Prihlásiť sa Prihlásiť sa | Registrácia Nová registrácia
Rescue Online | Sereď Online | SOL archív | Reportér 24

Najhoršia je mlčiaca väčšina
Označenie inzercie
Sereď Online

ISSN 1337-8481   Dnes je 19. 3. 2020, meniny oslavuje: , zajtra
RSS Export článkov
Top panel
Vrazda novinára a jeho priatelky nesmie zostat zabudnuta
Označenie inzercie
Wifina - internetove pripojenie pre verejnost
Označenie inzercie
RubrikyRubriky
FOTO
Označenie inzercie
INFOSLOBODA Transparentnosť v samospráve
Označenie inzercie
EXPEDICIA BALKAN 2014
Označenie inzercie
Sherlock Holmes
Označenie inzercie
Lekáreň
Údaje o lekárskej službe na dnešný deň nie sú dostupné.

Kino Nova
Múzeum Sereď
Farnosť Sereď
Označenie inzercie
Historické fotografie
Sereď
Označenie inzercie
Linky
Videá

Na nedeľné zamyslenie

       Projekty realizované v našom meste sú predmetom kritiky verejnosti a označované v škále nedobré až zlé. Ich realizácia a následné využitie takéto negatívne označenia našťastie následne nenesú. Projekt jednotnej EU z hľadiska pohybu osôb a spoločnej meny výslovne múdry a perspektívny sa vo fáze realizácie ukazuje ako fiasko. K domácim projektom podľa hesla "Bližšia košeľa ako kabát" máme pripomienok a názorov hromadu. Napriek tomu, že z hľadiska našej samotnej existencie sú druhoradé. Horšie je to pri posudzovaní postavenia Slovenska v zoskupení EU. Tento zámer nevyšiel. A dokonca aj výhody spoločenstva majú toľko "ale", že tieto podstatu výhod vážne spochybňujú. Príklad. Voľný pohyb osôb. Obecne fajn. Reálne vážne problémy. Jeden z nedávnych výsledkov. Rozhodnutie bývalého francúzskeho prezidenta o odoslaní stoviek Rumunov z Francúzska späť domov.

       Najväčším nešťastím sa stáva ale spoločné Euro. Krásna myšlienka veľkej Európy mala byť postavená na pevných hospodárskych základoch. Stalo sa ale to, čo diktuje dejiny tohto sveta od nepamäti. Všetko dianie stojí a padá na peniazoch. Pomedzi ne ako ramená huby poprerastaná politika, ktorej živnou pôdou je korupcia. Namiesto pevnej meny sa zásluhou nenažranosti bánk lídrov únie Francúzska a Nemecka dostáva ekonomika EU na kolená. Nech si už z rôznych zdrojov menového fondu, či dokonca samotných bánk platení ekonomickí experti tvrdia dnes čo chcú, pádu Eura môže zabrániť iba zázrak, alebo dočasne v tom reálnejšom prípade ešte väčšia európskym parlamentom odobrená lož ako onehdá schválený sľub o skvelej budúcnosti spoločnej Európy. Euro, ktoré sa malo stať v rámci EU pevnou menou a malo odseparovať vplyv slabnúceho dolára, sa stalo zásluhou "slobodných" bánk patologickou nákazou všetkých členov EÚ, ktorí Euro prijali. Zdanlivá socializácia Európy jej hospodársky pád nezastaví. Ekonomickú moc majú totiž v rukách úplne iné zoskupenia, než o akých hovorí politická mapa Európy. Kapitál nezadržateľne požiera sám seba a Sibyla sa teraz iste usmieva.


Komentáre k článku:

Komentovať môžu:
›REGISTROVANÍ MENOM‹
registrovaní nickom
všetci
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-06-2012 22:04:32
Lubos, nereagujes ani na vyzvu nakopirovat tie nepravom utociace prispevky na primatora a poslancov. Citis sa byt na SOL atakovany.

Dobre mam navrh. Citaj v nasledujucom clanku.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-06-2012 14:42:08
Lubos, vsetko je o komunikacii. Aj SOL je o komunikacii. Da sa to tak isto povedat o tych druhych?

Lubos, poznas, ako to zvyknem hovorit - keby nad hlavou vysel obraz Husaka, tak by urcite veci boli pochopitelne...

Lubos, ja za 4 roky mam toho sofystikovaneho oddalovania, obkecavania, tvarenia sa ako niekto nieco chce a pritom dopredu pozna vysledok - dost.
Vzdy sme sa zachovali ferovo. SOL prinasa informacie aj o koseni travy v meste. O vsetkom, co sa deje pozitivne. Na naklady fyzickych osob uz 4 roky. Opakujem - o vsetkom!!

Pises:

"K samotnému médiu SOL. Som rád, že som bol pri jeho vzniku. No neteší ma, že namiesto priestoru pre korektnú výmenu názorov sa práve pod hlavičkou demokracie vytvorilo zo SOL médium pre fackovanie poslancov a primátora."

Lubos, tomu nemozes verit ani Ty sam. Ak to vsak myslis vazne, nakopiruj sem prosim tie diskusne prispevky, ktore splnaju to, co si napisal.
Dakujem.

Lubos, nateraz sa odmlcim, poprve mi tu zase hulaka rozhlas (a to ziadna pohroma okrem neustaleho padu kurzu Eura sa na nas nehrnie) a podruhe, idem na urad. Snad tam ziskam odpovede na nejake tie otazocky od obcanov nasho mesta.
Registrovaný Jozef Drottner Jozef Drottner | 04-06-2012 14:35:55
Vazeni pani, p. zastupca a p. poslanec.
A predsa to ide.
Som 75 km od Serede a predsa som sa od Vas co to dozvedel.
Pan Kurbel, vyjadrenie Martina som tam vlozil, aby aj ti, ktori si to nepamataju vedeli.
Pan Veselicky, aj ked s niecim nesuhlasim, aj tak som Vam prinajmenej vdacny za Vase slova. Nasli ste si cas, odpovedali a neurazali sme sa. Myslim.
Takato forma komunikacie si myslim, ze by bola ovela lepsia ako nejake pondelky o tretej.
Dakujem.
Registrovaný Ľubomír Veselický Ľubomír Veselický | 04-06-2012 14:13:51
Vážený pán Drottner! Predtým ako som reagoval na SOL som sa pokúšal dovolať sa M.Majkovi. Až potom som písal na SOL. Na svojich vyjadreniach z minulosti trvám a nepopieram ich. Bola doba, keď som viac veril tomu, že písomná výmena informácií o dianí v meste v rámci diskusií na SOL prináša efekt. Ona aj mohla byť zaujímavá a prínosná. Postupom času sa SOL žiaľ stalo pre skupinu anonymov výborným priestorom pre hrubé urážky. Nie je Vám niečo nápadné? Kolegovia poslanci to vyriešili už dávno. Existenciu SOL berú na vedomie, no do diskusií sa zapájajú veľmi veľmi zriedkavo. Niektorí vôbec. Aký majú asi dôvod?
Dva smery cyklotrasy. Tvrdil som a tvrdím, že realizácia oboch sa nevylučuje. Iba s tým rozdielom, že smer na Kaskády vedie niekam a smer k Hornému Čepenu nikam. Na konci prvého je veľké rekreačné zariadenie, na konci druhého iba cesta späť. Prvý má z hľadiska realizácie nevýhodu, pretože prechádza cez územie viacerých obcí. Do tohto územia financie z nášho mesta nesmú ísť, preto je realizácia tejto časti komplikovaná. Preto písomná dohoda o spolupráci s týmito obcami. Realizácia dnes budovaného úseku sa týka iba katastra Serede. Jasne som sa vyjadril aj k terajšej forme. Aj mne by sa šírka 2,5 - 3 m páčila viac. Žiaľ ovplyvniť som to nemohol. Ak sa snažím niečo objasniť a poukázať na genézu, tak som kritizovaný.
K samotnému médiu SOL. Som rád, že som bol pri jeho vzniku. No neteší ma, že namiesto priestoru pre korektnú výmenu názorov sa práve pod hlavičkou demokracie vytvorilo zo SOL médium pre fackovanie poslancov a primátora. A to napriek tomu, že v uplynulých necelých dvoch rokoch sa tomuto zastupiteľstvu podarilo vyriešiť problémy, ktoré stagnovali celé roky. Preto považujem za neprimeranú vzniknutú priamu úmeru. Čím viac pozitívnych zmien v Seredi dnešné vedenie mesta vykonáva, tým väčšej kritike je podrobované. Na stránkach SOL som niekoľkokrát vyzval najmä mladých ľudí, aby prišli a budem kedykoľvek ochotný pomôcť pri ich štarte do samosprávy. Koľkí myslíte, že reagovali? Ani jeden. SOL je výborný projekt a prináša stále veľa dobrých informácií. V jednom však toto médium otvorilo slobode prejavu dvere príliš. Možnosť prezentovania nielen prínosných a korektných názorov, ale aj prezentovania tých najhrubších a najpodlejších. Preto som musel korigovať svoj názor na úroveň a zmysel komunikácie s anonymnými útočníkmi. Takto to vnímam nielen ja. Preto konkrétnu podporu mesta dodnes SOL nedostalo. Preto sú zo strany SOL predmetom kritiky Seredské novinky a spolupráca s RTV KREA. V tejto skutočnosti vidím ten najväčší problém. Ten dnes určuje názvy a témy článkov uverejnených na SOL. Môj dotyk témy dielo na hrádzi bol iba úvodom môjho príspevku. V jadre išlo o budúcnosť EURa. A pozrite, čomu sme v rámci diskusie venovali.
Registrovaný Pavol Kurbel Pavol Kurbel | 04-06-2012 13:57:58
Vážený pán Drottner
Vyjadrenie pána primátora Martina Tomčányiho, ako ste ho citoval ohľadne cyklotrasy, presne charakterizuje postoj, ktorý on, i niektorí ďaľší poslanci zastávali celé predchádzajúce volebné obdobie. A síce ak nie na Kaskády, tak nikam. Keby nebolo tohoto ich postoja, cyklotrasa mohla našim občanom slúžiť už asi dva roky. Preto chváliť sa dnes týmto dielom, mi pripadá od dotyčných prinajmenšom farizejské. Nechcem obhajovať bývalé vedenie, ale pripravilo projekty, ktoré realizovalo to dnešné vedenie. Bývalý primátor napriek tomu, že dávno pred koncom svojho volebného obdobia bol rozhodnutý nekandidovať, nezaložil ruky do klina a nepovedal si, že už to do konca nejak vydržím a po mne potopa. Tak bola pripravená napríklad rekonštrukcia svetelnej križovatky pri Hutníku, či výstavba novej svetelnej križovatky pri Lidli a ďaľšie projekty.
Registrovaný Jozef Drottner Jozef Drottner | 04-06-2012 13:06:01
Vidite, pan Veselicky, stacil by rano troj minutovy rozhovor s Milosom o, ako Vy pisete, "omylom otvorenej diskusii" a bolo by vsjo jasno.
Ale Vy ste spravili presne to co tu kritizujete.

ak dovolite (inak, spravim to ak aj nedovolite) pripomeniem nam niektore Vase vyroky z minulosti:

"Každý verejný činiteľ musí dokázať zniesť kritický názor i keď anonymného diskutéra. Kto prehral? Určite nie prevádzkovateľ internetových novín. Tieto noviny budú existovať aj naďalej a naďalej budú prinášať informácie o dianí v Seredi. Aj o dianí v mestskom parlamente. Ak teda nikto nevyhral a ani neprehral, prečo o tom píšem? Nuž preto, že facku od mestského zastupiteľstva dostala snaha o užšiu prepojenosť medzi tými, čo denne formujú život mesta a čitateľmi tejto webovej stránky. Hľadám motív. Možno nie som ďaleko od pravdy, keď poviem, že interaktivita umožňujúca verejné vyslovenie názoru a polemické debaty nie je pre poslancov, ktorí odmietli návrh zmluvy i poskytnutie príspevku žiadúca. Vládnuť komunite, ktorá je čo najmenej informovaná, je predsa len podstatne jednoduchšie ako s touto skupinou komunikovať, a keď sa ukáže, že kritik mal pravdu, priznať si chybu a napraviť ju."
Vase slova z obdobia "neschvalovania" spoluprace so SOL.

ale aj toto su Vase slova:
"Problém o ktorom píšem v článku nie je postavený na anonymnosti niektorých vulgárnych diskutérov. Ak by som túto okolnosť vnímal rovnako ako kolegovia, ktorí za tri roky nereagovali na kritiku zastupiteľstva ani raz, tak by som musel byť na čele tých, čo podporu spolupráce odmietajú. Pritom som asi najos.....ším poslancom MsZ. Hodnotu informácií pre drvivú väčšinu čitateľov seredonline.sk dávam ale stále na vyšší post ako kritiku mojej osoby. "

"Môj názor. Obidva subjekty, teda seredonline.sk aj Seredské novinky majú svoje opodstatnenie. SN je najmä pre tých, čo internet nepoznajú a vôbec ho ani nehodlajú poznať. Seredonline.sk si môže záujemca otvoriť trebárs aj v Honolulu a dozvie sa, čo sa v meste akutálne deje, alebo k akým spoločenským udalostiam sa občania vyjadrujú. Podporu mesta si preto zaslúži aj seredonline. Problém vidím takto. Možnosť zverejniť názor na vedenie mesta či už v SN alebo na stránke seredonline.sk nie je pre niektorých funkcionárov ale aj samotných zamestnancov mesta vôbec príjemný. Najmä ak ide o tvrdú kritiku. "

""Stránku SOL považujem za jedinečnú príležitosť, kedy môžem poznať názor občana a môžem mu verejne odpovedať. Vždy (a túto moju zásadu, či vlastnosť dobre pozná M.Majko) mám záujem hovoriť o problémoch mesta a preto som ako poslanec pomerne často dával informácie z kuchyne MsZ na stránky SOL. Aj za cenu, že niektorí občania moje informácie, resp. články využili v diskusii na bezhlavé a hlúpe útoky. Musím poďakovať M.Majkovi, ktorý mi, keď som už tých pindičiek mal plný chrup, pripomenul, že niečo ako poslanec zvolený občanmi musím vydržať aj takéto útoky. Nie kvôli tým, čo mi nadávajú, ale kvôli tým, ktorí moje informácie dostávajú, hoci na ne nereagujú. Posledné dni ma presvedčili o tom, že mal pravdu. Podiel tých, ktorým ide iba o podpichovanie je nižší a začínajú prevládať hlasy tých, ktorým ide o vec a nie o autora informácií. Verím, že je iba otázkou času, že sa s víziami o zamýšľaných projektoch a akciách ozvu aj ďalší kandidáti na posty poslancov. Iniciatívu očakávam skôr od tých nových, než od mojich terajších kolegov, ktorí sa držia v ústraní."

Su to Vase slova, alebo teda boli.

A teraz k tomu cyklochodniku:
to ako bol naplanovany som si pozrel uz niekedy v polke aprila, hned ako sa objavila zmluva na ofic. str. mesta. V tom problem nie je. Ludia kritizuju hlavne nebezpecnost toho sutra pre korculiarov. Aj to by sa dalo riesit, keby sa chcelo.
Ale robit z toho "plus", to mi pride trocha divne, hlavne od ludi, ktori boli proti. Presne ako spomenul p. Kurbel.

SN - archiv:
Do dnešného dňa mi nikto neodpovedal
na interpeláciu: „Aké konkrétne
kroky urobilo vedenie mesta
za posledné dva roky v prípade
priority - cyklotrasa v smere Sereď -
Kaskády?” (nie na H. Čepeň.)
Na posledných stretnutiach diskutovali
o tomto probléme zástupcovia
VÚC, povodia Váhu a dotknutých
obcí. Iba naše vedenie mesta
nemalo vedomosti o existujúcom
projekte z r. 2004, ktorý rieši cyklotrasu
a prístavy okolo Vodného
diela Kráľová. Hovoriť stále o asfaltovaní
v smere na Horný Čepeň
(súhlasím, je to kataster mesta) považujem
za dobré, ale až v druhom
rade, keď vybudujeme spoločne
s obcami Dolná Streda a Váhovce
trasu Sereď - most - Kaskády.
Ing. Martin Tomčányi,
poslanec MsZ
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-06-2012 12:34:54
Lubos, precitaj si niektore prispevky v diskusii pod:

http://www.seredonline.sk/clanky/junove-stretnutie-vedenia-mesta-s-obcanmi/

Zijete inde a inak ako ludia, ktori sa denne pasuju s tym, ako prezit. Ale netreba vemi chodit do minulosti, nie?
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-06-2012 12:27:03
Ľubomír Veselický | 04-06-2012 11:42:25 | - od zakladu zle!
Pises:

"A ak sa to už aj nejakým spôsobom "podarí", čo bránilo tento príspevok hneď vymazať s poznámkou, že sa tam dostal nedopatrením." - Lubos, budme uprimny. V demokratickej spolocnosti je "nedopatrenim" zablokovana diskusia pod vyjadreniami VOLENEHO FUNKCIONÁRA komunajlej spravy, viceprimatora mesta a tym druheho najdolezitejsieho cloveka v meste! Tak by to nemalo byt a ze to vyzadujes, to len potvrdzuje to, co Ti vycitaju citatelia a Tvoji nepochybuj ze v minulosti uprimni fandovia z radov spoluobcanov.
Poznas moj nazor - tadialto cesta nevedie. Nie je to nic ine, ako realne videnie vyvoja nielen u nas, ale v celej spolocnosti. Odtrhnutie sa od reality po volbach prinasa to, co sa nedeje len u nas. Ale 22 rokov novodobej historie dokazalo, ze tento model riadenia spolocnosti je nefunkcny. Keby bol funkcny, nebolo by Slovensko a nakoniec aj ine krajiny v prde*i.

Suhlasim s Tebou v tom, ze mnohi citatelia v diskusii pisu - svoje nazory. Ake su, take su, ale su ich. A to je dolezite. Maju na ne narok za predpokladu, ze ich prezentuju kultivovane. Ked to uznam ja, sukromna osoba, Ty by si mal.

Plne s Tebou suhlasim v casti:

"Mlčať je naozaj zlato. V tomto prípade desaťnásobne. O čo jednoduchšie to má mojich 18 kolegov poslancov. Obsahom súkromného média SOL sa nezaťažujú"

no az dovtedy, pokym ich volici nepochopia, aku neskutocnu vyhodu ostatnym poslancom davaju. Teda, do casu.

Zvyraznujem poslednu vetu z Tvojho prispevku:

"Tak to som zvedavý, koľko komunikáciechtivých príde dnes medzi 15.00 hod – 17.00 hod. do zasadačky MsÚ. Priestor a čas je daný."

Este stale trvas na tom, ze ludom nedirigujete ako, kedy a kde sa maju pravo vedenia mesta pytat na to, co ich zaujima? Fakt si myslis, ze ludia su povinni brat si volno v praci a kazdy ako tela naklusat v case kedy mu niekto urci, na miesto ktore urci a to vo veci, na ktoru dat odpoved v diskusii - odpoved verejne pristupnu, teda odpoved pre dalise tisicky potencialnych zvedavcov - trva pol minuty? A hlavne, obcan nemusi nikam chodit?

Nuz, chapem. SOL nebolo pohodlne ani pred dvomi rokmi a nie je pohodlne ani dnes. Rozdielne su (teda vacsinou) iba osoby, ktorym je neprijemne s obcanmi komunikovat.

Lubos, hovoris, ze banujes za to, ze si sa vyjadril. Neviem ci to vidim nejako inak - zle, ale podla mna je povinnostou volenych funkcionarov odpovedat na otazky obcanov. Obcania maju pravo pytat sa. Ale to som sem nenapisal prvy ja ;-)
Registrovaný Ľubomír Veselický Ľubomír Veselický | 04-06-2012 11:42:25
Miloš!
Nerozumiem, ako sa môže stať, že anonymný príspevok diskutujúceho - neregistrovaného menom možno umiestniť pod článkom, ktorého diskusia je vyhradená len pre registrovaných. A ak sa to už aj nejakým spôsobom "podarí", čo bránilo tento príspevok hneď vymazať s poznámkou, že sa tam dostal nedopatrením. Nie pre obsah, voči ktorému námietky nemám, ale pre dohodnuté podmienky pre diskusiu. Ľutujem, že som sa vôbec rozhodol vyjadriť svoj názor k úprave povrchu hrádze. Nebol som pri tvorbe návrhu projektu ani pri schvaľovacom konaní s Povodím Váhu. Mojou snahou bolo priblížiť vznik diela. Vysvetľoval som. Výsledok je ten, že ak niekto iný pred časom pochybil, tak teraz schytávam od Teba a aj niektorých ďalších facky za nedokonalosť projektu. Ďakujem. Mlčať je naozaj zlato. V tomto prípade desaťnásobne. O čo jednoduchšie to má mojich 18 kolegov poslancov. Obsahom súkromného média SOL sa nezaťažujú, čitatelia píšu v diskusiách čo ich len napadne, stále je o čom nezáväzne debatovať, stále je na koho nadávať. Hlavne, že je vysoká čítanosť. Priame oslovenie poslanca na jeho mail, ktorý je uvedený na oficiálnej stránke mesta, sa prestalo nosiť. Je predsa jednoduchšie napísať niečo v diskusii na SOL a potom bedákať, že nik na položenú otázku nereaguje. Pýtam sa, prečo by aj mal, keď každý majiteľ PC pripojený na internet môže adresovať svoju otázku priamo do mailovej schránky poslanca? Kto je čo povinný, je vyjadrené v zákone o obecnom zriadení vetou: "Obecné zastupiteľstvo rozhoduje o základných otázkach života obce." Primátor ani poslanci nikoho neovládajú ani nedirigujú. Takúto ambíciu toto vedenie mesta nikdy nemalo a ani mať nebude. Preto veta "Nijako neobstojí Vaša predstava o nútení ludi konať tak, ako to chcete a potrebujete Vy." nemá žiadny reálny základ. Niečo síce akceleruje, ale dobrá vôľa to určite nie je. Komunikácia vopred? Tak to som zvedavý, koľko komunikáciechtivých príde dnes medzi 15.00 hod – 17.00 hod. do zasadačky MsÚ. Priestor a čas je daný.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-06-2012 10:14:34
Ľubomír Veselický | 04-06-2012 08:31:00 | - tak teda s pravdou von!

Pri povolovani diskusie som sa sekol a povolil som aj k Tvojmu clanku. Stav trval asi 3 minuty - moja nasledna kontrola podla autorov clankov to odhalila.
Nasledne som zbadal, ze niekto za tu kratku dobu na clanok zabludil a prispel. Podla mna nenapisal nic zle,preto som nevidel a ani nevidim dovod prispevok zmazat.

Ano, mas pravdu. Dohodli sme sa a my to dodrziavame uz takmer 2 roky. Lubko, ako ste na to Vy?

Vies, keby som do veci nevidel tak hlboko, nechal by som sa urcite opit rozkom ako vacsina. Ja vsak taktiku niektorych ludi pozorujem uz cez 22 rokov a inych minimalne 10. Takze poznam ako sa co da, neda, kedy a kam to ide a kam to realne nepojde nikdy, no naoko je mozne tvrdit ze to ide stale. Ti, ktori pochopili vedia o com je rec a ti, ktori nie, nemusia. Hlavne ze Ty vies o com hovorim - koniec koncov, opakujem sa dlhe roky a nazory menim iba na zaklade presvedcivych argumentov a tie zatial nie su.

Lubos, reagujes minimalne zaujimavo - na voleneho poslanca MsZ a viceprimatora az nepochopitelne citlivo. V diskusii reagoval obcan - mozno aj Tvoj volic. Lubos, nie moj - Tvoj!
Vies ako sa ten clovek moze citit pri citani Tvojich reakcii na jeho prispevok?


Este niekolko slov k Tvojej reakcii na J.Drotnera. Napisal si mu:

"V rámci kritiky na spôsob realizácie úpravy povrchu hrádze boli viacerí, ktorí poukazovali na štrkové okraje. Trojminútový telefonát s vedúcim odboru výstavby by každému potvrdil, že táto úprava bola schválená v projekte odobrenom vlastníkom hrádze - Povodím Váhu. Stále si myslím, že skôr ako kritizovať niečo, čo ešte nemá ani finálnu podobu, je efektívnejšie získať informáciu, prečo je to dielo zhotovované takto. Pekný deň!"

No a zase sme pri tom, okolo coho sa motame stale uz dlhe mesiace.

1. Vysvetlovat - je Vasa uloha. Zvolili sme si Vas a platime Vas. Ste povinni robit to co ziadame a tak, ako to chceme. Na pracu dostavate peniaze z dani obcanov aj nasho mesta. Robite nie vo vlastnej firme, ale v meste a pre mesto, ktore vybudovali nasi predkovia a my sme povinni zveladovat ho pre nase potomstvo.
Nijako neobstoji Vasa predstava o nuteni ludi konat tak, ako to chcete a potrebujete Vy. Ale o tom vsetkom si predsa pred dvomi rokmi pisal nielen mnozstvo diskusnych prispevkov, ale aj pre obcanov hodnotnych clankov. Aj preto Ta ludia volili. Aj preto si dostal sancu a mandat zastupovat ich. Nie dirigovat a ovladat.

Co sa tyka toho sutru na cyklotrase - tazko ignorovat tych, ktori tvrdia, ze pre korculiarov je nebezpecny.
O tom, preco tam je, si sa sam vyjadril podla mna dost jasne:
"že táto úprava bola schválená v projekte odobrenom vlastníkom hrádze - Povodím Váhu"
Cierne na bielom a to doslovne. Navrh musel niekto dat. Navrh bol nasledne odobreny. To znamena, ze znovu sme na zaciatku - KOMUNIKACIA VOPRED!!! Nie az potom. Pretoze spravca by bez problemov odobril aj nieco ine, pripadne nic. Len by to niekto musel navrhnut. A ten niekto by sa musel pytat buducich uzivatelov. Ale o tom sme sa predsa uz bavili...
Registrovaný Ľubomír Veselický Ľubomír Veselický | 04-06-2012 08:44:04
Vážený pán Drottner!
V rámci kritiky na spôsob realizácie úpravy povrchu hrádze boli viacerí, ktorí poukazovali na štrkové okraje. Trojminútový telefonát s vedúcim odboru výstavby by každému potvrdil, že táto úprava bola schválená v projekte odobrenom vlastníkom hrádze - Povodím Váhu. Stále si myslím, že skôr ako kritizovať niečo, čo ešte nemá ani finálnu podobu, je efektívnejšie získať informáciu, prečo je to dielo zhotovované takto. Pekný deň!
Registrovaný Ľubomír Veselický Ľubomír Veselický | 04-06-2012 08:31:00
Miloš! Dohodli sme sa, že k mojim článkom bude diskusia otvorená iba pre menom registrovaných. Pýtam sa teda, kto je pán, či pani bravoo, a prečo nie je meno diskutujúceho uvedené v záhlaví jeho príspevku. Nič viac, nič menej. Prepáč, ak som sa domnieval, že dohoda i keď ústna je platná. Pretože ak neplatí, mohol si ma o tom informovať. A ak už neplatí, je to pre mňa signál opustiť rady prispievateľov na stránku SOL.
Registrovaný Jozef Drottner Jozef Drottner | 04-06-2012 08:29:23
Dnes rano si otvorim SOL a co nevidim? "Moj" poslanec sa vratil.
Potom citam dalej A "moj" poslanec odisiel.
Nasrdeny, mozno pravom, neviem.
A pritom:
- pričom by jeden trojminútový telefonát s kompetentným človekom SOL dal na jeho otázky odopoveď.

Skoda pan Veselicky, Vase clanky - ako ste ich obcas nazyvali - informacie z kuchyne MsZ - boli zaujimave.

Snad zase inokedy. (pred volbami?)
Registrovaný Ľubomír Veselický Ľubomír Veselický | 04-06-2012 08:26:07
Vážený pán Sklenár! Na vyrezané stromy na Námestí slobody máme opačný názor. Vy tvrdíte, že boli zdravé, ja zas verím názoru odborníčky na dreviny, ktorá im dávala niekoľko rokov na dožitie. Boli vysadené nové a o dva – tri roky bude nová výsadba vážne dotvárať zeleňou celý priestor.
Proces schvaľovania projektu bol poznačený bojom o čas a peniaze. Verím, že čas dá za pravdu všetkým, ktorí nový vzhľad malého parku na Námestí slobody podporili.Kvalitu pomníka nekomentujem. Garantujem ale, že prípadne rozhodnutie o jeho odstránení by nás zaradilo na nechcenú priečku popularity. Jeho odstránenie by bolo popretím historickej skutočnosti o vstupe Červenej armády na územie mesta. Viem si ale predstaviť aj jeho čiastočnú redukciu, ale nie som odborník, a preto by som takého úvahy ponechal na tých, čo sa môžu vyjadriť kvalifikovane. Ďakujem za reakciu a želám príjemný deň.
Registrovaný Miloš Majko Miloš Majko | 04-06-2012 08:17:14
S ľútosťou konštatujem, ze Tvoj ranny prispevok presne kopiruje spravanie, ktore denne kritizujem. Bez akejkolvek otazky k veci ci zistenia skutkoveho stavu, spytania sa inych na dovody cohokolvek, robis zavery a vznika rozhodnutie. Toto Tebou prezentovane, nastastie nezasahuje ostatnych obcanov.
Registrovaný Ľubomír Veselický Ľubomír Veselický | 04-06-2012 07:56:26
S ľútosťou konštatujem, že dohoda o prístupe k diskusii je ničím. Nepoznám pána "bravoo" a pochybujem, že je to jeho skutočné meno. Beriem na vedomie. I toto je možný dôvod pre rozhodnutie nepísať na SOL žiadne články.
bravoo | 03-06-2012 19:13:59
p. Sklenár to napisal presne tak ako to musi citit kazdy rozumny clovek, ktory sa nad tym co sa tu deje trosku zamysli
Registrovaný Ivan Sklenár Ivan Sklenár | 03-06-2012 17:57:17
Dobrý deň p. Veselický, vo Vašom príspevku píšete, citujem: „ Projekty realizované v našom meste sú predmetom kritiky verejnosti a označované v škále nedobré až zlé. Ich realizácia a následné využitie takéto negatívne označenia našťastie následne nenesú.“ V mojej poznámke ku Vášmu článku, sa budem sa venovať len tím našim domácim záležitostiam. S Vaším tvrdením sa stotožňujem. Najmä s jeho prvou časťou. Pozitívne hodnotím to, čo sa tu za ostatných zhruba 12 mesiacov urobilo. Aj samotnú revitalizáciu nám. Slobody vidím ako prínos. Prínos oproti tomu, čo bolo na námestí zhruba pred rokom a čo sa tam dá vidieť dnes, pred ukončením diela. Dodnes sa však neviem zmieriť s tým že vďaka neštandardnému postupu celého procesu tvorby projektu (vrátane pripomienkovacieho procesu), jeho schvaľovania sme prišli v Seredi asi o 25 ks zdravých, takmer storočných líp, ktoré tvorili, dovolím si povedať jednu z posledných hmatateľných častí histórie Serede. Toľkej negatívnej kritike, ktorá odznela doteraz na SoL sa dalo predísť, keby sa bolo postupovalo štandardne. V krátkosti len zopakujem sled udalostí: napochytro vypracovaná a predložená štúdia revitalizácie námestia, jej schvaľovanie poslancami v euforickom nadšení (bol som pri tom), arogantná ignorácia pripomienok občanov mesta bez akéhokoľvek zdôvodnenia ich odmietnutia, absolútna absencia odborného a nestranného posudzovania projektu, nezáujem poslancov o kontrolu toho, čo bolo schválené v štúdii či obsahuje aj projekt (tak ako bola poslancami odsúhlasená štúdia, mal byť odsúhlasený aj projekt), až po hluché zhruba 14 mesačné vyčkávanie s jeho realizáciou. Som si pritom vedomý, že dnešnému stavu predchádzalo nemalé úsilie súčasného vedenia mesta o získanie súhlasu na jeho realizáciu. Len tak sa mohlo stať, že na novoupravenej a najexponovanejšej ploche v Seredi zostane ošarpaný pomník pripomínajúci oslobodenie mesta, že tam pribudnú verejné WC, svojou konštrukciou a vzhľadom patriace do prvej polovice minulého storočia, alebo nezmyselne situovaná plocha, vyhradená pre deti. To všetko je ovocie postupu, ktorý som kritizoval od samého začiatku. Vymenúvať negatíva by sa ešte dali, ale to nie je mojim cieľom. A podobne, ako som popísal vyššie sa postupovalo pri budovaní parkoviska na Perlovke (choré-zdravé lipy,našťastie len tri) či samotná cyklotrasa. Jej vybudovanie hodnotím jednoznačne pozitívne a problém s trochou porozsýpaných šutrov po jej oboch stranách sa ešte dá napraviť. Veď mesto disponuje odbornými pracovníkmi v tejto oblasti. Aspoň si to myslím. Na záver len pripomeniem, že dobre poznám, čo všetko v sebe obnáša proces dobrej myšlienky až po jeho realizáciu. Preto si myslím, že kritika p. M.M. byť viac otvorený v komunikácii k občanom mesta a načúvať ich hlas je namieste. So želaním pekného zvyšku dňa SI

Pre pridávanie komentárov k článkom sa prihláste. Ak nemáte prihlasovacie meno a heslo, zaregistrujte sa tu.

Direct real Norea - REALITY
Označenie inzercie
Optik MORVAY
Označenie inzercie
Papiernictvo Kizze
Označenie inzercie
Begam Trnava
Označenie inzercie
Usporne vykurovanie
Označenie inzercie
LED ARENA
Označenie inzercie
Autopožičovňa Sereď
Označenie inzercie
Bezpecne mesto
Označenie inzercie
Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Sereď, Slovensko
Jasno
15°
C
72%
Východ 10 km/h
07:02
18:10

Štv

B

23°/12°

Pia

B

22°/9°

Sob

B

22°/9°

Vyhľadávanie
Posledné komentáre
Komentársmutok 11-02-2020 12:40:12:
Tragická dopravná nehoda medzi obcou Šintava a Šoporňa - AKTUALIZOVANÉ
KomentárPolícia Začala trestné stíhanie za zločin v kauze predaja rybníkov v P.Bystrici 08-10-2019 17:02:12:
Sereďskí rybári lovia opäť vo svojom revíri
KomentárPravda je len jedna 03-10-2019 17:26:08:
7. zasadnutie Obecného zastupiteľstva v Dolnej Strede dňa 3.júla 2019
Komentáranabela 26-09-2019 14:01:27:
Adrian Macho sa oficiálne ujal vedenia obce Šoporňa
KomentárSVD1 14-09-2019 20:22:21:
" V hudbe vyjadrujem svoje pocity "
Komentárveru 01-09-2019 17:42:35:
Z času na čas si zafajčil marihuanu, ktorú si sám dopestoval v dome vo Váhovciach
Komentárs.i.n. 30-08-2019 22:01:20:
Pripomeňme si hrdinov Slovenského národného povstania zo Serede
Komentáranonym 30-08-2019 19:54:00:
"Doteraz som sa nedožil výsledku zo strany MsU, poslancov MsZ v Seredi" - píše občan Serede
KomentárMiloš Majko 30-08-2019 12:57:35:
Prípad Jankovská nie je o stanovisku polície či právoplatnom rozsudku. Je o etike a morálke.
KomentárBlablablaha 29-08-2019 13:39:44:
Vláda schválila návrh nového zákona o občianskych preukazoch
Komentárivan 29-08-2019 11:08:33:
Seniorku v Trnave podvodníci nedostali. Legenda "vnuk".
Komentáruž pred 10 rokmi 29-08-2019 05:22:58:
Trnavská župa začína s rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch a úseku cesty Podbranč - Myjava
Komentárteraz je 28-08-2019 08:18:20:
Obžalovanému starostovi Machovi pred prokurátorkou a sudcom do reči veľmi nebolo. Čo sa dozvieme na pojednávaní zajtra?
Komentárto nevymyslíš 27-08-2019 20:32:27:
Ministerka vnútra vymenovala nového prezidenta HaZZ
KomentárBaba Vanga 27-08-2019 17:15:31:
" Takže, aké riešenie sa núka, aby sme neprešľapovali na tej našej povestnej križovatke, kde nám zabíjajú štát ?" - píše Pavol Varga
Komentárpotecha 25-08-2019 13:41:57:
MFK Zvolen - ŠKF iClinic Sereď 0 : 2 (0 : 1)

Na Expediciu - cestovateľský portál
Označenie inzercie
TPX-NET
Označenie inzercie
Zdravotnicke pomocky Nitra
Označenie inzercie
Hrady a zamky
Označenie inzercie
Ericsoft
Označenie inzercie
TransSibírska magistrála - Cestovateľská relácia
Označenie inzercie
Bottom panel

© SeredOnLine.sk všetky práva vyhradené. Obsah novín je chránený autorským zákonom č. 618/2003 Z.z. a medzinárodným právom.
Prepis , šírenie, či ďalšie kopírovanie tohto obsahu alebo jeho časti, a to akýmkoľvek spôsobom je bez predchádzajúceho súhlasu vydavateľa alebo autora článku zakázané.
Design: © Mgr. Matej Fraňo Logo a názov novín: © Miloš Majko
Noviny sú aktualizované priebežne.
Články uverejnené na SeredOnLine.sk neprechádzajú jazykovou korektúrou.
Redakcia a vydavateľ novín nezodpovedá za obsah autorov jednotlivých príspevkov. Redakcia a vydavateľ nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov a príspevky v diskusiách uverejnených v novinách.

Webdesign