Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

narodnablockovaloteria.sk

Miloš MajkoDátum16. 09. 2013 10:41:17TémaEkonomika
200 Pokusov načítať stránku bolo počas hodiny vykonaných 12. V 9 bol výsledok takýto.

Dnes sa na Slovensku rozbieha v Európe pomerne ojedinelý projekt  Národná bločková lotéria. Účelom tohto projektu pripraveného vedením krajiny, má byť obmedzenie daňových únikov obchodníkov vystavujúcich bločky z registračných pokladníc. Je to dobrý, alebo zlý nápad?

V prvom rade treba povedať, že to nie je nápad nový. Na našom malom Slovensku dnes už ťažko niečo vymyslíme. Takýto alebo podobný projekt bežal už vo viacerých štátoch a podľa medzializovaných informácií sa nie vo všetkých uchytil a osvedčil. To však podstatné veľmi nie je. Dôležité je účinne elimonovať daňové úniky. Súhlasím. Rozmýšľam, prečo sú práve u nás také veľké. Najlšpšie zúfalý stav dokumentuje medializovaná kotrola, ktorá odahlila mimoriadne vysoký počet obchodníkov, ktorí falšovali výšku denných tržieb pomocou softvéru na  USB kľúči zasunutom v registračnej pokladni.

N ie sú výnimkou reštaurácie, kaviarne či pohostinstvá, v ktorých registračná kasa slúži iba ako hodiny, aby obsluha vedela kedy je záverečná. Poskytovatelia drobných služieb pre koncového spotrebiteľa - občana, sa veľakrát dohodnú na lepšej cene práve o výšku  DPH. Spokojný je nielen dodávateľ, ale aj spotrebiteľ. Nespokojný je však štát a to sme v konečnom dôsledku my všetci.

Rozmýšlam ďalej - je možné v samotných podnikateľoch vzbudiť záujem neokrádať štát  (teda aj svoje deti) a poctivo platiť dane? Myslím si že áno. 

Počul som veľa názorov na platenie daní:

- okrádajú politici v miliónoch a beztrestne...

- mám platiť dane aby politici mali čo tunelovať?

- chcú nám zobrať ešte viac, aby si mohli ešte viac rozdeľovať...

- sociálka a daňováci nakupujú softvéry za milióny a stále nie sú prepojené a funkčné

- neustále nové poplatky za všetko, na čo potom máme platiť ešte aj vysoké dane? 

- korupcia na úradoch, nezáujem o občanov a to za naše dene?

- nepotrestané prúsery mocných a žiadna ich zodpovednosť

a veľa, veľa podobných argumentov od tých, ktorí skutočne produkujú hodnoty a nie sú slepí. Obzerajú sa okolo seba a sú si vedomí, že bez ich práce a vytvorených hodnôt nebude štát jednoducho fungovať.

Problém vidím v úplnom nepochopení funkcie štátu a povinností zo strany úradníkov a mnohých volených zástupcov na všetkých úrovniach riadenia spoločnosti. Zmena vo vnímaní podnikateľov nastane potom, ako nastane zmena vo vnímaní  tých, ktorí finančné prostriedky z vytvorených hodnôt spotrebovávajú.

Občan, zamestannec, podnikateľ musí cítiť nielen slovne ale aj v paxi, že štát a samospráva je tu pre neho a nie opačne. Za svoje peniaze musí dostávať adekvátny servis. Momentálne to však vyzerá tak, že občan je povinný zabezpečovať servis iba stále vyššiemu počtu úradov, inštitúcií a v nich zamestnaných úradníkov, ktorých hlavnou úlohou má byť šikanovanie vlastných živiteľov.

Smerovanie riadenia vecí verejných funkčné už štvrť storočie a podporované aj dnes nie je cestou správnou a idúcou do cieľa s názvom prosperita. Náklady na chod štátu a samospráv sú na maličké  Slovensko privysoké a napriek sústavným sľubom politikov, znižovanie byrokracie necítiť. Koniec koncov, ktorý úrdník šéfovi povie, že robí zbytočné veci a pripraví sa tým o prácu?

Bločková lotéria má cez občanov donútiť  podnikateľov platiť dane. Kto a ako donúti štát tieto dane   využívať účelne a šetrne v prospech nás všetkých?

Držím palce lotérii a verím, že náklady na ňu neprevýšia výsledný efekt od samotného projektu ministerstvom financií očakávaný.  A dúfam, že ďjalšia lotéria neprinesia ďalľích závislákov, s ktorými si už dnes spoločnosť nevie poradit.

- - -

Bločky z registračnej pokladne za nákup môžete registrovať aj tu:   https://narodnablockovaloteria.tipos.sk/sk/titulna-stranka

Fotografia dokumantuje stav stránky dnes medzi  10.00 a 11.00 hodinou.

 


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
Robo Horvath :) | 25-09-2013 10:13:47
pre: INDIAN | 25-09-2013 08:16:11
Mna nevylosujú lebo je sa nezucastnujem na tejto fraske co nacisto osprostuje narod. Je to strata casu. A ak vyhras to auto tak mas u mna plnu nadrz. A len pekne snivaj, co natom ze tu je chudoba, nezamestnanost,skoro najdrahsie a zaroven najhorsie potraviny a celkova drazoba ale je super ze mame zmagoreny narod blockovou loteriou.
Jozef | 25-09-2013 09:29:42
kazdy spravny indian jazdi na koni, takze na auto zabudni...
INDIAN | 25-09-2013 08:19:49
treba nbyť trpezlivý a chvíľku počkať
INDIAN | 25-09-2013 08:18:24
jA mám všetky bločky zaregistrované a očakávam pri žrebovaní auto
INDIAN | 25-09-2013 08:16:11
Ale , kevby Ťa vylosovali. že vyhrávyaš tak by si také slovné klony ďalej nepoužíval diskutuj rozumne hlúposti nezaujímaju nikoho
Robo Horvath :( | 22-09-2013 00:12:51
Ako by toho ozobracovania statom nestacilo tak chuj vymysli blockovu lotériu aby sa nacisto zmagoril narod.

A tak si este chudak pocitacovo menej zdatny zaregistruje cez Tipos aspon 2 blocky po 0,20 centa cize 0,40 centa coje asi 12 korun a z tej stovky mu defakto ostane hovno.

Treba im za to este aj tlieskat.
frico | 21-09-2013 23:05:19
tato slovac je stale primitivna,skusili ste si blockari vypocitat aku mate percentualnu sancu na vyhru?ak to zistite tak tie blocky budete posielat do wc.ten fico vas vyvedie bez rebrika na horu.
a takto nás zdiera štát | 21-09-2013 21:27:00
z jedného dnešného príspevku na nete:

"Pozrime sa teda na to, čo sa stane so sto korunami vášho príjmu. Ako prvé si náš štát strhne 26,04 Sk a nazve to odvody zamestnávateľa. Sú síce ľudia, ktorí tvrdia, že tieto odvody platí zamestnavatel a nie zamestnanec, ale to je hlúposť. Žiaden zamestnávateľ predsa nebude doplácať zo svojho zisku na odvody. To znamená, že síce sa to volá odvody zamestnávateľa, ale v skutočnosti je to suma, na ktorú musíte zarobiť vy a ktorú platíte vy z vašich celkových príjmov. Ostáva vám 73,96 Sk (tejto položke sa hovorí hrubá mzda) z ktorých musíte zaplatiť odvody zamestnanca vo výške 9,91 Sk. Potom vám štát strhne daň z príjmu (z príjmu nad vašim nezdaniteľným minimom) vo výške 12,17 Sk a vy dostanete na ruku 51 korún a 88 halierov. Štát vám doteraz strhol takmer polovicu vášho príjmu, no štátne výpalníctvo ešte zďaleka nekončí. V závislosti od toto, ako vaše peniaze miniete, sa štát priživuje ďalej. Za vašich 51,88 Sk čistého príjmu si kúpite povedzme chlieb, 1,5 litra nafty, 2 deci borovičky alebo 13 cigariet. Keď si kúpite chlieb, štát vám zoberie ďalších 9,86 Sk ako DPH a vám ostane 42,02 Sk. Táto suma vám ostane pri takmer všetkom, čo kúpite. Pokiaľ si ale kúpite 1,5 litra nafty, štát vám okrem 9,86 Sk DPH zoberie aj 23,25 Sk na spotrebnej dani z nafty, ktorá je mimochodom druhá najvyššia v Európskej Úniu, zjavne preto, lebo Slováci sú tak nesmierne bohatý národ. Vám ostane v čistom 18,77 Sk. Pri borovičke vám odoberie okrem DPH aj 20 Sk na dani z liehu, vám ostane 22,02 Sk. Pri cigaretách je to daň z tabakových výrobkov 30,68 Sk a vám ostane len smiešnych 11,34 Sk na kúpu tovaru. Vy ste ale vašou prácou vyprodukovali a zarobili 100 Sk, lenže štát vám viac ako polovicu zoberie. Pokiaľ si náhodou myslíte, že nech bohatí kľudne platia, tak ste na veľkom omyle. Štát najviac zaťažuje riadne zamestnaných pracujúcich (a to odvodmi), ktorí robia za mzdu. Tí mu totiž nemajú kam utiecť"
RE LUDIA | 21-09-2013 12:49:32
Neviem či sa dajú registrovať platby za plyn ,elektrinu a ostatné komodity ,na ktoré má vláda vplyv!Ale ak si niekto zaregistruje raňajkový nákup za 5 eur,nemyslím že sa zdražie jogurt dovezený z českej republiky !Nebudme paranoidný a nehľadajme stále niečo negatívne vo všetkom!Oni to už majú dávno zistené cez pokútne pouličné alebo telefonne ankety aká je kúpyschopnosť obyvateľstva!
ľudia - registrujte sa! | 20-09-2013 17:41:53
aby naša vláda mala prehľad o vašich nákupoch, o vašich výdavkoch a usudzujúc, že v prepočte si vedia dať dohromady váš príjem. a to len aby mohli prepočítať, o koľko percent môžu zdražieť to či ono.
tak neváhajte a podporte vládu k vašej likvidácii! a kľudne sa nechajte kontrolovať. vysvetlite si to ako chcete.
ivana | 20-09-2013 11:29:47
však to vôbec nefunguje, nemam cas tri dni sa pokusat o vregistraciu
Robo Horvath :) | 18-09-2013 10:53:15
Pre : gulak
Mas pravdu a v tomto s tebou maximalne suhlasim a drz sa.
gulak | 18-09-2013 10:35:16
pre:R.Horvatha-som obyčajný zamestnanec a zatiaľ sa mi darí uživiť rodinu aj napriek tomu,že mi politici neustále zvyšuju dane,odvody a pažraví obchodníci a živnostníci ceny(nemyslím Teba).Často v sobotu chodievam na trh,niekedy tam ozaj boli ľudia,čo predávali svoju zeleninu,ovocie-dnes tam prevažujú priekupníci,ktorí vo veľkoskladoch nakúpia tovar(dovezený zo zahraničia) a predávajú to,ako naše produkty.Dalej tu pár blogerov píše,že tu nestále do niečoho kecám-a je to pravda,ale ved väčšinou tu písajúci,len kecajú-si myslím,že všetky debaty na nete,sú len o kecaní-a preto je realita taká,aká je. Od r.1993,kedy HZDS naštartovalo celonárodnú rozkrádačku,ani jedna politická strana nehájila záujem pracujúcich ľudí-a čo naše mesto-najprv lízalo P.R.D.E.L.-HZDS,potom KDH a nakoniec Smeru,ale poslanci sú tam väčšinou tí istý-prečo?A takisto je to aj vo vysokej politike,ľudia už 20rokov volia stále tých istých poslancov a potom sa čudujú prečo im v tomto štáte neustále klesá životná úroveň-23 rokov po nežnej revolúcii,ľudia opäť urobili obrovskú chybu a zverili štát do rúk jednej strany a tá strana robí veci,pri ktorých zlodejstvo HZDS-vyzerá,ako prechádzka ružovou záhradou...aleluja
zvedavý | 17-09-2013 22:48:09
ake heslo treba zadať, keď neberie 5 miestne slovo, há?!
no poradťe prosím.....
re:Robo Horvath :) | 17-09-2013 16:29:33
tak guľak ma veľmi velku produktivitu hlavne v kecaníí o zidoch, romoch, iluminátoroch, gayoch atd. len aby sa nediskutovalo o jeho milovanom smere a jeho zlodejinach.
re:Robo Horvath :) | 17-09-2013 16:29:33
tak guľak ma veľmi velku produktivitu hlavne v kecaníí o zidoch, romoch, iluminátoroch, gayoch atd. len aby sa nediskutovalo o jeho milovanom smere a jeho zlodejinach.
Robo Horvath :) | 17-09-2013 15:47:56
Gulak ja sa do teba nenavazam len som to tu napisal 17-09-2013 09:39:13 ak sa to podari, ze svojim umom uživis seba a svoju rodinu tak budes pre mna pan gulak a osobne si dam pred tebou klobuk dolu ale inak si zatial pre mna len taraj co chce mat plat neviem kolko a pritom tvoja produktivita prace je mozno uplne inde.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-09-2013 15:47:34
Pre Majko | 17-09-2013 11:54:14 | - nema zmysel vzsvetlovat Vam, ze poznam aj slusnych podnikatelov a nielen zivnostnikov.

Snad iba k poslednej vete - nemyslite si, ze je cas veci menit?
Pre Majko | 17-09-2013 11:54:14
Demokratické je,aj povinnosť platenia daní všetkými či zamestnancami alebo živnostnikmi!Zatiaľ čo zamestnanca sa nikto nepýta a automaticky mu dan strhnú,živnostníci len lamentujú a špekulujú ako sa daniam vyhnúť!Len čo si vybaví živnostenský list,na druhý den má na dvore sportagge a potom ak treba na neho robiť,tak sú problémy s platením daní a aký je ten štát nespravodlivý lebo on nezarobí toťko aby platil dane!Osobne poznám aj takých a aj poctivých makačov ktorí nemajú problém!Poniektorí si veľmi zle vyložili pojem slova živnostník!Pojem živnosť=živiť sa tou určitou profesiou uvedenou na liste!Nikde sa tam nepíše o zbohatnutí a neplatení daní!Na druhej strane akože živnostník pracujúci pre nejakú organizáciu pod pravidlami určujúcimi určitým podnikom NIE JE živnostník a takto sa znižujú finančné nároky poctivých živnostníkov!Ak dajme tomu zvárač akože živnostník pracuje na cvikačku za 5=6 EUR tak klasický živnostník nemá šancu!Toto konkrétne zapríčinilo KDH a tam treba spraviť poriadok a potom bude ťudom pracujúcim na živnosť lepšie a nebudeme polemizovať o nejakej bločkovej lotérii!Ešte veľa vody pretečie vo Váhu,kým myslenie ľudí zmení toto choré Slovensko!
gulak | 17-09-2013 11:11:20
A Ty,čo sa stále do mna navážaš-asi budeš patriť medzi tých,čo o.j.e.b.a.v.a.j.u. na DPH,takých podnikateľov by som naložil na vlak a odviezol na Sibír...
Robo Horvath :( | 17-09-2013 10:45:55
Pre : 17-09-2013 10:09:36
Mas pravdu ja to viem a nic nove si mi nenapisal. Len skoda ze nejaký tupec si myslí ze blockovou loteriou a jaj podporou to tu zachrani. Tieto istoty odrovnaju viacero ludi a kedze prace nieto urad prace to istí. A toto tento stat potrebuje aby nas na urade pribudalo a nech nas má stat na krku coraz viac. Ale ludia maju loteriu a vieru vo vyhre a lepsiu buducnost. Ako malo staci nato aby bol narod zmagoreny.
Pre Robo Horváth | 17-09-2013 10:09:36
Neviem v akej oblasti podnikáš,ale pri dnešnej kúpyschopnosti obyvateľstva sa neuživia ani malé potraviny so základným tovarom na prežitie!Billa je určite v Seredi v strate,malá Jednota za Msbp jak by dal!V globále ale sú v pluse ako reťazce a nezavrú tieto prevádzky aby sa tam nenasáčkovalo Tesco ktoré má tiež určité prevádzky v strate!Keby si im prenajal garáž aj tam otvoria obchod!Ak máš prevádzku so spotrebným tovarom,oblečením,alebo elektronikou,tak to ľudia na prežitie nepotrebujú a kto na to má ide do nákupného centra,kde sa dá kúpiť všetko na jednom mieste a ak niekto sleduje ceny tak nie raz lacnejšie ako v Seredi!Smutné ale je to tak !To nie je len v Seredi!Ak otvoria nové nákupné centrum v Trnave pri Baumaxe a Outlet pri Voderadoch tak si myslím že je najvyšší čas hľadať si vhodné zamestnanie!Toto je nerovný boj o zákazníka ktorý si už teraz prehral.
Robo Horvath :( | 17-09-2013 09:39:13
Presne ako pise obcan. Je to chore. Pride velka firma sponzorsky naklonena vladnej strane a zazrakom dostane nazvime to financnu podporu na zamestnanost. Par ludi prepustia zoberu akoze dalšich z uradu prace a peniaze cize financna podpora je v prdeli. A tento tunelovy kolotoc ide stale dokola. A drobneho zivnostnika ci obchodnika treba dusit a viac zatazovat az sa na to vyserie a pojde aj on na urad prace. A mozno aj ten prepusteny bude trebars gulak. Priatelu najskor skus a dokaz živit seba ci dokonca svoju rodinu svojim vlastnym umom a potom dam pred tebou klobuk dolu.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-09-2013 09:34:51
gulak | 17-09-2013 08:57:12 | - ekonomika je fakt neskutocne prepojena.

Prave preto co pisete tvrdim, ze samozamestnavanie a drobni zivnostnici su doleziti pre ekonomiku a teda pre stat.

Ako zivnostnik si sam urcite pracovnu dobu, tempo prace, ceny za sluzby ci tovar, Vasu cenu za hodinu prace, myslenia a pod. Vlastne si sam urcite konkurencieschopnost na trhu.

Ako zamestnanec mate vyrazne obmedzene uplne vsetko vratane cerpania dovolenky. Aj plat. Preto mate moznost rozhodnut sa. A to je demokraticke, nie?
re ako to je | 17-09-2013 09:29:10
Aké jednoduché!Dajme tomu že by to tak bolo!Jediná otázočka.Kto si bude objednávať služby všetkých tých živnostníkov,ked obyvateľstvo je v platobnej neschopnosti a zamestnanci musia ťahať chod štátu,lebo pre živnostníkov je to záťaž?Ako asi skončia tí živnostníci,ktorích by bolo ako húb po dnešnom daždi?
Obcan | 17-09-2013 09:03:44
Najlepsie je na tom to ako od obycajneho cloveka chcu zaplatit vsetko do posledneho centa,lebo vsak stat potrebuje.
A pride velka firma ktora otiahne na supu stat o par milionov a nic sa nedeje.
Tu nahanaju centy a miliony utekaju,no to statu nevadi.
Chore...
gulak | 17-09-2013 08:57:12
A,čo má bločková lotéria spoločne s podnikaním v Seredi?
To,že zákazníkov je málo-majú na svedomí,malé platy ľudí a neustále zvyšovanie cien-všetci by ste chceli daňové prázdniny a my zamestnanci-to budeme ťahať za všetkých...
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 17-09-2013 08:49:38
Uz asi dva a pol roka tvrdim, ze vlada bude nutena zaviest uplne ine opatrenia na podporu drobneho podnikania.
Myslim si, ze nastane cas, kedy budu vyhlasene danove a odvodove prazdniny mozno az na 5 rokov systemom - "stat nic od obcana nechce, hlavne nech nechce obcan nic od statu". Ziadne financne stimuly, rozdavanie a tunelovanie penazi, jednoducho nevyhnutnost odbremenit stat od nakladov.

Za kazdu cenu chciet ist po drobnych zivnostnikoch nema zmysel. Zivnostnik je najohrozenejsi druh - zivi seba a svoju rodinu, za kazdy pruser ruci celym majetkom, podnika na meno a nemoze tunelovat. Kedze krach jednotlivca neohrozi ekonomiku tak, ako krach velkej firmy a kedze samozivenim je mozne zabezpecit neskutocne mnozstvo ludi, je pre stat najmenej nakladnou polozkou. Zivnostnikovi sa dokonca neoplati ani ist na PN, lebo by jednoducho bez roboty zdochol od hladu...

Ono to na prvy pohlad vypada pekne - mame tu VSZ, obchodne siete, mame automobilky. Problem je, ze nic z toho nie je nase, ale cudzie a ak bude v srac*ach materska firma ktorejkolvek velkej firmy, v prvom rade odpise dcerske pobocky u nas. A to uz bude iny tanec - konieckoncov vidime to pri VSZ.

Cesta pre tak malicku krajinu ako Slovensko je v sluzbach, v turistickom ruchu, v malickych rodinnych firmach, v podpore mladych rodin, dokonca v rozdavani pozemkov mestami a obcami, aby ludia stavali a investovali. Nasledne zili, minali prachy a konzumovali tovar a sluzby.

Slovensko je v takej prdeli, ze uz je vyhodnejsie beznym ludom kupit dom ci pozemok a stavat v Rakusku si Madarsku ako na Slovensku. Pre Boha, kam to nenazrani zbohatlici krajinu doviedli, ked sa uz aj zit oplati v cudzine...

Ekonomika je tvrda a globalna a ziaden politik z verejnych zdrojov ju neokaka len tak na pockanie a na trvalo. Kazdy podvod je len urcitou formou odlozenia problemu pre dalsie generacie a teda zlahcenim situucie vo vladnuti dnes.

Iba systemove opatrenia mozu ekonomiku posunut dalej, ale o tom neskor.

Zakladom je uvedomenie si krutej reality - Slovensko je zhruba o polovicu mensie ako Londyn, no riadene je ako USA ci Polsko. Zle, zle a este raz zle. Doba sa meni a tych par ludi tvoriacich hodnoty nedokaze krajinu uzivit. Uzivit tie stovky tisic, ktori vytvorene hodnoty pozieraju...
Ako to je! | 17-09-2013 08:24:45
Rovnica je jednoduchá...v súčasnosti vláda vyberá na daniach od živnostníkov 0 Eur. Ak by mali začať bločky fungovať, museli by zdvihnúť ceny o daň z príjmu 19% a DPH 20% a to sa nechce zaplatiť tomu kto chce hrať. Myslím, že ak by vláda zrušila kompletne všetkú byrokraciu nad živnostníkmi a zaťažila ich 4% daní vyberie viac...to v prvom rade. V druhom rade získa vyššiu zamestnanosť, prudký rozvoj výroby a služieb. Pokial to zostane takto ako to je a bude ešte hecovať ludí proti sebe,tak tu nebude nič. Finančné skupiny riadiace krajinu však toto potrebujú. Tu je hlavný záujem zbedačovať,zakázať a potom prostredníctvom sietí predavať dobre draho lacný humus(potraviny) a čínske šmejdy.
shelley | 17-09-2013 00:18:23
Ja keď vidím napr. v Jednote pri pokladni ponechávaných a povaľujúcich sa x bločkov od nákupu, tak rozmýšľam, prečo takto ľudia konajú? Oni nepotrebujú ten doklad o tom,čo kúpili? Či keď sú to potraviny, tak netreba? Ja si veru vždy počkám na vydanie bločku, aj keď je to len za časopis za 1€.
Robo Horvath :( | 16-09-2013 22:17:22
Zakaznikov je malo a viacero obchodnikov a zivnostnikov uz nema ani z coho platit odvody. Ale stat by mal byť raz ze nema absolutne ziadne naklady na tuto skupinu ludi a prave ze prispievaju v nemalej miere do statnej kasy na socialne istoty nepracujucich.
Treba si toto podnikanie najskor vyskusat a hlavne tu v Seredi a potom mudrovat.
Realita | 16-09-2013 22:05:44
Blockova loteria je dobry napad. Nech aj mladi ludia pochopia ze nedostat blocik je kradez na ich buducnosi. Nech uz aj male deti ktore chodia do obchodov sa naucia takto brat si blocik. Na slovensku nam to bolo dlhe roky jedno ale nasa hlupost nas dohnala tam kde sme. Treba ludi prevychovat.
gulak | 16-09-2013 15:26:51
Že,vraj chudáci obchodníci,či živnostníci? Netreba tu ľudom mútiť hlavu-všetko zaplatia zákazníci....
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 16-09-2013 15:11:01
Peter pre Majko | 16-09-2013 12:18:01 |- Peter, som rad, ze ste vo vztahu voci mne pouzili otazku a nie oznamovaciu vetu.

Mam pocit, ze ste moj clanok necitali pozorne, pripadne ste citali kazde tretie slovo. Alebo je Vam jedno co je v clanku napisane, Vas prispevok odvijate od svojich predstav.
Je mi to v zasade jedno, no ak mozem poziadat, tak pri reagovani na moje clanky venujte ich obsahu vacsiu pozornost.

Vo svojom clanku som poukazal na to, ze takyto sposob riesenia danovych unikov nie je dlhodobo udrzatelny. Za ovela dolezitejsie povazujem to, co som spomenul v clanku - ochotu byt poctivym. A to, ze poctivym sa oplati byt. To vsak nezabezpeci podnikatel. To musi zabezpecit stat. Prvorada je vymahatelnost prava a danovy system taky, ktory neumozni, resp. zminimalizuje moznosti okradania aj jednou a aj druhou stranou.

Co sa tyka mna, ja registracnu kasu nepouzivam. Preferujem platby na bankove ucty, kde je kontrola 100%.

Aj tu je vsak problem a to v neustalom zvysovani bankovych poplatkov a to by narastom bezhotovostneho styku malo prist k efektu opacnemu - vyraznemu znizovaniu poplatkov.
Ale to nie je predmetom tejto debaty.
Robo Horvath :) | 16-09-2013 14:41:19
Cela tato blockova fraska je zas len ojeb na ludi, na ktorej sa nabali Tipos a štat no a samozrejme to cele aste aj zaplatime.
A najlepsie bude ked si budeme davat blokovat v obchodoch kazdu polozku zvlast (viac blockov väcsia sanca)a nech sa vsetci z toho oprcame a nech je sora v Kauflande az po mäso. Nie ze Kazimir je chuj ale nasa tupost nema hranic. V Cesku ani nemusia mat pokladne a nieje problem. Proste nechaju obchodnikov a zivnostnikov co sa trapia prezit aspon zit. Slovaci to je ine cafe. Tu si hajzli a smejdi pretlacia cez zakon pokladne a ich kazdorocne inovacie a revizne kontroly aby sa mohli nabalit a chudaci obchodnici a zivnostnici nech to zaplatia. A samozrejme o to dostane stat menej a hajzli sa nabalia. Preto hovorim nasa tupost a chamtivost nema hranic ako tu podporujeme taketo zdieranie cez rôzne pretlacene zakony a nariadenia na ktoreho konci nieje štat, ale vzdy len vychcana skupina hajzlov co sa napakuje na nasej sprostosti. Toto je chora realita v tomto state ale tak nam treba.
Jozef | 16-09-2013 13:41:07
sa necuduj, vsak cela loteria bezi na kazimirovom tablete.
anon | 16-09-2013 13:31:13
registrujem si tam blocky a vzdy mi tam system nahodi uz po zaregistrovani o 2 hodiny viac !!! zasa dalsie klamstvo a podvod???
nazor | 16-09-2013 13:03:04
Vzdy je istejsie mat cenu bez DPH a bez blocka (vyhrat hned) ako nejaka fiktivna moznost vyhry s minimalnou sancou. Takze stat na tom nezarobi vobec nic pretoze v Tescu alebo Bille blocek vzdy clovek dostane ci loterai je alebo neni. Cesi pokladne nenutia obchodnikom a su na tom lepsie ako my.
Peter pre Majko | 16-09-2013 12:18:01
Pán Majko,patríte medzi ľudí ktorí sa pýšia tým,že neplatia dane?Verím tomu ,že nie!Klasický zamestnanec nemá šancu ani nad tým premýšľať,ale podnikatelia,živnostníci nad iným ani nepremýšľajú!V každej normálnej spoločnosti sa platia dane,len u nás to ľudia cítia ako krivdu!Prečo zamestnanec ano a zamestnávateľ nie?Vy by ste mal kontrolovať aby tie peniaze niekto nerozkradol a nie zamýšlať sa nad tým načo platiť aj tak to rozkradnú!Apropo ľudia sa hlásia do lotérii kvôli výhram a daleko v zadu je príčina kontroly pokladníc pre obyčajného spotrebiteľa!
Matej Huňady | 16-09-2013 12:05:17
*blocky
Matej Huňady | 16-09-2013 12:04:32
ja som v pohode okolo 11 tej vsetky bolcky zaregistroval ;)
Pre Majko | 16-09-2013 12:01:28
Zvýšenie hanebných dôchodkov pre ľudí,ktorí vybudovali tento štát nespomínali?
super | 16-09-2013 11:55:56
Veru tak. Prvý deň a už to nefunguje, ak to aj vôbec fungovalo.
občan | 16-09-2013 11:34:52
no zdá sa že to už nefunguje , asi už majú vypadnutý nejaký server. Teda aspon mne to nejde.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign