Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Názor občana - "pre koho ideme naliat miliony a robit novu zamkovu cestu" - AKTUALIZOVANÉ

Miloš MajkoDátum05. 03. 2013 10:56:37TémaNázor občana
200

Pod oznamom  MsU   http://www.seredonline.sk/clanky/mesto-sered-vyhlasuje-verejnu-podprahovu-zakazku-spevnene-plochy-v-meste-sered-2013/#komentar   informujúcim  o vyhlásenom výberovom konaní na podprahovú zákazku  "Spevnené plochy v meste Sereď 2013" sa v diskusii už dávnejšie objavil  názor občana, ktorý vyzerá byť názorom rozumným  a po logickej stránke aj slušne odôvodneným.

Robo Horvath | 25-02-2013 22:51:45 |
Predmetom zákazky je vybudovanie prístupovej komunikácie v zámockom parku a priľahlej spevnenej plochy v parku zo zámkovej dlažby.

Prosim vas vysvetlite mi niekto naco a pre koho ideme naliat miliony a robit novu zamkovu cestu a parkovisko k zdevastovanemu amfiku a kastielu v parku? Pocul som ze niekto sa uz zalizuje na tu zatvorenu restauraciu v parku a tusim preventivne a v predstihu si uz zabezpecuje za mestske z nasich dani novu prijazdovu cestu aj s parkoviskom?
Lebo inak to nechapem. Lebo inak sa to robi opacne,ze najskor sa zrekonstruuje trebars kastiel alebo amfik a na zaver sa po stavebnej nakladnej technike urobi hoci aj zamkova komunikacia. Ale tu sa zas ide nieco robit opacne. A hlavne mi tu chyba informovanost obcanov o zamere mesta kde a ako chce vyhodit peniaze nas danovnikov. Zas sa tu ignoruje informovanost a nazor obyvatelov o potrebe opravy komunikacii skor na inom mieste ako v parku.
 
Žiaľ, ako obyčajne, ani v tomto prípade zo strany vedenia mesta nebola žiadna reakcia a zdôvodnenie tohto zámeru pod samotným článkom.
V súčasnej dobe na túto tému prebieha podobná diskusia pod článkom iným:
 
Makoty | 05-03-2013 07:31:18 |
Na Krásnej pri odbočke na Priečnu je v strede cesty jama tak 20cm hlboká a 80 krát 40 dlžka,šírka ...V decembri tam bola aj označená tabuľou ako je teraz kanál pri Zippke. V januári tabuľa zmizla a jama ostala....

anonym | 04-03-2013 23:07:15 |
Súhlasím, vo veľkom parku nie je potrebné opravovať chodníky.Chodíme tam často a nie sú v zlom stave. A nechodí tam toľko ľudí, aby to bolo vôbec potrebné. Pripadá mi to ako chystanie si niečoho pre niekoho do budúcna.
Radšej treba opraviť viac komunikácii v meste. A dať konečne do poriadku chodníky aj v parku pri Progrese. Chodníky sú totálne rozbité. Činžiakov a vežiakov je okolo veľa a tento park je sto krát viac využívaný ako veľký park. A ten podstavec bez nejakej sochy je tam tiež zbytočný.

Robo Horvath | 04-03-2013 22:41:11 |
Pre mna je prijatelnejsia alternativa pocuvat nazor obyvatelov ze ci chcu novu zamkovu cestu za niekolko milionov k zdevastovanemu amfiku a kastielu alebo viac opravnych komunikacii po meste po ktorych sa pohybujeme denne.
 
Obyvatelia mesta chvália (pochopiteľne)  opravovanie výtlkov po meste, no zároveň vedenie mesta upozorňujú na ďalšie výtlky a cesty v mimoriadne zlom stave tam, kde denne chodia stovky obyvateľov, mamičky s kočíkmi a deti. Padol postreh o ulici Dionýza Štúra a ďalších.
Viacerí obyvatelia sa zhodujú na tom, že priority vidia inde, ako v ceste zo zámkovej dlažby k amfiteátru či chodníkoch v parku.
Nie je úlohou tohto článku hodnotiť, čo je dôležité. Chcem len poukázať na fakty, že znovu tu máme investíciu, o ktorej sa občania dozvedajú keď už je vyhlásené výberové konanie. Znovu vedenie mesta ide smerom, ktorým ako sa zdá  podporu tej najširšej verejnosti nemá. A znovu - to je spochybňovať asi fakt problematické - smerujú investície nie tam, kde to ku každodennému životu potrebujú tisíce ľudí, ale do miest, ktorých uprednostnenie si priam vyžaduje vysvetlenie.
Keď už tieto zámery neprešli žiadnou otvorenou diskusiou medzi obyvateľmi mesta - chyba ! -  a znovu rozhodlo zopár ľudí o tom, s čím "má byť spokojná väčšina", obyvatelia sa pýtajú právom  a právom žiadajú odpoveď.
My sa spýtame vedenia mesta a reakciu, ktorú obdržíme uverejníme.
O tom, či ako občan vidíte iné priority ako cesta a chodníky v parku, sa môžete vyjadriť v slobodnej diskusii.
 
AKTUALIZOVANE: 05.03.2013  14:27
 
Prinášame list so žiadosťou odoslaný e-mailom vedeniu mesta:
 
Od: reporter24
Dátum: 5. marca 2013 11:03
Komu: Mgr. Peter Rampasek - zástupca primátora mesta Sered
Predmet: vyjadrenie
 
Dobry den,

pod roznymi clankami sa objavuju diskusne prispevky obcanov, v ktorych tito pochybuju o priorite investicie do rekonstrukcie cesty k amfiteatru a chodnikov v parku. Niektori obcania vidia priority skor v opravach ciest a chodnikov, ktore denne pouzivaju stovky az ticice ludi.

Problemu sa venujeme v clanku:
http://www.seredonline.sk/clanky/nazor-obcana-pre-koho-ideme-naliat-miliony-a-robit-novu-zamkovu-cestu/

Ziadame vedenie msta o zaujatie stanoviska k tejto teme.

Dakujeme.
za  SOL
Milos Majko
 
A prinášame aj odpoveď, ktorú nám na e - mail  zaslan viceprimátor mesta:
 
Vážený pán Majko!
Od 4. februára do 4. marca sa v Seredi uskutočnili 2 stretnutia s občanmi a jedno zhromaždenie obyvateľov. Ani na jednej z týchto troch akcií nebola občanmi položená otázka týkajúca sa zámeru mesta vybudovať od konca Parkovej ulice po vchod do amfiteátra komunikáciu zodpovedajúcu potrebám návštevníkov parku a opravu chodníkov v parku.  O tomto zámere rokovali poslanci
11.12.2012 pri schvaľovaní rozpočtu mesta na rok 2013. Je to zverejnený materiál rokovania č. 15, bod C strana č.2. Pred týmto rokovaním nebol žiadny poslanec občanmi požiadaný, aby námietku voči zámeru robiť opravu komunikácii v parku na rokovaní predložil ako zmenu.  Plán akcií bol schválený.  Program rokovania MsZ je zverejnený vždy 10 dní pred rokovaním.
Každý mal teda čas vo veci konať. Z Vašej otázky  vyplýva, že informácie, ktoré podľa zákona poskytuje mesto občanom o programe rokovania MsZ, občania nesledovali  a ich záujem o dosiahnutie zmeny prišiel v tomto prípade neskoro. Na druhú časť otázky odpovedám, že čo sa týka opráv a rekonštrukcií chodníkov a miestnych komunikácií, nemusia mať občania Serede obavy. Aj v tomto roku rovnako  ako v roku minulom, budú vykonávané. Ich rozsah je rovnako definovaný v uvedenom materiáli č. 15.
Ľubomír Veselický

Fotogaléria k článku:

200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko

Zobraziť všetky fotografie
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko
200
Autor: Miloš Majko


Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-03-2013 17:50:31
inspektor Mojko zasahuje | 06-03-2013 17:37:52 | - tento Vas prispevok zostava v novinch ako vsetky, ktore su ako tak akceptovatelne a to napriek tomu, ze prakticky vsetky su anonymnymi utokmi voci konkretnym osobam.

Upozornuje Vas, ze sa nachadzate v sukromnom medialnom priestore a Vase niekolko rokov trvajuce utoky uz administratorom ani mnou trpene nebudu.

Verejne Vas teda ziadam, aby ste sa zdrzali dalsieho komentovania v SOL a utokov na kohokolvek, kto do SOL autorsky prispieva.

Dakujem za pochopenie.
inspektor Mojko zasahuje | 06-03-2013 17:37:52
len sa ukazuj aky si demokrat, nezabudni zase zmazat prispevky neporusujuce ziadne pravidla , ako je tu zvykom -
alebo Vas kopol na dedine kon do hlavy ?
jasne ked si napises do laveho bannera take kofotiny , co je sol, ako maximalne podporuje nezavislost nazorov a slobodu v nazoroch jednodlivca a potom si tu robis trhaci kalendar v diskusii ako sa zachce , je to smiesny absurdistan.
a este sa cuduje ked niekto napise kritiku... nonsens
la-la-la cink
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 06-03-2013 10:13:48
Občan | 06-03-2013 09:07:48 | - mam strach z takehoto rozmyslania volenych zastupcov obcanov, ktorych ulohou je ucelne v zaujme vsetkych obcanov vynakladat peniaze z verejnych zdrojov.
Vzhladom k tomu, ze podla sucasnej legislativy za svoje rozhodnutia de facto nenesu pravnu zodpovednost, resp. nie su sankcionovatelni, naozaj povazujem taketo rozmyslanie za vyslovene nebezpecne pre spolocnost.
Vam to mozno nedochadza, ale takto sa staviate fakt do polohy gubernatorov, ktori jednoducho rozhodnu a ostatni mozu tak akurat drzat papule.
Viete, nemam problem ani v takom pristupe - ale vo svojom a za svoje. A mesto nie je sukromna firma niekolkych jedincov.
Mesto je budovane storocia a kazde jeho volene vedenie svojimi rozhodnutiami a zasahmi do neho a do jeho obyvatelov vnasa vela dobreho alebo naopak zleho. Ked sa voleni zastupcovia obcanov neradia so samotnymi obcanmi, tak potom vznikaju diela, ktorych plne vyuzitie je takmer alebo uplne nemozne. A pritom to chce tak strasne malo. Komunikovat. Ani z maleho dietata bez vhodnej formy komunikacie rodicia nevychovaju niekoho, kto bude spolocnosti a sebe na prospech...
Občan | 06-03-2013 09:07:48
P.Robo Horváth , anonym ktorý sa hrá na záchrancu a obrancu obyvatelov , mali ste volakedy chorobu v hlávke? Veď čo tu píšete to nemá s ráciom nič spoločné. Keby bolo po Vašom tak sa stále ešte pýtame v meste čo je prvoradé, druhoradé, treťoradé.Do bludu.
gulak | 06-03-2013 08:43:46
Navonok to vyzerá ušlachtilo-amfik,kino,chodníky v parku-a až,ked príde učet,tak zistíme,že o koľko sa nám zvýšia dane,aby sa to mohlo zaplatiť
Robo Horvath | 05-03-2013 22:55:56
Ale prosim vas, ja neperlim.

"Myslím, že každému je jasné, že sa nedá zvolať miestne referendum ku každej väčšej investícii alebo otázke, ktorá sa týka väčšiny občanov. Stálo by to veľmi veľa eur"

Co to tu zas meliete? Ved nikto nechce ziadne referenda. Ono staci sa len spytať obyvatelov co vam platia dane a robia vyplatu,ze ake su plany,moznosti a co obyvatelia chcu ako prioritne. A to mesto nic nestoji ak to prebehne cez nejaku verejnu anketu a podobne.
Ide o to aby sme tu robili to co chcu a potrebuju obyvatelia a nie to co si dal niekto nieco do volebnej kampane a teraz ide bezhlavo potom, aby si zas odfajkol dalsi bod z kampane za nase prostriedky.
Ja zastavam nazor. Obyvatelia to tu platia tak ich aspon informujme a pytajme sa ich co chcu ako prvorade.
Chcem toho tak vela?
Ľubo | 05-03-2013 20:53:27
Voľakomu satuším nepáči záujem občanov o kroky vedenia meesta "DDD Len tak ďalej aby sme vedeli kam idú naše grošíky
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-03-2013 17:42:30
inspektor Mojko zasahuje | - zaujimava otazka a aj na nu raz padne odpoved.

Teraz ma skor zaujima odpoved na to, co Vas uz roky nuti spravat sa ako dobytok. Ked ste boli maly, tyrali Vas rodicia, bili spoluziaci alebo Vas kopol na dedine kon do hlavy? Vsetko je v modernej dobe riesitelne, len treba chciet.

Raz nastane doba, kedy sa aj Vy budete pod prispevkami podpisany...
Anonym | 05-03-2013 17:41:39
Tzv. Horváth už zase perlí . Nie je vám tak málinko IDIOTNE ?
Tie vaše idiotiny stoja za vyšetrenie u MUDr.Gonosovej.
inspektor Mojko zasahuje | 05-03-2013 17:19:48
KOMENTÁR PORUŠIL PRAVIDLÁ DISKUSIE
Príspevok svojim obsahom bol v rozpore s pravidlami diskusie, prípadne porušoval legislatívu platnú v SR a EÚ. Administrátorom portálu bol vymenený za tento oznam a uložený do archívu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-03-2013 17:07:36
Milan | 05-03-2013 16:53:27 | - ak ta anonymita... Ked rad obcan zisti, kto vsetko su di anonymovia, tak sa z toho aj po*erie... Kritizujete anonymov a Vy sam/sama ste anonymom. Hanbite sa za svoj nazor, alebo za neho beriete z dani obcanov vyplatu?

V prispevku ste raz zena a raz muz. Ja Vam na jednu otazku odpoviem. Odpoviete aj Vy mne na jednu?

Takze teda ja prvy:
"prečo ste mail adresovaný dnešným dňom adresovali Mgr. Petrovi Rampaškovi - viceprimátorovi mesta..už dávno ním nie je."

Moja odpoved: - funkcionari voleni obcanmi sa nastastie menia castejsie ako e-mailovy system SOL. Zadava to automaticky. To ze Lubos odpovedal znamena, ze sa s funkciou viceprimatora zzil a adresata teda identifikoval spravne. Ale to som Ti uz predsa vysvetlil.

No a teraz ta moja otazka:

Preco davate otazky mne, kto podnety obcanov zosumarizoval a uverejnil? To su podnety obcanov. Opravnene a legitimne polozene otazky a vyrieknute nazory. Vy ste si este neprehodili strany v kalendari? Sme 23 rokov po revolucii a obcan ma pravo pytat sa, kto a akym sposobom naklada s jeho peniazmi. Mate na to iny nazor?

Co sa tyka refarenda - su ine formy. Vydrzme, dozvieme sa viac. ;-)
Milan | 05-03-2013 16:53:27
Myslím, že každému je jasné, že sa nedá zvolať miestne referendum ku každej väčšej investícii alebo otázke, ktorá sa týka väčšiny občanov. Stálo by to veľmi veľa eur, ktoré je lepšie investovať v meste. Demokracia je o tom, že sme si zvolili vo voľbách primátora a zástupcov do mestského parlamentu a oni sú tí, ktorí rozhodujú a hlasujú. Prečo im nedať priestor na to, aby realizovali to, čo mali vo svojich volebných programoch a kritizovať až po tom, keď nebude splnené to, čo sľúbili? Táto neustála kritika, osočovanie, naznačovanie...že niečo už bolo dopredu dohodnuté pre niekoho...veď to je úbohé. Kde sú tí, ktorí na týchto stránkach písali, že kluby dôchodcov sa sťahujú len pre to, že už je dopredu dohodnuté, kto tie domy získa? Ospravedlnil sa tu niekto vedeniu mesta, že ich krivo osočil? Ešte dnes sú tie domy v ponuke a záujemcovia sa nehrnú. Aj v tomto článku niekto niečo naznačuje...fakt úbohé.
Ja som rada, že veľký park sa zveľaďuje, konečne sa do neho nebojíme chodiť, upravili sa trávnaté plochy, zrezali sa konáre stromov, park aj amfik sú upravené, bezdomovci sú odtiaľ preč. Ja som za to, aby sa urobil aj chodník, ihrisko....som presvedčený o tom, že ihrisko bude tak obsypané deťmi ako je obsypané deťmi toľko kritizované ihrisko na námestí slobody.
No, žalostné niečo, ako si tu hocikto môže do hocikoho kopnúť, niečo naznačiť, ohovoriť....samozrejme ten kto ohovorí je anonym a ten do koho sa kopne je konkrétne menovaný.
A ešte: p. Majko - prečo ste mail adresovaný dnešným dňom adresovali Mgr. Petrovi Rampaškovi - viceprimátorovi mesta..už dávno ním nie je.
Robo Horvath | 05-03-2013 16:47:32
Pre Anonym | 05-03-2013 16:12:59
Idiotske bolo to, ked ten co ta splodil ta namiesto toho nesplachol v sprche.
A k tej otazke.
Trochu jednoduchsie.
Ci obyvatelia chcu opravene cesty a chodniky po meste kde ich denno denne uzivame alebo v parku.
Anonym | 05-03-2013 16:12:59
Dajte anketu s jedinou otázkou .
Súhlasíte s tým že mesto ide opraviť cestu do parku, chodníky v parku a urobí pre deti v parku ihrisko pre deti? A keď nejaký idiot Horváth napíše že je to sprostosť , s tým sa nedá nič robiť .
pre 15:46:05 | 05-03-2013 16:06:05
len taký malý detail - keď sa gróf Esterházy rozhodne vydláždiť si príjazdovú cestu do kaštieľa za SVOJE!!!peniaze hoci aj mramorovou dlažbou,je to výlučne jeho súkromná vec.
Keď sa 19 zástupcov na meste rozhodne že idú investovať do niečoho NAŠE!!!peniaze,tak to je teda sakra rozdiel!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-03-2013 15:56:34
Zaujimavy postreh:
"táto garnitúra má výsledky a to asi niekoho škrie. Koho asi ?"

Ma to vsak malu chybycku. To ze sa jedna o garnituru. Napriek tomu, uspechy nik nespochybnuje - opacne, nech ich je 10 nasobne viac. Postrehy obcanov napisane v diskusii vsak nie su o spochybnovani uspechov, ale o prioritach obcanov nie vedenia mesta ci jednotlivcov. A o tom, ze zase sa obcania dozvedaju "ked je uz neskoro" o investicii, ktora bude vykonana z verejnych financnych zdrojov.To je vsetko. Mate iny nazor?
Anonym | 05-03-2013 15:46:05
Konečne sa niekto začal v meste starať , vidieť snahu riešit´ dlho neriešené veci , držíme palce . Nedajte sa znechutiť , táto garnitúra má výsledky a to asi niekoho škrie. Koho asi ?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-03-2013 15:17:12
zaujimavé | 05-03-2013 14:50:00 | - najlepsie je napísat rovno - o co Vam ide?

"My sa spýtame vedenia mesta a reakciu, ktorú obdržíme uverejníme."

Nasledne som napisal e-mail viceprimatorovi. Do hodiny po jeho obdrzani je uverejneny.

Mate pocit ze 5 minutove spozdenie je velke?
Jozef | 05-03-2013 14:57:50
zaujimave je navysenie cien v sprave o projektoch oproti materialu, na ktory odkazuje p. zastupca.
A este je zaujimave hladanie v jednotlivych dokumentoch mesta, ktore musim priznat su zverejnene, za co im patri vdaka.
Ale najst konkretnu vec da zabrat.
anonym | 05-03-2013 14:56:01
p. Veselický, áno dávam za pravdu, že to bolo uverejnené a občania nereagovali. Prečo?Lebo to nie je napísané po lopate. Materiály na zasadnutia sú nezrozumiteľné, pre normálnych občanov, ktorí nemajú čas študovať ich hodiny. Vidíte, tu sa to napísalo zrozumiteľne a jasne a ajhľa, občania sú proti. Aj tu je vidieť, ktoré médium je pre občanov a ktoré je len " aby sa nepovedalo že nekomunikujem" ...
Chodníky v parku nie sú prioritou !! Som zásadne proti !!
zaujimavé | 05-03-2013 14:50:00
p. Majko uverejnil článok 05. 03. 2013 10:56:37
a list p. Rampasekovi 5. marca 2013 11:03

p. Majko najprv uverejníte článok v ktorom napíšete, že bez odpovede - ako vždy, pričom otázku kladiete až o niekoľko minút neskôr???
Smutné, nebol by som to od Vás čakal...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 05-03-2013 14:32:18
AKTUALIZOVANE: 05.03.2013 14:27

Otazka vedeniu mesta a odpoved obcanom.
Makoty | 05-03-2013 13:48:53
Robo Horváth má pravdu..A píšťe si či je to on,kt má pravdu alebo niekto iný...Peniaze na mesto vždy smrdia korupciou..Ja ak by som si dal spraviť cyklochochodník do H.Čepena a po 3 mesiacoch mi tam rastie burina ...???Burina sa našla na 2-3 miestach (pri H.Če peni a pri štadióne..)Je len otázka času že burina bude rásť všade!!!!!Takže mesto aj so svojím super stavbyvedúcim pochybylo!!!Folia..)Zelina čo tam rastie na krajoch ,ja uplne iná ako pôvodná na týteši...(ak si to niekto všimol..)
Jozef | 05-03-2013 13:46:41
to Alfa:
sprava o priprave projektov schvalena poslednym zastupitelstvom:
Oprava chodnikov v zamockom parku - predpoklad. 20000E. Odtial to ma obcan anonym.

to Marek:
z 15. pritomnych 15. za.
Výsledok hlasovania č. 14 - bod č. 6. - Informatívna správa o príprave projektov
Makoty | 05-03-2013 13:32:01
Lebo my to pripadá ako Olympiáda...Chlieb a Hry ....Dáme tam prachy,pre svojich vyvolených...A čo ak to ozaj niekto kúpi??? (Ak na tom už niekto neprofituje...)Bude sa tam s prepáčením srať s Tatrovkami,aby opravoval kašťiel alebo anfik????
Alfa | 05-03-2013 13:30:13
Dovolim si nazor k tejto dalsej "kauze".

Zacal by som tym ako pan R. Horvath vo svojom prispevku pise , ze je normalne najprv zrekonstruovat kastiel ci amfik a az potom spravit cestu.
Pardon ale neviem odkial ma pan Horvath info o tom, ze sa jedno alebo druhe bude rekonstruovat?
Za druhe, cielom na vybudovanie pristupovej komunikacie nemusi byt len cesta pre nakladnu techniku ale aj pre pesich, cyklistov ci inych. Ak chceme do nasho parku prilakat viac navsetvnikov (bez ohladu ci zrekonstrujeme kastiel alebo amfik) tak na to treba rbit urcite kroky. Rekonstrukcia cesty, ihrisko a aj pregola je urcite krokom k tomu aby park zacal zit pravym "parkovym" zivotom (a nie aby bol centrom fetakov, bezdakov a podobnych individuii).
Za tretie, pan Horvath asi nevie, ze zamkova dlazba je dnesnej dobe jeden z najlacnejsich a sucasne najodolnejsich povrchov ktore su pouzivane na komunikacie. Ved preco by inak okolo logistickych centier boli spvenene plochy vyrobene zo zamkovej dlazby?

K reakcii obcana anonyma, neviem odkial to tneto obcan ma ze sa idu rekonstruovat chodniky v parku. Ale ved preco by si novinar dal pracu uviest otto tvrdenie na rpavu mieru, robim to teda zanho. "Predmetom zákazky je vybudovanie prístupovej komunikácie v zámockom parku a priľahlej spevnenej plochy v parku zo zámkovej dlažby. Rekonštrukcia a modernizácia MK na Lúčnej ul. a vybudovanie I. etapy cyklistickej cesty pod cestným mostom nad riekou Váh."

Takze v cene spominanej v clanku je oprava respektive vybudovanie 3 komunikacii nielen jednej.

Okrem toho bude mesto realizovat este urcite dalsie rekonstrukcie MK (okrem uz zacatej opravy vytlkov), ktore budu na zaklade zoznamu, ktory vypracovava komisia pri MsZ (ak sa nemylim).

Pan Majko, tento Vas clanok by sa uprimne mal dat do skript Zurnalistiky aby studenti videli ako sa to robit nema.
Uverejnovat anonymne tvrdenia bez akehokolvek overenia, tvrdit ze tieto nazory su vacsiny obyvatelov, napisat a uverejenit clanok skor ako dostanem vyjadrenie druhej strany a to vsetko len preto aby som rozprudil diskusiu smerovanu voci vedeniu mesta. A toto vsetko kvoli jednej nepodpisanej zmluve.

PS
Primator pred volbami sluboval ze bude riesit problem amfiku a kastiela. Bol to jeho slub. Teraz ked to plni tak je zle. Tak teraz ludia neviem, ked politik neplni sluby je zly ked ich plni je zly. Oplati sa v takomto prostredi snazit posunut sa dopredu?
Marek | 05-03-2013 13:17:43
mozte prosim menovat ludi ktori su zodpovedni za vyhlasenie tejto zakazky?
A nemam tym na mysli pani co pripla vyhlasenie na tabulu
Makoty | 05-03-2013 13:10:23
Lebo chodník je rozdrb.......
Makoty | 05-03-2013 13:09:13
Ja sa opýtam len na takú podstatnú vec!!! Prebehli by sa cyklisti z AB KLUBU cez náš slávny cyklochodník do H.Čepeňa...Ani jeden , chodím z práce na 3 smeny zo Šúroviec každý deň...Každý,či je to cyklista alebo pekná baba na korčuliach ,ide po hlavnej ceste!!!!
Jozef | 05-03-2013 12:48:57
P.S.
cirkev podala staznost na Ustavny sud a nadalej ma zaujem o pozemok pod kastielom a prednu cast parku.
(info z MsZ 14.6.2011)
Jozef | 05-03-2013 12:35:30
predpokladana investicia na cestu k amfiku + pergola a detske ihrisko+ oprava chodnikov v parku je cca 177 600 Eur.
Nie je to malo, ale budis.
Ale, vie niekto ako dopadol sudny spor s cirkvou o park a kastiel? Je uz ukonceny?
Pretoze pokial sa v tom 2010 - om cirkev odvolala, tak by mesto zveladovalo cudzi majetok.
A dalej na cudzi majetok -obnova kastiela nemozno ani poziadat financie z fondov atd...
a este na zaver - na poslednom MsZ to bolo rokovane a schvalene - material c. 6.( to aby som nevytvoril dalsi mytus)
Anna Jakubiková | 05-03-2013 12:20:53
Suhlasim s tym, ze su aj potrebnejsie veci v meste ako je opravovat chodniky v parku,a zveladovat jeho okolie, ale tento napad sa mi velmi paci a velmi ho vitam.
Centrum Serede ak tu take nieco vobec mame, je dlhe roky bez povsimnutia, urobilo sa namestie, ktoremu sa da tiez co to vytknut, a mame tu krasnu oddychovu plochu v centre mesta pre nase deti, rodiny a pod. preco by nemohla vyzerat na urovni ako v niektorych mestach? Mamicky s detmi kam chodite? Kde sa prechadzate s kocikmi, skusali ste to v parku po tych otrasnych chodnikoch? Alebo chodievate po chodnikoch v meste ktore su neustale lemovane hlavnou cestou?
Viem, ze treba pristupovat k projektom a investiciám za peniaze danovnikov zodpovedne a pragmaticky, ale dnesna doba si vyzaduje ovela viac ako kedykolvek predtym priestor na oddych, na zbavenie sa stresu,na stretnutie sa s blizkymi v prirode, priestory pre deti a tym nemyslim ihrisko na rozpalenom betone v lete, ani tites, kde mozu deti nabrat priklad toho kde bezstarostne mozu chodit pre drogy...
Nie, nie je to zla myslienka, podporujem ju tak isto ako dobudovanie inych cestnych komunikacii v meste a pod., len nezabudajme na veci, ktore su dolezite aj pre dusevnu sucast cloveka :)
clovek | 05-03-2013 12:11:34
preco davate prach na hovadiny a preco ich nedate do sportu alebo pre hasicov ked sa na nich vacsina ludi stazuje ze im zlyhavaju stroje. Radsej tie peniaze dajte na uzitocne veci .
Pre koho??? | 05-03-2013 11:36:35
No predsa pre toho čo kúpi kaštiel aj anfik za 1 Euro...
Makoty | 05-03-2013 11:34:56
Úplá blbosť!!! Nech sa Moji Radní nahnevajú,vraziť prachy do cesty a chodníkov do Kaštiela a Anfiku...No neviem, Mesto nevie spraviť poriadne ani cyklodráhu.. A cesty po Seredi ani nahovorím...(miloš daj link...)Nech je Robo Horváth ktokoľvek,má pravdu prachy mesta idú na ozaj kraviny..Pán primátor nech sa ide pozrieť na chodník do H.Čepena...Už teraz sú medzi kockami 2-3 cm fugy ktoré sa každým rokom znásobujú...A to nehovorím o diletačných špárach,cez ktoré na cestných gumách bez defektu neprejdeš....

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign