Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Naši poslanci rokovali v nočných hodinách a tajne - AKTUALIZOVANÉ

Miloš MajkoDátum01. 04. 2013 17:24:56TémaKuriozity v meste
200

Pravdepodobne množstvo článkov kritizujúcich niektoré rozhodnutia nášho zastupiteľstva spôsobili, že dnes v neskorých nočných hodinách v dosť výraznom utajení zasadali nami volení poslanci  MsZ.  Bez prítomnosti kamier rokovali o viacerých témach, ktoré v novinách už nazývame kauzami.

Poslanci sa zamysleli nad spravodlivým rozdeľovaním finančných prostriedkov medzi všetky športové kluby - správne! - cez 80% dotácií iba pre tri kluby a necelých  20 % pre ostatných  19 klubov naozaj spravodlivé nebolo.

Poslanci spolu so svojim šéfom tiež usúdili, že v čase kedy nevieme finančne viac ako  50 Eurami na rok udržať  základnú organizáciu Červeného kríža je nespravodlivé, aby sme sa stovkami tisíc  Eur skladali na umelý trávnik pre niekoľko futbalistov súkromného športového klubu, ktorí ešte ani s našim mestom ani nemajú nič okrem dresu spoločné.

Za krok vpred je možné považovať aj rozhodnutie všetkých poslancov a primátora mesta ručiť za prípadné prúsery, ktoré môžu mesto zastihnúť najbližších  50 rokov, počas ktorých má mesto na chrbáte naložené náklady na prevádzku Sokolovne.

Ani by som neveril, že nastane zvrat aj v tak dôležitej oblasti, ako sú médiá platené z verejných finančných zdrojov. Seredské novinky sa od najbližšieho čísla stávajú vestníkom, v ktorom  vedenie mesta bude svojim občanom vysvetlovať  ich práva, ale aj povinnosti, pán viceprimátor sa rozhodol pokúsiť okrem komerčných televízií a ostatných médií aj v tlačenej verzii   SN vysvetliť, ako to myslel s tým usrkávaním vína kňazom slúžiacim bohoslužby v našom kostole.

Za úplný šok považujem rozhodnutie pána hovorcu mesta pristúpiť na mnou navrhované začlenenie  internetovej verzie  SN pod redakčnú radu poslancami  MsZ zvolenú napriek tomu, že väčšinu z ľudí ktorých volili ani nepoznajú. Pošepkáva sa, že končia aj mýty, pretože sa mali až príliš podobať propagande 70 tych a 80 tych rokov socialistického Československa vydávanej v straníckej (ako inak?) tlači.

Poslanci podľahli nátlaku ohlúpnutých ľudí a rozhodli sa, že mestský rozhlas zase bude slúžiť na to, na čo slúžiť má. Znamená to, že občania snáď onedlho prichádzajúcim letom budú môcť normálne a bez  nevyžiadaného obťažovania  nevyžiadanými informáciami vetrať svoje skromné príbytky a vyspať sa po nočnej smene - ak teda ešte niektorí z nich budú v tom čase niekde zamestnaní.

Poslanci rokovali aj o pripravovanej ceste do amfiteátru a rozhodli sa, že priority sú fakt inde - napríklad na ul. Dionýza Štúra  je už dlhšiu dobu tankodrom a aj tie kamery určené do amfiteátra budú oveľa účelnejšie pri činžiakoch, kde namiesto jednej hrdzavej a vypelichanej veveričky zúfalo sa držiacej už pomaly posledného starého a veľkého stromu na území mesta  a troch bezdomovcov, žijú tisíce každú noc feťákmi okrádaných občanov. Veď sa na tie kamery predsa skladáme, nie?

Ďalšie informácie z dobre utajeného nočného rokovania sa snažíme zistiť, zatiaľ však vieme na  100%, že SOL sa na čiernej listine volených funkcionárov nášho mesta nachádza aj po nočnom rokovaní, ktoré inak určite vojde do histórie nášho mesta.

Nuž, nech sú dôvodom nočného rokovania akékoľvek pohnútky, vzhľadom na výsledok všeobecnej zhody ich nemožno označiť inak, ako šľachetnými. Že by po viac ako polovici volebného obdobia do nášho mesta zostúpilo niečo "vyššie",  ba takmer nadprirodzené?

- - -

AKTUALIZOVANÉ

Blíži sa polnoc a to je čas, kedy sa rozprávky končia. Žiaľ aj tie pre nás a o nás dospelákoch. Je čas povedať si pravdu. Jasne, žiadni (určite nie tí naši) poslanci v noci na 1. apríla nerokovali. A už vôbec nie o tom, čo trápi nás, obyčajných ľudí, mladé rodiny  či tých ľudí, ktorí sú pre nich použiteľní iba niekoľko dní pred voľbami. Poznáte to, ako ten kúsok papiera, ktorý po použití skončí v jednej fabrike v Dolnej Strede  neďaleko  cesty do Váhoviec. Povedzte, nie je na mieste otázka, prečo tomu tak je? Prečo sa občan - volič  z niečoho, čo evidentne je v prospech väčšiny ľudí teší iba  1. apríla a to ešte aj z kompletnej fikcie? Rozmýšľam, nehovorí sa 1. aprílu  deň bláznov? Otázkou ostáva, kto sa do ktorej skupiny radí...

Vlastne, nie všetko v mojom článku bolo fikciou. SOL  stále zostáva na čiernej listine  nami volených zástupcov, ktorých sme si - teda ja určite - volili na to, aby rešpektovali vôľu väčšiny.

Smutné na veci je, že skoro všetci čitatelia - obyvatelia mesta,  tento článok okamžite považovali za fikciu. Svedčí to o tom, že v niečo normálne a prospešné pre väčšinu z nás  vo vzťahu k týmto poslancom  MsZ  už neveria...


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Robo Horvath | 02-04-2013 09:29:58
Pre> jozef kamneský | 02-04-2013 01:04:33
Uz je sice 2 april ale aj tak sa tesim na info
jozef kamneský | 02-04-2013 01:04:33
mám informácie že to rokovanie ozaj prebehlo !! prinesiem ozaj zaujímavé pikošky, niekto si to nahrával !!!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-04-2013 23:57:01
AKTUALIZOVANÉ
shelley | 01-04-2013 23:51:44
1. apríl!
Robo Horvath | 01-04-2013 23:48:23
Pre> 01-04-2013 22:18:37
Neries mna, ale radsej vysvetli obyvatelom preco je to WC a platba zanho tak ako pisem a kto je za to zodpovedny.
Registrovaný milan cehlárik ml. milan cehlárik ml. | 01-04-2013 23:40:58
:) ja len, že som si spomenul ako tu minulý rok pribudol článok o tom ako za Vinohradmi smerom na Dvorníky napadol sneh...dnes som tadiaľ išiel a veru nebol to prvý apríl a bolo ho tam na ceste dosť:)
Robertko Horvathovič | 01-04-2013 22:18:37
pre "Roba Horvátha":
To nemôže byť nič iné iba prvoaprílový žart, že by si Ty zúčastnil zasadnutia a vyliezol zo svojej ulity a prestával by si sa skrývať za meno, ktoré Ti nepatrí. Nemohol by si potom už do všetkého mudrovať, lebo by aj ostatní poznali Tvoje činy a posudzovali by Ťa podľa nich.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 01-04-2013 21:14:59
Pavol Kurbel | 01-04-2013 20:56:18 | - zaujimava uvaha pan Kurbel... Ze by preto, aby ste svojim hlasovanim nepokazili tak slachetne zamery vacsiny poslaneckeho zboru? ;-)
hombre | 01-04-2013 21:14:55
No priam geniálny obrat v našom meste!
Ivan | 01-04-2013 21:00:10
skoro ako skutočnosť,len škoda že je to len jeden den v roku :-)
Pavol Kurbel | 01-04-2013 20:56:18
Pán Majko, neviem prečo, ale mňa na to nočné rokovanie nepozvali. Myslíte že naozaj bolo?
ad WC | 01-04-2013 19:59:44
mozno by stacilo dak k vahu cedule pre fetakov prostitutky a zvysny ludsky odpad co tam zije aby svojimi exkrementami nekrmili ryby vo vahu ale ze sa mozu ist pekne vyprazdnit v teplucku do perlovky
1.apríl | 01-04-2013 19:27:55
skoro som sa nachytala :-)
Robo Horvath | 01-04-2013 18:36:07
Knizka nebude ale posledny bod nocneho rokovania bol ze bude otvorene a sluzit pre obyvatelov, uz ked nie poslanci tak aspon zo nove WC v malom novom parku a uz konecne nebudeme platit WC 2krat niekomu v Perlovke. Teda raz ked tam idete cikat alebo kakat a druhy krat mesto cez nase dane plati Perlovke. Len skoda ze to WC je realita a nie 1 april.
Fufík pre: Robo Horvath | 01-04-2013 17:46:38 | 01-04-2013 18:12:44
Od Vás si určite raz prečítam nejakú zaujímavú knižku :P
ivana | 01-04-2013 17:57:05
neverím, to je určite 1. apríl :-)

ale číta sa to dobre
Robo Horvath | 01-04-2013 17:46:38
Zucastnil som sa toho rokovania ako jediny obyvatel nasho mesta a na vlastne usi som pocul ze uz konecne zacnu pocuvat aj obyvatelov nasho mesta a budu realizovat zamery a potreby na prospech nas a pre nas obyvatelov co to tu vlastne platime.
Anna Jakubikova | 01-04-2013 17:43:03
Pan Majko zacala som to citat a hovorim muzovi, ze to ani nie je pravda, ze sa poslanci spamatali a nebude kvakat rozhlas a pod. a on mi z fleka odpoveda " Ale Ani, ved je 1.apríl". :)no skoda, niektorim bodom som sa vazne potesila!
Fufík | 01-04-2013 17:33:09
Pán Majko, síce ste to napísali na naozaj vysokej úrovni, ale ja viem, že dnes je 1.4.2013, takže Vám nenaletím :P

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign