Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 18. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
ŠKOLA DEMOKRACIE
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Na posúdenie

19

V priebehu ostatného týždňa sa vedie dosť intenzívna diskusia o výrube stromov, ktoré sú podľa dendrologičky p. Mgr. Mederlyovej choré a treba ich odstrániť a tiež aj preto, lebopotenciálne ohrozujú zdravie a majetok tam pohybujúcich sa ľudí. Nejako tak to formulovala pri rozhovore, ktorý s ňou urobil MM. Odstránené staré lipy sa majú nahradiť novými, vzrastlými stromami. Dovolím si pre názornosť a predstavu čitateľov prezentovať lipy, ktoré rastú pred Čepeňskou kaplnkou a ktoré boli vysadené min. pred ôsmimi rokmi, tiež ako vzrastlé stromy!!  Mám skôr za to, že je tomu už aj 10-11 r. Spomínané lipy pred kaplnkou sú vysadené v takom istom spone (4m), ako tie na nám. Slobody alebo pri kostole. A čo sa týka problematiky ohrozovania zdravia a majetku ľudí poškodenými stromami, prinášam  taktiež ukážku. Je z jedného ostrova, ktorý pre svoju bohatú vegetáciu, by sa mohol kľudne pomenovať ako celok: ostrov-botanická záhrada.  Keby tam postupovali podľa "logiky" a prístupu ku zeleni aký sa uplatňuje v Seredi, čiže jeden strom máme alebo nemáme, by som nemohol urobiť tých niekoľko obrázkov, ktoré tu prikladám. 


Fotogaléria k článku:

19
Autor: Ivan Sklenár
19
Autor: Ivan Sklenár
19
Autor: Ivan Sklenár

Zobraziť všetky fotografie
19
Autor: Ivan Sklenár
19
Autor: Ivan Sklenár
19
Autor: Ivan Sklenár

19
Autor: Ivan Sklenár
19
Autor: Ivan Sklenár
19
Autor: Ivan Sklenár

19
Autor: Ivan Sklenár
19
Autor: Ivan Sklenár

Skryť všetky fotografie

Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
registrovaní menom
registrovaní nickom
›VŠETCI‹
.... | 11-10-2011 12:29:59
:-D :-D :-D
maxo | 11-10-2011 01:06:13
pre : anonym | 10-10-2011 18:42:52 :
na teba budem reagovat velmi jednoducho lebo si asi priblbly clovek co nema svoj vlastny nazor a na vsetko potrebuje akoze odbornika. tak si uvedom, ze nahradit strom ked o 50, 200 , 600 rokov vymrie v aleji je jednoduche. tak naco ju treba popilit? kym si to das v hlave do poriadku opytaj sa na to odbornika ty truhlik.
anonym | 10-10-2011 18:42:52
pretoze eurofondy ti nikto neda len tak, su na to programy a presne urcene lokality, poziadavky a ciele, tu to bola revitalizacia NAMESTI ... a tato nova alej sa nerobi pre Majka a jeho sucasnikov robi sa pre buducnost, aby tam o 10-15 rokov neboli len holoruby a chore pahyle. uz sa konecne prestante vsetci pozerat len na seba, naucte sa pocuvat odbornikov a prestante so vsevedkovostou a chrobakotruhlikovstvom. keby si to co si tu hovorite vy povedali pred sto rokmi, tak ta alej tam dnes vobec nie je.
uvazujuci 2 | 10-10-2011 13:48:14
Suhlasim.Toto ite plati aj o slov.cestach.Projektant ak chce zarobit,rozmysla nad co najdrahsim riesenim - aj za cenu vyrubu stromov,ktore by v inom meste ochranovali.Ak potrebujeme minut eurofondy na zivot.prostredie,preco neurobit oddychovu zonu v inych doteraz devastovanych priestoroch/napr.popri Vahu,cyklis.cesty../
Uvažujúci | 10-10-2011 09:36:33
Ľudia, dajte si veci do istých súvislostí. Cena za projekt sa odvíja z ceny za dielo. Cena za výsadbu jedného vrastlého stromu sa ráta na stovky €. Keď ich vyrúbu niekoľko desiatok a toľko ich nahradia novými čo sa stane? Nuž navýši sa cena za dielo o niekoľko tisíc € a z nich aj odmena za projekt. A kruh je uzavretý. Či nie?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 10-10-2011 08:46:13
Ja svoj nazor hovorimod zaciatku, no nemusi korespondovat s nazormi ostatnych tvorcov novin. Na to stale dorazne upozornujem. V novinach vsak vzdy dame rovnocenny priestor a sancu vsetkym stranam, ktre o to poziadaju a to aj v pripade, kedy by som ja alebo ktorkolvek inym mali uplne opacny nazor, ako spracovavame a uverejnujeme.

Za dolezite povazujem opatovne zdoraznit, ze so za revitalizaciu, som za nove namestie. Moderne, v noci efektne vysvietene, s modernou fontanou ci inymi vodnymi doplnkami. Chem vidiet ludi prechadzajucich sa po namesti a nie vyhladavajucich ine priestory preto, lebo sa na namesti nebudu citit prijemne. Napriklad aj pre to, ze niet vzrastlych stromov ktore by tvorili tien v stale sa stupnujucich letnych horucavach.

Cestujem skutocne po celom svete a mam s cim porovnavat. S neporovnatelne lepsim ale aj opacne s neporovnatelne horsim. Vsade vsak stavaju na historii svojej vlastnej. Snad okrem Las Vegas. Tam jej zaklady polozili v pusti zaciatkom budovania mesta.

Lipova alej svoju historiu ma a evidentne ma zmysel pre minimalne 90 % obvyvatelov mesta. Stale ostavam asi tazsie presvedcitelnym demokratom a tvrdim, ze vola poslancov MsZ a tym nepochybne aj vedenia mesta musi byt regulovana a riadena vylucne volou obcanov. V takto zavaznych otazkach bezpohyby ANO. Preto je dolezite vzdy a vo vsetkom dosledne pocuvat hlas zdola. Niekto uz musi prelomit to odtrhnutie volenych funkcionarov od reality ktore sa udeje vzdy par hodin po volbach. Ludia nie su ovce a a cim dalej, tm intenzivnejsie si uvedomuju, ze ako uradnici, tak voleni funkcionari su na svojich postoch preto, aby sluzili a nie aby sa k volicom spravali ako k tym, ktori vsetko zaplatia a do nicoho nemozu kecat...

aaa | 10-10-2011 01:14:06
palec hore pre pana Sklenara a anonymov ktori tu rozprudili poriadne diskusie.
keby je diskusia uzamknuta, efekt by bol takmer nulovy.
p. Majko sa z neutralnej nestrannej pozicie coraz viacej angazuje a konecne zacal hovorit aj svoj nazor.
.
tak za cca 15 hodin ideme na to !
Marta Bauer | 09-10-2011 23:17:08
Súhlasím s Vami p. Majko , palec hore!
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 09-10-2011 22:35:43
Ak je pravdou vek stromov pred kaplnkou a to ze boli sadene ako vzrastle stromy, tak si dovolim vyslovit nazor, ze napriek mojmu veku (42) sa po vyrubani sucasnych stromov zial podobnej aleje aku som za ostatne dni fotografoval uz niekolkokrat - nedozijem... A mam pocit ze ani sucasni tridsiatnici.

Ako som uz povedal niekolkokrat, je toto cesta, ktoru vacsina ludi moze povazovat a povazuje za tu najspravnejsiu a jedinu? A to vyslovene zdoraznujem, ze som za vsetko nove, moderne a rozumne do nasho mesta. Maximalne podporujem rozvoj, turizmus a to ze nove namestie naozaj mesto potrebuje. Civilizovani ludia vsak na historii stavaju, ucia sa z chyb minulosti a tieto v maximalnej moznej miere napravaju. Ostava na namesti betonovy monument, ktory pamatnikom svojej doby samozrejme je, no namestie bude spatit dalsie pravdepodobne desatrocia. Chybaju tam pamatniky dalsie, ktore tam konieckoncov historicky boli a teda tam maju svoje miesto aj teraz. A zavadzia nieco, co dnes pravdepodobne ako jedine zsvana kusom historie. Jednoznacne si myslim - kazdy zdravy zachraneny strom aleje, resp. aspon jej jedna ucelena cast by podla mojho obcianskeho postuju bola pre obyvatelov mesta uspechom a myslim si ze aj potrebou.

UPOZORNENIE: Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.

Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.

Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy. Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

Optik MORVAY AKCIA
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Pridať komentár
iLieky
Označenie inzercie
Reklamna plocha - bannerovy pruzok
Označenie inzercie
Reporteri
Označenie inzercie
Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign