujúcej verejnosti a úroveň názorov jedincov žijúcich v meste a diskutujúcich anonymne na nete nemá s úrovňou novín a autorských príspevkov v nich nič spoločné. Vlastník novín ani autori článkov nemajú možnosť ovplyvniť úroveň  diskutujúcich. 

S MsÚ komunikujem minimálne 3 až 4 razy denne a pri všetkej úcte ako k inštitúciám, tak k Vám, ide o projekt  pri ktorom vlastnícke práva nepustia.

V tejto súvislosti je potrebné apelovať na diskutujúcich, aby sa v diskusiách správali slušne. Verím, že s príspevkami mojej osoby problém nemá nik a ak áno, má možnosť brániť sa voči konkrétnej - mojej osobe a nie voči anonymovi.

 

- "Podpisy pod tento list zverejníme, ak občan mesta Sereď, nezávislý novinár Miloš Majko zverejní všetkých anonymných pisateľov, ktorým dal možnosť uverejniť urážlivé príspevky vo svojich internetových novinách"

Prevádzkovateľ serverov a ani vydavateľ novín nepozná identitu konkrétnych anonymných diskutujúcich a ak hovorím za seba, štandardne ju ani nemám záujem spoznať. V prípade porušenia zákona je podané trestné oznámenie na neznámeho páchateľa a ostatné je na Orgánoch činných v trestnom konaní.

- - -

Noviny SeredOnLine.sk a  dalsie tituly nemajú záujem o diskutujúcich  nerešpektujúcich zákony  SR , základné etické princípy a všeobecne platné normy, no žiaľ nie je v moci jedinca zmeniť myslenie všetkých čitateľov a diskutujúcich. V demokratickej spoločnosti  je verejná diskusia  a právo na vyjadrovanie názorov jednotlivcov jedným zo základov  štátu a slobôd občanov  v ňom žijúcich. 

V novinách je možnosť blokácie diskusie, je využívaná v prípadoch, kedy je téma natoľko citlivá a sloboda poskytovaná občanom natoľko zneužívaná, že nevidíme inú možnosť. Inak povedané, ide o krajnú možnosť, ktorá by mala byť využívaná čo najmenej.

Moderný redakčný systém zároveň umožňuje povoliť diskusiu v rôznych úrovniach - registrovaní  menom a priezviskom a zároveň verifikovaní diskutujúci, registrovaní tzv. nickom a diskusia povolená všetkým diskutujúcim.  O úrovni diskusie pod konkrétnymi článkami rozhoduje  zväčša autor konkrétneho článku, prípadne administrátor portálu.

V čom vidím riešenie?  V systematickom vzdelávaní sa, resp. vo vštepovaní aspoň základných  práv a povinností vyplývajúcich občanom z  Ústavy  SR a ďalších zákonov. V pripravení mladých ľudí už asi od základnej školy do života nielen tým, že vedia čítať a písať  (plus ostatné učivo ZŠ),  ale aj v oblasti právneho minima, ktorého znalosť veľa ľuďom ušetrí problémy v živote. Vám pohoršenie a mne prácu s napísaním aj takejto odpovede.

Ďalej vidím cestu v normálnejšom vymáhaní práva cestou zákona. Súčasný stav - rok a štyri mesiace sa vyšetrovateľ a prokuratúra nevie korektne vysporiadať s trestným činom Ohováranie  § 373 TZ  a to hneď v niekoľkých prípadoch. Čas sa naťahuje a páchatelia aj tejto možno na prvý pohľad bezvýznamnej trestnej činnosti  stále majú zelenú. Aj tu je možnosť pôsobenia verejnosti. Nik predsa nechce nič, na čo by nemal nárok. Chceme iba cestou práva v právnom štáte zabezpečiť spravodlivosť. 

V závere si dovolím vysloviť svoj názor na   Váš názor. Je dobrý, adresovaný je však nesprávnemu adresátovi.


P.S.:    Na úplný záver mojej reakcie k Vášmu listu si neodpustím poznámku - anonym bez znalosti danej problematiky anonymne kritizuje konkrétnu osobu a obviňuje ju z umožnenia  anonymného  vyjadrovania sa  ku  konkrétnym osobám.   Môj trojročný syn by povedal - A je to...


Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 25-03-2011 17:30:49
"Slubovali ste diskusiu jedine zaregistrovaným,ale neboli príspevky." - vsetky moje sluby su v historii a su dodrzane. Keby ste sledovali jednotlive clanky, urcite by Vam neuslo, ze skutocne su clanky, v ktorych diskusia nie je povolena anonymnym diskutujucim.

To by ste vsak museli chciet byt objektivny a nad vecou.
Prajem prijemny vecer a vikend.
nevieme | 25-03-2011 17:16:27
Pán Majko problém je v tom že výber nie je.V Seredi ste v podstate jediný.Slubovali ste diskusiu jedine zaregistrovaným,ale neboli príspevky.Tak tam prispievať každý zo všetkým.Ináč máte pravdu,nedali mi výplatu,prepustili z práce a ešte ste aj uverejnili moj príspevok.No naozaj ťažký den.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 25-03-2011 16:23:45
V prvom rade som vymazal jeden z Vasich prispevkov - boli rovnake. Ktore budu nasledovat nechajte na tych, ktori na rozdiel od Vas disponuju pravami k danej cinnosti a nesu zodpovednost.

V druhom rade sa pytam - nedostali ste vyplatu, prepustili Vas z prace, dozvedeli ste sa, ze Vas list som bez najmensich problemov uverejnil, mrzi Vas, ze Vas vypiskali?
Pod druhym clankom utocite - ako inak, anonymne. Skutocne si myslite, ze ma rozhadzete, pripadne ze budete mat vacsi uspech ako uz spomenuty digi?

No a po tretie - skopirouejm vedu z mojej reakcie pod Vasim prispevkom z ineho clanku:
Ak za Vam nepaci sposob SOL, vyber je myslim ze dostatocny.
nevieme | 25-03-2011 16:10:17
Anonym má v podstate pravdu.Ved sa ani nemusí podpísať ako anonym.Može sa podpísať pod konkrétnym cudzím menom.Je tu vela príspevkov ktoré su možno aj trestne postihnutelné.Vypátranie IP adresy je nemožné ak si prispievatel dá záležať na jej utajení.Prečo sa neprispieva po registrácii?Práve kvoli možnosti zistenia adresy prispievatela.SOL sa pomaly približuje k urovni bulváru.Každý si napíše čo chce ,ved nech to rieši polícia ak to niekto zažaluje.Polícia nemá naliehavejšiu robotu.Pravda pán Majko.Ktoré príspevky vlastne vymažete?Tie s reklamou?
anonym | 23-03-2011 17:58:57
Zákeráci a podvraťáci sa stále pohybujú medzi nami,že nám pravdu ? niekto sa cíti nedocenený,alebo čo?
anonym | 23-03-2011 15:55:13
Prosím pisateľa listu koho tým myslel, že občania mesta. Ja napríklad nie. A keď si o niekom niečo myslím ,nemám to problém povedať do očí aj keď je to nadávka.
Ivan | 23-03-2011 15:52:33
Len neviem, či to nebol preklep a namiesto "nespokojni obcania" že by "nespokojní poslanci" ?
Jozef | 23-03-2011 15:34:49
no vidite, tu sa podpisali len akysi "nespokojni obcania" a my im odpovedame.
anonym | 23-03-2011 15:22:22
Prosím o čom to tu rozprávate, podpísať sa alebo nie. Ja som sa pod článok podpísala a do dnešného dňa som nedostala
odpoveď od prednostu MsÚ.
Registrovaný angelika danisova angelika danisova | 23-03-2011 15:12:34
pre Jozef,...s tymi lángošmi suhlasim,...kludne ich tam budem predavat aj ja,...:)))
Inkvizítor | 23-03-2011 14:00:27
Chcem tú anonymnú petíciu podpísať. Hej Vy "Nespokojní ľudia" , kam mám prísť? Budete stáť pred Jednotou alebo kde? Alebo nebodaj na MsÚ?
Nepotrebujete medzi seba ešte jedného inkvizítora?
Johnny | 23-03-2011 11:32:07
Veru veru, múdro píšete...
A to písmo, akoby to písalo 10 ročné dieťa :D
Robo Horvath | 23-03-2011 09:23:58
Mám pocit,že niekomu niekto a niečo naozaj leží v žalúdku.Tento list dokazuje naozaj len to,že sa skutočne ľudia treba viac pýtať a zaujímať o veci verejné a doteraz netransparentné.
bbb | 22-03-2011 23:31:18
Pre Jara M. : zisti moje meno ak ti dám IP adresu a budeš ťažký frajer :) Podľa IP adresy, aj keď je zdieľaná, sa dá síce zistiť meno, ale podľa zákona môže takéto údaje poskytnúť provider internetových služieb len OČTK, resp. v prípravnom konaní (pred začatím trestného konania) prokurátor, v konaní pred súdom predseda senátu. Musí byť vznesené obvinenie alebo ak je vec závažná a vec neznesie odklad, môžu byť tieto údaje zaistené na príkaz prokurátora len v prípade, ak majú priamy vplyv na trestné konanie, teda tento úkon slúži na objasnenie skutočností závažných pre trestné konanie. To len tak mirnix-dirnix si to nezistíš. Takže v podstate je internet veľmi anonymný, pokiaľ nezrobíš nejaký prúser ;)

Čo sa týka listu, na túto situáciu musí byť každý prevádzkovateľ stránky s dynamickým obsahom a možnosťou komentovania tohto obsahu pripravený. Ale neviem, prečo by mal s pánom Majkom hovoriť primátor a absolutne mi nejde do hlavy zmysel toho listu...ale budiž
anonym | 22-03-2011 21:43:38
Držím palce SOL, zákerákov a zlomyselníkov je stále dosť. Človek sa až zadiví čoho sú niektorí ľudia schopní, a ako ďaleko vo svojej zlomyselnosti vedia zájsť. SOL dúfam, že sa nedáte zloduchom zastrašiť.
Registrovaný Marta Bauer Marta Bauer | 22-03-2011 20:30:58
Už len koho toto napadne? Snáď si nemyslel, že niečo dosiahne. A koľko má byť tých anonymných podpisov občanov pod týmto listom ? Možno jeden alebo pár! O žiadnej petícii sme nepočuli. Ak, tak treba dať možnosť všetkým, nech sa vyjadria. Určite by SOL boli podporené v takom formáte, v akom sú.Občania Vás čítajú, sledujú a to je dobre! Takže držím SOL palce, nech sa Vám darí naďalej!
Johny | 22-03-2011 18:09:11
....anonym nadava na anonymov... Zvlastne, nie? Ak ma clovek, ktory takyto blud napisal, nech sa podpise....Alebo nech prestane tarat..
Jozef | 22-03-2011 16:52:18
ked uz sa zabavame:
ja ako obcan mesta by som chcel, aby sa znova predavali langose pred hutnikom. (starsi vedia o com)
a ked uznam za vhodne aj sa pod to podpisem.
Registrovaný Marek Olša Marek Olša | 22-03-2011 16:26:53
I tak som zvedavý, ktorý debil by sa za toto podpísal do petičného hárku.
Registrovaný Marek Olša Marek Olša | 22-03-2011 16:26:09
Mne ten list príde ako anonymní útok na pána Majka.
Jozef | 22-03-2011 15:24:11
aj ja som obcan mesta Sered a tento list vidim prvy krat.
Co som menej ako Vy?
P.s.: este som sa neprestal rehlit.-))))
P.s.2: a just nedovolim zverejnit svoj podpis pod "toto".
Johnny | 22-03-2011 15:20:50
hehe, už je 1. apríl? :D Dobrý pokus o vtip :D
Jaro M. | 22-03-2011 15:18:11
podľa mňa na nete nieje nič anonymné, keďže vždy sa dá zistiť IP, neverím tomu že nejaký prispievateľ na tieto stránky používa proxy server a podobne...
Jaro M. | 22-03-2011 15:18:10
podľa mňa na nete nieje nič anonymné, keďže vždy sa dá zistiť IP, neverím tomu že nejaký prispievateľ na tieto stránky používa proxy server a podobne...
Igor Lehocký | 22-03-2011 15:13:10
Celkom úsmevný pokus diskreditácie novín a ich vlastníka, aj keď v pozadí so skrytým podtónom dosť nepríjemnej zákernosti, s úmyslom aspoň z časti očierniť značku SeredOnline. A ako inak, anonymne. Nič to, vlak ide ďalej a rušňovodič sa meniť nebude, iba niektorí cestujúci bez lístkov by mohli vystúpiť...

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign