Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 20. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Napadol dekana a následne sa vlámal do kostola

Miloš MajkoDátum22. 08. 2010 22:48:51TémaAktuálne témy
V minulosti učiteľ a farár boli uznávanými autoritami v každej dedine či meste. Každý si ich vážil a požívali všeobecnú úctu. Dnes je situácia iná. Nájdu sa žiaci, ktorí aj učiteľovi sprosto vynadajú a ani farár nemusí vždy prežiť kľudnú noc. Žiaľ, na tú dnešnú bude dekan sereďskej farnosti Mgr. Peter Cibira spomínať určite dlho. Nielen o zážitku dnešnej noci sme sa s pánom dekanom porozprávali na kameru. O stanovisko k predmetnému prípadu požiadame vedenie KR PZ SR.

Fotogaléria k článku:




Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
Miloš Majko | 14-01-2011 15:31:30
Mily pozorovatel - v dalsom prispevku budete vystupovat pod akym nickom? Nemate problemy rano sa pozriet do zrkadla? ;-)
pozorovateľ | 13-01-2011 20:39:46
Milý pán Majko, nedá mi nenapísať komentár k Vašim vyjadreniam. Už viac krát som sa stretla s Vašimi "skvelými" názormi. Vidieť, že máte patent a riešenie na dianie v celej Seredi. Vždy každého skritizujete a všetko viete najlepšie. Ďalej - bez komentára. Pripadá mi absurdné nad uvedeným polemizovať. *no*
luba | 21-11-2010 21:27:24
pán dekan je vzácny človek a je mi veľmi ľúto, čo zažil, dúfam, že už nič podobné nebude musieť trpieť, želala by som si, aby v Seredi bolo viac pozitívneho ako negatívneho, Sereďania majú veľké šťastie, že majú takého múdreho a hlavne ľudského dekana
laura | 25-08-2010 16:05:04
chcela by som nadviazat na predchdzajuci komentar(Ada), podctivo som si precitala vasu reakciu na video a v plnej miere s vami suhlasim, aj ja mam presne taky isty nazor. :-)
Ada | 25-08-2010 15:58:51
Ludia, prosim vas, nie sme na facebooku, aby sme si tu navzajom pisali odkazy a urzali sa. Ja osobne akceptujem nazory kazdeho cloveka. Ved kazdy clovek je iny, a preto je normalne, ze vsetci mame ine nazory. Nemali by sme brat druhym ich nazory. Sme inteligentni ludia, preto by sme vsetko mali hodnotit objektivne, samozrejme, ak nie sme do danej situacie zainteresovani. V Seredi je naozaj vselikto, no netvrdim, ze tu neziju aj seriozni ludia, medzi ktorych, pevne verim, patrite vy vsetci. Reakcia na video: Niektorym mozno pripadalo, ze podla p. dekana v seredi su vsetci rovnaki. S p.dekanom sa poznam osobne a viem, ze urcite to tak nemyslel. Ved prezil naozaj tazku noc, preto sa len mozno zle vyjadril... P.dekan, hoci nemusel, vstal o tretej v noci, aby zistil, co dotycny clovek potrebuje. Uvazme, kto z nas by vstaval o tretej, aby isiel otvorit cudziemu cloveku. A este jedna otazka: Co sa mal dat dekan zabit? Skusme sa zamysliet, ako by sme sa asi v danej situacii zachovali my?.... Kazdy nech si odpovie sam pre seba... Odkaz pre p.dekana: P.dekan, vsetci,ktori Vas poznaju naozaj, vedia, ze ste seriozny a vzdelany clovek, ktory vzdy predtym, ako nieco povie, najprv poriadne zvazi svoje slova a az potom ich vyslovi. Prezili ste naozaj tazku noc, preto vyjadrujem svoj obdiv nad tym, ako ste sa zachovali. *yes* Sme naozaj radi, ze ste u nas prave Vy, inak si to uz ani nevieme predstavit. Za ten kratky cas, co ste u nas, ste pomohli mnohym, ktori su Vam naozaj vdacni a ked nie inak, tak minimalne myslia na Vas vo svojich modlitbach. Verim, ze na ten neprijemny incident coskoro zabudnete pomocou tych, ktori Vas maju radi. Vsetci dufame, ze u nas zostanete co najdlhsie... Nech Pan odmeni Vase usilie pomahat druhym. Vdaka za vsetko. *yes*
jesus | 25-08-2010 15:32:53
Veru hovorim Vam kto je bez viny nech hodí kamenom hla baranok bozi.....poculi sme slovo Panovo..chodte v mene Bozom . AMEN
Igor Lehocky | 24-08-2010 16:16:57
Pokiaľ bol spáchaný trestný čin,polícia je povinná konať zo zákona,inak povedané policajt nemá právo nekonať a neprešetrovať spáchaný trestný čin.Trestný zákon a Trestný poriadok nepozná možnosť nekonať o trestnom čine po zvážení policajta,že načo aj tak je páchateľ chorý!!!Policajt je povinný začať trestné stíhanie a skúmať duševný stav páchateľa,teda jeho príčetnosť v čase vykonania trestného činu a trestnú zodpovednosť.Právo vyhodnotiť páchateľa ako trestnoprávne nezodpovedného má iba súdny znalec z odboru psychiatrie a tento môže vypracovať znalecký posudok iba keď je vedené trestné konanie.Súdny znalec sa rovnako vyjadruje aj k otázke,či pobyt dotyčného na slobode je pre spoločnosť nebezpečný a pokiaľ ano,prokurátor navrhuje a súd vydá rozhodnutie o liečení takejto osoby ambulantne alebo ústavne!! Toto je postup,ktorý je policajt povinný vykonať!.
Jana | 24-08-2010 14:48:21
Milý občan, myslím si, že Ti jedna vec unikla. Práve preto, že veľa ľudí kostoly obchádza, sa deje to, čo sa deje! Takže porozmýšľaj! Inak si myslím, že by stačilo, keby Ti aj jeden bezdomovec celý deň (alebo rok) vyzváňal. Z tvojho článku usudzujem, že asi by si bol veľmi trpezlivý. :-)
pre Miloš Majko 24-08-2010 08:05 | 24-08-2010 11:54:23
Ja som Vas nechcel poucovat a uz vobec nie urazit, len v prispevku ste poznamenal, ze ste zverejnili iba fakty a preto spekulacia s "keby" nemoze byt brana ako fakt, ale nic proti Vam a sposobu akym sa vyjadrujete nenamietam. Opakujem, neslo mi o utok proti Vam, len som podotkol, ze fakty nepoznaju vyznam slova "keby".
Anna | 24-08-2010 09:19:01
Kedy sa už budeme v Seredi cítiť ako v normálnom meste? Úplnú bezradnosť cítim...
Miloš Majko | 24-08-2010 08:05:23
pan Majko 24-08-2010 07:26 - Dakujem, no vo svojich prispevkoch sa i nadalej budem vyjadrovat tak, ako uznam za vhodne.
re p.m: | 24-08-2010 07:35:53
tak p.m. teraz si už úplne mimo. Areal školy býva zatvorený! takže policajti asi spali na schodoch, alebo žeby na kruhovom objazde pri chodníku? a v čase 3,30 hod. bývajú 1000% úplne na inom mieste. a asi to občan dobre napísal o tebe že tam chodíš niečo robiť, ked cestou do práce máš ešte čas si odskočiť do areálu školy. však rozbiť rozbiť okno stačí v momente, nie?
pan Majko | 24-08-2010 07:26:38
ak hovorite o faktoch tak skuste pouzivat menej casto slovko "keby" :-)
Adka | 24-08-2010 02:59:29
Myslím že tento rozhovor sa upriamil iba na vinu a nevinu. A neblíži sa k záveru! - (,,pre pana dekana“): Ak si pozriete pozorne video uvidíte že p.dekan sa nesmeje na tom, že je psychicky chorý. Usmial sa na konci vety, keď povedal ,,to bolo cele pre tuto noc“ a nezdalo sa mi že sa smial na chorom, aj neskôr sa pri tom tváril normálne. - Máme odpovedať na to, či ten chlapec bol zlý, alebo hľadal len pomoc na mieste, kde ju hľadajú milióny ľudí. : Odpovedať sa nedá. Nikto to nemôže vedieť, ale myslím že každému musí byt jasné že keď sa silou macov niekto vtláča do domu a poškodzuje cudzí majetok, nie je to postup ktorým dáva najavo že ma dobre úmysly? Alebo mate iný názor? - Chápem že psychický chorý človek si často neuvedomuje svoje činí, ale súhlasím s p.,,Rogym“ takého človeka ma mat niekto na starosti a dohliadnuť aby sa v takých neskorých hodinách nepotuloval po meste. Hlavne keď vedia čoho môže byť schopný. - Pán dekan volal políciu a ako sme mohli počuť musel zavolať druhí krát, aby prišli. Tiež uznal že možno by bolo správne podať trestne oznámenie, ale nepodal. Aj sme si mohli všimnúť že policajti, mu povedali že že by to bolo zbytočne (možno to chceli rachlo uzavrieť – aspoň pri niečom sú rýchly) - A o Seredi – za ten rok si mohol p.dekan veľa všimnúť. či už bezdomovcov alebo ako ľudí okrádajú a použijú pri tom jeho meno a tak ho špinia. Nemyslím že p.dekan tým chcel povedať že cela Sereď je zla, ale chcel poukázať na iste fakty, ktoré potom aj povedal. (Takže mladík urobil chybu - ale nezabúdajme že je chorý a že by ho mal mať niekto na starosti. p.dekan možno nemusel použiť také silne slova ,,pretože sme v Seredi“ lebo sa to mohlo mnohých dotknúť). Ale hlavne je, že sa nikomu nič nestalo, veľké škody nevznikli a TO nie je podane.) Je na nás všetkých ako sa budeme správať v našom meste a čo si necháme tolerovať. Vzájomné obviňovanie nám v tom nepomôže. Snažme sa každý pozerať na seba a nesúďme iných.
p.m | 24-08-2010 00:00:26
o tom cmarani, to hovoris o sebe? len som vyjadril nazor o m.p. ked viem ze zasahovala s.p. nie som sprosti. napisal som to co je realne. inak nie si nahodov prislusník pz. ?
p.m | 23-08-2010 23:57:38
OBCAN pravidelne hodievam do prace 3:30 isiel som sa pozriet do arealu a pani policajti tam spali, skoda len ze som nemal zo sebou fotak
Nandy | 23-08-2010 23:27:17
Podľa tunajších vyjadrení sa jednalo o chrého chlapca, prečo potom tento chorý chlapec o 3 hod. ráno nebol v posteli, nikomu nechýbal, nemá domov, rodičov, prečo ho nikto z rodiny nehľadal, nemobiloval, prečo zodpovednosť hádzať na kňaza. Kto už z nás aj cez deň, keby cudzí človek zazvonil pri dverách a požiadal o pohár vody alebo krajec chleba z nedôverou na neho nehľadel, alebo by sa nezľakol
Robo | 23-08-2010 22:23:27
Ja som pocul ze ten chlapec uz davnejsie mal nejaky incident v kostole. Bol som svedkom ked fetacka prisla do predajne farby/laky a povedala, ze si bola vypytat peniaze na chleba na fare a prisla si kupit tekuty chleba.No a kupila si flasku Toluenu na fetovanie.Len co sa dostala von naliala si do handricky a zacala ranajkovat. Takze takuto zgerbu netreba lutovat a pomahat jej lebo to nama ziadnu snahu o napravu.
anicka | 23-08-2010 22:12:16
Vráť, už na zem sa vráť a svoj zákon bráň...
Miloš Majko | 23-08-2010 22:05:09
Stale je treba vychadzat z faktov, ktore sa stali. Ostatne som napisal v prispevkoch pred asi 20 minutami.
obcan | 23-08-2010 22:01:34
p.m. to co za sprostost si zase napisal? Bud si tak zatazeny na MP, alebo vobec si necital clanok a nepocuval ten rozhovor. Dekan volal na statnu policiu a nie na mestsku, takze si uplne mimo. A k tej cirkevnej skole, ano su tam kazdy vecer, stretavam ich tam denno denne, ale zato ze tam kontroluju areal. Keby si trosku vsimavejsi tak si to vsimnes urcite aj ty. Nie raz som tam s nimi prehodil zopar slov. Mozno si jeden s tych co tam chodia cmarat po stenach a nemozes sa teraz realizovat.
seredan | 23-08-2010 21:57:07
p. Majko ako sa da predpovedat buducnost? Ako jeho rodicia mohli vediet co sa stane. Pokial viem zachvaty prichadzaju necakane. Vy by ste to vedel predpovedat. Epilepsik ak dostane zachvat mozu za to jeho rodicia, lebo nedavali na neho pozor? To je trosku na zamyslenie nemyslite? Nechcel som Vas urazit mojimy komentarmy. Len som poukazoval na niektore veci.
ema | 23-08-2010 21:57:07
pre seredan:tie slova mozno vazne zneli kruto trosku to aj mna zarazilo ale poznam ho osobne a viem ze on to tak nemyslel.. inac s Vami suhlasim som rada ze sme to takto uzavreli :-)
seredan | 23-08-2010 21:49:47
ema ja neobvinujem spravodlivych ludi. Uz som to tu pisal ze mne nevadi ze ho nevpustil, pravdupovediac ak by sa mi neznamy clovek takto dobijal tiez ho nepustim. Ja som len narazal na tie slova ze ved sme v seredi. To sa mi nepacilo na tom rozhovore. Lebo aj v Seredi ziju slusny a dobrosrdecny ludia.
p.m | 23-08-2010 21:43:37
kde bola mestska policia, samozrejme ze SPALA, a kde? pred objektom cirkevnej skoly alebo cintorínom kde prespáva každodenne hliadka . AK sa nemylím je to platné s nasich penazi.
Miloš Majko | 23-08-2010 21:40:29
pre farnicky 23-08-2010 20:19 od "pre pana dekana" 23-08-2010 20:50 - mozno ste nepostrehli fakt, ze tu pomoc hladal o 3 rano a nasledne na to sa vlamal cez vchod do kostola. Keby to bola napr. firma, je mozne, ze by ho roztrhali na to vycviceni dobermani...
Miloš Majko | 23-08-2010 21:36:35
Mrzi ma, ze napriek snahe urobit material bez akychkolvek spekulacii a komentarov, sa najdu ludia, ktori nie su schopni pochopit, ze dnes je niektorym z nich znamych ovela viacej skutocnosti, ako v case, kedy sa udalost stala. Ta sa totiz stala v noci a nebyt zverejnenia spravy a rozhovoru s panom dekanom, neboli by tieto informacie vonku. Jednoducho je tu sled udalosti, ktore veci ozrejmuju, i ked iba laisky. Pre vec su podstatne vylucne fakty a co sa tyka jeho zdravotneho stavu, vylucne posudok znalca. Na veci ma vsak zaraza jedno - tvrdite, ze viete o nom ze je chory a priznavate, ze v urcitom stave neviete, coho by sa bol schopny dopustit. Ako je vobec mozne, ze chalan v takomto stave sa o tretej v noci pohybuje na verejnosti. Uvedomujete si, ze pri obdobnom pripade - pokuse vniknut na iny pozemok, by mohol jaho majitel voci tomuto cloveku pouzit zbran? Uvedomujete si, co by nasledovalo? Odsudzovanie majitela za ublizenie choremu cloveku a pod. A pritom votrelec nema na cele napisany dovod svojho konania a svoju diagnozu... Pytam sa teda, nezlyhal v tomto pripade predsa len niekto? Nebola siroka verejnost vystavena nebezpecenstvu a nemal chlapec stastie, ze sa dobijal na pozemok prave panovi dekanovi? Prosim, neberte to osobne, no fakty nepustia a skuste si vec premysliet nezaujate a s nadhladom.
ema | 23-08-2010 21:25:16
pre seredan:nezalezi na tom ci som pobozna alebo nie chodim do kostola max.polroka ja to berem z oboch stran no viete to je to iste ako keby sa Vam niketo vlamal do bytu bolo by prijemne keby som ja teraz obvinovala Vás ze ste omylom nieco povedali do kamery po dost blbej noci?alebo ze by som Vas obvvinovala ze je to vsetko Vasa chyba neuvedomujete si ze sme len ludia a kazdi sa mylime? vy nemate chyby ste dokonaly? a verim Vam ked nechodite do kostola mozte byt dobry clovek viem ze to nezalezi len od toho ale ste naozaj az taky dobry ked vinite spravodlivych ludi? a ten chlapec podla mna nemusi byt zly je jednoducho chory je mi to luto a ja ho neobvinujem...
pre farnicky | 23-08-2010 21:24:29
ale ved to je to co hovorim cely cas, ze sa mu snazil pomoct a ze prave preto tam ten chlapec isiel, lebo hladal pomoc. To, ze ho pan dekan nevpustil je uplne vporiadku, predsa len nemohol vediet, ce je ten mlady muz nebezpecny alebo nie a po pravde kazdy z nas by spravil to iste a teda by neotvoril dvere. Ja som ale narazal na to ze slovo "choroba" by namalo vyvolat usmev, len na to som chcel poukazat. Za ten pohar vody patri vdaka, to by myslim vela ludi pre toho chlapca nespravilo ak by bol klopal u nich. A k tomu vlamaniu do kostola by som povedal len tolko, ze on to asi nebral ako vlamanie, lebo nic nekradol, ale asi ako cestu ako sa dostat k Bohu a teda k pomoci a tie dvere mu v tom jednoducho branili .
seredan | 23-08-2010 21:21:24
farnicky, stale vam uteka podstata. Tu nikto neobvinuje dekana ze ho nepustil. A pisat taku blbost ze preco prisiel o tretej rano, tak to je uz fakt sila. Myslite ze on to planoval, ze pojde o tretej rano do kostola? Ved sa trochu uvedomte. Uz niekolko krat sa tu pisalo ze sa psychicky zrutil. Vtedy clovek nevie premyslat, spravi co mu napadne.
seredan | 23-08-2010 21:17:21
ema z toho ako to povedal vobec nemyslim ze to bolo zo srandy. Ale to je jedno. Vy kostolnici si ho budete zastavat aj keby co bolo. Div ze ma tu nechcete ukrizovat, alebo upalit jak bosoraka zato ze nesuhlasim so slovom cirkvi. Ale o tom som nechcel. Islo mi len oto, aby nas nikto nehadzal vsetkych seredanov do jedneho vreca s grazlami a fetakmi. A ja dekana spoznavat nemienim, neviem o com by som s nim hovoril. Do kostola nechodim a ani mi to nechyba. Ale to ze nie som pobozny neznamena ze som zly clovek. Jednoducho niektore veci nemusim.
farnicky | 23-08-2010 21:09:17
pre od pre pana dekana:nieco na tom co hovorite pravda je uznavam. Ale sam hovorite kostol a fara su miesta kde maju ludom pomahat a nepomohol mu ked si od neho pytal vodu? nedal mu ju? a ked ten chlapec hladal pomoc nemohol sa s niekym porozparvat musel sa do kostola vlamat? keby ze tento chlapec nepride o tretej v noci a netlaci sa mu do dveri mozno ze by ho pan dekan prijal vypocul a snazil by sa mu urcite pomoct , mne sa to raz stalo moja kamaratka mala problem a on jej dodal podporu prichylil ju a snazil sa jej pomoct aj ked to je tazke ...uznajte keby k vam nekto o tretj pride a tlaci sa do dveri a vypada divne povite mu nech sa paci podte dnu a co keby mal noz a co keby Vas napadol urobili by ste to? potom ked sa Vam nieco take stane piste tu o tom ze pan dekan je ten zly pretoze on sa snazil niekam vlamat a niekoho ohrozit...
zivot si nevybera... | 23-08-2010 21:02:20
a taketo veci sa stavaju. Pravdu maju vsetci, iste ten chlapec mohol byt nebezpecny a mozno aj bol, iste ten chlapec mozno naozaj nikomu nechcel ublizit a mozno naozaj hladal len pomoc. Nech je to uz tak, ci onak hlavne je ze sa nikomu nic nestalo a ze ten chlapec sa z toho raz dostane a bude moct zit normalny zivot. A pre jeho odporcov a aj obhajcov: Nerobte z ludi zakazdym len tych zlych, alebo len obete, taky je zivot a nesudte kazdeho, zvlast ked neviete co je za tym clovekom a nepoznate jeho pribeh.
pre Ľubomír Veselický 23-08-2010 20:28 | 23-08-2010 20:56:15
V tom s vami suhlasim, ale ak ten clovek este nikdy nemal taketo problemy, ako a KTO mal rozhodnut, ze je nebezpecny. To iste sa da povedat, ze ak napriklad zrazite niekoho autom Vy, tak Vy by ste mali byt uz davno pred tym skutkom izolovany od spolocnosti a mali by ste byt zavrety niekde, aby ste ten skutok nemohli spachat??? Prepacte, ale pokial viem buducnost sa da len velmi tazko predpovedat, takze "meliete" trochu odveci
Rogy | 23-08-2010 20:50:27
Prepáčte, ale nechápem, čo robil o tretej hodine nadránom v uliciach mesta ? Pokiaľ je v stave, v akom je tu opisovaný, určite by mal mať niekto za neho zodpovednosť (ten, ktorý zlyhal). Pokiaľ je takýto stav niektorým "surrealistom" bežný (a to je silné kafé), skúsme si všetci predstaviť, že nám po polnoci niekto, koho nepoznáme, zazvoní, dobýja sa do nášho vlastného bytu či domu a postupne sa stáva agresívnym. Deti plačú a celá rodina je v strachu. Nikto nevie, čo sa deje, každý vníma len hluk, krik a strach. Dekan mohol konať aj inak, ale nekonal, pretože sa zachoval neskutočne trpezlivo a "triezvo"... Určite má moju úctu a uznanie. Príjemný večer.
pre farnicky 23-08-2010 20:19 od "pre pana dekana" | 23-08-2010 20:50:20
ja som nenapisal ze sa z neho zmeje, ale ze sa pri tom usmial, to je na videu, to som nenapisal len tak, ale zdalo sa mi to trochu necitlive, to je vsetko. A to, ze sa zanho modlil, tak to ma tesi, ohuzial dnesny svet je taky, ze za vsetkym vidia ludia len to, ze fetak, ozran, zlodej a vobec nemyslia na to ze by to mohlo byt celkom inak, ale pravdupovediac ani sa tomu necudujem. Chcem len, aby bolo povedane aj to "B" ak uz bolo povedane "A" (viete co tym myslim). PS: Urcite som sa nenavazaal do pana dekana, ctim si jeho pracu, len to bol moj postreh, ze v tom videu uprednostil svoj pocit a neoveril si co sa vlstne naozaj stalo a preco to ten chlapec robil. Nikoho zvas nenapadlo, ze on v tom kostole hladal pomoc, neni prave kostol miestom poslednej nadeje??? Odpovedzte si teraz mile farnicky, ci ten chlapec bol zly, alebo hladal len pomoc na mieste, kde ju hladaju miliony ludi!
ema | 23-08-2010 20:35:25
pre seredan: pan dekan nas nehadze do jedneho vreca povedal to zo srandy a mozno aj preto to povedal lebo vie kolko veci sa stalo dekanovi predtym a to ci odtialto odide alebo nie to nazelzi len od neho. mali by ste sa snim poznat aby ste zistili aky v skutocnosti je a ked Vas to urazilo tak to je Vasa vec mna to napr. neurazilo zalezi aj na tom ako berie clovek vtip ale nevadi a inac nwm si predstavit ze Vy by ste takto hovorili po takej tazkej noci mozno si ani poriadne neuvedomoval co hovori kedze to muselo byt prenho tazke...
Ľubomír Veselický | 23-08-2010 20:28:54
re:pre pána dekana... Psychicky chorý človek môže byť rovnako nebezpečný ako psychicky zdravý. Takíto ľudia musia byť od spoločnosti izolovaní. Práve preto je dôležité, aby boli stíhaní, aby bol preskúmaný ich zdravotný stav, a aby súd rozhodol, akým spôsobom ochráni spoločnosť pred ich vyčíňaním. Pred nedávnom psychicky chorý človek v neďalekej obci vyhodil do vzduchu vlastný dom. A ak sa nemýlim, tak pri tom výbuchu zahynula jeho vlastná manželka. Tak teda o čom sa tu bavíme?
seredan | 23-08-2010 20:24:49
p. Kurbel ja nemam najmensiu chut pomahat fetakom a bezdomovcom, ktory su na ulici kvoli chlastu. Tyto ludia si svoju cestu zvolili sami, preco by som ich mal lutovat a nebodaj pomahat im. Co sa tyka toho co ste napisal o nasej policii s tym s Vami suhlasim. Je smutne ze kvoli statistykam sa zatvaraju oci pred tym, co by malo byt potlacene. Ale co sa mi nepaci je ze dekan farnosti hodil vsetkych seredanov do jedneho vreca s fetakmi. Podla jeho vyjadrenia deti jeho farnikov su fetaci ako aj ostatny seredania, ja, vy, nase rodiny a tak dalej. S tym nesuhlasim. Taketo nieco nemal povedat. A ked sa mu v Seredi nepaci, co tu este robi. Mna osobne to jeho vyjadrenie dost urazilo.
farnicky | 23-08-2010 20:19:44
pre cloveka ktory pisal panovi dekanovi...:on sa z toho chlapca nesmeje o on ho ani nesudi jedine co robi je ze sa zanho urcite modli lenze to vy niektori nedokazete pochopit. niektori tu hadzete vinu na dekana pricom jeho napadli, niektori by ste si mali uvedomit co hovorite. to ze nikomu neublizil je pravda no mozno keby tomu pan dekan nezabranil doslo by aj k tomu. predstavte si ze sa do Vasho domu dostane niketo takyto a potom aj nieco ukradne alebo poskodi , aj tak by ste tu toto pisali?este raz opakujeme dekan nanho nepodal ani trestne oznamenie a Vy niektori hovorite ze to je chyba lebo to bude pokracovat a ini ho zase obvinujete ze on niekoho sudi. podla mna nanho mal podat to oznamenie ale to ze ho nepodal ma presvedcilo ze je este lepsim ako sme si doteraz mysleli.pekny vecer
seredan | 23-08-2010 20:18:20
p. Majko, ja som nespochybnil to co dekan rozpraval. Len je nanjvys neeticke sudit choreho cloveka a robit z neho fetaka, grazla a neviem co. Ak ste mali informaciu ze ten mladik bol hospitalizovany, preco ste si nezistili dalsie okolnosti a nepockali s tym clankom. Teraz z toho chlapca robia neviem co. Ako by ste sa citil vy, keby o vasom dietati takto dakto rozpraval a nabadal dekana nech nanho poda TO. Choroba si cloveka nevybera. Nikdy nevieme kedy sa moze stat nieco take v rodine vam, alebo nasim blizkym. Netreba cloveka hnet odcudzovat. Ja toho chlapca poznam osobne, je to dobry chalan, bohuzial choroba robi s clovekom rozne veci.
pre pana dekana... | 23-08-2010 19:59:57
to, ze je niekto psychicky chory tak myslim, ze to nie je na smiech, zvlast ked ide o takeho mladeho cloveka akym bol on. Pokial viem, dotycny nikomu neublizil, aj ked priznavam v jeho stave asi mohlo prist k comukolvek. Prosim nesudte chorych ludi a nehadzte ich do jedneho vreca s fetakmi a zlodejmi! Aj vasi blizky mozu ochoriet a urcite ich nebudete porovnavat s fetakmi, bezdomovcami a zlodejmi
Ľubomír Veselický | 23-08-2010 19:28:31
Pred viac ako dvadsiatimi rokmi došlo k ekonomicko-politickým zmenám. Všeličo sa zmenilo. Iba štatistický spôsob vykazovania určitých trendov nie. Doteraz som to viacmenej tušil, dnes to už viem. Príslušníci PZ sú hodnotení kladne, ak v ich rajóne klesá nápad trestnej činnosti. Čím menší počet prípadov, tým lepšie. Pre nich, no horšie pre nás. Čím menšia závažnosť činov, tým lepšie. Pre nich, no opäť horšie pre nás. Preto majú snahy kvalifikovať trestný čin ako priestupok, alebo prehovoriť poškodeného, aby trestné oznámenie preboha nepodával, veď ten retard nebude aj tak stíhaný, prípadne, veď je to bezmajetný človek, ten Vám škodu aj tak nenahradí. Preto majú radosť, keď z 50 okradnutých majiteľov garáží, príde nahlásiť odcudzenie kabeláže sotva 10 %.Chyba je jednoznačne v systéme. Len neviem, kto by to tak asi mohol otočiť, a zmeniť spôsob hodnotenia príslušníkov PZ. Vysoko hodnotiť ten okrsok, ktorý má podchytených najviac trestných činov a najviac priestupkov. A je tu ešte jedna možnosť. Keď už tak veľmi velebíme USA a tak radi preberáme transatlantické postupy, rovnako ako tam, voľme šerifa v obecných voľbách. Alebo radšej nie? :-(
Pavol Kurbel | 23-08-2010 19:19:06
Pre sereďana Pán dekan je čestný a rovný chlap. Vzdelaný a vždy veľmi starostivo váži slová. To je vidieť aj na videu. Ak je v Seredi len 16 násť bezdomovcov a každý z nich len raz denne zazvoní na fare, tak od ôsmej do dvanástej do polnoci môžete otvárať každú hodinu. Myslím, že aj vy získate dojem, že ich je tu oveľa viac. Prosím vás, a prečo nezvonia u vás ale na fare. Nápíšte prosím vašu adresu s celým menom a ja osobne vyrobím veľký plagát s vašou adresou, nalepim ho na dvere fary s tým, aby sa láskavo všetci bezdomovci unúvali k vám. Vy ich určite nachováte a aj oblečiete. A čo sa týka bezpečnosti v Seredi. Minimálne na 20-satich miestach sa tu predávaju drogy. Úplne verejne, aj pod "oknami" obvodného oddelenia. Pred pár mesiacmi na to upozorňoval kolega poslanec. Končili sme zasadnutie a z auta pred úradom obsluhovali feťákov. Krádeže aut sú na dennom poriadku a tí čo by mali chytať zlodejov vám poradia, aby ste, až sa vám zlodeji ozvú, radšej zaplatili niekoľko tisíc eur, ak chcete svoje auto ete niekedy vidieť. Prostitútky vykonávaju svoje remeslo úplne nerušene, zlodeji kradnú káble, bicykle a všetko čo im pride pod ruku, len aby mali na dávku. Mám ešte pokračovať?
anonym | 23-08-2010 15:25:07
Z videa sála dobrota, vzdelanie, intelegencia a vznešenosť kňaza. A určite je situácia taká v meste ako ju opisuje. Ale len spoločne a od vrchu sa dá problém postupne riešiť.
laura | 23-08-2010 14:15:39
Pán dekan, som veľmi rada, že sa vám nič vážne nestalo...my farnící zo serede vás máme radi...
anonym | 23-08-2010 14:10:04
Brať do úvahy iba autentickú nahrávku poškodeného je pre objektivitu prípadu dosť málo. Vyčkajte.
Igor Lehocky | 23-08-2010 13:52:19
Anonym,čo by ste oficiálnejšie potreboval vedieť alebo počuť ako je autentická nahrávka poškodeného v postavení dekana? Oficiálne stanovisko PZ? :-D Vidím,že vy budete zaručene "nestranný"..."Oficiálne stanovisko" už asi začína byť zaklínadlo pre neznalých,alebo ako ospravedlnenka,také niečo...Vy sledujte stanoviská ak chcete,ja sa budem zaoberať realitou ak dovolíte.
Miloš Majko | 23-08-2010 13:45:55
seredan 23-08-2010 13:23 - mylite sa, tuto informaciu mame. No nie ofocialne a preto ju neuverejnujeme v clanku. Mam vsak otazku na Vas - stala sa vec, alebo si pan dekan vsetko vymyslel?
anonym | 23-08-2010 13:33:41
Pán Lehocký poznáte presné detaily prípadu alebo ide len o to, aby sa vždy a za každých okolností koplo do policajtov? Možno zlyhali, možno nie. Počkajte si na oficiálne stanovisko PZ a potom komentujte. Zovšeobecňovať tu mienku na prácu PZ je nešťastné, treba rozlišovať a diferencovať jednotlivé prípady. Alebo ste už aj v tejto veci skalopevne presvedčený, že zlyhali? Ak sa to ukáže, tak Vám dopredu gratulujem za jasnovidecké schopnosti.
seredan | 23-08-2010 13:23:42
kurbel, farnicky a vsetci svatuskari. Co tu robite z nasho mesta brloh zla. Tam sa radsej starajte o seba a pozerajte na to co sami robite, pokrytci. Co tu vsetkych seredanov hadzete do jedneho vreca s fetakmi a bezdakmi? A p. Majko, vy tiez nepoznate detaily tohto pripadu. Tento clanok vam zo strany objektivity vobec nevisiel. Mal ste radsej pozistovat aj dalsie informacie ako len vypocut jednu stranu. Ten chlapec je hospitalizovany. Byva vo veziaku podomnou. Dalsie si zistite sam. Vzdy som myslel ze SOL ide o objektivitu, teraz vidim ze ide len o to, kolko clankov sa prinesie a hlavne kolko krat sa nane klikne. Pekny den zelam.
Igor Lehocky | 23-08-2010 13:17:45
Pokiaľ som bol zamestnancom MV SR a pracoval som na OR PZ v Galante v prvom rade ma zaujímala vždy svoja vlastná pracovná náplň,ktorú som sa snažil vykonávať v zásade vždy v súlade so zákonom.V čase pôsobenia vo funkcii som nie jeden krát riešil aj nedostatky na Obvodných oddeleniach v rámci okresu aj v Seredi a opäť iba v súlade so svojim postavením a v rámci právomocí,ktoré mi z funkcie plynuli.Nikdy som nebol poškodený trestným činom tak ako mnohí ľudia v Seredi a preto som nemal dôvod riešiť zákonnosť postupu orgánu činného v trestnom konaní.Žijem ale v Seredi a poznám názor ľudí na prácu polície, no a po včerajšku ho pozná aj pán dekan.
Miloš Majko | 23-08-2010 12:48:34
anonym 23-08-2010 12:28 - nepoznate detaily. Rozhovor s panom dekanom bol realizovany az po vysvetleni situacie. V rozhovore su iba veci, ktore bolo vhodne zverejnit. Hned po rozhovore s panom dekanom som telefonicky v dvoch rozhovoroch kontaktoval okresneho riaditela PZ. A ako je uvedene aj v poslednej vete clanku, o stanovisko bude poziadana aj hovorkyna KR PZ. Zial podla sucasnych predpisov sa nik z OO PZ k veci bez suhlasu nadriadenych vyjadrit nemoze. Z pohladu prinesenia maximalne ucelenej informacie by aj podla mna bolo najlepsie, kby bolo mozne okamzite ziskat stanovisko napr. aj na mieste zasahujuceho policajta. Zial, nejde to. Akukolvek relevantnu informaciu vsak uvita urcite cela verejnost a samozrejme aj ja.
xy | 24-08-2010 22:12:52
pre p.m Koľko mesiacov si nešiel okolo areálu školy, keď doteraz nevieš, že sú tam pozatvárané brány, ty odborník. Ale je možné, že policajti prehadzujú auto cez plot, aby sa tam s ním dostali. *loony*
xxx | 23-08-2010 12:42:02
Pre vštkých bývalých policajtov. Je škoda, že všetko viete najlepšie a najviac chcete všetko zmeniť až vtedy, keď ste na výšlužnom dôchodku.
Igor Lehocky | 23-08-2010 12:37:13
Konanie štátnej polície je bohužiaľ smutnou realitou nenormálneho stavu,ktorý na OR PZ v Galante a najmä v Seredi znižuje vážnosť polície v povedomí verejnosti a občanov mesta už dlhé roky.
an | 23-08-2010 12:37:01
sin 23-08-2010 12:30 Lebo polícia nie je poškodenou stranou. A čo keby si nás teda oboznámil s ďalšími detailami, to si musel byť priamo pri tom, či?
anonym | 23-08-2010 12:30:43
sorry za preklep: mylným záverom
sin | 23-08-2010 12:30:38
Všetci, čo sa zapodievate podaním alebo nepodaním TO by ste asi zmenili názor, keby ste poznali aj ďalšie detaily. Ak to neurobil napadnutý, teda p. dekan, prečo to nespravila polícia? Veď tu jasne išlo o porušenie domovej slobody a tiež o násilné vniknutie do budovy kostola? Kto len na tom mohol mať záujem??
anonym | 23-08-2010 12:28:21
pre Miloš Majko. Nemalo by byť z hľadiska zachovania objektívnosti súčasne so zverejným videom uverejnené aj stanovisko policajného zboru, nakoľko vaše otázky dekanovi boli miestami účelové a spochybňujúce určité postupy. Človek by ľahko mohol prísť k milným záverom. Je to podľa správne?
ivan | 23-08-2010 12:14:02
farnicky 23-08-2010 11:54 Myslím si, že nikto kto pozná nášho dekana nemôže povedať, že je to zlý človek. Práve naopak. Otázka je však postavená inak. Ako chceme, aby bolo naše mesto bezpečnejšie, keď sa nám niekto pokúša násilím dostať do domu a mi nepodáme trestné oznámenie. Takže vlastne túto vec tolerujeme. To je jasným signálom aj pre ostatných kriminálnikov, že takéto aktivity sú im z našej strany tolerované. A ako sa napravý človek, ktorý niečo dostane zadarmo, bez akéhokoľvek pričinenia. Zvykne si na to, nič iné. A to, že sú to ľudia, ktorí nutne potrebujú pomoc? Prečo potom jedna polovica z nich celý deň pije v putikách na námestí a druhá šlape na Bratislavskej?
narkoman | 23-08-2010 12:01:32
občan 23-08-2010 11:46 Ja ti asi neverím, čo keby si ich odfotil a uvidíme skutočný počet.
ema | 23-08-2010 12:00:58
chcela by som reagovat na prispevok farnicok: mate uplnu pravdu vo vsetkom s vami suhlasim, obcan co pisal tie nezmysly nema sajnu o tom co sa v nasom trapnom meste deje uz ho vidim, ako ked mu niekto na dvere zazvoni o tretej v noci, ze trpi smadom, mu da pit akurat ho posle do....uvedom si ze zijes v seredi
farnicky | 23-08-2010 11:54:53
rady by sme reagovali na prispevok od obcana: Ked je v Seredi 15 bezdomovcov tak zjime cirokovu kefu.Ic na jeden den na faru a uvidis do secko tam dojde. Btw pan dekan zvyraznil ze tam nechodia len bezdomovci ale selido tak nestreckuj *loony* a sam si napisal ze pan dekan nanho nepodal trestne oznamenie cize je to dobry clovek jeden z najlepsich co pozname:) preto chodievajte setci do kostola. Sme rady ze sa panovi dekanovi nic vazne nestalo a ze sa dokazal ubranit:)setci ho mame radi a pozdravujeme ho *yes*
občan | 23-08-2010 11:46:56
pri larzenkach je 30 narkomanov, ktorych jedinou naplnou je kradnut, aby mali na davku kto mi neveri, nech sa tam ide pozriet - ak sa neboji a prepadavat nas budu coraz viac
brooklyn | 23-08-2010 11:20:01
pre: Pavol Kurbel Stále som mal pocit, že naše mesto je najnebezpečnejšie na svete a teraz ste ma o tom konečne presvedčil. Sťahujem sa Brooklyn-u. Je to až na smiech, keď porovnávate neporovnateľné. Takže zopár faktov: Brooklyn má viac ako 2,5 mil. obyvateľov. NYPD má celkovo viac ako 50 tisíc zamestnancov (policajti, dobrovoľníci, školský agenti, dopr. agenti, strážcovia dopravy). Počet spáchaný vrážd v NY v roku 2005: 537, v roku 2007 menej ako 500. Absolútny rekord v roku 1990: viac ako 2200 vrážd. A keď váš syn ešte nepočul o vražde v Brooklyne tak by mal začať čítať noviny a pozerať tv. Zopár príkladov zo správ: Vlna víkendových vrážd v Brooklyne Publikované: sobota 10 apríl 2010 NYPD správy mnohonásobných vrážd v Brooklyne za posledných 24 hodín. Piatok večer dôstojníci polície na Pennsylvania Avenue a Sutter našli troch ľudí zo strelnými zraneniami. Obeť č.1 bol 19-ročný muž strelený do trupu. Obeť č.2 bol 14-ročný muž strelený do chrbta. Bol prevezený do nemocnice Brookdale a je v stabilizovanom stave. Tretia obeť bol 18-ročný muž postrelený do nohy a je v stabilizovanom stave. Podozriví z miesta činu ušli. Vyšetrovanie pokračuje. V sobotu ráno, na približne o 2. hod. polícia reagovala na oznámenie o výstreloch na 607 Howard Avenue. Na mieste našli 19-ročného muža so strelným poranením na hlave. Nebolo zaznamenané žiadne zatknutie. (http://thebrooklynink.com/2010/04/10/10448-wave-of-weekend-murders-in-brooklyn) alebo ďalší článok: Vraždy v Brooklyne Aktualizované: sobota 26 jún 2010, 21:41 EDT Publikované: Sobota 26 jún 2010, 21:41 EDT MYFOX NEW YORK NYPD vyšetruje vraždu v Brooklyne, ktorá sa stala cez noc. Niekto zastrelil 22-ročnú ženu 10 výstrelmi z blízkosti na Hancock Street a Bushwick Avenue v Bushwick tesne po 1 hod v sobotu. Potom o 2:30 ráno, policajti našli 32-ročného muža zastreleného zozadu na Halsey Street a Wilson Avenue v Bushwick. Polícia nikoho nezatkla. O 2:46 hod, polícia našla 26-ročného muža smrteľne dobodaného do hrudníka na Hals Street a Reid Avenue v Stuyvesant Heights. Neskôr v sobotu, policajti zatkli muža Glen King, 34, v súvislosti s touto vecou. NYPD ho obvinila z vraždy. (www.myfoxny.com/dpp/news/local_news/brooklyn/rash-of-murders-in-brooklyn-20100626-akd) Takže sa rýchlo presťahujme!
občan | 23-08-2010 07:48:03
tak toto pán Dekan zaklincoval. v celom príspevku sa snaží Sereď vykresliť ako mesto bezdomovcov! ale v meste je najviac 15 bezdomovcov!!! tak ako mohli celý rok ustavične zvoniť na fare? ked má možnosť v jednom prípade pomôcť aby polícia obvinila zlodeja, tak radšej nepodá trestné oznámenie! pekný príspevok na dezinformovanie verejnosti. a na začiatku ma zabila odpoveď, že prečo neverí zlodejovi: lebo je v Seredi, ozaj bombastické. aj pre toto netreba chodiť do kostolov
tt | 23-08-2010 07:06:26
hm rad by som chcel vediet kde bola tolko ta na sa slavna policia ked im musel p.dekan volat druhy krat co mali akciu spachtos
p.m | 22-08-2010 23:57:27
impozantné
travellersk | 22-08-2010 23:25:53
*yes* palec hore samozrejme nepatri k tomu co sa udialo, ale k videu... pekne povedane,ten zaver sa mi pacil
Pavol Kurbel | 22-08-2010 23:13:17
Pán dekan presne vystihol situáciu v tomto meste. Mesto nie je bezpečné. Mietní grázli si robia doslova čo chcú a polícia sa len prizerá. Syn už takmer dva roky žije v New Yorku, v jednej z najvykričanejších štvrtí, v Brookline a keď som sa ho pýtal na bezpečnosť, povedal mi, že ešte nepočul o vražde, či prepade v štvrti v ktorej býva.

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign